Zavřít
Jan Bretl

Jan Bretl

Nejnovější články na Seznamu na téma Jan Bretl
  • Jan Bretl
    naMédium

    Čím si dnes připijeme? Přiznejme si otevřeně: Šampaňské to většinou nebude

    Před 11 měsíci
    Z šumivých vín si s ohledem na jejich původ, použitou technologii a senzorické parametry si můžeme vybrat téměř neomezeně. Čím budete vítat rok 2025 vy?
     Komentáře
  • Jan Bretl
    naMédium

    Svařák zahřeje tělo i ducha, když je dobrý a poctivý

    Před 11 měsíci
    Advent je v plném proudu a krom nákupního šílenství, stresu z velkého úklidu, vánočních večírků či pečení cukroví po nocích přináší i pár světlejších stránek.
     Komentáře
  • Jan Bretl
    naMédium

    Víno v restauraci – slabina české gastronomie

    Před 1 rokem
    V mnoha podnicích se často velmi slušně najím a dám si k jídlu pivo. A to ne proto, že bych byl pivař nebo neměl na víno chuť. Často je to pro mě, milovníka vína, cesta menšího zla.
     Komentáře
  • Jan Bretl
    naMédium

    Víkendové vinařství: První radosti a úspěchy

    Před 1 rokem
    Udělali jsme všechno, co jsme považovali za dobré, správné, nutné. Všechno, co bylo v našich reálných silách. A teď, na konci léta 2015, je čas na odměnu.
     Komentáře
  • Jan Bretl
    naMédium

    Ceny v hospodách sice rostou, ale často ne dostatečně

    Před 1 rokem
    Že dneska stojí v Praze pivo přes 70,- a řízek ještě o sto korun více neznamená, že ty ceny jsou nějak skandální nebo neodpovídají tomu, co zákazník dostane. Často je to naopak, některé ceny by pro zdravé fungování měly být i vyšší.
     Komentáře
  • Jan Bretl
    naMédium

    Pravý burčák? Jedině ten z českých hroznů

    Před 1 rokem
    Jakmile začnou dozrávat rané odrůdy révy vinné, je to jen krůček ke každoročnímu shonu milovníků burčáku. Co to vlastně burčák je? A hýbe celým světem, nebo je to jen naše specialita? A kdy je ta pravá sezona?
     Komentáře
  • Jan Bretl
    naMédium

    Zdrobněliny v české gastronomii? Ano, ale s logikou a vkusem

    Před 1 rokem
    Článek autora Pisalek00 mě přivedl na zajímavé zamyšlení nad českými jídelními lístky.
     Komentáře
  • Jan Bretl
    naMédium

    Wachau, nejen vinařská perla na Dunaji

    Před 1 rokem
    Nejmenší rakouský vinařský region zaujme nejen milovníky skvělého vína, na své si přijdou i příznivci historie, aktivní turistiky a autentické rakouské gastronomie.
     Komentáře
Reklama