Restaurace, kde hlavní roli hrají brambory, skromná surovina tady překonává maso
Před 1 dnemRestaurace zaměřená výhradně na brambory? Realita překonává očekávání. Podnik s lakonickým názvem Brambory, který najdete přímo naproti pražskému obchodnímu centru Arkády Pankrác, dokazuje, že i ta nejskromnější surovina se může stát hvězdou fine-diningu. A to doslova na všech úrovních – od hranolek až po dezerty.Poctivé cukroví plné ořechové chuti do Vánoc nevydrží, pokud ho neuděláte z dvojité dávky
Před 2 dnyCukroví ve tvaru ořechů je desetiletími prověřený recept, který je velmi podobný tomu na pracny. Cukroví se ale v tomto případě slepuje krémem. Ořechy doporučujeme dělat z dvojité dávky, jen tak vydrží až do Vánoc.Originální gruzínský recept na medovník vypadá komplikovaně, ale je překvapivě snadný
Před 3 dnyOriginální recept na medovník se po dlouhých peripetiích podařilo získat redaktorce Šárce Hamanové od Gruzínky Nanuli Dérové. Vypadá komplikovaně, ale budete překvapeni, jak je snadný. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení nechte pár hodin odpočívat na chladném místě.Lískové ořechy jsou malé, křupavé a voní po podzimu, my vám ukážeme, jak je snadno oloupat
Před 4 dnyJsou malé, křupavé a voní po podzimu. Lískové ořechy představují všechno, co dělá kuchyni poctivou – příjemnou chuť, široké využití i tradici. Provoní máslové těsto a při pražení uvolní tak omamnou vůni, že i sousedé poznají, co se děje. Správně nasbírané, usušené a uchované vydrží dlouhé měsíce, ale jen těm, kdo vědí, jak na ně. Kdy je louskat? Jak je pražit, sušit a skladovat?Recept na jednoduché vinné cukroví se neztratí v žádné domácnosti
Před 4 dnyNejrychlejší a nejjednodušší cukroví z vína na světě. Suroviny máme vždy doma, nic se neslepuje, nic se nemusí rozležet. V troubě se cukroví nafoukne, a když v puse praskne, trochu to zalechtá. Velmi zábavná záležitost! Recept na vinné cukroví se ani u vás doma rozhodně neztratí.Tyto křehké vanilkové rohlíčky podle M.J.Sandtnerové se povedou i začátečníkům
Před 5 dnyRecept na tyto rohlíčky jsme našli v kuchařské knize M. J. Sandtnerové. V redakci jsme je pro vás poctivě několikrát odzkoušeli a můžete nám věřit: jsou skvělé a povedou se i začátečníkům. „Sandtnerka“ do nich přidávala nastrouhanou citronovou kůru a my ji také radíme nevynechávat. Hned po upečení je její chuť výraznější, po rozležení se ale zjemní a zůstane po ní jenom jemná stopa, která vanilkové rohlíčky příjemně nakopne.Pokud milujete chuť ořechů, pak si zcela jistě oblíbíte jednoduché Masarykovo cukroví
Před 6 dnyJednoduché vánoční Masarykovo cukroví voní ořechy a dětstvím. Recept je opravdu jednoduchý. Připravit ho zvládnou i úplní začátečníci. Ale výsledek rozhodně stojí za to. Pokud také milujete chuť ořechů, Masarykovo cukroví stane sa vaším vánočním sladkým favoritem.Kam na nejlepší grilované kuře v Praze a na jakém vyhlášeném místě to ani nezkoušet?
Před 8 dnyNajdete-li dokonalé grilované kuře, znamená to jediné: už nepůjdete jinam. A co se tak obvykle čeká od této klasické pochoutky? Šťavnaté vláčné maso, které je i výborně ochucené a má perfektní křupavou kůrčičku. Zní to jednoduše, ale není to samozřejmost. Robin Nguyen našel podnik v Praze, kde vás grilované kuře vyveze do gastro nebe. A také jeden, který na plné čáře zklamal.Při přípravě této polévky vypláčete moře slz, ale lahodná sytá cibulačka vám to vynahradí
Před 9 dnyNádherně sytá cibulačka, která se hodí na všední den i při slavnostnějších příležitostech. Nejnáročnější při její přípravě bude krájení cibule, ale zbytek už je hračka. Rychlá příprava, lahodná chuť cibule a křehké toustíky plavající na povrchu vás dostanou.Královsky si pochutnáte ať už mu říkáte buřtguláš nebo bramborový guláš
Před 10 dnyRozdílů mezi buřt gulášem a bramborovým gulášem příliš nenajdete. Někdo by dal ruku do ohně za to, že buřtguláš je jen z buřtů, kdežto do bramborového guláše patří buřty i brambory. Jenže žádné takové pravidlo neexistuje a každý si pod pojmem buřtguláš představí něco trochu jiného. Zda tedy tomuto receptu budete říkat buřtguláš nebo bramborový guláš je jen na vás, jedno je ale jisté – královsky si pochutnáte.Ukážeme vám jednoduchý návod, jak zblanžírovat a oloupat mandle
Před 11 dnyOloupat mandle není nic složitého. Můžete si samozřejmě koupit mandle už oloupané, blanšírované, ale platíte zbytečně navíc za něco, co během chvilky zvládnete sami.Vláčný čokoládový korpus poctivá ganache zaručí, že každý kousek dortu se jen rozplývá na jazyku
Před 11 dnyKdyž má být dort opravdu čokoládový, jen kakao nestačí. Experimentování s receptem na čokoládový dort nás nakonec dovedlo k výsledku z říše těch nejhříšnějších sladkých snů. Vláčný čokoládový korpus na dort a čokoládová poleva neboli ganache zaručí, že každý kousek se jen rozplývá na jazyku! Tohle je opravdu ten nejlepší a nejjednodušší čokoládový dort, co známe. Milovníci čokolády budou v sedmém nebi.Francouzský slaný koláč neboli lotrinská quiche stačí doplnit jednoduchým zeleninovým salátem
Před 12 dnyFrancouzský ideál mezi koláči. Slaný koláč - lotrinská quiche je skvělý recept, který stačí doplnit jednoduchým zeleninovým salátem. Vychutnáte si ho horký, ale i za studena.Naučíme vás hovězí po burgundsku, které patří mezi francouzskou klasiku
Před 13 dny„Hovězí po burgundsku je francouzská klasika všech klasik. Pokud ho ještě někdo z vás neumí, je nejvyšší čas to napravit,“ říká nekompromisně Roman Paulus, michelinský šéfkuchař hotelu Alcron. Hovězí maso se pomalu dusí s kořenovou zeleninou, bylinkami, česnekem, kořením a červeným vínem, až vznikne chuťově silná omáčka a v ústech se rozpadající maso.Kde v Praze dostanete nejlepší hranolky? Robin Nguyen má tipy, které vám zamotají chuťové buňky
Před 15 dnyDokřupava vysmažené hranolky s vláčným středem jsou něco jako malý zázrak. Robin se tentokrát vydal po stopách hranolků z fancy podniků: stojí v nich hranolky za ty peníze? A jsou lanýžové hranolky ze Savoye lepší než ty z McDonaldu?Spojením šťavnaté krkovici a špekáčků na pivu vzniklo jídlo, které bleskově navodí pocit pohody
Před 15 dnySpojili jsme šťavnatou vepřovou krkovici a špekáčky na pivu a vzniklo jídlo, které umí bleskově navodit dokonalý pocit pohody. Tuhle fantastickou fúzi buřtů na černém pivu a masopustního vepřového snadno upečete v troubě, takže je téměř bez práce. Jednoduchý recept na špekáčkovou klasiku v moderním kabátku.Domácí hranolky pečené v troubě jsou opravdu rychlé a o kus zdravější než ty smažené v oleji
Před 17 dnyDomácí hranolky bez smažení – dokonalý doplněk nejen k hovězímu steaku na pepři ve stylu francouzského bistra. Hranolky pečené v troubě jsou na přípravu opravdu rychlé a nepochybně i o kus zdravější než ty smažené v oleji.Jak snadno vyrobit čokoládové hobliny a jak je nejlépe využít při zdobení dezertů i cukroví
Před 18 dnyČokoládové hobliny dokážou proměnit i jednoduchý dezert ve slavnostní zážitek. Ať už zdobíte dort k narozeninám, vánoční cukroví, nebo šlehačkový pohár, vždy udělají dojem. Jak si je ale připravit doma bez složité výbavy? Prozradíme vám jednoduché postupy, na co si dát pozor a kde všude se dají použít. A věřte, že s trochou praxe a naším videonávodem zvládnete připravit čokoládové hobliny jako profík!Skořicové rolky ihned po upečení polijte polevou a vychutnejte si je ještě vlažné
Před 18 dnyPokud míváte v kuchyni horko, může vám těsto na skořicové rolky bleskově kynout. Pracujte proto rychle, je totiž důležité, aby těsto bylo při svinování ještě tenké. Ihned po upečení polijte skořicové rolky polevou a vychutnejte si je ještě vlažné, kdy se jejich skořicová vůně line místností.Míša dort je slavnostnější variace nestárnoucí kombinace svěžího tvarohu a hebké čokolády
Před 19 dnyMíša řezy, dezert inspirovaný nanukem s obrázkem medvídka na obalu, milují už po generace děti i dospělí. Recept sází na nestárnoucí kombinaci svěžího tvarohu a hebké čokolády. Chystáte-li se na slavnostní příležitost, místo řezů vsaďte na ještě efektnější dort.Neuvěřitelné třináctihodinové pomalé pečení kachny je přesně ten recept, který vás dostane na kolena
Před 20 dnyNeuvěřitelné třináctihodinové pečení kachny je přesně ten recept, který vás dostane na kolena. Nejdříve kroutíte hlavou, moc nevěříte, nakonec se do něj pustíte a pak už to nikdy nechcete dělat jinak. Pomalu pečená kachna je prostě neodolatelná. Prsíčka se skoro sama odlupují od kosti, kůžička křupe a voní i chutná po medu. Maso pomalu pečené kachny je díky pozvolné přípravě křehké a výborné.Kde v Praze mají nejlepší Aperol Spritz s krásným výhledem? Robin ochutnával, zkoušel a hodnotil
Před 22 dnyLéto bez Aperol Spritzu by bylo jako... No raději to nechceme ani domýšlet! Spritzy, tedy koktejly s „bublinkami“, se poslední dekádu staly nedílnou součástí letních party, grilovaček i prostě příjemného posezení na zahradě či na pláži. A co teprve, když si ho dopřejete s perfektním výhledem!Hrachová kaše už nemusí být strašák ze školních jídelen, tahle verze chutná lépe než od babičky
Před 23 dnyRozhodli jsme se rehabilitovat klasiku školních jídelen, která se bohužel netěší právě velké přízni malých strávníků. Povedlo se, chutná ještě lépe než od babičky! Servírovat ji můžete s klobáskami, párky nebo s uzeným masem.Bramborové knedlíky jsou součástí tradiční české kuchyně a doprovází různá pečená masa
Před 24 dnySkvělé knedlíky, které zasytí i ty největší jedlíky. Bramborové knedlíky jsou součástí tradiční české kuchyně a doprovází různá pečená masa nebo se masem plní. Když zbydou nakrájíme je a opečeme s vejcem. Máme pro vás recept na ty nejlepší bramborové knedlíky, které chutnají jako od maminky.Jak správně zabalit sekanou, aby se nerozpadla a zůstala šťavnatá? Zkuste slaninu
Před 25 dnySekaná je klasikou české kuchyně, ale její příprava se může snadno zvrtnout. Příliš suchá nebo rozpadající se šiška mletého masa – to zná asi každý. Přitom stačí drobný trik: obalit ji plátky slaniny. Tenká vrstva slaniny nejenže pomůže udržet tvar a šťavnatost masa, ale zároveň vytvoří lahodnou kůrčičku, která se krásně doplňuje s vláčným středem. Jak na to? Poradíme krok za krokem a přidáme i pár tipů.Dokonalý moučník s názvem nebe v hubě lahodí malým i velkým a jeho příprava není ani trochu složitá
Před 25 dny„Od chvíle, co tento moučník peču, ho po mně chce recept každá návštěva, která jej u nás ochutnala,“ prozradila nám čtenářka Eva Reš. Je to prostě dokonalé nebe v hubě, které lahodí malým i velkým. A jeho příprava není ani trochu složitá. S námi ho rozhodně zvládnete.Svatomartinské rohlíčky s ořechovou nádivkou podle Josefa Maršálka nesmí chybět na žádném stole
Před 26 dnySvatomartinské rohlíčky s ořechovou nádivkou podle Josefa Maršálka jsou sladkou tečkou na závěr svátečních hodů. Těsto je rychlé, bez kynutí a určitě si na něj mohou troufnout i začátečníci. Ořechovou nádivku odlehčí bílý jogurt a rum zase příjemně ovoní.Dušené kysané zelí je klasická česká příloha, kterou hravě zvládnete s receptem od Václava Friče
Před 27 dnyDušené kysané zelí je klasická česká příloha, která skvěle doplní pokrmy jako vepřo knedlo zelo nebo pečenou kachnu. Václav Frič, uznávaný český šéfkuchař, přináší svůj recept na dokonale vyvážené zelí, které dodá vašim jídlům pravou domácí atmosféru.Kde v Praze dostanete nejlepší tatarák? Robin Nguyen už ví, kam na něj vyrazit i kam se nevracet
Před 29 dnyTatarák je stálicí českých jídelních lístků, ale kvalitní kousek není samozřejmost. Měl by být dokonale ochucený, jemný nebo naopak rustikální podle gusta, a doprovázený dobrou topinkou. MasterChef Robin Nguyen ochutnal čtyři vyhlášené verze v Praze – a zrodil se vítěz. Který podnik ho zaujal nejvíc a kde ho zklamali?Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť
Před 1 měsícemJemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť. Pokud budete chtít udělat kaši ještě barevnější a zábavnější, použijte fialové batáty.Připravte si poctivý domácí kynutý knedlík podle ověřeného receptu známého šéfkuchaře Václava Friče
Před 1 měsícemPřipravit poctivý domácí kynutý knedlík zabere trochu času, zejména pokud chceme, aby těsto pěkně vzešlo. Jak na to, aby se zaručeně povedl? Vyzkoušejte ověřený recept známého šéfkuchaře Václava Friče.Ukážeme vám, jak správně očistit a ručně nakrouhat zelí jako profík
Před 1 měsícemUmět očistit a ručně nakrájet zelí je důležitá kuchařská dovednost, která se hodí nejen při přípravě dušeného zelí ke slavnostní kachně, ale také při přípravě čerstvých salátů nebo klasického kysaného zelí. Správná technika vám usnadní práci a pomůže zachovat přirozenou chuť i texturu zelí.Ořechová bábovka je díky pořádné dávce vlašáků nejen chuťově bohatá, ale také krásně vláčná
Před 1 měsícemBábovka je královnou všech svátečních odpolední. Tahle ořechová je díky pořádné dávce vlašských ořechů, jogurtu a rostlinnému oleji nejen chuťově bohatá, ale také krásně vláčná a kyprá. A přesně taková má dokonalá bábovka být. Recept můžete i lehce obměnit, příště zkuste vlašské ořechy nebo jejich část nahradit lískovými oříšky nebo mandlemi.Jablečný závin z listového těsta je sázka na jistotu
Před 1 měsícemJablečný závin z listového těsta je sázka na jistotu. Připravíte ho rychle a zabalíte bez velkého úsilí. Kromě úrody jablek do něj můžete použít také tvaroh, rozinky a ořechy.Dušené hlávkové zelí je klasická příloha k masu i knedlíkům
Před 1 měsícemPokud máte rádi zahuštěné dušené zelí, máme pro vás báječný tip – přidejte do něj nastrouhanou syrovou bramboru. Zelí také můžete zaprášit hladkou moukou nebo do něj vmíchat jíšku. Dušené zelí se skvěle hodí k pečené huse, vepřovým výpečkům nebo bramborákům.Kde v Praze mají nejlepší koprovku? Robin Nguyen má tipy, kde je opravdu famózní
Před 1 měsícemKoprová omáčka budí emoce. Kde v Praze ale ochutnáte tu nejlepší? MasterChef Robin Nguyen opět otestoval čtyři podniky a naservíroval verdikt – kde mu nejvíc chutnalo a čím jednotlivé verze překvapily? Prozradíme, že ty dvě levnější obsadily první příčku s 30 body z 30, protože ve Vršovicích a Dejvicích ji prostě umí lépe než na Hradě. Lepší už tam být prostě nemohla!Krémová česnečka lahodí všem, kteří milují pikantní česnekovou chuť a jemnou konzistenci
Před 1 měsícemDelikátní obměna klasické česnekové polévky. Krémová česnečka lahodí všem, kteří milují pikantní česnekovou chuť a jemnou konzistenci. Je vynikající v čerstvém bochníku chleba, nebo jen tak do misky s opečenými krutony, hoblinami parmazánu a lístky rukoly.Zapečená brokolice se sýrem překvapí jednoduchostí a skvělou chutí
Před 1 měsícemDopřejte si superzdravou zeleninu v lahůdkové úpravě! Zapečená brokolice se šunkou a sýrem je klasika, která se hodí jako lehký oběd, svačinka i zdravá večeře. Připravíte ji pouze z pěti surovin a za méně než jednu hodinu.I když vás to může zprvu děsit, pletení housek je jednoduché
Před 1 měsícemPlést housky lze z jednoho, dvou nebo tří pramenů. I když vás to může zprvu děsit, pletení housek je jednoduché. Jakmile to jednou vyzkoušíte, uvidíte, že to příště půjde úplně samo. Přesvědčte se!Voňavé a nadýchané chai muffiny s dýňovým pyré budete péct zas a znova
Před 1 měsícemDýňové pyré není skvělé jenom v polévce a těstovinách, zazáří i při sladkém pečení. Třeba dýňové muffiny jsou dokonale vláčné a neodolatelně voňavé. Budete je péct zas a znova!Tarte tatin neboli obrácený jablečný koláč okouzlí karamelovou chutí a křehkým francouzským šarmem
Před 1 měsícemObrácený jablečný koláč neboli Tarte Tatin vznikl ve Francii, a jak už to tak v gastronomii často bývá – díky chybě. Kdy jedna ze sester Tatinových, které vedly oblíbený francouzský hotel zapomněla při pečení koláče na těsto. Když to zjistila, jablka ve formě už byla rozpečená, přikryla je tedy těstem, koláč dopekla a obrátila. Karamelová chuť jablíček hosty okouzlila, a tak vznikl tento skvělý koláč, který si můžete připravit v mnoha obměnách.Italské ossobuco z telecího masa se pyšní jemnou a lahodnou chutí
Před 1 měsícemOssobuco, tradiční italská specialita, jejíž název v překladu znamená ‚kost s dírou‘, se obvykle připravuje z telecí kližky s morkovou kostí. Telecí ossobuco má nadmíru jemnou a lahodnou chuť. Často bývá doplněno rizotem po milánsku (risotto alla milanese) nebo gremolatou.Kde v Praze mají nejlepší vietnamské nudle Bún bò Nam Bộ? Otestovali jsme 4 podniky a máme vítěze
Před 1 měsícemBún bò Nam Bộ je vietnamské jídlo z rýžových nudlí podávané s hovězím masem, bylinkami, čerstvou zeleninou a dalšími přísadami. Má svěží a pikantní chuť, je to lehký a osvěžující oběd nebo večeře a jedná se o jedno z nejoblíbenějších vietnamských jídel u nás. Lze si jej jednoduše připravit doma, ale ještě jednodušší je vypravit se do některého z asijských bister a restaurací. Kde mají v Praze to nejlepší Bún bò Nam Bộ, otestoval Masterchef Robin Nguyen.Dýňová polévka s krutony získá díky kokosovému mléku exotický nádech
Před 1 měsícemDýňová polévka často představuje ten nejsnazší způsob, jak zpracovat dýni. Aby ne, vždyť na její přípravu stačí jen pár ingrediencí a s drobnými obměnami bude vždy chutnat malinko jinak. S chilli získá ostřejší chuť, s kokosovým mlékem exotický nádech. V každém případě tato dýňová polévka výtečně chutná, a navíc je to náramná fešanda.Pomalu pečená kachna voní kmínem a promění obyčejný oběd ve sváteční hostinu
Před 1 měsícemTajemství úspěchu spočívá v pomalém pečení a odebírání kachního sádla. Pečená kachna je ideální pro vydatné pohoštění na slavnostní nedělní oběd. Aby byla dokonalá, nechte ji na závěr zezlátnout. Pokud chcete, aby bylo maso ještě šťavnatější, přidejte ke kachně jablka.Ukážeme vám, jak připravit sekanou, aby byla šťavnatá a při pečení nepraskla
Před 1 měsícemKlíčem k dokonale šťavnaté sekané, která při pečení nepraskne a při servírování se nerozpadne, je správná příprava a tvarování. K dosažení perfektního výsledku stačí znát pár jednoduchých triků a osvědčených postupů.Kefírová bábovka je dokonale vláčná, nadýchaná a hlavně rychlá
Před 1 měsícemZpůsobů, jak vylepšit recept na bábovku je celá řada. Pokud do těsta použijete kefír, bude bábovka vláčná, šťavnatá a lehká. Příprava těsta na bábovku je navíc velmi rychlá. Bábovka z kefíru vás určitě dostane!Čokoládové muffiny mizí ze stolu rychleji než stihnete uvařit kávu
Před 1 měsícemČokoládové muffiny můžete klidně jíst samotné, ale skvěle si rozumějí s lehkými krémy, kterými je přetvoříte na cupcakes. Základní recept na kypré a vláčné čokoládové muffiny můžete obměňovat podle situace. Přidejte do těsta nasekané ořechy, kousky čokolády nebo je před pečením naplňte džemem.Krémová žampionová omáčka s bílým vínem se dokonale hodí k jakémukoli masu
Před 1 měsícemKrémová žampionová omáčka se smetanou a bílým vínem se dokonale hodí ke grilovaným kuřecím prsíčkům, steaku či jakémukoli masu. Použít ji můžete i na těstoviny.Kde v Praze mají nejlepší tacos? Robin Nguyen vyrazil na další testování – a tady máte vítěze
Před 1 měsícemJaké jídlo patří k street food a hudebním festivalům i letní pohodě? Rozhodně tacos! Mini tortilly plněné vším možným miluje celý svět a není divu. Je to to nejlepší z mexické kuchyně v balení tak akorát do ruky: šťavnaté maso, rozteklý sýr i pikantní papričky. Kam ale v Praze zajít, abyste s výsledkem byli spokojení? Robin za vás vyzkoušel čtyři vyhlášené mexické restaurace včetně aktuálně maximálně populární holešovické Mexické. Kde byly nejlepší?Krémové dýňové rizoto zjemněné lžící mascarpone si vychutnáte k obědu i večeři
Před 1 měsícemDýňová variace na italské rizoto vám doslova učaruje. Krémové dýňové rizoto s parmazánem, zjemněné lžící mascarpone je jednou z možností, jak během sezóny zakomponovat oranžové tykve do jídelníčku a připravit tak rychlý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte náš recept na italské dýňové rizoto a uvidíte, že čas strávený u jeho přípravy za výslednou chuť rozhodně stojí.Oblíbené chlupaté knedlíky připravíte snadno a pak už stačí jen cibule, kousek slaniny a zelí
Před 1 měsícemChlupaté se nazývají kvůli nitkám strouhaných brambor, které z nich trčí podobně jako chlupy. Oblíbenou přílohu připravíte snadno podle našeho receptu a pak už stačí jen cibule, kousek slaniny a zelí a můžete podávat. Čím hrubší mouku použijete, tím nadýchanější knedlíky budou.Osvědčený způsob, jak vyklopit bábovku z formy? Zkuste fígl našich babiček
Před 1 měsícemVyklopit bábovku z formy bez nehod je často výzva, která může pokazit celý výsledek. Naštěstí existuje několik jednoduchých triků, jak bábovku bezpečně a bez námahy dostat z formy ven. Jak správně postupovat, aby vaše bábovka vypadala vždy dokonale?Provoňte byt švédskou delikatesou a upečte si skořicové šneky
Před 1 měsícemSkořicoví šneci jsou švédskou delikatesou, která se velmi rychle zabydlela i u nás. Tito jsou z kynutého těsta a po upečení ještě zdobené bílou polevou. „Je to čisté máslo s cukrem, navíc zabalené do kynutého těsta, ale je to absolutně bombastický recept a zcela upřímně jedna z nejlepších věcí na světě, co jsem kdy pekla," popisuje svůj recept Dita P.Zahuštěné červené zelí má výraznou, a přitom vyváženou sladkokyselou chuť
Před 1 měsícemKonzistencí připomíná toto červené zelí kaši a má výraznou, a přitom vyváženou sladkokyselou chuť. Je výborné i samotné nebo jen s bramborami, ale úplně nejradši ho máme jako přílohu ke kachně či k huse.Hustá hrachovka patří mezi tradiční polévky, které zasytí a zahřejí
Před 1 měsícemHrachovka patří mezi tradiční české polévky a rozhodně by se na ni nemělo zapomínat. Ať už servírujete hrachovku se slaninou, uzeným nebo párkem, určitě nezapomeňte přidat dostatek česneku a voňavou majoránku. A jestli jste na ni právě teď dostali chuť, tento recept na hrachovku s opraženou slaninou vás dovede ke zdárnému výsledku.Kde v Praze mají nejlepší kynutý koláč? Otestovali jsme 4 podniky a máme vítěze
Před 1 měsícemKlasické kynuté koláče jsou národním pokladem. Hebké kynuté těsto, bohatá náplň a hrst drobenky, rozinek či mandliček z nich dělají neodolatelný kus české národní historie, který milují i cizinci. Pokud se vám je ale nechce zrovna péct, je dobré mít tip na místo, kam si na ně kdykoliv dojít a pochutnat si na mistrovském kousku – a MasterChef Robin Nguyen to otestoval pro vás za vás.Játra na cibulce patří mezi stálice školní jídelny, zkuste naši vylepšenou verzi
Před 1 měsícemJátra na cibulce s rýží jsou stálicí školních jídelen. A pokud jste na tuto dobrotu už zapomněli, rádi vám recept na vepřová játra připomeneme. Místo běžněji používané majoránky jsme do receptu zvolili čerstvý tymián a ochutili sklenkou koňaku. Ale pokud se chcete držet majoránkové klasiky, doporučujeme přidat ještě stroužek rozetřeného česneku.Sušenky z ovesných vloček jsou snadné, levné a rychlé
Před 1 měsícemSušenky z ovesných vloček jsou snadné, levné a rychlé. Obohatit je můžete ořechy všeho druhu, kokosem, sušeným ovocem i kousky čokolády. Až přijde hlad nebo vás bude honit mlsná, budete připraveni.Jak vymazat a vysypat formu na dokonalou bábovku? Buďte pečliví a nespěchejte
Před 1 měsícemSprávné vymazání a vysypání bábovkové formy je základ každého úspěšného pečení. Nestačí jen rychlé potření máslem a ledabylé posypání moukou – příprava vyžaduje pečlivost. Ať už zvolíte klasickou mouku, kokos, nebo jiný posyp, záleží na rovnoměrném pokrytí, které zabrání přichycení těsta a zajistí, že bábovka vyklouzne z formy hladce. Přesně provedená příprava navíc ovlivní výslednou texturu i vzhled bábovky. Pamatujte, že úspěch nezačíná u těsta, ale už u přípravy formy.

