Ochutnávka holandských specialit: úhoř, herinek i slavné smažené pokrmy
Před 5 měsíciVydali jsme se na vodní cesty Nizozemska, abychom ochutnali místní rybí lahůdky. Vyzkoušeli jsme slavného herinka, uzeného úhoře i typický holandský smažený fastfood. Plavba po kanálech, hledání stánků s občerstvením a objevování tradic této námořní velmoci je zážitek, který stojí za to zažít!Tulipány, sýry a sladké snídaně: Jedlíci objevují chutě Holandska
Před 5 měsíciVydali jsme se do Holandska ochutnat vše, co k němu patří – od tulipánových polí přes sladké snídaně až po sýry z místních farem a tržnic. Zjistili jsme, co jedí Holanďané ráno, jak chutná tříletá gouda i proč se při obchodování se sýrem plácá rukama.Polsko nás nešetřilo: koleno, racuchy, sledě i křenová vodka
Před 6 měsíciPolská kuchyně nás ani tentokrát nešetřila. Koleno se zelím, ryby v octovém nálevu, sladké racuchy s jablky i křenová vodka – Krakov nabízí chutě známé i úplně nové. A i když jsme některým pokrmům zpočátku nedůvěřovali, nakonec jsme všechno snědli. A rádi.Kyselá, houbová, rajčatová. Polévkový maraton v srdci Krakova
Před 6 měsíciPolévky v Polsku nejsou předkrm, ale často hlavní hvězda celého menu. V Krakově jsme ochutnali klasiky jako żurek, barszcz a rosół, ale narazili jsme i na kyselou okurkovou polévku, kterou jinde jen tak nenajdete. A došlo i na řízek s kostí, zelí k snídani a porce, které prověří i zkušeného jedlíka.Fronty až do noci kvůli jediné klobáse. Zkusili jsme ji taky!
Před 6 měsíciKrakov nás překvapil nejen svou historií, ale hlavně chutěmi, na které jen tak nezapomeneme. Od tradiční hovězí rolády plněné slaninou a okurkou, přes ručně vyráběné pyrohy s různými náplněmi, až po legendární noční klobásu z modrého auta, na kterou místní stojí fronty dlouho do noci. Objevte s námi polskou kuchyni tak, jak ji neznáte.Kluski, zrazy i bigos pod královským hradem a v kulisách UNESCO památek
Před 6 měsíciV srdci historického Krakova jsme se vydali na ochutnávku tradičních polských specialit. Kluski, zrazy, bigos i sladký sernik nás zavedly do chutí, které spojují domáckost, vydatnost i překvapivou jemnost. Kde je najdete a které z nich nás nadchly nejvíc?Bagel, mačanka i zapékanka. Objevujeme chutě Krakova
Před 6 měsíciVydali jsme se do Krakova, abychom zjistili, jak chutná skutečné polské jídlo. Místo pověstí o nekvalitních potravinách nás čekalo kulinářské překvapení – bejgl s hlubokou historií, mačanka jako předchůdce hamburgeru, ikonická zapěkanka a samozřejmě tradiční žubrovka. Polsko chutná úplně jinak, než jsme čekali.Německá klasika: řízek má půl kila a kobliha chutná po mase
Před 7 měsíciV tomhle díle ochutnáváme klasickou i překvapivou německou kuchyni. Od obřího řízku a vepřového kolena přes švábské taštičky až po koblihu se slaninou. Ukážeme vám, co všechno můžete najít na talíři v moderním Německu – a že to zdaleka nejsou jen klobásy a zelí.Legendární currywurst: Tahle klobása vás doslova rozpláče
Před 7 měsíciCurrywurst je ikonické berlínské jídlo, které vzniklo z nouze a stalo se symbolem města. Klobása s rajčatovou omáčkou a kari kořením si získala srdce místních i turistů a každé bistro ji připravuje po svém. Vydali jsme se do ulic Berlína ochutnat tu nejlepší – a taky nejpálivější. Výsledkem byla výzva, která nás rozplakala.Berlínská kuchyně: Nejlepší místní jídla a tipy, co ochutnat
Před 7 měsíciV Berlíně jsme narazili na jídlo, které změnilo všechno, co jsme dosud znali. Kebab, který boří pravidla, špecle, po kterých místní šílí, a tajemná omáčka, jež nás doslova odzbrojila. A proč nám jedna legendární restaurace zmizela před očima? Tenhle gastronomický výlet byl plný překvapení – ochutnejte je s námi!Maďarsko chutná odvážně: guláš z kohouta, sladká pálenka a dort, co jedla císařovna
Před 7 měsíciMaďarsko chutná jako žádné jiné místo. V druhé epizodě jedlíci míří za pořádným masem – guláš, paprikáš, perkelt i kachna na švestkách. Přidají i halászlé, legendární trdelník a na závěr Dobošův dort s krémem, který prý vznikl omylem. A co koule z kohouta? Ano, i na ty došlo.Nejlepší jídla Budapešti najdete na ulici. A stojí pár korun
Před 8 měsíciBudapešť nabízí víc než jen guláš a langoš. Provedeme vás městem kontrastů – mezi Buda a Peští, luxusními bistry a trhem plným klobás. Dozvíte se, co znamená dobrý lečo, kde hledat nejlepší kremeš a proč se celé Maďarsko zbláznilo do focení v krojích. Ochutnáte, uvidíte, pochopíte.


