Zákazníci si řeknou, jakou by měl mít přibližně kapr hmotnost, občas je ale těžké to od oka trefit.Kádě s kapry lákají kolemjdoucí děti, které si je s oblibou prohlížejí.Zabití kapra musí proběhnout co nejrychleji, aby bylo co nejhumánnější.Prodejce vyndává vnitřnosti, které se zabalí zvlášť a můžou se později použít na kapří polévku.Zákaznice si vyžádala odšupinování, které probíhá částečně nožem a částečně rukou.Ceníky se podle prodejního místa různí, stejně jako dodatečné služby.Muž kontroluje váhu vybraného kapra.„V jedné kádi můžou být až dva metráky kaprů, záleží také na teplotě vody, která se mění podle té okolní,“ vysvětluje jeden z prodejců.Někteří lidé si jdou dopředu pro vnitřnosti a kapra si koupí až těsně před Štědrým dnem.Prodejce ukazuje ženě kapra na výběr.Zbavování šupin zabere celkem dost času.Kapří hlavaDalší děti zkoumají kádě s kapry. U jednoho stánku byla káď se zlatými rybičkami a štikami speciálně pro děti na podívanou.Perníčky ve formě rybiček se rozdávaly dětem jako pozornost.U některých stánků se používají ještě váhy s těžítky.Někde nabízejí rozřezané části ryby pro ty, kteří nechtějí celého kapra.Odřezané šupiny a krev nadělají na pultu nepořádek.Ceník třeboňských kaprůProdej vánočních kaprů
NaN/19