Poctivé domácí koblihy s marmeládou z obyčejných surovin. Za pár korun si pochutná celá rodina
Před 4 rokyIngredience: 10 g sušeného droždí nebo 30 g čerstvého droždí, 1 čl krystalového cukru (bílý nebo třtinový), 300 ml mléka, 30 g másla (pokojové teploty), 30 g cukru moučka, 3 velké žloutky, 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 čl citrónové šťávy, 2 pl rumu, olej, domácí marmeláda, moučkový cukr na poprášeníObjevte dokonalé spojení chutí. Upečte si šťavnatý mandlovo-čokoládový koláč s lesním ovocem
Před 4 rokyMandlové těsto: 80 g moučkového cukru 1 větší vejce 80 g roztopeného vychladnutého másla 100 g najemno mletých mandlí (mandlové mouky) Čokoládové těsto: 2 větší vejce 100 g cukru krupice (bílý nebo třtinový) 80 g hořké čokolády (obsah kakaa min. 50%) 80 g másla 90 g hladké mouky 25 g kakaa 90 g řeckého jogurtu 1 čl kypřícího prášku do pečiva Další: 200 g lesního ovoce (čerstvé nebo mražené) 20 g mandlových lupínkůNadýchaný a extra rychlý. To je tradiční italský nepečený dezert, který rozhodně potěší
Před 4 roky500g mascarpone, 5 lžic cukru krupice, 5 vajec, 40 ml likéru, 2 šálky silné kávy, cca 250 g cukrářských piškot, 2 lžíce kakaa na posypání, špetka soli. Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků postupně vmícháme mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh. Piškoty namáčíme do kávy smíchané s likérem. Aby se piškoty moc nerozmáčely, namočíme krátce. Skládáme do formy postupně piškoty, krém, piškoty a poslední vrstvu krému posypeme kakaem. Necháme v lednici minimálně 3 hodiny ztuhnout.Poctivá nadýchaná žemlovka s jablky. Výborná klasika, kterou zvládne každý
Před 4 roky2 - 3 jablka, 1 vánočka, 4 lžíce cukru, 50 g másla, 300 ml mléka, 3 velká vejce, 250 ml smetany ke šlehání, 1 velká hrst rozinek, meruňková marmeláda, moučkový cukr k poprášení, citrónová šťáva z půlky citrónu Postup: Nastrouháme si jablka na hrubém struhadle, osladíme podle kyselosti jablek a pokapeme citrónovou šťávou. Pořádně promícháme. Nakrájíme si vánočku na cca 1 cm široké plátky, které z jedné strany namažeme tenkou vrstvou másla a marmelády. Budeme z nich dělat „sendviče“, proto si připravíme 2 namazané plátky, na jeden dáme strouhaná jablka a druhým plátkem přiklopíme. Vrchní stranu potřeme máslem a vyskládáme do větší zapékací mísy. Mléko rozmíchejte se smetanou, vejci, cukrem a směsí přelijte „sendviče“ vánočky a posypeme rozinkami. Nechte 30 minut nasáknout. Nakonec ještě potřeme marmeládou. Pečeme 45 – 60 minut na 160°C. Poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.Hrnková buchta s kefírem a marmeládou. Krásně vláčná a za pár minut hotová na stole
Před 4 roky2 hrnky polohrubé mouky, 1,5 hrnku cukru krupice, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 vejce, 2 hrnky kefíru, 3/4 hrnku rostlinného oleje, 1 kypřicí prášek, kůra z celé limetky, meruňková marmeláda (1 hrnek = 250 ml) Postup: Ve velké míse smícháme mouku a cukr. Následně přidáme kefír, vejce, olej, vanilkový extrakt, kypřící prášek, a nakonec kůru z limetky. Důkladně promícháme metličkou. Těsto nalejeme do formy a pokapeme meruňkovou marmeládou nebo takovou, kterou máte rádi. Pečeme na 180 °C, 20 – 25 minut. Vyzkoušíme špejlí, nesmí se na ni lepit těsto. Buchtu necháme vychladnout a podáváme posypanou moučkovým cukrem nebo pokapeme šťávou z limetky.Šťavnaté hruškové mini bábovičky s ořechy a čokoládou. Připravené za 15 minut
Před 4 roky1 zralá hruška, 2 vejce, 100 g cukru (třtinový nebo bílý), 50 g medu, 50 g hořké čokolády, 50 g bílé čokolády, 125 g zakysané smetany, 25 g smetany ke šlehání, 175 g mouky (celozrnná pšeničná nebo bílá), 1 prášek do pečiva, 100 g vlašských ořechů, špetka soli, špetka jedlé sody Postup: Vajíčka s cukrem a medem vyšleháme v kuchyňském robotu na světlou pěnu. Až je pěna opravdu světlá a našlehaná, přidáme zakysanou smetanu i smetanu ke šlehání. Opět šleháme a přidáme najemno nakrájenou hrušku, obě čokolády nasekané na malé kousky. Jakmile máme smíchané přísady, přimícháme do těsta mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a nakonec vlašské ořechy. Všechno spolu zpracujeme a hladké, tekuté těsto. Hotové těsto dávkujeme do silikonových košíčků na muffiny nebo do formy určené na muffiny. Formy plníme do dvou třetin. Muffiny pečeme přibližně 25 minut na 160 °C.Nejlepší mramorová bábovka s pravým kakaem a vanilkou. Neskutečně vláčná a voňová
Před 4 roky4 vejce, 200 g cukru, 100 ml horké vody, 150 ml oleje, 330 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, kůra z jednoho citrónu, šťáva z půlky citrónu, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli, na vysypání kokos nebo mouku. Postup: Vyšleháme cukr se žloutky a po lžicích začneme přidávejte horkou vodu. Pak střídavě olej, citrónovou šťávu, kůru, vanilku. Opatrně vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva do těsta. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Formu vymažeme máslem a vysypeme, v našem případě kokosem. Nalijeme těsto do formy. Chtěli jsme mít část bábovky kakaovou, proto jsme si nechali část těsta a do něj proseli kakao a promíchali. Pak jsme nalili kakaovou část do formy. Pečeme přibližně 35 minut na 190°C. Před koncem pečení zkontrolujeme zapíchnutím špejle. Těsto se nesmí na špejli lepit.Snadné jednohubky na oslavu nebo jen tak k vínu. Brynzová srdíčka si zamiluje každý
Před 4 roky250 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g brynzy, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, ½ lžičky soli Na potření 1 vejce a na posypání mák, sezam nebo kmín. Všechny suroviny smícháme a těsto necháme 2 hodiny v lednici. Těsto rozválíme na cca 5 mm silný plát a začneme vykrajovat. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme. Pečeme 10 – 15 min na 180°C dokud nezezlátnou.Naučte se ty nejlepší pizza šneky. Rychlé pohoštění, kterým zabodujete
Před 4 roky500 g listové těsto (cca 20 šneků), šunka, plátkový sýr, sladká chilli omáčka nebo kečup, sladká kukuřice, špenát, 1 vejce, sezam černý (množství surovin dle chutí každého z nás) Postup: těsto rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme a potřeme sladkou chilli omáčkou nebo kečupem. Vrstvíme šunku, sýr, kukuřici, listy špenátu, zabalíme do rolády, slepíme okraj (delší stranu) a nakrájíme na cca 2 cm široké plátky. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme černým sezamem. Pečeme 20 minut (dozlatova) při teplotě 180 °C. Máme je rádi ještě teplé, ale i studené jsou výborné.Vánoční trefa do černého: Neodolatelná mandlovo-maková srdíčka s malinovým džemem
Před 4 roky250 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 115 g cukru, 100 g mletých mandlí, 100 g mletého máku, 150 g másla, 2 vejce, malinový džem Postup: v mise zpracujeme mouku, mleté mandle, prášek do pečiva, cukr, mletý mák. Zamícháme a postupně zapracujeme máslo. Nakonec do těsta přidáme vejce a opět zapracujeme. Těsto musí být lesklé a vláčné. Pokud bude těsto sypké, přidejte vejce, v opačném případě mouku. Hotové těsto necháme 30 minut odpočívat při pokojové teplotě a následně rozválíme na cca 2 mm vysoký plát a můžeme vykrajovat. Vykrojené srdíčka pokládáme na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 minut při teplotě 175 °C. Nemusí velmi zhnědnout, aby se zachovala struktura máku. Jakmile srdíčka vychladnou, slepíme malinovým džemem.Nejjednodušší vánoční cukroví. Křehké citrónové stromečky jsou výborné a zvládne je opravdu každý
Před 4 rokyNa cca 35 stromečků, cca 210 g hladké mouky, 2 žloutky, 140 g moučkového cukru, 140 g másla, kůra a šťáva z 1 citrónu. Postup: v mise zpracujeme mouku, cukr, máslo nakrájené na kousky, žloutky, nastrouhanou kůru a šťávu. Pro výraznější chuť přidáme více šťávy. Pak přisypeme ještě trochu mouky, aby těsto dobře drželo pohromadě. Těsto dáme na 1 hodinu do lednice, pak rozválíme na cca 0,5 cm vysoký plát a můžeme vykrajovat. Pečeme 12 minut při teplotě 180°C, dokud cukroví nezezlátne. Můžete posypat sekanými mandlemi.Skořicové hvězdy z vlašských ořechů. Snadné a chutné vánoční cukroví, které ozdobí slavnostní stůl
Před 5 roky3 bílky, 250 g práškového cukru, 2 čl skořice, 400 g lískových oříšků, 1 vanilkový cukr (balíček). Bílky ušleháme, přidáme práškový a vanilkový cukr. Ze směsi odebereme 4 pl, které dáme do misky na stranu (použijeme později na potření hvězdiček). Mezitím si umeleme ořechy. Sníh zpracujeme se skořicí a mletými ořechy v těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu. Těsto vyválíme, aby se nelepilo, podsypeme mletými ořechy a vykrajujeme hvězdičky. Směsí ušlehaných bílků s cukrem potřeme hvězdičky. Pečeme 20 minut při teplotě 130 °C.Je nejlepší čas na vánoční marcpipánové mini štoly. Extra rychlé, snadné a výjimečně chutné
Před 5 rokyŠtolu pečeme většinou 2 - 4 týdny před Vánocemi. U nás pečeme mini štoly několikrát, protože se sní ještě teplé po upečení. Ingredience na konci videa.Ideální moučník na každý den. Jednoduchý hrnečkový recept na výbornou kakaovou buchtu s tvarohem
Před 5 rokyRoky prověřený hrnečkový recept na moučník, který potěší ty, co mají rádi klasiku. Ingredience na konci videa.Jednoduchý banánový chlebíček s čokoládou připravíte za pár minut. Využít můžete i přezrálé banány
Před 5 rokyNevíte co s přezrálými banány, které nakonec vyhodíte? Teď už to nikdy neuděláte. Za pár minut se vaše domácnost naplní lákavými vůněmi a pak si pochutnáte na vlastním plátku teplého, čerstvě upečeného banánového chlebíčku. Ingredience na konci videa.Šťavnatá mrkvová buchta s tvarohem a skořicí připravená za 15 minut. Rychlá, snadná a tak dobrá
Před 5 rokyTak chutný a plný pekanových ořechů. Toto je náš oblíbený recept na mrkvovou buchtu. Ingredience na konci videa.Dokonalé dukátové buchtičky s voňavým vanilkovým krémem udělají radost nejen dětem
Před 5 rokyTa vůně čerstvě upečených buchtiček s krásně nasládlým krémem je neodolatelná. Ingredience také na konci videa.Pochoutka jako od babičky. Strouhaný tvarohový koláč s vůní citrónové kůry se rozplývá na jazyku
Před 5 rokyDo tvarohové náplně můžete použít jakékoliv sezónní ovoce nebo to co máte zavařené. Ingredience na konci videa.Křehké tvarohové taštičky plněné šťavnatými kousky jablek
Před 5 rokyTaštičky si můžete dopřát k snídani nebo na rychlou svačinku a zachutná určitě každému, včetně těch nejmenších. Vždyť kdo nemá rád jablka? Ingredience na konci videa.Nadýchané křupavé houstičky, které si doma upečete za pár minut. Rychlé, snadné a skvělé
Před 5 rokyNejlepší jsou čerstvé a nám těsto vyšlo na 8 housek. Samozřejmě, že se hned snědly. Ingredience na konci videa.Extra rychlá, chutná a přitom zdravá večeře. Salát z červené řepy vás překvapí výbornou chutí
Před 5 rokyPropojení chutí červené řepy, kopru a bylinek vás dostane. Ingredience na konci videa.Recept na výborný rychlý koláč: Kombinace voňavé skořice a šťavnaté hrušky vás dostane
Před 5 rokyJestli i vám už v zahradě padají hrušky na zem, neváhejte je šupnout do koláče. Ingredience naleznete na konci videa.Recept z dýně, který si navždy zamilujete: Lahodný koláč s mascarpone, lučinou a slaným karamelem
Před 5 rokyZ dýně se často připravují krémové polévky, ale je skvělá i ve sladkých pokrmech, jako je tento úžasný koláč. Ingredience naleznete na konci videa.Poctivá klasika nikdy neomrzí. Jednoduchý recept na výbornou koprovku s hovězím masem a knedlíkem
Před 5 rokyUrčitě jste vyzkoušeli hodně receptů na koprovou omáčku a domácí knedlík, ale tomuto se žádný nevyrovná. Knedlík je vláčný a nadýchaný. Příprava je jednoduchá a ještě se nestalo, že by se nevydařil.Makové řezy se švestkami: Dokonalá kombinace chutí
Před 5 rokyRychlé, šťavnaté a nadýchané sněhem z bílků. Takové jsou makové řezy se švestkami. Vyzkoušejte je, jsou neodolatelné. Ingredience naleznete na konci videa.Snadný recept na luxusní borůvkové muffinky
Před 5 rokyMůžete je jíst teplé nebo studené, je to na vás. Máme je rádi ještě teplé, rozlámané prsty, sousto po soustu s trochou másla a borůvkové marmelády.Křehký slaný koláč se špenátem. Výborná svačina nebo lehká večeře
Před 5 rokyTento koláč musíte zkusit. Vydrží čerstvý několik dní a společně s lehkým salátem je skvělou volbou pro každého v rodině.Lehký rybízový koláč s tvarohem a drobenkou nikdy nezklame
Před 5 rokyOvocné drobenkové koláče využijete jak při slavnostnějších příležitostech, tak i na chalupě.Jednoduchý recept ze sladkých meruněk. Nadýchanou vláčnou bublaninu s podmáslím si zamilujete
Před 5 rokyČeská klasika, která v létě příjemně osvěží.Tip na jednoduchý zákusek: Nejlepší makový koláč s tvarohem
Před 5 rokyJe skvělý jak teplý, tak studený na druhý nebo třetí den. Pokud máte rádi kombinace více chutí, nebojte se experimentovat a přidat do nemakové půlky koláče mleté ořechy nebo maliny.Nejlepší sladké rohlíčky s marmeládou: Jen se po nich zapráší
Před 5 rokyKvůli tomuto receptu se v domácnosti trouba nezastaví. Kombinace vláčného těsta s rybízovou marmeládou a mrkví, která dodá pečivu lehkou sladkost, budou rohlíčky v troubě velmi často. Ingredience naleznete na konci videa.Snadný recept na domácí ořechové müsli. Zdravá snídaně pro celou rodinu
Před 5 rokyDomácí pečené ořechové müsli je o hodně chutnější než kupované. Provoní celou domácnost a kombinace vloček, ořechů, medu, vanilky udělá neodolatelnou kombinaci. Ingredience na konci videa.Jednoduché domácí brownies s pekanovými ořechy: Upečte si neodolatelnou čokoládovou bombu
Před 5 rokyBrownies s kousky pekanových ořechů jsou perfektním dezertem pro každou příležitost. Vyzkoušejte je, jsou jednoduché a chutnají skvěle.Připravte si cuketový tatarák. Je zdravý, rychlý, chutný a osvěžující
Před 5 rokyNa tento tatarák se vám budou sbíhat sliny, ačkoliv k jeho přípravě nepotřebujete ani gram hovězího.Dokonale nadýchané křupavé vafle: Ideální snídaně nebo svačinka
Před 5 rokyDopřejte si lahodnou snídani, kterou si zamiluje celá rodina. Stačí následovat recept ve videu. Dobrou chuť!Nejlepší skořicové rolky. Velké, nadýchané, měkké a neskutečně chutné
Před 5 rokyDalší recept, který musíte vyzkoušet a především ochutnat.Špenátovo-mrkvové muffiny se slaninou: Upečte si nadýchanou dobrotu
Před 5 rokyKrásně křupavé na povrchu a vláčné uvnitř. To jsou muffiny připravené ze slaniny, špenátu a mrkve. Přesné složení a postup najdete ve videu.Polévka z hlívy ústřičné: Uvařte si jednoduché jídlo
Před 5 rokyPolévka plná chuti, a tak jednoduchá na přípravu! Co si na ni stačí připravit, najdete ve videu.Jablečný koláč s vlašskými ořechy: Upečte si pochoutku s vůní skořice
Před 5 rokyPo kousku jablečného koláče ucítíte chuť domova. Podívejte se na dnešní video a provoňte vaši domácnost vůní skořice a naplňte ji pohodou.Makový perník s polevou
Před 5 rokyVyzkoušejte tento velmi jednoduchý a rychlý recept na voňavý makový perník, kterým oslníte rodinu a přátele. Ingredience naleznete ve videu.

