Císařský flambovaný trhanec. Skvělou sladkou tečku zvládnete připravit i u táboráku
Před 4 rokyJako snídani trhanec miloval prý císař Franz Josef. Kuchaři dnes prozradí několik triků, se kterým se tento skvělý moučník dá připravit i u ohně v improvizovaných podmínkách. Jen pozor, aby vám pomocníci mezitím nevypili rum, který patří do těsta.Nepřepočítali jsme se: Jeden bažant a dva kuchaři jsou dohromady tři dokonalá jídla na ohni
Před 5 rokyStačí vám jen ešus, jeden bažant, oheň a můžou začít hody přímo lukulské. Nevěříte?Sladce křupavý a skořicově voňavý trdelník, který zvládnete doma raz dva
Před 5 rokyStačí sundat násadu od koštěte, rozdělat oheň a zadělat na těsto. Trdelník bude! A s ním i dva další hravé recepty, tentokrát výjimečně bez masa.Šťavnatý králík, bylinkami ovoněné bramborové placky a kapusta. Dokonalý pozdrav babího léta
Před 5 rokyKráličího masa se nozí bojí, protože je často vysušené. Zdeněk s Hugem ale prozradí trik, jak ho i nad ohněm připravit dokonale šťavnatéDomácí gyros, který je tak lahodný, že proti němu nic nemají ani pravověrní vlastenci
Před 5 rokyProč chodit do pouličního stánku, když si můžete tisíckrát lepší gyros připravit doma u ohně. S receptem na marinádu, která maso zkřehne a správně ochutí, a návodem na to, jak masíčko správně zavěsit a otáčet, už vám chybí jen výprava pro suroviny. A kus drátu k tomu.Jehněčí kotlíkový gulášek s chlebem pečeným nad ohněm
Před 5 rokyVnitřnosti rozhodně nevyhazujte, kuchaři u ohně dnes ukážou, jak z nich připravit dokonalý gulášek. A jako přílohu upekli domácí chléb pečený přímo nad ohněm.Lesní pohádka. Rybí filet uzený na dýmu z jehličí a k tomu bramborové chipsy z kotlíku
Před 5 rokyŽádný mech a kapradí, tady bude hrát hlavní roli jehličí. A siven, brambory a cizrnová majonéza. Takovou lahodu jste ještě (s prominutím) nežrali.Na špeku zezlátlý kohoutek se zeleninou podlitý pivem a doplněný bylinkovým knedlíkem
Před 5 rokyKohout na víně je staro-francouzský recept. Naši kuchaři se ale pro suroviny obrátí k rodnému kraji a drůbež v kotlíku zalijí radši pivem. Spolu s bylinkovým knedlíkem a lahodnou omáčkou vznikne krásná česká variace.Kuchaři se vrací k ohni! Čeká vás další nálož očouzených dobrot
Před 5 rokyUž 16. září se můžete těšit na další skvělé recepty do přírody i na chatu.Dokonale šťavnaté srnčí dochucované přímo nad ohněm
Před 5 rokyDovolená je u konce. Naši kuchaři si jako poslední jídlo připravované u ohně schovali opravdovou lahůdku. A jako bonus nám příkladně osvětlí správnou přípravu špekáčků!Pstruh v solné krustě se salátem z brambor pečených v seně
Před 5 rokyI v improvizovaných podmínkách mohou vzniknout skvělé hody. taková je i dnešní dokonalá kombinace čerstvého pstruha a brambor pečených v pelíšku ze sena.Originální česká žranice. Sele pomalu pečené v jámě na žhavých uhlících
Před 5 rokyZáklad je vykopat jámu, vystlat ji žhavými uhlíky, cihlami, chvojím a vložit prase cudně zahalené do vlhkého prostěradla, vše zas zakopat. Pak už se jen čeká, až se tahle dobrota od kosti zvolna propeče.Dýňové fondue na ohni. Neobvyklé, jednoduché a skvělé
Před 5 rokyNa ohni nemusíte připravovat jen klasické recepty. Léto je ideální doba na zkoušení nových věcí. Dnešní recept je proto pro milovníky něčeho netradičního a jednoduchého. A nepotřebujete žádné nádobí!Šťavnatá kachna po česku pomalu pečená nad ohněm, provoněná jablkem a hřebíčkem
Před 5 rokyNaši kuchaři vám předvedou hned dva způsoby, jak vypečené kachní maso využít. Recept je extrémně vhodný pro všechny labužníky z řad chatařů a dovolenkářů, kteří si rádi pošmáknou i na něčem fajnovějším než je špekáček.To nejšťavnatější kuřátko z ohně připravíte díky hlíně a slámě. Ano, opravu!
Před 5 rokyNetradiční recept na bezkonkurenčně nejšťavnatější kuře, jaké lze na ohni připravit, možná trochu překvapí. S hlínou a slámou málokdo běžně pracuje při vaření. Vyzkoušejte sami a jistě uznáte, že jste lepší kuřecí nejedli.Líný recept na kotlíkové kančí s červeným vínem a nadýchaným knedlíkem
Před 5 rokyStačí vám jeden hrnec, prkýnko a nůž. A samozřejmě ingredience k vaření. Tenhle recept nádobí nezašpiní a talíře pak zaručeně budete chtít vylízat.Dva naši kuchaři spojili síly, aby ukázali, co všechno se dá připravit u ohně
Před 5 rokyZdeněk Marcín (S kuchařem u plotny) a Michal Hugo Hromas (U stánku, Ze dvora, Hugova jízda Baskickem) jsou na Streamu kulinářské stálice. Teď dali recepty dohromady a ukážou vám, že stačí oheň spolu s kvalitními surovinami, a vykouzlíte neuvěřitelné pochoutky. Tu dovolenou v Česku si díky nim opravdu vychutnáte!

