Zavřít
MAKOVÁ PANENKA

MAKOVÁ PANENKA

Nejnovější články na Seznamu na téma MAKOVÁ PANENKA
  • MAKOVÁ PANENKA

    Koření: Jedlé dárky a suvenýry ze zahraniční dovolené

    Před 3 měsíci
    Báječný suvenýr i dárek blízkým: Koření z dovolené. • Dárky, které nepodléhají módě a vyhovují každému vkusu. • Voňavá vzpomínka na místo letního pobytu. • Koření doma nedostupné. • Koření známé i neznámé. • Dárky a suvenýry, které v zavazadlech nezaberou příliš místa. • Skladné baličky s minimální váhou. • Koření z letní dovolené. •
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Náprstníky kvetou pouze pro potěchu očí

    Před 5 měsíci
    Náprstník, poměrně hojná, prudce jedovatá letní bylina. • Náprstníky jsou sice léčivka, ale nesbíráme ji! • Z náprstníku nevaříme čaje ani marmelády! • Zahradní druhy náprstníky jsou jedovaté naprosto stejně jako divoké. • Náprstníky jsou dobře známy v medicíně i v kriminalistice. • Náprstník znají také milovníci klasické detektivky. • Slečna Marplová na to přišla.
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Svatojanské kvítí. Co musí mít každá žena? Víru v dobrý výsledek!

    Před 5 měsíci
    Svatojanské kvítí, seznam druhů, sběr, využití. • Svatojanské kvítí se říká bylinám, které kvetou na přelomu jara a léta.• Svatojanské kvítí sbírají dívky a ženy o letním slunovratu, v předvečer svátku Jana Křtitele. • V tu dobu mají byliny zesílenou, až čarovnou moc. • Věříte na magickou, čarovnou moc bylin? • Nevěříte? • No potom
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Bulgur už je v české kuchyni jako doma. Desítka receptů na jídla s bulgurem

    Před 5 měsíci
    Bulgur: Vše o bulguru, recepty české i světové, sladké a slané. • Jak připravit základní podobu bulguru? • Bulgur vhodný pro diabetiky. • Bulgur nevhodný pro celiaky. • Česká jídla z bulguru. • Světová jídla z bulguru. • Bulgur s houbami jako kuba. • Bublanina z bulguru s jahodami. • Sekaná a karbanátky köfte z
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Červená čočka. Polévky z červené čočky, a ještě mnohem víc

    Před 5 měsíci
    Červená čočka. Vše o potravině + recepty. • Pěstujete na zahrádce červenou čočku? • Pardon, to byl "chyták". • Kde se bere červená čočka? • Stručné CV červené čočky v České republice. • Tipy pro "polévkové" domácnosti. • Polévky z červené čočky. • Stále se trápíte otázkou, co uvařit? • Zkuste červenou čočku! • Co
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Bramborový prívarok s karbanátky plus tajemství slovenské záhady zvané „prívarok“

    Před 5 měsíci
    Prívarok, význam slova, recepty. • Prívarok je oficiální a spisovný název na Slovensku oblíbeného pokrmu. • Ten pokrm se pod jinými názvy vaří v celém světě. • Recepty: Bramborový prívarok s fašírkami. • Fazolový prívarok s uzeným masem. • Okurkový prívarok. • Kapustový (kelový) prívarok. • Kopřivový prívarok. • Netradiční slovenské prívarky: S batáty, s
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Trhané vepřové maso: Na talíř, do bulky, do wrapů z placek

    Před 5 měsíci
    Trhané vepřové maso, recept, pracovní postup. • Trhané maso (pulled meat), to není "omyl" kuchaře, který zapomněl na maso v troubě. • Trhané maso kuchař připravuje záměrně, podle receptu. • Trhané maso na talíři. • Trhané maso do bulky. • Trhané maso do wrapů - tortill a jiných placek. • Jak připravit trhané vepřové maso,
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Býčí žlázy. Víme, známe, umíme si poradit s vyhlášenou delikatesou

    Před 6 měsíci
    Býčí žlázy, kuchyňská příprava a recepty. • Ochutnat pokrm, o kterém každý ví, ale málokdo jídá? • Naučit se upravovat a vařit něco, co málokdo umí? • Co jsou, jak chutnají a kterak se připravují "ústřice ze Skalistých hor"? • Nakoupíme, očistíme a uvaříme býčí žlázy, celosvětově považované za delikatesu. • Býčí žlázy se už
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Amonium, cukrářské kvasnice. Hledají se vyzkoušené recepty na pečivo s amoniem!

    Před 7 měsíci
    Amonium, cukrářské kvasnice. Dlouhá léta postrádaný přípravek k přípravě některých známých cukrářských a pekařských výrobků už není nedostupný. Za dobu jeho absence na českém trhu se však vytratilo ještě mnohé: Recepty, předávané zkušenosti a praktické rady, jak s cukrářskými kvasnicemi nakládat. Pomůžeme si navzájem? Vážené dámy, vážení pánové. Skončila jedna pekařsko-cukrářská éra. Amonium, cukrářské kvasnice,
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Třezalka tečkovaná. Cožpak tělo, ale lidskou duši dokáže třezalka léčit!

    Před 7 měsíci
    Třezalka tečkovaná, využití byliny v 21. století. • Budeme svatojánské kvítí sbírat na svatého Jana? • Proč je třezalka tečkovaná? • Trápí nás ve 21. století bolesti těla, anebo spíš bolesti duše? • Pozor, zbystřeme: Třezalka tečkovaná je přirozená alternativa antidepresiv! • Třezalka tečkovaná je "učebnicovým" příkladem situace, kdy by se předkové měli učit od
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Jablka v županu, který 200 let nevyšel z módy

    Před 9 měsíci
    Jablka v županu. To se onehdy potkali pan Jouda s panem Carbochem. Jouda: Víte, co já rád, pane Carboch? Já rád jím rád jablka v županu.Carboch: Jo, to já jím taky rád jablka, ale mně už je jedno, jestli mám na sobě župan, nebo něco jiného.Jouda: Ale vy mně nerozumíte. Jablka v županu jsou pečivo.Carboch: A já myslím, že ne.
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Bigos, nejznámější polské jídlo. Ocení je labužníci, jedlíci i dietáři

    Před 9 měsíci
    Bigos, recept na polské národní jídlo. Proč se někdy bigosu říká lovecký guláš? Skutečně jídali bigos hosté při honech pořádaných Jagellonci? Co je v případě bigosu nemožné? Získat jediný zaručeně pravý a správný recept na bigos! Protože kolik je Poláků, tolik je předpisů na bigos. A všechny jsou správné, protože výsledek je vždy chutný. Polsko,
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Pionýrské řezy Aneb jak zužitkovat zbylé vánoční cukroví

    Před 10 měsíci
    Pionýrské řezy. Ne, to není titul budovatelského filmu z 50. let minulého století. To je starší profesionální tip, jak naložit s přebytky a odřezky již upečených moučníků. Třeba vánočního cukroví. Jak jsem potkala pionýrské řezy To bylo tak. Spíš ze zvyku než z nějaké potřeby jsem listovala souborem starých cukrářských oborových norem. Tentokrát mě zaujala
     Komentáře
Reklama