Jak na kapra?
Před 5 rokyNechcete, aby byly po zpracování kapra šupiny úplně všude? Zkuste to takto jedoduše. Hugo také poradí, na co si dát pozor při kuchání a filetování.Vánoce nejsou jen smažený kapr. Vyzkoušejte z něj netradiční třeba rybí polévku
Před 5 rokyJde v dnešní době u nás chovat kapr ekologicky? To dnes zjišťoval Hugo na sádkách ve Zbiroze. A což si uvařit letos o vánocích rybí polévku trochu netradičně?Hugo vylepšuje už tak dokonalé taliány z farmy snů
Před 6 rokyRodinná farma Galloway chová zvířata v úctě k nim a životnímu prostředí vůbec. Není proto divu, že jejich výrobky jsou na hony vzdálené produktům se supermarketu.Vařte s vínem. Doslova. Tenhle recept s vinnými listy vám pak půjde líp od ruky
Před 6 rokyVíno do skleničky a vinné listy plněné mletým masem do hrnce. Hugo ve vinařství Krásná hora uvaří geniálně jednoduchý recept, který je nejlepší s lahví po ruce.Velké pátrání po nejlepším medu. Pozor, medovicový to opravdu není!
Před 6 rokyJak se dá v obchodě poznat kvalitní med od znehodnoceného cukrového roztoku, který má s medem málo společného? A samozřejmě na závěr opět Hugův vypečený recept.Kdo neochutnal dančí, ten neví, co je dobrý steak
Před 6 rokyHovězí známe všichni, maso z jelenů a daňků, když se správně připraví, ho ale předčí. Jak na tuhle dobrotu? A v čem se chov těchto zvířat liší?Kdo ochutná s láskou a péčí chované kuře z farmy, chudáka z velkochovu si už nekoupí
Před 6 rokyVojta Hajný si na farmě v Dolních Křečanech plní svoje farmářské sny. Předsevzal si, že bude chovat svá zvířata eticky od narození až po jejich usmrcení. Rozdíl v chuti masa a ostatních produktů takto chovaných zvířat ve srovnání s drůbeží z velkochovů je obrovský.Samfaina. Dokonalá katalánská specialita z výborné biozeleniny z české farmy
Před 6 rokyRodina Vymětalova pěstuje s láskou a nadšením na své farmě v Břesti u Kroměříže spoustu druhů zeleniny. Jak si s ní poradí Hugo tentokrát?Skutečně dobré jídlo přímo od zdroje. Podíváme se do zákulisí českých farem
Před 6 rokyPokud vás baví příroda a ekozemědělství, máme skvělou zprávu. Podíváme se, jak se pěstuje zelenina, chovají kuřata, daňci a další. Na Šumavě, Moravě i ve Slezsku.Bylinky, ze kterých se dají vyčarovat úžasná jídla
Před 6 rokyBiofarma v Žatci pěstuje skvělou zeleninu a bylinky tak, jak se pěstovaly před mnoha lety. Jejich chuť v porovnání s běžně dostupnou zeleninou je nesrovnatelná.Na ekofarmě Šonov před spaním počítají běloučké ovčí sýry
Před 6 rokyOvčí sýry poznáte na první pohled, jsou bělejší než ty kravské nebo kozí, stejně tak tvaroh z ovčího mléka. Z něj si připravíme legendu školních obědů - žemlovku. Ale ve verzi pro dospělé nad 18 let.Dýně, pastiňák, mangold. Několik prudce jedlých vychytaných receptů ze zeleniny
Před 6 rokyV dalším díle pořadu Ze dvora si připravíme neradiční recept z dýní a patizónu. K tomu si si Michal Hugo Hromas připravil krokety z mangoldu a lahodnou salsu romesco.Jen vůl nejí hovězí! Výborné kravičky z ekofarmy Bošina
Před 6 rokyPupek, steak, jazyk, dršťky, svíčková... Na jedné krávě je spousta dobrého. Nejlepší jsou ale ty, které žijí v luxusních podmínkách ekofarmy. Ostatně rozdíl v kvalitě masa může každý poznat na vlastní jazyk.Chuti pořádných českých brambor, vypěstovaných poctivě bez chemie, se nic nevyrovná
Před 6 rokyČeši jsou bramborová velmoc. Ročně jich zkonzumují kolem 80 kg na hlavu. Víme ale vůbec, jak chutná a voní správná česká brambora, které se nedotkla chemie a vypěstovali ji pouze klasickým postupem?Nejlepší vepřové je ze šťastných prasat
Před 6 rokyPospíšilovi hospodaří na této farmě již několik generací, po vzniku družstva však byli nuceni s hospodařením přestat. V roce 1993 rodina pozemky restituovala a od této doby se zde znovu hospodaří, a to od roku 2006 ekologicky. Umělá hnojiva ani pesticidy se při pěstování plodin moc nepoužívaly ani předtím, a tak se přechod na ekologický režim nabídl sám.Opravdové jídlo a opravdový život na farmě Slunečná na Šumavě
Před 6 rokyPokud chcete třeba svým dětem někdy ukázat, jak vzniká opravdové jídlo, ekologická farma Slunečná je na to ideální místo. Zdejší farmář s láskou a nadšením chová, pěstuje a zpracovává vše, co zde můžete ochutnat, například i při víkendovém pobytu přímo nad dojírnou.

