Likérové skleničky jsou elegantním pojetím české klasiky a připravené je máte během pár minut
Před 5 hodinamiJednoduché a elegantní pojetí české klasiky. Kombinuje bohatý čokoládový krém, nadýchanou pěnu a lahodný likér. Snadná příprava a efektní servírování z ní dělají ideální dezert pro každou příležitost.Připravte si jednoduché punčové řezy, které chutnají jako z cukrárny
Před 1 dnemPunčové řezy najdeme skoro v každé cukrárně. Jsou krásné na pohled a mají zcela specifickou chuť. Krásně odleželé jsou svěží a voní rumem. Připravte si s námi ty poctivé, domácí, a pohrajte si s barvami i polevou.Kam na dobrý oběd, který vás nezruinuje. Otestovali jsme 3 oblíbené jídelny v Brně
Před 2 dnyLevné a chutné jídlo je velkým tématem, obzvlášť, když si ho chcete dát v restauraci či v jídelně. Spolupracovnice webu Toprecepty.cz Nela se proto vypravila vyzkoušet tři oblíbené „jídelny“ v Brně a porovnala, kde si skutečně pochutnáte a nebude vás to stát moc peněz.Rošťáci neboli vepřová kotleta naložená i smažená v marinádě vás překvapí svou jednoduchostí
Před 2 dnySmažení rošťáci bývali dříve obrovský hit. Zavzpomínejme na ně i dnes. Základem je skvěle ochucená marináda a kvalitní vepřové maso. Maso jen naklepete, naložíte ho do marinády a na pár dní uložíte do lednice. Pak už stačí jen minutková úprava na pánvi, a rošťáci jsou hotoví.Křehké a lahodné banánky ze strojku polité čokoládou
Před 3 dnyStrojkové cukroví je velmi oblíbené jak na Vánoce, tak při jiných slavnostnějších příležitostech. Z těsta můžete vykouzlit spoustu tvarů a druhů cukroví a dozdobit ho dle vlastní fantazie. Jistě vám rády pomohou i děti.Pusinkové stromečky vypadají i chutnají naprosto dokonale
Před 4 dnyPusinkové cukroví nemusí být nuda. Připravte si roztomilé vánoční stromečky, které ozdobí váš sváteční stůl. S trochou cukrářské šikovnosti vykouzlíte lahodné cukroví, které potěší děti i dospělé.Linecké hvězdičky podle J. Maršálka jsou dokonale vláčné a a zdobené mandlemi
Před 4 dnyLinecké cukroví je základním druhem vánočního cukroví a také jedním z nejoblíbenějších. Každá rodina má svůj léty ověřený recept, ale proč letos neudělat výjimku? Linecké hvězdičky podle Josefa Maršálka jsou dokonale vláčné a a zdobené nasekanými mandlemi.Skořicové cukroví, vyrobené lisem na česnek, přinese domů atmosféru Vánoc
Před 5 dnyJednoduché, efektní a výborné. Takové je skořicové cukroví, které vytvoříme pomocí lisu na česnek. Stačí pár ingrediencí, pořádná dávka skořice a domovem se bude linout kouzelná vůně zimního pečení.Křupavé a voňavé bramborové vafle se šunkou a sýrem jsou ideální na oběd nebo večeři
Před 6 dnyBramborové vafle jsou skvělý způsob, jak využít syrové brambory a proměnit je v křupavou lahůdku. Sýr, šunka a bylinky dodají těstu chuť i šmrnc, ideální na rychlý oběd nebo večeři. Nápaditá pochoutka, kterou zvládnete připravit za pár minut.Křupavé bramboráky voní kmínem, česnekem a majoránkou
Před 6 dnyDozlatova usmažené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé bramboráky. Česká klasika z několika málo surovin patří k levným, lidovým pokrmům. Když místo mouky použijete na zahuštění strouhanku, budou ještě křupavější.Připravte si nepečený dort pouze ze 2 surovin, zvládne ho opravdu každý
Před 7 dnyVyzkoušejte jednoduchý nepečený dezert pouze ze 2 surovin. Stačí smíchat kokosové mléko a hořkou čokoládu, zchladit a ozdobit ovocem, šlehačkou nebo oříšky. Skvěle chutná i jako mražený dort ve stylu čokoládového parfait.Bílkové cukroví je důkazem toho, že z jednoho receptu jde vytvořit několik druhů sněhových dobrot
Před 7 dnyZvenku křupavé, uvnitř vláčné - to je nadýchané sněhové cukroví. Může být jen tak samotné nebo třeba s oříšky, kokosem či máčené v čokoládě. Provoní dům a ozdobí každý vánoční stůl i rodinné oslavy.Vanilkové rohlíčky podle babičky Josefa Maršálka si zamilujete od prvního kousku
Před 8 dnyPrvorepublikový recept na vanilkové rohlíčky babičky Josefa Maršálka si oblíbíte od prvního kousku. Rohlíčky jsou křehké, voňavé a určitě s nimi sklidíte úspěch. Můžete je ozdobit cukrářskými třpytkami nebo je klasicky obalit v moučkovém cukru s vanilkou.Šťavnatou cibulovou roládu s mletým masem a sýrem si zamiluje celá rodina
Před 9 dnyChutná jako cheeseburger, ale vypadá jako roláda! Tahle originální dobrota s pečenou cibulí, šťavnatým mletým masem a domácí omáčkou potěší celou rodinu – ideální na večeři i neformální oslavy.Naučíme vás uzavřít zdobicí sáček pevně tak, aby se s ním dobře pracovalo
Před 9 dnyIgelitový zdobicí sáček se při práci mačká, čímž mění tvar. Aby se vám po celou dobu zdobení dobře pracovalo, je dobré, aby vám sáček pěkně padl do ruky a byl uzavřený tak, aby se do něj nedostával vzduch.Pudinkové strojkové je vánoční klasika, která rozhodně nesmí chybět na sváteční tabuli
Před 10 dnyNa vánočním stole nesmí chybět z tradičních druhů také strojkové cukroví. Má velkou oblibu u mladších i starších mlsounů. Nechte se inspirovat naším receptem na křehké pečivo, slepované marmeládou a máčené v čokoládě.Vyzkoušeli jsme nejlepší trendy podniky v Brně podle průvodce Gault&Millau
Před 11 dnyOcenění známým gastro průvodcem je jistou známkou kvalitního kulinářského zážitku. Vydali jsme se proto dle referencí Gault&Millau do tří podniků v moravské metropoli, abychom zjistili, jak má vypadat podnik, který dneska „frčí“ a v němž zároveň neutratíme za jídlo všechny peníze.Mleté maso s těstovinami z jedné pánve není složité a zasytí celou rodinu
Před 11 dnyJídla z jedné pánve jsou výborná nejen díky úspoře nádobí. Všechny chutě mají dostatek času se během vaření příjemně propojit. Mleté maso s těstovinami z jedné pánve je snadné na přípravu a zasytí celou rodinu.Přestaňte se bát přípravy a vyzkoušejte lahodné věnečky z odpalovaného těsta
Před 12 dnySpousta hospodyněk má strach z odpalovaného těsta, protože jim připadá složité. Držte se několika základních rad a zaručeně se vám povedou krásné a chutné věnečky. Plnit je můžete pudinkovým krémem a dozdobit třeba rumovou polevou.Upečte si kouzelný pistáciový koláč, který z řídkého těsta vytvoří dokonalý dezert
Před 13 dnyKouzelný pistáciový koláč vás překvapí – do formy nalijete řídké těsto a z trouby vytáhnete dezert s nadýchaným vrškem a vláčným pudinkovým spodkem. Tento recept je geniálně jednoduchý a neuvěřitelně dobrý.Rumové perníčky podle Josefa Maršálka se doslova rozplývají na jazyku
Před 13 dnyPerníčky jsou symbolem adventu i vánočních svátků. Někdy však nemáme čas na vykrajování a složité zdobení. Vánoční perníčky podle Josefa Maršálka jsou snadné na přípravu a máčené v rumové polevě. Určitě je vyzkoušejte, doslova se rozplývají na jazyku.Objevte kouzlo domácího gyrosu s jogurtovou marinádou a přeneste se do řecké taverny
Před 14 dnyDomácí gyros není žádná věda. Šťavnaté kuřecí maso naložené v jogurtové marinádě s bylinkami vás přenese rovnou na středomořskou dovolenou. Podávejte ho s domácím tzatziki a hranolkami – zamilujete si ho po prvním soustu.Snadné zapečené brambory se smetanou vykouzlíte během hodiny
Před 14 dnyZapékaná jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. Příprava zabere minimum práce a času a zužitkujete do nich zbylé kousky uzenin, sýrů a zeleniny. Snadné zapečené brambory se šunkou, sýrem a paprikami jsou zapékané se smetanou a vykouzlíte je během hodinky.Prozradíme vám osvědčený recept na cukrovou polevu na perníky, která se povede i začátečníkům
Před 15 dnyMiluje vaše rodina perníčky, ale nedaří se vám poleva? To se letos změní. Máme pro vás osvědčený recept, který se povede i začátečníkům. Pokud navíc použijete malé množství potravinářského barviva, můžete vykouzlit opravdu nádherně zdobené perníčky.Upečte si voňavé líné koláče, které chutnají jako od babičky, ale jsou téměř bez práce
Před 16 dnyChcete si upéct voňavé koláče jako od babičky, ale bez zdlouhavého tvarování? Stačí rozválet těsto na plech, udělat důlky, naplnit tvarohem, ovocem a drobenkou – a pak už jen upéct dozlatova. Líné koláče si zamilujete pro jejich chuť i jednoduchost.Smažený cibulový květ je k nakousnutí a podle videonávodu ho zvládne každý
Před 16 dnyÚsloví, že člověk jí i očima, je dozajista pravdivé. Pokud vám na talíři rozkvete jedlý květ, jistě budete zvědaví, jak chutná. Cibulový květ v trojobalu je snadný a chutná výborně samotný i s dipem dle vaší volby.Bábovka s vaječným likérem provoní při pečení celou kuchyň
Před 17 dnyPečete často bábovku, ale pokaždé ji připravujete podle stejného receptu? Zkuste něco nového a přidejte do těsta vaječný likér. Bábovka se už při pečení rozvoní celou kuchyní a až ji ochutnáte, u jednoho kousku určitě nezůstanete.Hospodský guláš podle ČSN je skvěle ochucený a maso je měkké a šťavnaté
Před 18 dnyJednotnému vaření v restauracích, hospodách a jídelnách se nevyhnul ani populární guláš. Podle státní normy ČSN se na jeho přípravu používalo hovězí, vepřové nebo skopové maso. My jsme pro vás vybrali tradiční hospodský guláš z hovězí kližky a věříme, že vám bude chutnat.Česká klasika vepřo-knedlo-zelo se hodí nejen k nedělnímu obědu
Před 19 dnyŠťavnaté a dozlatova upečené masíčko, doplněné dušeným zelím a bramborovým knedlíkem – česká klasika, která se hodí k nedělnímu obědu, ale i pro slavnostní příležitosti. Příprava je časově náročnější, ale věřte, že ze stolu pak budete uklízet jen prázdné talíře.Připravte si křupavé chuťovky z listového těsta se sýrem a slaninou
Před 20 dnyChuťovky z listového těsta se hodí na oslavu, večírek i jen tak k televizi. Do křupavého těsta zabalíme nastrouhaný sýr a zamotáme je do plátku slaniny. Po upečení v horkovzdušné fritéze je dozdobíme petrželkou a můžeme hned podávat.Drobounké koláčky "rumáčky" voní tak, že se všem začnou sbíhat sliny
Před 20 dnyKynuté těsto je záludné, ale při správném postupu a pečlivé přípravě z něj vykouzlíte úžasné dobroty. Zkuste připravit třeba rumáčky - kynuté koláčky plněné tvarohem, které se po upečení máčí v másle s rumem. Ta vůně je božská.Vyzkoušejte vrstvený dánský dezert Æblekage plný voňavých jablíček a křupavé strouhanky
Před 21 dnySlavný dánský jablečný koláč æblekage vlastně ani není koláč, ale vrstvený dezert. Voňavá jablíčka, křupavá strouhanka a jemná šlehačka spolu tvoří dokonalou podzimní kombinaci.Dobře upečený a zároveň šťavnatý bůček si můžete připravit jednoduše z pohodlí domova
Před 21 dnyDobře upečený šťavnatý bůček je syté jídlo. Klasika, která v zimě potěší chuťové buňky a uspokojí i hodně hladového strávníka. Skvěle chutná i po studenu, na tenko krájený na krajíci dobrého chleba spolu s pikantním zeleninovým salátem.Ukážeme vám, jak udělat vynikající játrové knedlíčky do polévky jako od maminky
Před 22 dnyCo by to bylo za vývar, kdyby v něm nebyla zavářka a knedlíčky. I zarytí odpůrci jater obvykle játrové knedlíčky pozřou, protože jsou zkrátka dobré a k vydatné polévce patří. Videonávod vám s nimi pomůže.Připravte si slaný snídaňový koláč z tortilly, který zvládnete během pár minut
Před 23 dnySlaný snídaňový koláč z tortilly je rychlá a sytá volba pro rána, kdy není čas. Kombinace vajec, šunky a sýra spolehlivě zasytí. Navíc koláč chutná skvěle teplý i vychladlý.Křehký jablkový řez je tak šťavnatý, vláčný a velmi jednoduchý
Před 23 dnyPokud máte nadbytek jablek a nechcete už o štrúdlu ani slyšet, zkuste osvědčený recept na úžasné jablečné řezy. Jsou křehké, vláčné a jednoduché. Nejlépe chutnají druhý den po upečení, ale málokdy je tak dlouho ubráníte nájezdu rodiny.Vydatná kulajda s houbami a zakysanou smetanou bez problémů nahradí i hlavní chod
Před 24 dnyKulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžete dát i jako samostatný chod třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze a univerzální recept neexistuje. My pro vás dnes máme recept na úspornější, ale přesto chutnou, variantu.Kde mají v Brně nejlepší párek v rohlíku: Klasika rychlého občerstvení chutná na mnoha místech
Před 25 dnyPárek v rohlíku patří mezi nejoblíbenější „fasfoodová“ jídla, která seženete na mnoha místech. Přesto se za touto klasikou skrývá překvapivě široké rozpětí chutí i kvality. Vyrazili jsme do terénu a otestovali několik párků v rohlíku z různých míst v Brně. Kam doporučujeme vyrazit a kde to nemá smysl?Netradiční pomazánka z vepřového masa vhodná například k oživení Silvestrovského pohoštění
Před 25 dnyZbylo vám po víkendovém obědu pečené maso a lámete si hlavu, jak ho zužitkovat? Stačí přidat pár ingrediencí a během chvilky vytvoříte lahodnou pomazánku, která je skvělá nejen na krajíci čerstvého chleba, ale i na jednohubkách.Když nemáte doma listové těsto, vyzkoušejte výborný štrúdl z tvarohového těsta
Před 26 dnyChystáte se upéct štrúdl, ale zapomněli jste koupit listové těsto? Nepropadejte panice, máme pro vás záchranné lano. Pokud máte doma tvaroh, vyzkoušejte štrúdl z tvarohového těsta. Je to super obměna a nejspíš už se ke kupovanému těstu nevrátíte.Jemný krém z pečeného květáku a česneku vás zahřeje a připravíte ho během chvilky
Před 27 dnyPolévka, která vás zahřeje a přitom nezabere mnoho času. Pečený květák s česnekem dodá krému výraznou chuť, brambory se postarají o jemnou konzistenci a smetana vše krásně zjemní. Skvělá volba pro rychlý oběd i večeři.Svíčková z vepřového masa je v kombinaci s knedlíkem a brusinkami famózní
Před 27 dnySvíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je lahodnou alternativou a v kombinaci s houskovým knedlíkem a brusinkami je vynikající.Snadný švédský koláč z drobenkového těsta a s tvarohovou náplní
Před 28 dnyNejlepší koláče jsou ty, které jsou hotové za pár minut a zmizí rychlostí blesku. Tak přesně takový recept pro vás máme. Výborné drobenkové těsto a vláčná tvarohová náplň. To je to, co hledáte k odpolední kávě.Karamelové řezy snů se dvěma druhy krémů si zamilujete
Před 28 dnyPokud doma máte konzervu Salka a přemýšlíte, co s ní, upečte si vynikající karamelové řezy, o kterých se vám bude i zdát. Nadýchaný piškot, dva druhy krémů proložené sušenkami a čokoládová poleva, to je kombinace, které nelze odolat.Báječná rajská omáčka tak, jak ji vařily naše maminky a babičky
Před 29 dnyRajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept vám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka s vařeným hovězím masem nám připomene, jak ji vařívaly naše maminky a babičky.Upečte si domácí pizzu s plněným sýrovým okrajem, kterou zvládnete raz dva
Před 1 měsícemDomácí pizza s plněným sýrovým okrajem potěší každého milovníka italské klasiky. Křupavé těsto, voňavý česnek a rozteklý sýr tvoří dokonalou kombinaci chutí, kterou si zamilujete.Konec navlhlých chipsů díky našemu videonávodu, který vám ukáže, jak pevně uzavřít sáček s brambůrky
Před 1 měsícemPo otevření sáčku chipsů či krekrů je obvykle hned zkonzumujeme. Jsou ale situace, kdy chipsy v sáčku zbydou, např. když chystáte občerstvení pro návštěvu a hodláte chipsy postupně dosypávat. Jednoduchý způsob zaručí, že chipsy nezměknou.Lahůdková kachna na pomerančích s tymiánem nádherně provoní kuchyň
Před 1 měsícemSe svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem je božská a nádherně provoní kuchyni.Sestra Josefa Maršálka denně vstává ve 4 a na Moravě si plní svůj sen
Před 1 měsícemPatříte-li k milovníkům tradičních českých moučníků a zákusků, tedy koláčů, koblih, větrníků nebo kremrolí, je pro vás návštěva pekárny Josefa Maršálka Upečeno na dědině téměř povinností. My se tam vydali na sklonku léta a rovnou jsme při té příležitosti Josefa a jeho sestru Zuzku vyzpovídali.Podzimní dýňový koláč se zakysanou smetanou je krásně jemný a dokonale vláčný
Před 1 měsícemMezi nejoblíbenější podzimní suroviny patří bezesporu dýně. Její využití naleznete nejen ve slané kuchyni, ale také v moučnících. Dýňový koláč se zakysanou smetanou vás okouzlí svou vláčností a dokonale jemnou chutí.Kaldoun aneb polévka z odřezků patří mezi zlaté dědictví po Magdaleně Dobromile Rettigové
Před 1 měsícemMáte rádi staročeské recepty? Pak rozhodně musíte vyzkoušet kaldoun, který proslavila M. D. Rettigová. Tradiční sytá a hřejivá polévka, ve které využijete všechny odřezky, kosti a drůbky, dokáže zahnat všechny chmury.Zavzpomínejte na dětství s nadýchanými jablkovými lívanci jako od babičky
Před 1 měsícemNadýchané lívance s plátky jablek a vůní skořice vám připomenou chvíle strávené u babičky. Podávejte je teplé s jogurtem, javorovým sirupem nebo obalené ve skořicovém cukru – takhle chutná domov.Výborné svatomartinské rohlíčky podle Míši Landové jsou vláčné a plné náplně
Před 1 měsícemVýborné svatomartinské rohlíčky podle Míši Landové jsou vláčné a plné náplně. Příprava je přitom tak snadná. Stačí jen zadělat těsto a než se odleží v lednici, připravit náplň. Pak už jen plníme a tvarujeme rohlíčky. Upečené jsou za chviličku a na závěr se obalují v cukru.Klasické křupavé domácí rohlíky se doma ani neohřejí, protože budou hned pryč
Před 1 měsícemKdo by se nechtěl probudit vůní teplého pečiva a nastartovat den s křupavým obloženým rohlíčkem? Zkuste rodině upéct domácí zlatavé rohlíky. Ze stolu zmizí během chvilky a možná nezbydou ani na svačinu.K receptu na krémové kuřecí orzo se budete s oblibou vracet
Před 1 měsícemKrémové kuřecí orzo je připravené velice brzy a věřte, že se k tomuto receptu budete s oblibou vracet. Skvěle spojuje šťavnaté kuřecí maso, těstoviny a smetanovou omáčku. Sušená rajčata, špenát a parmezán dodají jídlu svěžest i výraznou chuť.Švýcarské ražničí alias usmaženou šunku se sýrem v trojobalu si prostě zamilujete
Před 1 měsícemKdyž máme hlouběji do kapsy, hodí se nám mít po ruce chutné recepty za pár kaček. Toto švýcarské ražničí patří mezi ně. Sýr se šunkou napíchneme na jehlu a usmažíme v trojobalu.Šťavnatí švábi s čokoládovým krémem a malinovou „krví“ vás dostanou
Před 1 měsícemNa první pohled trochu děsiví, ale chuťově naprosto dokonalí. Přesně takoví jsou tito šťavnatí švábi. Vanilkové cupcakes s malinovou „krví“, mramorovým čokoládovým krémem a datlovým tělíčkem oslní především děti.Šlehačková buchta je nadýchaná a vláčná, okouzlí každého při prvním soustu
Před 1 měsícemJednoduchý recept se skvělým výsledkem – přesně taková je tato šlehačková buchta. Upéct ji zvládne i naprostý začátečník a k přípravě postačí šest základních surovin. Výsledek je perfektní a lahodná chuť si podmaní každého.Smažený sýr se šunkou patří mezi nesmrtelné české klasiky, které nikdy neomrzí
Před 1 měsícemSmažený sýr neboli smažák je podle řady průzkumů jedním z nejoblíbenějších českých jídel. Připravte si ho podle našeho receptu tak, aby si zachoval tvar a nevytekl. Pak už stačí jen uvařit brambory a přidat kvalitní tatarskou omáčku.Bílá fazolová polévka v chladných dnech zahřeje, ale také zasytí
Před 1 měsícemLuštěninové polévky jsou vydatné a v chladných dnech nejen zasytí, ale také zahřejí. Uvařte si třeba lahodnou polévku s bílými fazolemi a klobásou podle našeho receptu. Díky zakysané smetaně je krémová a svěží.

