Jak upéct řepu, aby chutnala skvěle v salátech?
Před 8 rokyJednoduchý salát z červené řepy bude chutnat všem.Jak na dokonalé játrové knedlíčky i knedlíky do polévky
Před 8 rokyZa následující knedlíčky (nebo jeden velký játrový knedlík) se nemusíte stydět ani na svatbě! Jak játrové knedlíčky luxusně dochutit, jak zařídit, aby se vám nerozvařily, ale zároveň nebyly tvrdé jako broky a neutíkaly ven z talířů?Skvělý tip, jak připravit zcela čirý vývar, z nějž nemusíte sbírat pěnu
Před 8 rokyKlasickou kuřecí směs, tedy například skelet, krk a paličky, dáme zapéct na vymazaný pekáč. Tím, že se maso krásně zatáhne a opeče, nebude pouštět bílkovinu do vody, takže se nebude tvořit žádná pěna na hladině.Lečo aneb co s podzimní zeleninou
Před 8 rokyVyužijte na podzim hojnosti zeleniny a nechte se překvapit, co všechno lze vykouzlit ze stejného základu.Jak využít spoustu zeleniny?
Před 8 rokyZe základu na lečo se dá nádherně kouzlit. Nechte se inspirovat!Domácí krokety s bylinkami
Před 8 rokyPřipravit domácí křupavé bramborové krokety s bylinkami zvládnete levou zadní.Krokety s překvapením
Před 8 rokyCelý recept najdete na www.menudomu.czDALŠÍ INFORMACE NAJDETE NA FACEBOOKU.Námět, režie, střih a k tomu vaří: KOKOKamera: Kryštof VondráčekDramaturg: Andrea MaloveczkáŠéproducent: Lukáš Záhoř© 2017 Seznam.cz, a.s.Bezlepkové kuře na paprice
Před 8 rokyOmáčku vůbec nemusíte zahušťovat moukou, jak jste zvyklí, stačí přidat čerstvou červenou papriku, podusit a rozmixovat. Výsledek vás stoprocentně nadchne!Houbofleky z několika druhů hub
Před 8 rokyNa houbofleky si očistíme a připravíme několik druhů hub a zkusíme zpracovat i některé méně známé. Výsledkem bude (třeba) rychlá večeře, který vás nebude skoro nic stát.Přílohy ke grilování
Před 8 rokyCo zakousnout jako přílohu ke grilovaným dobrotám? Vyzkoušejte tyto jednoduché letní recepty podle KOKO.Zdravější verze omáčky ke grilovanému masu: Salsa roja
Před 8 rokyKe grilovaným masům jste možná zvyklí nakupovat nejrůznější omáčky v obchodech, my se ale dnes vydáme zdravější a více zeleninovou cestou.Ricottové knedlíčky s jahodami
Před 8 rokyLehké letní knedlíčky z čerstvého sýra prostě musíte vyzkoušet.Neobvyklá, ale výborná kombinace: Jahody, avokádo, mozzarella
Před 8 rokyPokud během sezóny jahod už netušíte, co z nich vytvořit, zkuste je takto naslano s avokádem, mozzarellou a sójovkou.Fish and Chips s hráškovým pyré
Před 8 rokySmažená ryba a hranolky, anglická klasika všech klasik. Vyzkoušejte si ji připravit i doma, není na tom nic těžkého.Dokonalé dvoufázové domácí hranolky
Před 8 rokyDomácí hranolky miluje snad každý. Tato jejich dvoufázová verze nemá k dokonalosti vůbec daleko.Bramborová buchta s majoránkou jako příloha i hlavní chod
Před 8 rokyPřipravujete-li bramborovou buchtu jako přílohu, podívejte se na hlavní chod – dršťky na uzené paprice.Chřestový krém
Před 8 rokyChřestová sezóna pomalu končí, je tedy třeba využít příznivých cen a vykouzlit třeba krém ze zeleného, nebo bílého chřestu. Rozhodně si pochutnáte!Co do chřestového krému?
Před 8 rokyDALŠÍ INFORMACE NAJDETE NA FACEBOOKU.Námět, režie, střih a k tomu vaří: KOKOKamera: Kryštof VondráčekDramaturg: Andrea MaloveczkáŠéproducent: Lukáš Záhoř© 2017 Seznam.cz, a.s.Marinovaná vepřová žebírka
Před 8 rokyMarinovaná vepřová žebírka v BBQ omáčce, která dokonale odpadají od kosti, jsou pro začátek grilovací sezóny tím ideálním startem.Domácí BBQ omáčka
Před 8 rokyDomácí BBQ omáčka je deální pro přípravu vepřových žebírek i jakýchkoli jiných pečených mas.Bramborák ve třech podobách
Před 8 rokyA který ze všech tří druhů je nejlepší? V první variantě překrájené kysané zelí hezky křupe, ale nesmí se to s ním přehnat, v druhé masožravce potěší přítomnost opražené slaniny a kadeřávek mile překvapí, ale stejně vždycky všem chutná nejvíc ten bramborák, ve kterém je uzený sýr. Ostatně, proč byste si neměli vymyslet vlastní kombinaci a nedat tam třeba všechno, že?:) Bramboráky jsou samozřejmě nejlepší ihned po usmažení, servírovat je můžete s kysaným zelím, bílým zelím, nakládanou okurkou a nebo čímkoli, co máte rádi.Cukeťáky. Jemnější varianta bramboráků s cuketou
Před 8 rokyCukeťáky se budou tedy dělat delší dobu než klasické bramboráky, nicméně se vám odvděčí jemnější chutí. Konzumujte je co nejdřív a klidně můžou fungovat i jako sofistikovaná příloha.Rychlé lívance s borůvkami bez kynutí těsta
Před 8 rokyPokud vás odrazuje příprava lívanců právě z důvodu dlouhého kynutí těsta, je tento recept ideální variantou.Jak připravit slané lívance zapékané se sýrem
Před 8 rokyCelý recept najdete na www.menudomu.czDALŠÍ INFORMACE NAJDETE NA FACEBOOKU.Námět, režie, střih a k tomu vaří: KOKOKamera: Kryštof VondráčekDramaturg: Andrea MaloveczkáŠéproducent: Lukáš Záhoř© 2017 Seznam.cz, a.s.Pečená krůta. Jaká jsou základní pravidla pro šťavnatý výsledek?
Před 8 rokyAť už máte velmi malou, nebo velmi velkou drůbež, tak vždycky existují pravidla, která při pečení musíte dodržovat, aby byl výsledek šťavnatý. A rozhodující je čas – jak při pečení v troubě, tak při následném "odpočinku" masa.Jak dokonale vyladit šťávu k pečené drůbeži
Před 8 rokyPokud pečete jakoukoliv drůbež a podléváte ji na začátku vývarem nebo vodou, tak vám vznikne parádní sós. I když ho můžete na konci ještě doladit během toho, co kuře, krůta, baby kuřátko nebo kachna odpočívají.Pojďme na to!Velikonoční nádivka s hlívou a medvědím česnekem
Před 8 rokyNetradiční velikonoční nádivka s hlívou a šalvějí. Nezapomeňte přidat hodně zeleného, Velikonoce jsou oslavou jara, a právě teď má sezonu medvědí česnek. Hlívu můžete využít i jako teplý předkrm, svačinu nebo rychlou večeři. K ní postačí dobrý chléb, vejce a sýr.Plněné bramborové knedlíky
Před 8 rokyKoko předvede spolehlivou přípravu těsta, díky které se knedlíky nemají šanci rozvařit, ale zůstanou měkké a nadýchané.Veggie burger Jamieho Olivera
Před 8 rokyVegetariánský burger Jamieho Olivera ve verzi podle Koko je neméně famózní.Jak připravit veganský dip
Před 8 rokyNávod na Veggie burger Jamieho Olivera najdete v tomto videu.Celý recept najdete na www.menudomu.czTelecí tatarský biftek
Před 8 rokyTatarák jinak, než jste zvyklí. Sice se obejdeme bez smažených topinek, syrových žloutků, plnotučné hořčice a kečupu, ale některé ingredience naopak přidáme. A stejně to bude dobrý!Belgický tatarský biftek
Před 8 rokyItalštější verzi tataráku jsme si předvedli v hlavním videu, kde se můžete nechat inspirovat. V bonusu uvidíte ještě belgický pohled na věc:)Švédské masové kuličky
Před 8 rokyJestli jezdíte rádi pod záminkou nakupování nábytku hlavně na masové kuličky, Koko právě vám dnes ukáže, jak si je připravit doma.Pečené vepřové koleno
Před 8 rokyDnes vám KOKO ukáže, jak připravit vepřové koleno tak, aby bylo opravdu měkké, až rozpadavé. V tomto případě platí, že nic se nesmí uspěchat.Recept na pravou anglickou snídani, kterou si můžete zpestřit ráno
Před 8 rokySnídaně šampionů. Pravá anglická snídaně je nejen vydatná, ale stojí i něco námahy. Zkuste s ní překvapit svou drahou polovičku na Valentýna, anebo ji prostě připravte na víkend. Jak urychlit čas přípravy a ušetřit nádobí, uvidíte v bonusovém videu.Proklatě pálivá gulášovka
Před 8 rokyKoko měla při natáčení receptu na gulášovku k dispozici doma omylem jen dva druhy papriky – maďarskou pálivou a uzenou pálivou. Takhle to vypadalo, když pak ochutnala svůj výtvor.Slaný koláč se slaninou, žampiony a červenou cibulí
Před 8 rokyNa tuto verzi slaného koláče si připravte kvalitní slaninu nebo pancettu, pažitku, žampiony a červenou cibuli. Vše je opět nutno nakrájet, hlavně cibuli a žampiony na tenko. Do základu opět patří créme fraîche. Můžete přidat i sýr, fantazii se meze nekladou...Dukátové buchtičky se šodó
Před 8 rokyPři přípravě tohoto dezertu buďte trpěliví, nesnažte se nic urychlovat, vše potřebuje svůj čas. Odměnou vám budou krásně nadýchané dukátové buchtičky s pravým šodó z vína.Sněhové pusinky
Před 8 rokyCo s přebytečnými bílky? Stačí ještě cukr, špetka soli, šlehač a sněhové pusinky jsou na světě.Domácí gnocchi se sýrovou omáčkou
Před 8 rokyVyrobit poctivé domácí gnocchi vám sice zabere nějaký čas, ale výsledek rozhodně stojí za to. A když k nim vykouzlíte i sýrovou bešamelovou omáčku s baby špenátem, všichni se budou olizovat až za ušima.Rychlé gnocchi se sýrem a parmazánem
Před 8 rokyPokud nemáte čas na domácí gnocchi, použijte kupované a vyzkoušejte tento neskutečně rychlý recept.Moravský vrabec s chlupatými knedlíky
Před 8 rokyMoravský vrabec se zelím – naprostá klasika, navíc vhodná na současné mrazivé víkendy. Je ale důležité vědět, kolik je jedna a dvě třetiny:) U masa totiž používáme dvě třetiny plecka a třetinu bůčku, u knedlíků zase dvě třetiny syrových a třetinu vařených brambor.Domácí bílé zelí
Před 8 rokyPokud si chcete připravit domácí bílé zelí a nepoužívat kysané nebo bílé naložené, tak si pořiďte co nejhezčí hlávku, kterou uvidíte, a zelí nakrouhejte. Cibuli nakrájejte spíš najemno. Na sádle cibulku nechte zezlátnout, používejte ideálně vyšší rendlík s poklicí. Přidejte zelí a záhy trochu vývaru nebo bílého vína. Přiklopte a nechte dusit, aby zelí povolilo a změklo. Po 15 minutách už bude mnohem poddajnější. Budete potřebovat spoustu kmínu, soli, cukru i octa. Pokud ho chcete zahustit, doporučuju najemno nastrouhanou syrovou bramboru. Všechno dostatečně provařte.Domácí tatarka
Před 8 rokyRecept na květákové placičky, ke kterým se tatarka náramně hodí, najdete ZDE.Domácí bramborové chipsy
Před 8 rokyJak si jednoduše připravit křupavé bramborové lupínky? Využijte i zdravější variantu a udělejte si chipsy z řepy, celeru nebo petržele. Skvělý nápad na silvestrovské pohoštění!Losos s hráškovým pyré
Před 8 rokyPokud vám vánoční kapr nevoní, můžete místo něj vyzkoušet vynikajícího lososa s fenyklem a hráškovým pyré.Nakládaný hermelín
Před 8 rokyNakládaný hermelín je klasika, která by na silvestrovské párty rozhodně neměla chybět. Při nakládání je třeba dbát na základní pravidla, jinak ale klidně můžete popustit uzdu fantazii, variant a chutí je nespočet.Sterilizace sklenice
Před 8 rokyAby vám naložené hermelíny co nejdéle vydržely, je třeba pracovat se sterilní sklenicí a víčkem.Minutkový guláš
Před 9 rokyMENU domů je zpátky! Začínáme luxusní hovězí svíčkovou, kterou ale použijeme překvapivě na minutkový guláš. Není to klasický guláš, maso na něj není z nejlevnějšího kraje, jeho výhodou ovšem je, že budete mít maximálně za 30 minut hotovo.Koko se snaží odvrátit hrozící krach...
Před 9 rokyZáchranná mise à la Koko. Vývary moc z pultů nemizí, takže se do jejich prodeje Koko pouští sama. Naštěstí se ohledně vývarů i dalších akcí možná blýská na lepší časy...Pár triků na dokonalý hovězí vývar: Tmavá barva, silná chuť
Před 9 rokyVývary od Koko jsou prý jako paní Colombová. Existují, ale nikdo je nikdy neviděl. To se teď změní. Jeden z velkých prodejců ve velkých městech je již uvedl do prodeje. A jak takový pořádný, silný a tmavý hovězí vývar udělat? Koko prozrazuje několik skvělých triků.Piknik s kachním a svíčkovým knedlíkoburgerem
Před 9 rokyKoko pozvala své fanoušky i kritiky na piknik do Chateau St. Havel v Praze, aby ochutnali její další streetfoodovou verzi české klasiky – knedlíkoburger – a to svíčkový a kachní. Jak hosté burgery ohodnotili?Superrychlá svíčková, kterou připravíte do 20 minut
Před 9 rokyV dnešním díle se trochu vrátíme v čase, kdy Koko uspořádala tiskovku a pozvala novináře na ochutnávku svých vývarů i atraktivního menu. Jedním ze servírovaných "rychlotalířků" byla i smetanová omáčka z kořenové zeleniny s hovězí svíčkovou. Je hotová do 20 minut a rozhodně ji zkuste. Místo knedlíků můžete podávat třeba...batáty!Kuře s broskví à la Koko a nekonečné litry vývaru
Před 9 rokyKubros se stal na Highjumpu hitem, takže si dnes ukážeme, jak si jej můžete připravit i doma.Highjump Hříměždice: Koko boduje s jedinečnými recepty
Před 9 rokyRozkaz zněl jasně: Koko nesmí prodělat a po prodeji specialit v pronajatém food trucku na třídenním mistrovství ČR ve skocích do vody musí zůstat alespoň na nule. Jaká bude bilance po zakrmení hladových krků, na které čekalo kromě vývaru i inovativní kuře s broskví a falešná dršťková?Jak vydělat 25 000 Kč za den na vývaru a jednoduchých pokrmech
Před 9 rokyV předchozích retrospektivních epizodách ze zimního období jste viděli, jak se Koko vrhá do podnikání, metodou pokus-omyl vaří vývary ve velkém, zdolává nástrahy a překážky. Teď je srpen a její další gastronomické krůčky můžeme sledovat v reálném čase. Lahvičky s vývary jsou uzavřeny, polepeny etiketami a čekají na své další využití. Koko vymýšlí pokrmy, do nichž vývary použije, a následně je vyrazí prodávat na letní akce.Svérázná česká kuchyně à la Koko: Originální kulajda a streetfoodové speciality
Před 9 rokyKoko uvařila prvních 1 000 litrů vývarů do sklenic. Pro prodej na festivalech a trzích je to ale málo. A tak se vedle vývarů rozhodla prodávat i polévku a české streetfoodové speciality ve velmi svérázném pojetí.

