
Čokoládová Odyssea: Cesta do bolívijské divočiny
Nejnovější články na Seznamu na téma Čokoládová Odyssea: Cesta do bolívijské divočiny
Hořkosladká tečka: Kolik čokolády se dá propašovat legálně?
Před 4 dnyHořkosladké pocity se mísí s radostí ze splněného snu. Na závěr se dozvíte, kolik kilo bobů můžete dovézt z Bolívie do Prahy v batohu a jakou limitku z nich dvojice připravila. Těšit se můžete i na speciální spolupráci se známou českou značkou.Kakao z divočiny: Jak vypadá opravdová plantáž uprostřed džungle?
Před 17 dnyJak vypadá plantáž uprostřed deštného pralesa? Petr a Silvie vysvětlí, proč chtějí kakao pěstovat tím nejpřirozenějším způsobem, ukážou, co všechno na jejich pozemku roste, a zasadí první kakaovníky.Dokonalé suroviny jsou základ. Jak indiáni pečují o „pokrm bohů“?
Před 1 měsícemK čemu slouží olej z kajmana nebo dračí krev? Čím se liší unikátní bílé kakao? Dvojice hledá na tradičním trhu ty nejkvalitnější boby a získá kontakt na domorodé pěstitele kakaa, kteří žijí hluboko v pralese. Přinese cesta do středu džungle vytoužené ovoce?Jak se dělá opravdová čokoláda, ne jako ta ze supermarketu
Před 1 měsícemInspirace je potřeba. Místní výrobce čokolády provede Silvii a Petra jejich výrobním procesem. Dozvíte se, jak se boby fermentují a suší – a především, čemu by se dvojice na své plantáži ráda vyhnula.Za tajemstvím hnědého zlata rovnou do bolívijské džungle. Najdou ho?
Před 1 měsícemJak chutná čerstvě utržený kakaový bob? Vydejte se s Petrem a Silvií do deštného pralesa a odhalte, co všechno může čistá příroda nabídnout moderní čokoládovně v srdci Prahy. Dokumentární seriál o jejich ryzí lásce k čokoládě vytvořila společnost Steiner & Kovarik Pražská Čokoláda.
