Pintxos: Jako české chlebíčky, akorát že milionkrát lepší!
Před 5 rokyPředstavte si chlebíček, akorát že místo zbytků a majonézy se na něj naloží nejkvalitnější pochoutky, mini verze plnohodnotných jídel. A máte pintxos!Život je krásný. S dokonalým baskickým občerstvením může být ale ještě lepší!
Před 5 rokySýry ze speciálního plemene ovcí, fazole, které jsou tak vymazlené, že nepotřebují složité přichucování, klobásky a kapusta. V Jednoduchosti je krása. A v jednoduchém zpracování kvalitních surovin taky úžasná chuť. Baskické fazole: 200 g den předem namočených černých fazolí 2 ks paprikové klobásy chorizo 1/4 hlávky kapusty 2 stroužky česneku 200 g pečeného bůčkuBaskové jsou trochu Češi. Když je vysoká daň na převoz vína, umí zákon obejít a královsky zapařit
Před 5 roky1 větší cibule, 2 stroužky česneku, Šálek rýže, 3 lžíce olivového oleje, Špetka šafránu, Sklenička txakoli, 4 ks hub, Petrželka na ozdobuVypátrali jsme místo, kde umí připravit nejlepší roštěnec
Před 5 rokyNavštívit Casa Julian je Hugův splněný sen. Připravují tady totiž speciální maso na ohni. 50 dní stařený roštěnec, hrubá sůl. Nic víc, tedy jen mnoho desítek let zkušeností, speciální pec a lásku k jídlu.Nechte svoje smysly cestovat. I přes video pocítíte vůně a chutě Baskicka
Před 5 roky500 g solené tresky (můžeme přinejhorším použít i čerstvou) -treska obecná, 4 stroužky česneku, 100 ml extra panenského olivového oleje, 100 ml vína txakolí, sušená chilli paprička, cocochas.Txoko je místo, kde vaří jen muži! Inspirujte se a připravte si tam třeba baskické kuře
Před 5 rokyBaskické kuře: 1 BIO kuře, 2 červené a 2 zelené papriky, 1 větší červená cibule, 2 stroužky česneku, 0,1 l extra panenského olivového oleje, láhev txakolí a sůl.Na pohled jen pro otrlé, ale chuťově lahoda! Poznejte podivné pochoutky z Bilbaa
Před 5 rokyLidé z Baskicka jsou mistři ve využití všeho, co moře nabízí. No a některé pochoutky jsou pro našince na pohled skoro až nelákavé, kdo se ale překoná a zakousne se, nebude litovat.Jedině Hugo vás naučí milovat všechny vůně Baskicka. Velká jízda krajinou snů začíná!
Před 5 rokyRecept na baskický koláč: Těsto: 200g másla, 300g hladké mouky, 150g cukru, 60g mletých mandlí, 2 vejce a špetka soli. Krém: 0,5l mléka, lžička škrobu, 130g cukru, 4 žloutky, vanilkový lusk a lžíce koňaku. Txoko, txuleta, txakoli, že nevíte, o co jde? Tak se pohodlně usaďte a koukněte se na Hugovu jízdu Baskickem. Kuchař a publicista Michal „Hugo“ Hromas vám představí vůně severu Španělska. Provede vás místy, kde můžete ochutnat místní delikatesy a seznámí vás s kuchařskými legendami Baskicka!

