Jak na domácí espresso
Před 9 rokySledujte pokračování pořadu Univerzita kávy, v němž vám dlouholetý barista Tomáš Komberec ukáže další způsoby správné přípravy kávy. Dnes si ukážeme, jaké jsou možnosti přípravy lahodného espressa doma.Cold Brew – Studený nápoj z kávy, který vás nakopne
Před 9 rokySledujte pokračování pořadu Univerzita kávy, v němž vám dlouholetý barista Tomáš Komberec ukáže další způsoby správné přípravy kávy. Dnes si představíme Cold Brew, což je sice studený nápoj, oproti ledové kávě má však jemnější a sladší chuť, a navíc vás více povzbudí, protože obsahuje větší množství kofeinu.Domácí káva
Před 10 rokyJak si doma z kávy vytáhnout to nejlepší? Co je špatného na českém turkovi a proč je lepší použít french press nebo moca konvičku? Tomáš Komberec Vám ukáže, jak si doma připravit dobrou kávu bez použití drahého vybaveni.Jednodruhové kávy
Před 10 rokyJaké jsou základní odrůdy kávy? Jaké jsou druhy pražení a jaký mají vliv na chuť kávy? Proč se vyrábějí kávové směsi? Nechte si poradit od Tomáše Komberce v novém dílu Univerzity kávy.Latte art
Před 10 rokyCo je to latte art? Tomáš Komberec si do Univerzity kávy pozval Oldřicha Vápeníka, dvojnásobného mistra ČR v latte artu, aby nám tohle nádherné a zároveň náročné umění předvedl.Jak poznat dobrou kavárnu?
Před 10 rokyJak poznat dobrou kavárnu? Kdy z kavárny odejít a proč? Na co si v kavárně dát pozor? A proč na kávovar nepatří utěrka? Tomáš Komberec odpoví na všechny tyto otázky v Univerzitě kávy.Jak si správně vychutnat espresso
Před 10 rokyJak si ji vychutnat kávu všemi smysly? A jak poznat dobré espresso od špatného? Má se pít s cukrem, nebo bez? Na všechny tyhle otázky odpoví Tomáš Komberec v Univerzitě kávy.Jak si správně objednat kávu
Před 10 rokyPresso, velké presso, malé presso, espresso, nebo český bazén? Jaké základní názvy kávových nápojů existují a které jsou správně? Budou Vám v kavárně rozumět, i když si neobjednáte správně?

