Zavřít
Vaření

Vaření

Nejnovější články na Seznamu na téma Vaření
  • Vaření.cz

    Pusťte vlašáky do kuchyně. Jsou zdravé a neskutečně lahodné v náplních, pečivu i omáčkách

    Před 1 rokem
    Vlašské ořechy nejsou jen obyčejnou surovinou. V kuchyni s nimi můžete kouzlit! Jak s nimi pracovat, kam je přidat, k čemu se hodí a jak je přirozeně zařadit do běžného jídelníčku?
     Komentáře
  • Vaření

    Jak upéct nejlepší švestkový koláč: Vyberte si, bude to kynutý, litý nebo křehký?

    Před 1 rokem
    Švestkový koláč si často spojujeme s dětstvím a babiččinou nebo maminčinou kuchyní. Šťavnatost a lahodná chuť švestkové buchty typicky s máslovou drobenkou patří mezi neodolatelné dezerty. Jaké jsou nejčastější typy švestkových koláčů a jak dosáhnout dokonalého výsledku?
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Jak zahustit kuře na paprice? Vyberte si jeden z typických způsobů

    Před 1 rokem
    Slepice (nebo častěji spíš kuře) na paprice je tak trochu návyková záležitost. Zvlášť pokud žijete ve střední Evropě. Tady máme totiž pro dušené drůbeží maso s paprikovou omáčkou slabost. A roli příliš nehraje, jestli se jako příloha podávají knedlíky, špecle, těstoviny nebo noky.
     Komentáře
  • Vaření

    Dýňovou polévkou zahřejete i zasytíte rodinu. Snese spoustu variací a chutná i malým dětem

    Před 1 rokem
    Hledáte nejlepší recept na dýňovou polévku? Takových pravděpodobně najdete spoustu. Dýňovek je totiž celá řada a všechny mají něco do sebe - ať do nich použijete smetanu nebo kokosové mléko. Dokonce ani nutně nepotřebujete dýni hokaido, i když s ní je příprava polévky nejjednodušší, protože se nemusí loupat.
     Komentáře
  • Vaření

    Co je Kašpárkova drsná Hell's Kitchen? Soutěžící třeba vaří za 48 Kč na porci jako ve školní jídelně

    Před 1 rokem
    Uvařit s rozpočtem jako školní jídelna nebo připravit šestichodové menu ze zbytků, jsou jen některé úkoly, se kterými se museli soutěžící doteď popasovat. Přísný šéfkuchař Radek Kašpárek podrobuje dva týmy nejrůznějším výzvám a nesnáší plýtvání!
     Komentáře
  • Vaření

    Snídaně i svačina: Rychlou buchtu na plech zvládnete i z toho, co máte doma

    Před 1 rokem
    Rychlé buchty z jednoduchého litého těsta zachrání nejednu snídani nebo pohoštění. Stačí pár surovin, jedna mísa a dortová forma, pekáček, srnčí hřbet či hlubší plech. Rozhodně se nikdy nepřejí, můžete je totiž nekonečně obměňovat.
     Komentáře
  • Vaření

    Okurka - dopřejte si ji pro krásu i zdraví

    Před 1 rokem
    Tato kaloricky velmi chudá zelenina je skutečným plodem krásy. Do našich skleníků přicestovaly okurky z Indie. Její blahodárné účinky jsou známé již od středověku.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Houskové a bramborové knedlíky: Naučte se je připravit je jako mistři

    Před 1 rokem
    Dokážete si představit klasickou svíčkovou s něčím jiným než s nadýchaným kynutým knedlíkem? Nebo vepřové výpečky, zelí a? Správně: Knedlík. Máme jich spoustu druhů, většina se dá zaměňovat a hodí se k masu i omáčkám. Jak se které knedlíky připravují?
     Komentáře
  • Vaření

    Jak připravit fantastický bůček či kotletu? Kosti v mase ponechte a pečte ho dlouho

    Před 1 rokem
    Sníte o rozpadavé a křehké vepřové pečínce? V našich krajích po nich snad občas prahne každý. Ať už se zelím a knedlíkem nebo jen s krajícem chleba. Jak si oblíbené kousky masa připravit?
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Mějte ve spíži trvanlivé zásoby. Konzervy se na rychlé vaření hodí vždycky

    Před 1 rokem
    Konzervy jsou nedocenitelnou pomocí v každé kuchyni. Dlouho vydrží a dovedou vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny. Díky konzervám nemusíte hned běžet do obchodu, spolehlivě si totiž vystačíte se zásobami ve špajzu. Navíc na ně většinou ani nepotřebujete otvírák. Co můžete z konzerv snadno připravit?
     Komentáře
Reklama