Zavřít
10+1 Otázek

10+1 Otázek

Nejnovější články na Seznamu na téma 10+1 Otázek
  • 10+1 Otázek

    Strava ve 2. trimestru

    Před 1 rokem
    Druhý trimestr patří k těm nejpříjemnějším. Hormony se uklidnily, chuť k jídlu se ustálila a ženy si tak povětšinou užívají příjemné tři měsíce, kdy jsou ještě pohyblivé, plné energie a těšení na miminko. Jak by měla vypadat strava ve 2. trimestru?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Správná strava v 1. trimestru těhotenství

    Před 1 rokem
    Těhotenství je pro ženu období plné změn, ale také velké zodpovědnosti. Stravování je jedním z hlavních faktorů, které ovlivňují zdravý vývoj plodu. Jak by měl nebo mohl vypadat ideální jídelníček? A jaké mýty se stravováním často pojí?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Hygiena potravin a jak na ni

    Před 1 rokem
    Nejen hygiena rukou je v době spojené s koronavirem velkým tématem. Řeší se i hygiena potravin. Je bezpečné kupovat ovoce a zeleninu v obchodech? Nebo trhat plody u silnic a prašných cest? A jak správně nakládat se syrovým masem?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Strava při rekreačních sportech

    Před 2 roky
    Společně s teplem a prázdninami přináší léto možnost si naplno užít venkovních rekreačních sportů. Kolo, in-linové brusle, plavání v bazénu, tenis… Možností je opravdu mnoho. Ale i při rekreačních sportech bychom měli dbát na dostatečný pitný režim a vhodné stravování….
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Pitný režim nejen létě

    Před 2 roky
    Pitný režim je ve výživě velkým tématem, podobně jako hubnutí. Točí se kolem něj spoustu fám a dezinformací. Dozvíte se, jak pití souvisí s pocením, proč a kolik čeho pít a jak je to s pocitem žízně.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Jak si užít léto ve zdraví?

    Před 2 roky
    Léto přináší nejen mnoho příjemných radovánek, ale i řadu nástrah pro naše zdraví. Silné sluníčko, otravný hmyz, dehydratace, zmrzliny a další. Jak jejich vlivy eliminovat a užít si léto bez zbytečných následků na zdraví?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Lze si grilování užít i na zdravé vlně?

    Před 2 roky
    Sezóna grilování je v plném proudu. Možná jste slyšeli, že grilování není pro tělo úplně nezdravější, ale nevíte proč. Co je na grilování nejzrádnější? A co takový alkohol, který k němu často patří?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Vliv stravování a jednotlivých potravin na kvalitu spánku

    Před 2 roky
    Někdo tvrdí, že doba spánku je individuální, někteří odborníci však upozorňují na nebezpečí spánku dlouhodobě kratšího než 6 hodin. Nezáleží ale jen na počtu hodin, ale i na kvalitě. Je pravda, že spánek dokáží ovlivnit některé potraviny a čas, kdy je konzumujeme?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Trávicí potíže a jejich souvislost se stravováním

    Před 2 roky
    Pálení žáhy, průjmy, zácpy, bolest žaludku nebo žlučníková kolika. Zdánlivě rozdílné potíže, které spolu ale významně souvisejí. Jak strava a její složení ovlivňuje celkové trávení?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Jak rychle hubnout, aby to bylo správné a zdravé?

    Před 2 roky
    Hubnutí představuje ve výživě jedno z věčných témat. Každý by chtěl zhubnout co nejdříve, aby se mohl atraktivními křivkami chlubit co nejrychleji. Je ale takové hubnutí zdravé? Jak rychle by se mělo hubnout a na čem rychlost hubnutí závisí?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    České pivo: jeho kvalita, specifika a další zajímavosti

    Před 2 roky
    Jestli je český národ na něco pyšný, tak je to Jarda Jágr a české pivo. I přes to, že jde o alkoholický nápoj, jeho spotřeba u nás patří k největším na světě. Jak se u nás hlídá vysoký standard piva? Jak si stojí minipivovary a opravdu se z piva tloustne?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Kakao, palmový olej a další potraviny z udržitelných zdrojů a jejich loga

    Před 2 roky
    O některé suroviny je takový celosvětový zájem, že jejich produkce musí být nějakým způsobem kontrolována, aby byl stále zachován jejich férový obchod. Dnes si budeme povídat o potravinách z udržitelných zdrojů, mezi které patří i kakaové boby, základ všemi milované čokolády.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Kvalita kávy a sladkého sortimentu v řetězcích kaváren

    Před 2 roky
    Kavárny – místa s lahodnou kávou, čerstvě vonícím pečivem, zákusky a dalšími lákadly. Mohou být rozpečené dorty a pečivo stejně kvalitní jako čerstvé? A jak si stojí kvalita kávy v řetězcích kaváren.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Kvalita jídla ve fast foodech v roce 2020

    Před 2 roky
    Nákupní centra, letiště, odpočinková stání u dálnic nebo hlavní ulice velkých měst – to všechno jsou místa s největší koncentrací fast foodových zařízení. Je to rychlé, a víme co od toho očekávat. Jak si stojí fast foody v roce 2020 a jak jejich kontrolu ovlivnil koronavir? Podívejte se.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Rozhovor s Petrem Havlíčkem: Radost z jídla střídají psychické problémy, emočních jedlíků přibývá

    Před 2 roky
    Jídlo, obecně výživa ovlivňuje naši psychiku ve velké míře. Někdy ta míra přeroste až do nezdravého vztahu, který může vyústit v nadváhu, orthorexii nebo třeba jen obyčejný zpomalený metabolismus. A právě o roli psychiky ve stravování bude dnešní rozhovor s Petrem Havlíčkem. Rozhovor byl natočen před povinností nosit roušky.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Přirozená strava versus výživové doplňky. Co prospívá tělu nejvíce?

    Před 2 roky
    Jsme to, co jíme, nebo ani komplexní vyvážená strava nezaručí zdravé tělo? Podívejte se, co k tomu říká biochemičk Lenka Svobodová.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Jak poznat čerstvé vejce? Zjistíte to jednoduchým testem

    Před 2 roky
    Slepicí vajíčka patří k nutričně hodnotným potravinám, které jsou navíc základem naší tradiční kuchyně. Jak se liší fitness vejce od těch klasických a je barva žloutku vždy ukazatel kvality? Pojďme si vejce představit podrobněji z pohledu výživy a bezpečnosti.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Jak podpořit imunitu vhodnou stravou v boji proti virovým infekcím

    Před 2 roky
    Nacházíme se v situaci, o které se mnohým z nás ani nezdálo. Náš svět i naše zdraví ochromil nový typ koronaviru, který způsobuje onemonění Covid-19. Mimo základní hygienická opatření bychom se měli zaměřit také na imunitu. A právě o tom, jak ji posílit, je následující rozhovor.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Rozhovor s Petrem Havlíčkem: Přerušované půsty jsou návratem k přirozenosti

    Před 2 roky
    Přerušovaný půst neboli přerušované hladovění je stravovací režim, který v posledních letech získává stále větší oblibu. Do jisté míry se opět vrací stravovací principy staré stovky let, kdy bylo přirozené jíst třeba jen dvakrát denně. Jak tento režim probíhá a jaké zdravotní přínosy může přinést? Odpovídá přední výživový odborník Petr Havlíček.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Kontroverzní sladidla: Pomáhají, nebo více škodí?

    Před 2 roky
    Umělá sladidla jsou kontroverzním doplňkem stravy. Na jednu stranu mohou pomáhat diabetikům, na druhou stranu však mohou v těle vyvolat nepříznivé reakce organismu. Která jsou bezpečná a kterým se raději vyhnout? Na to ve videu odpovídá doktorka biochemie a odbornice na výživu Michaela Bebová,
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Z očisty se stal byznys – nevěřte všemu. Tady je názor odborníka na jarní detox

    Před 2 roky
    Dlouho očekávané jaro je tu. Kabáty zavíráme do skříní, uklízíme o sto šest a ke slovu se dostávají i úklidy našeho těla – očisty a detoxikace. Co tyto pojmy přesně znamenají? Je opravdu nutné se na jaře čistit? A co nám o nás říká jarní únava?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Rozhovor s Petrem Havlíčkem: Vědecké studie nás jíst nenaučí, výživa je individuální

    Před 2 roky
    O výživě se toho napsalo a řeklo už opravdu hodně. Málokdo u nás má tak velký rozhled a tak rozsáhlé zkušenosti s lidmi jako náš dnešní host Petr Havlíček. Dnes si budeme povídat o individualitě člověka, roli vědeckých studí ve výživě a také o tom, jestli se ta zdravá strava náhodou už moc nekomplikuje. Pozvání přijla přední výživový odborník Petr Havlíček.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Tajemství krabičkového stravování: Je nutné jíst 5x denně?

    Před 2 roky
    Jednou z velmi oblíbených diet se v poslední době stala krabičková dieta. Pravidelná strava s přesně napočítaným množstvím živin, která je klientovi připravena se velmi často postará o zlepšení zdravotního stavu i o redukci hmotnosti. A my se dnes na principy krabičkového stravování podívám podrobněji.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Ideální snídaně? Na lupínky a párky zapomeňte

    Před 2 roky
    Jak dlouho po probuzení je vhodné snídat? Je lepší snídaně studená nebo teplá? Sladká nebo slaná? V dalším dílu pořadu 10+1 otázek vám poradí odbornice na výživu, biochemička Michaela Bebarová.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Střevní mikrobiom: co mu škodí a co naopak prospívá

    Před 2 roky
    Období podzimu se nese v duchu častých nachlazení. Proč někdo nemocem podlehne snáze a jiný odolá? Vše je otázka naší imunity. A právě o tom, jak imunitu správně posílit, si povíme v dnešním dílu.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Ideální jídelníček podle autora projektu Čistý sport

    Před 2 roky
    Sport a obecně pohybová aktivita je důležitou součástí zdravého životního stylu. Hobby sportovců neustále přibývá a to je jedině dobře. Co vše vypovídá o naší kondici? Jak by měl vypadat jídelníček sportovce a musí sportovec vůbec jíst maso? Otázky pro Ivana Rybaříka, který propaguje čistý sport, tedy přírodní látky, žádné chemikálie a vyvážený trénink.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Je sója zdravá nebo ne? Tyhle výrobky doporučuje výživová poradkyně

    Před 2 roky
    Sója ještě před lety zažívala v západních zemích doslova boom, začala se ve velkém pěstovat a také propagovat. Ačkoliv ji stále najdeme ve spoustě produktech, začíná se o ní mluvit spíše negativně. Jak to tedy doopravdy je?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Pravidlo tří P. Lékařka radí, jak předejít cukrovce

    Před 2 roky
    Cukrovka druhého typu je velmi nebezpečné civilizační onemocnění, jehož příčinou je nejčastěji nadměrný stres, špatná strava a nedostatek pohybu. Je to nemoc, která nebolí a která je často důsledkem našeho chování. Jak se tomuto civilizačnímu onemocnění efektivně bránit?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Ketóza

    Před 2 roky
    Diety na principu tzv. ketózy jsou stále oblíbenější a to hlavně z důvodu, že mají vysoké procento úspěšnosti. Na internetu si můžete objednat nespočet zázračných nápojů, které vám slíbí zhubnutí o desítky kilogramů. Je to ale v této podobě zdravé? A v čem je háček?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Na čem smažit řízky a co s použitým olejem. Rady odbornice na výživu

    Před 2 roky
    Období Vánoc s sebou přináší řadu pokrmů, které normálně během roku nejíme – vánočka, cukroví, smažený kapr, bramborový salát – všechno velmi tučné a vydatné pokrmy. A právě o tom, jaké tuky jsou pro jejich přípravu vhodné a jaké ne si budeme povídat v dnešním rozhovoru.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Sůl

    Před 2 roky
    Solte méně, slýcháme od nejrůznějších výživových odborníků. Slaná chuť je výrazná a tudíž žádaná, sůl je ale také konzervant a zvýrazňovač chuti, proto ji najdeme v mnoha zpracovaných potravinách. Jak se naučit solit méně a jaká sůl je pro nás nejvhodnější?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Rozhovor s MUDr. Marií Skalskou na téma Zdravé srdce

    Před 2 roky
    Srdce je symbolem lásky, vztahů a citu. Srdce máme jen jedno, přesto mu často vědomě i nevědomě škodíme. Co je pro srdce největší zátěž, jaká strava mu jednoznačně prospívá a jak je to opravdu s těmi prospěšnými účinky červeného vína?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Emoční jedlík sáhne po čokoládě. Psychiku povzbudí ale i relaxace obličeje

    Před 2 roky
    Stres – nehmatatelný, neuchopitelný, přesto je všude mezi nám a v nás. Snažíme se s ním vypořádávat dnes a denně. Někomu to jde snadno, jiní díky němu trpí. Jaké jsou nejúčinnější metody boje proti stresu a máme reálné šance se mu někdy úplně ubránit?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Pivo ano, mléko ne. Ověřte si, jestli při sportování neděláte chyby

    Před 2 roky
    Vhodná strava je nedílnou součástí sportovních výkonů a to nejen u profesionálních sportovců. Stejně jako v běžné stravě i ve sportovní výživě lze udělat mnoho chyb. Jaké jsou nejčastější chyby, které sportovci dělají?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Veganství je čím dál populárnější. Je pro nás jako všežravce skutečně zdravé?

    Před 2 roky
    Rostlinnou stravu preferuje stále více lidí a to hlavně z etického a ekologického hlediska. Je pro nás jako všežravce ale rostlinná strava zdravá? Jaké výhody a nevýhody má a na co je potřeba si v jídelníčku hlídat?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Uzeniny: Jaké uzeniny kupovat a jaké mohou způsobit rakovinu?

    Před 2 roky
    Uzeniny představují pro náš národ neodmyslitelnou součást jídelníčku. Někteří se jim sice vyhýbají, ale velká část naší populace na ně nedá dopustit. Uzeniny jsou přitom jednou ze skupin potravin, které nám spíše škodí než prospívají.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Klasické mléko vs. mléko z farmy: Jaký je zdravotní přínos a můžeme věřit mléku z obchodu?

    Před 2 roky
    Mléko je potravina, která je opředena mnoha mýty. Mléko prý obsahuje antibiotika, zahleňuje, způsobuje alergie a navíc je získáváno ne zrovna šetrným způsobem. Jak si stojí kvalita mléka u nás v porovnání s jinými státy? A je konzumace mléka opravdu tak zdraví škodlivá?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Za biopotraviny si připlatíte, ale jsou zdravější. Jak poznáme, že je výrobek opravdu bio?

    Před 2 roky
    Biopotraviny vyhledává stále více lidí a jejich podíl na trhu roste. Jak ale poznáme, že kupované produkty jsou opravdu bio? Má to pro naše zdraví opravdu takový význam a stojí nám za to utrácet vyšší sumy peněz?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Kupujte české maso a do tataráku dávejte jen žloutek, radí odbornice na bezpečnost potravin

    Před 2 roky
    Maso je součástí jídelníčku většiny lidí. V posledních letech ale získává konvenční produkce špatnou pověst a ve společnosti se šíří řada nepravdivých tvrzení. Jak je to s kvalitou masa u nás a jaká základní opatření bychom měli při nákupu a manipulaci s masem dodržovat?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Nejíte luštěniny kvůli nadýmání? Existuje několik triků, jak nafouklému břichu předejít

    Před 2 roky
    Luštěniny měly historicky v našem jídelníčku vždy své místo, ačkoliv jsou stále trochu opomíjenou potravinou. Co pro nás znamenají z výživového hlediska? Jak můžeme luštěniny zařadit do jídelníčku i jinak, než jen v podobě čočkové kaše s vejcem? A jak je to s nadýmavostí luštěnin?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Superpotraviny: Některé za to opravdu stojí, za jiné jen vyhazujete peníze

    Před 2 roky
    Se superpotravinami se v posledních letech roztrhl pytel. Goji, acai, chia semínka, spirulina nebo včelí pyl. To je jen několik příkladů exotických superpotravin, které často v dobré víře kupujeme. Jsou skutečně tak zdravé, jak se tvrdí? A jak si v porovnání s nimi stojí naše lokální potraviny?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Vztah Čechů k alkoholu je alarmující. Pít alkohol není normální, jak si všichni myslí

    Před 2 roky
    Konzumace alkoholu a zejména piva vždycky patřila ke kulturním a společenským aktivitám. Říká se, že v malé míře je jeho příjem neškodný a někdy dokonce zdraví prospěšný. Jak si stojí alkohol z pohledu výživy? A je pivo opravdu tak zdraví prospěšné?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Éčka: Základní informace, se kterými si při nákupu vystačíte

    Před 2 roky
    jaká éčka jsou nejvíce škodlivá a které potraviny jich obsahují nejvíce? Poradíme vám, kterým éčkům byste se měli vyhýbat úplně.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Jak poznáte, že máte laktózovou intoleranci?

    Před 2 roky
    Jak poznáte, že máte problémy s laktózou a kterým potravinám se v takovém případě vyhýbat? Nejen na to odpoví dnešní díl pořadu 10+ 1 Otázek.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Cukry: Jsou všechny opravdu špatné? Je třtinový zdravější?

    Před 2 roky
    Cukr je označován jako bílý jed a příčina stále se rozšiřující obezity. Jsou ale všechny cukry opravdu špatné? Proč může být kupování tmavých cukrů občas nesmyslné? A jsou správným řešením různá alternativní nízkokalorická sladidla?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Pozor na syntetický betakaroten. Jak a podle čeho vybírat vhodné zdroje vitamínů

    Před 2 roky
    Hlavním zdrojem vitamínů je pro nás zelenina, ovoce a bylinky. Během roku je však vhodné sáhnout i po doplňcích stravy. Jaké vitamíny nám často chybí? Proč bychom se měli zajímat i o složení doplňků stravy? A jak správně užívat vitamín C?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Pravidelnou stravou můžete zhubnout. Je dobré mít svačiny a jíst večer?

    Před 2 roky
    Nemít žádné povinnosti, nesledovat hodinky a jen dělat to, co chceme a jíst kdy chceme. Nechat se řídit jen pudy by bylo jistě krásné. V našem uspěchaném životním stylu, který zahrnuje práci, péči o rodinu, koníčky a další řadu povinností, je však pravidelnost ve stravě velkou výhodou. Jak správně pravidelně jíst?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Dietu si můžete i užívat. Jaké diety ano a jaké ne?

    Před 2 roky
    Když napíšete do internetového vyhledávače slovo dieta, vyjede vám přes 305 milionů výsledků. To jen podtrhuje fakt, že redukční diety a hubnutí obecně se řeší někdy více, než je zdrávo. Kolik redukčních diet vůbec známe? Jsou nějaké opravdu účinné? A jak je to s jejich riziky?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Jak naučit děti jíst více zeleniny a méně sladkostí?

    Před 2 roky
    Vzorce chování, stravování, ale i pohybové návyky si vytváříme již v raném dětském věku. Nezdravá a nevyvážená strava může vést u dětí ke snížené imunitě, únavě a nejrůznějším následkům, které se mohou projevit až v pozdějším věku. Jak vést děti ke zdravé stravě a jak čelit nástrahám v podobě sladkostí?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Proč nejsou klasické prášky do pečiva zdravé? A jak funguje droždí?

    Před 2 roky
    Vůně čerstvého chleba je něco, čemu málokdo odolá. Letní sezóna se nese ve znamení ovocných koláčů, bublanin a buchet. Dnes a denně v kuchyni používáme ingredience, které nám v pečení pomáhají. Víte ale, co se v mísách a troubách opravdu děje? A jaký je třeba rozdíl mezi kváskem a kvasnicemi?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Strašák jménem pečivo. Kdo ho může jíst bez obav a kdo se mu má vyhnout?

    Před 2 roky
    Démonizace pečiva a lepku začala krátce po vydání amerického bestselleru Život bez pšenice autora Williama Davise. Od té doby se pečivo a otázka vhodnosti této potraviny v našem jídelníčku řeší neustále. Jako s každou potravinou, ani s pečivem to není jen černé a bílé. Pro koho je pečivo vhodné? Jaký typ pečiva je nejzdravější? A čím ho v případě vyřazení můžeme nahradit?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Jaké tuky jíst a kterým se vyhýbat? Je vhodný olivový olej na smažení?

    Před 3 roky
    Názory na různé druhy tuků se velmi často mění a ani odborníci se mezi sebou zcela neshodnou. Jaké tuky jsou prokazatelně škodlivé? Proč je potřeba myslet na omega-3 mastné kyseliny a co cenného nám poskytuje rybí tuk? Názory na různé druhy tuků se velmi často mění a ani odborníci se mezi sebou zcela neshodnou. Jaké tuky jsou prokazatelně škodlivé? Proč je potřeba myslet na omega-3 mastné kyseliny a co cenného nám poskytuje rybí tuk?
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Vyvracíme mýty kolem bílkovin. Jak poznáte, že tělu chybí?

    Před 3 roky
    Bílkoviny tvoří spolu se sacharidy a tuky základní složky stravy. Jejich dostatek je důležitý pro stavbu svalové hmoty, ale i pro regeneraci a správný chod metabolismu. Panuje o nich mnoho mýtů, stejně tak jsou jim ale často přisuzovány až zázračné účinky. Jak se na bílkoviny ve stravě dívá odborník? Jaké potraviny bohaté na bílkoviny za to stojí a za jaké se utrácet nevyplácí? O bílkovinách jsme si povídali s RNDr. Michaelou Bebovou, odbornicí na výživu a biochemičkou.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Plesnivé plody ovoce a zeleninu neokrajujte, rovnou je vyhoďte, radí biochemička

    Před 3 roky
    Ovoce a zelenina tvoří nepostradatelnou a velmi důležitou část zdravého jídelníčku. V poslední době se ale stále více hovoří o riziku jejich kontaminace pesticidy. Jak ovoce a zeleninu bezpečně očistit, jak s plody obecně vhodně zacházet a stačí plesnivou část plodu pouze odříznout? Na téma ovoce a zeleniny jsme se zeptali RNDr. Michaely Bebové, odbornice na výživu a biochemičky.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Je lepší kopečková, nebo točená zmrzlina? A jak poznat kvalitní nanuk?

    Před 3 roky
    S příchodem letních měsíců jako na povel začneme všichni nakupovat zmrzliny – nanuky domů do mrazáku, točenou pro denní osvěžení a nebo kopečkovou třeba u moře na dovolené. Víme ale, co všechno společně s nimi konzumujeme? Jak poznat kvalitu? A jak by měla vypadat taková poctivá smetanová nebo vodová zmrzlina? O zmrzlinách jsme si povídali s RNDr. Michaelou Bebovou, odbornicí na výživu a biochemičkou.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Pitný režim v létě? Kofeinové nápoje jsou v pořádku. Hlídejte si barvu moči

    Před 3 roky
    V letních měsících jsme ohroženi dehydratací více než kdy jindy. Jak si pohlídat správný pitný režim? Je vůbec vhodné pít přes léto kofeinové nápoje? A můžeme si započítat do pitného režimu i salát k obědu? Na téma pitný režim jsme si povídali s RNDr. Michaelou Bebovou, odbornicí na výživu a biochemičkou.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Opravdu naše tělo potřebuje ovocné a zeleninové šťávy?

    Před 3 roky
    Málokdo si dokáže představit zdravý jídelníček bez ovocných a zeleninových šťáv – ať už zakoupených v džus-baru nebo připravených doma pomocí mixéru či odšťavňovače. Je to ale opravdu nutné měnit kusy ovoce a zeleniny v nápoje? A když už šťávy tedy pijeme, na co bychom měli dbát? Na téma ovocné a zeleninové šťávy jsme si povídali s RNDr. Michaelou Bebovou, odbornicí na výživu a biochemičkou.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Jak skloubit sport a jídlo v pracovním týdnu, abyste zdravě hubli?

    Před 3 roky
    Myslet v náročném pracovním týdnu ještě na správnou a efektivní skladbu jídelníčku je občas oříšek. Není to ale nic, co by se nedalo s trochou cviku zvládnout. Proč je strava ve vztahu k pohybu důležitá? Opravdu dokáže tak moc ovlivnit hubnutí? A jak je to s jídlem večer a na noc? Na téma strava a pohyb jsme si povídali s RNDr. Michaelou Bebovou, odbornicí na výživu a biochemičkou.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Grilování

    Před 3 roky
    Léto klepe na dveře a s ním i sezóna grilování. Ačkoliv je tato společenská událost velmi oblíbená, patří grilování k jedné z nejméně zdravých tepelných úprav. Co přesně nám škodí? Zachrání to hliníkové vaničky? A jaký vliv má grilovací sezóna na naši linii? Na téma grilování jsme si povídali s RNDr. Michaelou Bebovou, odbornicí na výživu a biochemičkou.
     Komentáře
  • 10+1 Otázek

    Tipy na svačiny i na jídlo s sebou na dovolenou

    Před 3 roky
    Snadné triky na přípravu lehkých a zdravých jídel na celodenní výlet nebo dovolenou.
     Komentáře
10+1 Otázek jsou rozhovory s odborníky do deseti minut na téma zdravého životního stylu. V každém rozhovoru je kladeno deset základních otázek na dané téma a jedna bonusová na tělo.
10+1 Otázek jsou rozhovory s odborníky do deseti minut na téma zdravého životního stylu. V každém rozhovoru je kladeno deset základních otázek na dané téma a jedna bonusová na tělo.
Reklama