

Porybný Lukáš Starýchfojtů se stará o šestnáct rybníků včetně těch největších a neznámějších. Na Dářku mu rukama prošla i tato trofejní štika.


Rybářům prošlo rukama zhruba 200 metráků kapra, někteří putovali rovnou na stánek.


Část ryb z Velkého Dářka je určena i na vánoční trh. Tito jedinci mají ochrannou známku Žďárský kapr.


Při výlovu je potřeba také dobře nastavit váhu.


Racci a volavky čekali v blátě vypuštěného rybníka na svoji příležitost. Porybný před výlovem nachytal vydry, jež hodovaly na candátech, kteří patří k nejdražším masům.


Rybám v síti je potřeba okysličovat vodu, nejdřív musí vylovit dravce.


Hodně ryb odebere Moravský rybářský svaz do svých vod.


Rybářům prošlo rukama zhruba 200 metráků kapra a také dravci.


Kvůli mrazu měli rybáři chvílemi problém s technikou.


Žďárský kapr roste do tržní velikosti obvykle čtyři roky a má vyzrálejší maso.


Rybáři se museli vypořádat s ranním mrazem, v pauze se ohřívali u ohně.


Při vypouštění Dářka musel porybný hlídat i invazivní bochnatky, které zanášely mříže. Tvoří slizké rosolovité koule.


Rybáře při jednom z posledních výlovů podzimní sezony provázel šestistupňový mráz.


Velké Dářko, které patří i k oblíbeným turistickým cílům, už je po přehnání ryb do Nového rybníka zase ze třetiny napuštěné.
9/14

