Zavřít
U stánku

U stánku

Nejnovější články na Seznamu na téma U stánku
  • U stánku

    Drážďany – Klobásy na všechny možné způsoby a maminčiny hotovky

    Před 6 roky
    I návštěva Drážďan byla velice příjemným překvapením. V ulicích ochutnáte i opravdové skvosty místní kuchyně.
     Komentáře
  • U stánku

    Street food v Bratislavě – Překvapení na každém kroku

    Před 6 roky
    Věci se daly do pohybu a v Bratislavě se začíná blýskat na lepší street food. Vznikla zde spousta nových malých i větších podniků a my se společně podíváme na některé z nich.
     Komentáře
  • U stánku

    Speciál: Vánoční trhy – Vídeň, Drážďany, Bratislava. Kam vyrazit?

    Před 6 roky
    Kde si užít tu nejlepší vánoční atmosféru a ochutnat úžasné sváteční dobroty? Dáte přednost Bratislavě, Vídni, nebo Drážďanům?
     Komentáře
  • U stánku

    Speciál: Dobroty vídeňské pouliční kuchyně

    Před 7 roky
    I vídeňská kuchyně se v ulicích za posledních deset let hodně změnila. Přesto však stále nezmizela stará poctivá klasika.
     Komentáře
  • U stánku

    Sendviče a bagety – Čerstvý křupavý street food

    Před 7 roky
    Jak si stojí bagety a sendviče z benzinky vedle čerstvých z bagetérie, je asi hned každému jasné. Čím vším lze obložit čerstvé křupavé pečivo, se dozvíte v dnešním díle.
     Komentáře
  • U stánku

    Palačinky vs. vafle

    Před 7 roky
    V dnešní lekci si profrčíme palačinky, crepes, galetky a vafle. Říkáte si, co vás kdo bude učit o palačinkách? Ale uvidíte, že to není taková sranda.
     Komentáře
  • U stánku

    Burek, piroh, pie. Slané koláče z celého světa

    Před 7 roky
    Tři druhy plněných slaných koláčů, které se k nám do České republiky dostaly z ciziny. Jaké jsou mezi nimi rozdíly? Čím vším se dá těsto nacpat? A kde ty nejlepší domácí kousky na ochutnání seženete?
     Komentáře
  • U stánku

    Polévky – Nedílná a zbožňovaná součást nejen českého jídelníčku

    Před 7 roky
    Jsme polévkový národ, takže ať už je to dršťková, ramen, vývar, nebo zelňačka, vždy je to něco, čemu budeme vždycky rozumět.
     Komentáře
  • U stánku

    Sýr – Absolutní klasika českého street foodu

    Před 7 roky
    Byly doby, kdy jste smažák v housce sehnali u každého stánku s rychlým občerstvením. Jak je na tom obalovaný a do křupava osmažený sýr dnes? Jaká mu narostla konkurence?
     Komentáře
  • U stánku

    Káva – Proč je dobré pít turka?

    Před 7 roky
    Jedna z mála legálních drog, kterými se můžeme ládovat od rána do večera. Je dobré pít turka? A je to něco proti Turkům?
     Komentáře
  • U stánku

    Cyklostezky – Co všechno můžete ochutnat při vyjížďce na kole

    Před 7 roky
    Jak by mělo vypadat ideální občerstvení pro cyklistu? Představy se různí a také se různí nabídka stánků v okolí cyklostezek.
     Komentáře
  • U stánku

    Hummus – Božskou cizrnovou pochoutku si dáte i v Česku

    Před 7 roky
    Lze v Česku vůbec sehnat dobrý hummus? Zamiřte jinam, než do supermarketu, budete možná mile překvapeni.
     Komentáře
  • U stánku

    Sushi – Studená ryba s rýží jako streetfood?

    Před 7 roky
    Byly doby, kdy si sushi dávaly jenom holky ze Sexu ve městě. Dneska si ho dáte v obchoďáku, ve vlaku, možná i na nádraží. A kdo ví, třeba jednou budou i v domově důchodců nebo v nemocnicích. V jaké chvíli je sushi v ideální formě na podávání? Když se vyrobí.
     Komentáře
  • U stánku

    Langoš – Jak by měl správně chutnat tento tradiční fastfood?

    Před 7 roky
    Musí vždy langoš znamenat jen fritované zlo a následné pálení žlučníku? Jde to přeci dělat i jinak!
     Komentáře
  • U stánku

    Trhač žlučníků a fritované zlo. Která fastfoodová pochoutka Huga tak okouzlila?

    Před 7 roky
    Když přijde na tenhle poklad "české" gastronomie, začínají se v Hugovi probouzet emoce. Na téma "fritovaného zla" se pustí do řeči ostré jako pálení žlučníku.
     Komentáře
  • U stánku

    Zmrzlina – Takto vypadá to nejlepší osvěžení

    Před 7 roky
    Letošní léto je dlouhé a parné, takže se v dnešním díle vrhneme na osvěžující zmrzliny.
     Komentáře
  • U stánku

    Summer Summary – Míst, kde se opravdu kvalitně najíte, v Česku přibývá

    Před 7 roky
    Druhá série pořadu U stánku pokračuje letním ohlédnutím, kde vám odhalíme místa v Praze a Brně, kde se opravdu kvalitně najíte.
     Komentáře
  • U stánku

    Česká klasika – Trdelník, nebo chlebíček?

    Před 7 roky
    Co je tou největší klasikou českého street foodu? A jak vnímají tyto naše dobroty turisti?
     Komentáře
  • U stánku

    Curry – Pestrobarevný "gulášek" na asijský způsob

    Před 7 roky
    Curry si většinou představujeme jako žlutou omáčku, realita je ale mnohem pestřejší. Pravé asijské curry může mít s nadsázkou řečeno všechny barvy duhy. Může být veganské i s masem, patří do něj kokosové mléko, citronová tráva, koriandr, jarní cibulka a mnoho dalšího. Několika podobami tohoto populárního "guláše" vás provede Hugo Hromas.
     Komentáře
  • U stánku

    Pizza – Dominanta českého street foodu

    Před 7 roky
    Co všechno u nás nazýváme pizzou a jak má ta pravá doopravdy vypadat? To se dozvíte v dneším díle.
     Komentáře
  • U stánku

    Knedlíčky na nespočet způsobů

    Před 7 roky
    Když se náplň obalí těstem, strčí se do páry, upeče, uvaří, usmaží a podává se polité máslem, omáčkou, nebo jen tak, můžou vzniknout opravdové gurmánské skvosty.
     Komentáře
  • U stánku

    Tacos – Neodolatelná kombinace černých fazolí, masa, salsy a spousty zeleniny a bylinek

    Před 7 roky
    Pro mexickou kuchyni je typické používání kukuřice, černých fazolí, vepřového a kuřecího masa, absence zakysané smetany a většinou ruční práce, spousta čerstvé zeleniny, domácí salsy a bylinky. Tak se půjdeme mrknout, co se dá najít pod pojmem mexická kuchyně.
     Komentáře
  • U stánku

    Tacos: Prdí se po fazolích?

    Před 7 roky
    Fazole a prdění, velké téma. Jak to s nimi tedy opravdu je?
     Komentáře
  • U stánku

    Závitky – Na ulici si je můžete dát úžasně čerstvé i smažené

    Před 7 roky
    Obliba vietnamské kuchyně v Česku stále roste. Nejtypičtějším jídlem, které si můžete na ulici dát je závitek. Ten může mít mnoho podob. A kde seženete ten opravdu vietnamský?
     Komentáře
  • U stánku

    Koblihy – Různá těsta, tvary i náplně

    Před 7 roky
    Původně masopustní pamlsky z kynutého těsta se podle tradiční receptury smaží v husím sádle, které jim dodá křehkost uvnitř a křupavou krustu na povrchu.
     Komentáře
  • U stánku

    Hotdog – Nejběžnější jídlo na ulici. Kde se dá sehnat ten nejlepší?

    Před 7 roky
    Párek v rohlíku je snad nejstarší jídlo, které si můžete dát na ulici. Hotdog je něco jako jeho mladší bratr a svůj zvláštní název získal prý podle tvaru párku, který připomíná jezevčíka. Víte, kde se dá sehnat ten nejlepší?
     Komentáře
  • U stánku

    Hranolky – Křupavé a voňavé brambory

    Před 7 roky
    Brambory na talíři můžou mít mnoho podob. Hranolky jsou jednou z nich, ovšem i ty mohou mít své různé podoby. Od těch tenkých předsmažených, po opravdu poctivé, bramborové a křupavé.
     Komentáře
  • U stánku

    Kuřata – Kde najdete pečenou dobrotu odpadávající od kosti?

    Před 7 roky
    Klasika všech klasik, pečené kuře si přímo říká o to, aby se z něj stal street food. Z jakých surovin se street food vaří? Michal "Hugo" Hromas vám v tom udělá jasno. Dnes se dozvíme více o pečených kuřátkách. Dobrou chuť všem!
     Komentáře
  • U stánku

    Burger - Pro ten opravdu dobrý se budete rádi vracet. Kde ho hledat?

    Před 7 roky
    Na českých ulicích ochutnáte celý svět. Z jakých surovin se street food vaří? A kde se na ulici kvalitně najíte? Michal "Hugo" Hromas vám v tom udělá jasno. Dnes se podívá na zoubek burgerům. Přejeme dobrou chuť!
     Komentáře
  • U stánku

    Kebab – I na ulici se můžete najíst kvalitně

    Před 7 roky
    Na českých ulicích ochutnáte celý svět. Z jakých surovin se street food vaří? A kde se na ulici kvalitně najíte? Michal "Hugo" Hromas vám v tom udělá jasno. Dnes se podívá na zoubek kebabu. Přejeme dobrou chuť!
     Komentáře
Turecký kebab, americký hot dog, vietnamské pho, belgické hranolky… Kvůli exotické kuchyni nemusíte cestovat tisíce kilometrů. Na českých ulicích ochutnáte celý svět. Jak se v exotických chutích zorientovat? Z jakých surovin se street food vaří? A kde se na ulici kvalitně najíte? Michal "Hugo" Hromas vám v tom udělá jasno. Sraz je U STÁNKU.
Turecký kebab, americký hot dog, vietnamské pho, belgické hranolky… Kvůli exotické kuchyni nemusíte cestovat tisíce kilometrů. Na českých ulicích ochutnáte celý svět. Jak se v exotických chutích zorientovat? Z jakých surovin se street food vaří? A kde se na ulici kvalitně najíte? Michal "Hugo" Hromas vám v tom udělá jasno. Sraz je U STÁNKU.
Reklama