Drážďany – Klobásy na všechny možné způsoby a maminčiny hotovky
Před 6 rokyI návštěva Drážďan byla velice příjemným překvapením. V ulicích ochutnáte i opravdové skvosty místní kuchyně.Street food v Bratislavě – Překvapení na každém kroku
Před 6 rokyVěci se daly do pohybu a v Bratislavě se začíná blýskat na lepší street food. Vznikla zde spousta nových malých i větších podniků a my se společně podíváme na některé z nich.Speciál: Vánoční trhy – Vídeň, Drážďany, Bratislava. Kam vyrazit?
Před 6 rokyKde si užít tu nejlepší vánoční atmosféru a ochutnat úžasné sváteční dobroty? Dáte přednost Bratislavě, Vídni, nebo Drážďanům?Speciál: Dobroty vídeňské pouliční kuchyně
Před 7 rokyI vídeňská kuchyně se v ulicích za posledních deset let hodně změnila. Přesto však stále nezmizela stará poctivá klasika.Sendviče a bagety – Čerstvý křupavý street food
Před 7 rokyJak si stojí bagety a sendviče z benzinky vedle čerstvých z bagetérie, je asi hned každému jasné. Čím vším lze obložit čerstvé křupavé pečivo, se dozvíte v dnešním díle.Palačinky vs. vafle
Před 7 rokyV dnešní lekci si profrčíme palačinky, crepes, galetky a vafle. Říkáte si, co vás kdo bude učit o palačinkách? Ale uvidíte, že to není taková sranda.Burek, piroh, pie. Slané koláče z celého světa
Před 7 rokyTři druhy plněných slaných koláčů, které se k nám do České republiky dostaly z ciziny. Jaké jsou mezi nimi rozdíly? Čím vším se dá těsto nacpat? A kde ty nejlepší domácí kousky na ochutnání seženete?Polévky – Nedílná a zbožňovaná součást nejen českého jídelníčku
Před 7 rokyJsme polévkový národ, takže ať už je to dršťková, ramen, vývar, nebo zelňačka, vždy je to něco, čemu budeme vždycky rozumět.Sýr – Absolutní klasika českého street foodu
Před 7 rokyByly doby, kdy jste smažák v housce sehnali u každého stánku s rychlým občerstvením. Jak je na tom obalovaný a do křupava osmažený sýr dnes? Jaká mu narostla konkurence?Káva – Proč je dobré pít turka?
Před 7 rokyJedna z mála legálních drog, kterými se můžeme ládovat od rána do večera. Je dobré pít turka? A je to něco proti Turkům?Cyklostezky – Co všechno můžete ochutnat při vyjížďce na kole
Před 7 rokyJak by mělo vypadat ideální občerstvení pro cyklistu? Představy se různí a také se různí nabídka stánků v okolí cyklostezek.Hummus – Božskou cizrnovou pochoutku si dáte i v Česku
Před 7 rokyLze v Česku vůbec sehnat dobrý hummus? Zamiřte jinam, než do supermarketu, budete možná mile překvapeni.Sushi – Studená ryba s rýží jako streetfood?
Před 7 rokyByly doby, kdy si sushi dávaly jenom holky ze Sexu ve městě. Dneska si ho dáte v obchoďáku, ve vlaku, možná i na nádraží. A kdo ví, třeba jednou budou i v domově důchodců nebo v nemocnicích. V jaké chvíli je sushi v ideální formě na podávání? Když se vyrobí.Langoš – Jak by měl správně chutnat tento tradiční fastfood?
Před 7 rokyMusí vždy langoš znamenat jen fritované zlo a následné pálení žlučníku? Jde to přeci dělat i jinak!Trhač žlučníků a fritované zlo. Která fastfoodová pochoutka Huga tak okouzlila?
Před 7 rokyKdyž přijde na tenhle poklad "české" gastronomie, začínají se v Hugovi probouzet emoce. Na téma "fritovaného zla" se pustí do řeči ostré jako pálení žlučníku.Zmrzlina – Takto vypadá to nejlepší osvěžení
Před 7 rokyLetošní léto je dlouhé a parné, takže se v dnešním díle vrhneme na osvěžující zmrzliny.Summer Summary – Míst, kde se opravdu kvalitně najíte, v Česku přibývá
Před 7 rokyDruhá série pořadu U stánku pokračuje letním ohlédnutím, kde vám odhalíme místa v Praze a Brně, kde se opravdu kvalitně najíte.Česká klasika – Trdelník, nebo chlebíček?
Před 7 rokyCo je tou největší klasikou českého street foodu? A jak vnímají tyto naše dobroty turisti?Curry – Pestrobarevný "gulášek" na asijský způsob
Před 7 rokyCurry si většinou představujeme jako žlutou omáčku, realita je ale mnohem pestřejší. Pravé asijské curry může mít s nadsázkou řečeno všechny barvy duhy. Může být veganské i s masem, patří do něj kokosové mléko, citronová tráva, koriandr, jarní cibulka a mnoho dalšího. Několika podobami tohoto populárního "guláše" vás provede Hugo Hromas.Pizza – Dominanta českého street foodu
Před 7 rokyCo všechno u nás nazýváme pizzou a jak má ta pravá doopravdy vypadat? To se dozvíte v dneším díle.Knedlíčky na nespočet způsobů
Před 7 rokyKdyž se náplň obalí těstem, strčí se do páry, upeče, uvaří, usmaží a podává se polité máslem, omáčkou, nebo jen tak, můžou vzniknout opravdové gurmánské skvosty.Tacos – Neodolatelná kombinace černých fazolí, masa, salsy a spousty zeleniny a bylinek
Před 7 rokyPro mexickou kuchyni je typické používání kukuřice, černých fazolí, vepřového a kuřecího masa, absence zakysané smetany a většinou ruční práce, spousta čerstvé zeleniny, domácí salsy a bylinky. Tak se půjdeme mrknout, co se dá najít pod pojmem mexická kuchyně.Závitky – Na ulici si je můžete dát úžasně čerstvé i smažené
Před 7 rokyObliba vietnamské kuchyně v Česku stále roste. Nejtypičtějším jídlem, které si můžete na ulici dát je závitek. Ten může mít mnoho podob. A kde seženete ten opravdu vietnamský?Koblihy – Různá těsta, tvary i náplně
Před 7 rokyPůvodně masopustní pamlsky z kynutého těsta se podle tradiční receptury smaží v husím sádle, které jim dodá křehkost uvnitř a křupavou krustu na povrchu.Hotdog – Nejběžnější jídlo na ulici. Kde se dá sehnat ten nejlepší?
Před 7 rokyPárek v rohlíku je snad nejstarší jídlo, které si můžete dát na ulici. Hotdog je něco jako jeho mladší bratr a svůj zvláštní název získal prý podle tvaru párku, který připomíná jezevčíka. Víte, kde se dá sehnat ten nejlepší?Hranolky – Křupavé a voňavé brambory
Před 7 rokyBrambory na talíři můžou mít mnoho podob. Hranolky jsou jednou z nich, ovšem i ty mohou mít své různé podoby. Od těch tenkých předsmažených, po opravdu poctivé, bramborové a křupavé.Kuřata – Kde najdete pečenou dobrotu odpadávající od kosti?
Před 7 rokyKlasika všech klasik, pečené kuře si přímo říká o to, aby se z něj stal street food. Z jakých surovin se street food vaří? Michal "Hugo" Hromas vám v tom udělá jasno. Dnes se dozvíme více o pečených kuřátkách. Dobrou chuť všem!Burger - Pro ten opravdu dobrý se budete rádi vracet. Kde ho hledat?
Před 7 rokyNa českých ulicích ochutnáte celý svět. Z jakých surovin se street food vaří? A kde se na ulici kvalitně najíte? Michal "Hugo" Hromas vám v tom udělá jasno. Dnes se podívá na zoubek burgerům. Přejeme dobrou chuť!Kebab – I na ulici se můžete najíst kvalitně
Před 7 rokyNa českých ulicích ochutnáte celý svět. Z jakých surovin se street food vaří? A kde se na ulici kvalitně najíte? Michal "Hugo" Hromas vám v tom udělá jasno. Dnes se podívá na zoubek kebabu. Přejeme dobrou chuť!

