Z šumivých vín si s ohledem na jejich původ, použitou technologii a senzorické parametry si můžeme vybrat téměř neomezeně. Čím budete vítat rok 2025 vy?
Advent je v plném proudu a krom nákupního šílenství, stresu z velkého úklidu, vánočních večírků či pečení cukroví po nocích přináší i pár světlejších stránek.
V mnoha podnicích se často velmi slušně najím a dám si k jídlu pivo. A to ne proto, že bych byl pivař nebo neměl na víno chuť. Často je to pro mě, milovníka vína, cesta menšího zla.
Udělali jsme všechno, co jsme považovali za dobré, správné, nutné. Všechno, co bylo v našich reálných silách. A teď, na konci léta 2015, je čas na odměnu.
Že dneska stojí v Praze pivo přes 70,- a řízek ještě o sto korun více neznamená, že ty ceny jsou nějak skandální nebo neodpovídají tomu, co zákazník dostane. Často je to naopak, některé ceny by pro zdravé fungování měly být i vyšší.
Jakmile začnou dozrávat rané odrůdy révy vinné, je to jen krůček ke každoročnímu shonu milovníků burčáku. Co to vlastně burčák je? A hýbe celým světem, nebo je to jen naše specialita? A kdy je ta pravá sezona?
Nejmenší rakouský vinařský region zaujme nejen milovníky skvělého vína, na své si přijdou i příznivci historie, aktivní turistiky a autentické rakouské gastronomie.