Zavřít
Žijeme jídlem

Žijeme jídlem

Nejnovější články na Seznamu na téma Žijeme jídlem
  • Žijeme jídlem

    Podívejte se, jak výjimečný je příběh Třeboňského kapra

    Před 15 dny
    V dnešním díle průvodkyně pořadu Dominika navštívila Třeboň, kde se chová legendární Třeboňský kapr. Ukážeme vám celý proces jeho chovu od líhně až po výlov, který jsme natočili u největšího českého rybníka Rožmberk. Nakonec vám z této tradiční ryby uvaříme chutný a jednoduchý recept. Podívejte se a nechte se inspirovat.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Tohle ovoce z jižních Čech je unikátní. Tolik šťávy v jiném nenajdete

    Před 22 dny
    V dnešním díle průvodkyně Dominika odhalí výjimečný příběh Chelčicko-lhenického ovoce, které má ochranu původu a má více než 700letou tradici. Moderátorka se podívá do sadů, kde se ovoce pěstuje a uvaří zajímavý recept z těchto unikátních jablek. Zůstaňte s námi.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Bez této plodiny se v kuchyni neobejdete. Odhalili jsme tajemství Všestarské cibule

    Před 29 dny
    Dnes se podíváme na příběh proslulé Všestarské cibule. Průvodkyně Dominika navštíví místo na Královéhradecku, kde se tato výjimečná plodina pěstuje a připraví z ní chutný recept, který zvládne doma uvařit úplně každý. Na konci videa se můžete těšit na malé překvapení. Zůstaňte s námi
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Na této farmě jsou zvířata opravdu spokojená

    Před 11 měsíci
    V tomto díle se spolu podíváme, jak v zemědělském družstvu Bernartice probíhá rostlinná výroba a chov skotu. Uvidíme, jak žijí šikovní zemědělci, kteří své profesi oddaně věnují svůj čas, energii a nadšení. Zůstaňte s námi.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Vlastní rybníky i myslivecká činnost. Farma v Prčicích oplývá láskou k řemeslu

    Před 11 měsíci
    V tomto díle jsme navštívili farmu Prčice, která se zabývá klasickou zemědělskou prvovýrobou. Farma má vlastní rybníky a provozuje mysliveckou činnost. Podnikem nás provedl pan ředitel Kobliha. Podívejte se na to!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Tahle farma může být inspirací pro ostatní

    Před 11 měsíci
    Moderátorka Veronika v tomto díle navštíví rodinnou farmu v Odunci u Hrotovic. Tento podnik se zabývá například výkrmem býků masných plemen, jejichž maso nechají vyzrát a zákazníci si jej mohou objednat i s rozvozem. Jak to celé probíhá a na co je zaměřena jejich rostlinná výroba? Podívejte se na to s námi.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Podívejte se, jak se vyrábí krůtí speciality

    Před 1 rokem
    Dnes průvodkyně Veronika navštíví společnost ZOD Brniště a. s., které je největším chovatelem krocanů a krůt v ČR a které patří k předním chovatelům holštýnského skotu. V dnešním díle se také podíváme do provozu, kde se vyrábí krůtí speciality. Zůstaňte s námi!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Co se děje s mlékem, než se dostane do vaší lednice

    Před 1 rokem
    Dnes se podíváme na rodinnou farmu Milknatur, která se zabývá výrobou a zpracováním mléka a telecího masa. Společnost mléko šetrně pasteruje a maso ručně zpracovává. Pojďte se na to podívat s námi!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Od slaměného kotce až do sekané v housce: Jak se starají o prasátka čeští farmáři

    Před 1 rokem
    V dnešním díle průvodkyně Veronika navštíví zemědělský podnik AGRA Řisuty. Podíváme se jak podnik s dlouhou historií a mnoholetými zkušenostmi chová skot a jak se stará o krajinu. V neposlední řadě společně s moderátorkou navštívíme jedno z vyhlášených řeznictví, kde se prodává maso z tohoto podniku. Podívejte se na to s námi.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Rodinná farma, která je tu skoro 100 let

    Před 1 rokem
    V dnešním díle průvodkyně Veronika navštívila Rybářskou chalupu, která je součástí farmy se zvířaty. Tady se podíváme, jak malá farma s dlouhou tradicí hospodaří jako rodina nepřetržitě již od roku 1929. Zůstaňte s námi.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Tady dostanete pomalu vykrmená zvířata s vysokým poměrem masa

    Před 1 rokem
    Dnes se podíváme na rodinnou farmu Poustka, která se zaměřuje na výkrm a porážku kuřat, kachen i krůt a nově také na chov slepic a prodej jejich vajíček. Podívejte se na to s námi.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Měli jsme mimořádnou možnost se pomazlit s čerstvě narozeným telátkem

    Před 1 rokem
    V dnešním díle průvodce Daniel navštívil společnost ZOS Kačina. Tady se podíváme, jak v tomto podniku probíhá rostlinná výroba, chov skotu a prasat, ale i vlastní prodej produkce, především zeleniny. Podíváme se také i do bramborárny a cibulárny. Na závěr jsme se pomazlili i s čerstvě narozeným telátkem.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Ukázka chovu skotu v zemědělském podniku

    Před 1 rokem
    Průvodce Daniel se v dnešním díle podívá do společnosti AGROTECH, s.r.o. Pan ředitel ho provede po katastru společnosti. Podíváme se, jaká zvířata podnik chová a co se zde pěstuje.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Jak se u nás chová český strakatý skot

    Před 1 rokem
    Dnes navštívíme společnost PROAGRO Radešínská Svratka. Tady se podíváme, jak společnost chová skot českého strakatého plemene a jak zde probíhá rostlinná výroba.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Jak vypadá chov kuřat tak trochu jinak

    Před 1 rokem
    V tomto díle jsme navštívili společnost DRUMO, s.r.o. Podíváme se, jak tato firma nedaleko od Brna a Přerova chová kuřata tak trochu jinak.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Jak z kvalitních surovin vznikají chutné masné výrobky

    Před 2 roky
    Průvodce Daniel dnes navštíví zemědělské družstvo Bělčice. Podíváme se spolu, jak z kvalitních surovin vznikají chutné masné výrobky. Pan ekonom nám také popíše, jak ve společnosti probíhá chov skotu a prasat.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Jak se zemědělské družstvo stará o skot, ryby a prasátka

    Před 2 roky
    Dnes se s průvodcem Danielem podíváme do zemědělského družstva Hrotovice. V tomto díle uvidíme, jak společnost chová skot, ryby a prasata. Pan předseda nám ukáže podnikovou pěstitelskou pálenici a na závěr ochutnáme čerstvého grilovaného sumečka!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Jak se hospodaří na rodinném statku, který spravuje už 14. generace

    Před 2 roky
    Průvodce Daniel dnes navštíví ekologický statek ve Stříteži nad Bečvou. Podíváme se, jak tento rodinný podnik chová skot, ovce, husy a bio kuřata. Sledujte, jak žijí šikovní zemědělci, kteří své profesi oddaně věnují svůj čas, energii a nadšení.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Co se stane, než maso doputuje až na váš talíř: Ukázka výkrmu býků a chov telat

    Před 2 roky
    V tomto díle se průvodce Daniel podívá do podniku Agro Liboměřice, kde ho předseda společnosti provede odchovem a výkrmem telat a býků.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Navštívili jsme chovatelství prasat a připravili burger s trhaným vepřovým masem

    Před 2 roky
    V tomto díle se Mistr Málek podívá do zemědělského a obchodního družstva Žichlínek, které je významným chovatelem prasat. Zaměřuje se nejen na vysokou kvalitu masa, ale i na uchování přátelské a klidné povahy zvířat. Tak pojďme se na to podívat blíže…
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Ukázka výroby pršutu a chovu ovcí Suffolk v rodinném podniku

    Před 2 roky
    Moderátor Mistr Málek dnes navštíví Pršutérii Chovaneček, kde se podívá, jak probíhá výroba kvalitních masných specialit, hlavně tedy pršutu, na které se tento převážně rodinný podnik zaměřuje. Podívá se také na farmu v malé vesnici jménem Hlinná, kde rodina Chovanečků má své hospodářství.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Výborný steak ze skotu Angus v Doupovských horách

    Před 2 roky
    Dnes Mistr Málek navštíví farmu Doupov, která se nachází v nedotčené, čisté přírodě v okolí Doupovských hor. Podívá se, jak na farmě probíhá chov plemenného skotu Angus a připraví výborný steak s pepřovou omáčkou.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Seznámili jsme se s procesem zpracování masa a připravili chutný zabijačkový guláš

    Před 2 roky
    V tomto díle pořadu Mistr Málek navštíví Maso Jičín a podívá se, jak zde z kvalitních surovin vznikají chutné masné výrobky, ze kterých uvaří chutný zabijačkový guláš.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Roztomilá krůťátka těsně po vylíhnutí vás nadchnou!

    Před 2 roky
    Mistr Málek se v tomto díle podívá do rodinného podniku Zelenka s.r.o., kde ho jeho majitel provede odchovem a výkrmem krůt – od nejmenších roztomilých krůťátek těsně po vylíhnutí až po několikatýdenní jedince.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Navštívili jsme kravín a z čerstvého mléka udělali palačinky

    Před 3 roky
    Moderátor Mistr Málek v tomto díle navštíví zemědělské družstvo Klapý a dozví se, jak zde probíhá moderní chov dojnic, výroba mléka, pěstování ovoce a péče o krajinu. Z čerstvého mléka a jablek uvaří palačinky na sladký a slaný způsob.
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Pekař peče housky, uždibuje kousky. Ale co dělá, když peče lokální chleba?

    Před 3 roky
    Moderátorka a kuchařka Chili zavítá do Pekárny Zelená louka, kde se dozví mnoho zajímavých informací nejen o produkci lokálního chleba. K vaření vás bude pak inspirovat moderní žemlovkou s kurkumovým mlékem, masalou, švestkami a vanilkovým krémem s limetkou, hřebíčkem, skořicí a bourbonem. Dobrou chuť a žijte s námi jídlem!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Bez slepice není vejce, bez vajec není pořádná snídaně. Co se s nimi děje, než putují na náš stůl?

    Před 3 roky
    Podívejte se s námi a Chili do společnosti Česká drůbež, kde chovají nosnice ve voliérách a umožňují jim volné hrabání na podestýlce. A pak se nechte inspirovat netradičním receptem na Turecká vejce, což jsou pošírovaná vejce se slaným česnekovým jogurtem, paprikovou pastou a opečeným chlebem. Dobrou chuť a žijte s námi jídlem!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Víte, co je to Švýcarská metoda chovu vepříků? Zjistěte to s Chili!

    Před 4 roky
    Dnes vám představíme spokojené vepříky, a to přímo na cirkulárně fungující Farmě Choťovice. Inspirací do kuchyně pak pro vás bude další originální recept naší moderátorky a kuchařky – karamelový bůček s chilli a kokosovým mlékem, koriandrem, sezamem a salátkem z nakládané ředkve a mrkve. Dobrou chuť a žijte s námi jídlem!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    V 16. století připlula z Jižní Ameriky, dnes se u nás pěstuje několik desítek druhů. Seznamte se!

    Před 4 roky
    Brambory obyčejné nebo neobyčejné? V každém případě se jich u nás dnes pěstuje několik desítek druhů a my jsme spolu s Chili vyrazili do společnosti Hanka Mochov, kde se o nich dozvíte mnoho zajímavého. Inspirovat vás pak budeme receptem na (lehce netradiční) bramborový salát s karamelizovaným květákem, jalapeňos, marinovanou cibulí a ořechy. Dobrou chuť a žijte s námi jídlem!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Chili v Poděbradech! Uhádnete, co v nich ochutnala a oplatky to nebyly?

    Před 4 roky
    Produkty z mléka jsou součástí našeho jídelníčku tisíce let. V tomto díle vás s Chili vezmeme do zákulisí mlékárny, která již 30 let vyrábí tvaroh, ale i jiné oblíbené mléčné produkty - Polabských mlékáren MILKO v Poděbradech. A poté pro vás připraví vynikající batátové lívance s tvarohem, pošírovaným vejcem, slaninou a javorovým sirupem. Dobrou chuť a žijte s námi jídlem!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    V kuchyni ji používáme už více jak 6 tisíc let, může být žlutá i červená. Kdo odhalí její tajemství?

    Před 4 roky
    Moderátorka Chili vás vezme na farmu, kde se pěstuje skromná, ale nepostradatelná surovina každé kuchyně, která je součástí našeho jídelníčku již přes 6 tisíc let. Je to cibule, kvůli které navštívíme Zemědělské družstvo Všestary, které se řadí mezi její velké pěstitele i v rámci Evropy. Inspirovat vás pak budeme cibulovým pyré s portobello steaky a špenátem. Dobrou chuť a žijte s námi jídlem!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Chili se učila bourat hovězí maso! Víte, co musí udělat řezník, než se dostane maso na váš stůl?

    Před 4 roky
    S Chili se podíváte do Příbrami, kde pro vás vyrábějí kvalitní maso a uzeniny s tradicí od roku 1897. Inspirovat vás pak budeme receptem na bramborové lokše s mletým hovězím a chilli, salátkem z červeného zelí a řepy a dipem ze zakysané smetany se sezamovým olejem. Dobrou chuť a žijte s námi jídlem!
     Komentáře
  • Žijeme jídlem

    Vypěstovat pěkné a chutné jablko je věda. Jak to dělají čeští farmáři?

    Před 4 roky
    Moderátorka Chili navštívila firmu Bohemia Apple, jedničku na českém trhu, sídlící v nenápadné obci Tuchoraz kousek od Českého Brodu. A jako inspiraci na jídlo s jablky pro vás připravila jablkové chutney s karamelizovanou cibulí a kořením, humus a opečený chléb. Dobrou chuť a žijte s námi jídlem!
     Komentáře
Kvalitní české potraviny, jejich příběh a inspirace k vaření. Moderátor nebo kuchař v jednotlivých dílech poznává moderní výrobu tradičních tuzemských potravin a inspiruje vás jejich (někdy netradiční) kuchařskou úpravou.
Kvalitní české potraviny, jejich příběh a inspirace k vaření. Moderátor nebo kuchař v jednotlivých dílech poznává moderní výrobu tradičních tuzemských potravin a inspiruje vás jejich (někdy netradiční) kuchařskou úpravou.
Reklama