Zavřít
Ve vlastní šťávě

Ve vlastní šťávě

Nejnovější články na Seznamu na téma Ve vlastní šťávě
  • Ve vlastní šťávě

    18 min

    Podcast
    Předpověď pro gastro v roce 2023: Více zeleniny, sounáležitosti a dostatek omastku

    Před 2 roky

    ·

    18 minut

    Spolu s gastroredaktorkou Darinou Sieglovou jsme se zamýšlely nad novinkami, které přinesl rok 2022, i trendy, které se objevily. A také nad možnostmi, které by se ve světě jídla mohly objevit v roce 2023. Naučíme se lépe pracovat se zeleninou? Otevře se více vegetariánských restaurací nebo zajímavé bary, které by se podobně jako výběrová káva mohly objevovat i v mimopražských regionech? Anebo přijde vlna cruffinů?
     Komentáře
  • Ve vlastní šťávě

    18 min

    Podcast
    Z jednoho hektaru dokážeme vypěstovat to, co z deseti na poli, říká pěstitel hydroponických rajčat

    Před 3 roky

    ·

    18 minut

    Matěj Sklenář pochází ze zemědělské rodiny, která se už od devadesátých let věnuje pěstování zeleniny, zvlášť salátů. Před třemi lety se rozhodli vyzkoušet hydroponii – i díky tomu, že právě Matěj se hydroponickému pěstování věnoval v rámci svého studia na univerzitě v Nizozemí, kde se tahle metoda hojně využívá.
     Komentáře
  • Ve vlastní šťávě

    15 min

    Podcast
    Novoroční poselství: Věřme v lepší rok a uvařme si tu nejlepší čočku, vzkazuje gastropublicistka

    Před 3 roky

    ·

    15 minut

    Silvestrovský díl jsme podobně jako ten vánoční pojali jako skupinovou záležitost, kdy moderoval Vítek Svoboda a odpovídaly Juliana Fischerová a gastropublicistka Anna Grosmanová. Mluvili jsme o vánočních předsevzetích, o čase, kdy je nejlepší si je dát a jestli si je vůbec dávat. Taky jsme probrali a uvařili čočku, která nemusí být jen hnědou kaší nevábného vzhledu, zdobenou namodralým vejcem, ale o něco vtipnějším, svěžejším jídlem.
     Komentáře
  • Ve vlastní šťávě

    12 min

    Podcast
    Upečte si sladkou Itálii s vánočně naladěnou Maškrtnicí Julianou Fischerovou

    Před 3 roky

    ·

    12 minut

    Vánoční Šťávu jsme pojali trochu jinak – speciálem s Vítkem Svobodou a gastropublicistkou Aničkou Grosmanovou, kde se Juliana ocitla v pozici hosta svého pořadu. Řeč byla o tom, jak moc jsme se jako malí těšili na Vánoce, jaké tradice předáváme dál svým dětem a kolik jsme toho stihli v adventu i během samotného slavení zazpívat. A aby tenhle díl nebyl málo sladký, upekli jsme last minute cukroví, na které nepotřebujete ani sofistikovaná vykrajovátka, ani dny odležení těsta.
     Komentáře
  • Ve vlastní šťávě

    19 min

    Podcast
    Udírna je živý organismus, ne konvektomat, říkají majitelé holešovické barbecue restaurace

    Před 4 roky

    ·

    19 minut

    Americké barbecue neznamená jen brisket a kuřecí křidélka. A není to ani samotné grilování – barbecue znamená v pojetí zasvěcených hodiny pozorování udírny, sledování správné teploty, výhřevnosti i aromatiky dřeva a samozřejmě materiálu, který se do udírny vloží. Spolu se Silvií Jackson a Tomášem Oujezdským z restaurace Big Smokers jsme probrali, co to obnáší, věnovat se téhle zálibě profesionálně a v centru Prahy.
     Komentáře
  • Ve vlastní šťávě

    19 min

    Podcast
    Houby jsou trochu jako pokémoni, musím je chytit všechny, říká nadšený fotograf a obdivovatel hub

    Před 4 roky

    ·

    19 minut

    Vladimír Sojka se houbařství věnuje jako koníčku. Podobně jako u kvašení, kterým se zabývá jako spoluautor Zkvašeno, se snaží hlavně propagovat rozmanitost a krásu hub, nejen jejich prvoplánovou konzumaci. Vlastně ho žene především „to ostatní“.
     Komentáře
Trendy v současné gastronomii. Současné dění ve světě vaření, pečení a smažení.
Trendy v současné gastronomii. Současné dění ve světě vaření, pečení a smažení.
Reklama