Zavřít
Dnes vaří děda

Dnes vaří děda

Nejnovější články na Seznamu na téma Dnes vaří děda
  • Dnes vaří děda

    Nastartujte svůj den s poctivou arabskou šakšukou

    Před 5 hodinami
    Šakšuka: cibule 150 g, olivový olej 30 g, česnek 4 stroužky, papriky 500 g, rajčata oloupaná sterilovaná 600 g, sůl, římský kmín, paprika mletá, chill, vejce 4 kusy, a koriandr na ozdobu
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Hlavně moc nesolit! Připomeňte si léto s kuřecím masem s ananasem na kari

    Před 3 dny
    Kuřecí maso na kari s ananasem: kuřecí stehna bez kostí a kůže 500 g, ananas 200 g, kokosové mléko 400 g, rozinky, solamyl, olej, kari koření, kurkuma, chilli, sůl a mandle na ozdobu
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Pikantní klasika, která se nikdy neomrzí a vždy potěší. Vepřové v hořčicové omáčce

    Před 5 dny
    Vepřové maso v hořčicové omáčce: vepřová krkovice bez kosti 600 g, cibule 100 g, olej 30 g, máslo 20 g, mouka hladká 20 g, smetana 150 g, sůl, mletý pepř, bobkový list, plnotučná kremžská dijonská hořčice od každé jednu kávovou lžičku a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Krupicová polévka je naprostá klasika mezi českými polévkami

    Před 7 dny
    Krupicová polévka s vejci: hovězí žebro 300 g, hovězí kosti morkové 800 g, kořenová zelenina 150 g, vejce 1 - 2 kusy, krupice 60 g, sůl, celý pepř, bobkový list, nové koření, šafrán a petrželka na ozdobu
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Marináda ze tří ingrediencí a skvělý steak z vepřové krkovice je na světě

    Před 10 dny
    Steak z vepřové krkovice: vepřová krkovice 600 g, sůl, mletý pepř, hořčice med, olej a máslo, worcester, na ozdobu cibuli a rajčata (péct podle velikosti steaku 2 až 2,5 minuty z každé strany)
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Uvařte si špecle! Lahodná těstovina, která jde se vším

    Před 14 dny
    Špecle: vejce 3 kusy, mouka polohrubá nebo hladká 300 g, sůl 10 g, voda 125 g, na rychlý oběd: slanina, jarní cibulka, rajčata, sůl a mletý pepř
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Dědictví slovenských bačů v pekáči. Vepřové po tatransku vás zahřeje i zasytí

    Před 17 dny
    Vepřové maso po tatransku: vepřová krkovice 800 g, šunka 4 plátky, anglická slanina 4 plátky, sádlo 30 g, cibule 60 g, rajčata 300 g, papriky 200 g, smetana 200 g, sýr na strouhání 120 g sůl a mletý pepř
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Návštěva za dveřmi a nemáte ji čím pohostit? Tuhle pomazánku budete mít do několika minut

    Před 19 dny
    Klobásová pomazánka: klobásy 250 g, tavený sýr 100 g, máslo 150 g, sůl, mletý pepř, cibule 40 g, hořčice 15 g, toastový chléb, rajčata a kyselé okurky na ozdobu
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Před 21 dny
    Vepřové maso ve vlastní šťávě: na jedno kg. vepřového masa 14g, soli, 60g kůže, mletý kmín a mletý pepř. takto připravené maso (konzerva) vydrží v tmavém prostředí (sklenice) i několik měsíců.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    S neodolatelným vepřovým masem se zeleninou a nivou budete hvězdou každé sešlosti

    Před 24 dny
    Vepřové maso se zeleninou a nivou: vepřová kýta 500g, mrkev 100g, celer 100g, pórek 60g, cibule 40g, česnek 20g, solamyl 5g, smetana 100g, sůl, pepř a sýr niva 150g.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Je to síla. Pořádné kung-pao vás bezpečně postaví na nohy

    Před 26 dny
    Kuřecí kung-pao: kuřecí maso bez kostí a kůže 500 g, soda jedlá 2 g, kukuřičný škrob 1 lžička, světlá sojová omáčka 1 lžíce, sůl, pepř mletý. česnek 15 g, zázvor čerstvý 20 g, cukr 25 g, feferonky, ocet čínský (jablečný) 20 g, víno čínské rýžové (bílé suché) 20 g, vývar z kostí 100 g, sojová omáčka tmavá 1 lžíce, arašídy, olej a jarní cibulka
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Skvělá polévka z červené čočky. Příprava je nenáročná, ale chuť výborná

    Před 28 dny
    Polévka z červené čočky: červená čočka 200 g, cibule 40 g, mrkev 100 g, celer 50 g. olivový olej 20 g, máslo 20 g, česnek 10 g, paprika mletá 6 g, kurkuma 4 g, římský kmín půl lžičky, sůl, mletý pepř, citrónová šťáva z půlky citrónu, sekaná petrželka nebo koriandr na ozdobu a vývar z kostí nebo zeleniny
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    K poctivým horáckým knedlíkům se skvěle hodí slivovice nebo meruňkovice

    Před 1 měsícem
    Horácké knedlíky: brambory oloupané syrové 400 g, vejce 1 kus, mléko nebo smetana 50 g, mouka hrubá 100 g, veka (žemle) 300 g a sůl
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Plněné lilky ozvláštní jednoduchý trik legendárního Escoffiera

    Před 1 měsícem
    Plněné lilky: lilky střední 3 kusy, olivový olej podle potřeby, rajský protlak 25 g, víno bílé suché 50 g, cibule 40 g, česnek 15 g, sůl, mletý pepř, oregano, tymián, máta čerstvá, toustový chléb 3 plátky, zavařená rajčata 250 g, sýr parmazán 50 g, na ozdobu: paprika 1 kus rajče 1 kus a hladkolistá petržel
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    To je síla. Tahle pikantní pomazánka z brynzy pořádně štípne na jazyku

    Před 1 měsícem
    Pikantní brynza: máslo 100 g, brynza 220 g, cibule 40 g, pažitka 10 g, paprika mletá 8 g, sardelová pasta 8 g, hořčice 10 g, rajčata a jarní cibulka na ozdobu
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Skvělý salát z vepřového kolene. K pivu je jak dělaný

    Před 1 měsícem
    Salát z vepřového kolena: uvařené a odkostěné maso z vepřového kolena, nebo hlavy 800 g, sůl, bobkový list a nové koření. Cibule 120 g, ocet 50 g, hořčičná semínka 20 g, pepř mletý 4 g, cukr 6 g, sůl 7 g, vychlazený vývar z kolena olej 60 g a pažitka na ozdobu
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Tomuhle receptu vládne paprika. Ke krůtímu masu se ale skvěle hodí

    Před 1 měsícem
    Krůtí maso v paprikách: krůtí maso ze stehna 700 g, špek 25 g, jarní cibulka 1 kus, papriky barevné 3 kusy, rajský protlak 30 g, paprika mletá 15 g, mouka hladká 20 g, máslo 15 g, olej 10 g, na bylinkový svazek: rozmarýn, tymián. bobkový list, libeček, sůl, mletý pepř, víno bílé suché 50 g a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Tip na lehkou večeři: zapečená rajčata plněná žampiony

    Před 1 měsícem
    Rajčata zapečená se žampióny: 6 větších rajčat, jarní cibulka 1 kus, žampióny 300 g, víno bílé suché 100 g, citronová šťáva 10 g, smetana 120 g, sýr ementál 60 g, parmazán 20 g, máslo 30 g, tymián a petrželka na ozdobu
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Hlavně nemíchat. Díky jednoduchému triku se zelenina ani maso v tomhle ragú nerozpadne

    Před 1 měsícem
    Hovězí maso v zelenině: hovězí maso přední 600 g, cibule 100 g, olej 40 g, mrkev 200 g, řapíkatý celer 150 g, petržel 100 g, brambory oloupané 250 g, oloupaná rajčata 150 g, mouka hladká 10 g, tymián, rozmarýn, hladkolistá petržel, bobkový list vývar z kostí a pepř mletý.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Udělejte si kuřecí stehna s houbami ve smetanové omáčce a život bude hned veselejší

    Před 1 měsícem
    Kuřecí stehna se smetanovými houbami: kuřecí stehna 1000g, houby čerstvé (mražené) 200g, smetana 250g, cibule 50g, dijonská hořčice 15g, mouka hladká na obalení, tymián, olivový olej 30g, máslo 20g, sůl, pepř mletý a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Ideální polévka na kocovinu po páteční noci: česnečka se překvapivým twistem

    Před 1 měsícem
    Loštická česnečka: česnek 35 g, brambory oloupané 250 g, jarní cibulka, olomoucké tvarůžky 100 g, sádlo 30 g, kmín drcený, sůl, pepř mletý, majoránka, chléb na krutony, petrželka na ozdobu a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Ani vepřové ocásky nepřijdou nazmar. Může z nich být takováhle delikatesa

    Před 1 měsícem
    Pečené vepřové ocásky: vepřové ocásky 1500 g, cibule 100 g, česnek 20 g, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá paprika a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Solit zásadně až na konec. Jak na telecí játra s mandlemi

    Před 1 měsícem
    Telecí játra s mandlemi: telecí játra 600 g, hladká mouka na obalení, máslo, cibule 30 g, česnek 10 g, oloupané mandle 50 g, smetana 250 g, bílé víno 150 g, sůl, tymián a mletý pepř
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Jednoduchý trik zbaví cibuli štiplavosti. Hodí se třeba v Neapolském salátu

    Před 1 měsícem
    Neapolský salát: malá rajčata, červené a žluté papriky, červená cibule, mozzarella, černé olivy, salátová okurka, konzerva tuňáka, ančovičky, olivový olej, balsamico, sůl, pepř a čerstvá bazalka
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Kuřecí prsa s rozmarýnem

    Před 1 měsícem
    Kuřecí prsa s rozmarýnem: kuřecí prsa 600 g, cibule 40 g, česnek 5 g, mouka hladká na obalení, máslo a olej na opečení, bílé víno suché 100 g, smetana 200 g, sůl, mletý pepř, rozmarýn a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Poctivá družstevní sekaná jako za socíku! Na tohle byste stáli frontu i v dešti

    Před 2 měsíci
    Družstevní sekaná: hovězí přední 350g, vepřový bůček 400g, vepřová kůže 80g, syrové hřbetní sádlo 100g, žemle 70g, mléko 50g, hrubá mouka 35g, voda na prátování 170g, mletý kmín, sůl 20g, pepř mletý, sádlo na vymaštění pekáče, česnek15g, cibule 30g
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Luxusní galantina z kuřete. Masová lahoda s olivami a slaninou

    Před 2 měsíci
    Galantina z kuřete: kuře 1500g vepřový bůček 250g, vepřová plec 300g, slanina 150g, šunka 120g, paprika čerstvá 60g, olivy 100g, žampióny 150g, máslo na dušení žampiónů, smetana 50g, bílé víno 30g, vejce 2 kusy, paštikové koření, sůl, mletý pepř. Na remuládovou omáčku: majonéza sterilované okurky, kapary, dijonská hořčice, sardelová pasta, sekaná petrželka, sůl a bílé víno
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Odhalte skryté masové poklady! Telecí brzlík na paprice vás překvapí lahodností

    Před 2 měsíci
    Telecí brzlík na paprice: telecí brzlík 700g, cibule 60g, máslo 40g, mouka hladká 30g, paprika mletá 15g, smetana 250g, mléko 350g, sůl, bobkový list, chilli a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Lahodné vepřové plátky na žampionech zvládnou i vaše děti. A pak jich nebudou mít dost

    Před 2 měsíci
    Vepřové plátky na žampiónech: vepřové plátky (kýta, plec pečeně) 800g, cibule 60g, sádlo 60g, máslo 15g, žampióny 250g, mouka hladká na obalení plátků masa, sůl, mletý kmín, mletý pepř a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Jahody se žloutkovým krémem, sladké blaho, které nestojí moc práce

    Před 2 měsíci
    Jahody se žloutkovým krémem: na jeden litr krému: mléko 500g šlehačka 500g, žloutky 2 kusy, cukr 60g, vanilkový cukr 1 kus, pudink vanilkový prášek, 75g, jahody čerstvé 1000g práškový cukr 30g, Amaretto , malinový sirup a máta na ozdobu
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Šamorýnský rožeň je masitá lahůdka na špejli. A vy z ní budete na větvi

    Před 2 měsíci
    Šamorýnský rožeň: vepřový bůček bez kosti a kůže 500g, vepřová plec 300g, klobása, je možné přidat anglickou slaninu čerstvé papriky, brambory oloupané, cibule, sůl, mletý pepř, paprika mletá, chilli, tymián, hořčice, olel, česnek mouka hladká na poprášení a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Míváte chuť na tlačenku, ale nechce se vám do masny? Udělejte si domácí

    Před 2 měsíci
    Tlačenka z kuřecího masa: kuře 3400g, vepřové kůže 250g, sůl 35g, mletý pepř 3g a česnek 20g. na cibulový salát: cibule, cukr, sůl, olej, pažitka a citrónová šťáva
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Marocké kuře voní kořením a chutná božsky. Vyzkoušejte o víkendu novotu

    Před 2 měsíci
    Marocké kuře: kuře, cibule, česnek, olivový olej, zázvor, paprika mletá, šafrán, římský kmín kurkuma, skořice mletá, sůl, mletý pepř, mouka hladká na poprášení, citronová šťáva, pomerančová šťáva, rozinky, sušené meruňky, olivy, kudrnka nebo koriandr na ozdobu a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Šťavnaté a křehoučké krůtí stehno na slanině. Ještěže má dvě

    Před 2 měsíci
    Krůtí stehno na slanině: krůtí masa ze stehna 600g, špek 100g, cibule 200g, máslo 80g, sůl, mletý pepř a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Krupicová kaše tisíckrát jinak! Lahodná a lepší verze časem prověřené klasiky

    Před 2 měsíci
    Krupice flamri: víno bílé 500g, voda 500g, dětská krupička 250g, práškový cukr 300g, bílky 6 kusů, žloutky 4 kusy vanilkový cukr 1x, sůl, máslo na vymazání nádoby. na ozdobu jahody (maliny, ostružiny, borůvky ap.) likér, malinový sirup a šlehačka
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Znáte ruskou verzi karbanátku? Se zelím je lepší než normální

    Před 2 měsíci
    Ruský karbanátek se zelím: vepřová plec 350g, hovězí přední 250g, zelí čerstvé 250g, mléko 300g, strouhanka 50g, vejce 1 kus, cibule 40g, česnek 15g, sůl, mletý pepř, kopr, majoránka, sádlo na opékání a jogurt nebo zakysanou smetanu
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Takovouhle zeleninovou polévku jste ještě neměli! Vynikající, jednoduchá a sytá

    Před 2 měsíci
    Zeleninová polévka: mrkev 150g, celer 100g, petržel 100g, hrášek 100g, máslo 50g, mouka hladká 40g, mléko 25g, smetana 200g, sůl, muškátový květ, sekaná petrželka na ozdobu a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Znáte jokájho? Lahodná fazolová polévka plná zeleniny a uzeného

    Před 2 měsíci
    Jókajho fazolová polévka: fazole 250g, uzené koleno 1200g, bobkový list, cibule 150g, mrkev 120g, celer 40g, petržel 80g, česnek 20g, paprika mletá 20g, rajčata 80g, paprika zelená 1 kus, mouka hladká 20g, sůl, mletý pepř a feferonky a zakysaná smetana. na noky 1 vejce, sůl a 100g polohrubé mouky
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Švestkové knedlíky maštěné sádlem? Tahle netradiční varianta vás určitě překvapí

    Před 2 měsíci
    Švestkové knedlíky z bramborového těsta: brambory vařené ve slupce a oloupané 600 g, mouka hrubá 240 g, vejce 1 kus, švestky, sůl, máslo, měkký tvaroh, mletý mák, práškový cukr a sádlo
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Tenhle maďarský hovězí guláš je důkaz, že se ještě máte hodně, co učit

    Před 3 měsíci
    Maďarský hovězí guláš: hovězí přední 600g, cibule 300g, paprika mletá 25g, rajčatový protlak 25g, česnek 15g, feferonky, sádlo 40g, papriky zelené 2 kusy rajčata 2 kusy brambory oloupané 300g, mrkev 100g, petržel 100g, sůl, mletý pepř, drcený kmín a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Zaplavily vás cukety? Zkuste si je zapéct s fetou

    Před 3 měsíci
    Zapečené plněné cukety: cukety, cibule 40 g, česnek 10 g, zavařovaná rajčata 700 g, olivový olej, feta sýr 180 g, víno bílé suché 50 g, oregano, tymián, bazalka, rozmarýn, sůl a mletý pepř
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Vyzkoušejte maďarské halászlé, rybí polévku, které nebudete mít dost

    Před 3 měsíci
    Halászlé: kapr, štika, candát, sumec 1200g, cibule 150g, olej 30g, paprika mletá 25g, papriková pasta 30g, paprika zelená 1 kus, rajčata 150g, sůl a pálivá paprika nebo chilli
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Máte moc masa? Zavařte si hovězí maso ve vlastní šťávě na horší časy

    Před 3 měsíci
    Hovězí maso ve vlastní šťávě: na jedno kilo hovězího masa 11g soli a 2,5g mletého pepře.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Slyšeli jste o maďarských palačinkách? Na klasické si už nevzpomenete

    Před 3 měsíci
    Maďarské palačinky: mléko 200g, mouka polohrubá 100g, vejce 2 kusy, máslo na pečení palačinek, máslo 40g, cibule 40g, kuřecí stehna bez kosti a kůže 400g, paprika mletá 15g, mouka hladká 8g, sůl, chilli, smetana 250g, zakysaná smetana na ozdobu a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Nejlepší kuřecí gyros je ten domácí! Jeho chuti neodoláte vy, ani nikdo jiný

    Před 3 měsíci
    Gyros z kuřecího masa: kuřecí prsa 500g, koření na gyros, olivový olej, máslo, rajčata, ledový salát, červená cibule, na omáčku: bílý jogurt 300g, okurky salátové 150g, česnek 20g, kopr, sůl, mletý pepř a Pita chléb
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Správné švestkové knedlíky drží vcelku jenom silou vůle. Vyzkoušejte je

    Před 3 měsíci
    Švestkové knedlíky: tvaroh 250 g vejce 1 kus, cukr 2 lžíce, mouka hrubá 2 lžíce plus na podsypání, švestky, mletý mák, práškový cukr, máslo a zakysaná smetana
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Zapečených slaných palačinek nebudete mít nikdy dost

    Před 3 měsíci
    Zapečené slané palačinky: mléko 400g, vejce 3 kusy, mouka polohrubá 200g, olej, sůl, špenát 450g, cibule 30g, česnek 10g, mouka hladká 10g mléko 100g, pepř mletý, šunka 200g, sýr plátkový 200g, zakysaná smetana 375g, vejce 2 kusy, sůl, mletý pepř a pažitka
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Nebudete mít dost! Hovězí na zázvoru udělá ve vašich ústech koncert chutí

    Před 3 měsíci
    Hovězí maso na zázvoru: hovězí maso přední 600g, špek 30g, sádlo 50g, cibule 100g, zázvor čerstvý očištěný 50g, česnek 15g, mouka hladká 35g, sůl, mletý pepř a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Těmhle sýrovým kuličkám se šunkou neodoláte! A přitom je uděláte raz dva

    Před 3 měsíci
    Smažené sýrové kuličky se šunkou: tvrdé sýry 250g, šunka 200g, vejce 2 kusy, mouka hladká 30g, paprika mletá, sekaná petrželka, pepř mletý, sůl. na obalení: mouka hladká, vejce, strouhanka a olej na smažení
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Zapomeňte na normální sekanou, tohle je extra sekaná! Kus nebe ze tří druhů masa

    Před 3 měsíci
    Sekaná extra: hovězí přední 550g, bůček bez kosti 350g, sádlo syrové 100g, (omlouvám se za přeřek), česnek 15g, mouka hrubá 40g, strouhanka 50g, krupice 50g, sůl, pepř mletý, majoránka, studená voda do hovězího masa 150g, vývar z kostí do šťávy a kousek másla
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Nejlepší marmeláda je pomerančová! A tahle je jako z Paddingtona

    Před 3 měsíci
    Pomerančová marmeláda: na jedno kg očištěných pomerančů: 350g cukru +50g cukru smíchat s jedním gelfixem 3:1(25g) a rum 30g.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Z těchto kuřecích jater s uzeným masem se vám budou sbíhat sliny

    Před 3 měsíci
    Kuřecí játra s uzeným masem: kuřecí játra 600g, cibule 50g, česnek 15g, špek 50g, uzené maso 100g, rajčata 100g, žampióny 100g, rajský protlak 30g, mouka hladká 15g, máslo, olej, sůl, mletý pepř, bobkový list, kudrnka na ozdobu a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Nevíte, co s nasbíranými houbami? Vyzkoušejte tuhle skvělou jemnou omáčku

    Před 4 měsíci
    Omáčka z čerstvých hub: houby čerstvé 500 g, máslo 60 g, mouka hladká 50 g, sůl, mletý pepř, drcený kmín, smetana 250, citronová šťáva 25 g, cibule 40 g a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Upečte si krále všech dortů, medovník. Bohatá medová a oříšková chuť je čiré blaho

    Před 4 měsíci
    Medovník: med 120g, cukr 250g, mouka hladká 400g, vejce 1 kus, máslo 250g, soda jedlá 1 kávová lžička, Krém: máslo 300g, kondenzované mléko slazené 397g.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Vyzkoušejte neodolatelná játra s pomeranči. Nezvyklá pochoutka odmění odvážné

    Před 4 měsíci
    Vepřová játra s pomeranči: játra vepřová nebo telecí 700g, mouka hladká na obalení, pomeranče 600g, chilli, sůl, mletý pepř, cibule 30g, česnek 10g, červené víno 100g, dijónska hořčice 10g, olivový olej, máslo, cukr 20g a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Pořádný šumajstr vás postaví na nohy. Vyzkoušejte recept známého šéfkuchaře

    Před 4 měsíci
    Recept na přání v podání šéfkuchaře Josefa Holuba. Připravte si legendární šumajstr. Na recept budete potřebovat: fazole 100g, kroupy velké 150g, slanina 120g, škvarky 100g, cibule 80g, sádlo 40g, česnek 20g, brambory 150g, majoránka, sůl, mletý pepř, plátky šunky na ozdobu a kyselé okurky.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    O tomhle řízku jste ještě neslyšeli. Sekaný vepřový řízek s celerem si vás ale získá

    Před 4 měsíci
    Sekaný vepřový řízek s celerem: vepřová plec 600g, vejce 2 kusy, mléko 80g, mouka polohrubá 80g, celer 150g, sůl, mletý pepř, na obalení: mouka hladká, vejce, strouhanka a olej na smažení. Studená omáčka: jogurt, majonéza, citronová šťáva, petrželka, kopr a sůl.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Neodolatelný a vláčný mrkvový dort. Nedokážete se zastavit dokud ho nesníte celý

    Před 4 měsíci
    Mrkvový dort (buchta): mouka polohrubá 350g, prášek do pečiva 24g (2 kusy), skořice mletá 10g, práškový cukr 200g, olej 80g, vejce 4 kusy, strouhaná mrkev 200g, nesekaný ananas 250g, vlašské ořechy 100g, kokos strouhaný 50g, NA POLEVU: máslo 150g, mascarpone (lučina) 250g, práškový cukr 150g.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Zažeňte hlad s masa plným farmářským hrncem. Chuťové pohárky se vám roztančí radostí

    Před 4 měsíci
    Farmářský hrnec: hovězí přední 650g, mrkev 200g, brambory 350g, celer 100g, rajský protlak 80g, olej, sůl, mletý pepř a vývar z kostí
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Osvěžující studená polévka Okroška je ideální do horkého letního dne

    Před 4 měsíci
    Polévka okroška: acidofilní mléko nebo kefír 500 g, okurky sterilované 150 g, ředkvičky 10 kusů, jarní cibulka 1 kus, šunka 150 g, vejce 3 kusy, brambory vařené 250 g, minerálka perlivá nebo voda 350 g, dijonská hořčice 10 g, šťáva z jednoho menšího citrónu, kopr, sůl a mletý pepř
     Komentáře
Vítejte na kanálu vaření klasické české domácí kuchyně. Kanál, kde vám šéfkuchař ukáže, jak vařit tradiční česká jídla doma. Pouze s přírodními ingrediencemi a podle osvědčených receptů. Pokud chcete zvládnout umění vaření českého jídla, prvním krokem je najít dobrý recept. Na tomto kanálu najdete pouze autentické české recepty, které se předávají z generace na generaci.
Vítejte na kanálu vaření klasické české domácí kuchyně. Kanál, kde vám šéfkuchař ukáže, jak vařit tradiční česká jídla doma. Pouze s přírodními ingrediencemi a podle osvědčených receptů. Pokud chcete zvládnout umění vaření českého jídla, prvním krokem je najít dobrý recept. Na tomto kanálu najdete pouze autentické české recepty, které se předávají z generace na generaci.
Reklama