Zavřít
Míra Panuška

Míra Panuška

Nejnovější články na Seznamu na téma Míra Panuška
  • Salámista

    Paštikář Tomáš Babinec alias Čongrády vyrobí paštiku jakou svět neviděl

    Před 2 roky
    Zdar a sílu! Toto je poslední díl zimní série. Tentokrát jsme se vzdálili od tradičního souboje a dali prostor Tomášovi Babincovi, který pro nás vyrobil paprikový lalok z mangalice a hrubozrnnou játrovou paštiku. Vše dle tradičních slovenských receptur. Směle klikejte na play a díky za váš čas u sledování pořadu Salámista.
     Komentáře
  • Salámista

    Pochutnejte si: Tradiční zabijačková polévka „prdelačka“ vs. černý pudink

    Před 2 roky
    V tomto díle jsme s kuchařem Ozzym jeli na krev, a to doslova. Tématem byla tradiční zabíjačková polévka prdelačka a jelito po anglicku aneb „Black pudding“.
     Komentáře
  • Salámista

    Voňavý špek a bok z udírny vs. pomalu pečený bůček

    Před 2 roky
    Tentokrát jsme se soustředili na vepřový bok a hřbetní sádlo z mangalice. Posuďte sami, která z pochoutek je lákavější...
     Komentáře
  • Salámista

    Souboj řezníka a kuchaře: Echt zabijačkový guláš vs. pravé plíčky na smetaně

    Před 2 roky
    Tentokrát jsme šli až ke kořínku celé zabíjačky. Pajšl neboli kořínek řezník využil na zabíjačkový guláš. Kuchař Ozzy se pustil do plíčků na smetaně. Kdo pro vás souboj vyhraje? Posuďte sami.
     Komentáře
  • Salámista

    Tlačenka vs. sulc: Souboj řezníka a kuchaře v přípravě vepřových nožiček

    Před 3 roky
    Tentokrát jsme se zabývali vepřovými nožičkami. Řezník Míra je využil k výrobě tlačenky ve vepřovém žaludku a kuchař Ozzy uvařil parádní sulc. Co byste si dali raději? Mrkněte na to a jezte očima.
     Komentáře
  • Salámista

    Souboj řezníka a kuchaře: Lahodná a jemná jitrnice vs. voňavá a svěží porchetta

    Před 3 roky
    První řeznicko-kuchařský battle je o vepřové hlavě. Kdo z ní vytvoří chutnější a lepší pokrm? Posuďte sami.
     Komentáře
  • Salámista

    Pomalu tažená svíčková v zemi. Ohromí svou chutí i způsobem přípravy

    Před 3 roky
    Bonusový díl salámisty je o svíci v zemi. Stačí vzít krumpáč a vykopat díru, říkali mistři. Žhavé uhlíky a alobal to jistí. Anebo že by to všechno nakonec dopadlo jinak? No, uvidíte sami. Dobrou chuť všem salámistům!
     Komentáře
  • Salámista

    Neskutečná dobrota: Luxusní trhaná hovězí líčka, pikantní majonéza a česnekový chléb

    Před 3 roky
    Otevřete víčka, dnes tu máme líčka! Nebudou to líčka ledajaká, budou tažená celou noc v troubě a roztrhaná v křupavém chlebu. Řezník Míra prozradí pár informací o tomhle nedostatkovém zboží. Kuchaři v čele s Pájou se pak postarají o parádní dotažení celého sendviče. Buďte u toho s námi!
     Komentáře
  • Salámista

    Dokonalý šťavnatý steak s pikantní osvěžující omáčkou

    Před 3 roky
    Salámista si pro vás připravil pár tipů na skvělý steak. Vysvětlí, jaké mají vybrané partie hovězího masa výhody a kde se zhruba nachází. Kuchař Pája to rozpálí u grilu a Ozzy vám prozradí, jak udělat parádní chimichurri omáčku k masu. Postup, jak doma opéct skvělý steak podle Páji Tomáška najdete v závěrečných titulkách videa, protože to jsme v tom zmatku zapomněli říct.
     Komentáře
  • Salámista

    Čerstvá klobáska salsiccia s bylinkami. Takové dobrotě nelze odolat

    Před 3 roky
    Zdar a sílu! Ryze řeznický díl je tady. Na minimálně 110 let staré narážce po dědovi si narazíme vepřovou salsicciu s bylinkami. Co do ní patří a jak ji udělat řemeslně tak, aby se za nás předci moc nestyděli? Odpovědi naleznete ve videu. S chutí do toho, půl práce hotovo.
     Komentáře
  • Salámista

    Rožněná jehněčí roláda, která se rozpadá na jazyku

    Před 3 roky
    Na začátku jehně, na konci sandwich s grilovanou jehněčí roládou. Řezník Míra jehně nasolí solným lákem a vykostí. Kuchaři Pavel a Ozzy pak doladí k dokonalosti na housku. Na závěr to spolu tradičně sníme na hulváta. Aneb Jak jsme takhle v sobotu, opékali dobrotu.
     Komentáře
  • Salámista

    Takhle dobré jste je ještě nejedli. Připravte si lahodný sandwich plněný smaženými dršťkami

    Před 3 roky
    Do světa sandwichů se s kuchařem Pájou vrhneme po dršťce. Opět tradiční řeznická část a na to navazující část kuchařská. Rozjedeme společně parádní dobrotu se smaženými dršťkami a chilli majonézou. Mrkněte na to a v mžiku se vám sběhnou sliny. S chutí do toho, půl práce hotovo.
     Komentáře
  • Salámista

    Dokonalý hovězí vývar. Vyzkoušejte tipy od řezníka, které ho pozvednou na jinou úroveň

    Před 3 roky
    Piloťák salámisty o echtovním hovězím vývaru jako základu všeho dobrého. Řezník Míra vysvětlí, jaké hovězí partie do vývaru patří a proč. Kuchař Pavel se pak po svém pustí do samotného postupu přípravy. Jak je jejich zvykem, vše zmáknou pěkně po staru v cool prostorech bývalého prvorepublikového řeznictví U Panušků.
     Komentáře
Zdar a sílu! Jsem Míra Panuška, kluk z Hradešic, co má řezničinu v krvi. V roce 2019 jsem na řeznických stážích po Evropě založil blog salámista. S covidem stáže skončily a chtělo to novou vzpruhu. Proto jsme se rozhodli natočit v prostorech bývalého řeznictví mého pradědy společně s Pavlem Tomáškem videa o našich řemeslech tak, jak je oba máme rádi. S chutí do toho, půl práce hotovo.
Zdar a sílu! Jsem Míra Panuška, kluk z Hradešic, co má řezničinu v krvi. V roce 2019 jsem na řeznických stážích po Evropě založil blog salámista. S covidem stáže skončily a chtělo to novou vzpruhu. Proto jsme se rozhodli natočit v prostorech bývalého řeznictví mého pradědy společně s Pavlem Tomáškem videa o našich řemeslech tak, jak je oba máme rádi. S chutí do toho, půl práce hotovo.
Reklama