Zavřít
Mistr pekař

Mistr pekař

Nejnovější články na Seznamu na téma Mistr pekař
  • Mistr pekař

    Jednoduchý a vláčný žitno-pšeničný chléb. Nejlepší je druhý den, chutě se krásně spojí

    Před 3 roky
    Dobře voní, skvěle vypadá a nejlépe chutná s máslem, paštikou nebo sýrem. Před pečením ho nezapomeňte pokropit a pomoučit, aby povrch krásně popraskal. Potřebujete: 100 g pšeničné hladké mouky, 400 g žitné hl. mouky, 15 g octa, 13 g soli, 13 g droždí, 3 g kmínu, 400 g vody, vodu a žitnou hl. mouku na posypání a mašlování. Doba přípravy 2 hod (z toho 1 h 30 min zrání a kynutí), pečení cca 55 min.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Jak na klasické máslové housky? Těšte se, až vám doma zavoní

    Před 3 roky
    Tradiční české pečivo z pšeničné mouky, másla, mléka a droždí. Za dvě a půl hodiny můžete mít na stole vlastnoruční voňavé houstičky! Ingredience: 500 g pšeničné hladké mouky, 260 g mléka, 40 g másla, 20 g čerstvého droždí, 10 g soli, 5 g cukru krupice. Na posypání: sezamové semínko, sůl, kmín, mák. Doba přípravy: cca 2 h 30 min (z toho 1 h 15 min zrání a kynutí), pečení cca 15 min.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Křehké tyčinky grissini jsou hotové raz dva. Překvapte návštěvu vlastnoruční výrobou

    Před 3 roky
    Křehké a voňavé tyčinky s bylinkami jsou výborné hlavně k vínu, ale hodí se na jakékoliv posezení a ke slanému mlsání. Na domácí výrobu budete potřebovat: 300 g pšeničné hladké mouky, 50 g olivového oleje, 6 g soli, 15 g čerstvého droždí, 3 g rozmarýnu, 210 g vody. Doba přípravy: cca 1h 45 min (z toho 1 h zrání a kynutí), pečení cca 25 min.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Jak si doma upéct dietní a bezlepkové bulky. Zní to šíleně? Opak je pravdou, jsou vynikající

    Před 3 roky
    Potřebujete: 500 g polotučného tvarohu, 2 vejce, 6 lžic psyllia (50 g), 2 lžíce chia semínek (25 g), 2 lžíce lněného semínka (25 g), 2 hrsti slunečnicových semínek (50 g), 1 hrst dýňových semínek (50 g), trocha soli (5 g), půl prášku do pečiva (6 g). Na pomazání 2 vejce, trocha mléka, špetka soli. Na posypání sezamové semínko, sůl, kmín. Doba přípravy 45 minut (včetně odpočinutí těsta), pečení 45 min.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Pár ingrediencí a trocha trpělivosti. Mistr pekař vás naučí měkkou a křupavou bagetu

    Před 3 roky
    Kousek Itálie u vás doma! Rustikální bagetu není složité upéct, hodí se na snídaně, k polévkám, salátům i na grilovačku. Potřebujete: 500 g pšeničné hladké mouky, 20 g čerstvého droždí, 10 g soli, 5 g olivového oleje, 25 g balzamického octa ke zdobení (Balsamico Créma), 380 g vody + plastový potravinářský box. Doba přípravy: cca 2 h 50 min (z toho 2 h 15 min zrání a kynutí), pečení asi 20 min.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Vynikající máslové sušenky? Lehčí, než si myslíte. Po upečení vydrží 3 měsíce

    Před 3 roky
    Ingredience: 330 g pšeničné hladké mouky, 130 g másla, 15 g mléka, 70 g cukru krupice, 1 vejce, 5 g prášku do pečiva, půl lžičky vanilkové esence (1 g). Na dokončení: hladká mouka na obalení vidličky, moučkový cukr na posypání sušenek. Další vybavení: potravinářská fólie. Doba přípravy: cca 1 h 35 min (z toho 1 h zrání těsta v lednici) + pečení asi 15 min.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Jak upéct perfektní a nadýchané bulky na domácí hamburger

    Před 3 roky
    Ingredience: 380 g pšeničné hladké mouky, 40 g másla, 15 g cukru krupice, 20 g čerstvého droždí, 8 g soli, 1 vejce, 170 g plnotučného mléka, 50 g vlažné vody + na dohotovení 2 žloutky a sezamové semínko. Doba přípravy: Cca 1 h 40 min (z toho 1 h zrání a kynutí), pečení cca 37 min
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Podmáslový chléb krok za krokem. Křupavý a voňavý v neděli na stole

    Před 3 roky
    Pšenično-žitný chléb budete připravovat zhruba 135 minut (z toho hodinu a tři čtvrtě zabere zrání a kynutí), pečení trvá asi 50 minut. Ingredience: 300 g pšeničné hladké mouky, 200 g žitné chlebové mouky, 450 g kysaného podmáslí, 15 g čerstvého droždí, 13 g octa, 13 g soli, 3 g kmínu. Další vybavení: pečicí papír a potravinářská fólie.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Upečte si vynikající toastový chléb. Rozdíl mezi domácím a kupovaným je obrovský

    Před 3 roky
    Až svůj vyrobený chléb budete toastovat, máslo se nádherně rozvoní po celé kuchyni! Ingredience: 750 g pšeničné hladké mouky, 70 g másla, 450 g mléka, 30 g čerstvého droždí, 5 g cukru krupice, 15 g soli. Další vybavení: potravinářská fólie, pečicí forma 30×10 ×10 cm. Doba přípravy: cca 2 h (z toho 1 h 30 min zrání a kynutí), pečení: cca 47 min.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Jak připravit tvarohovou i povidlovou náplň do koláčů a k tomu sváteční drobenku

    Před 3 roky
    Ingredience na 36 koláčků. TVAROHOVÁ: 250 g měkkého plnotučného tvarohu, 50 g cukru, 5 g vanilkového cukru, 5 g nastrouhané citronové kůry, 1 vejce, 20 g rozinek v tuzemáku. POVIDLOVÁ: 440 g švestkových povidel, 5 g tuzemáku, 2 g mleté skořice, 10 g strouhanky (zbytek uchovejte v lednici) SVÁTEČNÍ DROBENKA: 130 g hrubé mouky, 80 g másla, 60 g cukru krupice, 20 g vanilkového cukru, 5 g tuzemáku.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Pravé moravské koláče s tuzemákem? S mistrem pekařem je hravě zvládnete

    Před 3 roky
    Na 36 koláčků: 180 g pšeničné hl. mouky, 70 g polohr. mouky, 130 g vlažného mléka, 100 g změklého másla, 30 g cukru krupice, 25 g droždí, 1 žloutek, 1 lžička soli, hl. mouka na podsypání těsta. Náplně: 460 g povidlové a 360 g tvarohové + 100 g drobenky (vše v bonusu). Na potření před pečením: 1 vejce, 1 lžíce mléka špetka soli. Po pečení: 100 g rozpuštěného másla, 50 g moučk. cukru, 10 g tuzemáku.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Jednoduché a báječné sýrové krekry k televizi i na posezení s přáteli

    Před 3 roky
    Jsou rychlé, jednoduché a rodina i přátelé stoprocentně ocení vaši vlastnoruční výrobu domácího pohoštění! Ingredience: 250 g pšeničné hladké mouky, 5 g soli, 5 g hnědého cukru, 20 g olivového oleje, 140 g vlažné vody, 100 g strouhaného parmezánu. Na dohotovení: olivový olej hrubá sůl Další vybavení: pečicí papír potravinářská folie. Doba přípravy cca 40 min, z toho pečení cca 20 min.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Měkoučké domácí loupáky s mákem. Jak je nechat po upečení správně vydýchat?

    Před 3 roky
    Co budete potřebovat na skvělé české loupáky s mákem? 400 g pšeničné hladké mouky, 180 g vlažného mléka, 60 g cukru krupice, 40 g sádla, 25 g čerstvého droždí, 2 vejce, 5 g soli. Na mašlování a posypání: 1 vejce, lžíce mléka, špetka soli, mák. Další vybavení: potravinářská fólie, pečicí papír. Doba přípravy: cca 1 hod 50 min (z toho 1 h 10 min zrání a kynutí), pečení asi 15 min.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Kynutý borůvkový koláč s lehoučkým těstem. Celý plech zmizí, než bys řekl švec

    Před 3 roky
    Ingredience na koláč: 250 g pšeničné hladké mouky, 40 g cukru krupice, špetka soli, 80 g vlažného mléka, 30 g čerstvého droždí, 1 žloutek, 1 vejce, 80 g slunečnicového oleje, 500 g borůvek, hladká mouka na podsypání těsta. Na potření: 1 vejce, 1 lžíce mléka, špetka soli. Ingredience na drobenku: 200 g hrubé mouky, 100 g másla, 100 g cukru krupice.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Naučte se s mistrem pekařem karlovarské rohlíky plné lahodného másla

    Před 3 roky
    Víkendové ráno s čerstvými voňavými rohlíky! Ty karlovarské mají mimořádnou chuť a hravě je zvládnete. Ingredience na 6 ks: 250 g pšeničné hladké mouky, 130 g vlažného mléka, 50 g másla, 20 g čerstvého droždí, 5 g soli, 5 g cukru krupice. Na potření: rostlinný olej. Další vybavení: pečicí papír, potravinářská fólie. Doba přípravy: cca 2 h 20 min, pečení cca 15 min.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Mramorovaná buchta z majonézy

    Před 3 roky
    Upečte si krásně mramorovanou a nebesky vláčnou buchtu. Ingredience: 200 g cukru krupice, 300 g majonézy, 200 g pšeničné hladké mouky, 20 g vanilkového cukru, 3 vejce, 20 g kakaa, 1 prášek do pečiva. Na vymazání a vysypání formy: máslo, hrubá mouka. Další vybavení: forma na biskupský chlebíček – ve videu je použita forma o rozměrech 25 × 10 × 7 cm. Doba přípravy cca 30 min, pečení cca 45 min.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Upečte si netradiční chléb s ohromující chutí: Je se sýrem a uzeným a zadělává se černým pivem

    Před 3 roky
    Naučte se s mistrem pekařem připravit vynikající chléb, který se zadělává černým pivem. Doba přípravy: cca 1 h 45 min (z toho 1 h 10 min zrání a kynutí) Pečení: cca 45 min Ingredience: 300 g pšeničné hladké mouky, 200 g žitné chlebové mouky, 400 g černého piva, 15 g čerstvého droždí, 13 g octa, 13 g soli, 150 g sýru Gouda 45 %,150 g uzené kýty, na dokončení: žitná mouka. Další vybavení: ošatka.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Jak upéct tradiční prvorepublikové dalamánky? Mistr pekař vás to naučí krok za krokem

    Před 3 roky
    Doba přípravy: cca 1 h 45 min (z toho 1 h zrání a kynutí). Pečení: cca 15 min. Ingredience na 8 ks: 350 g pšeničné hladké mouky, 150 g žitné hladké mouky, 13 g octa, 10 g soli, 15 g čerstvého droždí, 3 g kmínu, 4 g fenyklu, 330 g vody. Na posypání: směs drceného fenyklu a hrubé soli. Další vybavení: pečicí papír, potravinářská folie
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Jak upéct pravé škvarkové placky? Jsou božské, jednoduché a výborné k pivu

    Před 3 roky
    Mistr pekař vás naučí další dobrotu! Doba přípravy: cca 1 h 45 min (z toho 1 h zrání a kynutí, pečení 20 min). Ingredience na 8 ks: 250 g pšeničné hladké mouky, 200 g škvarků (100 g namletých a 100 g nahrubo nasekaných), 130 g mléka, 50 g sádla, 20 g čerstvého droždí, 10 g cukru krupice, 2 žloutky, 5 g soli. Na dokončení: 2 žloutky na potření placek, směs hrubé soli a kmínu na posypání placek.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Naučte se s mistrem pekařem upéct ty nejkřupavější domácí rohlíky

    Před 3 roky
    Martin Hanus je pekařský technolog a lektor v Pražském kulinářském institutu. S ním se nemusíte trouby bát! Začněme křupavými rohlíky! Doba přípravy: cca 1 h 30 min (z toho 1 h zrání a kynutí) Pečení: cca 12 min Ingredience: 400 g pšeničné hladké mouky, 25 g oleje, 220 g mléka, 2 g cukru krupice, 20 g čerstvého droždí, 8 g soli. Na dokončení: sůl, kmín, mák. Další vybavení: potravinářská fólie
     Komentáře
Martin Hanus je pekařský technolog a odborný konzultat, který má dvacetiletou praxi v pečení. Peče nejen sám, ale učí to i ostatní – je lektorem v Pražském kulinářském institutu. A teď to v naší minisérii naučí i vás. Dozvíte se základní pekařská pravidla, abyste uměli jednoduše upéct chléb, dalamánky, housky nebo třeba velikonoční mazanec.
Martin Hanus je pekařský technolog a odborný konzultat, který má dvacetiletou praxi v pečení. Peče nejen sám, ale učí to i ostatní – je lektorem v Pražském kulinářském institutu. A teď to v naší minisérii naučí i vás. Dozvíte se základní pekařská pravidla, abyste uměli jednoduše upéct chléb, dalamánky, housky nebo třeba velikonoční mazanec.
Reklama