Voňavý tradiční trdelník lepší než z trhů
Před 3 rokyVůně trdelníku v posledních letech neodmyslitelně patří ke svátečním trhům. Recept na něj je ale překvapivě snadný a jiný už dělat nebudete! Trdelníky: 250 g hladké mouky + na posypání 250 g cukru krupice 100 ml mléka 60 g másla 2 vejce 1 sáček sušeného droždí 1 citron mletá skořice mleté ořechy 100 g hořké čokolády sůlS láskou doma vyrobené pralinky s tajnou náplní potěší nejen čokoholiky
Před 3 rokyČokoládové pralinky Suroviny 300 g hořké čokolády Náplně Baileys náplň 100 g smetany ke šlehání (33%) 120 g bílé čokolády 15 g másla Baileys Marmeládová náplň 100 g smetany ke šlehání (33%) 120 g bílé čokolády čokolády 15 g másla marmeláda dle chutiVánoční nadívaná křepelka se špenátem jako z pohádkového královského stolu
Před 3 rokyNadívaná křepelka se špenátem Křepelka 2 ks křepelky 100 g soli 10 g čerstvého rozmarýnu 10 g čerstvého tymiánu 3 stroužky česneku 20 g cukru krupice 2 ks bobkového listu máslo sůl pepř Nádivka 5 plátků toastového chleba 50 g špenátu 25 ml smetany ke šlehání 1 vejce 1 PL másla sůl pepř Špenátová omáčka 1 ks šalotky 200 g špenátu 20 g másla 160 ml kuřecího vývaru 50 ml smetany ke šleháníDomácí játrová paštika s brandy. Jednoduchá a přitom tak lahodná
Před 3 rokyJátrová paštika: 350 g kuřecích jater 1 ks vejce 2 ks šalotky 1 stroužek česneku 20 g tymiánu 150 g másla 70 ml brandy rostlinný olej sůl pepřLahodný advent podle Pavla Berkyho. Čtyři výjimečné recepty ke sváteční tabuli
Před 3 rokyChcete doma nastolit opravdu sváteční atmosféru? Tyto recepty Pavla Berkyho vám pomohou vytvořit nevšední menu: překrm, hlavní jídlo i dezert. Adventní neděle nikdy nebyly lahodnější!Dezert lehký jako sukně primabaleríny. Pavlova s lesními plody a citronovým krémem
Před 4 rokyTento recept prý vznikl jako pocta ruské baletce jménem Pavlova. Je typický pro Austrálii a Nový Zéland. My si ale místo tamní varianty s kiwi připravíme trochu "po-evropštěný" recept s lesními plody.Vrcholně podzimní recept! Pečený králík se šípkovou omáčkou a glazovanou mrkví
Před 4 rokyPavel Berky a Dana Morávková připraví krásně barevné a odlehčené menu. Králičí maso přelije poctivá šípková omáčka a k tomu glazovaná mrkev jako příloha.Dušený králík, šípková omáčka a glazovaná mrkev s estragonem podle Dany Morávkové a Pavla Berkyho
Před 4 rokyDana Morávková umí nejen hrát, ale ráda přijme dnešní kuchařskou výzvu. S Pavlem si připraví dokonce svůj milovaný dezert.Třešňová bublanina jako obláček
Před 4 rokyTřešňová bublanina 4 vejce 250 g třešní 100 g hladké mouky 50 g cukru krupice 250 ml mléka nebo smetany ke šlehání 20 g másla sůl cukr moučka na posypáníPetra Černocká vaří ravioly plněné dýní s šalvějovým máslem na italský způsob
Před 4 rokyRavioly 200 g hladké mouky 3 vejce Náplň 200 g dýně hokaido 150g másla 100 g mascarpone 1 stroužek česneku pár snítků rozmarýnu 1ks šalotka Omáčka 100ml bílého vína 100ml vinného octa 1ks šalotka čerstvá šalvěj olivový olej sůl pepřDexempo dobrotex! Petra Černocká vyčaruje těstovinový chod, který by pochválila i italská babička
Před 4 rokyPetra Černocká se u plotny neztratí. Sama vaří spíš zdravá a lehká jídla, ale takové ravioli plněné dýní ráda ochutná, i když plavou v máslové omáčce. Jaké vzpomínky má na jídla svého dětství? A jak to že pozná každou slepou ochutnávku, kterou si na ní Pavel nachystá? Je to snad magie?!Guláš s tarhoňou, po kterém se oblízne i seberozmazlenější český jedlík
Před 4 rokyI zkušený hospodský gurmán někdy ocení trochu změny. Tahle variace na guláš je nová, ale žádný úlet nečekejte.Variace na nejobyčejnější jídlo: chleba se sýrem. Vyzkoušejte ho jinak a lépe
Před 4 rokyK receptu potřebujete nutně oheň, jinak chlebové placky nebudou správně vonět a sýr se vám nevyudí v kouři. Jestli ale máte krb, ohniště, nebo gril, neváhejte!Hostina na ovčí farmě s jehněčím guláškem vonícím po zázvoru s tarhoňou a zapečené ovčí sýry
Před 4 rokyBára Štěpánová se přiznala, že neumí českou klasiku. O to se s větším nadšením vrhla s Pavlem Berkym na přípravu hostiny na ovčí farmě.Grilovaný ananas s limetkovou zakysanou smetanou. Sladká tečka, se kterou zabodujete!
Před 4 rokyGrilovaný ananas, limetková zakysaná smetana 1 ananas 30 g cukru 1 ks limetky 100 g zakysané smetany strouhaný kokosZvěřina podle mužů, co se toho nebojí: Dančí hřbet s pečeným celerem a carpaccio z červené řepy
Před 4 rokyDančí hřbet, pečený celer, carpaccio z červené řepy 2 ks dančí hřbety (1ks přibližně 150g) jalovec smrkové jehličí (1ks malé větvičky) čerstvý tymián 100g másla 1ks menší celer (bulva) 500g hladké mouky 500g soli 5 bílků 2ks červené řepy 2ČL medu 1ks citron olivový olej 200g zakysané smetany 30g pažitky sůl pepřGurmán David Suchařípa a neobvyklé menu: dančí hřbet, celer, červená řepa a ananas!
Před 4 rokyTohle menu budete naprosto milovat, nebo nenávidět. Dančí hřbet s pečeným celerem a k tomu carpaccio z červené řepy a jako sladká tečka – grilovaný ananas s limetkovým krémem. S Pavlem Berkym hostinu připraví herec David Suchařípa.Dva Slováci představují: Jak na tradiční halušky s ovčí brynzou a vypečenou slaninkou
Před 4 rokyČeši někdy halušky przní. Do těsta přidávají vajíčko, místo brynzy se použije jiný měkký sýr, ale my jsme řekli ne! Tentokrát si tradiční slovenskou dobrotu připravíme jako bačové.Jemná smetanovo-sýrová pomazánka a k tomu pro kontrast štiplavé ředkvičky
Před 4 rokyPavel Berky naučí Danielu Šinkorovou skvělou pomazánku z kozího sýra a smetany, která se báječně hodí například na chleba s ředkvičkami.Česko-slovenský speciál: Televizní hvězda miluje české omáčky, ale slovenské halušky se jí povedly
Před 4 rokyDaniel Šinkorová je česká herečka se slovenskými kořeny. Setkání s Pavlem nemohlo dopadnout jinak, než festivalem tradičních slovenských chutí, ovšem ze surovin z českých zdrojů. Vítejte v opravdovém česko-slovenském speciálu!Pošírovaná flambovaná hruška s pěnou z bílé čokolády. Podzimní dezert, se kterým ohromíte
Před 4 rokyBára Mottlová s Pavlovou pomocí připravila dokonalou sladkou tečku.Tomu se říká dokonalost na talíři: Kachní prso se zauzenou bramborovou kaší a flambovanými blumy
Před 4 rokyKachní prso, flambované blumy, zauzená bramborová kaše 2 ks kachních prsou čerstvý tymián čerstvý rozmarýn 2 stroužky česneku 5 ks větších brambor 200 ml smetany ke šlehání 150 g másla 250 g blum 100 ml portského vína 50 ml slivovice sůl pepřJíme i očima a když jídlo připravuje krásná kuchařka, to je teprve jízda
Před 4 rokyBára Mottlová dnes připraví s Pavlovou pomocí kachní prso s flambovanými blumy a zauzenou bramborovou kaší.Sladká tečka pro všechny milovníky čokolády a vína? Jedině brownies s kandovaným pomerančem!
Před 4 rokySaša s Pavlem si připravili Sladkou tečku na závěr pro všechny milovníky čokolády. Je to k nevíře, ale i do tohoto receptu se jim podařilo propašovat víno! Čokoládové brownies 250 g hořké čokolády (min. 60%) 200 g másla 110 g hladké mouky 70 g kakaa 4 vejce 150 g cukru Kandovaný pomeranč 2 pomeranče 150 g cukru 100ml bílého vína (sladké)Hovězí líčka na červeném víně s karlovarským knedlíkem. Dokonalost, které málokdo odolá
Před 4 rokyPánové si umí užívat! Saša s Pavlem si připravili dokonalou klasiku trochu jinak, u přípravy líček je totiž potřeba znát pár detailů, aby výsledek byl dokonalý. Hovězí líčka na červeném víně 400g hovězích líček 100g hladké mouky 3ks mrkve 2ks červené cibule 1ks pórku 1 hlava česneku 700ml červeného vína (suché) 400ml hovězího vývaru čerstvý tymián čerstvý rozmarýn 3 ks bobkového listu 50 g másla olej sůl pepř Karlovarský knedlík 5 plátků bílého toustového chleba 2ks vajec 100 ml smetany na šlehání 60g rozpuštěného másla čerstvá petrželová ňat sůl pepřVelkolepá pánská jízda s moderátorskou legendou zakončená dokonalými líčky na víně
Před 4 rokyAlexander Hemala je bezesporu moderátorská legenda, Pavel je mimo jiné mistr v kuchyni. Když do party přizvou znalce vína, nemůže tohle setkání dopadnout jinak, než skvělými hody.Konečně první vítězství v bramborové výzvě!
Před 4 rokyNa pokoření Pavla v bramborové výzvě jsme čekali dlouho, ale dočkali jsme se!Pstruh s pyré z mrkve a oříškového másla
Před 4 rokyOblíbený pstruh nemusí být připraven jen po mlynářsku nebo na kmíně. Vyzkoušejte nečekanou, ale o to lahodnější kombinaci s mrkvovým pyré.Zasloužilá matka Lucie Benešová pohořela na základní zelenině
Před 4 rokyTest chutí je věc velmi ošemetná. Vyzkoušejte si ho sami a uvidíte, jak velká pravda je, že jíme hlavně očima.Tahle ryba voní od hlavy! S Lucií Benešovou připravíme kapří hranolky a pstruha
Před 4 rokyKapří hranolky s koprovým dipem a pstruh na pyré z mrkví a oříškového másla. Herečka Lucie Benešová je prý v kuchyni jako doma. Má ale dvě podmínky: bez vína nevaří a příprava by neměla trvat déle než hodinu.Svěží a lehký chia puding s borůvkami
Před 4 rokyTenhle dezert je hotový za 15 minut, potěší i dietáře, je bezlepkový a může být klidně i bezlaktózový, když se použije rostlinné mléko. Chutná ale plnohodnotně a potěší i pravidelné návštěvníky cukráren.Lahodný chřestový quiche. Slaný koláč, po kterém nezbyde ani drobek
Před 4 rokyZnáte "kiš"? Je to v podstatě dezert pro všechny, kdo nejsou moc na sladké. Naše Dana Marklíková, kterou znáte z pořadu Mistři zahrad, si na něm taky zaslouženě smlsne.Dana Makrlíková má zelené ruce, to víme. Umí ale i vařit?
Před 4 rokyDana Makrlíková má zelené ruce, to všichni víme. Pavel Berky zase vykouzlí z jakékoliv suroviny rychle úžasné jídlo. Jak dopadlo kuchyňské setkání tentokrát?Bára Jánová se pokusila zvítězit velmi nečestnými způsoby
Před 4 rokyProlomí už konečně někdo sérii Pavlových vítězství?Je to vůbec možné? Bára Jánová nerozezná párek od sýra!
Před 4 rokyJe tu další oblíbený test chutí. Jak obstojí herečka Bára Jánová?Roláda s jahodami: Lehoučký dezert, který ohromí a ještě je bez lepku
Před 4 rokyJemná, jednoduchá a hlavně návykově dobrá. Taková je kakaová roláda s jahodami a mascarpone, kterou se dnes naučila Bára Jánová.Jemné a lahodné italské risotto na liškách
Před 4 rokyDokonale připravené krémové italské risotto není smíchaná rýže se zbytky z kuchyně, jak se nám snažili namluvit ve školní jídelně. Jeho příprava má svá pravidla, které vám ukážeme.Která sestra ze Slunečné vaří líp v reálném životě? Tentokrát jsme vyzkoušeli Báru Jánovou
Před 4 rokyProslavila se jako potvora ze Slunečné, Bára Jánová ale na rozdíl od postavy, kterou ztvárňuje, vařit umí. A nebojí se to dokázat spolu s Pavlem Berkym.Nová role Saši Rašilova. Člověk, který zatraceně rychle škrábe brambory
Před 4 rokyKlapka a jedem! Na tuhle roli musel Saša dlouho studovat, pozorovat kuchaře při práci a samozřejmě hodně trénovat. Bude ale rychlejší než zkušený "škrabač" Pavel Berky?Svěží, ovocný, nadýchaný. Rychlý desert s malinami a pěnou, který nikdo neodmítne
Před 4 rokyRecept na lehounký a svěží desert, který potěší i ty, kdo normálně sladkému neholdují. Ovoce, lehká nadýchaná pěna a zálivka s balzamicem.Exotické ovoce? Saša Rašilov nezná českou kořenovou zeleninu
Před 4 rokyDvě ze tří ochutnávek naslepo Saša zvládne jako mistr. Jen u té třetí, trochu zákeřné, se to nějak zkomplikuje...Lepší maso na steak není. Jak si doma připravit wagyu?
Před 4 rokyMramorované a dokonale křehké maso je nejlepší jen s trochou soli a pepře. Tak vychutnáte jeho sílu naplno. Jak přesně postupovat vám ukáže kuchař Pavel Berky a herec Saša Rašilov.Saša Rašilov je bůh grilu! Připraví steakové menu, že potečou sliny proudem
Před 4 rokyU Saši doma se gril rozpaluje v lednu a sezóna prý končí až na Silvestra. Zná rozdíl mezi Kobe a wagyu, zatím ale tento nádherně mramorovaný steak neochutnal. Ještě že je tu Pavel Berky a jeho dokonalý recept, podle kterého si dokonalý steak připraví Saša i vy doma.Eva Burešová se s úkolem "oloupej brambory" popasuje dost nečekaným způsobem
Před 4 rokyV herečce se probudila soutěživá dračice. Pavlu Berkymu pořádně zatopí, zkusí každý trik. Ale vyhraje?Tvarohové buchty jako od babičky, v másle koupané a borůvkovou omáčkou zalité
Před 4 rokyRecept na nadýchané voňavé buchty, po kterých se jenom zapráší. Českou klasiku si ozvláštníme borůvkovým žahourem, který do sladké tvarohové chuti vnese trochu svěžesti.Eva Burešová nepozná úplně základní ovoce!
Před 4 rokySlepá ochutnávka je těžší než se zdá. Uhodnout okurku, párek, pomeranč nebo banán jen podle chuti – žádná legrace. Herečka Eva Burešová se o to ale pokusí.Pomalu pečená žebra marinovaná v kávě, bramborové lokše a originální salát
Před 4 rokyEva Burešová o sobě tvrdí, že neumí vařit. Pavel Berky s ní ale vykouzlí naprosto pochoutkové menu. A vy si ho doma můžete připravit taky!Marinovaná žebra v kávě a honzovy buchty podle televizní hvězdy, která prý připálí i čaj
Před 4 rokyV dnešním díle proběhne velké odhalení. Eva Burešová přijala statečně pozvání od Pavla Berkyho, i když vařit prý vůbec neumí! Společně ale připravili dokonalé menu, které si můžete podle receptu v pořadu uvařit doma i vy.Polárkový dort s tajemstvím. Recept přímo od pohádkového prince, který zlomil nejedno dívčí srdce
Před 4 rokyMůže zmrzlina hořet? Nevěříte? je to tak! Jan Čenský prozradí svůj vyzkoušený recept na tento dezert.Hovězí burger v domácí bulce, který už nebudete připravovat jinak
Před 4 rokyGrilovací sezóna ještě nekončí! Podle receptu Pavla Berkyho a Jana Čenského si můžete připravit třeba tento burger.Pečené pikantní pivní toasty, kterým neodoláte
Před 4 rokyJednoduchá, dokolnalá, lahodná. Výborná volba pro přivítání i pohádkového prince.Nejlepší burgery a tajemný dort na grilu přímo od pohádkového prince
Před 4 rokyKuchařská show s Pavlem Berkym, známým módním návrhářem a nyní už i kuchařem, nabídne řadu zajímavých receptů od tradiční české kuchyně po sluncem zalitou Itálii. Pořadem vás ale nebude provázet sám, v každém díle si k sobě přizve jednoho slavného hosta, který přispěje svým receptem k přípravě lahodného menu, které neurazí nikoho a ohromí všechny. V prvním díle vás svými kuchařskými dovednostmi překvapí Jan Čenský.Ve dvou se to lépe vaří – Pavel Berky a jeho hosti v nové kuchařské show
Před 4 rokyVe dvou se to lépe vaří je kuchařská show s Pavlem Berkym z MasterChefa a jeho hvězdnými hosty. V Televizi Seznam startuje 5. září, na Streamu 6. září v 6 hodin ráno.

