Zavřít
magazin.recepty.cz

magazin.recepty.cz

Nejnovější články na Seznamu na téma magazin.recepty.cz
  • magazin.recepty.cz

    Co uvařit v týdnu: 5 rychlých receptů na všední dny, které vám budou zatraceně chutnat

    Před 1 rokem
    Každý nemá občas dny, kdy dojdou nápady, co uvařit... Zvlášť, pokud v kuchyni stojíte denně. Tyto recepty zvládnete levou zadní a za minimum času vykouzlíte na talíři skvělý oběd nebo večeři i pro náročnější strávníky. Od pondělí až do pátku.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!

    Před 1 rokem
    Také vám v dětství říkali, že máte jíst hodně mandarinek, pomerančů a citronů, protože jsou plné vitaminu C? To je sice pravda, jsou ale potraviny, které tohoto vitaminu obsahují ještě mnohem víc. Víte, které to jsou?
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu

    Před 1 rokem
    Vyzkoušejte skvělý tradiční jablečný koláč z babiččina receptáře, který voní po skořici. Nadýchaný lahodný moučník zasypaný moučkovým cukrem chutná naprosto božsky.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti

    Před 1 rokem
    Mazání másla na chleba je činnost, nad kterou většina z nás vůbec nepřemýšlí. Ukrojíte chleba, vezmete máslo a na chleba ho namažete. Nenechte se ale mýlit. I tento zdánlivě jednoduchý úkol může o vaší osobnosti prozradit víc, než si myslíte. Zcela jistě ve chvíli, kdy se do toho vloží odborník na řeč těla!
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    5 triků, jak uvařit ty nejlepší knedlíky. Klasické kynuté, bramborové i karlovarské

    Před 1 rokem
    Knedlíky patří neodmyslitelně k české kuchyni. Samozřejmě lze koupit už hotové nebo si pomoci knedlíky z pytlíku, ale není nad poctivý domácí knedlík. Umíte ho uvařit?
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte

    Před 1 rokem
    Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli, česneku, medu nebo citronu, zkuste pro změnu medicínu původem z Indie. Říká se jí Golden milk neboli zlaté mléko a kromě toho, že posiluje imunitu, léčí a v chladných dnech příjemně zahřeje, také skvěle chutná, a to i dětem.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků

    Před 1 rokem
    Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční pečivo českých hospodyněk, které se připravovalo během Dušiček. Naučte se ho i vy podle našich receptů!
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Nebojte se odpalovaného těsta: 10 krásných a nadýchaných dezertů, které zvládne i začátečník

    Před 1 rokem
    Zatímco ostatní těsta se míchají a různě hnětou, to odpalované musíte před pečením ještě uvařit. Také se nerozvaluje, ale stříká přímo na plech ze sáčku. A pravdou je, že z něj připravíte to nejkrásnější a nejnadýchanější pečivo.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Nejlepší večeře na Halloween pro celou rodinu? Upečte si strašidelnou pizzu!

    Před 1 rokem
    Pokud hledáte jídlo s halloweenskou tematikou, tedy dostatečně strašidelné, a zároveň takové, které nasytí celou rodinu a je pokud možno rychlé, pak upečte halloweenskou pizzu. Je to jednodušší, než byste si mysleli, a když si dáte záležet na zdobení, do kterého můžete zapojit i děti, výsledek je opravdu působivý.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Nejděsivější hospoda v Londýně: Místní přísahají, že se v ní večeří s duchy

    Před 1 rokem
    V srdci Londýna, na okraji malebného parku Hampstead Heath, se nachází historická perla – The Spaniards Inn. Tato hospoda postavená v roce 1585 je nejen místem s bohatou historií, ale také jedním z nejstrašidelnějších míst ve městě. S jejím interiérem, plným točitých schodišť a dřevěného obložení, je spojeno mnoho děsivých příběhů, které přitahují nejen milovníky historie, ale i ty, kteří se rádi nechávají strašit.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Halloween je tu! A s ním galerie 100 děsivě chutných a strašidelných dezertů

    Před 1 rokem
    Halloween, čas, kdy se děti před koledou oblékají do strašidelných kostýmů, domy se chlubí strašidelnou výzdobou a dospělí vyřezávají dýně. Přestože pro nás není Halloween tradičním svátkem, sváteční atmosféru plnou čarodějek, duchů, kostlivců a netopýrů nelze jen tak přehlédnout. Připravte si menu v halloweenském stylu a potěšte rodinu či přátele Monster burgerem nebo strašidelnými dezerty.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween

    Před 1 rokem
    Někdo Halloween miluje, jinému připadá jako hloupý americký import. Ať už patříte k jedné, nebo druhé skupině, je poslední říjnový den minimálně skvělou příležitostí, jak se v kuchyni pořádně kreativně vyřádit. Potěšte nejen děti a vyrobte strašidelné dobroty, z nichž jde možná na první pohled trochu hrůza, ale pobaví se díky nim celá rodina.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit

    Před 1 rokem
    Během chladných a deštivých podzimních dní možná nebudete mít náladu trávit čas venku, o to víc si to ale můžete užít uvnitř. A ideálně s šálkem horkého a voňavého čaje připraveného z toho, co příroda nadělila.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!

    Před 1 rokem
    Svůj čas trávili na Pražském hradě nebo na zámku v Lánech, a tak by se mohlo zdát, že se na jejich talířích objevovaly jen ty nejvybranější a nejluxusnější lahůdky. Přitom to tak vůbec nebylo a mnozí z našich přezidentů dávali přednost úplně obyčejným jídlům. Víte nebo uhodnete, na čem si každý z československých a českých prezidentů rád pochutnal?
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník

    Před 1 rokem
    I podzim na chalupě může být krásný. Obzvlášť, když se po procházce krásně zbarvenou přírodou můžete vrátit do kuchyně a dát si něco dobrého. Jenže co uvařit hladové rodině nebo přátelům? Inspirujte se recepty pro ty, kteří nechtějí trávit u plotny moc času, i pro náročnější gurmány.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!

    Před 1 rokem
    Halloween se blíží a s ním i vše, co se nese ve strašidelném duchu, včetně všemožných dobrot. Možná taky děláte hrůzu nahánějící muffiny nebo cupcakes. Hodně strašidelně se ovšem dají upéct i koláče. Právě takové dělá amatérská food artistka Jessica Leigh Clark-Bojin z kanadského Vancouveru, která koláče nejen peče, ale i různě vyřezává, maluje a dokáže je díky speciální hmotě dokonce rozsvítit ve tmě!
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!

    Před 1 rokem
    Kysané zelí je mimořádnou vitaminovou bombou, podle odborníků je dokonce jednou z nejzdravějších potravin. Věděli jste, že už při konzumaci pouhých 200 gramů kysaného zelí je pokryta doporučená denní dávka vitaminu C? A protože některé varianty kysaného zelí v obchodech obsahují různé konzervanty, doporučujeme si vyrobit zelí vlastní. A jak na výrobu domácího kysaného zelí krok za krokem? Vyzkoušejte náš postup!
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují levnější i zdravější alternativy

    Před 1 rokem
    Máslo patří v kuchyni k základním surovinám, ať už chcete péct koláč či bábovku na víkend, nebo třeba dodat jemnější chuť omáčce. Jenže máslo je čím dál dražší, navíc není úplně nejzdravější. Naštěstí nic není nenahraditelné. Ať už hledáte levnější, nebo zdravější alternativu, co můžete místo másla při pečení použít?
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Jak se vyrovnat se změnou času? Mlsejte ořechy a udělejte si k obědu lososa s brokolicí!

    Před 1 rokem
    V neděli 27. října se opět po půl roce mění čas, tentokrát na zimní. Tato podzimní změna je oproti té jarní o trochu nepříjemnější, protože se hodiny posouvají dozadu. Ráno si tedy budeme moci přispat a užít si víc světla, na druhou stranu večer bude dříve tma. Změna času tak může být pro mnohé náročná. Vyrovnat se s ní vám pomůže, kromě jiného, i dobré a správně zvolené jídlo
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech

    Před 1 rokem
    Chcete překvapit rodinu či přátele nějakým úžasně strašidelným dortem na Halloween? Stačí si vybrat motiv a pak už se směle můžete pustit do pečení, zdobení a modelování. Podívejte se na 50 nejděsivějších dortů z celého světa. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte snadný recept, jak dort upéct.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Halloween 2024: Kam se vydat za strašidly, dýněmi a pořádnou porcí hrůzy?

    Před 1 rokem
    Halloween se rychle blíží a s ním i otázka, kam se vydat za tou pravou strašidelnou atmosférou. Ať už jste fanoušci děsivých maškarních večírků, halloweenských průvodů nebo strašidelných hradů a zámků, možností je nespočet. Vyberte si to správné místo, kde vás čeká spousta zábavy, dýňových dekorací a halloweenských dobrot.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Zázrak jménem matcha: Blahodárný superčaj vás nakopne a pomůže i s hubnutím

    Před 1 rokem
    Matcha, jemný prášek z mladých listů zeleného čaje, je trendem posledních let. A není se čemu divit! Tento zářivě zelený životabudič v sobě totiž skrývá víc než jen zajímavou chuť – je to superpotravina, která má blahodárné účinky na zdraví, energii i náladu.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    9 domácích sirupů na kašel: Zatočte s nepříjemným chrchláním díky surovinám ze spíže

    Před 1 rokem
    Kašel dokáže znepříjemnit život. Přichází několikrát do roka a odmítá nás opustit. Pokud se ho ale už chcete nadobro zbavit a nezruinovat se při návštěvě lékárny, sáhněte do vlastní spíže. Poradíme vám, jaké suroviny zkombinovat a jak z nich připravit domácí sirup na kašel.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Populární Šumavská houbička radí: Na jaké houby právě teď vyrazit a co z nich uvařit

    Před 1 rokem
    Lucii Drozdovou ze šumavské Sušice zná většina lidí pod přezdívkou Šumavská houbička. Ať je vedro, pošmourno a teploty třeba na nule, dokáže v lese zaplnit košík. A neváhá se o tom, kde co roste, podělit.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?

    Před 1 rokem
    Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové výměny, ale také na imunitu. Ne nadarmo se o něm také hovoří jako o české superpotravině. Jeho benefity uvítáme nejen teď na podzim a pak v zimě, ale po celý rok všichni. Jak kysané zelí funguje a jak ho zařadit do jídelníčku?
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny

    Před 1 rokem
    Podzimní dny s sebou přináší chladnější večery, ve kterých přijdou vhod teplé a vydatné pokrmy. Zároveň je to období sezónní zeleniny právě sklizené z polí a zahrádek. Vybrali jsme pro vás několik tipů na rychlé podzimní večeře, v nichž můžete právě tyto suroviny zužitkovat. Skvěle chutnají, zasytí vás a jejich příprava vám nezabere víc než pár desítek minut.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Podzimní polévky podle znamení zvěrokruhu: Beran potřebuje něco pikantního, Vodnář ocení originalitu - Magazín Recepty.cz

    Před 1 rokem
    Polévka je tak nekonečně variabilní jídlo, že je snadné najít takovou, která bude vyhovovat vaší chuti, nutričním potřebám, ročnímu období, a dokonce i znamení, ve kterém jste se narodili. Takže pokud váháte, jakou polévkou si zpříjemnit podzimní dny nebo večery, máme chutný tip pro každé znamení zvěrokruhu.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu

    Před 1 rokem
    Vypadá velmi lákavě, jako něco mezi hodně zralým žlutým jablkem a hruškou. Jenže když se do ní zakousnete, budete zklamaní, protože ucítíte tvrdou a hodně trpkou dužninu. Tak to je kdoule. Téměř zapomenuté ovoce, které naše babičky milovaly. Za syrova sice nepoživatelné, nicméně když ho tepelně upravíte, získáte náramnou dobrotu.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami

    Před 1 rokem
    Při pohledu na její sladké výtvory je někdy těžké uvěřit, že jsou opravdu k jídlu. Kristina Dolnyk, cukrářka původem z Ukrajiny, má neskutečné nadání a zaslouží si velký obdiv. Její dorty vypadají jako umělecká díla, přitom se všechno naučila úplně sama.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Zavařte si houby do zásoby: Známe nejlepší recept, který si zamilujete

    Před 1 rokem
    Na houbařských úlovcích si nemusíte pochutnávat jen během sezony. Jestli jich máte opravdu hodně, usušte je nebo si je zavařte do zásoby. Houbovou delikatesu pak v zimě zaručeně oceníte. Zavařování hub není nic složitého a zvládne to každý. Důležité je mít recept na dobrý nálev. A ten my pro vás máme!
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Makové buchty a koláče: 4 jednoduché recepty, které stojí za vyzkoušení

    Před 1 rokem
    Šišky s mákem, makové buchty, makovky nebo rohlíky sypané mákem. Tato plodina k české kuchyni neodmyslitelně patří. Modrého máku pěstujeme nejvíc na světě a hodně ho i sníme. Pokud ho máte taky rádi, vyzkoušejte naše jednoduché moučníky.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co uvařit, když přinesete plný košík

    Před 1 rokem
    Houbaři se mohou radovat, protože houby rostou doslova jako po dešti. Kam na houby vám sice neporadíme, zato ale perfektně víme, co s nimi udělat, když si jich přinesete domů víc, než potřebujete na smaženici k večeři. Jak houby očistit, usušit a zamrazit a jaké recepty z hub jsou nejlepší? Užijte si tuto lesní pochoutku teď, ale třeba i během zimy, příštího jara nebo léta, zkrátka, kdykoliv se vám zamane.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží

    Před 1 rokem
    Kuře pečené v troubě patří mezi oblíbená jídla strávníků i samotných hospodyněk, jelikož jeho příprava nevyžaduje příliš péče. Podívejte se na pět jednoduchých triků, díky kterým může být vaše nedělní kuře ještě šťavnatější a křupavější.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace

    Před 1 rokem
    Snídaně je často označována za nejdůležitější jídlo dne, které má dodat energii a pozvednout náladu. Pokud ale máte pocit, že začínáte čím dál víc zapomínat, nabývá to, co ráno sníte, ještě většího významu. Vhodně zvolenou snídaní totiž můžete své zapomínání celkem výrazně zpomalit.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu

    Před 1 rokem
    Také milujete neodolatelnou vůni a božskou chuť čerstvě upečených horkých kaštanů? Obvykle si na nich pochutnáváme jen na vánočních trzích, kde se pečou na roštech nad ohněm. Připravit si je ale snadno můžete i teď na podzim a v klidu domova. Poradíme vám, jak na to, aby byly stejně dobré, nebo dokonce ještě lepší než ty kupované.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu

    Před 1 rokem
    Hříbky, babky, bedly, lišky… Sezóna hub je tu a vy je můžete zpracovat i jinak než do smaženice nebo omáčky. Připravit se z nich dá celá řada vynikajících polévek, kterým houby dodají úžasnou vůni a chuť, ať už jako hlavní ingredience nebo jen jako doplněk.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Jak na slaný karamel krok za krokem? Připravte si lahodné opojení i skvělý dárek pod stromeček

    Před 1 rokem
    Slaný karamel je fenoménem, který si v posledních letech našel cestu nejenom do hipsterských kaváren, bister a zmrzlináren, ale i do kuchyní po celém světě. Jak vznikl tento lahodný trend a jak si slaný karamel připravit doma?
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    8 kuchyňských triků a vychytávek, které vám usnadní život

    Před 1 rokem
    Asi každý, kdo tráví dost času v kuchyni, ocení rychlá a efektivní řešení, která zjednoduší přípravu jídel a pomohou ušetřit nějakou tu minutu. Máme pro vás osm triků, které možná ještě neznáte a můžou vám pomoci trochu zjednodušit i zrychlit každodenní kuchařskou rutinu.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Jak využít václavky? Udělejte si z nich guláš, falešnou dršťkovou nebo je naložte do octa

    Před 1 rokem
    Typické podzimní houby václavky poznáte v lese celkem snadno, a když už na ně narazíte, většinou jimi velmi rychle naplníte košík, protože rostou ve velkých trsech. Pokud jste měli to štěstí a našli jich víc, udělejte si z nich výbornou polévku nebo si je naložte do octa.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři

    Před 1 rokem
    V našich krajích by klidně mohlo platit, že hrnec plný polévky je základem spokojené rodiny. Polévky z podzimních surovin jsou obzvlášť oblíbené, protože jsou husté, dobré a určitě po nich hlad mít nebudete. Máme pro vás pět skvělých receptů, které jsou rychle hotové a potěší vaše chuťové pohárky.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Našli jste plný koš hřibů? Zkuste plátky na houbách podle pana Cuketky

    Před 1 rokem
    Houbaření je náš národní sport a když vyrazíte do lesa, nejspíš si domů něco z lesního bohatství taky přinesete. A jak nejlépe s houbami naložit, než je zpracovat ve výborném receptu? Vyzkoušejte vepřové plátky na houbách podle pana Cuketky.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Fenomén houbaření: Proč je vlastně sbírání hub v Česku tak populární?

    Před 1 rokem
    Říká se, že Slované se narodili s košíkem v ruce, a Češi rovnou v něm. Houbaření je českým fenoménem a jednou z nejoblíbenějších volnočasových aktivit. Stačí, když někde zazní kouzelná dvě slova „už rostou“, a v tu chvíli popadáme košíky, nožíky a vydáváme se šmejdit do lesů, ať je počasí jakékoli. Houbaření je zkrátka český fenomén, nad kterým mnohde v zahraničí kroutí hlavou.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Toasty, jaké jste ještě neviděli! Japonská designérka dělá z obyčejných plátků chleba umělecká díla

    Před 1 rokem
    Pokud jde o plátky toastového chleba, každý má svůj oblíbený způsob, jak si je vychutnat. Někomu stačí potřít je máslem a marmeládou, jiný si je rád obloží šunkou a sýrem, a někdo zase dává přednost avokádu a vejci. Patrně nic se ale nevyrovná tomu, jak je připravuje talentovaná tokijská designérka Manami Sasaki. Z toastů totiž tvoří přímo umělecká díla!
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Masové speciality ze Šumavy: Víte, jak se dělá boubínské kuře, stachovácký řízek nebo šumavská kachna?

    Před 1 rokem
    Šumavská příroda je sice drsná, ale také velmi krásná a bohatá na spoustu surovin. Odjakživa se tu dobře jedlo, přestože místní kuchyně patří k těm jednodušším a hutnějším. Pokud vyzkoušíte některou ze šumavských masových specialit, určitě nebudete litovat.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Co sladkého upéct na víkend? Zkuste moučník s ovocem, které by vás nejspíš vůbec nenapadlo

    Před 1 rokem
    Krásně oranžové ovoce zvané kaki se na českých stolech neobjevuje moc dlouho, už si ale získalo spoustu příznivců. Díky své lahodné chuti se hodí do řady jídel, včetně moučníků. Vyzkoušejte ho na koláči, v palačince nebo třeba jako náplň v kynutých buchtách!
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily

    Před 1 rokem
    Pohostěte své blízké opravdu vydatným obědem a připravte některý z našich pěti výtečných receptů na vepřovou kotletu. S námi si přijdou na své jak milovníci česneku nebo omáček, tak neotřelých kombinací. Neváhejte a vyberte si recept, který sklidí chválu od celé rodiny.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Kuchařské dovednosti, které by mělo mít každé dítě do 10 let. Zvládá je i to vaše?

    Před 1 rokem
    Máte děti? Zapojte je do vaření co nejdříve! Zní to možná šíleně, pokud si představíte batole v kuchyni, a budete se muset obrnit spoustou trpělivosti, nicméně vaření s dětmi má spoustu výhod, které překračují hranice kuchyně. S čím začít a co by se mělo vaše dítě postupně naučit?
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít

    Před 1 rokem
    Legendární a téměř nestárnoucí herečka Jiřina Bohdalová oslavila letos na jaře už třiadevadesáté narozeniny a její energii by jí mohl kdekdo závidět. O Jiřině je známo, že kromě filmového plátna a divadelných prken září i v kuchyni a vaření je její velkou vášní. Vyzkoušejte její oblíbené bramborové smaženky s houbami!
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta

    Před 1 rokem
    Už jste ochutnali černý česnek? Na první pohled nevypadá nijak vábně. Někdo by si dokonce mohl myslet, že klasický česnek někomu zplesnivěl nebo shnil. Ve skutečnosti jde o lahůdku, na kterou šéfkuchaři nedají dopustit. A která má navíc řadu zdravotních benefitů, takže se právem řadí mezi superpotraviny.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Černý česnek: Objevte superpotravinu, která je chutnější a mnohem zdravější než její klasická bílá varianta

    Před 1 rokem
    Už jste ochutnali černý česnek? Na první pohled nevypadá nijak vábně. Někdo by si dokonce mohl myslet, že klasický česnek někomu zplesnivěl nebo shnil. Ve skutečnosti jde o lahůdku, na kterou šéfkuchaři nedají dopustit. A která má navíc řadu zdravotních benefitů, takže se právem řadí mezi superpotraviny.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat

    Před 1 rokem
    Sezóna dýní je v plném proudu! Za pár korun je seženete nejen na trhu, ale i v každém supermarketu. Věděli jste ale, že tahle podzimní zelenina je úžasně všestranná? Využijete ji k přípravě celého menu, od předkrmu až po moučník.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Moc slané, kyselé nebo pálivé? Triky, jak zachránit každé jídlo

    Před 1 rokem
    Každý z nás to někdy zažil – při vaření nás strhne vášeň pro koření, nebo se nám ruka se solí nechtěně „utrhne“. Najednou stojíme nad hrncem a přemýšlíme, jak zachránit překořeněné nebo přesolené jídlo, které jsme s láskou připravovali. Naštěstí existuje několik chytrých triků, jak se z takové situace elegantně dostat a pokrm zachránit.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu

    Před 1 rokem
    Přinesli jste si z lesa plné košíky hub a přemýšlíte, jak je zpracovat? Můžete je sníst hned, třeba jako smaženici, usušit, zamrazit, ale co takhle je naložit do skleničky? Vykouzlete z hub vynikající lahůdku, na kterou se všem budou sbíhat sliny!
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Houbová smaženice 6x jinak: Udělejte ji klasicky, po maďarsku, ostravsku nebo s masem

    Před 1 rokem
    Když si přinesete z lesa plný košík hub nebo ještě víc, vyplatí se mít v zásobě recepty, jak je co nejlépe zpracovat. Jedním z těch nejlepších je houbová smaženice – klasika, která se dá připravit na mnoho způsobů. Abyste si ji ale opravdu vychutnali a nebylo vám po ní těžko, je důležité dodržet správný postup přípravy.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve

    Před 1 rokem
    Proč si někdy tak komplikujeme život horami špinavých hrnců, když by nám stačila k přípravě jedna pánev? Používali ji i naši předci v dávných dobách. My máme oproti nim jednu velkou výhodu - na dnešních pánvích se nic nepřipaluje a jídla na nich jsou rychlá a často velmi jednoduchá. Ideální kombinace, když potřebujete rychlou večeři.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly

    Před 1 rokem
    Houby právě teď rostou na mnoha místech a pokud budete mít štěstí a přinesete si domů plný košík, možná budete řešit, co s nimi. Až se vám čerstvé houby přejí, pusťte se do jejich sušení! Správně usušené houby jsou opravdová pochoutka, jsou plné chuti a skvěle doplní spoustu pokrmů. Přečtěte si naše tipy, jak houby usušit, aby vám vydržely nejenom přes celou zimu, ale třeba i několik dalších let!
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom

    Před 1 rokem
    Podzim je bohatý na plody mnoha tvarů a barev, které nemusíte využít jen při vaření, pečení, sušení či zavařování. Zkombinujte je s dalšími přírodními materiály a vyrobte si podzimní věnec, který vám zpříjemní babí léto i chladnější podzimní dny a bude odrážet váš styl i chutě.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Nesbírejte jen hřiby! 15 nejchutnějších hub, na které můžete v lese narazit

    Před 1 rokem
    Na podzimní houby jsme si sice museli trochu počkat, o to plnější košíky si ale teď z lesa můžeme nosit. Pokud tedy víte, kam vyrazit, můžete si být jistí, že se nevrátíte s prázdnou. A nemusí to být jen hříbky. Seznamte se s houbami, které jsou nejen jedlé, ale i minimálně stejně chutné a byla by velká škoda je nechat v lese bez povšimnutí.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Ořechy, hrušky a sýr: Dokonalá podzimní kombinace, kterou si můžete vychutnat naslano i nasladko

    Před 1 rokem
    Podzim je obdobím, kdy se příroda zbarvuje do teplých odstínů a na naše talíře přicházejí bohaté a zemité chutě. Mezi nejoblíbenější ingredience tohoto období patří ořechy, sladké hrušky a rozmanité sýry, které společně vytvářejí dokonalou harmonii. Spojení těchto tří lahodných prvků není jen osvědčené, ale i velmi univerzální. Můžete je použít do salátů, teplých nebo studených chuťovek i sladkých dezertů. Máme pro vás jako inspiraci několik receptů, v nichž kombinaci ořechů, hrušek a sýrů můžete chutně využít.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem

    Před 1 rokem
    Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin pie mezi ně rozhodně patří. Upečte si ho také. Je to překvapivě jednoduché.
     Komentáře
Reklama