Maková bábovka. Tak dobrá, že se po ní hned zapráší
Před 4 hodinamiRecept na rychlou bábovku pro návštěvu, jen tak k čaji, nebo ke snídani. Příprava nezabere déle než 15 minut a po zhruba půl hodině pečení je hotovo. Na tuhle dobrotu bude vaše návštěva ještě hodně dlouho vzpomínat. Dobrou chuť!Domácí housky bez kynutí jsou hotové za 13 minut
Před 7 dnyPotřebujete rychle pečivo? Upečte si extra rychlé domácí housky ze špaldové mouky. V tomto receptu nečekáte na kynutí. S přípravou těsta i pečením jsou na stole hotové do 20 minut. Stačí vám k tomu horkovzdušná fritéza. Pokud máte rádi slanější pečivo, přidejte do těsta špetku soli. Navrch můžou být posypané kromě hrubozrnné soli, sezamu a kmínu také mákem.Tímto třešňovým dezertem ohromíte návštěvu. Pekli ho i královně
Před 3 měsíciDezert podle kuchařky jídel britské královské rodiny. Potřebujete čerstvé třešně, máslo, mandle, hladkou mouku, vajíčka a třtinový cukr. Po upečení vyjměte z trouby a nechte madlenky vychladnout, než je vyjmete z formy.Zlatá bublanina s jahodovými krátery
Před 5 měsíciKdyž domácí bublaninu, tak z jahod. Připravte si vaničku ovoce, polohrubou mouku, klasický, vanilkový a moučkový cukr, vejce, prášek do pečiva a smetanu ke šlehání. Aby se vám jahody v těstě hned nepropadly, je lepší spodek ovoce obalit moukou. Dobrou chuť.Smaženka jako z legendárního Automatu
Před 6 měsíciPamatujete na legendární samoobslužný bufet Automat v Paláci Koruna? Jejich smaženka byla famózní. Zkusil jsem se receptem inspirovat a tady je. Koukněte na video a dobrou chuť.Pomazánka z ředkviček podle 70 let staré kuchařky
Před 6 měsíciU babičky jsem našel klenot. Starou českou kuchařku z roku 1955. A v ní tento recept na skvělou pomazánku. Ustrouhanou nebo jemně nasekanou ředkvičku smícháme s dobře utřeným tvarohem, s máslem, osolíme a přidáme pažitku. Je to zdravá pomazánka nejen pro děti. Dobrou chuť.Vienetta řezy: zmizí ze stolu hned
Před 7 měsíciTyhle řezy doma milujeme. Díky tvarohům mají spoustu bílkovin. Pokud chcete, aby vám náplň déle vydržela, přidejte k tvarohům a moučkovému cukru i 25 dg másla. Zbylé ingredience i postup přípravy najdete ve videu. Dobrou chuť.Velikonoční šup-šup vajíčková pomazánka
Před 7 měsíciTuhle pomazánku mi jako dítěti dělávala maminka. Říkala ji šup-šup. Protože příprava je vážně extrémně rychlá. Potřebujete jen pár ingrediencí: pomazánkové máslo, hořčici, vejce a jarní cibulku. Dobrou chuť.Nejlepší sváteční drožďové knedlíčky, co musíte ochutnat
Před 8 měsíciPlánujete sváteční polévku? Nesmíte zapomenout na domácí knedlíčky z droždí. Jsou opravdu velmi jednoduché a chuťově výborné. Dobrou chuť.Snadný oběd pro jednoho bez zbytečného nádobí
Před 10 měsíciCelý oběd na jednom plechu. Tresku i brambory dejte na pečicí papír, budou se péct najednou. Ryba s bramborem je lepší, pokud ji máte možnost péct v páře. Pokud ne, dejte ji na 15 minut do klasické předehřáté trouby na 180 stupňů. Dobrou chuť! Ingredience: mražená treska, brambory, lahůdková cibule, kmín, sůl a pepř. K jídlu můžete přidat tatarskou omáčku.Perfektní hrachová kaše bez namáčení
Před 11 měsíciPro opravdu hladkou a lahodnou kaši je potřeba použít hrách loupaný a půlený. Navíc ho nemusíte předem ani namáčet. Stačí ho propláchnout vlažnou vodou. Majoránky a česneku přidejte podle chuti. Já si ke kaši rád dávám opečené párky nebo klobásky. Dobrou chuť. Ingredience: zelený hrách loupaný půlený, česnek, cibule, anglická slanina, olej, sůl, majoránka.Česneková pomazánka. Na jednohubky vážně nejlepší a hotová hned
Před 11 měsíciPomazánka je do 10 minut hotová. Takže vás žádná návštěva nepřekvapí a na Silvestra s ní okouzlíte ostatní. Na 2 talíře jednohubek s česnekovou pomazánkou budete potřebovat: 125 g strouhaného Eidamu, 4 stroužky česneku, 4 - 5 lžic majonézy, 4 rohlíky, mandarinkový kompot. Někdy přidávám i lžíci jogurtu, aby byla lehčí.Bleskově hotový bramborový salát, ideální pokud nestíháte. A chutná skvěle
Před 11 měsíciUž několik roků si krájení zeleniny pro bramborový salát ulehčuji robotem. A nemůžu si to vynachválit. Mrkev, brambory i okurka jsou nasekané na úhledné kostičky raz dva. Doporučuji. Do mého bramborového salátu kromě výše zmíněné zeleniny ještě patří: cibule, hrášek, hořčice, majonéza, bílý jogurt, šťáva z citronu, sůl a pepř. Kdo chce, může přidat i trochu láku z okurek. Dobrou chuť.Zelňačka od maminky. Expresní dobrota za pár korun
Před 11 měsíciTahle zelňačka mi připomíná dětství. Moje maminka uměla připravit zelnou polévku naprosto dokonale. Pokud budete chtít udělat zelňačku o něco sladší, dejte do ní klidně smetanu ke šlehání nebo smetanu na vaření. Se zakysanou smetanou, která je ve videu, bude polévka o něco pikantnější a zvýrazní chuť zelí. Recept je opravdu snadný. Zvládnete ho uvařit raz dva i s dětskými pomocníky. Přeju dobrou chuť. Ať vám chutná stejně tak skvěle jako mně. Ingredience: kysané zelí, brambory, zakysaná smetana, bobkový list, nové koření, vídeňské párky, sůl & pepř.Zasněžené kaštany, spoustu čokoládo-kokosové dobroty uděláte i bez trouby raz dva
Před 11 měsíciLedové kaštanové kuličky zasypané kokosem. Cukroví, které budete chtít sami ukusovat u pohádek nebo nabídnout návštěvě. Z jedné tyčinky kaštanů uděláte dohromady až 12 kuliček. Ingredience: tyčinka ledových kaštanů, máslo, mleté piškoty (nebo bebe sušenky), mleté vlašské ořechy (nebo lískové), kakao, zakysaná smetana (nebo mléko) a strouhaný kokos na obalení. Pokud máte radši sladší, můžete přidat i cukr. Přesná gramáž ve videu.Vánoční řezy, po kterých se utlučou malí i velcí
Před 1 rokemVánoční sladkost, která potěší malé i velké. Na korpus budete potřebovat: vejce, cukr, mléko, hladkou mouku, kakao, prášek do pečiva. Těsto pečeme na 180 stupňů a zhruba 35 minut. Ingredience na krém: smetana ke šlehání, smetanový sýr Philadelphia, vanilkový cukr, mléko, citronovou šťávu, moučkový cukr. Krém pak natřeme na nakrájený a prořízlý korpus. Na polevu si rozehřejete čokoládu na vaření, smetanu ke šlehání a máslo. Polijete a celou vánoční dobrotu dáte uležet do lednice alespoň na 4 hodiny. Přesné množství ingrediencí najdete ve videu. Dobrou chuť a šťastné a žravé Vánoce.Tajný recept na tetiny vánoční řezy
Před 1 rokemVánoční řezy od tetičky. Bez nich jsem si jako dítě nedokázal Vánoce představit. Konečně se mi podařilo najít její tajný recept, o který se s vámi chci podělit. Ve videu používám domácí pekárnu pro přípravu těsta a robot na vyšlehání krému. Samozřejmě novodobé vymoženosti nejsou pro recept důležité, ale výrazně ulehčí práci. Na těsto budete potřebovat máslo (stačí to nejlevnější), cukr, vanilkový cukr, kakao, skořici, med, vejce, hladkou mouku, jedlou sodu a mléko. Přesné množství najdete ve videu. Těsto rozdělíte na 3 díly, které vyválíte na opravdu tenké pláty. Ty pak dáte na 10 minut do trouby rozpálené na 170 stupňů. Náplň si připravíte z mléka, pudingu v prášku, másla a moučkového cukru. Krémem pak natřete první upečený čtverec těsta, přiložíte druhé patro, na něj opět krém a zakryjete třetím plátem. Zatěžkáte a dáte odpočinout do lednice. Druhý den polijete čokoládou, okrájíte boky, aby byly řezy pěkně rovné a necháte opět vychladit. Speciální vánoční cukroví připravte tak 1-2 týdny před konzumací a hotové nechávejte v lednici nebo na jiném chladném místě. Před podáváním nakrájejte. Dobrou chuť a šťastné a veselé Vánoce.Rychlý dort, když vás má přepadnout návštěva. Bez pečení
Před 1 rokemChcete se blýsknout před návštěvou, nebo udělat dobrotu pro děti? Domácí krtkův dort, který se nepeče a je prostě famózní, uděláte raz dva. Hlavní přísadou jsou Koka sušenky. Nechte ho pak v lednici alespoň 2 hodiny a dobrota je hotová.Domácí kinder pinguí
Před 1 rokemPřipravte dětem, návštěvě nebo sami sobě výtečný dezert. Recept na domácí kinder pinguí. V první části si upečete korpus, v druhé dáte dohromady krém ze smetanového sýru Philadelphia a na závěr potřete rozehřátou čokoládou. Na pár hodin do lednice a pochoutka je hotová. Dobrou chuť.Plněná rajčata s tajnou náplní
Před 1 rokemLahůdka z dětství, kterou mi maminka dělávala za odměnu. Hodně dlouho mi nechtěla prozradit recept. Příprava je jednoduchá a rychlá. Vydlabete vnitřky rajčat, ty pokrájíte a smícháte s cibulkou, vajíčkem natvrdo a sýrem, přidáte majonézu. Dobrou chuť.S tímto kořením budete chtít kuře pořád
Před 1 rokemPečené kuře na bylinkách, tak jak ho mám nejradši. Nezapomeňte to ho v průběhu pečení polít šťávou, aby nebylo vysušené. K tomu brambory a výborný oběd je na světě. Dobrou chuť.Bleskurychlý okurkový salát, který ochladí
Před 1 rokemŽádná voda, žádné strouhání. Tento okurkový salát jsem nakrájel v robotu a zamíchal se zakysanou smetanou. Samozřejmě nechybí čerstvý kopr. Je to bomba. Dobrou chuť.Vyléčí neduhy, voní a osvěží. Domácí sirup ze zázračné levandule
Před 1 rokemNatrhejte si čerstvé levandule. Nejlépe ráno, když na sobě mají ještě rosu. Přeberte od broučků a dejte do hrnce s bio citrony, skořicí a kyselinou citronovou. Jemně promíchejte. V hrnci nechte minimálně jeden den odstát. Pak přidejte 800 gramů cukru, kdo má radši sladší sirup, může dát klidně 1 kilogram. A na pár minut povařte. Naplňte do pořádně vymytých a vysterilizovaných sklenic. Skladujte ideálně v lednici. Sirup by měl vydržet i na tmavém chladnějším místě několik měsíců. Pokud do receptu přidáte také panáka alkoholu, ideálně vodky, zajistíte si delší trvanlivost. Tento recept od babičky rád dělám každé léto.Šťáva z černého rybízu: Připravte si vitamínovou bombu na zimu
Před 1 rokemMám pro vás nejjednodušší a nejrychlejší recept, jak zpracovat černý rybíz. Na drinku plném vitamínů si pochutná celá rodina. Na recept z černého rybízu stačí miska ovoce, hrst třtinového cukru, voda a máta na ozdobu.3 tipy, jak uchovat pažitku stále čerstvou
Před 1 rokemUkážu vám 3 spolehlivé návody, jak si uchovat čerstvou pažitku co nejdéle čerstvou. První radou je prastarý recept, který využívaly už naše prababičky. Nasekaná pažitka se naloží do soli, tak vydrží čerstvá i několik měsíců. Druhý trik je přeci jen známější. Nakrájenou pažitku zalitou vodou dejte do mrazáku. Máte tak skvěle připravenou pažitku na zimu třeba do polívky. A třetí návod bude možná pro někoho překvapující. Navlhčete si ubrousek nebo papírovou utěrku a zabalte do ní čerstvou pažitku. Dejte do uzavíratelného boxu do lednice. Pažitka vydrží celý týden stále jako čerstvě utržená.Perfektní domácí znojemské okurky. Namočte je
Před 1 rokemZapomeňte na drahé okurky v obchodech. Udělejte si vlastní. Budou chutnější a mnohem levnější. Já jsem v Praze dal za kilogram okurek 69 korun. Z pěti kil mám 12 sklenic plných nakládaček. Abyste okurky zbavili nečistot, stačí je namočit do vody ideálně na 20 minut, případně alespoň na pár minut. Hlína z nich pak půjde jednoduše pryč. Lák připravujte ve velkém hrnci, abyste ho pak v průběhu přípravy nemuseli měnit za větší jako já. Do sklenic připravte nakrájený křen a cibuli a také čerstvý kopr. Kuličky z láku rovnoměrně rozdělte. Dobrou chuť.Krupicová kaše jako nikdy předtím. Tajný trik v receptu
Před 1 rokemJednoduchý trik, jak si připravit opravdu jemnou a lahodnou krupicovou kaši. Až ji ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jinou. Do komentářů napište, zda krupicovou kaši na talíři mícháte či ne a proč. Dobrou chuť.Jahodový pohár. Děti vám utrhnou ruce
Před 1 rokemDo této dobroty se kromě jahod dává nutella, piškoty a zakysaná smetana. Je to mimořádně jednoduchý dezert a také mimořádně dobrý. Připravte ho doma a uvidíte, že se po něm hned zapráší. Dobrou chuť!Extrémně rychlý jahodový dezert. Je to mls
Před 1 rokemVýborný, zdravý a jednoduchý dezert do skla, který ocení děti i dospělí. Připravte si jahody, tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a piškoty. Nechte chvíli uležet v lednici a dobrou chuť!Oblíbený ředkvičkový salát: Tomu totálně propadnete
Před 1 rokemJe osvěžující, cenově dostupný, velmi rychlý na přípravu a prostě chuťově skvělý. Na ředkvičkový salát budete krom ředkviček potřebovat ještě sýr, vajíčka, lučinu (nebo podobný termizovaný sýr), cibuli a majonézu. Všechno pokrájíte, zamícháte a za 10 minut můžete servírovat s pečivem. Dobrou chuť!Kuře jako z remosky. Extrémně jednoduchý oběd bez zbytečného nádobí
Před 1 rokemOběd pro dva, kde hlavní roli hraje pečené kuře, uděláte jednoduše v jedné zapékací míse. Tam nejdřív hodíte nakrájené brambory, papriku, kuřecí stehna, potřete olejem a paprikovým kořením, podlejete trochou vody a celé to dáte péct do trouby. Výsledek je mňamózní. Dobrou chuť.Překvapte rodinu tvarohovou bábovkou
Před 1 rokemPřipravte si chuťové pohárky na klasickou tvarohovou bábovku, která osladí každé odpoledne. Pro lepší chuť přidávám trochu rumu. Oproti receptu můžete dát i méně cukru, ale o to více mouky.Extrémně rychlá celerová pomazánka. Návštěva bude chtít ještě
Před 1 rokemNastrouháte celer a mrkev. Nakrájíte cibuli a šunku. Přidáte bílý jogurt a majonézu, sůl a pepř a je to. Návštěva se bude olizovat a vy s ní. Dobrou chuť.Rozhuda. Zapomenutá pomazánka našich prababiček
Před 1 rokemRozhuda s chlebem byla kdysi hlavním jídlem dne. Lidé si jí nosili do roboty. Babičky ji dělaly vnoučatům. Postupem času ale pomalu upadla v zapomnění. Přitom je to jednoduchá, rychlá a levná tvarohová pomazánka s čerstvou pažitkou. Je ale dobrá také k novým bramborám.Rychlé retro šunkofleky
Před 1 rokemTěstovinové fleky uvařte podle návodu na obalu. Pak si do pekáče s olejem připravte opravdu jemně nakrájenou cibuli, pokrájené uzené maso. Šup s tím do trouby, aby se to pěkně osmahlo. Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte, zalijte vaječnou směsí a znovu pečte. Česká klasika je hotová. Dobrou chuť.Velikonoční nádivka. Lehká do bříška i na přípravu
Před 1 rokemVařte uzené maso, můžou být i uzená žebra, jako jsem použil já. Čistý vývar spolu se žloutky a kořením nalijte na natrhané ztvrdlé rohlíky. Zelenou zeleninu, která musí být v každé velikonoční nádivce, smíchejte s namočenými rohlíky a uzeným masem. Poté přidejte vyšlehaný bílek a urovnejte na plechu. Nakonec zalijte mlékem s rozšlehaným vejcem. Můžete posypat plátky mandlí. Přesný recept najdete ve videu. Dobrou chuť.Neodolatelný dezert zmizí dřív, než řeknete kokos
Před 1 rokemMůj domino řez nejčastěji dělám na Velikonoce, ale hodí se vlastně kdykoliv. Na světlou část řezu budete potřebovat smetanu ke šlehání, cukr, bramborový škrob a kokos. Tmavé těsto připravíte z polohrubé mouky, prášku do pečiva, kakaa, vajec, cukru, mléka. Na podrobný recept se podívejte ve videu.Jídlo ze zbytků v lednici: Placky z bramborové kaše
Před 1 rokemTaky vám občas zbyde bramborová kaše a je vám líto ji vyhodit? Máme pro vás recept, jak z ní udělat dobrotu. Skvělou placku, na kterou potřebujete ještě šunku, kukuřičné lupínky, ve kterých placku obalíte a olej. Já jsem použil na smažení olivový olej, ale může být i ten klasický.Čočková polévka na Nový rok pro štěstí a bez namáčení
Před 1 rokemJedna z novoročních tradic praví, že se na Nový rok má jíst čočka, aby se nás držely peníze. Máme pro vás trochu netradiční recept na polévku z červené čočky i pro ty, kteří klasickou čočku nejí. Červená čočka se navíc nemusí předem namáčet, proto je příprava polévka mnohem rychlejší.Kinder koule. Hit letošních Vánoc, který každá návštěva bude chtít
Před 1 rokemTento recept hravě zvládnou malí i velcí. Stačí vám k němu Kinder čokoláda, piškoty, mléčná čokoláda a máslo. Vánoční nepečené cukroví máte za chvíli hotové.Rychlé raffaello koule bez trouby
Před 2 rokyNaprosto jednoduchý recept na vánoční cukroví bez pečení, po kterém se vaše návštěva utluče. Stačí vám na to strouhaný kokos, piškoty, salko a mandle. Rozsekané piškoty rozmixujete se salkem, až vznikne těsto. Do něj dáte mandli a uděláte kuličku, kterou obalíte v kokosu. Delikatesa je hotová.Drožďová pomazánka: lahůdka skvělá na snídani i večeři
Před 2 rokyDrožďová pomazánka neboli drožďovka je česká klasická dobrota. Je hotová za chvilku a skvělá je na čerstvém chlebu a s nakládanou okurkou.Dokonalý dezert. Upečte si domácí raffaello
Před 2 rokyDomácí raffaello je snadný dezert. Vyšlehejte vejce s cukrem a olejem. Přidejte mouku, prášek do pečiva a mléko. Vypracujte jemné těsto. Nalijte ho na plech, zapíchejte mandle tak, aby byly vidět. A zasypte kokosem smíchaným s cukrem. Recept můžete vylepšit i kousky sekané bílé čokolády. Hned po upečení dosypte kokos a zalijte smetanou ke šlehání. Po vychladnutí se do výborného dezertu můžete pustit. Dobrou chuť.Těstoviny s tuňákem. Extrémně rychlý oběd v jednom hrnci
Před 2 rokyVe videu vám představím jednoduchý a rychlý recept na těstoviny s tuňákem. Během pouhých 20 minut připravíte tento lahodný pokrm. V receptu jsme použili těstoviny z čočky, jsou zdravější a mají víc bílkovin. Jarní cibulka je pro recept chutnější, ale pokud ji nemáte, použijte klasickou cibuli. Když jídlo nedojíte, nevadí, dejte si ho do lednice a máte z toho těstovinový salát z tuňákem.Tahle ingredience dodá rajčatovému salátu říz
Před 2 rokyUzrálá rajčata nakrájejte na drobné kousky, smíchejte je s vejcem a cibulkou. Klíčovou ingrediencí je jemně nasekaná celerová nať, která výrazně zvýší chuťový požitek z rajčat s jemnou majonézovou příchutí. Tento salát mi dělávala maminka na chatě, kde nám rostlo spoustu rajčat a toto byl můj nejoblíbenější způsob, jak je zkonzumovat.Česko-bavorská večeře: chutná rychlovka
Před 2 rokyMezi jednu z oblíbených bavorských pochoutek patří kyselé zelí s párkem a pečivem. My jsme kysané zelí vyměnili za kedlubnové a recept jsme si tak upravili na český způsob. Octa dejte podle chuti, je vhodné přidat ho po malých dávkách vícekrát za sebou, než najednou. Kmínem nešetřete, zvýrazní kedlubnovou chuť. A k tomu párek a chléb případně dalamánek.Lečo. Klasická česká večeře, do které zpracujete i přezrálá rajčata
Před 2 rokyPřerůstají vám rajčata a papriky na zahradě už přes hlavu? Vytvořte z nich chutné jídlo. Rajčata a papriky nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a necháme chvíli podusit. Dáme kmín. A až se vyvaří část šťávy přidáme i vajíčka. Přejeme dobrou chuť.Naprosto fantastická fazolková polévka. Zaručeně si budete chtít přidat
Před 2 rokyMáte ze zahrady přebytek fazolek a nevíte co s nimi. Zkuste fazolkovou polévku. Je vážně jednoduchá, jen ze 4 ingrediencí a hlavně hrozně rychlá. Potřebovat budete: zelené fazolky, polohrubou mouku, máslo a vajíčko.Rybízový džem: Už žádné složité odšťavňování. Tuhle dobrotu máte za chvilku ve sklenici
Před 2 rokyOdšťavnit rybíz na marmeládu nemusí být vůbec komplikované. V tomto videu uvidíte více způsobů, jak bez velké námahy rybíz odšťavnit. Pro rybízový džem jsem použil citrusový pektin (může být i gelfix) a cukr. Vhodné je smíchat červený rybíz s černým. Džem tak dostává zajímavější chuť. Jeho výrobu pak nechte na domácí pekárně. Ať vám chutná!Letní nepečený dort jen ze 3 ingrediencí
Před 2 rokyTento dort je snadný nejen svou přípravou, ale i počtem ingrediencí. Hravě ho zvládnete i s dětmi. Stačí vám jakýkoliv ovocný kompot, my jsme ve videu použili meruňkový. Dále piškoty a vanilkový puding. Puding vaříte se šťávou z kompotu. Pokud šťávy nebude alespoň půl litru, nařeďte ji vodou. V hrnci ho míchejte tak dlouho, dokud se nezačne vařit a nezhoustne. Dort dejte alespoň přes noc do lednice. Při jeho vyklopení buďte trpěliví. Chvíli otočte vzhůru nohama. Poté okraje opatrně ručně oddělte od formy, aby se vám dort podařilo vyjmout celý a nepoškozený. Pak už jen ozdobte. Ve videu jsme použili pribináček, ale může být i šlehačka. Posypte kakaem nebo čokoládou a můžete přidat mátu.Rybízový koláč. Dobrota, která potěší každou návštěvu
Před 2 rokyPikantní chuť rybízového koláče vás potěší a vykouzlí úsměv na tváři vašich návštěv. Na jazyku se vám snoubí jemně nakyslá šťavnatá chuť se sladkostí dozlatova vypečené žmolenky. Chuť, které se nedá odolat. Na těsto budete potřebovat polohrubou mouku, cukr krystal, prášek do pečiva, vanilkový cukr, vejce, bílý jogurt a navrch spoustu rybízu. Případně i jiného ovoce. Na drobenku pak hladkou mouku, máslo a moučkový cukr (může být i krystal). Přesné množství ingrediencí najdete ve videu. Do zapékací misky jsme použili olej ve spreji. Na dobrou drobenku je potřeba, aby vám máslo nejdřív změklo. Pečte přibližně půl hodiny v závislosti na troubě. U horkovzdušné budete potřebovat spíš 40 minut. Jakmile se žmolenka zabarví do zlatova je čas pečení ukončit.Jahody se šlehačkou - dokonalý dezert z mládí
Před 2 rokyDezert mládí. Pro dokonalou chuť je potřeba šlehačku nejen správně vyšlehat, ale dát do ní dvě podstatné ingredience: vanilkový cukr a ztužovač šlehačky. Postupným přisypáváním směsi při šlehání zajistíte, že šlehačka nespadne ani do druhého dne. Ideální je dát dezert na chvilku zchladit do lednice.Nadýchaný rebarborový koláč podle neskutečně jednoduchého receptu, který zvládne úplně každý
Před 2 rokyTohle je vážně nejlehčí koláč. Připravte si na něj hladkou i pšeničnou celozrnnou mouku. Smíchejte s třtinovým cukrem. Trochu si nechte ještě na závěrečný posyp. Do těsta patří zakysaná smetana, případně bílý jogurt, vejce, soda, prášek do pečiva, změklé máslo a opravdu hodně rebarbory. Na přesný postup receptu se podívejte ve videu. Tenhle koláč si vážně zamilujete. Dobrou chuť!Božské palačinky s citronovým karamelem a borůvkovou smetanou
Před 2 rokyPalačinky na dva způsoby. Oba recepty jsou mega dobré a jako vždy jednoduché. Základ je palačinkové těsto. S ingrediencemi ve videu uděláte celkem 5 velkých palačinek. Skvělou chuť jim dodáte, když na rozžhavené pánvi necháte rozpustit třtinový cukr, který pak zalejete čerstvě vymačkanou citronovou šťávou smíchanou s trochou vody. A v této horké koupeli pak palačinky vykoupete. Na druhý chutný recept si rozmícháte lžičku moučkového cukru se zakysanou smetanou a do směsi rozmačkáte borůvky. A palačinku už jen naplníte. Dobrou chuť.Letní osvěžení z Řecka. Medová pochoutka hotová za 5 minut. Děti vám utrhnou ruce
Před 2 rokyStačí 4 běžné ingredience a během krátké chvilky vykouzlíte nevšední dezert. Ocení ho nejen návštěvy, ale i vaši malí strávníci. Správnou konzistenci získáte smícháním stejného dílu zakysané smetany a bílého jogurtu. Medem ani ořechy nešetřete.Úžasná vajíčková pomazánka z lučiny. Česká klasika na chleba za pár korun
Před 2 rokyTahle pomazánka je hotová za 10 minut. Skvělá na Velikonoce, když vám v pondělí zbyde hodně vajec, ale klidně i kdykoliv v průběhu roku. Stačí vám 4 vejce uvařené natvrdo, lučina, nakrájená jarní cibulka, hořčice, sůl, pepř a čerstvý, dobrý chléb. Večeře maximálně do 100 korun pro minimálně 4 strávníky.Tajemství vláčných míchaných vajíček
Před 2 rokyAbyste měli míchaná vajíčka co nejvíce vláčná, je potřeba myslet hlavně na 3 základní věci: dostatek másla, neustálé míchání na nízkém stupni vaření a strouhaný sýr. Plotýnku nebo varnou desku rozehřejte na nízký stupeň (na mojí varné desce dávám stupeň 4 z 10). S máslem rozhodně nešetřete. Základem úspěchu je neustálé pomalé míchání vajec na pánvi. V závěru, když se z vajec začnou dělat cucky, přestaneme na zhruba půl minuty míchat. Vespodu se vytvoří pevná část, kterou když pak opět promícháme, tak do vajíček dostaneme takové vzhledné kousky. Varnou desku vypneme a přihodíme strouhaný sýr a opět promícháme. Ihned servírujeme. Dobrou chuť.Dezert našeho mládí. Puding, BeBe sušenky a čokoláda
Před 2 rokyPokud se vám některé BeBe sušenky zlomí, použijte je na dolní vrstvu. Zalijte řidším pudingem. Položte další vrstvu sušenek a poté už jen zalijte čokoládou zředěnou olejem, aby byla měkká. Přes noc v lednici se dezert krásně rozleží a druhý den chutná skvěle. Nezapomenutelná vůně bebeček provoní celý váš byt.Banán ve vaně. Primitivně jednoduchý dezert o třech surovinách pro letní osvěžení
Před 2 rokyTak jednoduché a přitom chuťově dokonalé. Pikantní chuť čerstvě vymačkané pomerančové šťávy je uhlazena jemností banánu a podtržena čokoládovou chutí. Tyto 3 základní ingredience se skloubí v dokonalý a zdravý dezert. Používejte vždy odleželý pomeranč, aby byl co nejsladší. Dezert dejte vychladit do lednice. Tento recept je vhodný zejména pro děti, které ho hravě zvládnou i samy připravit.

