Dopřejte si lehký oběd: Vegetariánská čína s kešu oříšky vás dokonale okouzlí
Před 4 rokyJednoduchý rychlý recept na skvělou čínu. Hlavní roli tady hrají namočené kešu oříšky a jednoduchá škrobová omáčka, která dodá číně perfektní konzistenci. Zkuste a uvidíte. Je skvělá! Rozpis najdete na konci videa.Znáte tempeh? S arašídovou zálivkou a quinoou chutná skvěle
Před 4 rokyTahle kombinace surovin je vynikající a přitom jednoduchá. Základ zálivky je postavený na arašídovém másle. Je pak pěkně jemná a krémová. K tempehu jsem přidal ještě zbytek opečené dýně nakrájené na kostky a trochu hrachových lusků, ale můžete přimíchat jakoukoli zeleninu.Tofu nemusí být nuda. Se žampiony a zálivkou vás bude bavit
Před 4 rokyTohle je jednoduchá ale moc dobrá kombinace ve stylu "co dům dal". Základ tvoří opečené tofu se žampiony a trochou sójové omáčky. Následuje zálivka ze světlé miso pasty, která je parádně krémová. K tomu patří quinoa a trochu pečené brokolice posypané sezamem. Mňam!Univerzální quinoa "co dům dal": S tofu a sójovou zálivkou
Před 4 rokyQuinoa je nesmírně univerzální, obzvlášť pokud jde o rychlovky stylem "co dům dal". Na videu ukazuji základní kombinaci – vařená quinoa, křupavé opečené tofu a jednoduchá zálivka se sojovou omáčkou. K misce přidejte vždy nějakou zeleninu – buď pečenou nebo nakládanou (třeba zelný salát coleslaw). Rozpis najdete na konci videa.Buďte fit: dopřejte si luxusní květákový kuskus
Před 4 rokyTenhle kuskus je extra lehký, nadýchaný a moc dobrý. V základu je ho jen polovina, zbytek tvoří "kuskus" z mixovaného květáku. Tahle kombinace funguje opravdu báječně, musíte ji zkusit. Rozpis surovin máte na konci videa.Luxusní pohankové lívance: Zdravé a tuze dobré
Před 4 rokyTohle je snadná možnost, jak dostat do jídelníčku naši českou super potravinu – pohanku. Do lívanců parádně zapadne a ještě jim vylepší chuť. Nebojte se lívance ozdobit podle nálady: sirup, ovoce i oříšky. Rozpis na těsto na lívance najdete na konci videa.Lehce pikantní a příjemně hřejivé: Červené kari s cizrnou
Před 4 rokyJednoduchá dobrota, která zahřeje a nasytí. Díky použití sterilované cizrny je celé vaření opravdu rychovka. Nebojte se recept obměnit podle libosti. Rozpis najdete na konci videa.Super rychlovka: Křupavé tofu s kari omáčkou
Před 4 rokyTohle jídlo je neuvěřitelně dobré. Stačí kostka tofu a pár surovin ze spíže. Opravdu vás to překvapí. Musíte to zkusit. Rozpis surovin najdete na konci videa.Křupavé a zdravé: Usmažte si hrachové bramboráčky
Před 4 rokyTyhle jednoduché bramboráčky si zamilujete. Kromě brambor obsahují i vařený hrách, který je skvěle zahustí a ještě zvedne množství bílkovin v jídle. Rozpis najdete na konci videa.Uvařte si vynikající fazolový gulášek. Když venku mrzne, tak je to nejlepší recept
Před 4 rokyNa tomhle guláši ani nepoznáte, že je bez masa. Je sytý a chutná naprosto úžasně. Jeden z mých nejoblíbenějších receptů na zimní období. Recept na konci videa.Lehký oběd i svačina. Parádní wrap se smaženým tofu!
Před 4 rokyŽe je tofu bez chuti? Tak tenhle recept vás vyvede z omylu. Tofu má v tomto receptu krásnou křupavou krustičku a vše nakonec podáváme jako wrap se sezamovou omáčkou. Rozpis najdete na konci videa.Lehké postní jídlo? Závitky z kapusty vás překvapí, jak jsou dobré
Před 4 rokyPokud dopřejete kapustě trochu péče navíc, vystřihnete si z ní tyhle parádní závitky. Jsou plněné krémovou směsí bulguru a žampionů. Vše bez masa, velice lehké, ale přitom nabité chutí. Rozpis najdete na konci videa.Veganské kokosky, na které budou chtít recept všichni známí. Dopřejte si zdravou pochoutku
Před 4 rokyJe to až k neuvěření, ale nálev z vařené cizrny se dá perfektně vyšlehat na sníh téměř identický jako ten z bílků. V chuti to pak nejde vůbec poznat. Vyzkoušejte! Stačí buď nálev z plechovky s cizrnou nebo nálev z uvařené cizrny s trochou soli. Rozpis na konci videa.Bramborové knedlíčky plněné tofu. Neuvěříte, jak jsou dobré
Před 5 rokyTohle jídlo je naprosto vynikající. Přitom se obejde bez masa. Jsou to klasické bramborové knedlíky s náplní z uzeného masa, k tomu kupa smažené cibulky a pečené zelíčko. Rozpis najdete na konci videa.Čočka a kuskus? Báječné duo na rychlovku
Před 5 rokyPerfektní kombinace surovin, které mají jedno společné: jsou bleskově hotové! Kuskus za minutku, červenou čočku stačí povařit jen 10 minut. Vážně skvělá rychlovka! Cuketu se nebojte obměnit libovolnou sezónní zeleninou. Rozpis na konci videa.Plněné papriky bez masa? Jsou ještě lepší než originál
Před 5 rokyOdlehčená, ale stejně fantastická verze tohoto klasického jídla. Na videu uvidíte kompletní postup přípravy náplně, plnění paprik i houskový knedlík. Rozpis na vše najdete na konci videa.Quinoový salát s brokolicí
Před 5 rokyLehký salát, který přitom poslouží jako rychlá večeře nebo svačina. Pečená brokolice moc dobře voní a ještě lépe chutná. V kombinaci s quinoou a jednoduchou sezamovou zálivkou je vše na stole za pár minut.Vegetariánská cizrnová musaka
Před 5 rokyJedno z mých nejoblíbenějších řeckých jídel je musaka. Tady ji mám upravenou do vegetariánské nebo veganské podoby. Mléko a máslo ale klidně použijte podle potřeby. Je opravdu moc dobrá i bez masa, uvidíte sami! Rozpis najdete na konci videa.5 x zdravé zálivky
Před 5 rokyPřidávám pět tipů na snadné zálivky, se kterými bude příprava salátů radost. Ve video receptu jsou klasické i méně známé kombinace. Kromě salátů lze zálivky využít pro dochucení vařené nebo pečené zeleniny, což se teď na podzim hodí obzvlášť. Seznam surovin najdete na konci videa.Celozrnné špaldové vafle
Před 5 rokyCelozrnné a ještě k tomu špaldové vafličky? Žádný problém! Připravte si parádní zdravou snídani, kterou můžete doplnit čerstvým ovocem, oříšky a sirupem. Recept na vafle najdete na konci videa.Veganské špenátové lasagne
Před 5 rokyJednoduchá variace na klasické špenátové lasagne vás uchvátí. Použijeme čistě rostlinné produkty a hlavně spoustu špenátu a bešamelu. Rozpis ingrediencí najdete na konci videa.Veganský pastýřský koláč
Před 5 rokyPastýřský koláč je populární britské jídlo, které je ideální na zpracování zbytků i na chladné počasí. Tradiční směs mletého masa je tady nahrazena šťouchanými fazolemi. Rozpis najdete na konci videa.Jak připravit rostlinný burger
Před 5 rokyJak se vypořádat s přípravou rostlinného burgeru, kterých je poslední dobou na trhu čím dál více? Postup je víceméně stejný jako u klasického burgeru, možná i o fous jednodušší. Vše vám ukážu na videu s podrobným rozpisem na konci.Zeleninové kari s arašídovým máslem
Před 5 rokyVegetariánská dobrota na podzimní oběd! Nenechte se odradit delším seznamem surovin a nebojte se záměn. Můžete takto zpracovat libovolnou sezónní zeleninu, kari to v klidu ustojí. přidat můžete i smažené tofu nebo kuřecí nudličky. Podávejte s jasmínovou rýží. Rozpis na konci videa.Pohankové kroupoto s bramborovým fondánem
Před 5 rokyPohanka je naše tradiční s super zdravá potravina. Tady si ji ukážeme podobně jako italské risotto v krémové podobě. Hříbky můžete přidat i čerstvé, jen je potřeba je orestovat. Kromě rostlinné smetany samozřejmě můžete použít i máslo a parmazán. Bramborový fondán se taky k pohance krásně hodí, ale používejte ho klidně i samostatně nebo jako netradiční přílohu.Jak vylepšit každou polévku? Přidejte domácí granolu!
Před 5 rokySlaná granola? Ne, není to žádná chyba. Podobně jako její sladká verze má i granola na slano spoustu využití. Jako sypání do polévkového krému, doplněk k salátu i zpestření do obložených misek se zeleninou. Na videu vám ji ukážu s mrkvovým krémem. Rozpis naleznete na konci videa.Co s cuketou? Hoďte ji na gril, bude parádní!
Před 5 rokyLetní jednoduchost! Grilovaná cuketa vydá na lehký oběd i skvělou přílohu ke grilování. Je rychle hotová a je stejně dobrá i na druhý den po odležení v lednici. Rozpis na konci videa.Krémová quinoa
Před 5 rokyRychlá snídaně s quinoou v hlavní roli. Stačí přidat trošku sirupu, oříšky a ovoce a parádní snídaně je na stole. Rozpis najdete na konci videa.Jahelný pohár s vlašskými ořechy
Před 5 rokyJáhly se do poháru zcela rozvaří a rozmixují spolu s máslem a sirupem. Do poháru se pak sestaví spolu s dušenými jablíčky a ořechy zapečenými se sirupem. Rozpis najdete na konci videa.Jáhlová kaše s prachandou
Před 5 rokyZačněte den s parádní jáhlovou kaší s jablky. Kombinace s datlemi, mandlemi a prachandou je hodná i na sváteční víkendovou snídani. Suroviny na konci videa!Cizrnový hummus a špaldová pita
Před 5 rokyRychlá a zdravá svačina nejen do letního období. Naučte se připravit cizrnovou pomazánku a upéct chléb pita. Můžete jej péct buď přímo na pánvi nebo i volně v troubě na mřížce. Rozpisy na konci videa.Fazolové tortily
Před 5 rokyVydatné vegetariánské jídlo, které pěkně zahřeje. Voňavá fazolová omáčka a pečená zelenina s jablečnou zálivkou. Nebojte se suroviny drobně obměnit a přidat další zeleninu. Rozpis naleznete na konci videa.Švestkový jáhelník
Před 5 rokyŠvestky, jáhly, oříšky! Trojka surovin, která navodí tu správnou podzimní náladu. Švestkový jahelník je tuze snadný, krásně voňavý a připravíte ho čistě z rostlinných surovin.Zlatý hummus se lněnými semínky a salátem
Před 5 rokyTohle jídlo je jako dělané pro léto. Nemusíte nic vařit, stačí jen vytáhnou suroviny a vše rozmixovat na hladkou pomazánku. Rozpis najdete na konci videa.Spálený lilek baba ghanoush
Před 5 rokyNejvýraznější chuť léta! Spálený lilek můžete připravit stejně dobře na grilu nebo i na plynovém sporáku. Doma ho ale nejčastěji dělám přímo na plotýnce elektrického sporáku. Suroviny na konci videa.Pečená paprika s řepou
Před 5 rokyJedno z mých nejoblíbenějších letních jídel. Výrazná a mírně kouřová paprika, k tomu jako kontrast křupavá a krásně sladká zlatá řepa. Spolu s mozzarellou to je úžasná kombinace.Vege burger: Parádní dobrota na gril i na pánev
Před 5 rokyCože? Veggie "burger"? Další drolivá placka bez chuti? U mě rozhodně ne! Pojďte se podívat, jak dělám vegetariánskou verzi burgeru já. Základ tvoří luštěnina s pečenou červenou řepou a quinoou. Plus pár surovin na víc pro maximální chuť i bez masa! Rozpis na konci videa.Špaldový krambl s jahodami
Před 5 rokyRychlá zapečená záležitost – krambl je na stole do 30 minutu. Stačí oslazené jahody a voňavá drobenka z vloček. Servírujte jen tak nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo zakysané smetany! Rozpis naleznete na konci videa.Jak na pruhované nanuky? Inspirujte se zaručeným receptem
Před 5 rokyJednoduchý a zaručený recept na smetanové jahodové nanuky. Jsou krásně jemné a měkké. Na videu vám navíc ukážu jak docílit efektu s proužky. Nic složitého to není! Rozpis na konci videa.Nepečený kešu cheesecake s jahodami
Před 5 rokyTento cheesecake je úžasně lehký a krásně krémový. To celé bez smetany, sýra a vajec. Tajnou ingrediencí je kešu smetana z rozmixovaných kešu ořechů, která mu dodá neuvěřitelnou vláčnost. Přesný rozpis surovin najdete na konci videa.Připravte si veggie burger, který budou závidět i masožrouti!
Před 5 rokyŠťouchané batáty, fazole a vločky dodají touto burgeru tu správnou konzistenci a šťavnatost. Připravte si jej spolu s guacamole a nebudete litovat! Ingredience najdete na konci videa.Veganská pizza na plech
Před 5 rokyPomalu kynutá pizza s celozrnnou moukou není žádná věda. Pizza nakyne pěkně přes noc v lednici a vydrží tam k použití klidně i 3 dny. Po vytažení z lednice stačí nandat na plech, nechat dokynout a obložit podle své fantazie. Suroviny na těsto i bazalkové pesto ve veganské verzi najdete na konci videa.Parádní veganské knedlíky s jahodami – místo tvarohu použijte tofu
Před 5 rokyVeganské ovocné knedlíky? Tyhle si vás získají svojí jednoduchostí a rychlostí. Stačí mít čerstvé jahody a tofu. Za půl hodiny jsou pak na stole! Všechny ingredience najdete na konci videa.Vegetariánské boloňské špagety
Před 5 rokyU tohoto receptu platí, že rozdíl oproti verzi s masem prakticky nepoznáte. Ba co víc – těstoviny jsou možná ještě lepší. Minimálně o dost lehčí a zdravější! Suroviny najdete na konci videa.Zdravá miska plná jara. Zelená nálož s hráškem a quinoou
Před 5 rokyZelená a voňavá miska, která vám pomůže rozhýbat i samotné jaro. Na jedné hromádce se tu potkají hrášek, bylinky a zelené listy. Recept přímo předurčený k nespočtu variací! Suroviny na konci videa.Celozrnné těstoviny s houbami
Před 5 rokyPěkně krémové těstoviny nejsou výsadou italské kuchyně. Tyhle celozrnné špagety voní po sezamovém oleji a miso pastě. Jsou krémové, ale přesto nejsou utopené ve smetaně. Suroviny najdete na konci videa.Cizrnové řízečky zasytí, navíc i skvěle chutnají. Bramborový salát jako bonus
Před 5 rokyTyhle řízečky se vůbec nezdají a jsou děsně dobré. Pokud máte ve spíži cizrnu, určitě je vyzkoušejte. Nejsou jako kuřecí nebo vepřové – jsou lepší! Suroviny najdete na konci videa.Připravte si parádní ovocný dezert bez pečení – chia puding s jahodami
Před 5 rokyJednoduchá a efektní dobrota, kterou si můžete snadno připravit do zásoby. Večer přichystáte, ráno zbaštíte! Ovoce vyberte podle sezóny a zdobení zase podle toho, co je zrovna po ruce. Suroviny na konci videa.Medvědí česnek patří do pesta. S křupavými toasty a ztraceným vejcem
Před 5 rokyJedna z prvních jarních bylinek – medvědí česnek. Jak si je užít v parádní kombinaci s vajíčky a opečeným toastem? Mrkněte se na můj jednoduchý videorecept! Suroviny na pesto na konci videa.Rychlá a zdravá pečená mrkev. Zpracujte i nať a vyrobte parádní zálivku
Před 5 rokySladká a mírně karamelizované mrkev, svěží zelená nať a spousta voňavých oříšků. Pečená zeleninová paráda, kterou servíruji na vrstvě soleného tvarohu. Pokud hledáte, lehkou svačinu z trouby, právě jste ji našli!Vietnamské závitky plné zeleniny a bylinek. Dobrota za pár minut
Před 5 rokyRychlovka plná svěží zeleniny a bylinek. Závitků se určitě nebojte, protože připravit je není vůbec složité. Nelekněte se ani delšího seznamu ingrediencí – ty totiž můžete různě kombinovat a volně improvizovat. Suroviny najdete na konci videa.Pečená dýně a jáhly se žampiony - hostina za pár korun
Před 5 rokyStrašně jednoduché a strašně dobré. Jen pár základních surovin, jáhly, dýně a dobrota je na světě. Dýni můžete péct v celku, ale klidně i po menších kusech a pak nakrájet. Obojí funguje skvěle! Suroviny najdete na konci videa.Tofu-knedlo s luxusním kedlubnovým zelím a špaldovým knedlíčkem
Před 5 rokyTakhle jste ho možná ještě neměli! Uzené tofu je úžasná surovina a strašně dobře se s ním v kuchyni pracuje. Obzvlášť v receptech, které jsou inspirovány českou kuchyní. Kedlubnové zelí a bramborové knedlíky se špaldovou krupicí jako bonus! Suroviny najdete na konci videa.Pětizrnná kaše s ořechovým máslem
Před 5 rokyTy nejlepší dobroty bývají nejjednodušší! Vybral jsem pro vás parádní mix obilovin, který si můžete připravit dopředu a ráno vždy jen usypávat podle potřeby. Suroviny na konci videa.Pečená dýně a cizrna se k sobě v kuskusu náramně hodí. A je hotový raz dva!
Před 5 rokyPodzimní rychlovka s pečenou dýní, mrkví a šalotkou. Lehké a snadné jídlo, které se hodí i na uskladnění do krabičky.Po cuketových placičkách se jen zapráší. Navíc jsou hotové raz dva
Před 5 rokyUniverzální placičky, které nezaberou příliš času. Můžete si na nich smlsnout hned za tepla, skvělé jsou ale i zastudena jako rychlá svačina během dne. Suroviny najdete na konci videa.Zabiják chřipky: Kimchi z kvašeného zelí s chilli a zázvorem
Před 5 rokyKorejské národní jídlo, ke kterému máme v Česku tuze blízko! Kvašené zelí, ředkev a mrkev v pikantní chilli pastě s česnekem a zázvorem. Zní to složitě, ale je to vlastně hodně jednoduché. Suroviny najdete na konci videa.Krémové špagety s pečenou dýní. Parádní omáčku vykouzlíte i bez tučné smetany
Před 5 rokyTěstoviny a dýňové pyré - to je moje nejoblíbenější kombinace! Tady konkrétně v kombinaci s pestem, které připravíte z natě a stonků kořenové zeleniny. Recept najdete na konci videa!Mlsejte bez výčitek a naučte se quinoové kuličky s kokosem
Před 5 rokyNepečené cukroví nemusí být plné másla a cukru! Tyhle kuličky jsou postavené na základu z quinoy, jablečného moštu a kokosu. Ve středu pak mají kakaový bob pro správné křupnutí. Recept na konci videa.Zkuste změnu a upečte perníčky z datlí. Jsou hned měkké
Před 5 rokyTěsto na tyto perníčky je slazené pouze datlemi. Zvenčí jsou namočené v datlovém sirupu s kořením a na cestu jsem je ještě poprášil huňatým kožichem z kokosového cukru. Suroviny na konci videa.

