Zavřít
Petr Smazal

Petr Smazal

Nejnovější články na Seznamu na téma Petr Smazal
  • MAD BBQ

    Největší burger, jaký jste kdy viděli. Zkusíme ho sníst do patnácti minut

    Před 2 roky
    V dnešní epizodě MAD BBQ RODEO se pokusíme sníst mega burger a překonat tak světový rekord z USA!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Výzva: Kuchaři vaří čtyři nejpálivější jídla na světě podle umělé inteligence

    Před 2 roky
    V historicky prvním díle MAD BBQ RODEO uvaříme čtyři nejpálivější jídla na světě!!!! V této výzvě uvaří kuchaři čtyři nejpálivější jídla, která vybrala umělá inteligence. Jeden z nich navíc vyhraje 10 000 KČ. Můžete se těšit na nejpálivější žebírka na světě od ŠUPIHO - majitele restaurace. Na kovbojské chilli od MAD BBQ. Na ultra pálivé nudle od výrobce nejlepších chilli olejů ve střední Evropě - Bauese. A na legendární Sečuánský steak od Petry Vindyšové. Finalistky soutěže MASTERCHEF...
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Pomalu grilované koleno, na kterém se jemné masíčko rozpadá a odlupuje od kosti

    Před 2 roky
    V dnešním videu si ugrilujeme koleno v keramickém grilu s vlastním grilovacím rubem (podrobný recept ve videu) a omáčkou ze sherry! Jedinečné spojení přináší úplně nový zážitek z tradičního českého pokrmu, který prostě miluje každý! Ručím ti za to, že až ho vyzkoušíš budeš ho milovat! A zároveň tím uděláš na své grilovací párty obrovskou parádu. Tak se pojď podívat na grilované koleno tak trochu jinak! Za nás se jedná o jedno z nejlepších kolen, jaké jsme kdy jedli.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Luxusní pikantní burger s vůní choriza a spálenou paprikou, který by hrdě obstál v „Mekáči“

    Před 2 roky
    Můj Maestro burger pro Mekáč. Vezmou ho ode mě?
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Lahodný burger se slaninou, arašídovým máslem a rybízovou marmeládou ve vás rozezní rock 'n' roll

    Před 2 roky
    Speciální burger pro Elvise Presleyho! To je King Burger od legendárního DJ BBQ. Toto léto se můžete těšit na speciální sérii inspirovanou tímto britským youtuberem, který naopak inspiroval mě, abych si založil youtube kanál. Takže po dlouhé době vás čekají extrémně „crazy“ videa! A pokud vládnete angličtinou mrkněte se na originál na kanále DJ BBQ.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Recept na 4 klasické tapas pinchos. Udělejte si doma španělskou atmosféru

    Před 2 roky
    Hledáte inspiraci na letní jídlo? Zkuste tapas pinchos! K tomu dobré víno a budete jako na dovolené! #tapas #spanelsko #doma
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Recept na Přemkův burger z „Mekáče“. Pořádně a lépe

    Před 2 roky
    Kovbojové a kovbojky, asi jste si všimli, že společnost McDonalds uvedla na trh novinku od Přemka Forejta. Jak už to tak bývá, tak se internet rozdělil na dvě poloviny. Na ty, co burger automaticky hejtují. A pak na ty, co si ho zamilovali. My jsme někde v půlce. Přemek navrhl super burger, ale ten z „Mekáče“ je limitovaný přípravou z polotovarů ve FASTFOODU. Tak jsme se rozhodli, že vám natočíme recept, jak si ho udělat tak, jako kdyby vám ho doma připravil přímo kuchař a porotce Masterchefa - Přemek Forejt. Je to jednoduché a uvidíte, že to na vaší grilovačce udělá velkou parádu!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Připravte si jídlo, které bude hitem letních grilovaček

    Před 2 roky
    Kovbojové a kovbojky, v dnešním receptu si připravíme jednoduchý grilovaný recept, který ale udělá velkou parádu na každé rodinné grilovačce. Jednoduchý, ale extrémně dobrý!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Zahajte grilovací sezónu s grilovacím salátem šéfkuchaře Radka Jakubce

    Před 2 roky
    Šéfkuchař Radek Jakubec nás kdysi naučil grilovací salát, který se hodí ke každé grilovačce. Protože nás bohužel Radek před měsícem opustil navždy, rozhodli jsme se v tomto díle na něj zavzpomínat.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Uvařte si „staré hadry“ aneb kubánské národní jídlo se specifickým názvem

    Před 2 roky
    Překlad je trochu děsivý, ale faktem zůstává, že „ropa vieja“ aneb „staré hadry“ jsou výborné kubánské jídlo, které vám udělá radost.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Nejlepší jednohubky k hokeji a filmům: Flautas aneb mexické Hořické trubičky

    Před 2 roky
    Ahoj kovbojové a kovbojky, dnes si připravíme jídlo, které ocení každý mlsoun k „tévé“. Až budete sledovat hokej můžete to mlsat ve velkém. A přitom křičet gól až vám to bude lítat z huby! Flautas! Dobrou chuť!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Národní venezuelské jídlo potěší jednoduchostí a skvělou chutí

    Před 2 roky
    v dnešní epizodě si připravíme národní venezuelský streetfood arepas. Jedná se o výborné a jednoduché jídlo, které ti udělá radost nejen samotnému, ale klidně i na párty.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Masíčko pečené na ohni v ananasu, které je vykoupané v luxusní marinádě

    Před 2 roky
    Ahoj kovbojové a kovbojky, dnes si připravíme taco al pastor, což je zdánlivě takový mexický kebab (gyros). Je to ale mnohem lepší, mnohem víc exotický a prostě to provází nádherný rituál přípravy!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    „Výborná houbová dršťkovka na ohni. Připravte si „apokalyptickou“ polévku“

    Před 2 roky
    Uvaříme si specialitu z Clickera, kterého možná znáte ze hry nebo seriálu The Last of Us. A nemyslete si, že my Češi - národ houbařů - necháme ty zombíky plný hub ležet ladem!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Extrémně smradlavá klobása, ve které je všechno, co milujeme: Syrečky a pivo

    Před 2 roky
    Ahoj kovbojové a kovbojky, v dnešním díle si připravíme jedny z mých nejoblíbenějších klobás. Spojení piva a syrečků vytvoří smrtelné kombo, které sice voní na celou vesnici, ale na druhou stranu chutná božsky!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Nejpálivější klobásy na světě, které by sežehly i samotné peklo

    Před 2 roky
    Ahoj kovbojové a kovbojky, v dnešním díle udělám radost všem, kteří se rozhodli ve svém životě pojídat oheň. Do udírny dáme ultimátní klobásy, které pálí dvakrát a udělají radost všem, kteří se nebojí vstoupit do pekel! Upozornění - toto opravdu nejsou pikantní klobásy. Tyhle skutečně pálí!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Luxusní kombinace: Domácí klobásy z pečeného lilku s mákem a pepřem

    Před 2 roky
    Šílená kombinace, která na první pohled může odpuzovat. Po vyuzení vám ale vzniknou nádherné a výrazné klobásy, které se úžasně pojí s červeným vínem. I tento typ klobás jsem připravil pro šéfkuchaře Radka Kašpárka a ocenil je jako velmi odvážné a chutné. Tak co? Budete mít odvahu je vyzkoušet?
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Domácí vyuzené klobásky ze spálených paprik

    Před 2 roky
    Ahoj kovbojové a kovbojky, spojení ohně a kouře funguje absolutně skvěle. Vyzkoušejte paprikové klobásy, kde část koření nahradíte paprikovou pastou vyrobenou z pečených (spálených) paprik v ohni. Krásné kouřové aroma z udírny vám tak doprovodí náramný „kick“ v podobě chuti pečených paprik přímo v klobáse. Uvidíte, že lepší paprikovou klobásu jste ještě nejedli. Tuto klobásu jsem vymyslel, když mě oslovil šéfkuchař a majitel michelinské restaurace Field - Radek Kašpárek. Chtěl po mně, abych spojil věci a techniky vaření, které miluji. Nepřemýšlel jsem vůbec dlouho, protože pro mě bylo absolutně jasné, že to musí být spojení masné výroby a vaření na ohni. Radek Kašpárek mi po ochutnání řekl, že to bylo skvělé spojení a že mu chutnalo. Je to krásná pochvala, které si moc vážím. Právě proto jsem se rozhodl se s vámi o recept podělit.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Švestkové bramborové knedlíčky sypané strouhankou a mákem, jak je měl rád i T. G. Masaryk

    Před 2 roky
    Ahoj kovbojové a kovbojky, vítám vás v letošním roce. A protože se nám blíží první kolo prezidentských voleb, neváhal jsem a oslovil jsem pár prezidentských kandidátů, abych zjistil, co vlastně mají rádi k jídlu. Ale ani jeden z nich mi neodepsal. A jak se říká: přes jídlo poznáš člověka. Nicméně já se nevzdávám a naštěstí mám strejdu „Googla“, který mi poradil, že jeden z největších našich prezidentů miloval švestkové knedlíky sypané mákem. Tak jsem společně s Krtkem uvařil právě tuhle dobrotu. A vzkaz pro nového prezidenta? Jezte, protože jídlo lidi spojuje!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Připravte si legendární recept vepřové na smetaně z Pelíšků

    Před 2 roky
    V dnešní epizodě připravím vánoční recept podle filmu Pelíšky. Přeji vám krásné Vánoce a hlavně dobrou chuť!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Nejlepší vyprošťovák, který si rádi dopřejete i bez kocoviny. Lahodná polévka Pho Bo

    Před 2 roky
    Nejlepší vyprošťovák a nejlepší vývar na světě - i tak by se dalo shrnout Pho Bo.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Připravte si předchůdce našeho guláše - maďarský perkelt z krůtího masa

    Před 3 roky
    Někdy prostě člověk potřebuje rychlé jídlo. Maďarský perkelt je předchůdcem českého guláše a v krůtí variantě se jedná o extrémně chutné a rychle jídlo. Pokud hledáte rychlý oběd, pak neváhejte a připravte si ho!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Recept na kančí se šípkovou omáčkou jako z filmu Slavnosti sněženek

    Před 3 roky
    V dnešním druhém díle kančího speciálu si udělám šípkovou omáčku s kančí plecí. Na konci vám také zodpovím, která úprava je dle mého názoru lepší.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Kančí masíčko se zelím a poctivým domácím špekovým knedlíkem

    Před 3 roky
    V dnešním díle si připravíme legendární pokrm z mého nejoblíbenějšího filmu Slavnosti sněženek. V prvním díle připravím venku na grilu kančí se zelím a špekovým knedlíkem.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Připravte si klasiku netradičně: Svatomartinská kachna se zelím a karlovarským knedlíkem na grilu

    Před 3 roky
    Svatý Martin na bílém koni se blíží a doprovází ho husí kejhání. Já jsem si letos na grilu místo husy připravil kachnu. Tu jsem lehce zaudil a k ní připravil domácí karlovarský knedlík a výborné červené zelí se švestkami. Chystáte se taky na pečenou husu nebo kachnu v rámci svatomartinských oslav?
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Bramborový guláš si můžete obohatit o dýni a chilli

    Před 3 roky
    Bramborový guláš nemusí nutně být nudné a levné jídlo tzv. na zaplácnutí hladového žaludku. Na podzim ho můžete vylepšit třeba o dýni, spálenou papriku nebo zkaramelizovaná rajčata. Snítka chilli taky udělá své. V mém receptu se dozvíte jak si poctivou klasiku trochu vylepšit.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Ramen burger: Hit snadného vaření za doby karantény v USA

    Před 3 roky
    Dnešní video je tak trochu recese. Ramen burger ale skutečně existuje a my jsme ho vyzkoušeli uvařit podle receptu, který obletěl youtube na USA za doby pandemie. A protože je léto a grilování je v plném proudu, je možná načase, abyste tuhle šílenost vyzkoušeli i vy!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Segedínský guláš na ohni s lahodným karamelovým zelím

    Před 3 roky
    Segedínský guláš je můj nejoblíbenější pokrm už od dětství. Jedl jsem ho od babiček, dědečků, maminek, tatínků a tak dále. Na Moravě jsem jedl Segedín do kterého se přidávala sladká smetana. Ten můj tak trochu kombinuje všechno (vyjma té smetany) a hlavně ho dělám s láskou venku na ohni, tak jak jste u mě zvyklí!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Božské lečo s klobásou přímo z ohně a ze spálených paprik. Lepší jste nejedli

    Před 3 roky
    Nejsem mega příznivcem leča. U nás to bylo vždy levné a jednoduché jídlo, které se stavělo vedle bramborového guláše. Ale i lečo se dá udělat tak, že se stane totálním hitem. Zkuste ho podle mého receptu přímo na ohni a uvidíte, že bude božské!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Připravte se na začátku grilovací sezóny na opravdové bomby z grilu

    Před 3 roky
    Kovbojové a kovbojky, dneska vám ukážu čtveřici grilovacích klobás, které možná neznáte a které vám udělají na grilu velkou parádu!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Vydatná mexická polévka s trhaným kuřecím masem a rozpuštěným čedarem

    Před 3 roky
    Kovbojové a kovbojky, dnes si uvaříme klasickou mexickou polévku, kterou jsem si upravil na takovou českou hutnou verzi. Proč jsem to udělal? No protože miluji naší dršťkovku a vlastně mi tahle polévka tu naší dršťkovku částečně připomíná. Svačinová, hutná a plná dobrot! Neznám lepší polévku. Určitě jí vyzkoušejte!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Nejlepší smažená rýže na světě podle strýčka ROGERA!

    Před 3 roky
    Smažená rýže je levné, rychlé a velmi chutné jídlo. Kdybych ho znal jako student, ušetřilo by mi to hodně čínských polévek a špaget s kečupem. Smažená rýže je ideální parťák, když nemáte moc času a doma máte jen pár ingrediencí. Tak dobrou chuť!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Grilovaný bůček s křupavou kůrkou a žebírka. Jsou skutečně kupované marinády tak dobré?

    Před 3 roky
    V regálech obchodů na nás občas vykukují hotové marinády, které slibují úplně úžasné výsledky. Já jsem vyzkoušel dvě z těch exkluzivních, abych vám mohl říci, zda je to skutečně tak dobré. Navíc upeču celý kus bůčku a žeber.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Ohnivé chlebíčky aneb česká klasika jinak!

    Před 3 roky
    Kovbojové a kovbojky, dnes si připravíme chlebíčky tak trochu jinak. Jasně, ty klasické obložené jsou skvělé. Ale moje varianta vám ostudu určitě neudělá. Naopak vaše hosty příjemně překvapí! Při letní grilovačce nebo oslavě narozenin už nebudete chtít jiné!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Uvařte si krémovou česnečku, která je ideálním parťákem po alkoholové párty

    Před 3 roky
    Kovbojové a kovbojky, česneková polévka může mít i podobu sametového léku na kocovinu. Já jsem tuto verzi jedl vždycky cestou do Jižních Čech na jedné benzinové pumpě. S velkou nostalgií si ji tedy dnes uvaříme!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Nejmasovější burrito na planetě zemi!

    Před 3 roky
    Dnes si připravíme burrito, které nemá konkurenci. Až si ho uděláte, tak pochopíte, že lepší jste ještě nejedli!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Kotlíkový guláš na ohni. Masíčko se bude doslova rozpadat

    Před 4 roky
    Dneska MAD BBQ uvaří kotlíkový guláš, který se hodně inspiruje původním maďarským gulášem. Když vaříte v kotlíku, měli byste šetřit čas na to, abyste si mohli užívat přírodu, přátelé, rodinu a případně pivo. To ostatní za vás udělá kotlík. A věřte, že dobrota to je obrovská! My už doma guláš jinak nevaříme!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Připravte si topinky s oblíbenou pikantní pomazánkou trochu netradičně

    Před 4 roky
    Kovbojové a kovbojky, dneska si připravíme recept, který hravě doma uděláte z toho co vám zbude. A kdo by neznal topinky s ďábelskou směsí, že? Děláte si je doma?
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Uvařte si legendární „kaťák“, který je legendou hospodských jídel!

    Před 4 roky
    Kovbojové a kovbojky, vítejte u retro receptu na jedno z nejlegendárnějších jídel hospod a restaurací v devadesátých letech. Pojďme si uvařit „kaťák“! A přiznejte se v komentářích. Kdy jste ho měli naposledy?
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Kuřecí Mole Poblano: Dušičkové slavnostní jídlo z Mexika, které potěší malé i velké!

    Před 4 roky
    Kovbojové a kovbojky, dneska si uvaříme speciální jídlo, které se skládá z čokolády, ořechů a jemně pikantního chilli. Jedná se o slavnostní jídlo, které mexičani vaří na Dia de los Muertos, tedy jejich odnož svátku dušiček. Zaručeně vám bude chutnat a ocení ho i vaše děti!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Bún chả aneb grilování se Zdeňkem Bezdíčkem z Masterchef 2021

    Před 4 roky
    Kovbojové a kovbojky, dneska si uděláme grilování jako ve Vietnamu. A protože nejsem úplně odborník na asijskou kuchyni, tak jsem si pozval svého kamaráda Zdeňka Bezdíčka, který mě do tajů vietnamského grilování zasvětí!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Udělejte si superkoktejl, který vás naladí na blížící se léto

    Před 4 roky
    Kovbojové a kovbojky, dnes si uděláme rychlý, ale za to velmi éterický recept na sangrii ze spáleného ovoce. Přeneste se na chvilku zpět do léta a udělejte si drink jako na pláži!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Staňte se sushi mistrem a naučte se ho připravit podle Richarda Tomáše

    Před 4 roky
    Kovbojové a kovbojky, ze soutěže Masterchef jsem vypadl na asijské výzvě. Přesněji tedy na sushi, které v pořadu MasterChef v lekci Masterclass připravoval Richard Tomáš. To je odborník na slovo vzatý a já jsem si řekl, že si s ním dám pořádný kurz sushi, abych byl už příště připraven. Vy máte jedinečnou možnost teď tento kurz vidět a vyzkoušet si udělat profesionální sushi doma!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Z vody rovnou na gril. Naučte se připravit rybu na ohni jen s bylinkami a máslem

    Před 4 roky
    Kdo nejí rybu, ten dělá chybu. Já jsem si dnes na svém ohništi připravil hned 4 druhy ryb a bude to zase pořádná lahůdka! Tak se posaďte a vychutnejte si neortodoxní vaření plné hlášek a legrácek.
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Národní peruánský pokrm, který vám doplní vitamíny a ještě ho zvládnete za pár minut

    Před 4 roky
    Kovbojové a kovbojky, dnes si připravíme jednoduchý ale výborný recept na rybu vařenou v citronu. Jedná se mimochodem o recept, který mě dostal do top 30 soutěže MasterChef. Tak dobrou chuť!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Zažehněte peklo a upečte si nejšťavnatější kachnu na světě!

    Před 4 roky
    Kovbojové a kovbojky, pečení masa v soli je tu s námi od nepaměti. U nás není tak proslavené jako třeba v Jižní Americe, ale věřte mi, že je to geniálně jednoduché a skoro to nejde pokazit. A výsledek? Šťavnaté masíčko, které má krásně slanou chuť ačkoliv ho dopředu vůbec nijak nekořeníte. Určitě si tuto úpravu oblíbíte. A super zpráva je, že to jde i doma v troubě!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Úplně jednoduchý recept, který oslní na domácí párty úplně každého!

    Před 4 roky
    Kovbojové a kovbojky dneska si uděláme klasiku ze stánků rychlého občerstvení. Pomůže mi s ní Hooper BBQ, kterého možná znáte z instagramu. Gyros na grilu, který si klidně můžete udělat i v září!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Nejlepší pečený pstruh, jakého jste kdy jedli

    Před 4 roky
    Kovbojové a kovbojky, zatímco oheň praská je potřeba připravit si lehkou letní večeři. Co takhle salát z pečených brambor v seně a pstruha na klacku? Tím oslníte nejen svoje kamarády ale určitě i sousedy ;) Dobrou chuť!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Nejoblíbenější americké jídlo. Makaróny se sýrem upečené v uhlí

    Před 4 roky
    Kovbojové a kovbojky, dneska jsem si připravil jídlo, které milují hlavně děti. Tedy pokud mají rády sýr. Já sýr miluju, takže tohle jídlo je na mém jídelníčku několikrát do roka. Na druhou stranu je to proklatě syté, takže nemějte velký oči. Když toho sníte moc, tak už pak celý den nic neuděláte. Dobrou chuť!
     Komentáře
  • MAD BBQ

    Oslňte na gril párty netradiční přípravou steaku!

    Před 4 roky
    Kovbojové a kovbojky, tentokrát si na ohni uděláme steak trochu jinak. Steaky jsou lahůdka, ale někdy už je jich člověk přežraný. Tahle verze vám dokáže, že steaků jste ještě dost neměli. Philly Cheesesteak je klasický streetfood z USA a je tam velmi oblíbený. Připravit si ho můžete v mnoha verzích. Ta moje je velmi jednoduchá a zvládne jí hravě opravdu každý.
     Komentáře
Ahoj! Jmenuji se Petr Smazal a dříve jsem pracoval jako scenárista a dramaturg (Bedekr, Patrola, Wifina atd...). V roce 2020 jsem si ale otevřel vlastní řeznictví a vydal se na úplně jinou dráhu. Mimo to už dva roky natáčím videa pod pseudonymem MAD BBQ. Nejedná se o videorecepty, ale spíše o challenge. Často zkouším věci před kamerou poprvé. Výhradně vařím venku na ohni!
Ahoj! Jmenuji se Petr Smazal a dříve jsem pracoval jako scenárista a dramaturg (Bedekr, Patrola, Wifina atd...). V roce 2020 jsem si ale otevřel vlastní řeznictví a vydal se na úplně jinou dráhu. Mimo to už dva roky natáčím videa pod pseudonymem MAD BBQ. Nejedná se o videorecepty, ale spíše o challenge. Často zkouším věci před kamerou poprvé. Výhradně vařím venku na ohni!
Reklama