Masové kofty s omáčkou. Vůně dokonalé kombinace koření, masa a bylinek přiláká všechny sousedy
Před 3 rokyZpestřete si poslední záchvěvy babího léta dalším cestovatelským receptem. Jehněčí, koření, rajčata a jogurt ve skvělé harmonii provoní celý den.Středomořská lahoda. Slávky s olivami v tomatové omáčce a pita chléb
Před 3 rokyI v podzimní Praze můžete zažít středomořskou pohodu. Stačí si připravit tenhle recept!Vzpomínka na dovolenou v Řecku, které neodoláte. Jehněčí souvlaki s tzatziki
Před 3 rokyLéto je už za námi, nic nám ale nebrání připomenout si dovolenou u moře třeba na balkóně. Klasické řecké jídlo si totiž můžete připravit jednoduše doma.Voňavé indické kuře na kardamomu
Před 3 rokyDnešní kulinářský výlet nás přenese až do daleké Indie. Vyzkoušejte lahodné kuře, které voní koriandrem, kardamomem a dálkami.Císařpán se jen oblizoval. Ochutnejte rakouský trhanec s jablečným pyré
Před 3 rokyJe vlastně recept "co dům dal", ale natolik důmyslný a lahodný, že dřív uctil i rakouského císaře.Telecí rolky s šafránovým rizotem, které promění každý byt v italskou riviéru
Před 3 rokyPod širou oblohou a s italským receptem – to jde skvěle dohromady. I nad pražskými střechami si vykouzlíme italskou atmosféru a připravíme si telecí rolku se šafránovým rizotem.Atlas chutí. Na novou sérii se těšte už 6. září
Před 3 rokyŠéfkuchař Marek Fichtner vás bude znovu provázet cestami vůní a chutí celého světa. Tentokrát si připraví recepty, které zvládnete připravit i pod širým nebem.Krevety v serranu na španělský způsob
Před 3 rokyMoře, slunce, víno... To vše je Španělsko. V dnešním výletě na cestě za nejlepšími chutěmi světa se vydáme právě tam. Vyzkoušejte dokonalou kombinaci krevet v šunce s brambory a majonézou.Libanonské špenátové taštičky fatayer
Před 3 rokyFatayer je typický arabský "slaný moučník", zvláště oblíbený v zemích Středního Východu - v Sýrii, Jordánsku a Libanonu.Lahodná italská polévka minestrone
Před 3 rokySezónní zelenina, nepostradatelný olivový olej, bylinky a parmazán. To je výborná zeleninová polévka minestrone, která se v každé italské domácnosti trochu jinak a samozřejmě každá italská maminka ji umí uvařit nejlépe ze všech.Mleté maso, brambory a sýrový bešamel. To je řecká musaka!
Před 3 rokyMusaka je tradičním zapékaným pokrmem Balkánu a Blízkého Východu. Nejznámější variantou je musaka řecká, která se skládá z vrstev mletého masa, které je podušené s cibulí a česnekem, lilku, rajčat a bešamelové omáčky. Někdy se zapéká taky s plátky brambor.Polévka z medvědího česneku s bílým chřestem a křepelčími vajíčky
Před 3 rokyV dnešním výletu za chutěmi celého světa nebudeme cestovat daleko. Připravíme si dokonale chuťově vyváženou rakouskou jarní polévku z medvědího česneku, kterou skvěle doplní bílý chřest a křepelčí vajíčka.Curyšské telecí se žampiony a rösti
Před 3 rokyCesta kolem světa za nejlepšími recepty pokračuje zastávkou ve Švýcarsku. Kuchyně v této zemi nepředstavují jen fondue, ale mimo jiné i rösti, což je tradiční příloha z brambor, kterou vás dnes naučíme připravovat.Existuje pádný důvod, proč se šafránu dává do jídla "jako šafránu"
Před 4 rokyZatímco kurkuma se poslední dobou sype do všeho, s šafránem je na místě opatrnost. Pro naše tělo není zrovna nejvhodnější. Naštěstí i naneštěstí zároveň je šafrán notoricky vzácný.Marocké jehněčí se sušeným ovocem a kuskusem
Před 4 rokyKdo byl někdy v Maroku, tak ví. Tuhle lahodnou voňavou kořeněnou směs si ale lacino a rychle dokážete připravit i doma. Stačí znát recept!Bílý chřest s béarnskou omáčkou a uzeným lososem v petrželové palačince
Před 4 rokyŠéfkuchaře Marka Fichtnera, který se staral o mlsné jazýčky noblesních strávníků po celém světě a herečku Ha Thanh Špetlíkovou spojuje láska k cestování a vaření. Ochutnejte s nimi recepty s vůní dálek.Jejich první cesta vede do Německa, kde nás seznámí se základním pilířem místní jarní kuchyně: Šparglem neboli chřestem.Všechno, co jste chtěli vědět o chřestu, ale neměli jste se koho zeptat
Před 4 rokyŠéfkuchaře Marka Fichtnera, který se staral o mlsné jazýčky noblesních strávníků po celém světě a herečku Ha Thanh Špetlíkovou, spojuje láska k cestování a vaření. Ochutnejte s nimi recepty s vůní dálek.