Zavřít
MENU domů

MENU domů

Nejnovější články na Seznamu na téma MENU domů
  • MENU domů

    Jak upéct řepu, aby chutnala skvěle v salátech?

    Před 8 roky
    Jednoduchý salát z červené řepy bude chutnat všem.
     Komentáře
  • MENU domů

    Jak na dokonalé játrové knedlíčky i knedlíky do polévky

    Před 8 roky
    Za následující knedlíčky (nebo jeden velký játrový knedlík) se nemusíte stydět ani na svatbě! Jak játrové knedlíčky luxusně dochutit, jak zařídit, aby se vám nerozvařily, ale zároveň nebyly tvrdé jako broky a neutíkaly ven z talířů?
     Komentáře
  • MENU domů

    Skvělý tip, jak připravit zcela čirý vývar, z nějž nemusíte sbírat pěnu

    Před 8 roky
    Klasickou kuřecí směs, tedy například skelet, krk a paličky, dáme zapéct na vymazaný pekáč. Tím, že se maso krásně zatáhne a opeče, nebude pouštět bílkovinu do vody, takže se nebude tvořit žádná pěna na hladině.
     Komentáře
  • MENU domů

    Lečo aneb co s podzimní zeleninou

    Před 8 roky
    Využijte na podzim hojnosti zeleniny a nechte se překvapit, co všechno lze vykouzlit ze stejného základu.
     Komentáře
  • MENU domů

    Jak využít spoustu zeleniny?

    Před 8 roky
    Ze základu na lečo se dá nádherně kouzlit. Nechte se inspirovat!
     Komentáře
  • MENU domů

    Domácí krokety s bylinkami

    Před 8 roky
    Připravit domácí křupavé bramborové krokety s bylinkami zvládnete levou zadní.
     Komentáře
  • MENU domů

    Krokety s překvapením

    Před 8 roky
    Celý recept najdete na www.menudomu.czDALŠÍ INFORMACE NAJDETE NA FACEBOOKU.Námět, režie, střih a k tomu vaří: KOKOKamera: Kryštof VondráčekDramaturg: Andrea MaloveczkáŠéproducent: Lukáš Záhoř© 2017 Seznam.cz, a.s.
     Komentáře
  • MENU domů

    Bezlepkové kuře na paprice

    Před 8 roky
    Omáčku vůbec nemusíte zahušťovat moukou, jak jste zvyklí, stačí přidat čerstvou červenou papriku, podusit a rozmixovat. Výsledek vás stoprocentně nadchne!
     Komentáře
  • MENU domů

    Houbofleky z několika druhů hub

    Před 8 roky
    Na houbofleky si očistíme a připravíme několik druhů hub a zkusíme zpracovat i některé méně známé. Výsledkem bude (třeba) rychlá večeře, který vás nebude skoro nic stát.
     Komentáře
  • MENU domů

    Přílohy ke grilování

    Před 8 roky
    Co zakousnout jako přílohu ke grilovaným dobrotám? Vyzkoušejte tyto jednoduché letní recepty podle KOKO.
     Komentáře
  • MENU domů

    Zdravější verze omáčky ke grilovanému masu: Salsa roja

    Před 8 roky
    Ke grilovaným masům jste možná zvyklí nakupovat nejrůznější omáčky v obchodech, my se ale dnes vydáme zdravější a více zeleninovou cestou.
     Komentáře
  • MENU domů

    Ricottové knedlíčky s jahodami

    Před 8 roky
    Lehké letní knedlíčky z čerstvého sýra prostě musíte vyzkoušet.
     Komentáře
  • MENU domů

    Neobvyklá, ale výborná kombinace: Jahody, avokádo, mozzarella

    Před 8 roky
    Pokud během sezóny jahod už netušíte, co z nich vytvořit, zkuste je takto naslano s avokádem, mozzarellou a sójovkou.
     Komentáře
  • MENU domů

    Fish and Chips s hráškovým pyré

    Před 8 roky
    Smažená ryba a hranolky, anglická klasika všech klasik. Vyzkoušejte si ji připravit i doma, není na tom nic těžkého.
     Komentáře
  • MENU domů

    Dokonalé dvoufázové domácí hranolky

    Před 8 roky
    Domácí hranolky miluje snad každý. Tato jejich dvoufázová verze nemá k dokonalosti vůbec daleko.
     Komentáře
  • MENU domů

    Bramborová buchta s majoránkou jako příloha i hlavní chod

    Před 8 roky
    Připravujete-li bramborovou buchtu jako přílohu, podívejte se na hlavní chod – dršťky na uzené paprice.
     Komentáře
  • MENU domů

    Chřestový krém

    Před 8 roky
    Chřestová sezóna pomalu končí, je tedy třeba využít příznivých cen a vykouzlit třeba krém ze zeleného, nebo bílého chřestu. Rozhodně si pochutnáte!
     Komentáře
  • MENU domů

    Co do chřestového krému?

    Před 8 roky
    DALŠÍ INFORMACE NAJDETE NA FACEBOOKU.Námět, režie, střih a k tomu vaří: KOKOKamera: Kryštof VondráčekDramaturg: Andrea MaloveczkáŠéproducent: Lukáš Záhoř© 2017 Seznam.cz, a.s.
     Komentáře
  • MENU domů

    Marinovaná vepřová žebírka

    Před 8 roky
    Marinovaná vepřová žebírka v BBQ omáčce, která dokonale odpadají od kosti, jsou pro začátek grilovací sezóny tím ideálním startem.
     Komentáře
  • MENU domů

    Domácí BBQ omáčka

    Před 8 roky
    Domácí BBQ omáčka je deální pro přípravu vepřových žebírek i jakýchkoli jiných pečených mas.
     Komentáře
  • MENU domů

    Bramborák ve třech podobách

    Před 8 roky
    A který ze všech tří druhů je nejlepší? V první variantě překrájené kysané zelí hezky křupe, ale nesmí se to s ním přehnat, v druhé masožravce potěší přítomnost opražené slaniny a kadeřávek mile překvapí, ale stejně vždycky všem chutná nejvíc ten bramborák, ve kterém je uzený sýr. Ostatně, proč byste si neměli vymyslet vlastní kombinaci a nedat tam třeba všechno, že?:) Bramboráky jsou samozřejmě nejlepší ihned po usmažení, servírovat je můžete s kysaným zelím, bílým zelím, nakládanou okurkou a nebo čímkoli, co máte rádi.
     Komentáře
  • MENU domů

    Cukeťáky. Jemnější varianta bramboráků s cuketou

    Před 8 roky
    Cukeťáky se budou tedy dělat delší dobu než klasické bramboráky, nicméně se vám odvděčí jemnější chutí. Konzumujte je co nejdřív a klidně můžou fungovat i jako sofistikovaná příloha.
     Komentáře
  • MENU domů

    Rychlé lívance s borůvkami bez kynutí těsta

    Před 8 roky
    Pokud vás odrazuje příprava lívanců právě z důvodu dlouhého kynutí těsta, je tento recept ideální variantou.
     Komentáře
  • MENU domů

    Jak připravit slané lívance zapékané se sýrem

    Před 8 roky
    Celý recept najdete na www.menudomu.czDALŠÍ INFORMACE NAJDETE NA FACEBOOKU.Námět, režie, střih a k tomu vaří: KOKOKamera: Kryštof VondráčekDramaturg: Andrea MaloveczkáŠéproducent: Lukáš Záhoř© 2017 Seznam.cz, a.s.
     Komentáře
  • MENU domů

    Pečená krůta. Jaká jsou základní pravidla pro šťavnatý výsledek?

    Před 8 roky
    Ať už máte velmi malou, nebo velmi velkou drůbež, tak vždycky existují pravidla, která při pečení musíte dodržovat, aby byl výsledek šťavnatý. A rozhodující je čas – jak při pečení v troubě, tak při následném "odpočinku" masa.
     Komentáře
  • MENU domů

    Jak dokonale vyladit šťávu k pečené drůbeži

    Před 8 roky
    Pokud pečete jakoukoliv drůbež a podléváte ji na začátku vývarem nebo vodou, tak vám vznikne parádní sós. I když ho můžete na konci ještě doladit během toho, co kuře, krůta, baby kuřátko nebo kachna odpočívají.Pojďme na to!
     Komentáře
  • MENU domů

    Velikonoční nádivka s hlívou a medvědím česnekem

    Před 8 roky
    Netradiční velikonoční nádivka s hlívou a šalvějí. Nezapomeňte přidat hodně zeleného, Velikonoce jsou oslavou jara, a právě teď má sezonu medvědí česnek. Hlívu můžete využít i jako teplý předkrm, svačinu nebo rychlou večeři. K ní postačí dobrý chléb, vejce a sýr.
     Komentáře
  • MENU domů

    Chléb s hlívou a zastřeným vejcem

    Před 8 roky
    Z hlívy si můžete udělat parádní velikonoční nádivku.
     Komentáře
  • MENU domů

    Plněné bramborové knedlíky

    Před 8 roky
    Koko předvede spolehlivou přípravu těsta, díky které se knedlíky nemají šanci rozvařit, ale zůstanou měkké a nadýchané.
     Komentáře
  • MENU domů

    Veggie burger Jamieho Olivera

    Před 8 roky
    Vegetariánský burger Jamieho Olivera ve verzi podle Koko je neméně famózní.
     Komentáře
  • MENU domů

    Jak připravit veganský dip

    Před 8 roky
    Návod na Veggie burger Jamieho Olivera najdete v tomto videu.Celý recept najdete na www.menudomu.cz
     Komentáře
  • MENU domů

    Telecí tatarský biftek

    Před 8 roky
    Tatarák jinak, než jste zvyklí. Sice se obejdeme bez smažených topinek, syrových žloutků, plnotučné hořčice a kečupu, ale některé ingredience naopak přidáme. A stejně to bude dobrý!
     Komentáře
  • MENU domů

    Belgický tatarský biftek

    Před 8 roky
    Italštější verzi tataráku jsme si předvedli v hlavním videu, kde se můžete nechat inspirovat. V bonusu uvidíte ještě belgický pohled na věc:)
     Komentáře
  • MENU domů

    Švédské masové kuličky

    Před 8 roky
    Jestli jezdíte rádi pod záminkou nakupování nábytku hlavně na masové kuličky, Koko právě vám dnes ukáže, jak si je připravit doma.
     Komentáře
  • MENU domů

    Pečené vepřové koleno

    Před 8 roky
    Dnes vám KOKO ukáže, jak připravit vepřové koleno tak, aby bylo opravdu měkké, až rozpadavé. V tomto případě platí, že nic se nesmí uspěchat.
     Komentáře
  • MENU domů

    Recept na pravou anglickou snídani, kterou si můžete zpestřit ráno

    Před 8 roky
    Snídaně šampionů. Pravá anglická snídaně je nejen vydatná, ale stojí i něco námahy. Zkuste s ní překvapit svou drahou polovičku na Valentýna, anebo ji prostě připravte na víkend. Jak urychlit čas přípravy a ušetřit nádobí, uvidíte v bonusovém videu.
     Komentáře
  • MENU domů

    Proklatě pálivá gulášovka

    Před 8 roky
    Koko měla při natáčení receptu na gulášovku k dispozici doma omylem jen dva druhy papriky – maďarskou pálivou a uzenou pálivou. Takhle to vypadalo, když pak ochutnala svůj výtvor.
     Komentáře
  • MENU domů

    Slaný koláč se slaninou, žampiony a červenou cibulí

    Před 8 roky
    Na tuto verzi slaného koláče si připravte kvalitní slaninu nebo pancettu, pažitku, žampiony a červenou cibuli. Vše je opět nutno nakrájet, hlavně cibuli a žampiony na tenko. Do základu opět patří créme fraîche. Můžete přidat i sýr, fantazii se meze nekladou...
     Komentáře
  • MENU domů

    Dukátové buchtičky se šodó

    Před 8 roky
    Při přípravě tohoto dezertu buďte trpěliví, nesnažte se nic urychlovat, vše potřebuje svůj čas. Odměnou vám budou krásně nadýchané dukátové buchtičky s pravým šodó z vína.
     Komentáře
  • MENU domů

    Sněhové pusinky

    Před 8 roky
    Co s přebytečnými bílky? Stačí ještě cukr, špetka soli, šlehač a sněhové pusinky jsou na světě.
     Komentáře
  • MENU domů

    Domácí gnocchi se sýrovou omáčkou

    Před 8 roky
    Vyrobit poctivé domácí gnocchi vám sice zabere nějaký čas, ale výsledek rozhodně stojí za to. A když k nim vykouzlíte i sýrovou bešamelovou omáčku s baby špenátem, všichni se budou olizovat až za ušima.
     Komentáře
  • MENU domů

    Rychlé gnocchi se sýrem a parmazánem

    Před 8 roky
    Pokud nemáte čas na domácí gnocchi, použijte kupované a vyzkoušejte tento neskutečně rychlý recept.
     Komentáře
  • MENU domů

    Moravský vrabec s chlupatými knedlíky

    Před 8 roky
    Moravský vrabec se zelím – naprostá klasika, navíc vhodná na současné mrazivé víkendy. Je ale důležité vědět, kolik je jedna a dvě třetiny:) U masa totiž používáme dvě třetiny plecka a třetinu bůčku, u knedlíků zase dvě třetiny syrových a třetinu vařených brambor.
     Komentáře
  • MENU domů

    Domácí bílé zelí

    Před 8 roky
    Pokud si chcete připravit domácí bílé zelí a nepoužívat kysané nebo bílé naložené, tak si pořiďte co nejhezčí hlávku, kterou uvidíte, a zelí nakrouhejte. Cibuli nakrájejte spíš najemno. Na sádle cibulku nechte zezlátnout, používejte ideálně vyšší rendlík s poklicí. Přidejte zelí a záhy trochu vývaru nebo bílého vína. Přiklopte a nechte dusit, aby zelí povolilo a změklo. Po 15 minutách už bude mnohem poddajnější. Budete potřebovat spoustu kmínu, soli, cukru i octa. Pokud ho chcete zahustit, doporučuju najemno nastrouhanou syrovou bramboru. Všechno dostatečně provařte.
     Komentáře
  • MENU domů

    Domácí tatarka

    Před 8 roky
    Recept na květákové placičky, ke kterým se tatarka náramně hodí, najdete ZDE.
     Komentáře
  • MENU domů

    Dip z guacamole

    Před 8 roky
    Dip z guacamole se skvěle hodí k domácím bramborovým chipsům.
     Komentáře
  • MENU domů

    Domácí bramborové chipsy

    Před 8 roky
    Jak si jednoduše připravit křupavé bramborové lupínky? Využijte i zdravější variantu a udělejte si chipsy z řepy, celeru nebo petržele. Skvělý nápad na silvestrovské pohoštění!
     Komentáře
  • MENU domů

    Losos s hráškovým pyré

    Před 8 roky
    Pokud vám vánoční kapr nevoní, můžete místo něj vyzkoušet vynikajícího lososa s fenyklem a hráškovým pyré.
     Komentáře
  • MENU domů

    Hráškové pyré

    Před 8 roky
    Jednodušší příprava hráškového pyré už být nemůže.
     Komentáře
  • MENU domů

    Nakládaný hermelín

    Před 8 roky
    Nakládaný hermelín je klasika, která by na silvestrovské párty rozhodně neměla chybět. Při nakládání je třeba dbát na základní pravidla, jinak ale klidně můžete popustit uzdu fantazii, variant a chutí je nespočet.
     Komentáře
  • MENU domů

    Sterilizace sklenice

    Před 8 roky
    Aby vám naložené hermelíny co nejdéle vydržely, je třeba pracovat se sterilní sklenicí a víčkem.
     Komentáře
  • MENU domů

    Minutkový guláš

    Před 9 roky
    MENU domů je zpátky! Začínáme luxusní hovězí svíčkovou, kterou ale použijeme překvapivě na minutkový guláš. Není to klasický guláš, maso na něj není z nejlevnějšího kraje, jeho výhodou ovšem je, že budete mít maximálně za 30 minut hotovo.
     Komentáře
  • MENU domů

    Koko se snaží odvrátit hrozící krach...

    Před 9 roky
    Záchranná mise à la Koko. Vývary moc z pultů nemizí, takže se do jejich prodeje Koko pouští sama. Naštěstí se ohledně vývarů i dalších akcí možná blýská na lepší časy...
     Komentáře
  • MENU domů

    Pár triků na dokonalý hovězí vývar: Tmavá barva, silná chuť

    Před 9 roky
    Vývary od Koko jsou prý jako paní Colombová. Existují, ale nikdo je nikdy neviděl. To se teď změní. Jeden z velkých prodejců ve velkých městech je již uvedl do prodeje. A jak takový pořádný, silný a tmavý hovězí vývar udělat? Koko prozrazuje několik skvělých triků.
     Komentáře
  • MENU domů

    Piknik s kachním a svíčkovým knedlíkoburgerem

    Před 9 roky
    Koko pozvala své fanoušky i kritiky na piknik do Chateau St. Havel v Praze, aby ochutnali její další streetfoodovou verzi české klasiky – knedlíkoburger – a to svíčkový a kachní. Jak hosté burgery ohodnotili?
     Komentáře
  • MENU domů

    Superrychlá svíčková, kterou připravíte do 20 minut

    Před 9 roky
    V dnešním díle se trochu vrátíme v čase, kdy Koko uspořádala tiskovku a pozvala novináře na ochutnávku svých vývarů i atraktivního menu. Jedním ze servírovaných "rychlotalířků" byla i smetanová omáčka z kořenové zeleniny s hovězí svíčkovou. Je hotová do 20 minut a rozhodně ji zkuste. Místo knedlíků můžete podávat třeba...batáty!
     Komentáře
  • MENU domů

    Kuře s broskví à la Koko a nekonečné litry vývaru

    Před 9 roky
    Kubros se stal na Highjumpu hitem, takže si dnes ukážeme, jak si jej můžete připravit i doma.
     Komentáře
  • MENU domů

    Highjump Hříměždice: Koko boduje s jedinečnými recepty

    Před 9 roky
    Rozkaz zněl jasně: Koko nesmí prodělat a po prodeji specialit v pronajatém food trucku na třídenním mistrovství ČR ve skocích do vody musí zůstat alespoň na nule. Jaká bude bilance po zakrmení hladových krků, na které čekalo kromě vývaru i inovativní kuře s broskví a falešná dršťková?
     Komentáře
  • MENU domů

    Jak vydělat 25 000 Kč za den na vývaru a jednoduchých pokrmech

    Před 9 roky
    V předchozích retrospektivních epizodách ze zimního období jste viděli, jak se Koko vrhá do podnikání, metodou pokus-omyl vaří vývary ve velkém, zdolává nástrahy a překážky. Teď je srpen a její další gastronomické krůčky můžeme sledovat v reálném čase. Lahvičky s vývary jsou uzavřeny, polepeny etiketami a čekají na své další využití. Koko vymýšlí pokrmy, do nichž vývary použije, a následně je vyrazí prodávat na letní akce.
     Komentáře
  • MENU domů

    Svérázná česká kuchyně à la Koko: Originální kulajda a streetfoodové speciality

    Před 9 roky
    Koko uvařila prvních 1 000 litrů vývarů do sklenic. Pro prodej na festivalech a trzích je to ale málo. A tak se vedle vývarů rozhodla prodávat i polévku a české streetfoodové speciality ve velmi svérázném pojetí.
     Komentáře
Veronika Kokešová alias Koko se zaměřuje na vaření domácích obdob jídel z luxusních restaurací.
Veronika Kokešová alias Koko se zaměřuje na vaření domácích obdob jídel z luxusních restaurací.
Reklama