"Knedlík lepší nežli květina," zní japonské přísloví, jímž se inspirovali tvůrci menu restaurace v českém národním pavilonu na EXPO 2025 v japonské Ósace.
"Knedlík lepší nežli květina," zní japonské přísloví, jímž se inspirovali tvůrci menu restaurace v českém národním pavilonu na EXPO 2025 v japonské Ósace.
Bao buns jsou asijské nadýchané bulky z kynutého těsta, které se připravují na páře. S českou kuchyní skvěle ladí.
Bao buns jsou asijské nadýchané bulky z kynutého těsta, které se připravují na páře. S českou kuchyní skvěle ladí.
Menu navrhl kulinářský kurátor a šéfkuchař Tomáš Reger tak, aby představilo pestrost a kvalitu českých receptur. "Zadáním bylo vytvořit koncept, který představí českou národní kuchyni, aby zároveň fungovala pro japonské zákazníky a využila i potenciál pavilonu. Ten dokáže nalákat velké množství zákazníků," uvedl šéfkuchař.
Menu navrhl kulinářský kurátor a šéfkuchař Tomáš Reger tak, aby představilo pestrost a kvalitu českých receptur. "Zadáním bylo vytvořit koncept, který představí českou národní kuchyni, aby zároveň fungovala pro japonské zákazníky a využila i potenciál pavilonu. Ten dokáže nalákat velké množství zákazníků," uvedl šéfkuchař.
Předkrmy rovněž zahrnou českou klasiku - zavináč ze pstruha s typickou kyselou chutí...
Předkrmy rovněž zahrnou českou klasiku - zavináč ze pstruha s typickou kyselou chutí...
Domácí kuchyně se přizpůsobí asijským návštěvníkům, svou tradiční chuť si ale zachová.
Domácí kuchyně se přizpůsobí asijským návštěvníkům, svou tradiční chuť si ale zachová.
Návštěvníci světové výstavy EXPO ochutnají i buchtičky se šódo...
Návštěvníci světové výstavy EXPO ochutnají i buchtičky se šódo...
"Na chodu kuchyně českého pavilonu se budou podílet špičky z Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, včetně mladých talentů i zkušených mistrů svého řemesla. Zajímavostí projektu je zapojení takzvané staré gardy - kuchařů, jejichž tradice a receptury sahají až k menu československého pavilonu na EXPO 1970 v Ósace," uvedl Petr Brož, jednatel společnosti GASTRO INVEST INTERNACIONAL.
"Na chodu kuchyně českého pavilonu se budou podílet špičky z Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, včetně mladých talentů i zkušených mistrů svého řemesla. Zajímavostí projektu je zapojení takzvané staré gardy - kuchařů, jejichž tradice a receptury sahají až k menu československého pavilonu na EXPO 1970 v Ósace," uvedl Petr Brož, jednatel společnosti GASTRO INVEST INTERNACIONAL.
Tlačenka - servírovat se bude jinak než v klasických českých hospodách.
Tlačenka - servírovat se bude jinak než v klasických českých hospodách.
Provozovatelé restaurace plánují při plné kapacitě vydat až 2 tisíce porcí jídla a 5 tisíc piv denně.
Provozovatelé restaurace plánují při plné kapacitě vydat až 2 tisíce porcí jídla a 5 tisíc piv denně.
Vizualizace restaurace v českém pavilonu na světové výstavě EXPO...
Vizualizace restaurace v českém pavilonu na světové výstavě EXPO...
7/17