Zavřít
Peklo na talíři

Peklo na talíři

Nejnovější články na Seznamu na téma Peklo na talíři
  • Peklo na talíři

    Šunková pizza podruhé

    Před 12 roky
    Po roce jsme se vrátili k tématu mražených šunkových pizz. Zajímalo nás totiž, jestli už se jejich prodejci či výrobci konečně chytli za nos. Co myslíte, jak to dopadlo? Je už šunková pizza konečně šunková?
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Zázračný džus

    Před 12 roky
    Dnešní díl bude tak trochu netradiční. Bude totiž o zázračném nápoji, který pod záminkou klinické studie nabízejí ve školkách vychytralé prodejkyně důvěřivým maminkám. Tedy až potom, co jim oznámí, že jsou na tom jejich děti zdravotně špatně.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Jogurty

    Před 12 roky
    V dnešním díle se podíváme na zoubek jogurtům, i těm nízkotučným a probiotickým. Je pravda, co se o nich říká? Roman Vaněk se vydal do Thomayerovy nemocnice za doc. MUDr. Pavel Kohoutem, PhDr., odborníkem na výživu.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Jíšky

    Před 12 roky
    V dnešním díle Pekla na talíři se podíváme na jíšky. Svůj názor na ně a návod na přípravu poctivé domácí jíšky a zápražky pro vás mají Roman Vaňek a Zdeněk Marcín, šéfkuchař Pražského kulinářského institutu.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Další blbosti na obalech

    Před 12 roky
    Dnes pro vás opět máme díl inspirovaný tím, co nám posíláte na náš mail nesmysly@prakul.cz a na Facebook. První díl na toto téma najdete ZDE. Ale protože potravin s nesmysly a blbostmi na obalech je nevyčerpatelná studnice, vybrali jsme z ní pár perel i do dnešního dílu. Facebook Pekla na talíři najdete ZDE Více také na www.prakul.cz Režie: J. Fischer, redaktorka: M. Fojtová, kamera: J. Mikulka a P. Braun, střih: V. Šimek
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Domácí příprava kávy

    Před 12 roky
    V dnešním díle vám Roman Vaněk a barista Michal Křižka ukáží, jak si doma připravit dobrou velkou kávu.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Proč kuchaři neumí vařit

    Před 12 roky
    V dnešním díle Pekla na talíři si pro vás Roman Vaněk připravil smutnou sondu do systému vzdělávání na našich gastronomických školách. Jeho host, kuchař a majitel restaurace Nad jezerem Jiří Roith, se zase svěřil se svými zážitky z kuchařské školy, kterou vystudoval v Kanadě.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Špatné čepování piva

    Před 12 roky
    V dnešním díle Pekla na talíři se podíváme na časté chyby výčepních. Hostem je Lukáš Svoboda, mistr světa v čepování plzeňského piva. Každé pivo si zaslouží svůj vlastní způsob čepování. Lukáš Svoboda ukazuje "hladinku", což je způsob čepování typický pro piva plzeňského typu.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Čepování piva pro pokročilé

    Před 12 roky
    V tomto speciálním dílu Pekla na talíři vám Lukáš Svoboda, mistr výčepní, předvede čepování piva na dvakrát, hladinku, čochtana, mlíko a šnyt.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Velikonoce po česko-německu

    Před 12 roky
    V dnešním díle se podívejte na to, jak si Roman Vaněk a Zdeněk Marcín pěkně nakoupili na Velikonoce. Kupovali totéž ve stejných obchodech (Lidl, Penny a Kaufland), jen jeden z nich v Ústí nad Labem a druhý ve 40 km vzdáleném německém městečku Pirna.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Hotová jídla

    Před 12 roky
    V dnešním díle Pekla na talíři se podíváme na kvalitu hotových jídel. S Romanem Vaňkem je ochutnával Zdeněk Marcín, šéfkuchař Pražského kulinářského institutu. V jejich testu propadly tyhle dvě šmakulády: Lasagne Bolonese (Heli, 73,90 Kč) a Hovězí guláš s houskovým knedlíkem (Heli, 44,90 Kč). Nejlépe naopak dopadly: Bramborové knedlíky plněné uzeninou a uzeným masem se zelím (Spar, 44,90 Kč ) a Španělský ptáček naruby s rýží (Albert, 64,90 Kč).
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Čerstvé maso

    Před 12 roky
    V jednom z minulých dílů jste měli možnost vidět křehčené - tedy vodou napíchané - mražené maso. Teď ale přicházíme ještě s větší šmakuládou: s vodou napíchaným čerstvým, chlazeným masem. Tedy s masem, o kterém zákazník předpokládá, že to je 100% maso z čerstvě naporcovaného zvířete. Několik takových výrobků jsme našli v Albertu.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Skryté cukry

    Před 12 roky
    Taky ráno váháte, zda si dáte do kafe jeden nebo dva cukry? Tak se podívejte na naše video. Cílem tohoto dílu není odradit lidi od požívání cukru - cukr k životu potřebujeme - ale často ho asi baštíme mnohem víc, než by bylo třeba a než si vlastně myslíme. Bio-ženy jistě také přidají, že zdravější než rafinovaný bílý cukr (rafinací přichází o všechny živiny) jsou hnědé cukry či přírodní sladidla jako med, javorový či agávový sirup, stévie atp. Technická poznámka: kostka cukru, se kterou v pořadu operujeme, váží 4 gramy.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Másla vs. margaríny

    Před 12 roky
    V dnešním díle Pekla na talíři se blíže podíváme na másla, margaríny, směsné tuky a pomazánková másla . Pozvání do pořadu přijala Prof. Ing. Jana DOSTÁLOVÁ, CSc. ze Společnost pro výživu a Fóra zdravé výživy.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Kuřecí bujóny

    Před 12 roky
    V dnešním díle Pekla na talíři si pro vás Roman Vaněk a Zdeněk Marcín připravili test kuřecích bujónů nakoupených napříč českými supermarkety. Jejich ceny se pohybovaly v rozmení 8,20 - 134,90 Kč.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Domácí vývar

    Před 12 roky
    V tomto videu se můžete podívat, jak se má správně připravovat poctivý domácí vývar. Vývar vaříme pozvolna na mírném ohni 3,5 - 4 hodiny.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Mléko

    Před 12 roky
    V dnešním díle Pekla na talíři se podíváme na zoubek mléku. Pozvání do pořadu příjala Ing. Iva Jebavá, Ph.D., z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Müsli

    Před 12 roky
    V dnešním díle Pekla na talíři se podíváme na "zdravé snídaně" v podobě müsli a cereálií. Pozvání do pořadu příjala Mudr. Václava Kunová, dietoložka ze Společnosti pro výživu.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Rekapitulace 2012

    Před 12 roky
    V posledním letošním díle Pekla na talíři si shrneme, co se za tento pekelný rok událo.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Taveňáky

    Před 12 roky
    V dnešním díle Pekla na talíři se podíváme na zoubek taveným sýrům. Pozvání do pořadu přijala Ing. Tereza Morávková, doktorandka Ústavu mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Spaghetti a Špagety

    Před 12 roky
    Dnešním dílem Pekla na talíři nás bude znovu doprovázet italský restauratér Riccardo Lucque, který si přinesl své oblíbené těstoviny a bude je porovnávat s produkty, které jsou dostupné v českých obchodech a supermarketech.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Čokoládové figurky

    Před 13 roky
    V dnešním díle se s dnešním hostem, paní prof. Annou Struneckou, autorkou knih Doba jedová, Doba jedová 2 a Varovné signály očkování, podíváme na čokoládové figurky a jejich náhražky. Vítězové: Teddy - Mléčná čokoláda 30% (výrobce Lindt); Anděl - Mléčná čokoláda 30% (výrobce Chocoland Beri a.s.); Mikuláš - Mléčná čokoláda 30% (výrobce Milka); Anděl Mléčná čokoláda 32% (výrobce Heinz Food a.s.). Poražení: Čert - Mléčná poleva (výrobce Quality season product s.r.o.); Foukaná mikulášská figurka z kakaové hmoty - cukrovinka 6% (výrobce Maďarsko); Čert - kakaová pochoutka 6,2% (výrobce Polsko)
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Levné víno

    Před 13 roky
    V dnešním pekelném díle Pekla na talíři se podíváme na kvalitu těch lacinějších červených vín. Hostem tohoto dílu je pan doktor Luboš Bárta, uznávaný mezinárodní degustátor.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Itálie po Česku

    Před 13 roky
    V dnešním díle se podíváme na klasické italské pokrmy po česku. Hlavně na rizoto, protože to je v českých ristorante-pizzeriích opravdu průšvih. Recept na pravé milánské risotto: Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku a krátce orestujeme. Přidáme šafrán, přisypeme rýži a zlehka orestujeme. Přilijeme deci bílého vína, odvaříme a přidáme první malou naběračku horkého vývaru. Stále mícháme, počkáme až se vývar téměř vypaří a přidáme další dokud není rýže měkká na skus. Sundáme z ohně a vmícháme kostičku másla a parmazán. Risotto necháme před podáváním minutu odpočinout.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Energetické nápoje

    Před 13 roky
    V dnešním díle Pekla na talíři se podíváme na zoubek energetickým nápojům. Hostem tohoto dílu je prof. Anna Strunecká, která působila mnoho let na Přírodovědecké fakultě UK v oboru fyziologie a vývojové biologie, dnes pracuje v Ústavu lékařské biochemie na 1. lékařské fakultě UK. Výsledky, ke kterým jsme dospěli, možná mnohé z vás překvapí.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Mimibazar.cz

    Před 13 roky
    Největší kulinářské perly už autorky receptů z portálu www.mimibazar.cz stáhly, ale i přesto můžete nalézt na těchto stránkách spousty jiných šmakulád. Ostatně přesvědčte se sami.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Křest knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy

    Před 13 roky
    Jak pokřtil Roman Vaněk svou novou knížku...
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Vepřové konzervy

    Před 13 roky
    Vážení přátelé, tohle je výsledek nejstrašidelnějšího natáčení, jaké jsme za dobu Pekla na talíři absolvovali.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Vepřové konzervy (teaser)

    Před 13 roky
    Už zítra. Nejstrašnější natáčení, jaké jsme za dobu Pekla absolvovali.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Umělá sladidla

    Před 13 roky
    Taky rádi pijete nápoje light, sugarfree, zero a buhvíjaké ještě, v domnění, že je to jaksi zdravější? Tak si pusťte toto video. Hostem dnešního dílu je prof. Anna Strunecká, která působila mnoho let na Přírodovědecké fakultě UK v oboru fyziologie a vývojové biologie, dnes pracuje v Ústavu lékařské biochemie na 1. lékařské fakultě UK.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Éčka pro děti

    Před 13 roky
    Když jsme před časem připravovali díl o éčkách, překvapilo nás, kolik se na natáčení sešlo produktů určených dětem. Tak jsme se rozhodli tuto kategorii pojmout ve zvláštním videu. Stejně jako u předchozího dílu platí: všechny látky jsou v mezích zákona, odborníci však varují před jejich dlouhodobými účinky.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Bagety

    Před 13 roky
    Dnešní díl možná leckoho překvapí. Roman Vaněk totiž obložené bagety šmahem nezavrhuje – říká, že na 150. kilometru D1 si při náhlém hladu těžko půjdete koupit pět ingrediencí na domácí sendvič, navíc obložené bagety se ve velkém konzumují i v mnohem gastronomicky osvícenějších zemích než je Česko. Když už tedy člověka přepadne hlad na dálniční bagetu, měl by mít představu, co ho čeká uvnitř. A proto jsme jich pár pro vás otevřeli a prozkoumali.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Křehčené maso

    Před 13 roky
    V dnešním díle se zaměříme na křehčené maso. Čím se křehčí a proč? A vyplatí se ho kupovat?
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Jak se vyrábějí éčka

    Před 13 roky
    Dnešní díl bude o tom, jak se vyrábějí některá z nejkřiklavějších éček. Bohužel při rozpoznávání jejich škodlivosti neplatí žádná obecná poučka, podle které by se člověk mohl jednoduše řídit. Nezbývá tedy, než si ta nejhorší éčka zapamatovat.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Olivové oleje

    Před 13 roky
    Dnešní díl je o děsivých, téměř nepoživatelných olivových olejích, ale také o mýtech, že se nehodí pro teplou kuchyni.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Buřty a špekáčky

    Před 13 roky
    Přátelé, vítejte u druhé řady Pekla na talíři. Dnes o buřtech a špekáčcích, protože to je téma, o které jste si v létě nejčastěji psali. Mňam!
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Nová řada Pekla na talíři

    Před 13 roky
    Již tuto středu se můžete těšit na novou řadu Pekla! První díl bude o buřtících a špekáčkách.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Jak se tvořila nová kuchařka Romana Vaňka

    Před 13 roky
    Přes léto sice Peklo neběží, ale Roman rozhodně neodpočívá. Zde můžete náhlédnout do kuchyně, když se připravovala nová kuchařka Romana Vaňka, která vyjde v říjnu a bude větší a obsáhlejší než jeho bestseller Poklady klasické české kuchyně.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Šmakulády z Facebooku

    Před 13 roky
    První sérii Pekla na talíři zakončujeme vyhlášením výsledků soutěže o největší šmakulády, které posílali naši fanoušci z Facebooku. Je to síla, dokoukejte až do konce.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Teaser na největší šmakulády

    Před 13 roky
    Už zítra vyhlášení soutěže o největší šmakulády, které nám poslali fanoušci naší stránky na Facebooku. Máte se na co těšit, vítězné vzorky neušly spravedlivému hněvu Romana Vaňka...
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Espresso

    Před 13 roky
    Jeden z minulých dílů - o kávě - vzbudil obrovský ohlas, nicméně Roman Vaněk usoudil, že ho v tomto tématu štve ještě jedna věc. A to, jak se v této zemi pije a podává espresso. Víc v dnešním pořadu.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Šmejdi

    Před 13 roky
    Dnešní díl bude trochu netradiční. Podíváme se na zoubek firmám, které na tzv. prodejních zájezdech vnucují důchodcům předražené nádobí. Způsob prodeje je šokující. Hostem dnešního dílu je novinářka Silvie Dymáková, která se tomuto tématu dlouhodobě věnuje – její dokument s názvem Šmejdi bude dokončen na přelomu roku.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Ledové čaje

    Před 13 roky
    V dnešním díle se zaměříme na balený ledový čaj. Je to velká dojírna našich peněženek, ostatně Roman Vaněk to názorně spočítá. Navíc v balení bývá spousta „pomocníčků“ a obsah samotného čajového extraktu je zhruba 5-100x nižší, než kdybychom si čajový pytlík vylouhovali sami. Jen pro představu: na přípravu tradičního čaje se doporučuje cca 1g čaje na 1 dl vody – tedy asi 10g na 1l čaje - to odpovídá asi 1% podílu extraktu v ledovém čaji. Ty poctivější balené ledové čaje přitom obvykle mívají 0,2% extraktu čaje.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Čaj

    Před 13 roky
    V dnešním díle se zaměříme na čaj v – konkrétně na černý čaj v nálevových sáčcích, tzv. pytlících. Bohužel na rozdíl od kávy, která vzbudila minule tak velký ohlas, je to s čajem složitější. Kvalitu čaje totiž nelze moc určit pouhým pohledem, aniž čaj ochutnáte. Kvalita nejde poznat ani podle typu pytlíku (hedvábný vs. papírový) ani podle hrubosti (neznamená nutně, že větší čajové lístky musí být lepší než čajový prach). Rozhodující je pouze kvalita suroviny, její zpracování a její čerstvost. Proto u sypaných čajů (kterým se v tomto díle vyhýbáme) pozor na dózy v prodejnách čaje, které se pořád otvírají a čaj velmi rychle stárne.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Speciál pro fanoušky

    Před 13 roky
    Co se do dílu Pekla na talíři o čaji nevešlo: Earl Grey versus černý čaj!
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Džusy

    Před 13 roky
    V dnešním díle se zaměříme na ovocné nápoje, kterým se souhrně (a poněkud nepřesně) říká džusy. Co je to džus z koncentrátu? Co je to nektar? Kolik procent ovocné složky musí mít? Na to odpoví dnešní díl.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Káva

    Před 13 roky
    V dnešním díle se zaměříme na kávu. Za první republiky byla pražírna kávy v každém lepším koloniálu a přísun čerstvě pražené kávy byl tedy víc než samozřejmý. Dnes je situace trochu jiná. Co na kulturu pití kávy Roman Vaněk a expert-barista Michal Křižka? Uvidíte v tomto díle.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Výrobní salám

    Před 13 roky
    Dnes uvidíte nejlacinější masný výrobek – tzv. výrobní salám. Z čeho se vyrábí? Proč se vlastně nedá koupit v obchodě? Kam všude ho výrobci cpou? A kolik vlastně stojí vyrobit? Odpověď najdete v tomto díle. Poznámka: jako hosta v tomto díle uvidíte vyhlášeného pražského výrobce uzenin Tomáše Huderu, který výrobní salám rozhodně nevyrábí. V tomto díle vystupuje pouze jako expert.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Citronový koncentrát

    Před 13 roky
    V dnešním díle se zaměříme na jeden pozoruhodný citronový koncentrát. Highway To Hell!
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Jak poznat dobrou šunku

    Před 13 roky
    V dnešním díle se zaměříme na šunku. Jak se liší svou jakostí a jak poznat dobrou šunku, když výrobce neuvede jakost na obalu? Na to vám odpoví Roman Vaněk a jeho dnešní host, řezník František Kšána.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Vaječná epopej

    Před 13 roky
    V dnešním díle si ukážeme, na co si dávat pozor při nákupu vajíček. Ta se od sebe totiž liší nejen datem snášky, ale i svým původem. Vejce se podle chovu slepic dělí následovně: 0 - biovejce, 1 - venkovní chov, 2 - chov v hale, 3 - chov v kleci.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Grónská pomazánka

    Před 13 roky
    Kolik éček se vejde do grónské pomazánky? Přinášíme další díl seriálu Peklo na talíři, ve kterém šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk rozebere její složení. Mezi nejhorší éčka, které na vás v téhle delikatese číhají, patří: E 224 - disiřičitan draselný, E 250 - dusitan sodný, E 621 - glutaman sodný, E 110 - žluť SY (CI potravinářská žluť 3), E 124 - ponceau 4R (potravinářská červeň 7) a E 120 - kyselina karmínová.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Číšník versus host

    Před 13 roky
    V dnešním díle se zaměříme na vztah mezi číšníkem a hostem. Jistě se s námi podělíte o vlastní tragikomické zážitky s číšníky. Na druhou stranu obsuha je zdaleka nejhůře placenou profesí v gastronomii, takže - v případě spokojenosti - by mělo být samozřejmostí spropitné minimálně ve výši 10 procent útraty. Jestliže platíte kartou celý účet včetně spropitného, nebojte se číšníka zeptat, jestli se majitel s obsluhou o spropitné dělí. V opačném případě by bylo vhodné dát spropitné v hotovosti.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Mražená pizza

    Před 13 roky
    V dnešním díle se zaměříme na šunkovou mraženou pizzu. Kolik šunky asi obsahuje a kde ji koupíte nejlépe? Budete překvapeni. Jinak radíme pozor na rozdíl mezi šunkou a výrobním salámem. Šunku koupíte i za 20 Kč/100g, cena výrobního salámu je nižší než 5 Kč/100g.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Zavádějící obaly potravin

    Před 13 roky
    V dnešním díle se zaměříme na produkty, jejichž obaly nás na první pohled lákají na něco, co ve skutečnosti nejsou. Výrobci sice neporušují zákon, když malým písmem na druhé straně napíší, že místo kečupu si kupujete „kečupovou omáčku“, místo čokolády „kakaovou pochoutku“ atp. Můžete si ale být jisti, že kupujete otřesnou kvalitu za jen nepatrně nižší peníze než u „opravdových“ produktů. Sami si rozhodněte, jestli to stojí za to.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Angličtina pro gurmány

    Před 13 roky
    V dnešním díle se zaměříme na překlady jídel v jídelních lístcích. Leckde se dají najít opravdové perly!
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Rozborka utopence

    Před 13 roky
    V dnešním díle se zaměříme na jednoho velmi levného utopence ze supermarketu. Jaký má asi obsah masa? Dá se ještě vůbec hovořit o masném výrobku? Rada pro vás, která se do reportáže nevešla: utopence hledejte takové, které mají na etiketě, že jsou vyrobeny ze špekáčku. Jedině špekáček má totiž podle českých norem předepsaný minimální obsah masa (40 procent). Všechny ostatní „buřty, „vuřty“ atp. vy vyhlášce nefigurují, takže teoreticky nemusejí mít obsah masa žádný.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Šílené názvy jídel

    Před 13 roky
    V novém pořadu šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidá i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času provede rozbor některých zaručeně "zdravých" potravin. V dnešním díle se zaměříme na jména jídel v jídelních lístcích. Jistě i vy jste se setkali s Katovým šlehem, Tajemstvím kuchaře či Krkonošským překvapením. Roman Vaněk se však setkal s ještě mnohem horšími.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Úroveň stolování

    Před 13 roky
    V novém pořadu šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidá i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času provede rozbor některých zaručeně "zdravých" potravin. V dnešním díle se zaměříme pořádek, či spíše nepořádek na stole. Všímejte si detailů. Na (ne)uklizeném stole poznáte, zda si vás váží jako hosta.
     Komentáře
  • Peklo na talíři

    Rozbor dětské paštiky

    Před 13 roky
    Co všechno obsahuje údajně zdravá paštiková svačinka pro děti? Přinášíme druhý díl seriálu Peklo na talíři, ve kterém šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidá i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času provede rozbor některých zaručeně "zdravých" potravin.
     Komentáře
V seriálu Peklo na talíři poukazuje Roman Vaněk na úroveň české gastronomie a stolování. Pořad dostal na Life Sciences Film Festival v roce 2012 Cenu studentské poroty a Křišťálová Lupa za rok 2013 v kategoriích Zájmové weby a Projekt roku.
V seriálu Peklo na talíři poukazuje Roman Vaněk na úroveň české gastronomie a stolování. Pořad dostal na Life Sciences Film Festival v roce 2012 Cenu studentské poroty a Křišťálová Lupa za rok 2013 v kategoriích Zájmové weby a Projekt roku.
Reklama