Zavřít
Apetit

Apetit

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Apetit
  • Apetit

    Poke bowl: Zdravá miska plná barev a chutí, která může nastartovat váš organismus. Jak ji připravit doma i bez ryb?

    Před 1 minutou
    Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma.
     Komentáře
  • Apetit

    Balkánského sýru není v létě nikdy dost, hodí se do salátů, na gril i do těstovin. Připravte si s námi jednoduše domácí balkán!

    Před 1 minutou
    Láká vás domácí výroba sýrů? Zkuste začít od něčeho jednoduchého. Sýr balkánského typu je snadný na přípravu, nemusí zrát a rovnou čerstvý se nakládá do slaného nálevu. Odpadne vám tak spousta starostí a téměř okamžitě máte domácí pochoutku do salátu.
     Komentáře
  • Apetit

    Nejlepší jednoduché večeře: Zapečené brambory. Čtrnáct nevšedních receptů, díky kterým spotřebujete i zbytky z lednice

    Před 1 minutou
    Zapečené brambory jsou ‚zhmotněním dobra‘. Dokonale chutnají, jejich příprava je snadná a přidat do nich můžete celou řadu oblíbených surovin: smetanu, vajíčko, slaninu, klobásu, bylinky nebo sýry všeho druhu. Gratinované, zapečené či francouzské brambory jsou nejlepším rychlým pokrmem.
     Komentáře
  • Apetit

    Tortilly, tacos a další mexické pochoutky, které si snadno připravíte k večeři a zbytek oceníte druhý den v práci k obědu i za studena

    Před 1 minutou
    Rozpalte se pokrmy připravenými v temperamentním mexickém rytmu. Těžko byste hledali větší kulinářskou variabilitu a chuťovou rozmanitost, než je tomu právě v této zemi. Poodhalme proto tajemství přípravy toho nejtradičnějšího, co mexická kuchyně nabízí. Dáte si tacos, burrito, quesadillu, fajitas nebo tamale?
     Komentáře
  • Apetit

    Proč je šafrán tak drahý, čím je toto koření tak jedinečné a jak poznat falešný od pravého?

    Před 22 hodinami
    Šafrán už stovky let dobývá přední příčky nejdražšího koření světa. Ani ne půl kila stojí v přepočtu zhruba 113 000 Kč, kvůli vysoké ceně si šafrán vysloužil přezdívky červené zlato a král koření. Často se také říká, že je něčeho jako šafránu. Co je vlastně šafrán a čím je toto koření tak jedinečné?
     Komentáře
  • Apetit

    11 otázek pro Markétu Pavleje alias Kitchenette: Proč si myslí, že lidé žijí v blahobytu a v čem podle ní kuchaři chybují?

    Před 22 hodinami
    Markétu Pavleje zná u nás každý milovník dobrého jídla. Svému blogu o vaření Kitchenette.cz se věnuje mnoho let a vydala několik kuchařek. Vidět ji můžete například pravidelně na kurzech vaření Gourmet Academy!
     Komentáře
  • Apetit

    Připravte si lívancové cereálie, bezmasou slaninu, žebra z kukuřice a další originální a rychlé pochoutky, které ovládly internet

    Před 22 hodinami
    Na sociálních sítích najdeme mnoho inspirace z oblasti gastronomie. A ty nejlepší se často brzy stanou virálními! Pojďte s námi ochutnat bezmasou slaninu, zahradní foccaciu či bleskové těstoviny s fetou a rajčaty.
     Komentáře
  • Apetit

    Co udělat se zbylými bílky? Připravte z nich skvělé a křehké dezerty z toho nejpevnějšího sněhu. Poradíme, jak na to

    Před 22 hodinami
    Známe to všichni: recept vyžaduje několik žloutků. Ale jak spotřebovat zbylé bílky? Možností je hned několik. Všechny vám umožní proměnit bílky ve výborné dezerty. Potřebovat budete často jen cukr a šlehač. Pokud se k pečení nedostanete hned, bílky je možné jednoduše skladovat.
     Komentáře
  • Apetit

    Rozhovor s odbornicí na gastronomii první republiky Kristinou Šemberovou: Jak se tehdy lišil jídelníček dělnické a střední třídy?

    Před 1 dnem
    První republika je období, ke kterému se rádi vracíme. Zvlášť, pokud se jedná o gastronomii. Na její historii je odbornicí Kristina Šemberová, která dokonce vydala kuchařku Sladká první republika. Právě sladká jídla jsou pro českou kuchyni té doby typická, jak by ale vypadal celý retro jídelníček?
     Komentáře
  • Apetit

    Sedm návykových sladkostí à la mrkvový dort: Mrkvové muffiny i roláda a další neodolatelné dezerty

    Před 1 dnem
    V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve stejném stylu můžete připravit také sušenky, zmrzlinu nebo třeba lívance?
     Komentáře
  • Apetit

    Snadné letní buchty na plech a koláče, které se neomrzí: Dokonalé ovocné pohlazení s minimem času v kuchyni

    Před 2 dny
    Hledáte letní buchtu či koláč, které vám zaberou minimum času v kuchyni, zato vám pomohou zpracovat šťavnatou úrodu? Tady je výběr těch nejsnazších a nejchutnějších moučníků, ve kterých se ukryje spousta letního ovoce.
     Komentáře
  • Apetit

    Jennifer Aniston jedla každý den 10 let stejný salát: Připravte si jídlo, které provázelo natáčení Přátel

    Před 2 dny
    Na rozdíl od nerozhodné Rachel, kterou hrála Jeniffer Aniston v seriálu Přátelé, herečka v reálném životě upřednostňuje jistoty. Zvlášť, co se týče stravy. V průběhu natáčení oblíbeného sitcomu, který běžel 10 let, údajně jedla po celou dobu jeden a ten samý salát. Pokud vás zajímá, z čeho byl složený, čtěte dál.
     Komentáře
  • Apetit

    Není jen blitva a pljeskavica. Jak se vaří v Chorvatsku? Možná některé pokrmy z dovolené znáte!

    Před 2 dny
    Chorvatsko je země s nádhernou přírodou, průzračně čistým mořem a skvělým jídlem! Překvapí vás její různorodost, každá oblast je specifická jinými pokrmy. Liší se zejména vnitrozemská od přímořské kuchyně.
     Komentáře
  • Apetit

    Lava Cake: Připravte si lahodný a bleskový čokoládový dezert s tekutým překvapením uvnitř

    Před 2 dny
    Představte si, jak zakrojíte do dezertu s na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku začne téct hnědá, lesklá, krémová, pomalu se táhnoucí čokoládová hmota. Řeč je o světově proslulých lávových dezertech, které si podle našeho návodu zvládnete připravit i vy doma.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak se rychle zbavit bolesti a nevolnosti žaludku: Babské rady i osvědčené tipy z domácích zásob

    Před 2 dny
    Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je dobré mít po ruce, aby se podrážděný žaludek zklidnil?
     Komentáře
  • Apetit

    Gruzínské chinkali, brazilské coxinhas, ruské pelmeně, nepálské momo a další: Připravte si plněné knedlíčky z celého světa

    Před 2 dny
    Vydáte-li se na výlet kulinárním světem, zjistíte, že snad každá země má svoji variantu plněných knedlíčků. Jasně, ne všechny jsou kulaté jako ty naše a někdy jim někdo řekne taštičky nebo šátečky. Všechny jsou ale neskutečně lahodné a dobrá zpráva je, že si je zvládnete připravit snadno i doma. Tak které si vyberete: dim sum, pao-c', momo, coxinhas, pelmeně, čučvary, pirohy nebo manty?
     Komentáře
  • Apetit

    Keto, Paleo, Whole30: Zjistěte, která z diet je pro vás ta pravá

    Před 2 dny
    Po náročném svátečním období je potřeba dopřát tělu odlehčenou, zdravou a pestrou stravu. Připravili jsme pro vás výběr několika výživových směrů spolu s jejich výhodami i nevýhodami. Která dieta je pro vás ta pravá?
     Komentáře
  • Apetit

    Tajemství jídelníčku Jennifer Lopez odhaleno: Sdílela recept na omlazující smoothie a prozradila, co jí

    Před 2 dny
    Krátce před svými třiapadesátými narozeninami se provdala za herce Bena Afflecka, k němuž se vrátila po neuvěřitelných dvou dekádách. Jennifer Lopez, úspěšná americká zpěvačka, herečka, tanečnice, módní návrhářka a producentka s portorickými kořeny ale vypadá, jako by těch dvacet let ani neuběhlo. A to díky pravidelnému cvičení, dostatečnému spánku, kvalitní kosmetice a jídelníčku, který vám právě teď přiblížíme.
     Komentáře
  • Apetit

    Švestky nasladko i naslano: Připravte si ta nejlepší švestková jídla, dochucovadla a dezerty – od bublaniny, kečupu po kachnu

    Před 3 dny
    Švestky mají jednu velkou výhodu – díky své dokonale vyvážené sladkokyselé chuti totiž perfektně pasují do sladkých i slaných pokrmů. Osvěží salát, bublanině dodá potřebnou dávku šťavnatosti nebo doladí omáčku k masu. Pod článkem najdete 34 osvědčených švestkových receptů.
     Komentáře
  • Apetit

    Zařaďte do svého jídelníčku pokrmy, které bojují s tichými záněty v těle: Vhodné jídlo pomůže uzdravit váš organismus

    Před 3 dny
    Záněty jsou úzce spojené se životním stylem. Záleží na tom, jak spíte, jestli se dostatečně hýbete, v jak stresujícím prostředí fungujete a pochopitelně i na tom, co jíte. Zařaďte do svého jídelníčku potraviny, které pomáhají tlumit vnitřní tiché záněty v těle.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na dokonalé palačinky: Návod na vždy dokonale hebké a nadýchané těsto bez připálení

    Před 4 dny
    Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy zajistit dokonale hebké, nadýchané těsto? Ano! A my vám je prozradíme.
     Komentáře
  • Apetit

    Jídelníček starověkého Řecka: Chléb namočený ve víně i černá polévka ze Sparty. Na čem si ještě lidé tehdy pochutnávali?

    Před 4 dny
    Současná podoba řecké kuchyně je výsledkem mnoha vlivů. Obzvlášť významně na ni zapůsobila dlouholetá turecká nadvláda. Jak se ale stravovali tamní obyvatelé dávno předtím? Objevte denní menu starověkého Řecka.
     Komentáře
  • Apetit

    Retro, které je pořád in: Snadné piškotové dezerty, které zvládnou i začátečníci raz dva

    Před 4 dny
    Správné piškotové těsto je nadýchané, jemné a vláčné. Nejvíce slávy zažívají tradičně piškotové dezerty na přelomu jara a léta, kdy se začínají červenat první jahody. Připravit si piškotovou roládu nebo jednoduchý (či složitý) dort však můžete celoročně v mnoha variantách – včetně nepečených.
     Komentáře
  • Apetit

    Jednoduché letní obědy, které zvládnete do 15 minut: Vsaďte na exotiku i bleskovou klasiku

    Před 4 dny
    Potřebujete si k obědu uvařit něco rychlého, ať už je to proto, že nestíháte v práci, nebo si naopak chcete vychutnat co nejvíce letního času venku a nechce se vám stát hodiny u plotny? Přinášíme vám inspiraci na několik jednoduchých pokrmů. Většinu z nich zvládnete do 15, maximálně do 20 minut!
     Komentáře
  • Apetit

    Dejte sbohem útrobnímu tuku, který obaluje orgány: Zdravé sacharidy, za které vám tělo poděkuje nejen úbytkem na váze

    Před 4 dny
    Odborníci na výživu v posledních letech sacharidy označují jako hlavního viníka nadváhy a obezity. Sacharidy jsou přitom téměř ve všem, co máte rádi, a tělo je navíc potřebuje k výrobě energie. Všechny sacharidy ale nejsou pro tělo zhmotněním zla... Jakými potravinami prokážete své kondici nejlepší službu?
     Komentáře
  • Apetit

    Český jídelníček za dob hladomoru: Mouka z mechu, želvy a další doporučení vlády. Čím lidé nahrazovali v 19. století nedostatkové suroviny?

    Před 5 dny
    Dali byste si veveřici, polévku z žab nebo chleba z mechové mouky? Možná se budete divit, ale jde o doporučení, které chudí lidé dostávali od vlády ve 20. letech 19. století. V době po napoleonských válkách, kdy Evropu sužoval hladomor. O sto let později začínala další válka, a tak bylo načase poznatky z roku 1817 opět oprášit.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak zpracovat zbytky zeleniny: Připravte si chipsy ze slupek či špenát z mladých listů a další úsporné dobroty

    Před 5 dny
    Zelenina je od kořene až po list plná zdraví prospěšných látek. Byl by hřích některé její části vyhodit jen proto, že je neumíme zpracovat. Pesto z natí, chipsy ze slupek i špenát z mladých listů jsou recepty, díky kterým nejen obohatíte svůj jídelníček, ale především nepřijde nic nazmar.
     Komentáře
  • Apetit

    Moringa: Elixír mládí a zázrak ajurvédské medicíny. Pomáhá zvyšovat imunitu i snižovat příznaky menopauzy

    Před 5 dny
    Strom moringa je ceněný pro své zázračné účinky na lidské zdraví. Jeho plody a listy se řadí mezi superpotraviny. Často se o ní mluví jako o rostlině s nejvyšší koncentrací živin. Obsahuje mnoho vitamínů, minerálů, antioxidantů, proteinů a zdravých tuků. Má blahodárný vliv na metabolismus. I proto je vhodným doplňkem při hubnutí.
     Komentáře
  • Apetit

    Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

    Před 5 dny
    Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s fungováním keto diety a zjistěte, jestli je vhodná právě pro vás.
     Komentáře
  • Apetit

    Hubnětě chytře: Jídelníček, který pomůže shodit přebytečná kila a zároveň dodá ztracenou energii

    Před 6 dny
    Při drastických dietách se doporučuje omezovat energetický příjem. Když se to ale nedělá správně, můžete se cítit bez energie, i když u toho nechtěné kilogramy ztrácíte. Držte dietu chytře – přijímejte kalorie ve výživných potravinách a věřte, že vysněné postavy docílíte bez únavy! Pod článkem najdete jídla, která můžete do svého jídelníčku zařadit bez obav z tloustnutí.
     Komentáře
  • Apetit

    Velká úroda cukety? Zavařte ji do skleničky: Čatní, čalamáda a další nevšední nápady

    Před 6 dny
    Cukety jsou skvělé do salátů, klidně i syrové. Milujeme je i v těstovinách, zapečené, v polévkách a dalších skvělých pokrmech. Když se ale urodí cuket příliš, nestíháme je zpracovat. V tu chvíli se nabízí naplánovat si zavařovací den!
     Komentáře
  • Apetit

    Krambl: Nejjednodušší pečený dezert pod sluncem. Vyzkoušejte pět variací, na něž máte suroviny určitě doma

    Před 7 dny
    Krambl, v originále crumble, je pravděpodobně ten nejjednodušší pečený dezert pod sluncem. Šťavnaté ovoce schované pod křupavou drobenkou vonící máslem zvládnete připravit během chvilky. To oceníte, když vás přepadne náhlá chuť na něco dobrého nebo se ohlásí nečekaná návštěva. Navíc potřebné suroviny máte pravděpodobně doma vždy a za všech okolností.
     Komentáře
  • Apetit

    Správné zavařené kyselé okurky mají sladkokyslou chuť a musí křupat. Co do nich patří?

    Před 8 dny
    Kyselé okurky jednoznačně vévodí žebříčku oblíbené nakládané zeleniny. Jak zavařit nejlepší okurky, jak připravit lák? S námi budou vaše nakládané okurky hvězdami na talíři se sekanou, řízkem nebo šunkafleky!
     Komentáře
  • Apetit

    Rozhovor s Chili Ta Thuy: Češi by měli jíst jako vietnamská rodina, štvou mě hipsterské podniky

    Před 9 dny
    Finalistka loňského ročníku soutěže MasterChef Chili Ta Thuy s oblibou vaří vietnamsko-českou fúzi. Proč? Je propagátorkou kvalitních českých surovin. V rámci projektu Žijeme jídlem navštívila celkem osm zemědělských a potravinářských podniků, aby se o kvalitě přesvědčila na vlastní kůži. Co ji na současné gastronomii vadí a na jaké jídlo z dětství ráda vzpomíná?
     Komentáře
  • Apetit

    Skromné československé retro: Uvařte si pokrmy inspirované první republikou

    Před 9 dny
    Prvorepublikové menu se lišilo podle postavení člověka ve společnosti. Lidé z vyšších tříd se dostali i k zahraničním surovinám, nižší třídy se musely spokojit s převážně lokálními potravinami. I těch ale bylo v některých obdobích nedostatek. Nechte se inspirovat a připravte si československé lahůdky!
     Komentáře
  • Apetit

    Nejkrásnější svatební dorty a dezerty: Inspirujte se našimi recepty

    Před 9 dny
    Příprava sladkého baru na svatbu je náročná disciplína s jasnými pravidly. Měl by nabídnout dezert po obědě, něco do ruky na party, drobnost do výslužky, a především korunu vší svatební krásy – několikapatrový dort! Máme pro vás spoustu nápadů, čím svatebním hostům osladit život. Od klasiky v podobě svatebních koláčků až po originální dezerty do skleniček.
     Komentáře
  • Apetit

    Retro jídlo týdne: Připravte si budapešťskou pomazánku jako z mléčného baru. Patří do ní nakládaná, nebo mletá paprika?

    Před 9 dny
    Dnes pro vás máme pozvánku do mléčného baru. Budapešťská pomazánka patřila v jeho nabídce ke stálicím od 50. let minulého století. Recept na ni je jednoduchý a stačí do něj jen pár surovin, které nejspíš máte doma. Paprikovou pomazánku si zamilují i děti.
     Komentáře
  • Apetit

    Mug Cake: Zázračně rychlý a zdravý dezert plný energie

    Před 10 dny
    Přepadla vás chuť na sladké a chcete si dopřát zároveň něco zdravého? Vyzkoušejte Mug Cake. Jeho příprava vám zabere jen pár minut a díky vysokému obsahu bílkovin a dalších živin poslouží také jako vydatná snídaně nebo svačina před sportem.
     Komentáře
  • Apetit

    11 otázek pro Kristínu Nemčkovou z MasterChefa: Ve vnímání jídla vidím generační rozdíl. Od londýnských restaurací se ještě máme co učit

    Před 11 dny
    Kariéru Kristíny Nemčkové odstartovala výhra v soutěži MasterChef. Jak ale sama říká, už od útlého věku všechna její rozhodnutí do sebe zapadala jako puzzle. Dnes vaří v kuchyni michelinské restaurace v Londýně, vede kurzy vaření, vydala kuchařku a úspěch sklízí i na sociálních sítích.
     Komentáře
  • Apetit

    Retro menu 70. let: Zavzpomínejte na 10 jídel oblíbených za socialismu

    Před 11 dny
    Naším retro okénkem se dnes podíváme do kuchyní domácností 70. let. Pod pokličkou najdeme poklady jako kuře à la bažant nebo okurkovou omáčku. Některé z receptů už z českých domácností téměř vymizely, na jiné dodnes nedáme dopustit. Inspiraci jsme čerpali z kuchařek, které v té doby vycházely.
     Komentáře
  • Apetit

    Jídelníček Marilyn Monroe: Jedla po vzoru paleo diety, její snídaně byla zdraví nebezpečná

    Před 11 dny
    Norma Jeane Mortenson, kterou celý svět zná jako Marilyn Monroe, okouzlovala na filmovém plátně svými dokonalými křivkami. Co jedla, aby si svou božskou postavu udržela? Její jídelníček vás možná docela překvapí!
     Komentáře
  • Apetit

    Oblíbené pochoutky, které vznikly omylem

    Před 11 dny
    Věděli jste, že spoustu celosvětově oblíbených pochoutek vzniklo omylem? Stojí za nimi čirá náhoda, nedostatek surovin nebo nějaký ten přešlap v kuchyni. Pojďte spolu s námi odhalit, jak vznikl nanuk, chipsy nebo třeba italské tiramisu!
     Komentáře
  • Apetit

    Pětice českých zrajících sýrů a co si z nich uvařit: Vychutnejte si romadur či olomoucké tvarůžky v lahodných pokrmech

    Před 12 dny
    Na své si nyní přijdou všichni milovníci sýrů s výrazným odérem a ušlechtilou plísní. Vychutnejte si romadur, olomoucké tvarůžky nebo jihočeskou nivu a dopřejte si výraznou sýrovou chuť v lahodných pokrmech.
     Komentáře
  • Apetit

    České retro menu ve stylu 60. let: Kuchyním vládly sardele, makarony i francouzské recepty. Co dalšího jste mohli ochutnat?

    Před 12 dny
    V šedesátých letech byla gastronomie v Československu ve znamení rychlovek. Aby ženy zvládaly efektivně skloubit starost o domácnost s prací, objevovaly se v kuchařkách recepty do 30 minut. Chybět nesměly české klasiky ani recepty inspirované francouzskou kuchyní.
     Komentáře
  • Apetit

    Co a jakým způsobem opékat místo špekáčků? Originální chuťovky včetně těch bezmasých, které vám bude u ohně každý závidět

    Před 12 dny
    Opékání špekáčků je česká tradice, která neodmysliteně patří k létu. Jenže ne všem špekáček chutná, a tak nad ohněm často končí pouze krajíc chleba. Přitom existuje spousta variant, co si u táboráku opéct a pochutnat si!
     Komentáře
  • Apetit

    Co snídá, obědvá a večeří modelka Karolína Kurková: Na jejím jídelníčku najdete moderní i tradiční jídla

    Před 12 dny
    Jednu z nejslavnějších českých modelek obdivují lidé po celém světě. Není tedy divu, že kromě jiného je ve středu pozornosti i její jídelníček. S jeho složením se Karolína Kurková vůbec netají. Jaká jídla se v něm pravidelně objevují a má v něm své stálé místo i české klasika?
     Komentáře
  • Apetit

    Rychlé letní rodinné recepty, které zvládnete ve dvou až třech krocích: Jednoduchá jídla s minimem surovin plná chuti

    Před 12 dny
    V horkých letních dnech chce jen málokdo trávit dlouhé chvíle v kuchyni. Proto jsme pro vás připravili malý letní speciál s recepty, které mají v postupu nanejvýš tři kroky.
     Komentáře
  • Apetit

    Chcete zhubnout, ale nevíte, kde začít? Tady jsou základní rady, jak vařit dietně a přitom zachovat chuť jídla

    Před 13 dny
    Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze docílit maximální chuti. Jen to chce znát pár triků, jak na to.
     Komentáře
  • Apetit

    Šílený jídelníček Elvise Presleyho: Jedl za pět lidí, v rámci diety se nechal uvádět do kómatu. V čem si nejvíce liboval?

    Před 13 dny
    Není žádným tajemstvím, že král rock 'n' rollu nadevše miloval jídlo, které se stalo jeho závislostí a pravděpodobně i příčinou předčasné smrti. K nejoblíbenějším Elvisovým pochoutkám patřil sendvič s arašídovým máslem a slaninou, který nese i jeho jméno. Co dalšího měl Presley na talíři?
     Komentáře
  • Apetit

    Blesková jídla, která můžete vařit v kuchyňce na dovolené: Poradíme, co si vzít s sebou, abyste ušetřili

    Před 14 dny
    Chystáte se na dovolenou, kde bude příprava jídla ve vaší režii? Užijte si volné dny naplno s našimi tipy na rychlé obědy i večeře. Poradíme vám, co a jak připravit předem a na co vám bude stačit malá kuchyňka v kempu.
     Komentáře
  • Apetit

    Jídelníček podle ájurvédy: Jaké potraviny jsou vhodné pro vaši dóšu?

    Před 14 dny
    Ájurvéda je nejstarší léčebný systém na světě, proto se k jeho přírodním metodám lidé často obracejí. Zvláštní důraz se klade na stravu, která v lidském těle ledacos ovlivňuje. Pokud se chystáte s ájurvédou začít, bude se vám do začátku hodit znát základní pravidla. Tady jsou!
     Komentáře
  • Apetit

    Rybičky z konzervy: Přes třicet snadných a levných jídel, na kterých si pochutnáte a navíc doplníte omega-3 mastné kyseliny

    Před 14 dny
    Jsou zdravé, jídlo z nich připravíte raz dva, a hlavně je můžete mít pořád po ruce. Sardinky, sardelky, tuňák, šproty a další rybičky z konzervy už čekají, jakou večeři z nich vykouzlíte. Během chvilky můžete mít na stole skvělou pomazánku, sendviče nebo těstoviny, po kterých se jen zapráší.
     Komentáře
  • Apetit

    Rozhovor s Janem Punčochářem: V čem podle něj lidé při vaření stále chybují? A stává se, že mu někdo z MasterChefa nesedne?

    Před 14 dny
    Šéfkuchař Honza Punčochář se dostal do povědomí širší veřejnosti moderováním televizní kuchařské soutěže MasterChef. V gastronomickém světě je však osobností už pěknou řádku let. V restauracích Grand Cru a Le Terroir vařil francouzské speciality, dnes v menu jeho restaurace U Matěje najdeme převážně českou kuchyni. Na jaké jídlo rád vzpomíná?
     Komentáře
  • Apetit

    V kuchyni před 100 lety: Úsporná kuchařka Anuše Kejřové vás vezme na výlet časem a ukáže vám, jak ušetřit za jídlo

    Před 14 dny
    Do regálů knihkupectví se tlačí pestrobarevné kuchařky, my vám dnes chceme doporučit jinou, skromnější, z pera Anuše Kejřové. Majitelka proslulé kuchařské školy v Hradci Králové bývala označována za novou Rettigovou, ale na rozdíl od rozmáchlé Magdaleny Dobromily, usilovala o úspornost.
     Komentáře
  • Apetit

    Přes čtyřicet rychlých dezertů, které připravíte i na chatě či chalupě: Užívejte si léto a pečte bleskové koláče, buchty, dorty a další sladkosti

    Před 14 dny
    Užíváte si prázdniny na chalupě a honí vás mlsná? Děti žadoní o nějakou sladkost po obědě? Víme, jak to vyřešit. Máme pro vás recepty na snadné a rychlé letní dezerty. Mnohé z nich nepotřebují víc jak 30 minut vašeho času a základní ingredience jistě najdete i v té nejskromnější spíži. Hravě s nimi okouzlíte i nečekanou návštěvu.
     Komentáře
  • Apetit

    Ztratí jídlo živiny, když ho uvaříme? Odpověď na otázku, jak z jídla do těla dostat nejvíce vitamínů a minerálů

    Před 15 dny
    Jednoznačná odpověď neexistuje. Jisté však je, že pokud chceme dodat svému tělu s jídlem to nejlepší, nestačí suroviny plné živin jen nakupovat či pěstovat. Aby se dostaly do těla, měli bychom se snažit je kulinářskými úpravami také zbytečně neničit. Poradíme vám, jak na to!
     Komentáře
  • Apetit

    Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený dezert z obchodního domu sami, díky našim tipům bude ještě lepší

    Před 16 dny
    Známý švédský obchodní dům láká kromě nábytku na spoustu dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct doma a vězte, že bude ještě lepší!
     Komentáře
  • Apetit

    Tajemství výroby javorového sirupu: Jak poznat falešný a proč má lahev tak malé ouško?

    Před 17 dny
    Bourbonově hnědá barva a snad ta nejsladší chuť na světě? Řeč je o javorovém sirupu. Víte, jak se tento zázrak z Kanady vyrábí, jak rozpoznat pravý javorový sirup od toho nepravého a proč mají lahvičky tak malé ouško?
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na to: Perfektní cibulový základ pro dokonalý guláš krok po kroku

    Před 17 dny
    Správný hospodský guláš se neobejde bez trpělivosti, kromě pomalého vaření budete potřebovat čas na krájení velkého množství cibule. Poradíme vám, jak na ten nejlepší cibulový základ, aby byl váš guláš dokonalý.
     Komentáře
  • Apetit

    Retro okénko: Připravte si katův šleh de luxe. Čím nahradit nevalné suroviny, které šleh proslavily?

    Před 17 dny
    Katův šleh, lidově ‚kaťák‘, patří spolu se smaženým sýrem, gulášem a řízkem Ondráš k českým hospodským klasikám. V 80. a 90. letech minulého století nesměl v menu chybět, dnes už je spíše raritou. Pojďte si ho z nostalgie připravit doma, tradičně, ale poctivě.
     Komentáře
Reklama