Vyzkoušejte netradiční palačinky, které jste pravděpodobně ještě neměli.
Před 2 rokyŠpenátové palačinky na snadný a rychlý způsob. Pochutáte si!Ultra rychlé špenátové tousty
Před 2 rokyDneska si připravíme něco trochu netradičního – špenátové tousty.Velikonočka, jak se patří! Dopřejte si sváteční pečení
Před 2 rokyTsoureki je tradiční řecký sladký chléb, který se peče na Velikonoce. Vyzkoušejte tento báječný recept na velikonoční chléb.Toto není apríl! Rozlétaný španělský ptáček bez ptáčka – po masu ani pes neštěkne
Před 2 rokyRecept na španělský ptáček bez masa, ale s tofu.Pierogi - polská specialita v českých domácnostech
Před 2 rokyRecept na národní polský pokrm. Plněné taštičky na slano i na sladko. Zamiluje si je celá rodina.Z této sladké čokoládové pomazánky budete mít boule za ušima!
Před 2 rokyRecept na vynikající a rychlou pomazánku z čokolády a lískových oříšků.Labskaus: Levný pokrm, který se stal delikatesou
Před 2 rokyLabskaus pochází z Německa, konkrétně ze severu, tedy Pobaltí. Jedná se o tradiční námořnické jídlo. Známý je také v severských zemích.S řeckou čočkovou polévkou rozhodně nezchudnete
Před 2 rokyČočková polévka je na Nový rok tradičním pokrmem. Vyzkoušejte recept, který si vaříme my. Jistě zachutná všem u stolu.Tyto čokoládové sušenky zmizí ze stolu dřív, než je na něj položíte
Před 2 rokyRecept na čokoládové Crinkles - legendární americké sušenky, které jsou dnes populární ve světě. Toto cukroví, co vypadá jako ve sněhovém poprašku, Vám zmizí ze stolu, než ho na něj stihnete vůbec přinést.Cukroví, které nadchne! Medovníkové koule oslní každého mlsouna
Před 2 rokyRecept na vánoční cukroví inspirované medovým dortem.Recept na domácí horkou čokoládu
Před 3 rokyPřipravte si horký nápoj z čokolády, který je v zimním období ideálním společníkem. Skvělý recept, skvělá chuť!Křupavé bramboráčky s úžasně chutnou kuřecí směsí
Před 3 rokyRecept na křupavé bramboráčky, které jsou tradičním pokrmem většiny slovanských a germánských národů a Maďarů. Bramborové placky jsou historickým pokrmem židovské Chanuky a mnohdy se připravují také na sladko.Jak na vláčný a voňavý dýňový koláč
Před 3 rokyRecept na pumpkin pie – dýňový koláč, který se v Americe radičně připravuje na svátek díkuvzdání. Dýně jsou symbolem nejen Halloweenu, ale taky obecně podzimu.Dva perfektní způsoby, jak vylepšit sýr Cottage a připravit skvělý salát
Před 3 rokySýr Cottage lze připravit na několik způsobů. Vybrali jsme naše dva nejoblíběnšjí, které jsou velmi rychlé a snadné. Jeden slaný a druhý sladký recept.Jak na poctivý domácí salát Coleslaw
Před 3 rokySalát coleslaw patří k nejoblíbenějším salátům vůbec. Recept není náročný a výsledek oceníte.Recept, který letěl internetem. Těstoviny s rajčaty a pečeným sýrem
Před 3 rokyPerfektní a přitom tak snadný recept na zapečené těstoviny. Vyzkoušejte hit internetu!Máslové kuře: Luxusní a jednoduchá indická pochoutka
Před 3 rokyIndický pokrm Murgh makhani neboli Butter chicken je oblíbený prakticky po celém světě. Na přípravu není složitý a chuťově je dokonalý!Výborná šlehána káva, která vám zlepší den. Stala se hitem sociálních sítí
Před 3 rokyKáva Dalgona - recept na šlehanou kávu, kterou si vylepšíte den.Pizza bez mouky? Perfektní pokrm oceníte zejména v cuketové sezóně
Před 3 rokyCuketová pizza. Vyzkoušejte tento skvělý recept.Domácí letní salát se šťavnatým tuňákem. Super recept
Před 3 rokyLetní zeleninový salát inspirovaný z ostrovního státu Kuba.Vyzkoušejte Ayran: Nápoj, který je osvěžující a perfektní na trávení
Před 3 rokyAyran je nápoj z jogurtu a vody. Přidává se do něho špatka soli a v některých zemích i máta. Je velmi snadný na přípravu a prospěšný pro zdraví.Trifle: Jednoduchá příprava neodolatelného poháru plného úžasných chutí
Před 3 rokyRecept na Trifle - vrstvený anglický dezert ve formě krásně vypadajícho poháru. Je variabilní a přidat do něj můžeme prakticky cokoli nám chutná.Zapečený sendvič s masem a sýrem - sytá dobrota s hranolky
Před 3 rokyRecept na sendvič Francesinha - typický pokrm v Portugalsku, kde je velmi oblíbený. Dá se připravit také z vepřového pupku, kuřecího nebo i z krevet či tuňáka. Speciální omáčka se v každé restauraci připravuje trochu jinak a šéfkuchaři si svůj postup střeží jako tajemství. Toto jídlo najdeme především v Portu.Recept na drink z bezového sirupu
Před 3 rokyRecept na bezový sirup a výborný letní nápoj, který sami snadno připravíte.Jak připravit japonskou klasiku krok za krokem. Maki Sushi není jen syrová ryba
Před 3 rokySushi je japonská klasika, kterou zvládnete připravit i doma. Není to jen o syrové rybě, sushi můžete naplnit podle chuti, například tuňákem ve vlastní šťávě a smetanovým sýrem. Podívejte se na náš recept a napište, jak vám chutnalo.Rychlé mlsání - nadýchaná ovocná pěna
Před 3 rokyRecept na Mannavath - estonský dezert nebo i snídaňový pokrm, který je populární i v dalších severských zemích. Je připravovaný z ovocné šťávy a krupice.Křupavé jarní závitky, na kterých si pošmákne celá rodina
Před 3 rokyRecept na jarní závitky, které zachutnají celé rodině. Jsou kombinací masa, zeleniny, rýžových nudlí a čerstvých bylin – použít můžeme petržel nebo je také velmi populární koriandr.Jak si zpestřit obyčejnou bramborovou kaši a přivést ji k dokonalosti
Před 3 rokyBramborová kaše Hutspot, která pochází z Nizozemska. Netradiční, barevná, snadná a skvělá jako příloha k masu.Připravte si dokonalý oběd - šťavnatý holandský řízek
Před 3 rokySkvělý recept na Holandský řízek, který však se zemí plnou tulipánů a větrných mlýnů spojují pouze města Edam a Gouda, odkud pocházejí sýry, které se strouhají do masové směsi. Jedná se ale o českou klasiku.Sendvič, co milují Češi i svět: S vajíčkovou pomazánkou a salátem
Před 3 rokySkvělý sendvič s vajíčkovou pomazánkou, který je ideální jako svačina během dne.Vynikající oběd, když nemám čas a nejsem kuchař. Těstoviny po italsku
Před 3 rokyJednoduchý a rychlý recept na lehké jídlo, jehož hlavní ingrediencí jsou těstoviny, sušená rajčata a bazalkové pesto.Ochutnejte ukrajinský Boršč plný zeleniny a masa. Je famózní
Před 3 rokyRecept na Boršč, který pochází z Ukrajiny.Nejlepší recept na pomazánku i dip – rychlé, snadné, výborné!
Před 3 rokyAvokádo je dobré i zdravé. Vyzkoušejte snadný recept na guacamole dip připravený během chvilky, který si obohacujeme o smetanový sýr. Tento tradiční mexický pokrm se často využívá jako pomazánka, dip a jako přísada do dalších jídel.Šťavnatá vepřová panenka připravená během několika minut
Před 3 rokyRecept na výbornou vepřovou panenku ochucenou bulharským kořením čubrica, které masu dodá jedinečnou chuť.Hnědé banány? Nevyhazujte! Banánový chleba je jednoduchý a neodolatelný dezert
Před 3 rokyRecept na vynikající banánový chlebíček. Pokud máme doma staré hnědé banány, buďmě prozíraví jako americké hospodyňky a připravme si z nich neodolatelný dezert.Vyzkoušejte perfektní vydatný pokrm s hovězím masem
Před 3 rokyRecept na exotický chutný salát s hovězím masem, nudlemi a zeleninou Bún bò Nam Bô. Bún je vietnamský název pro nudle bo je název pro hovězí maso, nam bo je vietnamský název pro bývalou francouzskou kolonii Kočinčínu, odkud jídlo pochází.Suprový recept! Chuť pověstné rýže s kari vás přenese do ráje
Před 3 rokyDruhů rýže s kari (rice and curry) je nespočet variací, tady je pro vás příklad tří z nich. Na Srí Lance je to národní jídlo a jsou zvyklí ho jíst rukama pro lepší promíchání všech chutí. My jsme si ho dali s jasmínovou rýží, která po uvaření lehce lepí a je tak ke kari ideální. Tyto chutě přenesou vaše chuťové pohárky do exotických krajin.Takto doma připravíte nejlepší pomazánku všech dob. Překvapivě snadné
Před 3 rokyDomácí a chuťově výrazná pomazánka inspirovaná Itálií. Rychlá, snadná, zdravá a především dobrá!Tip na úžasnou rychlou večeři! Zapékanky si zamilujete na všechny způsoby!
Před 3 rokyZapiekanka je zapečená veka s ingrediencemi, které máte rádi. My jsme si tuto dobrotu pocházející z Polska oblíbili s brokolicovým krémem, rajčaty a sýrem. V originálním provedení se nejčastěji podává se sýrem, houbamy a po zapečení se ještě ochutí kečupem a smaženou cibulkou.Lehký a jedinečný bramborový salát, který se bude vyjímat na vašem stole
Před 3 rokyVídeňský salát je velmi chutná a zajímavá varianta bramborového salátu, který neobsahuje majonézu.Nejlepší svařák, jaký jsme kdy pili! Vyzkoušejte
Před 3 rokyGlögi je severská verze svařaného víno, které je obohacené o rybízový a jablečný džus a podává se s mandlemi a rozinkami.Nejoblíbenější specialitu německých stánkařů připravíte i doma
Před 4 rokyCurrywurst je nejoblíbenější specialitou německého pouličního stravování. Základem je bílá klobása a speciálně připravený curry kečup.Poctivá smetanová polévka, která zahřaje. Mňam!
Před 4 rokyLohikeitto je původem finská polévka, jejímž základem je losos, brambory a smetana. Dělá se na mnoho způsobů, ale my jsme si zamilovali tento snadný a rychlý recept, ve kterém vynikne jemná chuť lososa.Tato lahodná čočka na másle vás nadchne, už nebudete chtít jinou
Před 4 rokyZajímavý způsob přípravy čočky, který je původem z Indie. Základem je čočka, fazole a rajčata. Vše připravené na másle a servírované s rýží a indickým chlebem.Vynikající sýrová pomazánka, která vás dostane svou jednoduchostí
Před 4 rokySnadná pomazánka, jejíž základní surovinou je balkánský sýr a žervé. Vyzkoušejte ji s nasekanou petrželkou na zapečené bagetce.Vynikající zapečené řízky se sýrem a rajčátky na bylinkách
Před 4 rokyVynikající recept na zapečené kuřecí řízky, které pochází s italské diaspory. Určitě tak nepřekvapí mezi základními surovinami parmezán, mozzarella či rajčatové pyré na bylinkách. Překvapte své blízké tímto netradičním receptem.Máte chuť na krémovou dýňovou polévku? Vyzkoušejte tento základní recept
Před 4 rokyDýně je symbolem přicházejícího podzimu a dýňová polévka zahřeje i potěší. Vyzkoušejte tento recept, který se drží tradiční přípravy a je velmi jednoduchý.Drobenkový koláč, který je rychlý, variabilní a skvělý
Před 4 rokyDrobenkový koláč zvaný Crumble pochází z Anglie. Vyzkoušejte tento snadný recept jako odpolední dezert ke kávě. Využít můžete prakticky libovolné ovoce, třeba takové, které Vám zrovna roste na zahradě.Originální francouzské brambory. Oběd jedna báseň
Před 4 rokyRecept na francouzské brambory inspirován Tartiflette s přidanou brokolicí a podlité trochou vína. Oběd jedna báseň!Jednoduché a skvělé placičky z banánů, které hravě zvládne každý
Před 4 rokyRecept na banánové placky, který jsme přichystali s naší vzácnou návštěvou z Kanárských ostrovů. Na Kanárech se připravuje převážně v období karnevalů, my si ho doma budeme dělat určitě častěji.Luxusní snídaňová bomba! Originální vejce na turecký způsob
Před 4 rokyTurecká vejce jsou skvělou kombinací vajec, jogurtu a kopru. Vše zalité s paprikovým máslem a podávané s rozpečenou bagetkou. Navíc je jídlo vhodné i jako součást vyváženého a zdravého jídelníčku.Kombinace masa a zeleniny přelitá lehce pikantní omáčkou. Nejlépe chutná k těstovinám
Před 4 rokyKombinace kuřecího masa se zeleninou inspirována mexickým pokrmem Fajitas, který se běžně dává do tortil. V tomto receptu podáváme směs obohacenou o sýrovou omáčku k těstovinám.Užijte si tento osvěžující drink, díky kterému budete za hvězdu i před návštěvou
Před 4 rokyOsvěžující nápoj, který se doslova jmenuje - Letní červené víno, se ve Španělsku objevil v polovině dvacátého století a pije se tu převážně v létě. Vyzkoušejte jeho snadnou přípravu a užijte si léto s chutí Španělska.Během vteřiny hotová a výborná pomazánka od sousedů. Mrkněte na recept!
Před 4 rokyPomazánka, jejiž hlavní ingediencí je brynza. Je perfektní podávaná na čerstvém pečivu posypaná pažitkou nebo s plátky kyselé okurky.Recept na dokonalé palačinky s naprosto vynikající omáčkou
Před 4 rokyRecept na Zuzančiny palačinky! Vyzkoušejte palačinky zalité vynikající omáčkou z karamelu a pomerančové šťávy. Pocházejí z Francie a jistě zachutnají i Vám.Mangú – Super snídaně, kterou si klidně můžete dát i k obědu
Před 4 rokyPokud máte rádi opravdu syté snídaně, tak neváhejte vyzkoušet tento recept pocházejícíc z Dominikánské republiky. A pokud máte po ránu raději něco lehčího, vyzkoušejte ho třeba na oběd. Základní surovinou jsou nedozrálé brambory Plantain. Nicméně i klasické šťouchané brambory je dobře zastoupí.Uvařte si nenáročnou omáčku k těstovinám. Tato Boloňská je připravená raz dva a pošmáknete si
Před 4 rokyRecept na vegetariánské špagety Bolognese: Příprava známé boloňské omáčky trochu jinak a především bez masa. Jak sami zjistíte, není v omáčce nutné a pochutnáte si i bez něho.Výtečný letní salátek skvělý i jako příloha ke grilovanému steaku
Před 4 rokyProslulý bylinkový salát Tabbouleh je perfektní samotný, ale své uplatnění najde i jako skvělá příloha k masu.

