Paštikář Tomáš Babinec alias Čongrády vyrobí paštiku jakou svět neviděl
Před 2 rokyZdar a sílu! Toto je poslední díl zimní série. Tentokrát jsme se vzdálili od tradičního souboje a dali prostor Tomášovi Babincovi, který pro nás vyrobil paprikový lalok z mangalice a hrubozrnnou játrovou paštiku. Vše dle tradičních slovenských receptur. Směle klikejte na play a díky za váš čas u sledování pořadu Salámista.Pochutnejte si: Tradiční zabijačková polévka „prdelačka“ vs. černý pudink
Před 2 rokyV tomto díle jsme s kuchařem Ozzym jeli na krev, a to doslova. Tématem byla tradiční zabíjačková polévka prdelačka a jelito po anglicku aneb „Black pudding“.Voňavý špek a bok z udírny vs. pomalu pečený bůček
Před 2 rokyTentokrát jsme se soustředili na vepřový bok a hřbetní sádlo z mangalice. Posuďte sami, která z pochoutek je lákavější...Souboj řezníka a kuchaře: Echt zabijačkový guláš vs. pravé plíčky na smetaně
Před 2 rokyTentokrát jsme šli až ke kořínku celé zabíjačky. Pajšl neboli kořínek řezník využil na zabíjačkový guláš. Kuchař Ozzy se pustil do plíčků na smetaně. Kdo pro vás souboj vyhraje? Posuďte sami.Tlačenka vs. sulc: Souboj řezníka a kuchaře v přípravě vepřových nožiček
Před 3 rokyTentokrát jsme se zabývali vepřovými nožičkami. Řezník Míra je využil k výrobě tlačenky ve vepřovém žaludku a kuchař Ozzy uvařil parádní sulc. Co byste si dali raději? Mrkněte na to a jezte očima.Souboj řezníka a kuchaře: Lahodná a jemná jitrnice vs. voňavá a svěží porchetta
Před 3 rokyPrvní řeznicko-kuchařský battle je o vepřové hlavě. Kdo z ní vytvoří chutnější a lepší pokrm? Posuďte sami.Pomalu tažená svíčková v zemi. Ohromí svou chutí i způsobem přípravy
Před 3 rokyBonusový díl salámisty je o svíci v zemi. Stačí vzít krumpáč a vykopat díru, říkali mistři. Žhavé uhlíky a alobal to jistí. Anebo že by to všechno nakonec dopadlo jinak? No, uvidíte sami. Dobrou chuť všem salámistům!Neskutečná dobrota: Luxusní trhaná hovězí líčka, pikantní majonéza a česnekový chléb
Před 3 rokyOtevřete víčka, dnes tu máme líčka! Nebudou to líčka ledajaká, budou tažená celou noc v troubě a roztrhaná v křupavém chlebu. Řezník Míra prozradí pár informací o tomhle nedostatkovém zboží. Kuchaři v čele s Pájou se pak postarají o parádní dotažení celého sendviče. Buďte u toho s námi!Dokonalý šťavnatý steak s pikantní osvěžující omáčkou
Před 3 rokySalámista si pro vás připravil pár tipů na skvělý steak. Vysvětlí, jaké mají vybrané partie hovězího masa výhody a kde se zhruba nachází. Kuchař Pája to rozpálí u grilu a Ozzy vám prozradí, jak udělat parádní chimichurri omáčku k masu. Postup, jak doma opéct skvělý steak podle Páji Tomáška najdete v závěrečných titulkách videa, protože to jsme v tom zmatku zapomněli říct.Čerstvá klobáska salsiccia s bylinkami. Takové dobrotě nelze odolat
Před 3 rokyZdar a sílu! Ryze řeznický díl je tady. Na minimálně 110 let staré narážce po dědovi si narazíme vepřovou salsicciu s bylinkami. Co do ní patří a jak ji udělat řemeslně tak, aby se za nás předci moc nestyděli? Odpovědi naleznete ve videu. S chutí do toho, půl práce hotovo.Rožněná jehněčí roláda, která se rozpadá na jazyku
Před 3 rokyNa začátku jehně, na konci sandwich s grilovanou jehněčí roládou. Řezník Míra jehně nasolí solným lákem a vykostí. Kuchaři Pavel a Ozzy pak doladí k dokonalosti na housku. Na závěr to spolu tradičně sníme na hulváta. Aneb Jak jsme takhle v sobotu, opékali dobrotu.Takhle dobré jste je ještě nejedli. Připravte si lahodný sandwich plněný smaženými dršťkami
Před 3 rokyDo světa sandwichů se s kuchařem Pájou vrhneme po dršťce. Opět tradiční řeznická část a na to navazující část kuchařská. Rozjedeme společně parádní dobrotu se smaženými dršťkami a chilli majonézou. Mrkněte na to a v mžiku se vám sběhnou sliny. S chutí do toho, půl práce hotovo.Dokonalý hovězí vývar. Vyzkoušejte tipy od řezníka, které ho pozvednou na jinou úroveň
Před 3 rokyPiloťák salámisty o echtovním hovězím vývaru jako základu všeho dobrého. Řezník Míra vysvětlí, jaké hovězí partie do vývaru patří a proč. Kuchař Pavel se pak po svém pustí do samotného postupu přípravy. Jak je jejich zvykem, vše zmáknou pěkně po staru v cool prostorech bývalého prvorepublikového řeznictví U Panušků.


