Zavřít
Luxus na talíři

Luxus na talíři

Nejnovější články na Seznamu na téma Luxus na talíři
  • Luxus na talíři

    Utopenec

    Před 9 roky
    Utopenec z mléčného telátka, mléčného selátka a s lanýžovou vložkou, naložený v láku z malinového octa a zavařený ve vázičce. Suroviny na 5 porcí: 350 g vepřového masa z hřbetů mléčného selátka (budeme potřebovat 2 mléčná selátka), 350 g telecí pleci z mléčného telátka, 200 g ledu z vody Evian, 2 čerstvé lanýže z rumunského Banátu, 1 lžička košenily na obarvení (E120), 2 lžičky červené papriky, sůl, pepř, 1 m hovězích střívek (vypraných v kyselé vodě) Nálev na utopence: 750 ml malinového octa, 750 ml vody Evian, 5 červených chilli papriček, 2 papričky jalapeño, 10 perlových cibulek, 20 okurek cornichon, 10 kuliček nového koření, 10 ks bobkového listu, pepř celý, sůl. Potřebujete mlýnek na maso, kutr, narážečku, velký hrnec na uzení, dřevěné štěpky z ořešáku (min. 80 let starého), vakuovací přístroj včetně vakuovacích sáčků a 5 cestovních váziček.
     Komentáře
  • Luxus na talíři

    Ovčí mozek

    Před 9 roky
    Novozélandský jehněčí mozeček, šetrně vyjmutý z obalu, orestovaný s normandským máslem, šalotkou, křepelčími vejci a dochucený francouzským estragonem. Suroviny na 4 porce: 4 ovčí mozečky v přirozeném obalu hlavy novozélandské ovce, 1 lžíce normandského másla, 8 křepelčích vajec, 8 francouzských šalotek, 6 snítek estragonu, 4 croissanty, sůl, pepř, Potřebujete: Úhlová bruska, Pilka, Svěrák zn. Kasper 125, Ochranný štít,
     Komentáře
  • Luxus na talíři

    Sekaná s humrem

    Před 9 roky
    Sekaná ze svíčkové US Prime Beef, iberského bůčku, s anglickým toustovým chlebem a vložkou z humra amerického, zdobená lanýži a podávaná s domácím čtyřkvasovým chlebem. Suroviny na 4-6 porcí: 480 g hovězí svíčkové US Prime Beef, 480 g vepřového bůčku z iberského prasátka, 1 humr americký, 3 francouzské šalotky, 1 000 ml vody Evian na výrobu ledu, 250 ml bio mléka, 6 plátků anglického toustového chleba, 50 g medvědího česneku, sůl, pepř,černý lanýž na dozdobení, čtyřkvasový chléb, Potřebujete: mlýnek na maso, kutr, forma na led, kleště na humra
     Komentáře
  • Luxus na talíři

    Gurmánská žemlovka

    Před 9 roky
    Tradiční žemlovka s australskými jablky, ročníkovým calvadosem, americkými rozinkami macerovanými v karibském rumu, s bretaňským tvarohem a normandským máslem, s čerstvě nadojeným oslím mlékem, zdobená cukrovými vlasy. Suroviny na 4-6 porcí: 550 g francouzské briošky; 500 ml oslího mléka v bio kvalitě; 3 husí vejce; 150 g krystalového cukru; 2 lžíce normandského másla; 6 australských jablek odrůdy Granny Smith; 1 lžička skořice; 100 ml calvadosu Roger Groult 8 Ans d´Age; 80 g sultánek; 80 ml rumu Zacapa Centenario 23 yo; 1 vanilkový lusk; 250 g tvarohu; máslo na vymazání misky Na ozdobu: 200 g krupicového cukru; 200 ml vody; jedlé květy Potřebujete: vakuovací přístroj; vakuovací sáčky na sous-vide; gratinovací miska o velikosti 40 x 30 cm
     Komentáře
  • Luxus na talíři

    Španělský ptáček

    Před 9 roky
    Španělský ptáček z japonského hovězího wagyu, s iberskou slaninou a křepelčími vajíčky, přelitý omáčkou se smrži, stříknutou ročníkovým portským. Suroviny na 4 porce: Na ptáčka: 4x 200 g plátek hovězí roštěné z plemene wagyu z oblasti Kóbe (Quality Grade A5); 2 banánové šalotky; 8 křepelčích vajec; 300 g italské pistáciové mortadely; 200 g iberského špeku; 8 francouzských okurek cornichon; 4 lžíce anglické hořčice; 2 lžíce olivového oleje Na omáčku: 300 g šalotky; 250 g čerstvých smržů; 500 ml hovězího vývaru; 100 ml demi-glace; 100 ml portského vína Dalva 10 aňos; 100 g normandského másla Potřebujete: termo-mixér; domácí kouřítko na uzení; vakuovací sáček; cedník; stříbrná nit na vázání ptáčků
     Komentáře
  • Luxus na talíři

    Jarní bublanina

    Před 9 roky
    Bublanina z chilských třešní a pštrosích vajec, zalitá švýcarskou třešňovicí z dubového sudu, sypaná zlatem. Suroviny na 4-6 porcí: 200 g čerstvých třešní z Chile (dovoz Ruzyně), 120 g polohrubé mouky – italské stařené, 120 g hladké mouky – italské stařené, 150 g krupicového cukru, 1 pštrosí vejce (dovoz Ruzyně, 180 ml bio mléka, 1 vanilkový lusk z Madagaskaru (dovoz Ruzyně), kypřicí prášek máslo na vymazání pekáče hrubá, mouka na vysypání pekáče Drobenka: 50g hrubé mouky – italské stařené, 50g krupicového cukru, 50g normandského másla, Final Touch: 100 g másla na polití bublaniny, 50 ml švýcarské barrique třešnovice, vločky jedlého 22 karátového zlata
     Komentáře
  • Luxus na talíři

    Kuřecí játra na cibulce

    Před 9 roky
    Játra z kuřete z oblasti Bresse, s francouzskou šalotkou, italskou pancettou, zastříknutá Ludvíkem XIII., tažená v červeném víně, zjemněná technikou beurre monté. Suroviny na 4-6 porcí: 500 g jater z kuřete z Bresse (budeme potřebovat 5-6 kusů kuřete), 50 g středů ze šalotek, 50 g italské pancetty, 2 stroužky česneku, 30 g normandského másla, 300 ml domácího drůbežího vývaru, 50 ml koňaku Rémy Martin Louis XIII., 150 ml červeného vína Domaine de la Romanée Conti, ročník 1992, 100 g hladké biomouky (italské stařené), 1 lžíce vepřového sádla, 4 italské bagety, 1 salát lollorosso, sušené jedlé květy na ozdobu, sůl a pepř.
     Komentáře
  • Luxus na talíři

    Flambovaná palačinka

    Před 9 roky
    Palačinka s kumquatovou marmeládou, flambovaná na destilátu z Meursault Periéres a kapce Grand Marnier, zdobená plátky zlata. Ingredience: Těsto: 120 g hladké mouky (italská stařená 00), 20 g krupicového cukru, 3 ks křepelčích vajec, 300 ml bio mléka, 5 cl piva, sůl, přepuštěné máslo na pečení a moučkový cukr na zdobení. Příprava destilátu na flambování: 1 dcl Meursault Perrières, 1 dcl Grand Marnier, íránský šafrán a líh do kahanu. Marmeláda: 500 g kumquatů, 300 g třtinového cukru a 5 lžic medu. Dále budete potřebovat: Přenosná destilační kolona, Přístroj na sous-vide a Vakuovací přístroj včetně sáčků.
     Komentáře
  • Luxus na talíři

    Rybičková pomazánka

    Před 9 roky
    Rybičková pomazánka z kanice leopardího, uzená na mahagonu, s japonskou majonézou a sicilskými citrony. Ingredience: kanic leopardí; 3 lžíce normandského másla; 2 ks šalotky; 1 lžíce japonské majonézy; sicilský citron; sůl; pepř; italská bageta Dále budete potřebovat: Kouřítko – přístroj na uzení
     Komentáře
Česky, ale dokonale. Robert Mikluš předvádí klasické české recepty v moderním pojetí a z prvotřídních surovin. Záštitu nad pořadem převzal Prakul (Roman Vaněk a Zdeněk Marcín). Luxus na talíři je součást kulinářského seriálu tvůrců Kanceláře Blaník Žrouti. Pořad získal 1. Zlatý hrozen na festivalu Znojemský hrozen 2016.
Česky, ale dokonale. Robert Mikluš předvádí klasické české recepty v moderním pojetí a z prvotřídních surovin. Záštitu nad pořadem převzal Prakul (Roman Vaněk a Zdeněk Marcín). Luxus na talíři je součást kulinářského seriálu tvůrců Kanceláře Blaník Žrouti. Pořad získal 1. Zlatý hrozen na festivalu Znojemský hrozen 2016.
Reklama