Zavřít
Cuketka

Cuketka

Nejnovější články na Seznamu na téma Cuketka
  • Cuketka peče

    Jak na podzimní svačinu: Pečené zelí s kapustičkami

    Před 1 rokem
    Variace na jedno jednoduché klasické jídlo – pečené zelí. Na pánvi chvíli podusím a nechám i trochu karamelizovat zelí s kapustičkami. Pak zalít řídkým těstíčkem ve vymazané formě a finito. Superjednoduchá rychlovka.
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Jak na parádní kuřecí plátky: poduste s dýní a zasypte bylinkami

    Před 1 rokem
    Takhl enějak vypadá, když vařím kuřecí plátky s dýňovým pyré, ale jsem lenivý vatáhnout mixér :) Dýni stačí na pánvi po krátkém podušení takhle jemně narušit vidličkou. Pak spolu s kuřetem ještě pěkně podusit a dýně se postará o zahuštění i krásnou omáčku. Na konci jsem zasypal čerstvým estragonem, ale to můžete vybrat už podle sebe.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Dýně, zelí a houby v pánvi. Podzimní koncert chutí, kterého nebudete mít nikdy dost

    Před 1 rokem
    Tahle pánev se jenom směje. Je tam karamelizovaná dýně, ke které postupně přidávám cibuli, houby, zelí a kapustičky. Špetka kmínu, ocet a malinko cukru. Dobře a postupně opéct. Je možné i malinko podlít, dokud zelí a kaupustičky nepovolí. Houby na videu jsou shiitake – budou skvělé i čerstvé hříbky nebo i žampiony. Na poslední fotce servírování s nočky, ale bude krásně fungovat i s rýží nebo s něčím bramborovým. Velká podzimní radost tohle jídlo! :)
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Blesková zapečená omeleta s hříbky, aneb další způsob jak zpracovat letošní houbovou úrodu

    Před 1 rokem
    Možná moje nejoblíbenější vaječné jídlo – rychlá verze frittaty. Základ z opečených zbylých vařených brambor. Přes ně pórek a nechat zavadnout. Vajíčka, hříbky na másle a nechat zapéct v troubě. Dá se to celé i na pánvi s otočením, ale je to docela akrobacie, takže trouba to jistí.
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Rýže s hříbky a kapustičkami, dynamické duo pro zpříjemnění vašeho podzimu

    Před 1 rokem
    Tohle jsou moje typická podzimní jídla. Nic fancy. Vařená rýže rozmíchaná s podušenými hříbky a kapustičkami. Trošku parmezánu. Strašně dobré i ohřívané. Kapustičky jsou tady na silnější plátky (z každé kapustičky asi 3), které se pěkně opečou. Je to jen rychlejší varianta oproti polovinám.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Kuřecí kousky s hříbkovou omáčkou, jednoduchý recept s koprovkovým finišem

    Před 1 rokem
    Dnes nic složitého – jednoduché kuřcí kousky v omáčce s hříbky a koprem. Hříbky opékám dopředu a pěkně dozlatova pro extra chuť. Potom jednoduché podušení s vývarem a koprovkový finiš.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Experimentální škubánky nasladko s jablky a skořicí

    Před 1 rokem
    Tohle byl takový lahodný experiment, ale výsledek je tak moc dobrý. K směsi na škubánky jsem přidal jen strouhané jablíčko. Škubánky opekl na pánvi. Zalil rozpuštěným máslem a zasypal cukrem a skořicí. OMG! Musíte zkusit! :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Bramboračka, ve které stojí lžíce: s dýní a kadeřávkem

    Před 1 rokem
    Téhle bych mohl navařit klidně pořádný kotel. Základ z kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer), cibule a česneku. Pak dýně a brambory zhruba 1:1, kadeřávek a starší opečený chléb (nakrájet a opéct pod grilem v troubě). Chléb můžete dávat až do talíře nebo hned. Pařádně zahustí a je to pak ta práva podzimní polévka, co zahřeje.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Dýňové těstoviny, které uděláte v jedné pánvi

    Před 1 rokem
    Tohle je můj oblíbený způsob na zpracování dýně a s přimhouřením oka je skoro jednosurovinový. Dýni opeču a podusím doměkka. Jak je nakrájená na kousky, tak pak stačí už jen maličko pomačkat a omáčka je úplně dokonalá. A pozor, funguje nejen k těstovinám – použijte bramborové noky i opečené brambory.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Sladké blaho plné ovoce, karamelizovaná jablíčka a švestky

    Před 1 rokem
    Jednoduchý a pomalý recept na dokonalá jablíčka v karamelu. Začíná se s cukrem a jablky, pomalu nechat postupně karamelizovat. Švestky až v druhé polovině. Krásně povolí, rozpustí a obarví část už vytvořeného karamelu. Za mě dokonalost. Se žloutkovým krémem, na palačinky nebo lívance.
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Noky s kapustičkami a houbami shiitake jsou levné, chutné a přinesou na váš stůl trochu Asie

    Před 1 rokem
    Dvojkombinace, která je neuvěřitelně dobrá. Nejprve shiitake pomalu na másle úplně dozlatova. Potom podusit společně s kapustičkami, které nakrájíte na plátky. Pak trochu sójové omáčky a medu. Znovu podusit. A ve finále jen trocha másla, vody a bramborové noky/knedlíčky/šulánky nebo klidně i vařené těstoviny. Mega dobrota! :)
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Dýňová polévka s kapustičkami od pana Cuketky zasytí i prohřeje za sychravých podzimních dnů

    Před 1 rokem
    Tady začínám dobře opečeným základem – dýně, petržel a mrkev dozlatova. Pak cibule s pórkem do úplného zavadnutí a pak vše ostatní. Tahle polévka je pro mě synonymum podzimu. Nic moc náročného, ale přesně do tohohle upršeného počasí :)
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Jablíčka a nočky - vytvořte perfektní spojení na podzimním talíři

    Před 1 rokem
    Moje dve oblíbené suroviny – tvaroh a jablka v jednoduchém podzimním jídle. Jablíčka pečená (dají se ale i karamelizovat s cukrem na pánvi), k nim jednoduché nočky z tvarohu. Jablka můžete dát na nočky spolu s máslem a nějakou posypkou. Dají se i společně orestovat na pánvi – obojí skvělé! :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Pórková, hrášek a kolínka – jak na jednoduchou polévku

    Před 1 rokem
    Strašně jednoduchá a moc dobrá. Bez zahušťování a jen tak. Podušený pórek na másle s mrkví, hrášek později, aby si zachoval pěknou barvu. A na konec vařená kolínka.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Jak na kuřecí plátky na másle s pórkem na páře v jedné pánvi

    Před 1 rokem
    Minimalistické comforting jídlo z jedné pánve. Jednoduše opečené plátky na másle. Po otočení se zasypou bylinkami a jemně nakrájeným pórkem. Stačí přiklopit a pórek se dodělá ve šťávě z kuřete a v páře. Za mě ideál! :)
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Lék na nepohodu: francouzské toasty jako z pohádky

    Před 1 rokem
    Pošmourno a sychravo, je třeba vytáhnout zbraně těžkého kalibru – rustikální francouzské toasty s parádní krustou a dobře opečené. Na nich kupa pečených švestek s rumem a skořicí. Uff! :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Kolínka a hříbky jsou dokonalý pár: rychlovka, která vás překvapí

    Před 1 rokem
    Kolínka jsou pro mě v kuchyni čím dál větší king! :) Tady mám k nim dvě složky – dušené hříbky na cibulce a rychle podušená cuketa v tenké vrstvě. Celé je to super jednoduché a moc dobré. A přesně tak by to mělo vždycky být :)
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Univerzální přísada do salátů: snadná pečená cuketa

    Před 1 rokem
    Tohle je způsob jak se dá zpracovat i větší množství cukety docela snadno. Je z toho pak dost univerzální přísada do salátů a lehkých zeleninových jídel. Tady ji páruji jednoduše se sterilovanou cizrnou. A super jednoduchá zálivka s oliváčem, octem a čerstvou mátou. Dávám k řeckému jogurtu a dokonalé! :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Cuketa jak ji neznáte: na tenké stuhy a v omeletě

    Před 1 rokem
    Tohle je úprava cukety, pokud chcete zrychlit její úpravu jako třeba tady v rychlé omeletě. Nakrájí se normálně struhadlem na tenké stuhy. Ty jsou pak měkké skoro za minutu po kontaktu s rozehřátým olejem, plus dělají moc pěknou texturu.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Cuketový guláš: finta je šťouchaná cizrna

    Před 1 rokem
    Kouzlo tady spočívá v přidání napůl rozšťouchané sterilované cizrny. Cizrna přispějě k zahuštění a má super vydatnost, která zelenině chybí. Jinak klasika, ale funguje to takhle děsně dobře a je to jedna z mých nejoblíbenějších kombinací na vege variaci guláše :)
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Jak na lívance z minutových vloček: zdravé a rychlé

    Před 1 rokem
    Minutové vločky můžete s moukou v poměru cca 1:1. Pak vejce, trocha mléka, prášek do pečiva a je vymalováno. Rychle jen s řeckým jogurtem a ovocem. Ale taky třeba pomalu s pečenými jablky a se skořicí. Velmi snadné :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Malinko odlehčená frankfurtská s cuketou

    Před 1 rokem
    Přebytky cukety fungují překavapivě dobře skoro v jakékoliv polévce. Tady konkrétně ve frankfurtské a super mňam. Je vhodné i na větší cukety, které už se nehodí na jinou úpravu.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Lilek jako gyros – šťavnaté a pikantní kousky

    Před 1 rokem
    Docela sranda a funguje krásně. Lilek je potřeba nejprve dobře opéct. V téhle fázi nacucá většinu oleje, později je ale zase pustí. Po opečení lilek trochu zchladím přidáním vody, aby se nepopálilo koření. Pak přidám ochucení, promíchám a nechám vodu zase odpařit. Je takhle úplně dokonalý – měkký a šťavnatý. Takové perfektní malé kousky super dobrého lilku :)
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Rychlá a šťavnatá buchta se švestkami a mákem

    Před 1 rokem
    Rychlovka z jednoduchého těsta se smetanou. Nahoru pořádná vrstva půlených švestek a to celé posypat cukrem s mákem. Pěkně to zkaramelizuje a hezky voní!
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Jak na bleskový kuskus z letních surovin

    Před 1 rokem
    Pořád moje oblíbená finta na rychlý kuskus přímo na pánvi. Je třeba si vždy připravit libovolný zeleninový základ s rajčaty s trochou vody/vývaru, do kterého kuskus v závěru vaření rovnou přisypete, promícháte a necháte hydratovat přímo na pánvi pod pokličkou. K tomu libovolný protein – tady konkrétně vařené černé fazole. Teď v létě, moje oblíbená rychlovka a velmi úsporná! :)
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Jak si připravit kuře do krabičky? Krok za krokem

    Před 1 rokem
    Tohle aktuálně moje nejoblíbenější příprava kuřete do krabičky. Po uvaření ve větším množství předem ho zchladím, dám do pytlíku a zmrazím. Kousky si pak postupně odebírám a přidám k jídlům do krabičky (saláty, kuskus ap.). Základ je na začátku dobře opéct, aby bylo kuře na povrchu zlatohnědé. Potom propéct pod poklicí. Nechat odpařit šťávu a skoro ji nechat připéct na povrchu pánve – její chuť se tím neskutečně zesílí. Poté povolit v trošce vody a kousky kuřete ve šťávě obalit. Chutná takhle úplně stejně jako rožněné kuře. Pokud máte větší množství, tak hlídejte rozmístění na pánvi, ať se kuře nedusí. Ideál na vícekrát nebo na velké výkonné plotýnce.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Jak na přebytky letního ovoce – mléčná rýže to jistí

    Před 1 rokem
    Moc dobrý a jednoduchý recept na zpracování letního ovoce – broskve, nektarinky, meruňky. Mléčnou rýži dělám radši z vařené kulatozrné rýže (klidně na suši nebo na risotto). Méně se připaluje a ta fáze s mlékem je celá taková nějak víc předvídatelná :) Určitě zkuste! :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Letní okurkové osvěžení – studené polévka raz dva

    Před 1 rokem
    Super rychlá zelená polévka s okurkou a řeckým jogurtem. Nic složitého, do pár minut hotová a parádně vychlazená. Led můžete vynechat, pokud máte čas polévku vychladit po rozmixování.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Perfektní letní salát zvládnete i vy – rajčata, chléb a omeleta s bylinkami

    Před 1 rokem
    Tohle je velmi snadná variace na chlebový salát panzanella – jedno z mých nejoblíbenějších jídel na léto. Tahle je obohacená o extra protein ve formě jednoduché omelety s bylinkami. Funguje to spolu úplně dokonale. Chléb buď starší tvrdší nebo opéct v topinkovači.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Superjednoduché karbanátky – křupavé, uvnitř stále vláčné

    Před 1 rokem
    Rychlé zpracování strouhané cukety se sýrem, který se postará o pěkně vláčný střed. Obalit stačí jen takhle ve strouhance, udělá to úplně perfektní křupavý povrch. Koření a drobné detaily okolo se nebojte změnit! :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Lívance jako malované a trošku opilé švestky k tomu

    Před 1 rokem
    V téhle podobě mám švestky asi nejraději – krátce podušené nebo pečené v troubě s cukrem a ovoněné troškou rumu. Jsou krásně měkké a hlavně pustí úpůně dokonalou šťávu, která spolu s cukrem udělá sirup. Dají se udělat i dopředu a pak jen nandávat, tady konkrétně na lívance :) Nic víc pak není potřeba.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Jak na cuketu? Díl miliontýprvní – smažený a obalovaný

    Před 1 rokem
    Jak na dobrou smaženou cuketu? Důležité je cuketu předem nasolit a nechat malinko vypotit. Cuketa s takto dobře ochutí a nebude mdlá. Zlepší se i struktura – je lepší, neý kdyby se smažila v syrovém stavu. Po nasolení jako by malinko změkne a zhutní. Obalovací mouka má jednoduchou směs koření, která přidá super výraznou chuť. Brambory & tatarka povoleny! :) :p
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Krupicová kaše a pečené švestky – letní jídlo od babičky

    Před 1 rokem
    Uf, za mě jedna z nej kombinací ke krupicové kaši. Pečené švestky s cukrem s troškou rumu, tak aby změkly a pustily šťávu. Na krupicovou kaši a pořádně zasypat cukrem a mletým mákem. Pak polít rozpuštěným máslem... :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Když je venku vedro, hoďte do mixéru gazpacho

    Před 1 rokem
    Moje letní klasika, když se mi absolutně nechce vařit. Tohle je s převahou melounu a moc mu to svědčí. Může být malinko sladší, proto je potřeba víc dochutit octem. A čím víc vychlazené, tím lépe! :)
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Gyros z květáku, který jednoduše funguje

    Před 1 rokem
    Tohle vypadá trošku mimo a asi by to ani nemělo fungovat. Překvápko ale je, že to funguje úplně dokonale. Trošku náhodný pokus o letní rychlovku bez dlouhé přípravy. Pokud máte rádi gyros a obalovaný květák, tak tohle je tak nějak 2v1 – přitom sestavení na plech nebo do formy je za pár minut. Za mě nej objev posledních letních dní! :)
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Lehký oběd, když je vedro – papriky, jogurt a okurka

    Před 1 rokem
    Grilované papriky zbavené slupky jsou moje letní surovina číslo jedna. Můžete si jich udělat opravdu hodně předem a pak je naložit. Pepčené loupané papriky ale můžete koupit už jako hotovou surovinu. K nim okurkový salát s olivami a solený řecký jogurt. Na fotce už mi chybí jen grilovaná pita nebo bageta! :)
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Perfektní dezert z grilu? Grilované meruňky s rumovým krémem

    Před 1 rokem
    Můj oblíbený hack ke grilu – grilované meruňky, broskve nebo jahody. A k nim jednoduchý žloutkový nebo pudinkový krém. Zjemněný máslem a voňavým rumem. Skvělé jsou i ovocné pálenky. Za mě top jednoduché kouzlo na grilu! :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Jak na ten nejvoňavější salát? Naklepejte okurky

    Před 1 rokem
    Okurky fungují podobně jako česnek v tom, že aroma vzniká až v při narušení tkání. Naklepání okurek uvolní jejich vůni a zlepší chuť. Stejně tak pomáhá nasolení předem. Tady mám naklepané okurky s jednoduchou letní zálivkou, bylinkami a chilli. Pro mě nej letní kombinace, třeba ke grilovačce :)
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Tomahawk na grilu: jak na pořádnou vepřovou kotletu

    Před 1 rokem
    Tohle je moje oblíbená marináda na vepřové – olivový olej, česnek na plátky a hodně rozmarýnu. Samozřejmě sůl a pepř. Vše dávám na noc do lednice. V den grilování marinádu setřesu. Hlavně česnek, rozmarýn může zůstat. Za mě nej kombinace k vepřovému masu! :)
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Rychlá borůvková buchta: smetanová a kyprá

    Před 1 rokem
    Moje oblíbené těsto na bublaniny a buchty – nic složitého. Borůvky dávám rád klidně i zamražené. Na tohle užití jim to vůbec neubere a výsledek je stejně dobrý! :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Jak připravit parádní brambory na grilu: krok za krokem

    Před 1 rokem
    Tohle je můj oblíbený postu na brambory na grilu. Nejprve si předvařím rané brambory ve slupce. Před grilováním je pak už jen jemně zmáčknu, potřu olejem a dopeču na grilu. Ke grilovačkám nedělám brambory jinak. Rozmáčknutí můžete i po grilování – záleží, jak moc se vám chce brambory hlídat a jak vypadá mřížka grilu. V obou případech chutnají stejně dobře! :)
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Tak dobré kuřecí špízky, že jich není nikdy dost

    Před 1 rokem
    Hodně jednoduchá příprava předem. Nejdřív jednoduše naložené kuřecí kousky – můžete použít kuřecí prsa nebo kuřecí stehenní řízky. Naložit a nechat chvíli odležet, pak sestavit do špízků a mít připravené. Bojem k tomu jednoduchá hořčičná omáčka s koprem na potření. Doporučuju tyhle marinády neaplikovat v průběhu grilování – na grilu se spálí, plus si můžete rozetřít šťávu z nepropečeného masa. Takhle na konci je to parádní i bezpečné! :)
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Jak na lehkou a kyprou buchtu: kouzlo je v tvarohu

    Před 1 rokem
    Tučný nebo jemný tvaroh dělá s buchtami divy! Tady zrovna zaručuje parádní kypré těsto, které je jen mírně nakyslé k broskvím. Jednoduchá kombinace, kterou rád používám k sezónnímu ovoci v létě :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Žádné pocení ani solení předem: cuketu rovnou na gril

    Před 1 rokem
    Můj oblíbený postup na cuketu – bez solení a vypocování předem. Šup rovnou na gril nasucho. Potom nechat mírně zapařit už dochucenou. Je takhle podle mě úplně dokonalá! :) Tady na raných bramborách a s rozdrobenou fetou a bazalkou. Tohle bych mohl v létě pořád asi.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Letní oběd jedna radost: sendvič se šťavnatým lilkem

    Před 1 rokem
    Tenhle sendvič je absolutní killer. Lilek griluju nasucho, bez solení. Osolí a ochutí se až společně s dalšími surovinami a zálivkou. Pod poklicí v misce lilek úplně dokonale změkne a nacucá všechnu dobrou šťávu/zálivku. Na grilovaný chléb jsem dal labneh, ale můžete víc různých mléčných složek – třeba řecký jogurt, ricottu i jednoduše žervé.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Jak na dokonalé tvarohové knedlíky s meruňkami

    Před 1 rokem
    Jak můžou být tak dobré?! :) Na těsto potřebujete jen tři suroviny – tvaroh, vejce a mouku. Pak rozpůlené a vypeckované meruňky a je vymalováno. Přidejte trošku cukru dovnitř meruňky, pokud chcete. Ale já dávám cukr až přímou na rozkrojené knedlíky – moučkový a kupu rozpuštěného másla.
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Jak na rychlý kuskus přímo na pánvi. Zvládne to úplně každý

    Před 1 rokem
    Tohle je můj oblíbený postupna kuskus – přidávám ho přímo k zelenině se šťávou a trochou vody nebo vývaru navíc. Kuskus do sebe okamžitě nasaje všechnu šťávu ze zeleniny, stačí fakt jen pár minut a je hotový. Skoro nikdy ho nevěřím zvlášť, ale vždycky takhle přímo na pánvi v tenké vrstvě. Zkusit můžete s libobolným základem podle sezóny. Jen musí být na pánvi trošku mokro, aby se měl z čeho rehydradovat.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Jak na skvělé topinky s paprikami: rychlý postup pod 15 minut

    Před 1 rokem
    Super rychlé letní topinky s paprikami a s rajčaty. Náplň se dá udělat i déle předem, vychladit v lednici a dávat až později. Funguje skvěle se sladkou i pálivou paprikou. Místo rajčat můžete i sterilovaná sekaná/loupaná rajčata.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Letní zeleninová buchta s cuketou, rajčaty a olivovým olejem

    Před 1 rokem
    Slané pečení, ale když zrovna není nálada na kynuté těsto. Hodně rychlé a efektivní pečení – základ skoro jako na buchtu. Nahoru sezonní zeleninu, olivy, kapary... Snadné a dobré :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Bleskovka s cuketou a čočkou: lehké ragú na tymiánu

    Před 1 rokem
    Moje oblíbená surovina pro rychlé vaření uprostřed týdne – sterilovaná luštěnina. Tady v kombinaci s rychlým dušeným ragú z cukety a rajčat. Vypadá to složitě, ale je to děsně jednoduché a rychlé. A jen pár sezonních surovin k tomu! :)
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Říkám jim ňamky, ale jsou to prostě cuketové placičky

    Před 1 rokem
    Strašně rychle udělané – nejsou ani moc moučné, ani moc tučné. Ale jsou úplně dokonalé a budete jich chtít vyrobit 4 plechy :D Jen strouhaná cuketa, feta, olivy, vejce... Trocha oregana a malinko česneku. Jako malý tapas nebo svačinka, když je sluníčko venku – dokonalost!
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Nejlepší dušená cuketa: stačí 3 ingredience

    Před 1 rokem
    Tohle je teď moje absolutně nejoblíbenější úprava cukety – dušení v tenké vrstvě. Začnu s malou trochou vody a kouskem másla. Pak zprudka přivedu k varu pod poklicí, jen chvilku. Pak odklopit a nechat vyvařit vodu a cukety pěkně do změknutí. Dochucení úplně libovolné, tady naznačené se sójovkou, ale dělám ji takhle teď skoro ke všm jídlům :) Nutno zkusit!
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Extrémně dobrá a sladká cibulka: jak ji správně připravit

    Před 1 rokem
    Tohle je jedno z mých nejoblíbenějších zeleninových jídel na grilu – grilovaná sladká cibulka. Cibulku je potřeba ze všech stran dobře ogrilovat, pak nakrájet, osolit a zakrýt. Setrvačností tepla se úplně dokonale udělá a zesládne. Plus sůl z ní vytáhne extra šťávu. Tady s fetou a řeckým jogurtem, ale funguje úplně dokonale i sama. Nikdy jí není dost!
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Celozrnné, ale děsně dobré: jahodové lívance na víkend

    Před 1 rokem
    Těstíčko na lívance je místo, kde vám užití celozrnné mouky projde úplně parádně a bez nějakých zásadních komplikací. Olej můžete nahradit máslem a jahody jakýmkoliv jiným topingem. Opečené na másle mají plně dokonale křupavé a voňavé okraje! :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Jak na skvělou hořčičnou omáčku i bez smetany

    Před 1 rokem
    Moje oblíbené vepřové plátky, tentokrát se super jednoduchou omáčkou z hořčice. Často bývá v receptech s ní smetana, ale není to fakt potřeba. Hořčice a troška medu spolu se šťávou z masa pěkně emulguje a udělá krémovou konzistenci. Nic složitého!
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Jak na snadnou večeři: kotletky, rajčata a bazalka

    Před 1 rokem
    I když je to vepřové, tak nic těžkého a tučného. Stačí miska nakrájených rajčat, trochu oliv a bazalka. Tuhle kombinaci spolu s jednoduchým základem na cibulce a česneku úplně zbožňuji. A jo – vývar není potřeba, můžete jen s vodou a třeba trochou vína na podlití.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Upečte si skvělé placičky z batátů: minimum tuku

    Před 1 rokem
    Hodně jednoduché a bez zbytečného tuku. Nastrouhané batáty stačí promíchat s vejcem a s moukou. Pak jarní cibulka a koření – tohle ale můžete parádně obměňovat podle sezóny a nálady. Upečené jsou raz dva! :)
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Šťouchané brambory s jarním hráškem: zkuste se soleným tvarohem

    Před 1 rokem
    Dušený hrášek na másle a k němu tyhle potlučené brambory. Uvařit, slít a nechat vydýchat. Potlouct s máslem, přidat trochu mléka a pomíchat. Udělá se jim na povrchu taková dokonalá máslovo-mléčná kašička. Pro mě top! A samozřejmě solený tvaroh, na ten nedám dopustit! :)
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Krásně křupavé, uvnitř měkké: jak na cuketové řízečky

    Před 1 rokem
    Tady asi jediná důležitá věc – cuketu je potřeba nakrájet na stejně silná kolečka, ty pak nasolit a nechat chvíli odpočinout. Sůl strukturu cukety naruší a zbaví vzduchových bublin. Cuketka je pak dobře ochucená a při tepelné pravě rychleji změkne. Jinak plná klasika, jen jsem měl panko strouhanku, tak bylo vše extra křupavoučké, ale jde to s jakoukoliv možnou :) K řízečkům brambory a tatarku samozřejmě!
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Super vláčná buchta? Olivový olej funguje dokonale

    Před 1 rokem
    Za mě je oliváč do koláčů nej. Jsou pěkně vláčné a úžasně voní. Tady doplňuji i zakysanou smetanu jako mléčnou složku. Nahoru nakrájené jahody a je to velká radost! :)
     Komentáře
Videorecepty pana Cuketky. Každý týden nový recept – krok za krokem, z dostupných surovin a podle sezóny.
Videorecepty pana Cuketky. Každý týden nový recept – krok za krokem, z dostupných surovin a podle sezóny.
Reklama