Zavřít
Food by heart

Food by heart

Nejnovější články na Seznamu na téma Food by heart
  • Low carb kuchařka

    Velikonoční sekanice neboli hlavička. Low Carb recept s vlastním chlebem

    Před 3 roky
    Velikonoční hlavička (nádivka, sekanice) je u nás na velikonoce nutností. Máme ji moc rádi a už druhým rokem ji děláme v LC variantě. Základem je pečivo, které pečeme den dopředu, a uzené maso. Recept je trošku delší než obvykle, protože jeho součástí je i chléb, který jsme použili do hlavičky. Nejprve si tedy upečeme chleba, který po vychladnutí použijeme do hlavičky.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Škvarkové lívance výborná a rychlá svačinka, a nebo skvělá příloha

    Před 3 roky
    Tyto škvarkové lívance připravíte za pár minutek a jsou výborné jak samotné, se sýrem a slaninou, šunkou či lososem, tak se i skvěle hodí k masové směsi nebo k omáčce jako příloha.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Slaný závin s náplní z kuřecího masa a dýně Hokkaido

    Před 3 roky
    Slaný závin s kuřecím masem byl u nás oblíbený odjakživa a tak jsme ho předělali na low carb variantu. Je jednoduchý a často si ho připravujeme na cesty a výlety. Lépe chutná druhý den, když se těsto rozleží.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    I bez mouky to jde! Fitness chlebík připravíte jednoduše a rychle

    Před 3 roky
    Dalším z řady Low Carb pečiva je tento úžasný ořechovo-zrníčkový chléb! Je to další variabilní recept. Když dodržíte zhruba předepsané množství surovin, můžete si jejich skladbu obměnit podle svojí chuti.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Oslaďte si život výborným dezertem. Čokoládový Low Carb pudink

    Před 3 roky
    Batátový pudink je výbornou náhradou klasického pudinku. Dali jsme ochutnat přátelům a dětem a nikdo nepoznal jaké jsme použili ingredience. Tipy byli různé, takže jsme se u toho i nasmáli, nakonec byl nejlepší verdikt: „Je to jako nutella a klidně bych si to namazala ráno na chleba." Jako u všech dezertů a pečiva je třeba jíst jen občas a v menších dávkách.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Vajíčko na obláčku, úžasná Low Carb snídaně

    Před 3 roky
    Tato Low carb snídaně je velice jednoduchá a v oblíbenosti stojí hned druhá v řadě za vejcemi Benedikt!
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Máte rádi sladké, ale chcete zhubnout? Vyzkoušejte tento lahodný dezert

    Před 3 roky
    Základem těchto neobvyklých dezertů je opět pyré z batátů. Ingredience: Na pyré: 1ks větší batáta 1ČL mletá skořice špetka soli na dezerty: 1PL mascarpone 80g 85%čokoláda 150ml smetana sladidlo dle chuti čerstvé jahody nebo jiné ovoce šlehačka a čokoláda na ozdobení
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Křepelčí vajíčko se šunkou a sýrem na low carb chlebu s čerstvým salátkem

    Před 3 roky
    Tuhle snídani připravíte i když chvátáte a myslím, že si na ní pochutnáte. LC chléb si upečte den dopředu a druhý den máte snídani během pár minutek :-) Napište nám do komentáře jak si připravujete křepelčí vajíčka.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Cuketové rolky s lososem: Low Carb svačinka nebo překvápko na párty

    Před 3 roky
    Cuketové rolky jsou skvělou volbou třeba na party. Když si pohrajete se servírováním, úspěch je zaručen. Ingredience: 2 menší cukety olivový olej plátky uzeného lososa 1 cibule 1 hrnek čerstvého hrachu hrst čerstvého špenátu 2 PL čerstvého sýra 1 PL zakysané smetany citronová šťáva citronová kůra sůl a pepř
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Mug cake: Ořechovo kokosový s ostružinovým mascarpone. Vyzkoušejte nízkokalorický dezert!

    Před 3 roky
    Dalším z řady z populárních mugcaků je ořechový. Do misky dáme 2 lžíce kokosové mouky, 2 lžíce mletých ořechů, 2 lžíce tučného jogurt (10%),nebo můžeme použít zakysanou smetanu, 1lžičku prášku do pečiva s vinným kamenem, sladidlo dle chuti, lžíci kokosového oleje a lžíci nahrubo posekaných ořechů. Vše promícháme. Misku důkladně vymažeme máslem. Vlníme v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon 2-4 min.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Hovězí žebra po americku v pomalém hrnci

    Před 3 roky
    Tento recept Vás možná překvapí svojí jednoduchostí, ale určitě ohromí výslednou chutí! Stačí Vám hovězí žebra a dalších pár ingrediencí- tabasco, BBQ omáčka, sůl, pepř a pomalý hrnec.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Mušle po burgundsku na červeném víně a kořenové zelenině

    Před 3 roky
    1 kg mušle slávky, 3 ks mrkve, menší celer, 5 ks řapíkatý celer nať, olivový olej, 8 kuliček pepře, 4 kuličky jalovce, 6 ks bobkový list, 5 stroužků česneku, 7 dcl červené víno, petrželová nať.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Cuketová roláda plněná sýrem a sušenými rajčaty

    Před 3 roky
    500 g cukety nastrouháme, posolíme a necháme „ vypotit" cca 10 minut. Vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme 4 vejce, sůl, hrst strouhaného parmazánu nebo jiného sýru a promícháme. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C cca 20–30 minut. Po vychladnutí naplníme plátky sýra a slaniny. Na náplň jsme rozmíchali čerstvý sýr, zakysanou smetanu, bylinky, sušená rajčata.. Na závěr dochutíme pepřem a solí.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Nebramborový salát, nepoznáte, že v tam nejsou brambory

    Před 3 roky
    Nebramborový salát . Super lehká a svěží chuť ,která překvapí nejen Vás ale i Vaše přátele:-)Vyzkoušejte tento nebramborový salát a už nikdy nebude chtít jíst jiný!
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Low Carb cukroví - Vánoční nepečené houbičky

    Před 3 roky
    **Vánoční nepečené houbičky** *200g mleté vlašské ořechy *150 g sladidlo *dva bílky *85% čokoláda *bílá LC čokoláda *pistácie
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Takto ho neznáte. Pistáciový vaječňák si vás získá, navíc je zdravější

    Před 3 roky
    10 ks žloutků 150–200 g sladidlo dle chuti Vanilka Špetka soli 400 ml smetany (nejméně 33%) 300–400 ml rumu dle chuti 4 PL pistáciové pasty (80 g pistácie, 2PL arašídové nesolené máslo, špetka rumu pro naředění)
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Low Carb vánoční cukroví: Slaninové pralinky

    Před 3 roky
    Základem jsou pěkné plátky slaniny. Ty obalíme ve sladidle smíchaném s chilli. My jsme použili erythritol. Obalené plátky stočíme do ruličky a propíchneme párátkem. Na pečícím papír pečeme v na 180°C cca 15 minut. Krásně se opečou a sladidlo zkaramelizuje.Necháme ochladnout, mezitím si připravíme čokoládu na polití. polijeme a obalíme v drcených pistáciových oříšcích, v kokosu či sušených malinách.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Odlehčené cukroví: Připravte lahodné ořechové řezy

    Před 4 roky
    Ještě nemáte napečeno? Máme pro Vás tip na výborné ořechové řezy, které zvládne opravdu každý. Problém bude jinde – vydržet je nesníst do vánoc. Na ořechové řezy budete potřebovat: 150 g ořechová mouka. 80 g sladidlo, 70 g vlašské ořechy, 70 g hořká čokoláda, sušené neslazené brusinky, 1 celé vejce, 1 bílek, 1 ČL kypřícího prášku.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Karlovarský knedlík: Recept na zdravější verzi oblíbené přílohy

    Před 4 roky
    Nízkosacharidový (Low Carb) karlovarský knedlík je výbornou přílohou jak k omáčkám, tak k pečenému masu. Jeho příprava je trošku složitější, ale doporučujeme si upéct Low Carb mandlové housky den až dva dopředu. Recept na housky najdete v předchozím videu z pořadu
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Sýrovo-mandlové housky: Skvělé a jednoduché Low Carb pečivo

    Před 4 roky
    Připravíme si tyto suroviny: 200 g strouhané mozzarely (v sáčku) 80 g smetanového sýra, 100 g mandlové mouky, 1 kypřicí prášek a 1 vejce. Nejprve rozpustíme mozzarelu a smetanový sýr v mikrovlnné troubě, přimícháme mandlovou mouku, kypřicí prášek a vajíčko. Těsto nesmí lepit, nechte jej chvilku vychladnout. Rukama tvarujte housky. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 220 °C 10–20 minut.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Topinamburový krém s fenyklem: Low Carb Polévka

    Před 4 roky
    Vyzkoušeli jsme polévku z topinambur a fenyklu a určitě ji zařadíme na náš jídelníček. Svojí chutí je výjimečná a zasytí, takže ideální při tomto druhu stravování. Ingredience: 400g topinambur, 1l zeleninový vývar, 1/2 ks pórek, 1ks cibule, 1ks cuketa, 1ks fenykl, 4 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, 200ml kokosové mléko, 1PL citronová šťáva.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Jednoduché a výborné zrníčkové housky. Upečte si je také!

    Před 4 roky
    Low Carb celozrnné bulky jsou jednoduché a úžasně chutnají, navíc neobsahují sacharidy. Abyste je doma udělali potřebujete 200 g semínek (slunečnicová, chia, lněná, sezamová), které rozemeleme na mouku. Vsypeme 50 g psyllia, 1 čajovou lžičku kypřícího prášku 1/2 čajové lžičky soli, trochu pepře a bylinky. Dále přidáme 4 celá vejce a 200 g tučného tvarohu. Vše promícháme a uděláme malé bochánky. Můžeme je na naříznout a posypat sezamovými zrníčky. 35 minut pečeme v troubě na 160 °C, potom teplotu zvýšíme na 200 °C a necháme péct ještě 10–15 minut.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Úžasná a zdravá příloha, kterou budete chtít vyzkoušet

    Před 4 roky
    Batátové pusinky s červenou řepou jsou dobrou přílohou ke všem druhům mas. Nejprve si oloupeme jednu větší batátu, nakrájíme na kousky a dáme vařit do měkka. Bude to trvat cca 20-30 minut. Ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Po uvaření zcedíme vodu a rozmačkáme nebo vyšleháme na kaši. Než se nám uvaří batáty nastrouháme si na jemném struhadle jednu předvařenou červenou řepu, kterou necháme přes sítko vykapat a pak z ní ještě vymačkáme přebytečnou šťávu. Tu můžete klidně vypít. K červené řepě přidáme čerstvý sýr, osolíme, opepříme. Doplníme o 2PL strouhaného parmazánu a vše promícháme. Přidáme batátovou kaši, žloutky a úplně nakonec vyšlehaný sníh ze 2 bílků. Takto připravenou směs nandáme do zdobícího sáčku a tvoříme malé pusinky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 20-40 minut. Ingredience: 1ks batáta 1ks předvařená červená řepa 100g čerstvý sýr (Lučina, Palouček) 2PL strouhaný parmazán 2ks vejce( z bílků sníh) sůl, pepř rozmarýn, tymián
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Domácí cibulový chleba. Výborný a bez sacharidů

    Před 4 roky
    Recept na tento vynikající chlebík nás moc zaujal. Je velice rychlý a z výsledku jsme byli nadšeni! Chleba chutná naprosto úžasně a kdo ho ochutnal, nepoznal že je bez sacharidů a okamžitě škemral o recept. Nejprve si na kokosovém oleji osmažíme 2 nakrájené cibule pěkně dozlatova. Nastrouháme si 200g tvrdého sýru (my použili 30% Eidam), přidáme 4 vejce, půl lžičky soli, lžičku mletého kmínu, 2 lžíce semínek (slunečnice, tykev, len, sezam, chia), 1 lžičku prášku do pečiva bez fosfátů, 3 polévkové lžíce psylia, 2 polévkové lžíce mandlové mouky. Přidáme smaženou cibulku a 2 polévkové lžíce nahrubo semletých semínek dle vaší volby. Z hotové směsi uděláme rukama bochánek nebo dva, navrchu nařežeme a můžeme posypat třeba parmezánem nebo semínky. Pečeme v troubě na 200°C 15 minut, poté zmírníme na 150°C a dopečeme cca 30 min. Doufám že si pochutnáte jako my v Low Carb.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Nakládaná křepelčí vajíčka se zeleninou a chilli

    Před 4 roky
    Několik let jsme přemýšleli o chovu křepelek a letos jsme se konečně rozhoupali a křepelky pořídili. Musím říct že jsou celkem nenáročné a mít denně čerstvé křepelčí vejce je opravdu k nezaplacení. Máme pro vás jeden recept, který nás lákalo strašně vyzkoušet a celé léto jsme vajíčka nakládali pořád dokola, jelikož jsou opravdu výborná a večer k vínu či pivu nebo jako malé pohoštění pro návštěvu. Křepelčí vajíčka se dají koupit dnes skoro v každém supermarketu, tak doporučujeme vyzkoušet. Uvaříme si křepelčí vajíčka natvrdo, jsou malá takže stačí 3,5 minuty a hned je zchladíme studenou vodou. Oloupeme, což chce trošku trpělivosti, ale pokud použijete fígl, který je ve videoreceptu, jde to celkem snadno. Dále si nakrájíme červenou a bílou cibuli na půlkolečka, červenou, zelenou nebo žlutou papriku na tenčí proužky. Můžeme použít kombinaci, bude to vypadat hezky ve skleničkách. My ještě přidali na tenké plátky cuketu a chilli papričku.Tady je to na každém z Vás jak ostrou použijete a jak moc pikantní vejce v závěru budou. Do skleniček naskládáme část cibule, paprik, cuketu a kousek chilli, proložíme vejci a tento postup opakujeme dokud nenaplníme sklenici. Každé vajíčko je dobré před vložením do sklenice napíchat několikrát třeba vidličkou, lépe se dostane nálev až dovniř. Na závěr zalijeme nálevem který připravíme ze surovin popsaných níže. Nálev necháme chvilku vychladnout než jím budeme zalévat vejce a sklenice naplníme až po okraj. Zavřeme sklenice a necháme v lednici uležet 5-14 dní. Igredience: Křepelčí vajíčka červená cibule bílá cibule Paprika zelená, žlutá, červená chilli paprička cuketa Na nálev: 500ml suchého bílého vína 250ml bílého vinného octa 100ml vody 3PL sůl 3 kolečka sladidla stevian Tyto ingredience svaříme a postupně přidáme 1celá skořice 1/2 badyánu 5ks hřebíček špetka muškátového oříšku 3 větvičky čerstvého tymiánu 4 stroužky česneku 1 cm čerstvý zázvor na kolečka Chvilinku povařit, nechat vychladnout a vlažným nálevem zalít vejce
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Luxusní škvarková pomazánka

    Před 4 roky
    Škvarky jako takové u nás nikdy nebyly moc oblíbené, ale při LC stravování se to hodně změnilo a ted je používáme do spousty receptů. Škvarková pomazánka se ted dělá častěji než dříve oblíbená rybičková. Je jednoduchá a opravdu chutná všem. Nejprve si připravíme 200g vepřových škvarků, 1/2-1ks avocáda, 2PL majonézy, 1PL Dijonské hořčice.Vše promixujeme a postupně přidáme další ingredience ( červenou cibuli, jarní cibulku, kyselou okurku, vařená vejce, pažitku ) které nakrájíme a menší kousky. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Můžete samozřejmě promixovat všechny ingredience a budete mít pomazánku hadkou, spíše jako pastu, ale u nás vede takto napůl. Tak vyzkoušejte třeba tu to variantu a uvidíte, jak vám bude chutnat. Ingredience: 200g vepřové škvarky 1/2-1ks avocado 2PL majonéza 1PL Dijonská hořčice 1ks červená cibule jarní cibulka 2-3 ks kyselá okurka 2ks vejce vařené natvrdo pažitka sůl, pepř
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Vyzkoušejte zdravý, ale výborný čokoládový fondán

    Před 4 roky
    Čokoládový FONDÁN!! Low Carb Dezert Tato čokoládová BOMBA je neuvěřitelně návyková a to ze zkušenosti nejen pro milovníky čokolády. Je to opravdu i kalorická bomba pro LC stravování ale pokud se ovládnete a rozdělíte do menších formiček na více porcí, myslím, že stojí za to jednou za čas i u LC zhřešit tímto skvělým LC dezertem. Fígl je v pečení, aby zůstala uvnitř čokoláda krásně tekutá. Nejprve si rozpustíme 110g másla se 100g čokolády 85%. Mezitím si připravíme formičky, které pořádně a to opravdu pořádně vymažeme máslem a vysypeme kakaem, aby šel dezert krásně vyklopit. Můžeme také vymazat a vysypat jen dno formičky a po okrajích použít pečící papír. V míse šleháme 2 celá vejce a 2 žloutky do husté pěny. Postupně přisypeme 60g sladidla dle diety, pak přiléváme rozpuštěné máslo s čokoládou..Nakonec vmícháme 1PL kokosové mouky a 1-2PL posekaných oblíbených ořechů nebo loupaných mandlí. Rozdělíme do formiček a pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C 8-12 min. Důležité je mít troubu vyhřátou opravdu na 210°C, aby se rychle začal dezert péct. Než jej vyndáte z trouby zkuste na něj prstem poklepat, měl by být tuhý po okrajích a uprostřed se třást jako puding. Výborně se k němu hodí třeba maliny nebo ostružiny pro svoji kyselejší chuť, které můžete rozmixovat a vytvořit z nich skvělou omáčku. Zkuste se ovládnout a podělit celou rodinu, ikdyž u tohoto čokoládového zázraku je to mnohdy těžké. Ingredience: 100g máslo 100g čokoláda 85% 2ks vejce 2ks žloudek 60g sladidlo 1PL kokosová mouka 2PL posekané ořechy nebo mandle Kakao a máslo na vymazání formiček
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Mandlové sušenky, které se rozplynou na jazyku

    Před 4 roky
    Pár ingredienci 20 minut času a sušenky jsou na světě. Tyto sušenky u nás frčí do bílého jogurtu nebo třeba odpoledne k čaji. V míse smícháme změklé máslo s kokosovou a mandlovou moukou. Nejlépe prohněteme rukou. Přidáme vanilku, špetku soli a vmícháme ořechovou mouku. Nakonec přimícháme čokoládu a borůvky. Těsto necháme chvíli odležet a potom tvoříme z těsta kuličky, které pomocí vidličky rozmáčkneme na placičku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 10-15 minut. Ingredience: 110g změklé máslo 1PL kokosová mouka 1+1/2 hrnku mandlová mouka 1 hrnek ořechová mouka 1ČL vanilkové aroma sůl 20g 85% čokoláda 1-2PL borůvky
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Udělejte si nadýchaný borůvkový cupcake

    Před 4 roky
    Cupcaky z lískooříškové mouky jsou lehoučké a pěkně vláčné. Připravíte je za půl hodinky i pro zrovna ohlášenou návštěvu. V míse ušleháme 100g másla, 50 g sladidla a špetku soli. Přidáme 2 celá vejce, 100g najemno umletých lískových oříšků a 1 ČL prášku do pečiva s vinným kamenem. Směs nalijeme do formy na muffiny, kterou vymažeme a vysypeme buď strouhaným kokosem, také se dají použít papírové košíčky. Než je dáme do trouby, tak do každé z nich vtlačíme 3 ks borůvek a kousek 85% čokolády. Pečeme na 180°C cca 15-25 minut podle vaší trouby. Než upečeme korpusy připravíme si krém.Vyšleháme 250g mascarpone s 80g másla pokojové teploty. Přidáme borůvky, které předem rozmixujeme tyčovým mixérem se 2 PL sladidla. Můžeme rozmixované borůvky přecedit přes sítko, krém bude pak hladší. Dáme chladit do lednice než vystydnou korpusy. Potom si krém připravíme do zdobícího sáčku a nastříkáme na muffiny, Nakonec ozdobíme dle vlastní fantazie. Ingredience: Na těsto: 100g máslo 50g sladidlo 2ks vejce 1OOg mleté lískové oříšky 1 ČL práčku do pečiva s vinným kamenem špetka soli borůvky 85% čokoláda Na krém: 250g mascarpone 80g máslo 125g borůvky 2PL sladidlo máslo na vymyzání plechu, strouhaný kokos na vysypání
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Batátový quiche s kuřecím masem, kapustičkami a houbami Shimeji

    Před 4 roky
    Slané koláče u nás doma hodně frčí, jsou oblíbené snad ve všech variantách, ale tento je pro nás nejlepší a zmizel během chviličky:-) Nejprve si připravíme 2 batáty oloupané a nakrájené na tenčí kolečka. Ty poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 10 minut péct do trouby na 180°C .Budou ještě nedopečené, ale změknou a půjde s nimi krásně vyložit koláčová forma. Až to budeme mít hotové ,zasypeme batáty strouhaným eidamem. Pak si připravíme očištěné kapustičky. Rozřízneme každou na půl a z obou stran je opečeme na másle dozlatova. Poté nakrájíme 4 menší cibule na klínky a na olivovém oleji ji restujeme dozlatova. Přidáme kuřecí maso, okořeníme solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem. Chvilku restujeme a na závěr přidáme houbičky Shimeji. Doporučujeme použít právě ty pro jejich skvělou kořeněnou chuť. Dají se koupit v Lidlu. Nakonec do směsi přimícháme orestované kapustičky a celou směs nalijeme na batáty do formy. Celý koláč postrouháme Nivou a zalijeme 1 rošlehaným vejcem se 150ml smetany. Pečeme v troubě na 180°C cca 15-20 minut. Pak ho zkuste nesníst celý naráz :-)))) Napište nám jak Vám chutnal:-) Ingredience: 2ks batáty 100g strouhaný eidam 4ks cibule 500g růžičková kapusta olivový olej sůl, pepř, tymián, rozmarýn 50g máslo 150g kuřecí maso (prsní, stehenní) Houby Shimeji 80g Niva 1ks vejce 150ml smetana 33%
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Recept na francouzský makový toast

    Před 4 roky
    Na dovolené ve Francii jsme oblíbili jejich tradiční francouzské toasty. Dělají se z pečiva, namočeného do vajec se smetanou a skořicí, poté se smaží na másle. Pro jeho Low Carb verzi jsme si připravili rychlý toast v mikrovlnné troubě. V misce si rozšleháme 1 vejce s 1PL smetany,1ČL sladidla,1ČL rozpuštěného kokosového oleje. Postupně přidáme mandlovou a makovou mouku. Nakonec přisypeme 1ČL kypřícího prášku s vinným kamenem a vše promícháme. Toast pečeme v mikrovlnné troubě 3 minuty. Po vychladnutí jej nakrájíme na trojúhelníky, obalíme ve směsi vajec,smetany, skořice a opečeme na másle. Pravý toast se obalujje v cukru, my jsme k němu vyzkoušeli vinné šodó. Jeho příprava je jednoduchá. V kastrůlku smícháme 1dc lbílého suchého vína, 1 žloutek a 50g sladidla. Pak směs vaříme ve vodní lazni za stálého mícháni do husté pěny. Ihned podáváme. Ingredience: Na toast: 1ks vejce 1PL smetana 1ČL sladidlo 1ČL kokosový olej 2PL mandlová mouka 1PL maková mouka 1ČL kypřící prášek s vinným kamenem na obalení: 2ks vejce smetana mletá skořice Na šodó: 1dcl bílé suché víno 50g sladidlo 1ks žloutek
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Úžasné Low Carb zelňáky se slaninou a škvarky

    Před 4 roky
    ZELŇÁKY se slaninou a škvarky!!! Zelňáky u nás byli vždy v kurzu, pekl je děda a jen se po nich zaprášilo. Při přechodu na Low carb stravování jsme vyzkoušeli několik variant, ale nakonec vyhrála tato se slaninou, cibulkou a škvarky. A zapráší se po nich vždycky tak jako po těch dědovo:-) Nejprve si na rozpálené pánvi rozehřejeme škvarky, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na větší čtvrtkolečka nakrájenou cibuli. Necháme škvařit dokud nezačne cibulka pěkně zlátnout. Kysané zelí vykapeme přes sítko a pak ho pokrájíme na menší kousky. Přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr, parmazán, vejce, okořeníme majoránkou, solí, pepřem a česnekem. Přimícháme mandlovou mouku, psyllium a 0,5 ČL xantanové gumy. Po vychladnutí škvarkové směsi vše smícháme dohromady a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem malé placičky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 205°C do zezlátnutí (cca 15-20 minut).
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Výborná Red Velvet srdíčka. Vyzkoušejte si lahodný a zdravý dezert

    Před 4 roky
    Připravili jsme si pro Vás inspiraci na romantický dezert! Red Velvet patří v současné době k velmi oblíbeným dezertům, tak jsme pro Vás vyzkoušeli jeho Low Carb verzi. Myslím, že toto malé sladké překvapení je výzvou nejen pro dámy. Co vy na to? Nejprve si v míse utřeme 125g změklého másla se 11Og sladidla. Postupně vmícháme 2 celá vejce, vanilku, špetku soli. Ve 300ml acidofilního mléka rozmícháme 2 ČL červeného potravinářského barviva. V druhé míse smícháme 100g kokosové mouky, 150g mandlové mouky, 1PL kakaa. Postupně do utřeného másla vmícháme část sypké hmoty a část acidka, aby se směs krásně propojila. Nakonec smícháme 1PL octa se 2PL jedlé sody. Napěněnou sodu přimícháme do směsi a vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 40-45 minut. Po této době zkusíme špejlí zda je korpus upečen. Pokud se těsto ještě lepí na špejli, zmírníme troubu na 150°C a necháme dopéct cca 15minut. V případě potřeby můžeme zakrýt alobalem abychom korpus nespálili. Po upečení necháme pořádně vychladnout a mezitím si připravíme krém. Smícháme 250g mascarpone, 200g čerstvý sýr, 150g tvarohu a sladidlo podle chuti. Necháme ho vychladit v lednici. Z korpusu vykrajujeme formičkou srdíčka, která prořízneme a naplníne kréme a ovocem uprostřed i navrchu. My použili jahody, ale skvěle bude určitě chutnat i s malinami nebo borůvkami. Ingredience: Korpus: 100g kokosová mouka 150g mandlová mouka 1PL kakao 125g změklé máslo 110g sladidlo 2ks vejce vanilka 300ml acidofilní mléko 2ČL červené potravinářské barvivo 2ČL jedlá soda 1 PL ocet špetka soli Krém: 250g mascarpone 200g čerstvý sýr(Lučina,Palouček) 150g tučný tvaroh sladidlo dle chuti Ovoce na ozdobení
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Máte rádi červenou řepu? Zkuste ji zapéct s kuřecím masem a sýrem

    Před 4 roky
    Jelikož je zdravá a navíc pokud se dobře upraví, tak i skvěle chutná, zařadili jsme ji do dalšího receptu. Nejprve si připravíme mleté kuřecí maso. Přibližně 250g mletého kuřecího ochutíme vajíčkem, solí, pepřem a bylinkami dle vlastního výběru. Nakonec ještě přimícháme hrst sekané petržele. Předvařenou červenou řepu nakrájíme na tenké plátky a začneme vrstvit do zapékací misky. Vždy dáme plátky červené řepy, osolíme, opepříme a posypeme parmazánem. Takto uděláme 2-3 vrstvy . Pak přidáme cottage sýr a mleté maso, na které položíme plátky hermelínu a posypeme sekanými vlašskými ořechy. Opět položíme dvě vrstvy červené řepy a nakonec přidáme opět cottage sýr a parmazán. Takto připravené pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-40 minut. Ingredience: 250g mletého kuřecí masa, 1 vejce, 2 až 3 předvařené červené řepy, 150g sýru cottage, 1/2 hermelínu, 50g parmezánu, sůl, pepř, bylinky, 1 hrst petržele, 1 hrst vlašských ořechů.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Kuřecí polévka na asijský způsob s pórkem, kokosovým mlékem a chilli papričkou

    Před 4 roky
    Tuto polévku jsme se odhodlávali vyzkoušet už dlouho. Kdykoli někam jedeme a je příležitost navštívit restauraci, tak vždy nějakou ochutnáme. Základem je zelenina a kuřecí vývar. Ten si připravíme ze 2 kuřecích stehen. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kurkumu a můžeme přihodit pár kuliček nového koření a bobkový list. Vývar necháme vařit alespoň 90 minut. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud vývar necháme táhnout přes noc. My si ho vždy připravujeme ve velkém hrnci a dáváme zmrazit. Pak ho máme kdykoliv po ruce . V druhém hrnci si orestujeme na olivovém oleji pórek, zázvor a česnek. Přidáme chilli papričku, fenykl nakrájený na proužky, hlávkové zelí, dochutíme solí a pro barvu přidáme kurkumu. Necháme chvíli zprudka opékat, ale zelenina by měla zůstat křupavá. Zalijeme vývarem, 3 minuty povaříme, přilijeme půl litru kokosového mléka a dochutíme limetovou šťávou. My ji máme rádi docela dost, stejně tak jako chilli. Ale jak bude polévka pálivá a kyselá záleží jen na vás. Nakonec si na pánvi na olivovém oleji zprudka orestujeme houby shimeji, nebo můžete použít třeba shitake. Kdo nemá rád tyto aromatické houbičky, může sáhnout po žampionech. Obereme kuřecí maso a vše přimícháme do polévky. Při servírování posypeme čerstvým koriandrem. Na vývar použijeme: 2 kuřecí stehna, lžičku kurkumy a sůl. Dál potřebujeme: 1/2 pórku, čerstvý zázvor, 5 stroužků česneku, 1-2 chilli papričky, 1 fenykl, 1/4 hlávky zelí, 1/2 litru kokosového mléka, 150g hub shimeji, olivový olej, štávu z 1 až 2 limet, 2 lžičku kurkumy, sůl, svazek čerstvého koriandru.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Rychlá hrníčková buchta z avokáda, kterou máte za čtvrt hodinky hotovou

    Před 4 roky
    Nejprve si umixujeme avokádo s citronovou štávou, zakysanou smetanou a sladidlem do hladké pasty.Postupně přidáme ostatní ingredience a úplně nakonec plátky mandlí. Přendáme do hrnečku nebo misky a pečeme v mikrovlnné troubě 3-5 minut. Suroviny: 1/2 menšího avokáda, čerstvá máta, citronová šťáva, sladidlo dle chuti, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce mandlové mouky, 1 lžíce kokosové mouky, 1 lžička kypřícího prášku s vinným kamenem, 1 vejce, 1 lžíce mandlí na plátky Na polevu: 2 lžíce zakysané smetany, sladidlo, citronová šťáva
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Nepečený čokoládový cheesecake bez cukru, který můžete mlsat i při dietě

    Před 4 roky
    Low-carb čokoládový cheesecake pro mlsné jazýčky k odpolední kávičce! Cheesecake je u nás oblíbeným dezertem již několik let. Děláme ho většinou o víkendu, kdy se sejde rodina a vždycky blesku rychle zmizí. Ani s touto low-carb variantou tomu nebylo jinak. Recept: Na korpus jsme zvolili směs oříšků, kokosu a datlí. Potřebujete: 5ks sušených datlí bez pecky, hrst lískových oříšků, hrst mandlí, hrst kokosových chipsů, 70 g rozpuštěného másla, 2 polévkové lžíce rozpuštěné čokolády 80%. Krém: 250g mascarpone, 300g čerstvého sýra, 3 polévkové lžíce sladidla a tuto směs rozdělíme na dva díly. Bílý krém: Přidáme 4 polévkové lžíce zakysané smetany, můžeme použít trochu želatiny pro lepší ztuhnutí. Čokoládový krém: Přidáme 250g tučného tvarohu a 4 polévkové lžíce rozpuštěné čokolády 80%. Do dortové formy o průměru 20 cm napěchujeme směs na korpus a necháme ztuhnout v lednici. Mezitím si připravíme dva druhy krému. Navrstvíme napřed bílý krém a poté tmavý. Povrch ozdobíme čokoládou rozpuštěnou s máslem a posypeme posekanými pistáciemi. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Lahodné dalamánky plněné semínky a zapečené s parmskou šunkou a nivou

    Před 4 roky
    Dalším z řady Low Carb receptů na pečivo jsou mandlovo-mrkvové dalamánky s parmskou šunkou a Nivou. Chutnají dobře i jen tak samotné a skvěle se hodí třeba i na cesty a výlety. Smícháme v míse 1 sáček strouhané mozzarelly bez nálevu, chia mouku, slunečnicové a tykvové semínko, mandlovou mouku, mleté lněné semínko, mletý kmín, sušený česnek. Všechny tyto ingredience promícháme a nakonec přidáme strouhanou mrkev, vejce, kypřící prášek a sůl. Rukama vytvarujeme dalamánky na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec posypeme Na nudličky nakrájenou parmskou šunkou a strouhanou nivou. Dáme péct do trouby na 170°C cca 20-30 minut. Poté housky vyndáme a posypeme krájenou parmskou šunkou a strouhanou Nivou. Dopečeme ještě na 150°C cca 10-15 minut. Potřebujete: 1 sáček strouhané mozzarelly bez nálevu, 3 lžíce chia mouky, 2 lžíce slunečnicového semínka, 1lžíce tykvového semínka, 8 lžic mandlové mouky, 4 lžíce drceného lněného semínka, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku sušeného česneku, 1 strouhanou mrkev, 4 vejce, 15g kypřícího prášku s vinným kamenem, sůl, parmskou šunku a nivu na posypání.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Sladký dezert bez výčitek: Svěží jahodovo-limetkový dort si vychutnáte i bez cukru

    Před 4 roky
    Jahodovo-limetkový nepečený dort je letní svěží dezert, který zpříjemní teplé slunečné odpoledne. K jeho přípravě nám postačí dortová forma, mixér a pár ingrediencí. Nejprve si připravíme korpus smícháním strouhaného kokosu, sladidla, vanilkového aroma, kokosového oleje a sušených brusinek, které je dobré předem namočit alespoň na jednu hodinu do vody. Vše mixujeme dokud nám nevznikne kompaktní hmota. Tu pak natlačíme do dortové formy, kterou si vyložíme pečícím papírem a necháme ztuhnout v lednici nebo na chvíli v mrazáku. Mezitím si připravíme další dvě náplně. Jahodou připravíme rozmixováním jahod s kokosovým olejem, sladidlem a mátou. Na limetkovou náplň použijeme avokádo, kokosový olej, limetkovou šťávu a sladidlo. Na korpus nalijeme půl jahodové náplně a necháme opět chvilku ztuhnout. Pak přidáme celou limetkovou náplň a po jejím zatuhnutí nalijeme zbytek jahodové náplně. Takto připravený dort necháme odležet v lednici nejlépe do druhého dne. Dort můžeme ozdobit kokosem, jahodami či limetkou. Ingredience: 150g strouhaného kokosu, 50g sušených brusinek, vanilkové aroma 2 lžíce sladidla, 1 lžíce kokosového oleje Jahodová náplň: 500g jahod, 120ml kokosového oleje, 2 lžíce sladidla a pár lístků máty. Limetková náplň: 2ks avokáda, 5 lžic kokosového oleje, šťáva ze tří limetek nebo citronů, 5 lžic sladidla
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Mlsejte bez cukru: Čokoládové košíčky s domácí nutellou a ovocem si zamilujete

    Před 4 roky
    Tento dezert je super v tom, že jej můžete dát bez problémů do mrazáku a když vás přepadne chuť na něco dobrého nebo přijde nečekaná návštěva, máte za 10 minut super dezert. Bude chutnat skvěle, protože ledové čokoládě s jahodami a oříškovým krémem málokdo odolá. Nejprve si rozehřejeme čokoládu spolu s kokosovým olejem ve vodní lázni. Připravíme si papírové košíčky a do každého z nich nalijeme lžíci až dvě rozpuštěné čokolády, podle velikosti vašich košíčků tak, aby bylo zakryté celé dno a dáme ztuhnout do lednice. Následně si připravíme domácí nutellu z lískových oříšků. Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme. Nutellu pak nalijeme do připravených košíčků a opět dáme do lednice. Na nutellovou vrstvu patří ještě vrstva ovocná, kterou si připravíme rozvařením jahod nebo malin. Ovoce dáme do kastrůlku a podlijeme trochou vody, nebo pokud chceme vodkou, slivovicí nebo rumem. Přisladíme sladidlem, případně přidáme vanilkové aroma. Necháme vydusit všechnu tekutinu tak, aby vznikl redukce konzistencí podobná džemu. Naplníme košíčky a nakonec vše opět zalijeme čokoládou. Navrch jako zdobení použijeme nasekané pistáciové ořechy a lístek máty. Necháme ztuhnout v lednici alespoň 4 hodiny, nebo můžeme ihned zamrazit. Ingredience: 200g čokolády s vysokým obsahem kakaa, 3 čajové lžičky kokosového oleje. Oříškový krém: 1 hrnek lískových ořechů, 2 polévkové lžíce kakaa, špetka soli, 1/2 lžičky mleté skořice, 2 lžičky sladidla, 3 lžičky kokosového oleje. Ovocná redukce: 1 hrnek jahod, 1dcl vody, případně vodky či slivovice a sladidlo dle chuti Máta a drcené pistácie na ozdobu
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Bohatá nízkosacharidová pizza, od které se neodtrhnete

    Před 4 roky
    Tak tuhle low-carb pizzu musíte ochutnat! Když jsme jí dělali, tak na mě manžel i dcera koukali trochu divně, ale po prvním kousnutí se strhla bitka. Nejprve si předvaříme brokolici ve vroucí osolené vodě přibližně 5 minut. V míse rozmícháme 250g mletého kuřecího masa, 1 vejce, sůl, strouhaný parmazán a 250g posekané předvařené brokolice a přidáme 2 polévkové lžíce lněné mouky. Těsto rozdělíme na 2 díly a na plech vyložený pečícím papírem uděláme dvě placky a dáme péct do trouby na 180°C cca 10-15 minut. Mezitím si připravíme ingredience, které dáme na povrch. Je to samozřejmě na vás. Nejlepší pizza je vždy ta, kterou si sestaví každý sám podle své chuti. My udělali dvě varianty. Jednu sýrovou a druhou s klasickým základem. Na sýrovou jsme použili: mozzarellu, hermelín, nivu a parmazán. Na klasiku: rajčatové sugo, slaninu, mozzarellu, brokolici, černé olivy a parmazán. Nakonec dáme pizzu dopéct do trouby, zhruba na 10-15 minut. Obě byly moc dobré, příště určitě vyzkoušíme i jiné kombinace chutí. Na těsto potřebujete 250g mletého kuřecí masa, 1 vejce, 250g vařené brokolice, 2 polévkové lžíce lněné mouky, sůl a parmazán.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Chcete omezit sacharidy? Zkuste tyhle luxusní zapečené zelofleky

    Před 4 roky
    Zelofleky jsou low carb variantou klasických šunkofleků. My jsme se opět nedrželi klasiky a i zelofleky jsme udělali po svém. Nejprve očistíme zelí, zbavíme ho košťálu, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě zhruba 10-15 minut. Mezitím si na olivovém oleji orestujeme červenou cibuli, papriku a cuketu. Nakonec přidáme anglickou slaninu a zalijeme smetanou. Ochutíme solí, pepřem a lžičkou grilovacího koření. Nakonec nastrouháme 50g Nivy. Smícháme se zelím, přendáme do zapékací misky, zasypeme tvrdým strouhaným sýrem a parmazánem. Zapečeme v troubě na 180°C přibližně 30 minut. Ingredience: 1/2 menší hlávky zelí, 100 ml smetany, 50g Nivy, 1 ks červené cibule, 1 ks kapie, 1/2 menší cukety, 150g slaniny, parmazán, olivový olej, sůl, pepř a grilovací koření.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Vynikající a zdravý lněný chlebík. Zkuste si ho upéct doma

    Před 4 roky
    Lněný chléb nám svojí chutí připomíná žitný, který byl u nás vždy oblíbený. Tento chléb neobsahuje žádný sýr ani tvaroh, takže ho můžete použít třeba i na tousty nebo na topinku a bude krásně křupavý. Nejprve si připravíme do misky 1 čajovou lžičku soli, sladidla a sušeného droždí. Směs zalijeme 170 ml horké vody a promícháme. V druhé míse smícháme lněnou a mandlovou mouku, přidáme psyllium, kypřící prášek, xantanovou gumu a promícháme všechny sypké ingredience, aby se netvořily hrudky. Přidáme 6 vaječných bílků, jablečný ocet a na závěr přidáme vodu s droždím. Necháme 15 minut odležet, navlhčenýma rukama vytvarujeme chléb a vložíme do vymazané pečící formy. Pečeme na 180°C cca 10-15 minut, pak troubu zmírníme na 150°C a chlebík dopečeme ještě zhruba 20-30 minut. V případě potřeby chléb v průběhu pečení přikryjeme alobalem nebo pečícím papírem. Po upečení necháme chléb alespoň 40 minut vychladnout. Ingredience: 100g lněné mouky, 200g mandlové mouky, 45g psyllia, 2 čajové lžičky vinného kamene. 1/2 čajové lžičky xantanové gumy, 2 polévkové lžíce lněného semínka, 1 čajová lžička soli, 170 ml horké vody, 8g sušené droždí, 50 ml jablečného octa a bílek ze šesti vajec.
     Komentáře
Máte chuť vyzkoušet zdravý životní styl? Sledujte naše recepty a zkuste do svého jídelníčku zařadit chutné jídlo téměř bez cukru a mouky!
Můžete zkusit upéct chleba, dezert či pizzu!
Všechny recepty jsou z běžně dostupných surovin a nejsou náročné na přípravu.
Máte chuť vyzkoušet zdravý životní styl? Sledujte naše recepty a zkuste do svého jídelníčku zařadit chutné jídlo téměř bez cukru a mouky!
Můžete zkusit upéct chleba, dezert či pizzu!
Všechny recepty jsou z běžně dostupných surovin a nejsou náročné na přípravu.
Reklama