Zavřít
Apetit

Apetit

Nejnovější články na Seznamu na téma Apetit
  • Apetit

    Restaurace, kde hlavní roli hrají brambory, skromná surovina tady překonává maso

    Před 1 dnem
    Restaurace zaměřená výhradně na brambory? Realita překonává očekávání. Podnik s lakonickým názvem Brambory, který najdete přímo naproti pražskému obchodnímu centru Arkády Pankrác, dokazuje, že i ta nejskromnější surovina se může stát hvězdou fine-diningu. A to doslova na všech úrovních – od hranolek až po dezerty.
     Komentáře
  • Apetit

    Poctivé cukroví plné ořechové chuti do Vánoc nevydrží, pokud ho neuděláte z dvojité dávky

    Před 2 dny
    Cukroví ve tvaru ořechů je desetiletími prověřený recept, který je velmi podobný tomu na pracny. Cukroví se ale v tomto případě slepuje krémem. Ořechy doporučujeme dělat z dvojité dávky, jen tak vydrží až do Vánoc.
     Komentáře
  • Apetit

    Originální gruzínský recept na medovník vypadá komplikovaně, ale je překvapivě snadný

    Před 3 dny
    Originální recept na medovník se po dlouhých peripetiích podařilo získat redaktorce Šárce Hamanové od Gruzínky Nanuli Dérové. Vypadá komplikovaně, ale budete překvapeni, jak je snadný. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení nechte pár hodin odpočívat na chladném místě.
     Komentáře
  • Apetit

    Lískové ořechy jsou malé, křupavé a voní po podzimu, my vám ukážeme, jak je snadno oloupat

    Před 4 dny
    Jsou malé, křupavé a voní po podzimu. Lískové ořechy představují všechno, co dělá kuchyni poctivou – příjemnou chuť, široké využití i tradici. Provoní máslové těsto a při pražení uvolní tak omamnou vůni, že i sousedé poznají, co se děje. Správně nasbírané, usušené a uchované vydrží dlouhé měsíce, ale jen těm, kdo vědí, jak na ně. Kdy je louskat? Jak je pražit, sušit a skladovat?
     Komentáře
  • Apetit

    Recept na jednoduché vinné cukroví se neztratí v žádné domácnosti

    Před 4 dny
    Nejrychlejší a nejjednodušší cukroví z vína na světě. Suroviny máme vždy doma, nic se neslepuje, nic se nemusí rozležet. V troubě se cukroví nafoukne, a když v puse praskne, trochu to zalechtá. Velmi zábavná záležitost! Recept na vinné cukroví se ani u vás doma rozhodně neztratí.
     Komentáře
  • Apetit

    Tyto křehké vanilkové rohlíčky podle M.J.Sandtnerové se povedou i začátečníkům

    Před 5 dny
    Recept na tyto rohlíčky jsme našli v kuchařské knize M. J. Sandtnerové. V redakci jsme je pro vás poctivě několikrát odzkoušeli a můžete nám věřit: jsou skvělé a povedou se i začátečníkům. „Sandtnerka“ do nich přidávala nastrouhanou citronovou kůru a my ji také radíme nevynechávat. Hned po upečení je její chuť výraznější, po rozležení se ale zjemní a zůstane po ní jenom jemná stopa, která vanilkové rohlíčky příjemně nakopne.
     Komentáře
  • Apetit

    Pokud milujete chuť ořechů, pak si zcela jistě oblíbíte jednoduché Masarykovo cukroví

    Před 6 dny
    Jednoduché vánoční Masarykovo cukroví voní ořechy a dětstvím. Recept je opravdu jednoduchý. Připravit ho zvládnou i úplní začátečníci. Ale výsledek rozhodně stojí za to. Pokud také milujete chuť ořechů, Masarykovo cukroví stane sa vaším vánočním sladkým favoritem.
     Komentáře
  • Apetit

    Kam na nejlepší grilované kuře v Praze a na jakém vyhlášeném místě to ani nezkoušet?

    Před 8 dny
    Najdete-li dokonalé grilované kuře, znamená to jediné: už nepůjdete jinam. A co se tak obvykle čeká od této klasické pochoutky? Šťavnaté vláčné maso, které je i výborně ochucené a má perfektní křupavou kůrčičku. Zní to jednoduše, ale není to samozřejmost. Robin Nguyen našel podnik v Praze, kde vás grilované kuře vyveze do gastro nebe. A také jeden, který na plné čáře zklamal.
     Komentáře
  • Apetit

    Při přípravě této polévky vypláčete moře slz, ale lahodná sytá cibulačka vám to vynahradí

    Před 9 dny
    Nádherně sytá cibulačka, která se hodí na všední den i při slavnostnějších příležitostech. Nejnáročnější při její přípravě bude krájení cibule, ale zbytek už je hračka. Rychlá příprava, lahodná chuť cibule a křehké toustíky plavající na povrchu vás dostanou.
     Komentáře
  • Apetit

    Královsky si pochutnáte ať už mu říkáte buřtguláš nebo bramborový guláš

    Před 10 dny
    Rozdílů mezi buřt gulášem a bramborovým gulášem příliš nenajdete. Někdo by dal ruku do ohně za to, že buřtguláš je jen z buřtů, kdežto do bramborového guláše patří buřty i brambory. Jenže žádné takové pravidlo neexistuje a každý si pod pojmem buřtguláš představí něco trochu jiného. Zda tedy tomuto receptu budete říkat buřtguláš nebo bramborový guláš je jen na vás, jedno je ale jisté – královsky si pochutnáte.
     Komentáře
  • Apetit

    Ukážeme vám jednoduchý návod, jak zblanžírovat a oloupat mandle

    Před 11 dny
    Oloupat mandle není nic složitého. Můžete si samozřejmě koupit mandle už oloupané, blanšírované, ale platíte zbytečně navíc za něco, co během chvilky zvládnete sami.
     Komentáře
  • Apetit

    Vláčný čokoládový korpus poctivá ganache zaručí, že každý kousek dortu se jen rozplývá na jazyku

    Před 11 dny
    Když má být dort opravdu čokoládový, jen kakao nestačí. Experimentování s receptem na čokoládový dort nás nakonec dovedlo k výsledku z říše těch nejhříšnějších sladkých snů. Vláčný čokoládový korpus na dort a čokoládová poleva neboli ganache zaručí, že každý kousek se jen rozplývá na jazyku! Tohle je opravdu ten nejlepší a nejjednodušší čokoládový dort, co známe. Milovníci čokolády budou v sedmém nebi.
     Komentáře
  • Apetit

    Francouzský slaný koláč neboli lotrinská quiche stačí doplnit jednoduchým zeleninovým salátem

    Před 12 dny
    Francouzský ideál mezi koláči. Slaný koláč - lotrinská quiche je skvělý recept, který stačí doplnit jednoduchým zeleninovým salátem. Vychutnáte si ho horký, ale i za studena.
     Komentáře
  • Apetit

    Naučíme vás hovězí po burgundsku, které patří mezi francouzskou klasiku

    Před 13 dny
    „Hovězí po burgundsku je francouzská klasika všech klasik. Pokud ho ještě někdo z vás neumí, je nejvyšší čas to napravit,“ říká nekompromisně Roman Paulus, michelinský šéfkuchař hotelu Alcron. Hovězí maso se pomalu dusí s kořenovou zeleninou, bylinkami, česnekem, kořením a červeným vínem, až vznikne chuťově silná omáčka a v ústech se rozpadající maso.
     Komentáře
  • Apetit

    Kde v Praze dostanete nejlepší hranolky? Robin Nguyen má tipy, které vám zamotají chuťové buňky

    Před 15 dny
    Dokřupava vysmažené hranolky s vláčným středem jsou něco jako malý zázrak. Robin se tentokrát vydal po stopách hranolků z fancy podniků: stojí v nich hranolky za ty peníze? A jsou lanýžové hranolky ze Savoye lepší než ty z McDonaldu?
     Komentáře
  • Apetit

    Spojením šťavnaté krkovici a špekáčků na pivu vzniklo jídlo, které bleskově navodí pocit pohody

    Před 15 dny
    Spojili jsme šťavnatou vepřovou krkovici a špekáčky na pivu a vzniklo jídlo, které umí bleskově navodit dokonalý pocit pohody. Tuhle fantastickou fúzi buřtů na černém pivu a masopustního vepřového snadno upečete v troubě, takže je téměř bez práce. Jednoduchý recept na špekáčkovou klasiku v moderním kabátku.
     Komentáře
  • Apetit

    Domácí hranolky pečené v troubě jsou opravdu rychlé a o kus zdravější než ty smažené v oleji

    Před 17 dny
    Domácí hranolky bez smažení – dokonalý doplněk nejen k hovězímu steaku na pepři ve stylu francouzského bistra. Hranolky pečené v troubě jsou na přípravu opravdu rychlé a nepochybně i o kus zdravější než ty smažené v oleji.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak snadno vyrobit čokoládové hobliny a jak je nejlépe využít při zdobení dezertů i cukroví

    Před 18 dny
    Čokoládové hobliny dokážou proměnit i jednoduchý dezert ve slavnostní zážitek. Ať už zdobíte dort k narozeninám, vánoční cukroví, nebo šlehačkový pohár, vždy udělají dojem. Jak si je ale připravit doma bez složité výbavy? Prozradíme vám jednoduché postupy, na co si dát pozor a kde všude se dají použít. A věřte, že s trochou praxe a naším videonávodem zvládnete připravit čokoládové hobliny jako profík!
     Komentáře
  • Apetit

    Skořicové rolky ihned po upečení polijte polevou a vychutnejte si je ještě vlažné

    Před 18 dny
    Pokud míváte v kuchyni horko, může vám těsto na skořicové rolky bleskově kynout. Pracujte proto rychle, je totiž důležité, aby těsto bylo při svinování ještě tenké. Ihned po upečení polijte skořicové rolky polevou a vychutnejte si je ještě vlažné, kdy se jejich skořicová vůně line místností.
     Komentáře
  • Apetit

    Míša dort je slavnostnější variace nestárnoucí kombinace svěžího tvarohu a hebké čokolády

    Před 19 dny
    Míša řezy, dezert inspirovaný nanukem s obrázkem medvídka na obalu, milují už po generace děti i dospělí. Recept sází na nestárnoucí kombinaci svěžího tvarohu a hebké čokolády. Chystáte-li se na slavnostní příležitost, místo řezů vsaďte na ještě efektnější dort.
     Komentáře
  • Apetit

    Neuvěřitelné třináctihodinové pomalé pečení kachny je přesně ten recept, který vás dostane na kolena

    Před 20 dny
    Neuvěřitelné třináctihodinové pečení kachny je přesně ten recept, který vás dostane na kolena. Nejdříve kroutíte hlavou, moc nevěříte, nakonec se do něj pustíte a pak už to nikdy nechcete dělat jinak. Pomalu pečená kachna je prostě neodolatelná. Prsíčka se skoro sama odlupují od kosti, kůžička křupe a voní i chutná po medu. Maso pomalu pečené kachny je díky pozvolné přípravě křehké a výborné.
     Komentáře
  • Apetit

    Kde v Praze mají nejlepší Aperol Spritz s krásným výhledem? Robin ochutnával, zkoušel a hodnotil

    Před 22 dny
    Léto bez Aperol Spritzu by bylo jako... No raději to nechceme ani domýšlet! Spritzy, tedy koktejly s „bublinkami“, se poslední dekádu staly nedílnou součástí letních party, grilovaček i prostě příjemného posezení na zahradě či na pláži. A co teprve, když si ho dopřejete s perfektním výhledem!
     Komentáře
  • Apetit

    Hrachová kaše už nemusí být strašák ze školních jídelen, tahle verze chutná lépe než od babičky

    Před 23 dny
    Rozhodli jsme se rehabilitovat klasiku školních jídelen, která se bohužel netěší právě velké přízni malých strávníků. Povedlo se, chutná ještě lépe než od babičky! Servírovat ji můžete s klobáskami, párky nebo s uzeným masem.
     Komentáře
  • Apetit

    Bramborové knedlíky jsou součástí tradiční české kuchyně a doprovází různá pečená masa

    Před 24 dny
    Skvělé knedlíky, které zasytí i ty největší jedlíky. Bramborové knedlíky jsou součástí tradiční české kuchyně a doprovází různá pečená masa nebo se masem plní. Když zbydou nakrájíme je a opečeme s vejcem. Máme pro vás recept na ty nejlepší bramborové knedlíky, které chutnají jako od maminky.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak správně zabalit sekanou, aby se nerozpadla a zůstala šťavnatá? Zkuste slaninu

    Před 25 dny
    Sekaná je klasikou české kuchyně, ale její příprava se může snadno zvrtnout. Příliš suchá nebo rozpadající se šiška mletého masa – to zná asi každý. Přitom stačí drobný trik: obalit ji plátky slaniny. Tenká vrstva slaniny nejenže pomůže udržet tvar a šťavnatost masa, ale zároveň vytvoří lahodnou kůrčičku, která se krásně doplňuje s vláčným středem. Jak na to? Poradíme krok za krokem a přidáme i pár tipů.
     Komentáře
  • Apetit

    Dokonalý moučník s názvem nebe v hubě lahodí malým i velkým a jeho příprava není ani trochu složitá

    Před 25 dny
    „Od chvíle, co tento moučník peču, ho po mně chce recept každá návštěva, která jej u nás ochutnala,“ prozradila nám čtenářka Eva Reš. Je to prostě dokonalé nebe v hubě, které lahodí malým i velkým. A jeho příprava není ani trochu složitá. S námi ho rozhodně zvládnete.
     Komentáře
  • Apetit

    Svatomartinské rohlíčky s ořechovou nádivkou podle Josefa Maršálka nesmí chybět na žádném stole

    Před 26 dny
    Svatomartinské rohlíčky s ořechovou nádivkou podle Josefa Maršálka jsou sladkou tečkou na závěr svátečních hodů. Těsto je rychlé, bez kynutí a určitě si na něj mohou troufnout i začátečníci. Ořechovou nádivku odlehčí bílý jogurt a rum zase příjemně ovoní.
     Komentáře
  • Apetit

    Dušené kysané zelí je klasická česká příloha, kterou hravě zvládnete s receptem od Václava Friče

    Před 27 dny
    Dušené kysané zelí je klasická česká příloha, která skvěle doplní pokrmy jako vepřo knedlo zelo nebo pečenou kachnu. Václav Frič, uznávaný český šéfkuchař, přináší svůj recept na dokonale vyvážené zelí, které dodá vašim jídlům pravou domácí atmosféru.
     Komentáře
  • Apetit

    Kde v Praze dostanete nejlepší tatarák? Robin Nguyen už ví, kam na něj vyrazit i kam se nevracet

    Před 29 dny
    Tatarák je stálicí českých jídelních lístků, ale kvalitní kousek není samozřejmost. Měl by být dokonale ochucený, jemný nebo naopak rustikální podle gusta, a doprovázený dobrou topinkou. MasterChef Robin Nguyen ochutnal čtyři vyhlášené verze v Praze – a zrodil se vítěz. Který podnik ho zaujal nejvíc a kde ho zklamali?
     Komentáře
  • Apetit

    Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť

    Před 1 měsícem
    Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť. Pokud budete chtít udělat kaši ještě barevnější a zábavnější, použijte fialové batáty.
     Komentáře
  • Apetit

    Připravte si poctivý domácí kynutý knedlík podle ověřeného receptu známého šéfkuchaře Václava Friče

    Před 1 měsícem
    Připravit poctivý domácí kynutý knedlík zabere trochu času, zejména pokud chceme, aby těsto pěkně vzešlo. Jak na to, aby se zaručeně povedl? Vyzkoušejte ověřený recept známého šéfkuchaře Václava Friče.
     Komentáře
  • Apetit

    Ukážeme vám, jak správně očistit a ručně nakrouhat zelí jako profík

    Před 1 měsícem
    Umět očistit a ručně nakrájet zelí je důležitá kuchařská dovednost, která se hodí nejen při přípravě dušeného zelí ke slavnostní kachně, ale také při přípravě čerstvých salátů nebo klasického kysaného zelí. Správná technika vám usnadní práci a pomůže zachovat přirozenou chuť i texturu zelí.
     Komentáře
  • Apetit

    Ořechová bábovka je díky pořádné dávce vlašáků nejen chuťově bohatá, ale také krásně vláčná

    Před 1 měsícem
    Bábovka je královnou všech svátečních odpolední. Tahle ořechová je díky pořádné dávce vlašských ořechů, jogurtu a rostlinnému oleji nejen chuťově bohatá, ale také krásně vláčná a kyprá. A přesně taková má dokonalá bábovka být. Recept můžete i lehce obměnit, příště zkuste vlašské ořechy nebo jejich část nahradit lískovými oříšky nebo mandlemi.
     Komentáře
  • Apetit

    Jablečný závin z listového těsta je sázka na jistotu

    Před 1 měsícem
    Jablečný závin z listového těsta je sázka na jistotu. Připravíte ho rychle a zabalíte bez velkého úsilí. Kromě úrody jablek do něj můžete použít také tvaroh, rozinky a ořechy.
     Komentáře
  • Apetit

    Dušené hlávkové zelí je klasická příloha k masu i knedlíkům

    Před 1 měsícem
    Pokud máte rádi zahuštěné dušené zelí, máme pro vás báječný tip – přidejte do něj nastrouhanou syrovou bramboru. Zelí také můžete zaprášit hladkou moukou nebo do něj vmíchat jíšku. Dušené zelí se skvěle hodí k pečené huse, vepřovým výpečkům nebo bramborákům.
     Komentáře
  • Apetit

    Kde v Praze mají nejlepší koprovku? Robin Nguyen má tipy, kde je opravdu famózní

    Před 1 měsícem
    Koprová omáčka budí emoce. Kde v Praze ale ochutnáte tu nejlepší? MasterChef Robin Nguyen opět otestoval čtyři podniky a naservíroval verdikt – kde mu nejvíc chutnalo a čím jednotlivé verze překvapily? Prozradíme, že ty dvě levnější obsadily první příčku s 30 body z 30, protože ve Vršovicích a Dejvicích ji prostě umí lépe než na Hradě. Lepší už tam být prostě nemohla!
     Komentáře
  • Apetit

    Krémová česnečka lahodí všem, kteří milují pikantní česnekovou chuť a jemnou konzistenci

    Před 1 měsícem
    Delikátní obměna klasické česnekové polévky. Krémová česnečka lahodí všem, kteří milují pikantní česnekovou chuť a jemnou konzistenci. Je vynikající v čerstvém bochníku chleba, nebo jen tak do misky s opečenými krutony, hoblinami parmazánu a lístky rukoly.
     Komentáře
  • Apetit

    Zapečená brokolice se sýrem překvapí jednoduchostí a skvělou chutí

    Před 1 měsícem
    Dopřejte si superzdravou zeleninu v lahůdkové úpravě! Zapečená brokolice se šunkou a sýrem je klasika, která se hodí jako lehký oběd, svačinka i zdravá večeře. Připravíte ji pouze z pěti surovin a za méně než jednu hodinu.
     Komentáře
  • Apetit

    I když vás to může zprvu děsit, pletení housek je jednoduché

    Před 1 měsícem
    Plést housky lze z jednoho, dvou nebo tří pramenů. I když vás to může zprvu děsit, pletení housek je jednoduché. Jakmile to jednou vyzkoušíte, uvidíte, že to příště půjde úplně samo. Přesvědčte se!
     Komentáře
  • Apetit

    Voňavé a nadýchané chai muffiny s dýňovým pyré budete péct zas a znova

    Před 1 měsícem
    Dýňové pyré není skvělé jenom v polévce a těstovinách, zazáří i při sladkém pečení. Třeba dýňové muffiny jsou dokonale vláčné a neodolatelně voňavé. Budete je péct zas a znova!
     Komentáře
  • Apetit

    Tarte tatin neboli obrácený jablečný koláč okouzlí karamelovou chutí a křehkým francouzským šarmem

    Před 1 měsícem
    Obrácený jablečný koláč neboli Tarte Tatin vznikl ve Francii, a jak už to tak v gastronomii často bývá – díky chybě. Kdy jedna ze sester Tatinových, které vedly oblíbený francouzský hotel zapomněla při pečení koláče na těsto. Když to zjistila, jablka ve formě už byla rozpečená, přikryla je tedy těstem, koláč dopekla a obrátila. Karamelová chuť jablíček hosty okouzlila, a tak vznikl tento skvělý koláč, který si můžete připravit v mnoha obměnách.
     Komentáře
  • Apetit

    Italské ossobuco z telecího masa se pyšní jemnou a lahodnou chutí

    Před 1 měsícem
    Ossobuco, tradiční italská specialita, jejíž název v překladu znamená ‚kost s dírou‘, se obvykle připravuje z telecí kližky s morkovou kostí. Telecí ossobuco má nadmíru jemnou a lahodnou chuť. Často bývá doplněno rizotem po milánsku (risotto alla milanese) nebo gremolatou.
     Komentáře
  • Apetit

    Kde v Praze mají nejlepší vietnamské nudle Bún bò Nam Bộ? Otestovali jsme 4 podniky a máme vítěze

    Před 1 měsícem
    Bún bò Nam Bộ je vietnamské jídlo z rýžových nudlí podávané s hovězím masem, bylinkami, čerstvou zeleninou a dalšími přísadami. Má svěží a pikantní chuť, je to lehký a osvěžující oběd nebo večeře a jedná se o jedno z nejoblíbenějších vietnamských jídel u nás. Lze si jej jednoduše připravit doma, ale ještě jednodušší je vypravit se do některého z asijských bister a restaurací. Kde mají v Praze to nejlepší Bún bò Nam Bộ, otestoval Masterchef Robin Nguyen.
     Komentáře
  • Apetit

    Dýňová polévka s krutony získá díky kokosovému mléku exotický nádech

    Před 1 měsícem
    Dýňová polévka často představuje ten nejsnazší způsob, jak zpracovat dýni. Aby ne, vždyť na její přípravu stačí jen pár ingrediencí a s drobnými obměnami bude vždy chutnat malinko jinak. S chilli získá ostřejší chuť, s kokosovým mlékem exotický nádech. V každém případě tato dýňová polévka výtečně chutná, a navíc je to náramná fešanda.
     Komentáře
  • Apetit

    Pomalu pečená kachna voní kmínem a promění obyčejný oběd ve sváteční hostinu

    Před 1 měsícem
    Tajemství úspěchu spočívá v pomalém pečení a odebírání kachního sádla. Pečená kachna je ideální pro vydatné pohoštění na slavnostní nedělní oběd. Aby byla dokonalá, nechte ji na závěr zezlátnout. Pokud chcete, aby bylo maso ještě šťavnatější, přidejte ke kachně jablka.
     Komentáře
  • Apetit

    Ukážeme vám, jak připravit sekanou, aby byla šťavnatá a při pečení nepraskla

    Před 1 měsícem
    Klíčem k dokonale šťavnaté sekané, která při pečení nepraskne a při servírování se nerozpadne, je správná příprava a tvarování. K dosažení perfektního výsledku stačí znát pár jednoduchých triků a osvědčených postupů.
     Komentáře
  • Apetit

    Kefírová bábovka je dokonale vláčná, nadýchaná a hlavně rychlá

    Před 1 měsícem
    Způsobů, jak vylepšit recept na bábovku je celá řada. Pokud do těsta použijete kefír, bude bábovka vláčná, šťavnatá a lehká. Příprava těsta na bábovku je navíc velmi rychlá. Bábovka z kefíru vás určitě dostane!
     Komentáře
  • Apetit

    Čokoládové muffiny mizí ze stolu rychleji než stihnete uvařit kávu

    Před 1 měsícem
    Čokoládové muffiny můžete klidně jíst samotné, ale skvěle si rozumějí s lehkými krémy, kterými je přetvoříte na cupcakes. Základní recept na kypré a vláčné čokoládové muffiny můžete obměňovat podle situace. Přidejte do těsta nasekané ořechy, kousky čokolády nebo je před pečením naplňte džemem.
     Komentáře
  • Apetit

    Krémová žampionová omáčka s bílým vínem se dokonale hodí k jakémukoli masu

    Před 1 měsícem
    Krémová žampionová omáčka se smetanou a bílým vínem se dokonale hodí ke grilovaným kuřecím prsíčkům, steaku či jakémukoli masu. Použít ji můžete i na těstoviny.
     Komentáře
  • Apetit

    Kde v Praze mají nejlepší tacos? Robin Nguyen vyrazil na další testování – a tady máte vítěze

    Před 1 měsícem
    Jaké jídlo patří k street food a hudebním festivalům i letní pohodě? Rozhodně tacos! Mini tortilly plněné vším možným miluje celý svět a není divu. Je to to nejlepší z mexické kuchyně v balení tak akorát do ruky: šťavnaté maso, rozteklý sýr i pikantní papričky. Kam ale v Praze zajít, abyste s výsledkem byli spokojení? Robin za vás vyzkoušel čtyři vyhlášené mexické restaurace včetně aktuálně maximálně populární holešovické Mexické. Kde byly nejlepší?
     Komentáře
  • Apetit

    Krémové dýňové rizoto zjemněné lžící mascarpone si vychutnáte k obědu i večeři

    Před 1 měsícem
    Dýňová variace na italské rizoto vám doslova učaruje. Krémové dýňové rizoto s parmazánem, zjemněné lžící mascarpone je jednou z možností, jak během sezóny zakomponovat oranžové tykve do jídelníčku a připravit tak rychlý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte náš recept na italské dýňové rizoto a uvidíte, že čas strávený u jeho přípravy za výslednou chuť rozhodně stojí.
     Komentáře
  • Apetit

    Oblíbené chlupaté knedlíky připravíte snadno a pak už stačí jen cibule, kousek slaniny a zelí

    Před 1 měsícem
    Chlupaté se nazývají kvůli nitkám strouhaných brambor, které z nich trčí podobně jako chlupy. Oblíbenou přílohu připravíte snadno podle našeho receptu a pak už stačí jen cibule, kousek slaniny a zelí a můžete podávat. Čím hrubší mouku použijete, tím nadýchanější knedlíky budou.
     Komentáře
  • Apetit

    Osvědčený způsob, jak vyklopit bábovku z formy? Zkuste fígl našich babiček

    Před 1 měsícem
    Vyklopit bábovku z formy bez nehod je často výzva, která může pokazit celý výsledek. Naštěstí existuje několik jednoduchých triků, jak bábovku bezpečně a bez námahy dostat z formy ven. Jak správně postupovat, aby vaše bábovka vypadala vždy dokonale?
     Komentáře
  • Apetit

    Provoňte byt švédskou delikatesou a upečte si skořicové šneky

    Před 1 měsícem
    Skořicoví šneci jsou švédskou delikatesou, která se velmi rychle zabydlela i u nás. Tito jsou z kynutého těsta a po upečení ještě zdobené bílou polevou. „Je to čisté máslo s cukrem, navíc zabalené do kynutého těsta, ale je to absolutně bombastický recept a zcela upřímně jedna z nejlepších věcí na světě, co jsem kdy pekla," popisuje svůj recept Dita P.
     Komentáře
  • Apetit

    Zahuštěné červené zelí má výraznou, a přitom vyváženou sladkokyselou chuť

    Před 1 měsícem
    Konzistencí připomíná toto červené zelí kaši a má výraznou, a přitom vyváženou sladkokyselou chuť. Je výborné i samotné nebo jen s bramborami, ale úplně nejradši ho máme jako přílohu ke kachně či k huse.
     Komentáře
  • Apetit

    Hustá hrachovka patří mezi tradiční polévky, které zasytí a zahřejí

    Před 1 měsícem
    Hrachovka patří mezi tradiční české polévky a rozhodně by se na ni nemělo zapomínat. Ať už servírujete hrachovku se slaninou, uzeným nebo párkem, určitě nezapomeňte přidat dostatek česneku a voňavou majoránku. A jestli jste na ni právě teď dostali chuť, tento recept na hrachovku s opraženou slaninou vás dovede ke zdárnému výsledku.
     Komentáře
  • Apetit

    Kde v Praze mají nejlepší kynutý koláč? Otestovali jsme 4 podniky a máme vítěze

    Před 1 měsícem
    Klasické kynuté koláče jsou národním pokladem. Hebké kynuté těsto, bohatá náplň a hrst drobenky, rozinek či mandliček z nich dělají neodolatelný kus české národní historie, který milují i cizinci. Pokud se vám je ale nechce zrovna péct, je dobré mít tip na místo, kam si na ně kdykoliv dojít a pochutnat si na mistrovském kousku – a MasterChef Robin Nguyen to otestoval pro vás za vás.
     Komentáře
  • Apetit

    Játra na cibulce patří mezi stálice školní jídelny, zkuste naši vylepšenou verzi

    Před 1 měsícem
    Játra na cibulce s rýží jsou stálicí školních jídelen. A pokud jste na tuto dobrotu už zapomněli, rádi vám recept na vepřová játra připomeneme. Místo běžněji používané majoránky jsme do receptu zvolili čerstvý tymián a ochutili sklenkou koňaku. Ale pokud se chcete držet majoránkové klasiky, doporučujeme přidat ještě stroužek rozetřeného česneku.
     Komentáře
  • Apetit

    Sušenky z ovesných vloček jsou snadné, levné a rychlé

    Před 1 měsícem
    Sušenky z ovesných vloček jsou snadné, levné a rychlé. Obohatit je můžete ořechy všeho druhu, kokosem, sušeným ovocem i kousky čokolády. Až přijde hlad nebo vás bude honit mlsná, budete připraveni.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak vymazat a vysypat formu na dokonalou bábovku? Buďte pečliví a nespěchejte

    Před 1 měsícem
    Správné vymazání a vysypání bábovkové formy je základ každého úspěšného pečení. Nestačí jen rychlé potření máslem a ledabylé posypání moukou – příprava vyžaduje pečlivost. Ať už zvolíte klasickou mouku, kokos, nebo jiný posyp, záleží na rovnoměrném pokrytí, které zabrání přichycení těsta a zajistí, že bábovka vyklouzne z formy hladce. Přesně provedená příprava navíc ovlivní výslednou texturu i vzhled bábovky. Pamatujte, že úspěch nezačíná u těsta, ale už u přípravy formy.
     Komentáře
Apetit. Ještě více zábavného vaření! Recepty krok za krokem, škola vaření, reportáže ze zákulisí redakce časopisu Apetit nebo z gastronomických akcí, ale také vaření on-line.
Apetit. Ještě více zábavného vaření! Recepty krok za krokem, škola vaření, reportáže ze zákulisí redakce časopisu Apetit nebo z gastronomických akcí, ale také vaření on-line.
Reklama