Marcipánové hvězdičky: vánoční cukroví s čokoládovým středem
Před 1 dnemKřehké těsto, marcipánová náplň, čokoláda navrch… Tyhle marcipánové hvězdičky jsou absolutní vánoční top! 🎄✨ Dokonalé cukroví pro všechny, kdo milují spojení marcipánu, čokolády a jemného pečiva. Uložte si recept, upečte a ochutnejte – varuji, mizí nebezpečně rychle! 😍🍪 🧾 INGREDIENCE Těsto: 150 g změklého másla 1 vejce 130 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 250 g hladké mouky Marcipánová vrstva: 300 g marcipánu 2 bílky ( vejce velikost L) trocha Amaretta nebo mandlový extrakt Navrch: rozpuštěná čokoláda cukrové kuličkyRychlé mandlové rohlíčky z listového těsta. Ideální pro nečekanou návštěvu
Před 3 dnyRychlé mandlové rohlíčky (croissanty) z listového těsta! 🥐💛 Křehké, voňavé po skořici a mandlích – ideální ke kávě nebo jako sladká snídaně. Stačí pár ingrediencí a za 10 minut máte hotovo! Ingredience: listové těsto mandlové máslo nebo pomazánka skořice mandlové lupínky vejce na potření 🕐 Pečeme v horkovzdušné troubě na 190 °C asi 10 minut.Patří do vanilkových rohlíčků vlašáky nebo lískáče? Vyzkoušejte tento osvědčený recept
Před 8 dnyVanilkové rohlíčky – klasika mezi vánočním cukrovím 🎄✨ Křehké, voňavé a jemné – přesně takové, jaké mají být. Těsto si připravíte den předem a druhý den už jen upečete a obalíte v moučkovém cukru. Tradiční recept, který na vánočním stole nikdy nesmí chybět. ❤️ Ingredience: 280 g hladké mouky 80 g moučkového cukru 80 g mletých vlašských ořechů 250 g změklého másla 2 žloutky 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový lusk či cukr) Na obalení: moučkový cukr (můžete smíchat s vanilkovým) 👉 Těsto nechte odležet do druhého dne v lednici. 👉 Pečeme v horkovzdušné troubě na 160 °C cca 12 minut. Dobrou chuť a kouzelné Vánoce! 🎅✨Išelské dortíčky: nestárnoucí klasika, která nesmí chybět u žádného stromečku
Před 10 dnyIšelské dortíčky – jemné, plněné a čokoládou zdobené vánoční cukroví 🎄🍫 Tahle klasika z vánočního repertoáru vás nezklame – křehké kakaové těsto, lahodná ořechová náplň s kapkou rumu a nahoře čokoláda s oříškem. 🥰 Perfektní kombinace chutí, která na svátečním stole nesmí chybět. Ingredience – celá dávka: Těsto: 420 g hladké mouky 140 g moučkového cukru 60 g mletých vlašských ořechů 1 vanilkový cukr 4 vrchovaté lžičky kakaa špetka skořice 280 g másla Náplň: 150 g moučkového cukru 150 g mletých vlašských ořechů rum dle potřeby 2 lžičky marmelády (nemusí být) Na ozdobu: 200 g čokolády půlky vlašských ořechů nebo jiná ozdoba 👉 Pečeme v klasické troubě (horní + spodní ohřev) na 170 °C asi 12 minut. Já jsem dělala z ½ dávky a vyšlo mi 33 kousků. 😉 Dobrou chuť a krásné vánoční pečení! 🎅✨ 🔖 Hashtagy #išelskédortíčky #išelské #vánočnícukroví #cukroví #vanoce #vánoční #vánoce2025 #vanočnirecepty #recepty #recept #pecenivanoce #vanoceuzklepouLískoořískové věnečky se určitě ujmou i u vás doma
Před 15 dnyLískooříškové věnečky Dnes si upečeme voňavé lískovoříškové věnečky – křehké, jemné a krásně ozdobené oříšky a cukrem. Jednoduché cukroví, které se skvěle hodí na vánoční stůl i jako malá sladkost k čaji nebo kávě. Perfektní tip na sváteční pečení.“ 🎄✨ Ingredience (poloviční dávka – cca 1 plech): 100 g hladké mouky 70 g másla 30 g moučkového cukru necelá ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva 1 žloutek Na ozdobu: 1 bílek lískové oříšky (nudličky nebo sekané) krystalový cukr Postup: Těsto zabalíme do fólie a necháme chvíli odležet v lednici. Vyválíme na 2–4 mm a vykrajujeme věnečky. Pečeme v troubě (horní + spodní ohřev) na 180 °C cca 10–12 minut. Dobrou chuť a krásný předvánoční i vánoční čas! 🎄✨Pražené mandličky jako z pouti si hravě připravíte i doma
Před 17 dnyPražené mandle – sladká pochoutka jako z pouti! 🎡🍬 Křupavé, voňavé a dokonale sladké. Tyhle mandle se skořicí a vanilkou zvládnete připravit doma během chvilky a potěší nejen o Vánocích, ale kdykoliv během roku. 🌰💖 Ingredience: 100 g neloupaných mandlí 50 ml vody 100 g cukru 1 mocca lžička mleté skořice 1 vanilkový cukr špetka soli 👉 Mandle krásně zkaramelizují a provoní celou kuchyni. Perfektní tip na jedlý dárek i sladké mlsání k televizi. 🎁✨ Dobrou chuť! 💕Vyzkoušejte tyhle lískooříškové čtverečky s griliášovým krémem
Před 22 dnyLískooříškové čtverečky s griliášovým krémem🌰🌰🌰 🐿 Máte rádi cukroví s lískovými oříšky? Pokud ano, tak sladké a křehké čtverečky s griliášovým krémem plným oříšků a vonícím po vanilce je to správné cukroví pro vás. Navodí vánoční atmosféru, provoní dům a ozdobí vás stůl. Těsto: 200 g hladké mouky 200 g cukru moučka 200 g lískových oříšků 200 g másla 2 žloutky Griliášový krém: 250 ml mléka ½ vanilkového lusku nebo moca lžičku vanilkového extraktu 1 lžíce krupicového cukru 20 g kukuřičného škrobu 1 žloutek 150 g másla 4 lžíce griliáše Griliáš: 50 g lískových oříšků 100 g krupicového cukru Na ozdobu: 200 g mléčné čokolády 60 g hořké čokolády lískové ořechyLinecké cukroví je klasika českých Vánoc. A nemusí to být žádná věda
Před 24 dnyDnes si upečeme klasiku českých Vánoc – linecké cukroví. Křehké, voňavé, slepované marmeládou a doslova se rozplývá na jazyku. Tradiční recept, který na vánočním stole prostě nesmí chybět.🎄✨ Těsto: 350 g hladké mouky 120 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 250 g másla 3 žloutky Dále: marmeláda rybízová, meruňková moučkový cukr pečte na 160 °C - 9 minut - horký vzduch cukroví #vánočnícukroví #linecké #lineckécukroví #lineckékolečka #recept #recepty #vánoce #veselévánoceKromě husy nezapomeňte na na svatého Martina ani na rohlíčky z tvarohového těsta
Před 29 dnyDnes si připravíme Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta – rychlé, bez kynutí a hotové raz dva. Z jedné dávky získáte 32 kousků, které jsou krásně nadýchané, jemné a skvěle se hodí na sváteční stůl. Z těsta budete mít 32 ks Ingredience 450 g hladké mouky 250 g měkkého tvarohu 1 vejce 1 kypřící prášek do pečiva 7 lžic rozpuštěného másla 7 lžic mléka špetka soli vejce na potření Pekla jsem na horký vzduch 180°C - 17minut.Svatomartinská husa nemusí být žádná věda. Takhle ji zvládne každý
Před 1 měsícemSvatomartinská husa/ Husa na svátky😉 Dnes si upečeme poctivou Svatomartinskou husu – křupavou na povrchu, šťavnatou uvnitř a provoněnou kmínem. Ideální slavnostní jídlo, které se podává s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím. Perfektní recept na sváteční stůl. Ingredience 1 husa cca 4,5kg sůl kmín drcený 200 ml vody Přes noc do lednice druhá den peču na 200 °C - klasická trouba peču 1,5 hodiny, propíchat kůži otočit, péct další 2 hodiny, snížíme teplotu na 180 °C dopečeme do křupava 20 - 30 minut. Příloha - bramborový knedlík, bílé a červené zelíChystáte svatomartinskou hostinu? Nezapomeňte na rohlíčky s ořechovou a povidlovou náplní
Před 1 měsícemSvatomartinské rohlíčky s kynutého těsta s ořechovou a povidlovou náplní 🥐🌰🥜 Svatomartinské rohlíčky jsou tradičním symbolem listopadového svátku a křehká kombinace kynutého těsta s ořechovou a povidlovou náplní je naprosto neodolatelná! V dnešním videu si ukážeme, jak si je jednoduše a rychle připravit doma. Vůně čerstvě upečených rohlíčků vám zaručeně rozzáří podzimní dny. Tak pojďme na to a připravme si ty nejlepší Svatomartinské rohlíčky, které si všichni zamilují! 🥐🌰🥜 Ingredience na 24 rohlíčků 350 g hladké mouky 50 g moučkového cukru 90 g rozpuštěného másla 200 ml vlažného mléka 2 žloutky 20 g čerstvého droždí 1 vanilkový cukr 2 lžičky citronové kůry špetku soli vejce na potření sekané mandle Náplň ořechová na 24 rohlíčků ( já jsem dělala z poloviční dávky ) 150 g mletých vlašských ořechů 100 g moučkového cukru 50 ml mléka 1 bílek 2 lžíce másla Těsto kyne 90 minut a pak ještě 15 minut. Pečeme - klasická trouba horní a spodní ohřev 180 °C - cca 15 minut horkovzdušná trouba 160 °C - cca 15 minut.Kvůli pečené kachně se zelím nemusíte v kuchyni trávit celé dopoledne
Před 1 měsícemPečená kachna bez práce, bramborový knedlík a červené zelí 🍗🍗🍗🍽️🔪 Pokud máte chuť na tradiční český pokrm, který zahřeje a potěší, tento videorecept je pro vás! Dnes vám ukážu, jak připravit pravou českou klasiku – pečenou kachnu s bramborovými knedlíky a červeným zelím. Pokud máte rádi jídlo, které si připravíte s láskou a užijete si ho v rodinném kruhu, tento recept je přesně pro vás. Kachnu pečeme dlouho na nízké teplotě, aby byla dokonale křehká, a na závěr ji zapečeme do zlatova na grilu. K tomu si připravíme nadýchané bramborové knedlíky a červené zelí s máslem. Pusťte se do toho a pochutnejte si! Ingredience: Kachna cca 2 kg (pokud bude větší, tak upravte délku pečení) sůl drcenný kmín pečeme 4 hodiny při teplotě 120-130°C zavřenou v pekáči - v průběhu neotevíráme a nekontrolujeme po 4 hodinách odkrejeme dáme na gril na 200°C a pečeme do zlatova cca 20 minut Bramcorové knedlíky 1500 g vařených brambor 2 vejce 3 lžičky soli 450 g hrubé mouky 1 velká lžíce škrobu + 1 lžíce škrobu na obalení knedlíků knedlíky vařím 20 minut - dle velikosti červené zelí, máslo, mouka. Dobrou chuť.Váhu můžete nechat ve skříni. Tuhle vláčnou bábovku hravě připravíte i bez ní
Před 1 měsícemJablková bábovka – jednoduchý a vláčný recept Bábovka s jablky je krásně nadýchaná a šťavnatá, voní skořicí a chutná dětem i dospělým. Recept je snadný a zvládne ho každý. Ingredience (1 hrnek = 250 ml): 2 hrnky nastrouhaných jablek (na hrubo) 2 hrnky hladké mouky ¾ hrnku cukru 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva ½ hrnku jogurtu podle potřeby trochu mléka 3 vejce 1 lžička skořice rozinky (dle chuti) Pečení: 150 °C, horký vzduch s párou, cca 60 minut Dobrou chuť! 🍏🍰Šťavnaté maso a hustá omáčka. Poctivý hospodský guláš perfektně zahřeje i zasytí
Před 1 měsícemHospodský guláš – poctivý recept z české kuchyně Dnes si připravíme klasiku české kuchyně – poctivý hospodský guláš. Šťavnaté maso, spousta cibule, voňavá paprika a jemně zahuštěná omáčka. Ideální recept, který chutná jako od babičky i ze staré hospody. Tradiční guláš, který voní cibulí, česnekem a paprikou. Maso se dusí, aby bylo krásně měkké, a omáčka má tu správnou hustotu i chuť. Podávat ho můžete s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem. Ingredience: 1 kg hovězí kližky (já používám cca 400 g kližky a 600 g hovězího zadního) 500 g cibule 3 lžíce oleje 2 lžíce sádla 4–6 stroužků česneku 1 menší rajčatový protlak 1–2 lžíce lahůdkové červené mleté papriky vývar (nebo voda + masox) sůl pepř majoránka Jíška: 5 lžic oleje/sádla 3–4 lžíce hladké mouky Dobrou chuť! 🍲Jednoduchý a zároveň skvělý. Tenhle nepečený ořechový dort vás rozhodně nezklame
Před 1 měsícemDnes si připravíme rychlý a nepečený ořechový dort, který zvládnete bez pečení a bude chutnat celé rodině. Krémový, voňavý a plný vlašských ořechů – ideální na víkendové mlsání nebo sváteční stůl. Rychlý nepečený ořechový dort ve formě o průměru 26 cm. Jednoduchý recept bez pečení – kombinace piškotů, jemného krému a vlašských ořechů. Dort je krásně nadýchaný, hutný a přitom se skvěle krájí. Perfektní na oslavy i jen tak ke kávě ☕ Ingredience: 1–2 balíčky dětských piškotů (250 g balení) 2 + 1 šlehačka ke šlehání (31–33 %, á 215–250 ml) 250 g + 250 g másla 150 g vlašských ořechů (+ cca 50–100 g na ozdobu) 150 g moučkového cukru Dobrou chuť.Přichází podzim a s ním klasická dýňová polévka, která nikdy nezklame
Před 1 měsícem✨ Podzim je tady a s ním i spousta barev, vůní a chutí. Dnes si spolu připravíme krémovou dýňovou polévku, která krásně zahřeje v chladných dnech a provoní celý domov. ✨ Ingredience: dýně hokaido, cibule, česnek, sůl, pepř, smetana, vývar. Pokud máte rádi, tak můžete přidat kari, curkumu.... Dobrou chuť.Netradiční špíz podle německého receptu vás mile překvapí
Před 1 měsícemŠPÍZ a la Parma - recept od Jesse z Hamburku Na špíz - 300 -400 g vepřová krkovice, 200 - 300 g šunka nebo uzené maso( slanina..), 200 - 300 g sýr uzený nebo gouga, špejle nebo kovové jehly, sůl pepř. Na obalení - 2 vejce, polovina zakysané smetany 15 % cca 100 g (smíchat s vejci) a strouhanka. Jesse doporučuje přílohu bramborovou kaši nebo nudlový salát. Já jsem dělala salát coleslaw a brambory. Nudlový salát od Jesse - uvařené těstoviny, sýr ementál na kostičky, kukuřice z konzervy, majonéza, nastrouhané zelí (jen trošku), žampiony z konzervy. Špízy jsou moc dobré. Určitě doporučuji.Přinesli jste si koš plný hub? Naložte si část do sladkokyselého nálevu
Před 2 měsíciNakládané houby - kořeněné ve sladkokyselém nálevu - recept od babičky Po očištění a nakrájení houby povaříme s 20 g soli a 1 lžíci octa - vaříme 10minut. Houby vyjmeme z vařící vody a ihned propláchneme studenou vodou. Lák na 5 malých přesnídávkových skleniček- 150 ml vody, 25 ml octa, 5 g soli, 30 g cukru a svařit; do každé sklenice 2 hřebíčky, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého pepře, špetku hořčičného semínka, 2-3 kolečka mrkve, kousek cibule (dala jsem červenou). Skleničky pak vaříme minimálně 20 minut. Když vyzkoušíte, tak budu ráda za váš názor formou komentáře. Děkuji za zhlédnutí.Šlehačkový koláč na plech, který voní po másle, rumu a povidlech
Před 2 měsíci✨ Dnes si společně upečeme voňavý šlehačkový kynutý koláč s povidly a drobenkou. Nadýchané těsto díky smetaně, sladká vrstva povidel a křupavá máslová drobenka – kombinace, která nikdy nezklame. Pojďme se do toho pustit! Forma 29 * 38 cm Ingredience - kvásek 1 kostka droždí 42 g 1 lžička moučkového cukru 100 ml teplého mléka těsto 250 ml šlehačky 33% 500 g hladké mouky špetka soli 3 polévkové lžíce majonézy 80 g moučkového cukru 2 žloutky vanilková extrakt / vanilková pasta - dala jsem 1 lžíci 2 - 3 lžíce rumu povidla + rum drobenka 100 g hladké mouky 80 g moučkového cukru 80g změklého másla jiné 50 g másla 2 polévkové lžíce rumu Pekla jsem na horký vzduch 170 °C - 35 minut. Dobu pečení přizpůsobte své troubě.Úžasně křehkou ořechovou buchtu připravíte za pár minut
Před 2 měsíci✨Dneska si spolu upečeme rychlý dezert, který zvládnete i na poslední chvíli – ořechový koláč s pudinkem a mandlemi. Je vláčný, krásně voní a přitom je hotový raz dva. Pojďme se do toho pustit!✨ Forma 30 x 20 cm Ingredience 1 šálek = 240 ml 1 hrnek cukru 1 vejce 1 hrnek polohrubé mouky 4 lžíce oleje 1 kypřící prášek do pečiva špetka soli 1 hrnek mletých vlašských ořechů 1 šálek mléka Pudink - 400 ml mléka 1 sáček pudinkového prášku - vanilkový 2 lžíce cukru jiné 100 g mandlí 1 lžíce mloučkového cukru Pekla jsem na 160 °C - 40 minut. Dobu pečení přizpůsobte své troubě.Zjevila se vám za dveřmi nečekaná návštěva? Pohostit ji můžete těmihle zapečenými chlebíčky
Před 2 měsíciZapečené chlebíčky Co budeme potřebovat… 100 g šunky 50 g suchého salámu 150 g sýra (gouda, eidam) – měla jsem eidam 45 % 1 vejce 2 lžíce zakysané smetany 1 lžíce sladké chilli omáčky 4 cherry rajčátka (můžete použít i sušené rajčata) 2 jarní cibulky Sůl, pepř, pečivo – bageta, veka, rohlík…. Pečeme - klasická trouba 200 °C – 10 minut Podáváme teplé.Švestky si hravě usušíte i bez sušičky. Vystačíte si jenom s troubou
Před 2 měsíci✨ Dnes si ukážeme, jak si doma jednoduše připravit voňavé sušené švestky přímo z trouby. 🌸 Žádné konzervanty, jen čistá chuť ovoce, které vydrží dlouho a můžete ho využít do koláčů, kaší nebo jen tak na mlsání. 👩🍳🍇 👉 Pokud nemáte sušičku na ovoce, dá se to zvládnout i v troubě – je to ale méně ekonomické řešení.Rychlá, voňavá a delikátní večeře. Vyzkoušejte tyto zapečené kaiserky
Před 2 měsíciKaiserky jsem rozřezala do hvězdice a vevnitř namazala rozpušťeným máslem s česnekem, nasekanou pažitkou, nať z jarní cibulky a grilovací koření. Po té naplnila sýrem GOUDA, uzeninou (šunka, herkules, anglická slanina, pikantní paprikáš....co máte doma). Každý naplní dle své chuti a fantazie. Na závěr jsem posypala natí z jarní cibulky a dala zapéctr na 180 °C - 10 minut. Nezapékejte příliš dlouho, ať nejsou příliš vysušené a tvrdé 😉. Přeji dobrou chuť. JanaTahle jednoduchá masová pomazánka se skvěle hodí na chleba nebo do toustů
Před 2 měsíciMáte doma pečené maso a nevíte, co s ním? Připravte si lahodnou masovou pomazánku, která je rychlá, sytá a skvěle se hodí na čerstvý chléb nebo pečivo. V dnešním videu vám ukážu, jak z pečeného masa vykouzlit pomazánku, po které se na stole jen zapráší. Ingredience Pečené maso - 500 g vepřového boku 1kg vepřové plece 4 střední cibule 1 mrkev 6 stroužků česneku ½ lžičky mletého pepře 1 a ½ lžičky soli 1 - 2 lžičky majoránky 3 kuličky nového koření nebo použijte mleté jako já 3 bobkové listy Pekla jsem klasicky v troubě na horní a spodní ohřev při 200 °C zhruba 1 hodinu, nebo dokud se na mase neobjeví pěkné opečky. Po upečení maso umeleme nebo rozmixujeme v robotu. Ještě horkou směs můžeme naplnit do sklenic, zavíčkovat a uložit do chladu – ideálně do lednice. Takto připravenou masovou směs lze podávat hned, nebo ji podle chuti dochutit – třeba hořčicí, lákem z kyselých okurek, nasekaným vařeným vajíčkem, solí či pepřem. Fantazii se meze nekladou a pokaždé tak můžete vytvořit trochu jinou, ale vždy výbornou masovou pomazánku.Jednoduchá ovocná zmrzlina ze dvou surovin, bez cukru a chemie
Před 2 měsíciDopřejte si letní osvěžení v té nejlahodnější podobě! Dnes si spolu připravíme domácí zmrzlinu plnou šťavnatého ovoce, která vás příjemně ochladí a potěší svou svěží chutí. Ingredience: 200 - 350 g mraženého ovoce, 2 bílky, 100 ml mléka nebo smetany, cukr dle vaší chuti ––– Ozdoba: ovocePoctivá švestková povidla připravíte i bez dlouhého vaření v hrnci
Před 3 měsíciDnes si ukážeme, jak si doma jednoduše připravit voňavá a poctivá povidla přímo z trouby. Bez zbytečného míchání, jen s pár ingrediencemi a trpělivostí vznikne tradiční dobrota, která se hodí do buchet, koláčů i jen tak na chleba. Pojďme na to! Ingredience 3 kg omyté vypeckované švestky 6 lžic octa 8% pečeme na 250 °C - 20 - 25 minut 380 g cukru 4 hřebíčky - rozdrcenné ½ lžičky skořice 6 lžic rumu rozmixujeme a podle hustoty plníme do sklenic nebo ještě 15 minut pečeme. Rum na vypláchnutí víček nebo něco podobného. Povidla vydrží 3-4 roky možná i déle....Klasika, která nikdy nezklame. Jednoduchý meruňkový koláč potěší každého
Před 3 měsíci🍑 Meruňkový koláč s drobenkou – klasika, která nikdy nezklame! Dnes si spolu připravíme nadýchaný koláč plný šťavnatých meruněk, s křupavou máslovou drobenkou navrchu. Recept je jednoduchý, rychlý a výsledek rozhodně stojí za to. Tak pojďme na to! 👩🍳✨ Ingredience: Plech 43x35cm Hrnek naplněný půl cm od okraje má 300 ml drobenka - 1,5 hrnku polohrubé mouky ¾ hrnek cukru 90 - 100 g másla těsto - 2 vejce 1 vanilkový cukr nebo 1 lžíce vanilkové pasty 100 g másla nebo hery 1 hrnek cukru (270 g) 1 hrnek mléka 2 hrnky polohrubé mouky (370 g) 1 kypřící prášek do pečiva cca 1300 g meruněk (omyté a vypeckované) Máslo na vymazání plechu a hrubou mouku na vysypání plechu. Pečeme na 160 °C horký vzduch cca 50 minut. Dobrou chuť.Tahle skvělá vajíčková pomazánka ze stolu zmizí rychlostí blesku
Před 3 měsíciDnes si připravíme pomazánku, která mizí ze stolu rychlostí blesku! 🥖😋 Je krémová, jemně pikantní a díky kombinaci vajec, slaniny a okurek má chuť, kterou si zamiluje opravdu každý. Ať už ji namažete na čerstvé pečivo, nebo podáte jako pohoštění pro návštěvu, úspěch máte zaručen. Ingredience 6 vajec 2 lžíce majonézy ( pro odlehčenou variantu přidejte místo majonézy žervé) 1 lžíce hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, 100 g anglické slaniny, 5 ks menší kyselé okurky, pečivoStudentský špíz: klasika, kterou určitě ocení i dospělí
Před 3 měsíciStudentský špíz - levné, rychlé, chutné, zkrátka dokonalé👌👍 ŠPEJLE, ROHLÍK - BÍLÉ PEČIVO, SALÁM, SÝR, VEJCE, SŮL, STROUHANKA, OLEJ NA SMAŽENÍ, PŘÍLOHA: HRANOLKY, BRAMBORY, BRAMBOROVÁ KAŠE, CHLEBA, TATARKA ČI MAJONÉZA.Salát coleslaw bez zdlouhavého krouhání. Vyzkoušejte tuhle lehkou variantu
Před 3 měsíciSalát coleslaw - lehký, chutný, jednoduchý recept - já jsem spotřebovala ¾ menší hlávky zelí ½ středního celeru 2 středně velké mrkve 1 menší cibule 200 g majonézy 100 ml smetany ke šlehání 33% 2 lžíce cukru šťáva z ½ citronu 1 lžíce soli špetku mletého pepřeCuketa na zvláčnění, citron na osvěžení. Tahle maková buchta vás nadchne
Před 3 měsíciTenhle cuketovo-makový koláč je důkazem, že cuketa do sladkého prostě patří! Díky ní je krásně vláčný, mák mu dodá jemnou oříškovou chuť a citronová poleva se postará o svěží tečku. Ideální letní moučník, který si zamiluje celá rodina. Forma - 30 x 20 cm Ingredience 200 g hladké mouky 6 g prášek do pečiva 30 g mák celý špetka soli 2 vejce 120 g cukru 80 g oleje 200 g nastrouhané cukety Pečeme na program horký vzduch 160 °C - 25 minut. Poleva 60 g moučkového cukru 10 g citronové šťávy Ozdoba sušené jahody a mandle DŮLEŽITÉ! Pokud se vám video líbilo, můžete se jednoduše podílet na vývoji kanálu! ► Sdílejte toto video s přáteli na sociálních sítích! ► Ohodnoťte video! 👍 Velice důležité pro doporučování videa ostatním! ► Napište komentář nebo alespoň smajlíka! ► Odebírejte kanál! ► Děkuji a měte se krásně 🙋♀️Váha netřeba. Tuhle hrnkovou cuketovou buchtu si zamiluje celá rodina
Před 3 měsíci✨Dneska si spolu upečeme jednoduchou hrnkovou cuketovou buchtu – vláčnou, nadýchanou a hotovou raz dva! Žádné složité odměřování, stačí hrnek, pár základních surovin a výsledek vás překvapí. 🍰🥒 Plech - 39 x 29 cm 1 hrnek = objem 300 ml Ingredience 3 vejce 2 hrnky cukru 1 hrnek oleje 1 lžička skořice 4 lžíce kakaa 2,5 hrnku polohrubé mouky 1 balíček kypřícího prášku 2 hrnky nastrouhané cukety na hrubo poleva 250 ml šlehačky 200 - 250 g čokolády 90% může být i 1 lžíce rumu ozdoba 70 g ořechů - já dala pistácie Máslo na vymazání plechu a hrubou mouku na vysypání plechu. Pečeme na 160 ºC horký vzduch cca 35 minut. DŮLEŽITÉ! Pokud se vám video líbilo, můžete se jednoduše podílet na vývoji kanálu! ► Sdílejte toto video s přáteli na sociálních sítích! ► Ohodnoťte video! 👍 Velice důležité pro doporučování videa ostatním! ► Napište komentář nebo alespoň smajlíka! ► Odebírejte kanál! ► Děkuji a mějte se krásně 🙋♀️Vepřová pečeně s výbornou pikantní omáčkou z dijonské hořčice
Před 3 měsíciZapečená vepřová pečeně v dijonské omáčce 7 plátků vepřové pečeně 250 ml smetany ke šlehání 2 lžíce dijónská hořčice 2 cibule 50 ml vývaru tymián mletý pepř sůl olej Jako přílohu jsem dělala šťouchané brambory. Perfektně se hodí hranolky, opečený brambot, bramborová kaše... Pokud zkusíte, tak napište komentář. Děkuji za zhlédnutí.Netradiční plněné kornoutky z tortill překvapí každou návštěvu
Před 4 měsíciPLNĚNÉ TORTILLOVÉ KORNOUTKY Co všechno budeš potřebovat Tortilly, párátka, cibuli, olej, kuřecí maso, sůl, pepř, koření Adžika, paprika, sýr gouda, zakysaná smetana, koření - seasoning mix, sůl, pepř, petrželka.Skvělý letní dezert Cherry dáma zpestří každý piknik
Před 4 měsíciCherry dáma - luxusní zákusek Plech - 24 x 20 cm Korpus - 4 bílky, 2 žloutky, 75 g mletého máku, 50 g kokosu, 50 g cukru, 50 g ořechu. Krém - 2 žloutky, ¼ šálku cukru (50 g), 1 šálek mléka (120 ml), ½ vanilkového pudinkového prášku, ½ roztoku citrónové šťávy, 1 lžíce rumu, 125 g másla, 2 dávkovače moučkového cukru. Ovocná část - 225 g višní, 2 dávkovače moučkového cukru, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce kukuřičného škrobu. Na vrch - 300 g bílé čokolády, oleje dle potřeby, višně na ozdobu. Zákusek je velmi sladký, ale stojí za to 🤗😇. Přeji krásný létní čas.Úžasná BBQ žebra hravě zvládnete i bez grilu
Před 4 měsíciAhoj a vítejte u dnešního videoreceptu! Dnes si připravíme něco pořádně šťavnatého – BBQ pečená žebra z trouby. I když nemáte gril, nemusíte se vzdávat dokonalé chuti pomalu pečených žeber s křupavou krustou a sladko-kořeněnou BBQ omáčkou. Ukážu vám jednoduchý způsob, jak si je připravit doma – stačí vám trouba, pár ingrediencí a trocha trpělivosti. Tak pojďme na to! Ingredience 1,5 kg vepřových žeber 4-6 lžic plnotučné hořčice 30 g třtinového cukru 2 lžíce sladké papriky. Můžete dát i 1 lžíci sladké a 1 lžíci uzené papriky 1 lžičku soli ½ lžičky mletého pepře ½ lžičky kurkumy ½ lžičky kari ¼ lžičky drceného kmínu nebo celého kmínu 1 den nebo 1 hodina nechat v chladu naložené 200 ml BBQ omáčky 50 g třtinového cukru 2 lžice medu 2 lžíce vinného octa svaříme žebra pečeme 2 hodiny zabalené v pečícím papíře na 180 °C pak potřeme omačkou a pečeme ještě odkryté 15 - 20 minut. Podáváme k pivu s pečivem nebo jen tak... Přeji Vám dobrou chuť.Klasické pizza kapsy hravě zvládnete i doma. A budou lepší než z obchodu
Před 4 měsíciAhoj! Dneska si společně připravíme domácí pizza kapsy, které chutnají úplně jako ty kupované – možná ještě líp! 🧀🍕 Jsou plněné lahodnou náplní, krásně křupavé a přitom jemné uvnitř. Skvělé na svačinu, do práce nebo jen tak k televizi. Tak jdeme na to! Ingredience 2 bal listového těsta 100 g šunky 100 g anglické slaniny ½ zelené, červené a žluté papriky ¼ cibule 60 g kukuřice z konzervy 2 lžíce rajčatového protkaku 1 rovná lžička soli 1 lžička oregana 1 vejce na potření Pekla jsem na 200 °C - horký vzduch 15min. Přeji dobrou chuť.Na brunch nebo ke snídani do postele se skvěle hodí tahle snídaňová bageta
Před 4 měsíciAhoj! Dneska si připravíme skvělou snídaňovou bagetu – jednoduchou, rychlou a hlavně chutnou. Ideální, když chcete ráno překvapit svou drahou polovičku něčím dobrým a vydatným. Křupavá bagetka, rozteklý sýr, opečené párky a jemné vajíčko – kombinace, která zaručeně vykouzlí úsměv. Tak pojďme na to, ať je ráno ještě hezčí ❤️Co s velkou úrodou meruněk? Třeba tyhle řezy s kokosovou peřinou
Před 4 měsíciMeruňkové řezy s kokosovou peřinou Těsto – 400 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 125 g másla, 4 žloutky, 250 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva. Na peřinku – 4 bílky, 150 g cukru, 100 g strouhaný kokos. Meruňky nebo jiné ovoce. Trouba na 160 °C – horký vzduch - 30 minut.Jak na naprostou letní klasiku - nakládané okurky
Před 4 měsíciKyselé okurky - nakládačky podle babičky - jak zavařuji okurky 4 kg okurek - nakládaček, 2 mrkve (do sklenice 3 kolečka), 2 cibule (do sklenice 1 kolečko), kuličky nového koření (do sklenice 3-5 kuliček), kuličky černého pepře (do sklenice 3-5 kuliček), hořčičné semínko (do sklenice ½ kávové lžičky kuliček), bobkový list (do sklenice 1 list dle velikosti), čerstvý kopr (do sklenice jenda snítka), Jak udělat sladkokyselý lák (na 4 kg okurek jsem potřebovala 1,5 uvedené dávky láku) 1,5 l vody, 0,5 l 8% octa, 15 g soli, 260 -290 g cukru. Svařit a nalít do sklenic na okurky. Okurky přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Pozor, aby nebyly rozvařené, musí křupat ;-). Pokud se vám recept líbí budu ráda, když mi napíšete komentář ;.-) Přeji vám krásné létní počasí a krásný létní čas.Královský jablečný dezert je ideální zákusek na parné letní dny
Před 4 měsíciKrálovský jablečný dezert nesmí chybět na žádné oslavě, skvěle se hodí k odpolední kávě. Jeho chuť je fantastická a příprava jednoduchá. Výsledkem budete překvapeni a zamiluje si ho celá rodina. Rozměr plechu 29x38cm Na korpus / piškot 3 vejce, 4 polevkové lžíce cukru, 2 polevkové lžíce hladké mouky. Na náplň 750 g nahrubo nastrouhaných jablek, cukr dle chuti, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 150 ml vody. Na krém 400 - 500 ml smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, želatinový ztužovač za studena, 3 polévkové lžíce moučkového cukru. Ozdoba 80 g nastrouhané tmavé nebo mléčné čokolády. Pekla jsem na 150 °C program horký vzduch 10 - 15min - upravte dle vaší trouby, každá peče jinak.Chleba ve vajíčku zvládnete i bez jediné kapky oleje
Před 4 měsíciHledáte lehkou, zdravější variantu oblíbeného chleba ve vajíčku? V tomhle videu vám ukážu, jak si připravit chutný a nadýchaný chleba ve vajíčku bez kapky oleje a bez smažení. Navíc s čerstvou oblohou, která jídlu dodá šmrnc. Skvělá volba pro rychlou večeři nebo výživnou snídani. Ingredience - chléb, vejce, sýr, sůl, pepř, šunka, kyselá okurka, paprika, cibule, pažitka Horkovzdušná fritéza 185°C - 8 minut nebo klasická trouba. Přeji vám dobrou chuť.Jahodová slast: Buchta s ovocem, tvarohem a drobenkou, která zmizí ze stolu hned
Před 5 měsíciVítejte u dnešního receptu! Dnes si spolu upečeme neodolatelnou jahodovou buchtu s tvarohem a máslovou drobenkou. Nadýchané těsto, krémová tvarohová vrstva, šťavnaté jahody a křupavá sladká drobenka – to vše v jednom plechu. Ideální letní moučník, který zvládne opravdu každý. Tak pojďme na to! 🍓🧁 Forma 30 x 20 cm INGREDIENCE Drobenka - 100g polohrubé mouky, 60g moučkového cukru, 60g rozpuštěného másla. Tvaroh - 400g plnotučného tvarohu, 3-4 lžíce moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce pudinkového prášku (vanilkový). 500g čerstvých jahod nebo jiné ovoce. Těsto - 3 vejce, 180g moučkového cukru, 200g změklého másla, 200g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 sáček (37g) vanilkového pudinkového prášku, 2 lžíce zakysané smetany. Trouba - pustit horní a spodní ohřev - klasika - 180°C - 60 minut. Přeji vám dobrou chuť.Nejoblíbenější česká klasika - pečená sekaná z vepřového masa
Před 5 měsíciAhoj a vítejte u dnešního receptu! Dnes si spolu připravíme jednu z nejoblíbenějších českých klasik – domácí pečenou sekanou z vepřového masa. Krásně voňavá, s křupavou kůrčičkou na povrchu – přesně tak, jak ji dělaly naše babičky. Ukážu vám jednoduchý postup, díky kterému zvládne tuhle dobrotu úplně každý, i začátečník. Tak se do toho pojďme pustit! Ingredience 1kg mletého vepřového masa, 3 vejce, 5 stroužků česneku, 2 lžičky soli, mletý pepř, mletý muškátový oříšek, hrst nasekané petrželky, drcený kmín, 1cibule osmažená na sádle, 1 lžíce majoránky, promícháme. Do pekáče přidáme 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, ½ cibule na půl kolečka. Pečeme 1h na 180°C a poté 10minut na 200°C do křupavé zlaté kůrky. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, čerstvým chlebem..... Přeji vám dobrou chuť.Rychlý a křehký koláč s jahodami, který provoní celý dům
Před 5 měsíciDneska si upečeme něco opravdu výjimečného – křehký koláč s jakodami. Lehký, máslový korpus, šťavnaté ovoce a vůně, která provoní celou kuchyň. Rychlý recept, skvělý výsledek – ideální pro letní odpoledne nebo sladkou tečku ke kávě. Tak pojďme na to! Forma 26cm Ingredience Těsto - 400g polohrubé mouky, 200g másla, 1 lžička kypřícího práčku do pečiva, 100g moučkového cukru, 3 žloutky. Jahodová náplň - 500g čerstvých jahod ( nebo jiné ovoce), 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce dětské krupičky nebo hrubé mouky. Bílková náplň - 3 vaječné bílky, 75g moučkového cukru. První pečení 190°C - 15 minut. Druhé pečení 180°C - 30-40 minut. Přeji vám dobrou chuť.Upečte si tradiční valašský poklad – frgále! Lahodné, s bohatou náplní a drobenkou
Před 5 měsíciAhoj a vítejte u dnešního videoreceptu! Dnes si společně upečeme tradiční valašský poklad – frgále. Tyhle lahodné koláče s bohatou náplní a drobenkou jsou neodmyslitelnou součástí moravských slavností, svateb i nedělního stolu. Ukážu vám, jak připravit poctivé kynuté těsto, voňavou náplň – ať už tvarohovou nebo povidlovou – a samozřejmě nesmí chybět máslová drobenka na vrch. Tak si připravte suroviny a pojďme na to! INGREDIENCE 300g hladké mouky, 200g hrubé mouky, 120g moučkového cukru, 2 žloutky, 120g rozpuštěného másla nebo domácího sádla, špetka soli, citronová kůra, 250ml teplého mléka, 30g čerstvé droždí, 4x arch pečícího papíru, vejce na potření okrajů DROBENKA 300g polohrubé mouky, 200g moučkového cukru, 200g másla, tročku rumu nemusí být. Pekla jsem na horký vzduch 180°C – 15 minut. Povidlová náplň Domácí povidla z trouby + rum. Tvarohová náplň 500g tvarohu, žloutek, citronová kůra, rum, 100g moučkového cukruSlaný závin se sýrem a slaninou. Tak dobrý, že se neovládnou ani vegani
Před 5 měsíciSlaný závin 1 vyválené listové těsto 2 lžíce oleje 100-200g slaniny ¨ 1 cibule pepř 1 lžička soli 1 lžička papriky / chilli 1 lžička kmínu vejce na potření 100g sýru FETA 100g Mozzarella chia semínka, sezam... pečeme 180°C - 25 minut Přeji vám dobrou chuť :-)Slaďoučké mini koblížky. Na velikosti záleží, takhle jich sníte mnohem víc
Před 5 měsíciMini koblížky Ingredience 2 vejce 100g rozpuštěného másla 1 vanilkový cukr 20g 100g cukru 460ml teplého mléka 10g sušeného droždí 900g hladké mouky 1h kynout po vytvarování 30 minut kynout smažit moučkový cukr s vanilkovým cukrem na obalení ( obalujeme hned po usmažení) Dobrou chuť.Muffiny s krémem, nebo cupcake - to je oč tu běží. Sladké blaho ale zažijete s obojím
Před 5 měsíciMuffiny s krémem 1 šálek = 240ml 2 vejce 1 šálek cukru 200ml zakysaná smetana (12-15%) ½ šálku oleje můžete přidat vanilkový extrakt špetka soli citronová kůra z ½ citronu 2 šálky polohrubé mouky 1 kypřící prášek 1 vanilkový cukr hrst čoko kousky Trouba - Pravý horký vzduch + pára 180 - 200°C - 20-25 minut krém 200ml šlehačky 250ml mascarpone 2-5 lžic moučkového cukru nebo 4-8 kapek Fladrops - vanilkaJednoduchý domácí recept na hrníčkové bagety - svačina, večeře
Před 5 měsíciAhoj a vítejte v dnešním videu! Dnes si společně připravíme jednoduchý domácí recept na hrníčkové bagety – bez vážení, bez složitého postupu, a hlavně rychle a chutně! Stačí vám obyčejný hrnek, pár základních surovin a během chvilky máte na stole čerstvé, voňavé pečivo. Tak pojďme na to! 1 hrníček = 240ml Ingredience: 21g čerstvého droždí ( nebo 7g sušeného droždí), 3 hrníčky hladké mouky, 1 hrníček teplé vody, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1-2 lžíce olivového oleje. Na potření před pečením 50ml teplé vody, 1 lžička soli. Pečeme - horký vzduch 190°C - 20minut + pára, na posledních 5 minut 220°C do zlaté barvy.Miluješ ji, nebo nenávidíš? Nejlepší koprovka s masem a knedlíkem
Před 6 měsíciKoprovka. Pro někoho lahodná vzpomínka na dětství, pro jiného noční můra ze školní jídelny. Tahle tradiční česká omáčka prostě rozděluje národ — buď ji milujete, nebo ji nemáte rádi. My si dneska ukážeme, jak ji připravit. K tomu samozřejmě nesmí chybět vařené hovězí a domácí houskový knedlík. Tak pojďme na to! Ingredience 500 - 700g hovězí zadní, 2 lžičky soli, 2-4 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 1 cibule, kořenová zelenina mrkev, petržel, máslo, hladká mouka, ocet 8%, cukr, smetana 33%, svazek kopru. Přeji vám dobrou chuť.Tousty - když zbude grilované maso. Rychlá a chutná večeře
Před 6 měsíciTousty 🍞🥪🥪🥪 - KDYŽ ZBYDE GRILOVANÉ MASO🥩🧀🥗🍅🥬 - RYCHLÁ A CHUTNÁ VEČEŘE Zbylo vám grilované maso a nevíte, co s ním? 🥩🍞 Tak tohle je přesně pro vás! Dneska si ukážeme, jak z pár surovin vyčarovat rychlou, křupavou a neskutečně dobrou večeři – tousty plné chuti, které zvládne úplně každý. Tak jdeme na to!Kremrole – nadýchané, křupavé, plněné sněhem. Přesně jak si pamatujete z dětství
Před 6 měsíciDneska si uděláme něco extra sladkého! 😋✨ Kremrole – nadýchané, křupavé, plněné sněhem, přesně takové, jak si je pamatujeme z dětství. Ingredience: Trubička je dlouhá 11,5cm a je kónická na jedné straně průměr 1,7cm a na druhé cca 2,3cm. Těsto - 350g hladké mouky 250g másla 200ml smetany ke šlehání 1 žloutek špetka soli vejce na potření Náplň - 4 bílky 200g cukru trocha vody 1 vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt šťáva z ½ citronu Pekla jsem na 200'C - 30min (každá trouba peče jinak, tak upravte podle své trouby).Křupavý zvenčí, šťavnatý uvnitř a plný rozteklého sýru – tomu prostě neodoláte
Před 6 měsíciAhoj a vítejte u dnešního receptu! Dnes si spolu připravíme naprostou klasiku, která nikdy nezklame – plněný řízek se sýrem a šunkou. Křupavá strouhanka, šťavnaté maso a rozteklý sýr uvnitř – tomu prostě neodoláte. Tak pojďme na to!Lahodný tvarohový koláč bez vážení a složitých postupů! Stačí vám hrnek
Před 6 měsíciAhoj! Vítejte u dalšího videoreceptu – dnes si společně připravíme rychlý a jednoduchý hrníčkový tvarohový koláč, který zvládne úplně každý. Žádné vážení, žádné složité postupy – stačí vám obyčejný hrnek a pár základních surovin. Tenhle koláč je krásně nadýchaný, vláčný a plný tvarohu, prostě ideální ke kávě nebo jako sladká svačinka. Tak pojďme na to! Forma 25 x 25 cm 1 hrnek – objem 240ml Ingredience Tvarohová část 2 vejce velikost M ½ hrnku cukru (120ml) 1 vanilkový cukr 1 hrnek mléka 1 vanilkový pudinkový prášek 500g tvarohu ve vaničce Těsto 2 vejce velikost M ¾ hrnku cukru (180ml) ¾ hrnku rostlinného oleje (180ml) 1½ hrnku mléka (360ml) 3 lžíce kakaa 2 hrnky polohrubé mouky (480ml) 1 kypřící prášek do pečiva Pekla jsem na horký vzduch 170°C – 40minut.Rychlý litý koláč s tvarohem, povidly a mákem – snadný recept na plech!
Před 6 měsíciRychlá litá buchta s tvarohem, povidly a mákem – snadný recept na plech! Ahoj všichni! Dneska si společně upečeme fantastickou litou buchtu na plech, která je nadýchaná, vláčná a plná skvělých chutí. Uvnitř se ukrývá lahodná náplň z tvarohu, máku a povidel – prostě dokonalá kombinace pro všechny milovníky domácího pečení! 🥧✨ Tak pojďme na to – ukážu vám krok za krokem, jak si tuhle dobrotu připravit snadno a rychle. Nezapomeňte video lajknout, sdílet a napsat mi do komentářů, jak se vám buchta povedla. Jdeme péct! 🔥🍽️ Ingredience Rozměr plechu 38 x 29cm 3 vejce 200g krupicového cukru 125g slunečnicového oleje 250ml mléka 400g hladké mouky 1 prášek do pečiva 12g Maková náplň 250ml mléka 80g cukru 170g mletého máku 1 lžíce pikantní marmelády Povidla 300+200g povidla domácí + 3 lžíce rumu – odkaz na můj recept https://youtu.be/q1tL55aqisI?si=dCJqkWk7pngMjJy3 Tvarohová náplň 500g tučného tvarohu ve vaničce 2 vejce 2 lžíce moučkového cukru Pekla jsem na program horký vzduch 160°C – 35 minut. Nechte si chutnat.Rychlá hrnková buchta. Ideální na víkendové mlsání
Před 6 měsíciAhoj všichni! Dneska pro vás mám recept na rychlou hrnkovou buchtu, která je ideální na víkendové mlsání. 🍰👌 Žádné složité odměřování, žádné dlouhé přípravy – jen pár surovin, hrnek a za chvilku máte hotovo! Perfektní ke kávě, snídani nebo jen tak, když vás honí mlsná. Tak pojďme na to! Nezapomeňte mi dát vědět do komentářů, jak se vám povedla. 😊👩🍳🔥 Ingredience 1 hrnek = 240ml rozměr plechu = 29x38cm 2 vejce velikost L ¾ hrnku krupicového cukru 180 ml 2 hrnky polohrubé mouky 480 ml 1 prášek do pečiva 12g 1 hrnek mléka 240ml ½ hrnku slunečnicového oleje 120ml 250g tučného tvarohu + 8 kapek Fladrops (nebo 2 lžíce moučkového cukru) ovoce 300g mražené směsi ovoce 1 malá plechovka mandarinek Pekla jsem na program horký vzduch 150°C - 40minut. Přeji vám dobrou chuť.Nepečený ovocný zákusek s krémem z mascarpone
Před 6 měsíci🍓 Nepečený ovocný zákusek s krémem z mascarpone 🍰 – jednoduchý a lahodný! Máte chuť na lehký a osvěžující dezert bez pečení? Tento nepečený ovocný zákusek s jemným mascarpone krémem je ideální volbou! Připravíte ho snadno, stačí pár ingrediencí a trocha trpělivosti při chlazení. Výsledkem je lahodný, svěží dezert plný krémové chuti a šťavnatého ovoce. Pojďme se do toho pustit! 🍓🍰 Ingredience 1 balíček máslových sušenek 500g mascarpone 2x šlehačka 31% 430 - 500ml moučkový cukr nebo kapky Fladrops vanilkové - množství dle vaší chuti strouhaný kokos ovoce na ozdobu větší papírové košíčky - nemusí být 1-2h do lednice a můžete konzumovat Přeji dobrou chuť.Steak s pepřovou omáčkou - Jak si jednoduše udělat super steak
Před 6 měsíciChceš si doma dopřát steak jako z restaurace, ale bez složitostí? 🥩🔥 Dneska ti ukážu, jak si jednoduše připravit šťavnatý steak s poctivou pepřovou omáčkou – rychle, s chutí a bez stresu. Pusťme se do toho! Maso na steak množstní podle tebe olej na potření masa sůl pepř zelený pepř v nálevu máslo šlehačka Maso opečeme na rozpálené pánvi z obou stran a pak v alobalu dáme do trouby (180°C) na 2-5minut podle výšky masa. Dobrou chuť.Nechce se vám kupovat drahý med? Udělejte si vlastní! Stačí pampelišky
Před 7 měsíciZlatý poklad jara, který včely neudělaly… ale chutná, jako by mohly. Dnes si spolu připravíme pampeliškový jako by med – sladkou dobrotu z květů, které najdete téměř všude kolem sebe. 400ks květů pampelišek 2l vody 2kg cukru 2 citrony 1 pomeranč

