Jak si postavit přístřešek v přírodě z plachty a toho, co najdete v lese
Před 1 měsícemPři změně počasí k horšímu (především zesílení větru,...) je dobré trojnožku ukotvit ještě více k zemi například přidaným vázacím materiálem, výraznějším zatlučením do půdy, a podobně. Při dobrém počasí nebo bez silného větru to však není vůbec nutné. Do stěn trojnožky lze aplikovat "neopírání dřeva" , které poslouží jako závětrná stěna pro zachycení tepla, jako ochrana ohně před větrem a rovněž jako celkové zpevnění celého setuJak na „Pump drill“. Praktická ukázka využití pro získání ohně
Před 4 měsíciPřiblížení jedné z mnoha možností navrtávání přírodnin včetně praktických ukázek používání. Lehké promluvení o správném pochopení významu pojmu BUSHCRAFT.Ohnivá moderní trojice se zraněnou rukou
Před 7 měsíciZákladní jednoduchá fixace pohmožděné ruky přes šátek a způsoby moderního rozdělávání ohně se zraněním - jednou rukou.Rozdělání ohně jednou rukou pomocí techniky „bow drill“
Před 8 měsíciPojďme společně proniknout do zákoutí bow drillu a o to více rozšířit své dovednosti v této jedné z nejkrásnějších technik rozdělávání ohně primitivním způsobem. Vše je autentické a já sám jsem tuto techniku OPRAVDU POUZE JEDNOU RUKOU nikdy předtím nezkusil.Rozdělání ohně v přírodě pouze jednou rukou
Před 10 měsíciZranění je součást života a v přírodě to platí dvojnásob. Pojďme se společně podívat na to, jak se s takovou situací vypořádat, když ten oheň prostě potřebujete a nemáte jiný zdroj pro jeho získání a máte k dispozici pouze jednu ruku.Jeřábový závěs Stuart Thompson
Před 10 měsíciPojďme společně pronikat do tradic WOODCRAFTU a vychutnejme si jeho kouzla během vlastních táboření.Dovednosti předků, které přetrvaly dodnes. Rozdělání ohně pomocí dřevěné destičky
Před 11 měsíciPodíváme se do hloubek FIRECRAFTU, což je disciplína, pomocí které se naučíte rozdělat oheň z přírodních materiálů.Zázrak přírody: Houba, která se používala k rozdělání ohně
Před 1 rokemPojďme společně nahlédnout pod klobouk dřevokazné houbě, jež v sobě nese prastaré poselství rozdělávání ohně.Jak rozdělat oheň pomocí houby, ocílky a pazourku
Před 1 rokemPojďme se společně podívat na používání rezavce šikmého při technice primitivního rozdělávání ohně železnou cestou.Jak rozdělat oheň s pomocí choroše rezavce šikmého neboli chagy
Před 1 rokemRezavec šikmý v sobě ukrývá mocná kouzla. Pro magii ohně hledejte ten rostoucí na živých břízách. Začněte tím, co k sobě patří.Oheň rozděláte během okamžiku. Jak si vyrobit zachytávač ze ztrouchnivělého dřeva
Před 1 rokemPřipomeňme si společně jeden pozapomenutý zachytávač železného ohně. Ztrouchnivělé dřevo je opravdový dar lesa.Primitivní pečení ryby na lískovém prutu
Před 1 rokemStará osvědčená technika pečení ryb. V jednoduchosti je krása :)Jak rozdělat oheň v přírodě a vychutnat si kopřivový čaj
Před 1 rokemJaro je v plném proudu a příroda nás zve ke svému bohatému stolu. Usedněme tedy s úctou a pokorou a společně hodujme. Dnešní chod - čerstvé kopřivy.Divočina vás už nezaskočí. Jak vařit na ohni v přírodě
Před 1 rokemInstalace vyřezávaného závěsu (rybinový spoj) na jeden a více kotlíků & oheň metodou STRING DRILL.Vyřezávaný závěs na 5 kotlíků. Přežití v divočině pro vás bude hračka
Před 1 rokemJednodušší neznamená vždy nejlepší. Pojďme společně vykročit složitější stezkou a poznávejme kouzlo woodcraftu.Vejce na ohni. Stačí vám jen prut jako na opékání buřtů
Před 1 rokemJak si na ohni vyrobit vajíčka na tvrdo bez použití nádoby a vody? Nechte se inspirovat a vyzkoušejte :)Dovednost našich předků: Jak si vyrobit vyřezávaný háček na závěs kotlíku
Před 1 rokemPotrénujme společně ruční vyřezávání a zažijme kouzlo primitivních dovedností.Vyrobte si v lese háček na zavěšení kotlíku s uvařte si čaj z nasbíraných bylin
Před 1 rokemVydejme se společně do lesů, nasbírejme zdravé ingredience na čaj a v kouzlu eskymáckého ohně, zavěsme svůj kotlík na přírodní háček. Stačí si jen vybrat :)Jak rozdělat oheň v divočině jen pomocí přírodních materiálů
Před 2 rokyVydejme se společně do tajů přírodních materiálů a s pokorou poznejme jejich krásu a nesmírnou moc přivolat kouzelný oheň.Zálesácká dovednost: Závěs na kotlík - čistě přírodní, otočný a posuvný
Před 2 rokyLes, luková vrtačka (bow drill), oheň, kopřivy, pletení, provázek, líska, kotlík, voda z potoka, rezavec šikmý (chaga), perfektní kamarád a jeden obrovsky nadšený chlápek :) .... nádherná kombinace.Jak bezpečně a zodpovědně rozdělat oheň v přírodě. Dovednost, kterou ovládali naši předkové
Před 2 rokyPodrobné povídání o zodpovědném a bezpečném přístupu k rozdělávání ohně v přírodě, a to i v teplých a suchých měsících, včetně konkrétních ukázek a příkladů.Spací vak z vlněné deky. Stačí vám jen použít spínací špendlík
Před 2 rokyProlínání znalostí a dovedností našich předků napříč různým obdobím a kulturou je významnou součástí bushcraftu.Rozdělání ohně v přírodě pomocí techniky „cord drill“, ke které potřebujete jen provázek a dřevo
Před 2 rokyPrastará technika přivolání ohně, jež umožní nahlédnout do života našich předků.Táboření trapperským stylem: Výroba hamaky z deky, provazu a klacků
Před 2 rokyPojďme společně prozkoumat starý a osvědčený způsob táboření za pomocí tradičních materiálů - vlněné deky a olejového plátnaDřevorubecký set pro přípravu paliva a tábořiště ve volné přírodě
Před 2 rokyVelký pomocník při výrobě paliva do tábořiště. Ve videu si ukážeme, bez čeho se určitě neobejdete a jak nástroje pohodlně přenášet.Balení přístřešku z celty a deky podle vzoru předků do praktického štůčku
Před 2 rokyVyužití lehké výbavy pro stavbu přístřešku a rolovací systém Hudson bay.Jednoduchý přístřešek v divočině: Stačí vám jen větve a listí, nebo plachta a lanko
Před 2 rokyJak přežít noc v chladu i v dešti s lehkou výbavou a přístřeškem. Ten si můžete postavit z věcí, co jste si přinesli, nebo z toho, co najdete v přírodě.Nocování v divočině s dekou a celtou. Teď už vás nezaskočí nic
Před 2 rokyJak spát v přírodě s lehkou výbavou po vzoru našich předků. Stačí vám jen vlněná deka celta.Vaření na ohni v divočině: Jak si vyrobit otočný posuvný závěs na kotlík
Před 2 rokyDobrý přítel a velký pomocník při táboření. Naučte se základy, jak přežít v divočině.Kapr na ohni: Kompletní postup zabití a pečení včetně prastaré techniky rozdělání ohně
Před 2 rokyJednoduchý způsob pečení ryby na lískovém prutu. Ochutnejme společně.Přežijte v divočině: Efektivní způsob, jak nocovat v přírodě i během deště a zimy
Před 2 rokyTradiční trapperský způsob spaní v přírodě za pomocí vlněných dek a olejových plachet. DŮLEŽITÉ POZNÁMKY: I. KOŽEŠINY Kožešiny dávejte pod sebe mezi plachtu a vaše tělo zabalené do deky. Je dobré si pohlídat, aby kožešina kryla co nejlépe oblast ledvin. II. DÝCHÁNÍ: Vlněné deky jsou prodyšné oproti moderním materiálům a proto vůbec nevadí, když jste absolutně celí hlavou zabalení pod dekou, ba naopak. Vydechovaný vzduch se nevysráží jako u spacáku a proto nevzniká uvnitř vlhko a potažmo chlad a zima obecně.Jedna z nejstarších tepelných úprav masa. Vyzkoušejte si pravěkou kuchyni
Před 3 rokyOblíbený recept úpravy masa. Doporučeno několika generacemi člověka.Příprava jedlých kaštanů na ohni po vzoru našich předků
Před 3 rokyStará a osvědčená metoda úpravy jedlých kaštanů přímo na ohni.V divočině se už neztratíte. Jak rozdělat oheň bez zapalovače?
Před 3 rokyČastěji vídaný (transportní) způsob používání troudu u lukové vrtačky lehce vytvořil stín nad indiánským způsobem. V tomto videu ten stín zaplašíme a vrátíme obě možnosti do stejné roviny, kam také patří. Jinými slovy si ukážeme dva způsoby, jak rozdělat oheň bez zapalovače a moderních vymožeností.Dovednost zálesáků: Stavba trojnožky na vaření pomocí kovové spony
Před 3 rokyDnes se společně podíváme na použití dobové spony, která nalezne bohaté uplatnění i mimo svůj obor - třeba v kuchyni.Dovednost zálesáka: Příprava masa podle našich předků na žhavých uhlíkách
Před 3 rokyDěkuji našim předkům za úchvatné znalosti, jež pro nás zachovali. Děkuji vám všem, kdo pokračuje v tomto duchu. K receptu: I. Určitě doporučuji vyzkoušet upravit maso tímto způsobem zcela bez ochucení solí, pepřem, bylinkami,... Možná někoho i překvapí, jak je chutné. II. Já osobně konkrétně u tohoto receptu mám velmi rád maso bez ochucení a když ochucuji, tak pouze sůl a pepř.

