Zavřít
#hezkyčesky

#hezkyčesky

Nejnovější články na Seznamu na téma #hezkyčesky
  • #hezkyčesky

    Z kravína do vaší lednice. Takhle se vyrábí smetanový jogurt

    Před 5 roky
    Jak se žije jogurtové kultuře? "V jednom kelímku smetanového jogurtu je více než 1,5 miliardy bakterií živých jogurtových kultur a okolo různých kultur se konec konců točí celý výrobní proces smetanového jogurtu BONI. Pojďte s námi na exkurzi do mlékárny, v které neuvidíte mléko."
     Komentáře
  • #hezkyčesky

    Tajemství nejlepšího žampionu: Sláma, koňský a slepičí hnůj a vzduch

    Před 5 roky
    Češi jsou sice národem houbařů, ale pěstování žampionů a hlívy ústřičné ve velkém, je úplně jiná disciplína než chození s košíkem po lese. Společnost České houby, a.s. využívá pro svou produkci nejmodernější know-how a tak se pojďte spolu s námi podívat, co to ve světě „houbařství“ znamená.
     Komentáře
  • #hezkyčesky

    Od semínka po rostlinku: Jak dlouho rostou bylinky a které se množí řízkováním?

    Před 5 roky
    Věděli jste, že my Češi sníme více bazalky než petržele nebo majoránky? Ano, čerstvé bylinky jsou v našich kuchyních stále populárnější. Každý rok jich spotřebujeme o čtvrtinu víc. Na jednom a půl hektaru skleníků v Suchohrdlech u Miroslavi každoročně zasadí čtvrt miliardy semínek a na konci do našich domácností putuje pět milionů květináčů s jedním z 12 druhů bylinek.
     Komentáře
  • #hezkyčesky

    Takhle se vyrábí český poklad - hořické trubičky

    Před 5 roky
    Hořické trubičky. Zná je snad každý z nás. A snad každý z nás jako dítě loupal a loupal jazykem tu oplatku stále dokola, aby mu nakonec zůstal jen váleček sladké náplně, který se rozplynul na jazyku. Je to jeden z mála českých výrobků, který má v rámci Evropské unie chráněné zeměpisné označení, a smí se tak vyrábět pouze v nejbližším okolí Hořic v Podkrkonoší. Můžeme si je vyrobit i sami doma. Stačí mít ty správné kleště, které v bazarech v okolí Hořic stále při troše hledání seženeme, naučit se ten správný recept a získat potřebný grif. Jenže, ne nadarmo se říká, že prvních 20 oplatek spálí doslova každý… Jak je dělají profesionálové?
     Komentáře
  • #hezkyčesky

    Jak se vyrábí chleba a vychytávka, díky které poznáte, kdy byl upečený

    Před 5 roky
    Když v roce 1999 Antonín a Marie Malenovi zakládali rodinnou pekárnu v Jaroměřicích nad Rokytnou, bylo jejich synovi Štěpánovi 15 let. Z tehdejšího brigádníka je dnes šéf pekárny se 40 zaměstnanci, kde se peče chleba, o kterém zejména na Vysočině slyšel každý. Jaké je jeho tajemství?
     Komentáře
  • #hezkyčesky

    Cesta jahod z pole do kuchyně: Jak se pěstují a které jsou nejsladší?

    Před 5 roky
    Rozmačkané s cukrem, se šlehačkou, na dortu, se šampaňským… Sladkou chuť jahod má snad každý z nás spojenou s bezstarostným létem a pohodou. V Předměřicích nedaleko řeky Jizery si ale dávají záležet hlavně na tom, aby vám jejich jahody chutnaly především samotné a byly vždy maximálně čerstvé. Věřte nebo ne, ale ona je to věda.
     Komentáře
  • #hezkyčesky

    Specifická chuť i léčebné účinky. Chřest se vrací na české pole

    Před 5 roky
    Chřest má možná pro mnohé z nás nádech exotiky, ale pravda je taková, že se jedná o jednu z typicky českých plodin, jejíž věhlas byl svého času světový. Dnes dochází i díky mělnické firmě Český chřest k renesanci této superpotraviny, která ukrývá nejen spoustu zdraví prospěšných látek, ale i neobvyklých příběhů.
     Komentáře
  • #hezkyčesky

    Jedni hladoví, druzí plýtvají. Jídlo zachraňují a rozdělují české potravinové banky

    Před 5 roky
    Tisíce lidí by bez potravinových bank neměly co jíst. Po celé České republice jich je 15 a jejich prostřednictvím se dostává pomoc ke konkrétním spoluobčanům. Ať už se jedná o matky samoživitelky, seniory, pěstounské rodiny, handikepované či lidi bez domova nebo lidi, kteří zkrátka prochází těžkým životním obdobím, které někdy v životě může zažít každý. Pojďte se s námi podívat, jak to funguje…
     Komentáře
  • #hezkyčesky

    Směna za plexisklem: Za den namarkuji tisíce položek, rekord mám 60 za minutu, říká prodavačka

    Před 5 roky
    Takové jsou dny ve víru dnešní doby nejen pro nás všechny, ale i pro prodavače a prodavačky. Děkujeme jim za jejich nasazení i přístup. I oni jsou, společně s policisty, hasiči, lékaři a zdravotníky, těmi, kdo jsou v první linii a zvládají to s úsměvem. Přesvědčte se o tom s Martinou ze Suchdola nad Lužnicí. #celeceskodrzispolu
     Komentáře
PENNY uvádí příběhy českých lidí i výrobků. Všichni zažíváme dobu, kdy se musíme vyrovnávat se situacemi, které jsme si ještě před několika málo týdny neuměli představit. Jak se těm, co zajišťují zásobování potravinami v této době žije? Podporujeme také české dodavatele českých výrobků. Jaké jsou příběhy dnešních dnů? Podívejte se. Pořad vznikl ve spolupráci s Penny.
PENNY uvádí příběhy českých lidí i výrobků. Všichni zažíváme dobu, kdy se musíme vyrovnávat se situacemi, které jsme si ještě před několika málo týdny neuměli představit. Jak se těm, co zajišťují zásobování potravinami v této době žije? Podporujeme také české dodavatele českých výrobků. Jaké jsou příběhy dnešních dnů? Podívejte se. Pořad vznikl ve spolupráci s Penny.
Reklama