Porybný Lukáš Starýchfojtů se stará o šestnáct rybníků včetně těch největších a neznámějších. Na Dářku mu rukama prošla i tato trofejní štika.Rybářům prošlo rukama zhruba 200 metráků kapra, někteří putovali rovnou na stánek.Část ryb z Velkého Dářka je určena i na vánoční trh. Tito jedinci mají ochrannou známku Žďárský kapr.Při výlovu je potřeba také dobře nastavit váhu.Racci a volavky čekali v blátě vypuštěného rybníka na svoji příležitost. Porybný před výlovem nachytal vydry, jež hodovaly na candátech, kteří patří k nejdražším masům.Rybám v síti je potřeba okysličovat vodu, nejdřív musí vylovit dravce.Hodně ryb odebere Moravský rybářský svaz do svých vod.Rybářům prošlo rukama zhruba 200 metráků kapra a také dravci.Kvůli mrazu měli rybáři chvílemi problém s technikou.Žďárský kapr roste do tržní velikosti obvykle čtyři roky a má vyzrálejší maso.Rybáři se museli vypořádat s ranním mrazem, v pauze se ohřívali u ohně.Při vypouštění Dářka musel porybný hlídat i invazivní bochnatky, které zanášely mříže. Tvoří slizké rosolovité koule.Rybáře při jednom z posledních výlovů podzimní sezony provázel šestistupňový mráz.Velké Dářko, které patří i k oblíbeným turistickým cílům, už je po přehnání ryb do Nového rybníka zase ze třetiny napuštěné.
NaN/14