Zavřít
Polévkárna

Polévkárna

Nejnovější články na Seznamu na téma Polévkárna
  • Polévkárna

    Famózní fazolová gulášovka, která má říz

    Před 3 roky
    Náhrada hovězího fazolemi mě poslední dobou docela baví. A zrovna tahle variace na gulášovku mi přijde úplně nejvíc v pohodě! Fazole vezměte červené sterilované a jen mírně je rozšťouchejte. Polévku pak není třeba nijak dál zahušťovat. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Květáková polévka jako od maminky s vajíčkem a zahuštěná vločkami

    Před 4 roky
    Opravdu jednoduchá polévka, která pohladí na duši. Místo jíšky zahušťuji jemnými ovesnými vločkami a je takhle skvělá. Vajíčko na konci můžete vynechat. Stejně tak můžete přidat opečené máslové krutony nebo kapání. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Klasická česká česnečka. Tato polévka vám pořádně protáhne dutiny

    Před 4 roky
    Tohle je klasická česká česnečka. Do základu dávám uzenou slaninu, cibuli a česnek v úvodu dobře opeču dozlatova. Ta vůně polévky je pak neodolatelná! Vývar použijte nejlépe silný hovězí, ale i z drůbežího bude dobrá. Rozpis surovin najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Pikantní cizrnová polévka s brokolicí proti plískanicím

    Před 4 roky
    Tahle polévka má všechnu výbavu do chmurného počasí – zázvor, česnek, hřejivé koření a spostu chutí a vůní. Složení můžete obměnit. Místo brokolice použít třeba dýni nebo krutony. Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Polévka proti bacilům s čočkou, chilli a životodárným kimchi

    Před 4 roky
    Tohle je polévka jako dělaná do sezóny podzimních viróz. Silná, mírně pálivá a plná samých zdravých věcí. Zázvor, chilli a kimchi vás určitě postaví na nohy! Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Luxusní polévka s pečeným celerem a vločkami. V pošmourném počasí příjemně zahřeje

    Před 4 roky
    Tahle polévka je úplně parádní. Obzvlášť do podzimního počasí. Má základ z opečeného celeru na másle. K tomu přidáte mrkev, cibuli a růžičkovou kapustu. Vločky jsou skvělé na jednoduché zahuštění bez mouky. Použil jsem vločky pohankové, ale můžete prakticky jakékoliv. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Hráškový krém s krevetami

    Před 4 roky
    Jednoduchý krém a k němu něco speciálního do talíře jako finiš. Tohle servírovací kombo mám prostě moc rád! Krevety na česneku to hned udělají veselejší. Ať už použijete předvařené nebo čerstvé – na pánvi vždy jen krátce. Předvařené stačí prohřát, syrovým dejte minutku dvě. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Hrstkovka vás postaví na nohy. Zkuste podzimní verzi s dýní

    Před 4 roky
    Pohanka, hrách, čočka, ovesné vločky a dýně. To je kombinace, která udělá pořádnou hustou polévku. Přidávám i trošku sušeného lahůdkového droždí. Do obilninových a luštěninových polévek je to moje tajná zbraň. Složení můžete vždy trochu obměnit, ale dávejte vždy mix luštěnin a obilnin. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Nejlepší recept na čerstvé hříbky? Poctivá polévka, ve které stojí lžíce

    Před 4 roky
    Houbařská sezóna se pomalu chýlí k závěru, tak alespoň jednu pořádnou houbovou polévku to chce. Čerstvé hříbky mají oproti sušeným parádní schopnost polévku přirozeně zahustit. Tentokrát přidávám i trochu dýně, která přidá „umami“ a pomůže s přirozeným zahuštěním. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Jak na rychlou fazolačku? Přidejte extra česnek a tymián

    Před 4 roky
    Zní to asi divně, ale sterilované luštěniny jsou moje srdcovka. Tady jsem je použil ve fazolačce s vůní rozmarýnu a česneku. Je fakt hodně rychlá a můžete vynechat zahuštění. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Polévka proti podzimním chmurám z dýně, cukety a rozmíchaného vajíčka

    Před 4 roky
    Tahle polévka vám udělá dobře. Je fakt ideální na podzimní období. Dýně s trochou jíšky vytvoří základ, hrášek a cuketa jsou pak na odlehčení. Rozmíchaného vajíčka se nebojte, pokud z něj máte nějaké trauma z dětské jídelny. Když ho uděláte čerstvé, je vážně skvělé. Rozpis surovin najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Polévka proti chmurám: z pečeného květáku a s kari

    Před 4 roky
    Oproti klasickému květákovému krému je tady květák silně opečený a v kombinaci se surovinami, které pěkně zvýrazní jeho hřejivou a nasládlou chuť. Doporučuji obzvlášť, když je venku chmurno a pod mrakem. Tahle polévka vám zaručeně zvedne náladu! Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Lišky a cukety: Využijte tuhle parádní kombinaci do polévky

    Před 4 roky
    Jednoduchý cuketový krém s pořádnou porcí lišek. Lišky opékám na másle s tymiánem a celými stroužky česneku. Aroma česneku je pak tak akorát a nepřebíjí jemné lišky. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Máte chuť na rychlou dršťkovku? Uvařte si houbařskou verzi s kotrčem

    Před 4 roky
    Kotrč je méně známá houba se skvělou chutí a parádní texturou, která trochu připomíná hovězí dršťky. K houbové dršťkovce je to tedy už jen kousek. Je fakt parádní, určitě zkuste. Polévku zahušťuji moukou i strouhanou bramborou. A nebojte se přidat dobrý česnek a majoránku. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Kam s kedlubnou? Jemný smetanový krém je skvělá volba

    Před 4 roky
    Tip na jednoduchý smetanový krém. Základ je z kedlubny, která má parádní a mírně nasládlou chuť. Přidají se i brambory pro lepší strukturu krému. Vývar použijte ideálně drůbeží. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Lehká a lahodná bramboračka s cuketou

    Před 4 roky
    Jednoduchá variace na bramboračku s cuketou, která dělá polévku o něco lehčí a nasládlejší. Zkuste to, pokud hledáte přes léto tip, jak cuketu zpracovat. V bramboračce ji „zaparkujete“ s úspěchem! Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Připravte si paprikovou polévku s vajíčkem. Bude hotová raz dva

    Před 4 roky
    Tahle polévka je super rychlá a jednoduchá a taky plná letních surovin. V létě opravdu není potřeba nějak extra vyvařovat. Jednoduchý základ tvoří rajčata a papriky. Dál vmícháte vajíčko pro zahuštění a trocha vařených těstoviny na konec. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Letní polévka, co se nevaří. Osvěžte se vychlazenou dobrotou plnou zeleniny

    Před 4 roky
    Tohle je super jednoduchá a vynikající letní studená polévka bez vaření. Základ tvoří rajčata a okurka, na zahuštění pak trocha bílého chleba (i rohlíky). V mixéru se pak ještě na konci zašlehá olivový olej a polévka je pak krásně krémová, přitom stále maximálně osvěžující. Před podáváním doporučuji dobře vychladit. Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Osvěžující polévka? Zkuste balkánskou cuketovou

    Před 4 roky
    Tahle kombinace zní neobvykle, ale je báječně osvěžující. Klasický hustý krém z cukety doplňte na talíři o malou porci osvěžujícího salátku s balkánským sýrem. Na léto je to fakt skvělá kombinace. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Ideální polévka na léto? Přidejte rajčata a červenou čočku

    Před 4 roky
    Tahle polévka je ideální do letních veder. Můžete do ní zpracovat rajčata a další letní zeleninu, co je zrovna po ruce. Jednoduché trio voňavého koření a k tomu trocha červené čočky na zdravé zahuštění. Já ji úplně zbožňuju! Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Jemný krém: Pórek a chřest v dokonalé harmonii

    Před 4 roky
    Tyhle dvě suroviny si parádně notují: bílý chřest a pórek. S trochou bylinek a bílého vína pro vůni, je to fakt parádní kombinace. Pokud máte, použijte mladý aromatický česnek. Celý recept na chřestový krém najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Nejlepší vyprošťovák? Mrkněte na tuhle záchrannou čočkovku

    Před 4 roky
    Recept na tu nelepší vyprošťovcí polévku, když zrovna potřebujete zachránit. Uzený špek, opečené párky a sterilovaná čočka, aby šlo všechno rychle. Mám na ni hned teď chuť a to ani nemám kocovinu! Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Kam s cuketou? Přidejte ji do polévky s kokosovým krémem

    Před 4 roky
    Cuketa se skvěle hodí do krémových polévek. Obzvlášť, když je v nich spousta voňavého koření. I když je krémová, tak tahle kombinace působí velmi lehce a chuť vás parádně nakopne. Musíte ji zkusit! Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Polévka do nepohody s čočkou a zázvorem na zahřátí

    Před 4 roky
    Tahle polévka je inspirovaná indickou kuchyní. Základ je z červené čočky, zázvoru a zeleniny. Je velmi jednoduchá a rychlá. A pokud je zrovna pošmourno, tak krásně zahřeje a udělá lepší náladu. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Luxusní chřestový krém s hráškem, ztraceným vajíčkem a opečenou slaninkou

    Před 4 roky
    Samotný krém je velmi jednouchý a nechá vyniknout chuť jemné jarní zeleniny. Kombinace s hráškem se nebojte, spíše naopak. Sladký hrášek chuť chřestu zvýrazní. Na videu vám ukážu i postup na ztracené vejce – není to opravdu nic složitého, stačí chvilka trpělivosti. Krém podávejte s opečenou slaninou nebo s máslovými krutonky. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Žampiony a klobáska v jednom hrnci: Krémová polévka na bílém víně

    Před 4 roky
    Tohle je skvělá kombinace, pokud potřebujete zpracovat zbytek nějaké dobré klobásky a máte chuť na pořádnou krémovou polévku. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Jak připravit perfektní karotkový krém? Přidejte pancettu

    Před 4 roky
    Kombinace mladé sladké karotky a italské slaniny je opravdu moc dobrá. Pancetta pomůže vytvořit silný chuťový základ, smetana a bílé víno zas krém dobře vyváží. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Hurá na medvěda: Svěží jarní krém s česnekem

    Před 4 roky
    Jednoduchý krém z medvědího česneku. Jako pomocné suroviny jsou tady brambory a špenát. Chuť i konzistence krému jsou pak tak akorát. V závěru se nebojte přidat i další jarní ingredience – třeba mladý hrášek nebo chřest. Vše s medvědím česnekem perfektně ladí. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Jemný brokolicový krém zahuštěný bramborou. Chutná skvěle a úžasně zasytí

    Před 4 roky
    Tenhle krém zahušťuji jednoduše přidáním brambor. Je to skvělá kombinace i po chuťové stránce. Není třeba vůbec dávat mouku a smetana krém krásně zjemní. Rozpis pro čtyři porce najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Zahřejte se fazolačkou: Pikantní a s kapustou

    Před 4 roky
    Další vydatná polévka pro tohle ošklivé zimní počasí těsně před nástupem jara. I když je s fazolemi, nevaří se nijak dlouho díky sterilovaným luštěninám z plechovky. Do základu můžete klidně přidat i kousek slaniny nebo špeku. Nejlépe si pochutnáte s topinkami z bílého chleba, které napůl ponoříte do ještě horké polévky. Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Skvělá sytá polévka: Dýňovka s čočkou

    Před 4 roky
    Tohle je jedna z mých oblíbených kombinací: dýně a luštěniny. Tady konkrétně s červenou čočkou, která je uvařená raz dva a i bez namáčení předem. Polévce dodává šmrnc výrazné koření, vývar a kokosové mléko. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Krémový a houbový: Jednoduchý žampionový krém snadno zvládnete

    Před 4 roky
    Velmi jednoduchá polévka z běžně dostupné suroviny. Pokud chcete, můžete přidat i trochu sušených hub pro extra vůni, ale není to potřeba. Zahuštění vyberte podle libosti – lze i výhradně moukou nebo jen bramborou. Rozpis surovin najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Hrachovka s párkem vždycky potěší. Dejte si plný talíř

    Před 4 roky
    Obyčejná, ale poctivá hrachovka s párkem. Do základu dávám i kořenovou zeleninu, polévka je pak podle mě lepší. Půlený a loupaný žlutý hrách nemusíte namáčet, je i tak uvařený za 30 minut. Do základu můžete místo másla dát i sádlo nebo ho připravit na špeku. Stejně tak párky můžete opéct na kolečka nebo úplně vynechat. Zkrátka dle libosti! Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Hutná čočková polévka s pohankou. Prohřeje vás až do morku kostí

    Před 4 roky
    Pohanka je jednou z tuzemských superpotravin a na náš jídelníček se dostane málokdy, což je děsná škoda. V téhle čočkovce je ale její místo právem zasloužené. K polévce se nebojte přidat opečené chlebové kostky a slaninku navíc. Poměr surovin najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Kapustičky proti chmurám. Uvařte si bezva polévku

    Před 4 roky
    Tohle je moje variace na bramboračku, kterou si teď v zimě vařím docela často. Dávám bud klasické české sušené houby nebo občas i shiitake jako na videu. Obojí funguje bezvadně. Kapustičky dávám až ke konci, aby se úplně nerozvařily. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Uvařte si čočkovku s vůní perníku a zázvoru

    Před 4 roky
    Skvělá polévka, když je venku chladno a pošmourno. Červená čočka je rychle uvařená a navíc polévku sama krásně zahušťuje. Určitě ji zkuste, je to rychlovka. Rozpis na konci videa!
     Komentáře
  • Polévkárna

    Úžasně hutný mrkvový krém s cizrnou. Prohřeje vás až do morku kostí

    Před 4 roky
    Parádní zimní polévka, která vás hned zahřeje. Přidávám i návod, jak si vyrobit originální "slaninové" čipsy z kokosu. Jsou strašně moc dobré! Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Vynikající polévka s pohankovými knedlíčky. Snadný recept, který si zamilujete

    Před 4 roky
    Tuhle knedíčkovou si zamilujete. Je velmi jednoduchá a vystačíte si pouze se zeleninou a pohankovými vločkami. Je strašně moc dobrá a udělala mi velkou radost! Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Pórek si zamilujete. Dejte ho do polévky spolu se smetanou a vejcem

    Před 5 roky
    Jednoduchá česká polévka. Nic není potřeba přidávat. Použijte drůbeží vývar, jestli máte. Polévka ale funguje skvěle i takhle. Přesný rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Potřebujete zahřát? Uvařte si vydatnou zelnou polévku s pohankou

    Před 5 roky
    Tohle je velmi jednoduchá, ale uspokojující zimní polévka s červeným zelím, ke kterému se přidá i červená čočka a pohanka lámanka pro větší vydatnost. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Kapusta a špek: Uvařte si polévku do podzimních plískanic

    Před 5 roky
    Tahle polévka vás postaví na nohy. Zpracujte listy kapusty, trochu uzeného špeku a brambor. Je zahuštěná netradičně trochou ovesných vloček. K této kombinaci surovin perfektní! Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Krém z patizonu s tyrolskou slaninou

    Před 5 roky
    Patizon v české kuchyni většinou skončí jako řízek v trojobalu. Na videu ukazuji jednu z mých oblíbených polévek, do které se patizon náramně hodí. Je přirozeně nasládlý a pomáhá vytvořit jemný krém. Uvidíte, je to pecka! Rozpis surovin uvádím na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Krémová rybí polévka

    Před 5 roky
    Rybí polévky mimo Vánoc moc nevaříme, ale je to velká chyba. Tohle je jednoduchý základ pro jemné rybí filé. Brambory, pórek a smetana jsou perfektní pro jakékoliv světlé rybí maso. Výrazný estragon je pro ryby perfektní, můžete jej ale nahradit tymiánem, který bude také fungovat. Vývar použijte ideálně rybí, ale skvělý je i slabý drůbeží (1:1 s vodou) nebo zeleninový. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Celerový krém

    Před 5 roky
    Honí vás mlsná? Tenhle celerový krém zabere na 100 %. Je v něm pomalu opečený celer, smetana a kousek uzeného masa pro lepší chuť. Krém je krásně hustý a voní úplně dokonale. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Brokolicová polévka s kurkumou

    Před 5 roky
    Tahle polévka vám na podzim udělá radost. Zasytí i zahřeje zároveň. Přitom je lehká a obejde se úplně bez masa a nadbytečného tuku. Červená čočka je v polévce prostě hvězda a poslouží prakticky v jakékoliv kombinaci se zeleninou. Rozpis surovin najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Bílá lusková polévka

    Před 5 roky
    Doufám, že tuhle polévku nemáte znechucenou ze školní jídelny – je totiž výborná! Důležité je začít vařit brambory dříve a fazolky přidat později. Rozvařené fazolové lusky by pak měly nepříjemnou vůni. Smetanu dejte dle libosti – může být na vaření, tučná i zakysaná. Dochucení také můžete upravit, někdo ocet a cukr vynechává, jiný přidává ještě kopr. Můj rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Nejhorší české jídlo jsme připravili chutně. Budete chtít přídavek

    Před 5 roky
    Levná a výtečná polévka našich předků. Skvělý způsob jak se vypořádat se starším chlebe, aniž by se musel vyhodit. A navíc ještě můžete zpracovat sezónní příval čerstvých hříbků. Rozpis najdete na konci videa!
     Komentáře
  • Polévkárna

    Kyselo pohladí na duši. Krkonošský poklad z kvásku

    Před 5 roky
    Chladnější teploty a spousta hříbků v lese přímo vyzývá k vaření téhle klasiky. Každý jí asi děláte trochu jinak. Tady je moje verze z aktivního chlebového kvásku. Na kvalitě kvásku závisí chuť a kyselost polévky. Pokud je kvas slabý, můžete si pomoct trochou octa nebo kysaného mléčného výrobku. Houby můžete použít sušené i čerstvé, ukazuji oboje. Podávejte klasicky s bramborami na loupačku. Rozpis na konci videa!
     Komentáře
  • Polévkárna

    Jak na cuketu? Poradím vám s jednou tajnou ingrediencí!

    Před 5 roky
    Postup na cuketový krém není nijak objevný. Moc rád se s vámi ale podělím o párování polévky s italským sýrem Gorgonzola. Vyzkoušejte a uvidíte, že je to naprostá dokonalost. V nouzi můžete samozřejmě použíti českou Nivu: je to blízko, ale Gorgonzola je přeci jen jemnější. Polévku můžete zahustit moukou rozmíchanou ve smetaně. Sám to ale nedělám. Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Dýňová polévka

    Před 5 roky
    Recept na základní dýňový krém obohacený o pikantní chilli a hřejivou směs koření. Skořice a badyánu se nebojte, spolu s dýní dává dokonalou podzimní chuť. Ke konci můžete přidat i smetanu nebo kokosový krém, ale většinou to není potřeba. Na polévku se nejlépe hodí dýně hokkaido nebo muškátová dýně. Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Bílá polévka pohladí na duši. Levná a velmi jednoduchá

    Před 5 roky
    Obyčejné věci bývají často nejlepší. U bílé polévky to platí dvojnásob. Místo smetany můžete použít o něco úspornější mléko. Můžete také použít zakysanou smetanu s trochou rozkvedlané mouky. Z bylinek se nejčastěji dává kopr, ale nechám to na vaší preferenci. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Zelňačka s uzeným masem

    Před 5 roky
    Klasická a extra bohatá zelňačka s vepřovým masem, klobáskou i uzeným. Tradičně je bez zahuštění. Měla by bohatě stačit rozvařená cibule a přídavek vařených brambor. Je jen na vás, jestli ještě přidáte trochu jíšky nebo smetany, pro extra bohatost. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Cuketová polévka s bulgurem

    Před 5 roky
    Tohle je teď aktuálně moje oblíbená letní polévka. Dávám do ní sezónní zeleninu a na zahuštění i trochu bulguru a kukuřičné krupice. Vyzkoušejte. Je jednoduchá a zvládnete ji uvařit raz dva! Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Čočková kari polévka

    Před 5 roky
    Jak připravit rychlou luštěninovou polévku? Nebojte se použít sterilované luštěniny – ať už čočku nebo fazole. Výrazně zkrátí dobu přípravy např. pro všední den, navíc se při vaření dále nerozvářejí. Sám takhle vařím většinu polévek, kde jsou luštěniny! Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Rajčatová polévka s cizrnou

    Před 5 roky
    Tahle polévka může zafungovat i jako lehké letní jídlo. Rozmačkaná cizrna polévku jen jemně zahustí, kostičky cukety ji zase pěkně odlehčí. V létě klidně použijte i čerstvá rajčata – buď spařená a oloupaná, nebo klidně jen nakrájená. Podávejte s krutony ze staršího chleba a zakápněte olivovým olejem. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Smetanový krém z hříbků

    Před 5 roky
    Tenhle krém si zamilujete, protože dává pokaždé stejně dobrý výsledek. V úvodu se zaměřte na správné orestování hříbků dozlatova. Cibulku a česnek už naopak jen nechte dlouho zesklovatět. Brambory a smetana se postarají o perfektní konzistenci krému! Suroviny na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Osvěžující polévka polský chlodnik

    Před 5 roky
    Chlodnik je studená polévka z červené řepy se zakysanými mléčnými výrobky. Můžete použít kefír, zákys nebo podmáslí. K tomu jogurt anebo zakysanou smetanu. Ve finále se pouze zaměřte, aby měl chlodnik pěknou konzistenci – ani ne řídkou, ani ne příliš hustou. Přesný rozpis je na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Letní zeleninová polévka

    Před 5 roky
    Využijte dary letní zahrádky a uvařte si velmi jednoduchou letní zeleninovou polévku. Vodu může nahradit vývarem, pokud máte. Jako vložku použijte vařené nudle nebo klidně i větší těstoviny. Mix zeleniny se nebojte obměnit podle toho, co je zrovna po ruce. Rozpis na konci videa!
     Komentáře
  • Polévkárna

    Fenyklová polévka s tarhoňou

    Před 5 roky
    Jednoduchá letní polévka, ve které hraje hlavní roli fenykl. Krásná a aromatická dobrota, která je v létě na vrcholu sezóny. Suroviny najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Osvěžení z Bulharska: Studená okurková polévka tarator

    Před 5 roky
    Rychlá a osvěžující polévka do letních veder. Péči věnujte hlavně správnému ochucení a potom také správné konzistenci polévky. Je potřeba ji dobře rozmíchat, případně naředit trochou studené vody. Rozpis surovin najdete na konci videa.
     Komentáře
Kdo si dá talíř horké polévky? Každý týden nový recept na klasické i méně tradiční polévky. Vaříme podle sezóny, z čerstvých surovin a bez bujónů a umělých dochucovadel.
Kdo si dá talíř horké polévky? Každý týden nový recept na klasické i méně tradiční polévky. Vaříme podle sezóny, z čerstvých surovin a bez bujónů a umělých dochucovadel.
Reklama