Zavřít
Šikulio Vaření

Šikulio Vaření

Nejnovější články na Seznamu na téma Šikulio Vaření
  • Šikulio Vaření

    Tradiční ořechové pracny aneb medvědí tlapky! Výjimečné cukroví, které zvládne upéct každý

    Před 1 dnem
    Dneska si spolu upečeme tradiční vánoční ořechové pracny, známé také jako medvědí tlapky. Je to kořeněné cukroví, jedno z těch jednodušších. Jeho vůně naplní váš domov vůní Vánoc. Kuchařka Vánoční pečení: https://www.sikulio.cz/
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Vanilkové rohlíčky podle klasického receptu mojí babičky peču už od dětství

    Před 3 dny
    Dneska si spolu upečeme asi nejoblíbenějších vánoční cukroví a to vanilkové rohlíčky. Každá rodina má svůj vlastní recept a já se dneska s vámi chci podělit o recept mojí babičky, který jsem pekla s mamkou už od dětství. Kuchařka Vánoční pečení https://www.sikulio.cz/
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Kokosové rohlíčky plněné krémem podle receptu mojí maminky

    Před 8 dny
    Dneska si upečeme recept mého dětství, který mám od svojí maminky. Jsou to kokosové rohlíčky plněné čokoládovým krémem. U nás se po nich vždy zaprášilo a stejné je to nyní i u mých dětí. Kuchařka Vánoční pečení: https://www.sikulio.cz/e/kucharka-vanocni-peceni-e-book-006
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Mandlové trubičky s krémem! Vánoční klasika s úžasnou sváteční chutí

    Před 10 dny
    Pojďme si spolu připravit vánoční klasiku, mandlové trubičky. Tento recept kombinuje křehké mandlové těsto s jemným mandlovým krémem s hořkou čokoládou. Sleva 10% na všechny nezlevněné produkty a novinky Ochutnej ořech s kódem "SIKULIO10" na: http://ochutnejorech.cz Platnost do 10. prosince 2025.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Tento prověřený recept na tradiční vánoční medové perníčky s bílkovou polevou nikdy nezklame

    Před 15 dny
    Dneska si spolu upečeme tradiční medové perníčky. Medové perníčky jsou jedno z nejoblíbenějších tradičních českých cukroví, a jejich vůně k Vánocům neodmyslitelně patří. Kalendář vánočního pečení najdete na https://www.sikulio.cz/
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Řezy opilý František: Dezert na vánoční stůl, oslavu nebo jen tak ke kávě

    Před 17 dny
    Připravte si se mnou kakaovo-ořechové řezy, známé jako „opilý František“ nebo také opilý františkán nebo zkráceně „Izidor“. Tento dezert spojuje v sobě nadýchané kakaové těsto, kyselý džem a ořechovou náplň s rumem. To vše zakončené čokoládovou polevou. Moje nová kuchařka Vánoční pečení: https://www.sikulio.cz/
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Londýnské nebo-li ořechové řezy! Skvělé vánoční cukroví i dezert ke kávě

    Před 20 dny
    Dneska si spolu upečeme ořechové řezy, nazývané také Londýnské, cikánské nebo tatranské řezy. Je to dezert, který se skládá z plátu křehkého máslového těsta podobného lineckému, na který je natřena marmeláda a poté vrstva ořechového sněhu. Více mých receptů a kuchařku najdete na https://www.sikulio.cz/
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Pistáciové rohlíčky s čokoládovou polevou! Křehké, voňavé a mají krásně jemnou chuť

    Před 22 dny
    Máte rádi klasiku Vánoc v podobě vanilkových rohlíčků? Upečte si se mnou letos rohlíčky pistáciové. Na stole působí slavnostně, přitom jsou úplně jednoduché na přípravu. Sleva 10% na všechny nezlevněné produkty a novinky s kódem "SIKULIO10". Platnost do 10. prosince 2025. https://www.ochutnejorech.cz
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Poctivé nekynuté svatomartinské rohlíčky plné ořechové náplně! Tyhle rohlíčky nejsou žádné chudinky

    Před 27 dny
    Tyto světlé, křehké rohlíčky plněné ořechy jsou přímou poctou svatému Martinovi a jejich příprava je jednoduchá. Kromě ořechů můžete zkusit i jiné náplně a to makovou, povidla, jablečnou, nicméně umím si představit i slanou variaci. Tento a další recepty najdete na našem webu: https://www.sikulio.cz
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Ověřený recept na poctivé dušené zelí - červené i bílé! Úžasná a jednoduchá příloha

    Před 29 dny
    Pojďte si se mnou dneska připravit dušené zelí ať už červené nebo bílé se slaninou. Je to jednoduchá a úžasná příloha k pečenému masu, huse nebo kachně. Tento a další recepty najdete na našem webu https://www.sikulio.cz/
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Horké jablko po domácku s rakytníkem a medem! Teplý nápoj, který zahřeje ruce i duši

    Před 1 měsícem
    Podzim je moje oblíbené období. Všude spousta barev a jak se ochladí, tak není nic lepšího než teplý nápoj. V kavárně jsem si občas dávala takové to horké jablko, které teda bylo buď ze sáčku a nebo když už to bylo lepší, tak se ohřál mošt. A tak jsem si řekla, proč si nevyrobit něco takového doma? Sleva 10% na nákup Hurom s kódem "Sikulio10": https://www.hurom-europe.cz/cs/?ref=420078
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Tyto dýňové perníčky s medem jsou ihned měkké! Vhodné na Halloween a klidně i na Vánoce

    Před 1 měsícem
    Dneska si spolu připravíme perníčky a to v podobě medovo-dýňových perníčků. Ať už je podzim nebo zima, tyto dýňovo-medové perníčky v sobě spojují vůni perníkového koření, jemnost dýňového pyré a sladkost medu. Podle toho jaká vykrajovátka použijete, si je můžete upéct na Halloween a klidně i na Vánoce. Tento recept najdete i na našem webu: https://www.sikulio.cz/c/dynovo-medove-pernicky-recept
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Tato rychlá jablečná buchta se skořicí a mandlemi ani nezašpiní moc nádobí

    Před 1 měsícem
    Pojďte si se mnou připravit rychlou jablečnou buchtu s mandlemi, skvělou k odpolední kávě nebo i snídani pro děti. Buchta je nadýchaná a jablka se skořicí a mandlemi vám připomenou, že podzim je tu. Sleva 5% na nákup s kódem "SIKULIO5" na vše od Fabini! Platnost do 30. 11. 2025 https://www.fabini.cz/ Bez našich sponzorů bychom pro vás nemohli tvořit tato videa!
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Domácí šípkový sirup bez vaření! Vyzkoušený recept, který uchová nejvíce vitamínů

    Před 1 měsícem
    Pojďte si se mnou připravit šípkový sirup. Je to skvělý způsob, jak využít podzimní úrodu šípků a připravit si zdravou zásobu vitamínů na zimu. Připravíme ho za studena, kdy se šípky macerují a sirup se zbytečně nezahřívá, aby si zachoval maximum živin, zejména vitamínu C, který je citlivý na vysoké teploty. Sirup je ideální pro posílení imunity nebo jako lahodný doplněk do čaje či limonády.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Tento jablečný perník je rychle hotový a překvapí vás svojí vláčností

    Před 1 měsícem
    Dneska si spolu upečeme jablečný perník, který je nadýchaný a vláčný díky jablkům v těstě. Je ideální jako snídaně, svačina nebo sladká tečka k odpolední kávě. U nás ho pečeme pravidelně, děti ho mají rády a fajn je, že ho zvládnou nachystat i samy.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Tento rychlý strouhaný kakakový koláč s tvarohem dělám pořád! Překvapí vás plnou chutí a lehkostí

    Před 1 měsícem
    Dneska si spolu upečeme strouhaný koláč, který vás překvapí svojí lehkostí. Tento koláč je hodně oblíbený a dělá se ve spoustě variantách. My si uděláme kakaové těsto s tvarohovou náplní. Pokud máte děti nebo méně času, tak vám takový rychlý recept určitě přijde vhod. Čekám na vás ve videu, Markéta.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Dala jsem dohromady 26 tipů, jak využít jablka ve vaší kuchyni

    Před 2 měsíci
    I když si to asi neuvědomujeme, jablko je doslova poklad bohatý na vitamin C, antioxidanty i minerály, a proto ho oceníte právě nyní při budování a posilování imunity. Dnes si ukážeme 26 způsobů využití a zpracování jablek tak, abyste se nepřipravili o hodnotné živiny.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Povidlový koláč: Klasický kynutý táč s domácími povidly a drobenkou

    Před 2 měsíci
    Dnes si spolu připravíme klasický kynutý povidlový koláč, někde se mu také říká táč na plech, který je ideální pro každou příležitost. Kynuté těsto je základ mnoha českých receptů a dnes ho zkombinujeme s domácími povidly a drobenkou obohacenou o mandlovou mouku, aby získala oříškovou chuť. I když je to kynuté těsto, tak jeho příprava nezabere mnoho času.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Dýňová polévka! Podzimní talíř plný zdraví

    Před 2 měsíci
    Dneska se spolu pustíme do přípravy podzimní zeleninové polévky, která je nejen lahodná a zahřeje vás, ale je také plná podzimních chutí a vitamínů. Využívám čerstvé suroviny přímo ze své zahrady – dýni, vodnici, pastinák a mrkev – které dodají polévce krásnou barvu a skvělou chuť. Nažhavte hrnce, naostřete nože a pojďte se mnou do kuchyně.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Jablečný koláč s karamelem a ořechovou drobenkou! Skvělý způsob, jak využít podzimní ovoce

    Před 2 měsíci
    Dneska si připravíme jablečný koláč s karamelizovanýma jablíčkama a ořechovou drobenkou. Tento recept je skvělým způsobem, jak využít podzimní ovoce a přinést do vaší kuchyně vůni jablek a skořice. A co je na tomto receptu nejlepší? Můžete ho upravit podle svého gusta. Místo jablek použijte hrušky nebo přidejte sušené ovoce jako brusinky nebo rozinky.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Dýňová bábovka s ořechy a čokoládou! Vláčná podzimní mňamka

    Před 2 měsíci
    Dýňová bábovka s čokoládou a lískovými ořechy je dokonalým spojením podzimních chutí. Dýně dodává bábovce vláčnost a krásnou oranžovou barvu, doplněnou o čokoládu a lískové ořechy. Tak to je to pravé ořechové!
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Klasický jablečný štrúdl z listového těsta! Recept vhodný i pro začátečníky

    Před 2 měsíci
    Jablečný štrúdl je pravým klenotem našich babiček a patří k nejoblíbenějším českým dezertům. Je to zkrátka dobrota, která nikdy neomrzí. Dnes vám ukážu úplně klasickou variantu z kupovaného listového těsta, která je nejrychlejší a také nejjednodušší.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Klasické kynuté povidlové buchty! Nadýchané a voňavé jako od babičky

    Před 2 měsíci
    Dneska vám ukážu, jak si připravit tradiční kynuté povidlové buchty, které mám spojené s vůní domova a dětství. Tyhle buchty jsou skvělým příkladem toho, jak jednoduché ingredience, jako je mouka, droždí, povidla a máslo, mohou vytvořit něco výjimečného.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Domácí nakládaná červená řepa! Recept, který je zdravý a také chutný

    Před 2 měsíci
    Červená řepa je schopna potlačovat nejen viry a bakterie, pomáhá s mykózami, upravuje srdeční činnost, udržuje normální krevní tlak a dokonce i brání vzniku rakoviny. Dnes vám ukážu postup, jak uchovat červenou řepu na zimu snadno tak, aby si zachovala co nejvíce svých zdraví prospěšných a ochranných účinků a aby vám konečně chutnala!
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Čalamáda ze zeleniny: Geniální způsob, jak ji naše babičky uchovávaly na zimu

    Před 2 měsíci
    Připravte si se mnou čalamádu ze zelí, paprik a mrkve a další zeleniny. Je to tradiční recept, který mám od mojí babičky. Využívá způsob nakládání do vlastní šťávy, který zachovává přirozenou chuť a křupavost zeleniny, aniž by bylo třeba vařit nálev. Tenhle recept dělám každý rok už mnoho let.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Poctivá švestková povidla! Vyzkoušejte můj ověřený recept, který vám ušetří hodiny práce

    Před 3 měsíci
    Dnes si připravíme poctivá domácí povidla. Povidla sice můžete koupit v obchodě, ale garantuji vám, že nikdy nebudou tak voňavá jako ta domácí, pečená s kořením a množstvím cukru dle vašich představ. A hlavně s láskou.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Domácí rajčatová marmeláda! Tento recept s pomeranči a zázvorem je prostě skvělý

    Před 3 měsíci
    Dneska si ukážeme, jak zužitkovat úrodu rajčat a to v netradiční podobě rajčatové marmelády s pomerančem a zázvorem. Tento recept vás překvapí kombinací sladkosti rajčat, svěžesti pomeranče a lehce pálivého nádechu zázvoru. Výsledkem je marmeláda, kterou můžete využít nejen na sladko, ale i jako doplněk k sýrům nebo pečeným masům.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Domácí rajčatový protlak! Pěkně hustý a bez dlouhého vaření

    Před 3 měsíci
    Dnes si ukážeme, jak připravit rajčatový protlak, také nazývaný rajský protlak, snadno a rychle jen z rajčat a soli tak, aby byl pořádně hustý. A místo dlouhého vaření využijeme způsob přípravy, který zvýrazní přirozenou chuť rajčat a ještě vám ušetří spoustu práce.
     Komentáře
  • Šikulio Vaření

    Cuketové zelí! Tento recept je tak skvělý, že jiný už nedělám

    Před 3 měsíci
    Nyní je cuket požehnaně ale je třeba myslet na zimu a připravit si do spíže zásoby. Přes zimu potom budeme rádi, že můžeme vytáhnout sklenici a užít si chuť léta. Cuketové zelí je opravdu výtečná alternativa klasického dušeného zelí, která je lehká, nenadýmá a patří určitě i do diety. Toto je varianta cuketového zelí pro zavaření, tedy sterilované cuketové zelí.
     Komentáře
Ahoj, jsem Markéta a denně pro vás chystám šikovné recepty, vařím, peču a zavařuji poctivá jídla, která se snažím dělat trochu zdravější. A Petr vše ochutnává :-)
Ahoj, jsem Markéta a denně pro vás chystám šikovné recepty, vařím, peču a zavařuji poctivá jídla, která se snažím dělat trochu zdravější. A Petr vše ochutnává :-)
Reklama