Zavřít
Kuchař ví

Kuchař ví

Nejnovější články na Seznamu na téma Kuchař ví
  • Kuchař ví

    Není maso jako maso, rozdíl v chuti mezi obyčejným z obchodu a správně stařeným je propastný

    Před 7 roky
    Rozdíl mezi klasicky uchovaným a odborně stařeným masem je propastný. Zdeněk Marcín předvede rozdíl v chuti názorně při přípravě. Dále stihne navštívit jedinečný festival pro všechny milovníky jídla a filmů Food Film Fest.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Nadýchaná vaječná omeleta

    Před 8 roky
    Tahle omeleta nebude nikdy suchá! Trik na nadýchanou vaječnou omeletu, která se nepřipálí ani nebude příliš mastná.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Smetanový dip nejen ke grilovanému masu

    Před 8 roky
    Příprava lahodného smetanového dipu podle kuchaře je překvapivě snadná. Budete potřebovat: Zakysanou smetanu; Bylinky; Olivový olej; Citronovou šťávu; Pepř a sůl
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Kotlíkový hovězí guláš

    Před 8 roky
    Guláš připravovaný v kotlíku nad ohněm získá neopakovatelnou chuť. Podle kuchařova receptu si ho ale můžete připravit i doma. A nezapomeňte: Kolik masa, tolik cibule. Budete potřebovat: Hovězí loupanou plec; Sádlo; Cibuli; Česnek; Vývar nebo vodu na podlití; Kmín, chilli, majoránku, pepř, sůl; Rajský protlak
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak připravit klasický šťavnatý steak

    Před 8 roky
    Klasický steak není jen kus masa na pánvi, aby byl správně šťavnatý a propečený, je třeba dodržovat několik zásad.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Krkovice na grilu

    Před 8 roky
    Když budete grilovat krkovici v celku, zůstane krásně šťavnatá, a navíc si můžete uříznout tak velký kousek, jaký chcete. A už ji prostě nebudete chtít dělat jinak!
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Grilované kuře na pivě

    Před 8 roky
    Kuře na gril nemusíte jen porcovat, zkuste metodu nepřímého grilování a maso zůstane krásně šťavnaté.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Ďábelské kuře

    Před 8 roky
    Ďábelské kuře na pánvi, nebo na grilu bude chutnat pekelně ostře!
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Rajčatová salsa (nejen) ke grilovanému masu

    Před 8 roky
    Vynikající omáčka z rajčat se hodí jako příloha ke grilovanému masu.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Úžasný tip, jak uchovat bylinky v lednici co nejdéle čerstvé

    Před 8 roky
    Tip Zdeňka Marcína, jak uchovat bylinky, které jste nestihli zpracovat, v lednici co nejdéle čerstvé. Šup s nimi do spacáčku a používat je můžete klidně i za týden.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Bešamel je základ mnoha omáček, jak se přesně připravuje?

    Před 8 roky
    Bez správně připraveného bešamelu se v kuchyni neobejdete, kuchař dnes ukáže několik triků, aby byl výsledný bešamel přesně takový, jaký má být. Na bešamel potřebujete: máslo, hladkou mouku, mléko nebo smetanu.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak si jednoduše připravit výborné domácí nudle

    Před 8 roky
    Polévka s domácími nudlemi je úplně jiný chuťový zážitek, než s nudlemi ze supermarketu. Jejich příprava není vůbec složitá, vyzkoušejte je!
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Kosmatice: Jak připravit pochoutku z bezových květů podle našich babiček?

    Před 8 roky
    Sezóna bezových květů vrcholí v těchto dnech. Kuchař z nich připraví polozapomenutou pochoutku s nezaměnitelnou chutí.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Bílý chřest se strouhankou a přepuštěným máslem

    Před 8 roky
    Bílý chřest se na rozdíl od zeleného musí loupat. Udělejte si ho jednoduše se strouhankou a přepuštěným máslem.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak tepelně upravit zelený chřest na další zpracování v kuchyni

    Před 8 roky
    Sezóna zeleného chřestu je v plném proudu. Před válkou jsme byli velmocí, která zásobovala touto specifickou zeleninou trhy po celé Evropě, bohužel dnes jen málo lidí ví, jak chřest tepelně upravit tak, aby neztratil nic ze své barvy a lahodnosti.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Tip na přípravu holandské omáčky, takto se vám zaručeně nesrazí

    Před 8 roky
    Vyzkoušejte ji, dokud je chřestová sezona! Na holandskou omáčku potřebujete: žloutky; máslo; víno; vinný ocet; pepř; sůl; citron
     Komentáře
  • Kuchař ví

    3 varianty omáček. K holandské stačí přidat ingredienci navíc

    Před 8 roky
    Omáčky jsou hra. Stačí přidat ingredienci navíc a máte novou variantu: maltézskou omáčku, omáčku Michelin nebo bernskou omáčku...
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Lahodná polévka z medvědího česneku

    Před 8 roky
    Pokud chcete vyzkoušet lahodnou "medvědí polévku", zkuste ji co nejdřív, dokud má medvědí česnek sezonu. Budete potřebovat šalotku, máslo, bramboru na zahuštění, smetanu, vývar, velkou hrst medvědího česneku, sůl a pepř na dochucení.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak si udělat zdravé medvědí pesto, aby mělo dokonalou chuť

    Před 8 roky
    Co na tuhle svěží medvědí dobrotu budete potřebovat? Čerstvý medvědí česnek, který má právě sezonu; opražené kešu oříšky; parmazán; olivový olej; citron; sůl
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Opravdová vanilková omáčka nejen na jablečný závin

    Před 8 roky
    V Rakousku neodmyslitelně patří k jablečnému štrůdlu, ale je úžasná i v jiných kombinacích. Kuchař ví, jak připravit dokonalou vanilkovou omáčku podle klasického postupu. Potřebujete: Smetanu minimálně 30%; Krupicový cukr; Žloutky; Vanilkový lusk
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Rychlá domácí majonéza bez použití vajec

    Před 8 roky
    Aoli – tak se říká majonéze bez vajec. Nebojte se, na chuti to vůbec není znát. Naopak! Budete potřebovat: mléko; olivový olej; vinný ocet; česnek; sůl; pepř
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Nadýchaná klasická velikonoční nádivka

    Před 8 roky
    Do správné velikonoční nádivky patří kopřivy, pokud je z nějakého důvodu použít nechcete, zkuste variantu například s bylinkami.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak správně uvařit rýži

    Před 8 roky
    Účinkoval: Zdeněk MarcínStřih: Lucie DouchováKamera: Markus KrugDramaturgie a režie: Jeňýček FischerProdukce: Lucie DřízhalováŠéfdramaturg: Lukáš Záhoř© 2017 Seznam.cz, a. s
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak správně připravit vídeňskou cibulku

    Před 8 roky
    Věděli jste, že kromě vídeňského řízku existuje i vídeňská cibulka? Podívejte se, jak ji správně připravit k masům a omáčkám.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Vejce ve fólii. Vyzkoušejte netradiční způsob přípravy

    Před 8 roky
    Vařené vejce tak, jak ho všichni známe, můžeme ozvláštnit málo známým postupem, který nám kuchař dnes ukáže. Vejce vařené ve fólii může netradičním tvarem a konzistencí obohatit například salát.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak blanšírovat zelené fazolky. Budou mít krásnou barvu a křupavou chuť

    Před 8 roky
    Blanšírování zeleniny má dvě fáze. Zeleninu nejprve hodíme do vařicí a osolené vody, aby byla křupavá. Poté ji rychle zchladíme v ledové vodě. Rozdíl je jasně vidět!
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Naučte se krájet mrkev jako profesionál!

    Před 8 roky
    Julienne a brunoise . Krájení kořenové zeleniny můžete povýšit na vyšší úroveň! Kuchař vám dnes ukáže způsoby krájení, které používají profesionálové v nejlepších restauracích.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak jednoduše oloupat papriky

    Před 8 roky
    Svlékání je vždycky radost, jen je třeba vědět, jak na to.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak nakládat plněné papriky

    Před 8 roky
    Na lahodné nakládané papriky budete potřebovat olej, česnek, kapary, tymián, sůl, pepř, feta sýr, případně chilli papričky a pak už jen pár hodin, než se chutě pěkně rozleží.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak vyfiletovat citrus a dostat tak z něj to nejlepší

    Před 8 roky
    Při konzumaci citrusů vadí mnoha lidem blanky, kterými jsou jednotlivé dílky obaleny, nemluvě o tom, že pokud chcete použít například pomeranč jako součást dezertu, musíte se všech slupek dokonale zbavit. Zdeněk Marcín dnes ukáže, jak dokonale vyfiletovat pomeranč tak, aby z něj zbylo to nejlepší.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak poznáte zralé avokádo? Dostaňte z něj to nejlepší

    Před 8 roky
    Zdeněk Marcín poradí, jak v obchodě poznáte správně zralé avokádo, jak ho následně odpeckovat a dostat z něj všechno lahodné "zelené maso".
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak rozporcovat kuře?

    Před 8 roky
    Jak rozebrat kuře na součástky tak, abychom nemuseli kupovat jeho jednotlivé komponenty zvlášť?
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak správně vykostit kuře

    Před 8 roky
    Jak zpracovat kuře tak, aby ani kousek masa nepřišel nazmar a na konci vám zůstal pěkný kuřecí "kabátek".
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak oloupat rajče

    Před 8 roky
    Existuje mnoho receptů, které si vyžadují rajče bez slupky. Kuchař ukáže, jak se jí zbavit jednoduchým způsobem.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak správně uvařit vejce natvrdo

    Před 8 roky
    Vypadá, že při přípravě vejce natvrdo nejde nic zkazit, ale kuchař dnes ukáže klasické chyby při vaření vajíček, a hlavně jak se jich vyvarovat.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak připravit salát, aby vydržel v lednici stále křupavý

    Před 8 roky
    Silvestrovské divočiny skončily, žaludky a žlučníky potřebují odpočinout. Jdeme na obyčejný zelený salát! A ukážeme si, jak může vydržet v lednici i 3 dny. A stále čerstvý a křupavý!
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Česnečka, která vás postaví na nohy

    Před 8 roky
    Zaručený lék na každou kocovinu. Jednoduchá, rychlá a chutná polévka vás dostane z nejhoršího.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak si připravit domácí majonézu

    Před 8 roky
    Nejlepší majonéza do bramborového salátu? Jedině domácí, ochucená přesně podle vašeho gusta. Kuchař vám dnes ukáže jednoduchý postup její přípravy.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak jednoduše připravit karamel, aniž byste zapatlali nádobí

    Před 8 roky
    Karamel bez zničeného nádobí a nervů? Karamelové vlasy jak od luxusního cukráře? Kuchař ví.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak snadno zvýraznit chuť a vůni ořechů

    Před 9 roky
    Jak jednoduše zvýraznit chuť i vůni ořechů a usnadnit si jejich otravné loupání.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak správně udělat jíšku

    Před 9 roky
    Na dobrou polévku nebo omáčku potřebujete kvalitní jíšku. Na "ameriku" zapomeňte, je to prasárna!
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak si jednoduše připravit přepuštěné máslo

    Před 9 roky
    Šéfkuchař Zdeněk Marcín z Pražského kulinářského institutu vám ukáže, jak si jednoduše připravit přepuštěné máslo, tedy čistý mléčný tuk, který krásně oříškově voní a vydrží až 250 °C!
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak usmažit nejlepší vepřový řízek

    Před 9 roky
    Šéfkuchař Zdeněk Marcín z Pražského kulinářského institutu vám ukáže, jaké maso si vybrat a jakých chyb se vyvarovat při správné přípravě vepřového řízku.
     Komentáře
  • Kuchař ví

    Jak správně nakrájet cibuli

    Před 9 roky
    Šéfkuchař Zdeněk Marcín z Pražského kulinářského institutu přináší rady a tipy, které vám v kuchyni usnadní život.
     Komentáře
Šéfkuchař Zdeněk Marcín z Pražského kulinářského institutu přináší rady a tipy, které vám v kuchyni usnadní život.
Šéfkuchař Zdeněk Marcín z Pražského kulinářského institutu přináší rady a tipy, které vám v kuchyni usnadní život.
Reklama