

Citrony s drůbeží nádivkou.


Bílé fazole v bílé omáčce.


Ikarijská plněná rajčata.


Když před šesti lety zakládala Pavla Janečková Hájková blog o vaření Vintage Kitchen, věděla, že chce především oprašovat staré recepty. "Historie jídla mě začala fascinovat, protože říká mnohé o naší společnosti v minulosti," popisuje.


Křepelky ve slanině a vinném listu.


Jáhlové šišky s černou perníkovou omáčkou.


Pečené brambory s ředkvičkami a koprovým dipem.


Vydala také kuchařku Vintage Kitchen. Najdete v ní oprášené zapomenuté recepty, ale i známé pokrmy v jiném podání, které doprovází poutavé vyprávění o jejich vývoji v běhu staletí.


Teplý salát z fenyklu, cukety a hrášku.


Kynutá bábovka Savarin.


Pečená jablka s višňovo-mandlovou nádivkou.


Perníkový závin s povidly.


Špalda s cizrnou a pečenou mrkví.
18/18


