Není maso jako maso, rozdíl v chuti mezi obyčejným z obchodu a správně stařeným je propastný
Před 7 rokyRozdíl mezi klasicky uchovaným a odborně stařeným masem je propastný. Zdeněk Marcín předvede rozdíl v chuti názorně při přípravě. Dále stihne navštívit jedinečný festival pro všechny milovníky jídla a filmů Food Film Fest.Nadýchaná vaječná omeleta
Před 8 rokyTahle omeleta nebude nikdy suchá! Trik na nadýchanou vaječnou omeletu, která se nepřipálí ani nebude příliš mastná.Smetanový dip nejen ke grilovanému masu
Před 8 rokyPříprava lahodného smetanového dipu podle kuchaře je překvapivě snadná. Budete potřebovat: Zakysanou smetanu; Bylinky; Olivový olej; Citronovou šťávu; Pepř a sůlKotlíkový hovězí guláš
Před 8 rokyGuláš připravovaný v kotlíku nad ohněm získá neopakovatelnou chuť. Podle kuchařova receptu si ho ale můžete připravit i doma. A nezapomeňte: Kolik masa, tolik cibule. Budete potřebovat: Hovězí loupanou plec; Sádlo; Cibuli; Česnek; Vývar nebo vodu na podlití; Kmín, chilli, majoránku, pepř, sůl; Rajský protlakJak připravit klasický šťavnatý steak
Před 8 rokyKlasický steak není jen kus masa na pánvi, aby byl správně šťavnatý a propečený, je třeba dodržovat několik zásad.Krkovice na grilu
Před 8 rokyKdyž budete grilovat krkovici v celku, zůstane krásně šťavnatá, a navíc si můžete uříznout tak velký kousek, jaký chcete. A už ji prostě nebudete chtít dělat jinak!Grilované kuře na pivě
Před 8 rokyKuře na gril nemusíte jen porcovat, zkuste metodu nepřímého grilování a maso zůstane krásně šťavnaté.Rajčatová salsa (nejen) ke grilovanému masu
Před 8 rokyVynikající omáčka z rajčat se hodí jako příloha ke grilovanému masu.Úžasný tip, jak uchovat bylinky v lednici co nejdéle čerstvé
Před 8 rokyTip Zdeňka Marcína, jak uchovat bylinky, které jste nestihli zpracovat, v lednici co nejdéle čerstvé. Šup s nimi do spacáčku a používat je můžete klidně i za týden.Bešamel je základ mnoha omáček, jak se přesně připravuje?
Před 8 rokyBez správně připraveného bešamelu se v kuchyni neobejdete, kuchař dnes ukáže několik triků, aby byl výsledný bešamel přesně takový, jaký má být. Na bešamel potřebujete: máslo, hladkou mouku, mléko nebo smetanu.Jak si jednoduše připravit výborné domácí nudle
Před 8 rokyPolévka s domácími nudlemi je úplně jiný chuťový zážitek, než s nudlemi ze supermarketu. Jejich příprava není vůbec složitá, vyzkoušejte je!Kosmatice: Jak připravit pochoutku z bezových květů podle našich babiček?
Před 8 rokySezóna bezových květů vrcholí v těchto dnech. Kuchař z nich připraví polozapomenutou pochoutku s nezaměnitelnou chutí.Bílý chřest se strouhankou a přepuštěným máslem
Před 8 rokyBílý chřest se na rozdíl od zeleného musí loupat. Udělejte si ho jednoduše se strouhankou a přepuštěným máslem.Jak tepelně upravit zelený chřest na další zpracování v kuchyni
Před 8 rokySezóna zeleného chřestu je v plném proudu. Před válkou jsme byli velmocí, která zásobovala touto specifickou zeleninou trhy po celé Evropě, bohužel dnes jen málo lidí ví, jak chřest tepelně upravit tak, aby neztratil nic ze své barvy a lahodnosti.Tip na přípravu holandské omáčky, takto se vám zaručeně nesrazí
Před 8 rokyVyzkoušejte ji, dokud je chřestová sezona! Na holandskou omáčku potřebujete: žloutky; máslo; víno; vinný ocet; pepř; sůl; citron3 varianty omáček. K holandské stačí přidat ingredienci navíc
Před 8 rokyOmáčky jsou hra. Stačí přidat ingredienci navíc a máte novou variantu: maltézskou omáčku, omáčku Michelin nebo bernskou omáčku...Lahodná polévka z medvědího česneku
Před 8 rokyPokud chcete vyzkoušet lahodnou "medvědí polévku", zkuste ji co nejdřív, dokud má medvědí česnek sezonu. Budete potřebovat šalotku, máslo, bramboru na zahuštění, smetanu, vývar, velkou hrst medvědího česneku, sůl a pepř na dochucení.Jak si udělat zdravé medvědí pesto, aby mělo dokonalou chuť
Před 8 rokyCo na tuhle svěží medvědí dobrotu budete potřebovat? Čerstvý medvědí česnek, který má právě sezonu; opražené kešu oříšky; parmazán; olivový olej; citron; sůlOpravdová vanilková omáčka nejen na jablečný závin
Před 8 rokyV Rakousku neodmyslitelně patří k jablečnému štrůdlu, ale je úžasná i v jiných kombinacích. Kuchař ví, jak připravit dokonalou vanilkovou omáčku podle klasického postupu. Potřebujete: Smetanu minimálně 30%; Krupicový cukr; Žloutky; Vanilkový luskRychlá domácí majonéza bez použití vajec
Před 8 rokyAoli – tak se říká majonéze bez vajec. Nebojte se, na chuti to vůbec není znát. Naopak! Budete potřebovat: mléko; olivový olej; vinný ocet; česnek; sůl; pepřNadýchaná klasická velikonoční nádivka
Před 8 rokyDo správné velikonoční nádivky patří kopřivy, pokud je z nějakého důvodu použít nechcete, zkuste variantu například s bylinkami.Jak správně uvařit rýži
Před 8 rokyÚčinkoval: Zdeněk MarcínStřih: Lucie DouchováKamera: Markus KrugDramaturgie a režie: Jeňýček FischerProdukce: Lucie DřízhalováŠéfdramaturg: Lukáš Záhoř© 2017 Seznam.cz, a. sJak správně připravit vídeňskou cibulku
Před 8 rokyVěděli jste, že kromě vídeňského řízku existuje i vídeňská cibulka? Podívejte se, jak ji správně připravit k masům a omáčkám.Vejce ve fólii. Vyzkoušejte netradiční způsob přípravy
Před 8 rokyVařené vejce tak, jak ho všichni známe, můžeme ozvláštnit málo známým postupem, který nám kuchař dnes ukáže. Vejce vařené ve fólii může netradičním tvarem a konzistencí obohatit například salát.Jak blanšírovat zelené fazolky. Budou mít krásnou barvu a křupavou chuť
Před 8 rokyBlanšírování zeleniny má dvě fáze. Zeleninu nejprve hodíme do vařicí a osolené vody, aby byla křupavá. Poté ji rychle zchladíme v ledové vodě. Rozdíl je jasně vidět!Naučte se krájet mrkev jako profesionál!
Před 8 rokyJulienne a brunoise . Krájení kořenové zeleniny můžete povýšit na vyšší úroveň! Kuchař vám dnes ukáže způsoby krájení, které používají profesionálové v nejlepších restauracích.Jak nakládat plněné papriky
Před 8 rokyNa lahodné nakládané papriky budete potřebovat olej, česnek, kapary, tymián, sůl, pepř, feta sýr, případně chilli papričky a pak už jen pár hodin, než se chutě pěkně rozleží.Jak vyfiletovat citrus a dostat tak z něj to nejlepší
Před 8 rokyPři konzumaci citrusů vadí mnoha lidem blanky, kterými jsou jednotlivé dílky obaleny, nemluvě o tom, že pokud chcete použít například pomeranč jako součást dezertu, musíte se všech slupek dokonale zbavit. Zdeněk Marcín dnes ukáže, jak dokonale vyfiletovat pomeranč tak, aby z něj zbylo to nejlepší.Jak poznáte zralé avokádo? Dostaňte z něj to nejlepší
Před 8 rokyZdeněk Marcín poradí, jak v obchodě poznáte správně zralé avokádo, jak ho následně odpeckovat a dostat z něj všechno lahodné "zelené maso".Jak rozporcovat kuře?
Před 8 rokyJak rozebrat kuře na součástky tak, abychom nemuseli kupovat jeho jednotlivé komponenty zvlášť?Jak správně vykostit kuře
Před 8 rokyJak zpracovat kuře tak, aby ani kousek masa nepřišel nazmar a na konci vám zůstal pěkný kuřecí "kabátek".Jak oloupat rajče
Před 8 rokyExistuje mnoho receptů, které si vyžadují rajče bez slupky. Kuchař ukáže, jak se jí zbavit jednoduchým způsobem.Jak správně uvařit vejce natvrdo
Před 8 rokyVypadá, že při přípravě vejce natvrdo nejde nic zkazit, ale kuchař dnes ukáže klasické chyby při vaření vajíček, a hlavně jak se jich vyvarovat.Jak připravit salát, aby vydržel v lednici stále křupavý
Před 8 rokySilvestrovské divočiny skončily, žaludky a žlučníky potřebují odpočinout. Jdeme na obyčejný zelený salát! A ukážeme si, jak může vydržet v lednici i 3 dny. A stále čerstvý a křupavý!Česnečka, která vás postaví na nohy
Před 8 rokyZaručený lék na každou kocovinu. Jednoduchá, rychlá a chutná polévka vás dostane z nejhoršího.Jak si připravit domácí majonézu
Před 8 rokyNejlepší majonéza do bramborového salátu? Jedině domácí, ochucená přesně podle vašeho gusta. Kuchař vám dnes ukáže jednoduchý postup její přípravy.Jak jednoduše připravit karamel, aniž byste zapatlali nádobí
Před 8 rokyKaramel bez zničeného nádobí a nervů? Karamelové vlasy jak od luxusního cukráře? Kuchař ví.Jak snadno zvýraznit chuť a vůni ořechů
Před 9 rokyJak jednoduše zvýraznit chuť i vůni ořechů a usnadnit si jejich otravné loupání.Jak správně udělat jíšku
Před 9 rokyNa dobrou polévku nebo omáčku potřebujete kvalitní jíšku. Na "ameriku" zapomeňte, je to prasárna!Jak si jednoduše připravit přepuštěné máslo
Před 9 rokyŠéfkuchař Zdeněk Marcín z Pražského kulinářského institutu vám ukáže, jak si jednoduše připravit přepuštěné máslo, tedy čistý mléčný tuk, který krásně oříškově voní a vydrží až 250 °C!Jak usmažit nejlepší vepřový řízek
Před 9 rokyŠéfkuchař Zdeněk Marcín z Pražského kulinářského institutu vám ukáže, jaké maso si vybrat a jakých chyb se vyvarovat při správné přípravě vepřového řízku.Jak správně nakrájet cibuli
Před 9 rokyŠéfkuchař Zdeněk Marcín z Pražského kulinářského institutu přináší rady a tipy, které vám v kuchyni usnadní život.

