Zavřít
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

Nejnovější články na Seznamu na téma Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Perníková srdcata na svatou Kateřinu

    Před 10 dny

    ·

    2 minuty

    Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomínají nejen dobové recepty, ale také zvyky. Třeba ty spojené se svatou Kateřinou. A přidají recept na perníková srdcata.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Vepřová kýta na rozmarýnu podle receptu z roku 1906

    Před 14 dny

    ·

    2 minuty

    Worcestrová omáčka se do české kuchyně dostala už před 100 lety. Tehdy byla známá jako anglické omáčkové koření Worcester-Shire-sauce. Její kořeny údajně sahají do starého Říma.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Risotto z telecího masa podle knihy Česká hospodyně Marie Součkové z roku 1905

    Před 15 dny

    ·

    2 minuty

    Původ tohoto receptu je u chudých Italů, odkud se během staletí risotto dostalo na stůl českých měšťanů.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Těstoviny s tvarohem a máslem

    Před 16 dny

    ·

    2 minuty

    Vyzkoušíme těstoviny s tvarohem a máslem, jak chutnaly bratrům Zátkovým, kteří nejen tento recept zanechali v kuchařkách. Nahlédli do nich Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Makové vdolky se syrobem podle receptu z Jilemnicka

    Před 17 dny

    ·

    2 minuty

    V dobách našich babiček byl klasický cukr, ale i mnohem starší med, drahým sladidlem, občas ho tak nahrazoval syrob. O něm a o makových vdolcích povyprávějí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Morkové řezy podle Sandtnerové

    Před 18 dny

    ·

    2 minuty

    Morek se v dobách našich babiček používal nejen do vývarů. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají sladký recept – morkové řezy. Našli ho v Knize rozpočtů a kuchařských předpisů Marie Janků Sandtnerové z roku 1925.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Smažené švestky podle receptu Hanny Dumkové z roku 1884

    Před 1 měsícem

    ·

    2 minuty

    Nahlédneme do kuchařky nám už známé autorky kuchařských knih Hanny Dumkové z roku 1884: Ovoce, užití jeho v domácnosti a kuchyni.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Švestková bába podle kuchařské knihy Amalie Bláhové České švestky

    Před 1 měsícem

    ·

    2 minuty

    Knihu České švestky, s podtitulem „jejich náležité zpracování a zužitkování v domácnosti i kuchyni, pokyny a návody pro naše hospodyňky, jak by nejvhodněji měly zužitkovati švestkovou úrodu“, v roce 1922 vydal v edici Knihovna českých hospodyněk a dívek Alois Neubert, jilemnický nakladatel, majitel knihkupectví a knihtiskárny v Jilemnici.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Utopenci, jak je připravovaly naše babičky

    Před 1 měsícem

    ·

    2 minuty

    Pikantní dobrotu z naložené uzeniny údajně vymyslel zhruba před 100 lety mlynář a hospodský Šamánek, který provozoval svoji živnost na Berounsku. Zkuste si utopence naložit podle starého receptu našich babiček.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Recept na slíváky - recept rodinný z Prosíčky u Suchých skal

    Před 1 měsícem

    ·

    2 minuty

    Tentokrát budeme vařit podle prababičky Vladimíry Jakouběové, od které pochází recept na slíváky.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Srnčí hřbet na smetaně

    Před 1 měsícem

    ·

    2 minuty

    Pokud přemýšlíte nad nedělním obědem, zkuste tento vskutku gurmánský recept našich babiček na srnčí hřbet na smetaně.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Víno ze šípků

    Před 1 měsícem

    ·

    2 minuty

    K barvám podzimu patří červené šípky a ty v dobách našich babiček patřily do demižonů. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření poradí jak na šípkové víno.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Placka se sevlákem

    Před 1 měsícem

    ·

    2 minuty

    Sevlák zeleninový je v Evropě znám už od dob římské říše. U nás se už nepěstuje, jen třeba na rumištích roste planě. Kořenová zelenina často nazývaná také sladký kořen nebo sevlák cukrový.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Babiččiny pouťové koláče

    Před 2 měsíci

    ·

    2 minuty

    Svátek Panny Marie byl nejen v našem kraji v dobách našich babiček spojený s konáním poutí. A na ty jsou potřeba pouťové koláče.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Štika na hřibech podle receptu z Podkrkonoší

    Před 3 měsíci

    ·

    2 minuty

    Rybaření a houbaření patří mezi oblíbené letní kratochvíle. A pokud jste byli hodně úspěšní v obou aktivitách, tak máte základ.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Kapusta zadělávaná s masem podle knihy Vzorné domácnosti Anuše Kejřové z roku 1916

    Před 3 měsíci

    ·

    2 minuty

    Nahlédnutí do kuchyní na počátku minulého století je tentokrát spojené s kapustou, která se pěstovala prakticky u všech chalup v kraji. A my si ji vylepšíme vepřovým masem.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Hrachové lívanečky podle receptu z Českodubska

    Před 3 měsíci

    ·

    2 minuty

    Mezi dobroty, na které se snad každý těšil, patří babiččiny lívanečky. Tento recept je právě na ně, ale budou trošku jiné, než jsme zvyklí, půjde o hrachové lívanečky. A Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nám přiblíží další vybavení tehdejších kuchyní, dršlák.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Pohanský koláč s vepřovým masem a jablky

    Před 3 měsíci

    ·

    2 minuty

    V receptech našich babiček jsme se věnovali různým druhům koláčů. Docela nedávno to byl ovocný koláč. Tentokrát přidáme koláč s masem. Recept na pohanský koláč připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Ovocné koláče

    Před 3 měsíci

    ·

    2 minuty

    Víte, že platí nepsané pravidlo: Čím slavnostnější příležitost, tím menší koláče? Nejen o tom bude tento recept našich babiček na ovocné koláče. Připravili ho Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Ovocný trhanec podle receptu z Jilemnicka

    Před 3 měsíci

    ·

    2 minuty

    Další letní moučník z kuchyní našich babiček bude z Jilemnicka, kde se oblibě těšil ovocný trhanec z bramborového těsta. Recept na trhanec připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Polívka míchaná ze zelených věcí pro 12 osob

    Před 4 měsíci

    ·

    2 minuty

    Kapusta, karfiol, celer a další čerstvě sklizená zelenina z červencové úrody se nám bude hodit pro přípravu polévky míchané ze zelených věcí. Také tento recept našich babiček vybrala Vladimíra Jakouběová a natočil Jaroslav Hoření.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Zmrzlina kávová podle receptu z roku 1910

    Před 5 měsíci

    ·

    2 minuty

    I v dobách našich babiček patřila k létu krom jiného zmrzlina. Připomeneme, jak ji vyráběli tehdejší cukráři a co k tomu potřebovali.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Absint s limetou podle receptu z první republiky

    Před 5 měsíci

    ·

    2 minuty

    V 60. letech 19. století byl absint ve Francii natolik oblíbený, že odpolední páté hodině se říkalo „zelená hodinka“. V Praze se prý nejvíc konzumoval v kavárně Slavia, a podával se třeba s limetou.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Zapečené brambory s fenyklem

    Před 5 měsíci

    ·

    2 minuty

    V kuchyních našich babiček to vonělo řadou bylinek, které mají dávnou historii. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření tentokrát vybrali fenykl.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Sýrové homolky podle receptu z Vysocka

    Před 5 měsíci

    ·

    2 minuty

    Velkou roli v kuchyních našich babiček mělo mléko. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají recept na homolky, domácí sýr z Vysocka.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Jahodová omáčka k nákypům podle receptu Hany Dumkové z roku 1883

    Před 5 měsíci

    ·

    2 minuty

    Co všechno hospodyně v dobách našich babiček kuchtily z jahod? Na vesnici se spokojily s jahodových koláčem nebo s lívanci. Ale ve městě to bylo onačejší.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Olej z fefrmince podle babiček z podhůří Krkonoš

    Před 6 měsíci

    ·

    2 minuty

    Na přelomu jara a léta je nejvyšší čas nasbírat bylinky. Pro tento recept budeme potřebovat mátu peprnou, ze které připravíme léčivý olej.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Uzenky podle Šotkovy mezinárodní kuchařky

    Před 7 měsíci

    ·

    2 minuty

    Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou tradici májových oslav – majálesů a také jednu z dobrot tehdy podávaných, uzenky.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    3 min

    Podcast
    Česnekové bochánky s bejlím

    Před 7 měsíci

    ·

    3 minuty

    Filipojakubská noc byla v dobách našich babiček spojena s celou řadou magických úkonů na ochranu polí, hospodářských usedlostí, dobytka a v neposlední řadě i lidí před čarodějnicemi. A co se připravovalo na tento svátek v kuchyni?
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Babiččin likér z bejlí

    Před 7 měsíci

    ·

    2 minuty

    K likérům z bylinek, které měly léčivé vlastnosti, se ještě vrátíme. Některé receptury jsou tajné, ale Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nějakou ještě určitě mají.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Domácí králík s bejlím

    Před 7 měsíci

    ·

    2 minuty

    Květná neděle je prvním den Pašijového týdne. Kromě receptu na domácího králíka s bejlím připomenou Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření obyčej pašijového pometla.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Vaječný svítek s polním salátem a bejlím

    Před 7 měsíci

    ·

    2 minuty

    Polníček pravděpodobně sbírali už staří Římané. Ve střední Evropě se odedávna pěstoval jako kulturní rostlina. Nejstarší nálezy o jeho výskytu pocházejí z předhůří Alp. Nejdříve rostl jako plevel na obilních polích, odtud asi taky název polníček. Z polníčku, tedy z polního salátu, si připravíme podle našich babiček z Pojizeří vaječný svítek.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Špenát z lebedy

    Před 7 měsíci

    ·

    2 minuty

    Lebedu zahradníci považují za hodně nepříjemný plevel, pro báby kořenářky to byla bylinka plná vitamínů, pro hospodyně na vesnici výborná, osvěžující a zdravá zelenina. Z lebedy si připravíme špenát tak, jak ho vařily naše babičky.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Salát z rokety a polníčku

    Před 7 měsíci

    ·

    2 minuty

    Mezi jarními bylinkami v kuchyni našich babiček měla své využití i roketa, která je dnes více známá jako rukola. Na našem území roketu v divoké přírodě botanici poprvé našli v roce 1900. Recept s roketou jsme vybrali z kuchařské knihy Anuše Kejřové.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Dušená hovězí kližka podle Anny Drůbkové

    Před 8 měsíci

    ·

    2 minuty

    Zkusíme dušenou hovězí kližku, tak jak ji budoucím hospodyním doporučovala autorka jedné z příruček pro začínající hospodyně Anna Drůbková.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    1 min

    Podcast
    Masopustní koblihy podle receptu z Pojizeří

    Před 9 měsíci
    Masopustní hodování vystřídá půst a tak Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nabízejí recept na sladkou tečku v podobě masopustních koblih.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    1 min

    Podcast
    Babiččina hrstková polévka

    Před 10 měsíci
    Ani v období masopustu si na venkově nemohli dopřát maso každý den, tolik ho nebylo. A tak si hospodyně i strávníci museli vystačit hlavně s polévkami a kašemi.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    1 min

    Podcast
    Hečepeč

    Před 10 měsíci
    Nahlédneme do více než 100 let staré Pravé české kuchařky, podle které vařila babička Vladimíry Jakouběové. Spolu s Jaroslavem Hořením přidávají recept na omáčku hečepeč.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    1 min

    Podcast
    Novoroční čočka s uzeným podle babiček z Pojizeří

    Před 11 měsíci
    S Vladimírou Jakouběovou a Jaroslavem Hořením se podíváme, jak vypadal novoroční oběd na přelomu 19. a 20. století a uvaříme čočku.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    3 min

    Podcast
    Babiččina vánoční vomajda

    Před 11 měsíci

    ·

    3 minuty

    Vánoční období v dobách našich babiček trvalo do Tří králů. Říkalo se tomu vánoční dvanáctidenní. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou jeho zvyky a jeden z pokrmů, vánoční vomajdu.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Štěpánská pečeně

    Před 11 měsíci

    ·

    2 minuty

    Na Štěpána není pána, říkalo se ještě na přelomu 19. a 20. století. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou zvyky spojené se svátkem svatého Štěpána a také dobrotu v podobě štěpánské pečeně.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Božíhodová vepřová pečínka se švestkami podle receptu z Vysocka

    Před 11 měsíci

    ·

    2 minuty

    Největším svátkem celého roku je pro křesťany Boží hod vánoční. A tak se v kuchyních našich babiček vařilo něco svátečního, třeba vepřová pečínka se švestkami.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Pokroutky na Ondřejskou noc

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    Co se vařilo a peklo v kuchyních našich babiček bylo hodně spojené s různými svátky a tradicemi. A tak připomeneme zvyky spojené se svatoondřejskou nocí a upečeme pokroutky.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Uzenky ze Šotkovy mezinárodní kuchařky z roku 1926

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    Připomeneme mimo jiné zemskou jubilejní výstavu v roce 1891, kde byla představena strojní uzenářská dílna. A protože do vuřtů se dávalo to, co tam patří, návštěvníci si pochutnali. Díky receptu, který mají Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření, si na uzenkách můžeme pochutnat také.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Uherské ragoût ze Šotkovy mezinárodní kuchařky z roku 1926

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    Připravený máme téměř sto let starý recept na uherské ragout a protože na to bude potřeba maso, vydají se Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření k řezníkovi.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Králík s bůčkem na česneku

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření tentokrát připomenou svátek svaté Kateřiny, kterou začíná temné období. Před temnými silami se lidé chránili česnekem a tak si na česneku připravíme králíka s bůčkem.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Babiččino kvašené zelí

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    Důležitou surovinou domácností našich babiček bylo kvašené zelí. To se nakládalo do kameninových hrnců. Jak na to, poradí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    3 min

    Podcast
    Roháč na svatého Martina

    Před 1 rokem

    ·

    3 minuty

    Svatomartinské recepty našich babiček věnujeme přípravám husích dobrot v jiných zemích. S Vladimírou Jakouběovou a Jaroslavem Hořením pak připravíme něco českého, koláče zvané roháče.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Kterak připravit zvěřinu v pepři

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    Listopad je měsícem zasvěcený myslivcům, a nejen jim, a tak si připomeneme svátek jejich patrona a Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přidají recept na zvěřinu v pepři.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    3 min

    Podcast
    Bandorový placky s uzeným na Dušičky

    Před 1 rokem

    ·

    3 minuty

    Listopad je měsícem vrcholných příprav na zimu i měsícem řady svátků. Ty první, Dušičky, už tu jsou.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Babiččin voňavý bylinkový čaj

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    V chalupách našich babiček nemohly chybět bylinky. Hodily se při vaření a především pro přípravu různých čajů.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Žemličky s pěnou z macešky

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    Tématem těchto receptů našich babiček bude maceška. Ne květina, ale pan Macešky, slavný velkouzenář, autor vlastní verze salámu, který známe jako čajovku.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Prvorepublikový makovec

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    V období vzniku republiky po válce nebylo moc surovin, ale i tak se připravovala řada dobrot. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření vybrali recept na makovec.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Káva po turecku z konce 18. století

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    Už na konci 18. století byla u nás ve městech káva velmi oblíbeným nápojem. Prodávala se nejen v kavárnách, ale i přímo na ulici. Jak se taková káva připravovala, se dozvíme od Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Chlebová bandorka

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    V zápiscích a kuchařských knihách babiček často najdeme inspiraci, ale knížečky o náhradách nedostupných potravin moc nenadchnout. I tam Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nahlédnou.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Koláčky brunšvické

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    I když svatováclavské posvícení je dávno za námi, na posvícenských dobrotách bylo možné si pochutnat i později. O císařském posvícení. Při něm se mimo jiné podávaly brunšvické koláčky.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Hovězí maso se zelenou omáčkou

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    V povídání o kuchyních našich babiček nahlédneme do měšťanských příborníků. K lepšímu nádobí se hodí nějaký lepší pokrm, a tím bude hovězí maso se zelenou omáčkou.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Špenát ve formě

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    V městských domácnostech se na přelomu 19. a 20. století vařilo v nablýskané kráse. O měděném nádobí bude další povídání Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního, kteří přidají recept na špenát ve formě.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Krůtí kýta s jabčaty

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    Ve výčtu podzimních plodů důležitých pro kuchyně našich babiček nemůžeme opomenout jablka. Kromě povídání o jejich historii Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají recept na krůtí kýtu s jabčaty.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    2 min

    Podcast
    Naložená červená řípa z Vysocka

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    V receptech našich babiček připomeneme, že hospodyně musely na zimu nachystat zásoby ovoce a zeleniny. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření k tomu přidají recept z Vysocka na naloženou červenou řepu.
     Komentáře
Staročeské recepty vždycky zaujmou a leckterá kuchařka je někdy s chutí zkusí. S Vladimírou Jakouběovou, regionální sběratelkou receptů, se můžete inspirovat léty prověřenými recepty.
Staročeské recepty vždycky zaujmou a leckterá kuchařka je někdy s chutí zkusí. S Vladimírou Jakouběovou, regionální sběratelkou receptů, se můžete inspirovat léty prověřenými recepty.
Reklama