Převzali inspiraci od Francouzů, dodali ji asijský šmrnc a bagetu tak povýšili k dokonalosti
Před 5 rokyBanh mi ba je další podnik s asijskou kuchyní, který navštívíme. Připravují zde hlavně vyhlášené bagety, ty se ve Vietnamu začli objevovat až s Francouzy, kteří naučili jíst pro ně neznámé Asiaty pečivo.Přejedla se vám klasika asijské kuchyně? Zkuste tuhle šmrncovní restauraci
Před 5 rokyMleté vepřové a krevety na stonky citronové trávy ožehnuté na grilu a salát z pomela. Zní vám taková kombinace dobře? Pak si zapamatujte název Muc Dong, mají i rozvoz.Prozradili nám tajemství dokonale šťavnaté a křupavé vietnamské kachny
Před 5 rokyViet House je síť restaurací, která mimo jiné servíruje vyhlášenou kachnu.Masožravci, jídlo pro vás: Vepřové koleno, hovězí vysoký roštěnec a ještě pomalu tažený vývar
Před 5 rokyMladá generace Vietnamců se podle majitelky restaurace Black Royal snaží ukázat nám jejich kuchyni v plné kráse. Nejen rychlá bistra a nudle, ale i složitější recepty, které okoukali doma. Jeden takový si dnes ukážeme.Objevili jsme ráj všech milovníků výborné kávy
Před 5 rokyMazelab.cafe je úplně jiná kavárna. Jackie Tran si tu zařídil místo snů a podle svých neskromných představ. Výsledkem je místo, které jinde nenajdete.I v Brně je kousek Vietnamu. Sem ho můžete zajít ochutnat
Před 5 rokyMladý nápaditý majitel a tradiční chutě, které si přivezl z domoviny svých rodičů. Tuhle restauraci byste si neměli nechat ujít.Kdo jednou ochutná ramen v této restauraci, určitě se sem brzy vrátí
Před 5 rokyTaiko znamená japonsky buben. Restaurace tohoto jména je na pražském Žižkově a je to místo, které chybělo všem milovníkům japonské kuchyně. Například jejich spicy miso tonkotsu je prostě dokonalé.Křupavý vypražený bůček a další dobroty. Známe místo, kde si pošmákne i vietnamský gurmán
Před 5 rokyPřímo v centru Prahy je místo, kde se budete cítit jako na vietnamské ulici. Doslova. Interiér restaurace vytváří zdatně takovou iluzi. A jídlo vás taky přenese rovnou do Asie.Originální menu od televizní hvězdy? Tomu nelze odolat!
Před 5 rokyChili Ta sestavila svoje originální menu v restauraci Asian Temple. Jak chutná a z čeho se skládá?Vietnamské jídlo není jenom o nudlích. Tady ví, jak s tradiční kuchyní čarovat
Před 5 rokySmažené kuřecí stripsy i na ohni grilovaný lilek tu dokáží udělat originálně a překvapivě. Rodinná restaurace Ngo v Karlíně rozhodně stojí za návštěvu.To nejlepší nakonec! Na nejslavnější vietnamské jídlo prozradíme i recept
Před 5 rokyBun bo nam bo je trochu jako naše svíčková. Každá rodina ho dělá trochu jinak a každý přísahá na svůj recept. Jedno z nejlepších, jaké se dá u nás ochutnat vám přinášíme i s receptem.Tajemné masové závitky v listu. Jaké dobroty skrývá tato vietnamská pochoutka?
Před 5 rokyUrčitě jste je viděli v menu. Možná jste ale neměli odvahu si nezvyklé jídlo objednat. Dnes vám ukážeme, co typické vietnamské závitky skrývají a proč je určitě příště chcete zkusit.Pho cuon. V čem je tajemství tohoto úžasného jídla a proč si ho doma těžko uvaříte?
Před 5 rokyLehoučké, výborné a těžce návykové. Pho cuon je jedno z jídel, jehož přípravu se vyplatí nechat na profesionálech. Ale nezoufejte, i v těchto dnech fungují na SAPĚ výdejní okénka!Polévka plná výrazných chutí, která se nedá přirovnat k ničemu, co jste kdy jedli
Před 5 rokyVývar, krabí knedlíčky, hovězí maso, tofu, bylinky, rajčata a další zelenina a ještě nudle k tomu. Tato polévka kombinuje celou symfonii chutí a nedá se popsat slovy.Proti uspěchanému espressu staví Vietnamci úplně jiný styl kávy
Před 5 rokyZatímco klasické "presso" prosviští mašinkou za nějakých 20 vteřin, káva po vietnamsku zvolna překapává kolem 10 minut. A na výsledku je to znát!Latte znáte. Jak se ale pije káva po vietnamsku?
Před 5 rokyDo pravé vietnamské kofeinové bomby se přidává jedna ingredience, kterou byste asi nečekali.Co si dá prezident, když přijede do Vietnamu? Bún chá! Ukážeme vám místo, kde najdete ten nejlepší
Před 5 rokyGrilované maso na ohni, cibule, česnek, cukr, sůl, pepř a trochu koriandru. Ingredience a postup přípravy se zdá jednoduchý. jak je tedy možné, že se doma takhle dokonale bún chá nikdy nepovede?Českou kachnu se šesti známe. Víte ale, jaké je tajemství té "křehké a voňavé" vietnamské?
Před 5 rokyNejdůležitější je maso správně naložit. Tajemství směsi, kterou používají v restauraci, kam vás zavedeme, zná jen pan šéf a kdyby vám ho prozradil, tak vás musí zabít.Grilování po vietnamsku. Ukážeme si, jak správně připravit voňavou kachničku
Před 5 rokyGrilovačky venku jsou omezené, na SAPU si momentálně taky nezajdete, ale nic vám nebrání sledovat přípravu voňavé kachýnky z pohodlí vašeho obýváku. Ať víte, na co se těšit, až zas restaurace otevřou!Co si dá Vietnamec, když má chuť na sladké?
Před 5 rokyVietnamská kuchyně příliš neholduje sladkému, Jednou z mála výjimek jsou sladké koule, ve kterých ale samozřejmě nesmí chybět rýže alespoň v podobě rýžové mouky.Znáte vietnamskou polévku Pho? A jste si jistí, že víte, co do ní patří a čím ji jíst?
Před 5 rokyHůlkami nebo lžící? S česnekem, chilli, citronem, pálivou omáčkou.. ? Polévku Pho známe asi všichni, ať už kuřecí nebo třeba hovězí, jste si ale jistí, že víte, jak ji správně dochutit a následně dopravit do pusy? Až se restaurace zase otevřou, můžete oslnit novými znalostmi.Pojďte s námi poznávat jedinečné místo, kam se můžete vypravit, až se věci vrátí do starých kolejí
Před 5 rokyTěšte se na nový seriál SAPA – Malá Hanoj už od 24. března. Pojďte společně s Petrem Löwym okusit naprosto odlišný svět. Poznejte pražskou tržnici SAPA, která je často označována jako Malá Hanoj. Potkejme se s místními, kteří nám zprostředkují nahlédnutí do své kultury skrze jedinečnou vietnamskou kuchyni.



