Utopené řízky se slaninou, které se rozplynou na jazykuŽe nevíte, co jsou to utopené řízky? Dělají se totiž v masovém vývaru, díky čemuž si zachováají šťavnatost a po upečení jsou nádherně měkké. Podávejte s vařeným bramborem nebo s hranolkami. Suroviny řízky krkovice nebo kotlety popř. kýty 1 kostka bujónu (masoxu) 0,5 litru vody strouhanka vajíčka - asi 2 ks hladká mouka sůl olej na smažení anglická slanina - několik plátků podle počtu porcí máslo taky podle počtu řízků Postup přípravy receptu Řízky naklepeme, osolíme a obalíme je naruby (strouhanka, vajíčko, mouka) a osmažíme je na oleji. Hned je dáme na pekáček, zalijeme vývarem z bujónu a na každý řízek dáme plátek anglické slaniny a plátek másla. Pečeme asi 30-40 minut, až řízky natáhnou vývar, ale ten i pak na pekáčku zůstane. Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáčku, přikryjeme alobalem a necháme chvíli jakoby dojít. Řízky jsou šťavnaté, měkoučké a hlavně vynikající.