Nastartujte svůj den s poctivou arabskou šakšukou
Před 5 hodinamiŠakšuka: cibule 150 g, olivový olej 30 g, česnek 4 stroužky, papriky 500 g, rajčata oloupaná sterilovaná 600 g, sůl, římský kmín, paprika mletá, chill, vejce 4 kusy, a koriandr na ozdobuHlavně moc nesolit! Připomeňte si léto s kuřecím masem s ananasem na kari
Před 3 dnyKuřecí maso na kari s ananasem: kuřecí stehna bez kostí a kůže 500 g, ananas 200 g, kokosové mléko 400 g, rozinky, solamyl, olej, kari koření, kurkuma, chilli, sůl a mandle na ozdobuPikantní klasika, která se nikdy neomrzí a vždy potěší. Vepřové v hořčicové omáčce
Před 5 dnyVepřové maso v hořčicové omáčce: vepřová krkovice bez kosti 600 g, cibule 100 g, olej 30 g, máslo 20 g, mouka hladká 20 g, smetana 150 g, sůl, mletý pepř, bobkový list, plnotučná kremžská dijonská hořčice od každé jednu kávovou lžičku a vývar z kostíKrupicová polévka je naprostá klasika mezi českými polévkami
Před 7 dnyKrupicová polévka s vejci: hovězí žebro 300 g, hovězí kosti morkové 800 g, kořenová zelenina 150 g, vejce 1 - 2 kusy, krupice 60 g, sůl, celý pepř, bobkový list, nové koření, šafrán a petrželka na ozdobuMarináda ze tří ingrediencí a skvělý steak z vepřové krkovice je na světě
Před 10 dnySteak z vepřové krkovice: vepřová krkovice 600 g, sůl, mletý pepř, hořčice med, olej a máslo, worcester, na ozdobu cibuli a rajčata (péct podle velikosti steaku 2 až 2,5 minuty z každé strany)Uvařte si špecle! Lahodná těstovina, která jde se vším
Před 14 dnyŠpecle: vejce 3 kusy, mouka polohrubá nebo hladká 300 g, sůl 10 g, voda 125 g, na rychlý oběd: slanina, jarní cibulka, rajčata, sůl a mletý pepřDědictví slovenských bačů v pekáči. Vepřové po tatransku vás zahřeje i zasytí
Před 17 dnyVepřové maso po tatransku: vepřová krkovice 800 g, šunka 4 plátky, anglická slanina 4 plátky, sádlo 30 g, cibule 60 g, rajčata 300 g, papriky 200 g, smetana 200 g, sýr na strouhání 120 g sůl a mletý pepřNávštěva za dveřmi a nemáte ji čím pohostit? Tuhle pomazánku budete mít do několika minut
Před 19 dnyKlobásová pomazánka: klobásy 250 g, tavený sýr 100 g, máslo 150 g, sůl, mletý pepř, cibule 40 g, hořčice 15 g, toastový chléb, rajčata a kyselé okurky na ozdobuVepřové maso ve vlastní šťávě
Před 21 dnyVepřové maso ve vlastní šťávě: na jedno kg. vepřového masa 14g, soli, 60g kůže, mletý kmín a mletý pepř. takto připravené maso (konzerva) vydrží v tmavém prostředí (sklenice) i několik měsíců.S neodolatelným vepřovým masem se zeleninou a nivou budete hvězdou každé sešlosti
Před 24 dnyVepřové maso se zeleninou a nivou: vepřová kýta 500g, mrkev 100g, celer 100g, pórek 60g, cibule 40g, česnek 20g, solamyl 5g, smetana 100g, sůl, pepř a sýr niva 150g.Je to síla. Pořádné kung-pao vás bezpečně postaví na nohy
Před 26 dnyKuřecí kung-pao: kuřecí maso bez kostí a kůže 500 g, soda jedlá 2 g, kukuřičný škrob 1 lžička, světlá sojová omáčka 1 lžíce, sůl, pepř mletý. česnek 15 g, zázvor čerstvý 20 g, cukr 25 g, feferonky, ocet čínský (jablečný) 20 g, víno čínské rýžové (bílé suché) 20 g, vývar z kostí 100 g, sojová omáčka tmavá 1 lžíce, arašídy, olej a jarní cibulkaSkvělá polévka z červené čočky. Příprava je nenáročná, ale chuť výborná
Před 28 dnyPolévka z červené čočky: červená čočka 200 g, cibule 40 g, mrkev 100 g, celer 50 g. olivový olej 20 g, máslo 20 g, česnek 10 g, paprika mletá 6 g, kurkuma 4 g, římský kmín půl lžičky, sůl, mletý pepř, citrónová šťáva z půlky citrónu, sekaná petrželka nebo koriandr na ozdobu a vývar z kostí nebo zeleninyK poctivým horáckým knedlíkům se skvěle hodí slivovice nebo meruňkovice
Před 1 měsícemHorácké knedlíky: brambory oloupané syrové 400 g, vejce 1 kus, mléko nebo smetana 50 g, mouka hrubá 100 g, veka (žemle) 300 g a sůlPlněné lilky ozvláštní jednoduchý trik legendárního Escoffiera
Před 1 měsícemPlněné lilky: lilky střední 3 kusy, olivový olej podle potřeby, rajský protlak 25 g, víno bílé suché 50 g, cibule 40 g, česnek 15 g, sůl, mletý pepř, oregano, tymián, máta čerstvá, toustový chléb 3 plátky, zavařená rajčata 250 g, sýr parmazán 50 g, na ozdobu: paprika 1 kus rajče 1 kus a hladkolistá petrželTo je síla. Tahle pikantní pomazánka z brynzy pořádně štípne na jazyku
Před 1 měsícemPikantní brynza: máslo 100 g, brynza 220 g, cibule 40 g, pažitka 10 g, paprika mletá 8 g, sardelová pasta 8 g, hořčice 10 g, rajčata a jarní cibulka na ozdobuSkvělý salát z vepřového kolene. K pivu je jak dělaný
Před 1 měsícemSalát z vepřového kolena: uvařené a odkostěné maso z vepřového kolena, nebo hlavy 800 g, sůl, bobkový list a nové koření. Cibule 120 g, ocet 50 g, hořčičná semínka 20 g, pepř mletý 4 g, cukr 6 g, sůl 7 g, vychlazený vývar z kolena olej 60 g a pažitka na ozdobuTomuhle receptu vládne paprika. Ke krůtímu masu se ale skvěle hodí
Před 1 měsícemKrůtí maso v paprikách: krůtí maso ze stehna 700 g, špek 25 g, jarní cibulka 1 kus, papriky barevné 3 kusy, rajský protlak 30 g, paprika mletá 15 g, mouka hladká 20 g, máslo 15 g, olej 10 g, na bylinkový svazek: rozmarýn, tymián. bobkový list, libeček, sůl, mletý pepř, víno bílé suché 50 g a vývar z kostíTip na lehkou večeři: zapečená rajčata plněná žampiony
Před 1 měsícemRajčata zapečená se žampióny: 6 větších rajčat, jarní cibulka 1 kus, žampióny 300 g, víno bílé suché 100 g, citronová šťáva 10 g, smetana 120 g, sýr ementál 60 g, parmazán 20 g, máslo 30 g, tymián a petrželka na ozdobuHlavně nemíchat. Díky jednoduchému triku se zelenina ani maso v tomhle ragú nerozpadne
Před 1 měsícemHovězí maso v zelenině: hovězí maso přední 600 g, cibule 100 g, olej 40 g, mrkev 200 g, řapíkatý celer 150 g, petržel 100 g, brambory oloupané 250 g, oloupaná rajčata 150 g, mouka hladká 10 g, tymián, rozmarýn, hladkolistá petržel, bobkový list vývar z kostí a pepř mletý.Udělejte si kuřecí stehna s houbami ve smetanové omáčce a život bude hned veselejší
Před 1 měsícemKuřecí stehna se smetanovými houbami: kuřecí stehna 1000g, houby čerstvé (mražené) 200g, smetana 250g, cibule 50g, dijonská hořčice 15g, mouka hladká na obalení, tymián, olivový olej 30g, máslo 20g, sůl, pepř mletý a vývar z kostíIdeální polévka na kocovinu po páteční noci: česnečka se překvapivým twistem
Před 1 měsícemLoštická česnečka: česnek 35 g, brambory oloupané 250 g, jarní cibulka, olomoucké tvarůžky 100 g, sádlo 30 g, kmín drcený, sůl, pepř mletý, majoránka, chléb na krutony, petrželka na ozdobu a vývar z kostíAni vepřové ocásky nepřijdou nazmar. Může z nich být takováhle delikatesa
Před 1 měsícemPečené vepřové ocásky: vepřové ocásky 1500 g, cibule 100 g, česnek 20 g, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá paprika a vývar z kostíSolit zásadně až na konec. Jak na telecí játra s mandlemi
Před 1 měsícemTelecí játra s mandlemi: telecí játra 600 g, hladká mouka na obalení, máslo, cibule 30 g, česnek 10 g, oloupané mandle 50 g, smetana 250 g, bílé víno 150 g, sůl, tymián a mletý pepřJednoduchý trik zbaví cibuli štiplavosti. Hodí se třeba v Neapolském salátu
Před 1 měsícemNeapolský salát: malá rajčata, červené a žluté papriky, červená cibule, mozzarella, černé olivy, salátová okurka, konzerva tuňáka, ančovičky, olivový olej, balsamico, sůl, pepř a čerstvá bazalkaKuřecí prsa s rozmarýnem
Před 1 měsícemKuřecí prsa s rozmarýnem: kuřecí prsa 600 g, cibule 40 g, česnek 5 g, mouka hladká na obalení, máslo a olej na opečení, bílé víno suché 100 g, smetana 200 g, sůl, mletý pepř, rozmarýn a vývar z kostíPoctivá družstevní sekaná jako za socíku! Na tohle byste stáli frontu i v dešti
Před 2 měsíciDružstevní sekaná: hovězí přední 350g, vepřový bůček 400g, vepřová kůže 80g, syrové hřbetní sádlo 100g, žemle 70g, mléko 50g, hrubá mouka 35g, voda na prátování 170g, mletý kmín, sůl 20g, pepř mletý, sádlo na vymaštění pekáče, česnek15g, cibule 30gLuxusní galantina z kuřete. Masová lahoda s olivami a slaninou
Před 2 měsíciGalantina z kuřete: kuře 1500g vepřový bůček 250g, vepřová plec 300g, slanina 150g, šunka 120g, paprika čerstvá 60g, olivy 100g, žampióny 150g, máslo na dušení žampiónů, smetana 50g, bílé víno 30g, vejce 2 kusy, paštikové koření, sůl, mletý pepř. Na remuládovou omáčku: majonéza sterilované okurky, kapary, dijonská hořčice, sardelová pasta, sekaná petrželka, sůl a bílé vínoOdhalte skryté masové poklady! Telecí brzlík na paprice vás překvapí lahodností
Před 2 měsíciTelecí brzlík na paprice: telecí brzlík 700g, cibule 60g, máslo 40g, mouka hladká 30g, paprika mletá 15g, smetana 250g, mléko 350g, sůl, bobkový list, chilli a vývar z kostíLahodné vepřové plátky na žampionech zvládnou i vaše děti. A pak jich nebudou mít dost
Před 2 měsíciVepřové plátky na žampiónech: vepřové plátky (kýta, plec pečeně) 800g, cibule 60g, sádlo 60g, máslo 15g, žampióny 250g, mouka hladká na obalení plátků masa, sůl, mletý kmín, mletý pepř a vývar z kostíJahody se žloutkovým krémem, sladké blaho, které nestojí moc práce
Před 2 měsíciJahody se žloutkovým krémem: na jeden litr krému: mléko 500g šlehačka 500g, žloutky 2 kusy, cukr 60g, vanilkový cukr 1 kus, pudink vanilkový prášek, 75g, jahody čerstvé 1000g práškový cukr 30g, Amaretto , malinový sirup a máta na ozdobuŠamorýnský rožeň je masitá lahůdka na špejli. A vy z ní budete na větvi
Před 2 měsíciŠamorýnský rožeň: vepřový bůček bez kosti a kůže 500g, vepřová plec 300g, klobása, je možné přidat anglickou slaninu čerstvé papriky, brambory oloupané, cibule, sůl, mletý pepř, paprika mletá, chilli, tymián, hořčice, olel, česnek mouka hladká na poprášení a vývar z kostíMíváte chuť na tlačenku, ale nechce se vám do masny? Udělejte si domácí
Před 2 měsíciTlačenka z kuřecího masa: kuře 3400g, vepřové kůže 250g, sůl 35g, mletý pepř 3g a česnek 20g. na cibulový salát: cibule, cukr, sůl, olej, pažitka a citrónová šťávaMarocké kuře voní kořením a chutná božsky. Vyzkoušejte o víkendu novotu
Před 2 měsíciMarocké kuře: kuře, cibule, česnek, olivový olej, zázvor, paprika mletá, šafrán, římský kmín kurkuma, skořice mletá, sůl, mletý pepř, mouka hladká na poprášení, citronová šťáva, pomerančová šťáva, rozinky, sušené meruňky, olivy, kudrnka nebo koriandr na ozdobu a vývar z kost튝avnaté a křehoučké krůtí stehno na slanině. Ještěže má dvě
Před 2 měsíciKrůtí stehno na slanině: krůtí masa ze stehna 600g, špek 100g, cibule 200g, máslo 80g, sůl, mletý pepř a vývar z kostíKrupicová kaše tisíckrát jinak! Lahodná a lepší verze časem prověřené klasiky
Před 2 měsíciKrupice flamri: víno bílé 500g, voda 500g, dětská krupička 250g, práškový cukr 300g, bílky 6 kusů, žloutky 4 kusy vanilkový cukr 1x, sůl, máslo na vymazání nádoby. na ozdobu jahody (maliny, ostružiny, borůvky ap.) likér, malinový sirup a šlehačkaZnáte ruskou verzi karbanátku? Se zelím je lepší než normální
Před 2 měsíciRuský karbanátek se zelím: vepřová plec 350g, hovězí přední 250g, zelí čerstvé 250g, mléko 300g, strouhanka 50g, vejce 1 kus, cibule 40g, česnek 15g, sůl, mletý pepř, kopr, majoránka, sádlo na opékání a jogurt nebo zakysanou smetanuTakovouhle zeleninovou polévku jste ještě neměli! Vynikající, jednoduchá a sytá
Před 2 měsíciZeleninová polévka: mrkev 150g, celer 100g, petržel 100g, hrášek 100g, máslo 50g, mouka hladká 40g, mléko 25g, smetana 200g, sůl, muškátový květ, sekaná petrželka na ozdobu a vývar z kostíZnáte jokájho? Lahodná fazolová polévka plná zeleniny a uzeného
Před 2 měsíciJókajho fazolová polévka: fazole 250g, uzené koleno 1200g, bobkový list, cibule 150g, mrkev 120g, celer 40g, petržel 80g, česnek 20g, paprika mletá 20g, rajčata 80g, paprika zelená 1 kus, mouka hladká 20g, sůl, mletý pepř a feferonky a zakysaná smetana. na noky 1 vejce, sůl a 100g polohrubé moukyŠvestkové knedlíky maštěné sádlem? Tahle netradiční varianta vás určitě překvapí
Před 2 měsíciŠvestkové knedlíky z bramborového těsta: brambory vařené ve slupce a oloupané 600 g, mouka hrubá 240 g, vejce 1 kus, švestky, sůl, máslo, měkký tvaroh, mletý mák, práškový cukr a sádloTenhle maďarský hovězí guláš je důkaz, že se ještě máte hodně, co učit
Před 3 měsíciMaďarský hovězí guláš: hovězí přední 600g, cibule 300g, paprika mletá 25g, rajčatový protlak 25g, česnek 15g, feferonky, sádlo 40g, papriky zelené 2 kusy rajčata 2 kusy brambory oloupané 300g, mrkev 100g, petržel 100g, sůl, mletý pepř, drcený kmín a vývar z kostíZaplavily vás cukety? Zkuste si je zapéct s fetou
Před 3 měsíciZapečené plněné cukety: cukety, cibule 40 g, česnek 10 g, zavařovaná rajčata 700 g, olivový olej, feta sýr 180 g, víno bílé suché 50 g, oregano, tymián, bazalka, rozmarýn, sůl a mletý pepřVyzkoušejte maďarské halászlé, rybí polévku, které nebudete mít dost
Před 3 měsíciHalászlé: kapr, štika, candát, sumec 1200g, cibule 150g, olej 30g, paprika mletá 25g, papriková pasta 30g, paprika zelená 1 kus, rajčata 150g, sůl a pálivá paprika nebo chilliMáte moc masa? Zavařte si hovězí maso ve vlastní šťávě na horší časy
Před 3 měsíciHovězí maso ve vlastní šťávě: na jedno kilo hovězího masa 11g soli a 2,5g mletého pepře.Slyšeli jste o maďarských palačinkách? Na klasické si už nevzpomenete
Před 3 měsíciMaďarské palačinky: mléko 200g, mouka polohrubá 100g, vejce 2 kusy, máslo na pečení palačinek, máslo 40g, cibule 40g, kuřecí stehna bez kosti a kůže 400g, paprika mletá 15g, mouka hladká 8g, sůl, chilli, smetana 250g, zakysaná smetana na ozdobu a vývar z kostíNejlepší kuřecí gyros je ten domácí! Jeho chuti neodoláte vy, ani nikdo jiný
Před 3 měsíciGyros z kuřecího masa: kuřecí prsa 500g, koření na gyros, olivový olej, máslo, rajčata, ledový salát, červená cibule, na omáčku: bílý jogurt 300g, okurky salátové 150g, česnek 20g, kopr, sůl, mletý pepř a Pita chlébSprávné švestkové knedlíky drží vcelku jenom silou vůle. Vyzkoušejte je
Před 3 měsíciŠvestkové knedlíky: tvaroh 250 g vejce 1 kus, cukr 2 lžíce, mouka hrubá 2 lžíce plus na podsypání, švestky, mletý mák, práškový cukr, máslo a zakysaná smetanaZapečených slaných palačinek nebudete mít nikdy dost
Před 3 měsíciZapečené slané palačinky: mléko 400g, vejce 3 kusy, mouka polohrubá 200g, olej, sůl, špenát 450g, cibule 30g, česnek 10g, mouka hladká 10g mléko 100g, pepř mletý, šunka 200g, sýr plátkový 200g, zakysaná smetana 375g, vejce 2 kusy, sůl, mletý pepř a pažitkaNebudete mít dost! Hovězí na zázvoru udělá ve vašich ústech koncert chutí
Před 3 měsíciHovězí maso na zázvoru: hovězí maso přední 600g, špek 30g, sádlo 50g, cibule 100g, zázvor čerstvý očištěný 50g, česnek 15g, mouka hladká 35g, sůl, mletý pepř a vývar z kostíTěmhle sýrovým kuličkám se šunkou neodoláte! A přitom je uděláte raz dva
Před 3 měsíciSmažené sýrové kuličky se šunkou: tvrdé sýry 250g, šunka 200g, vejce 2 kusy, mouka hladká 30g, paprika mletá, sekaná petrželka, pepř mletý, sůl. na obalení: mouka hladká, vejce, strouhanka a olej na smaženíZapomeňte na normální sekanou, tohle je extra sekaná! Kus nebe ze tří druhů masa
Před 3 měsíciSekaná extra: hovězí přední 550g, bůček bez kosti 350g, sádlo syrové 100g, (omlouvám se za přeřek), česnek 15g, mouka hrubá 40g, strouhanka 50g, krupice 50g, sůl, pepř mletý, majoránka, studená voda do hovězího masa 150g, vývar z kostí do šťávy a kousek máslaNejlepší marmeláda je pomerančová! A tahle je jako z Paddingtona
Před 3 měsíciPomerančová marmeláda: na jedno kg očištěných pomerančů: 350g cukru +50g cukru smíchat s jedním gelfixem 3:1(25g) a rum 30g.Z těchto kuřecích jater s uzeným masem se vám budou sbíhat sliny
Před 3 měsíciKuřecí játra s uzeným masem: kuřecí játra 600g, cibule 50g, česnek 15g, špek 50g, uzené maso 100g, rajčata 100g, žampióny 100g, rajský protlak 30g, mouka hladká 15g, máslo, olej, sůl, mletý pepř, bobkový list, kudrnka na ozdobu a vývar z kostíNevíte, co s nasbíranými houbami? Vyzkoušejte tuhle skvělou jemnou omáčku
Před 4 měsíciOmáčka z čerstvých hub: houby čerstvé 500 g, máslo 60 g, mouka hladká 50 g, sůl, mletý pepř, drcený kmín, smetana 250, citronová šťáva 25 g, cibule 40 g a vývar z kostíUpečte si krále všech dortů, medovník. Bohatá medová a oříšková chuť je čiré blaho
Před 4 měsíciMedovník: med 120g, cukr 250g, mouka hladká 400g, vejce 1 kus, máslo 250g, soda jedlá 1 kávová lžička, Krém: máslo 300g, kondenzované mléko slazené 397g.Vyzkoušejte neodolatelná játra s pomeranči. Nezvyklá pochoutka odmění odvážné
Před 4 měsíciVepřová játra s pomeranči: játra vepřová nebo telecí 700g, mouka hladká na obalení, pomeranče 600g, chilli, sůl, mletý pepř, cibule 30g, česnek 10g, červené víno 100g, dijónska hořčice 10g, olivový olej, máslo, cukr 20g a vývar z kostíPořádný šumajstr vás postaví na nohy. Vyzkoušejte recept známého šéfkuchaře
Před 4 měsíciRecept na přání v podání šéfkuchaře Josefa Holuba. Připravte si legendární šumajstr. Na recept budete potřebovat: fazole 100g, kroupy velké 150g, slanina 120g, škvarky 100g, cibule 80g, sádlo 40g, česnek 20g, brambory 150g, majoránka, sůl, mletý pepř, plátky šunky na ozdobu a kyselé okurky.O tomhle řízku jste ještě neslyšeli. Sekaný vepřový řízek s celerem si vás ale získá
Před 4 měsíciSekaný vepřový řízek s celerem: vepřová plec 600g, vejce 2 kusy, mléko 80g, mouka polohrubá 80g, celer 150g, sůl, mletý pepř, na obalení: mouka hladká, vejce, strouhanka a olej na smažení. Studená omáčka: jogurt, majonéza, citronová šťáva, petrželka, kopr a sůl.Neodolatelný a vláčný mrkvový dort. Nedokážete se zastavit dokud ho nesníte celý
Před 4 měsíciMrkvový dort (buchta): mouka polohrubá 350g, prášek do pečiva 24g (2 kusy), skořice mletá 10g, práškový cukr 200g, olej 80g, vejce 4 kusy, strouhaná mrkev 200g, nesekaný ananas 250g, vlašské ořechy 100g, kokos strouhaný 50g, NA POLEVU: máslo 150g, mascarpone (lučina) 250g, práškový cukr 150g.Zažeňte hlad s masa plným farmářským hrncem. Chuťové pohárky se vám roztančí radostí
Před 4 měsíciFarmářský hrnec: hovězí přední 650g, mrkev 200g, brambory 350g, celer 100g, rajský protlak 80g, olej, sůl, mletý pepř a vývar z kostíOsvěžující studená polévka Okroška je ideální do horkého letního dne
Před 4 měsíciPolévka okroška: acidofilní mléko nebo kefír 500 g, okurky sterilované 150 g, ředkvičky 10 kusů, jarní cibulka 1 kus, šunka 150 g, vejce 3 kusy, brambory vařené 250 g, minerálka perlivá nebo voda 350 g, dijonská hořčice 10 g, šťáva z jednoho menšího citrónu, kopr, sůl a mletý pepř

