Zavřít
Apetit

Apetit

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Apetit
  • Apetit

    Vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška: Začal jsem péct díky mamince a babičce. Všechny základy mám od nich

    Před 18 hodinami
    Letošní ročník pořadu Peče celá země byl obzvlášť vypečený. Účastníci podávali neuvěřitelné výkony, jejich práci sledovali diváci s obdivem po deset týdnů. Velkou měrou k báječné podívané přispěl i její vítěz, Vojtěch Vrtiška. Neotřelými nápady si získal i porotu. Jak se k cukrařině dostal a kde jsou jeho slabá pekařská místa?
     Komentáře
  • Apetit

    Jeptišky od Josefa Maršálka: francouzský dezert s čokoládou zvládnete podle postupu raz dva

    Před 18 hodinami
    Cukrář Josef Maršálek jede na čokoládové vlně. Na trh uvedl vlastní čokolády, doprovodil je obsáhlou knihou a čokoládový dezert nyní upekl i pro Apetit. Navíc nám prozradil, že chystá jednu exkluzivní jarní novinku.
     Komentáře
  • Apetit

    Použitý olej do odpadu nepatří. Vyhoďte ho do ‚tuktejneru‘ nebo na něj použijte zázračný prášek

    Před 20 hodinami
    Klasická Nerudovská otázka „kam s ním“, tedy s použitým olejem, je oříšek nejen pro domácnosti, řeší ho i velké gastroprovozovny. Přesto, že pro každého z nich platí jiná legislativní pravidla, jedno mají společné – do odpadu olej rozhodně nepatří. Co tedy s použitým kuchyňským olejem?
     Komentáře
  • Apetit

    Co je massaman kari? Ochutnejte nejlepší jídlo na světě. Zvládnete ho doma, nepálí a je plné chutí

    Před 20 hodinami
    Není to obyčejné thajské kari, je to massaman kari. Pokrm, který patří mezi nejchutnější jídla světa a jeho historie je stejně bohatá jako jeho chuť. Odkud pochází, jaké suroviny obsahuje a jak si ho připravit v pohodlí domova?
     Komentáře
  • Apetit

    Cennější než zlato. Víte, které koření mělo kdysi takovou cenu?

    Před 1 dnem
    Jak se praví ve známé pohádce: sůl (je) nad zlato. O pepři tradiční pořekadlo mlčí. Přitom právě tohle starodávné koření se před pár staletími vyvažovalo zlatem. Exkluzivnější než černý je snad jenom… pepř zelený. Nebo možná bílý a červený. Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl?
     Komentáře
  • Apetit

    Jídlo nazeleno: Oslavte den Svatého Patrika jako Irové. Dejte si zelené pivo, obarvěte jídlo zeleným čajem nebo řasou

    Před 1 dnem
    Každý rok 17. března Irové v Irsku i po celém světě slaví svátek svého patrona – Svatého Patrika. Co se přesně dělá a (hlavně) pije na den Sv. Patrika?
     Komentáře
  • Apetit

    Hot honey: Stačí spojit dvě suroviny a získáte dokonalý základ na marinády a zálivky

    Před 2 dny
    Co se stane, smícháme-li sladký med s pálivou chilli papričkou? Vznikne dokonalá chuť se silou obou superpotravin. Gastronomický hit si můžete vyrobit i doma, jeho využití je všestranné a do řízné sladké tekutiny se zamilujete taky.
     Komentáře
  • Apetit

    Poslední výzva Peče celá země dala soutěžícím zabrat. Co se skrývá za slavným dezertem Gâteau Saint Honoré a jak ho připravit

    Před 2 dny
    Technický úkol umí účastníky show Peče celá země pěkně potrápit. Jde o jedinou výzvu, jejíž obsah předem neznají a na niž se nemohou nachystat. Finalisté budou v posledním díle 3. řady čelit nástrahám Gâteau Saint Honoré, tedy dortu svatého Honoria. Jaký dezert se pod tímto francouzským názvem skrývá a jak se připravuje?
     Komentáře
  • Apetit

    Pokud se vám nedaří dokonalá bábovka, problém je možná ve formě. Je lepší silikonová, kameninová nebo smaltovaná?

    Před 3 dny
    Keramická, silikonová, litinová, kameninová, hlíníková, skleněná, teflonová nebo smaltovaná? Co hospodyňka, to jiná forma na pečení bábovky. Pokud ještě nemáte ‚tu svou‘, pak výběr bábovkové formy rozhodně nepodceňte.
     Komentáře
  • Apetit

    Kvíz: Jídla z českých pohádek. Jaká povidla vařili Křemílek s Vochomůrkou a cítí Honza vůni z koláčů, nebo buchty z pekáčů?

    Před 3 dny
    Pamatujete si, jaké těsto zadělávali legendární Jan Werich s Vlastou Budianem v pohádce Byl jednou jeden král? A nač nalákal strašlivý loupežník Lotrando nešťastnou princeznu Zubejdu? Ověřte si s námi svůj postřeh v jednoduchém kvízu, který najdete pod článkem, kde na vás čekají všemožné pokrmy z českých pohádek.
     Komentáře
  • Apetit

    Z Tchaj-wanu až do Česka: Byla jsem překvapená, jak jsou Češi otevření, říká majitelka nového matcha baru

    Před 3 dny
    Kousek od náměstí I.P. Pavlova v Praze otevřela tchajwanská rodačka podnik, který je celý založený na matche. Pokud jste mysleli, že existuje jen jeden druh zeleného čajového prášku, jste na omylu. V Matcha Crew připravují drinky a zákusky z šesti druhů, které Eva Wei pojmenovala podle členů své rodiny.
     Komentáře
  • Apetit

    Játrové knedlíčky promění obyčejnou polévku v nebeskou lahůdku: Naučte se je podle receptu babičky

    Před 4 dny
    Jak pozvednout polévku na vyšší úroveň? Přidejte zavářku! Mezi nejoblíbenější patří bezesporu játrové knedlíčky či játrová rýže.
     Komentáře
  • Apetit

    Okurková omáčka: Skromné jídlo z minulého století, na které nepotřebujete příliš času, peněz ani surovin

    Před 4 dny
    Omáčky jsou klenotem české kuchyně. Vždyť taková svíčková, rajská nebo znojemská si stále drží své výsostné místo v jídelních lístcích a vaří se i v mnoha domácnostech. Často platí za sváteční menu. Jenže český omáčkový svět u těchto tří rozhodně nekončí. Pojďme zalistovat staršími kuchařkami a znovu objevit okurkovou omáčku.
     Komentáře
  • Apetit

    Dokonalá terina: Co to je, jak se jí a jak se odlišuje od paštiky

    Před 4 dny
    Chcete si dát dokonalý předkrm, který se při každém soustu rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte domácí terinu, královnu masových starterů! Poradíme vám, jak ji připravit tradičně z mletého vepřového masa, ale i z ryb nebo dokonce bez masa ve vegetariánské variantě.
     Komentáře
  • Apetit

    Erik a Lucie opustili Holandsko a v Máchově kraji otevřeli restauraci. Roubenku koupili po českém skladateli

    Před 5 dny
    V malebné roubence z 19. století uprostřed kokořínských lesů otevřeli před dvěma lety Erik a Lucie restauraci. Typickou českou hospodu uvnitř nenajdete. Vaří se tedy ze sezónních lokálních surovin po vzoru moderní gastronomie.
     Komentáře
  • Apetit

    Co jí hvězda filmu Duna? Zendaya je vegetariánkou od dětství, zeleninu ale nemusí

    Před 5 dny
    Americká herečka a zpěvačka Zendaya v minulosti vytkla časopisu Modeliste, že zveřejnil vyretušované fotky, kde vypadá štíhlejší než ve skutečnosti. Zastává totiž pozitivní přístup k tělu a žádná postava podle ní není ošklivá. Věří, že je důležité tělu naslouchat a jíst, když si o to řekne. A čím tedy zahání hlad ona?
     Komentáře
  • Apetit

    Cukr byl dříve luxusním zbožím a nebyl pro každého. Cukrovarnický průmysl ovlivnil Napoleon

    Před 5 dny
    Dnes je cukr samozřejmostí, nad kterou se pozastavíme jen v případě jeho výrazného zdražení. Ještě donedávna tomu tak ale vůbec nebylo. Na počátku 19. století platil za luxusní zboží a ani v dobách rozkvětu cukrovarnictví nebyl cukr pro každého. Odkdy běžně sladíme, jak cukrovarnický průmysl ovlivnil Napoleon a co o cukru píše denní tisk z roku 1920?
     Komentáře
  • Apetit

    Jak připravit dokonalé topinky: Aby vám nebylo špatně použijte správný chleba, anebo je zkuste upéct v troubě

    Před 6 dny
    Topinky má každý rád! Nejen z nostalgie, ale také pro jejich snadnou přípravu, skvělou chuť a spoustu variant. Tady jsou naše tipy, jak usmažit božské topinky.
     Komentáře
  • Apetit

    Makronky od Ivči: Vyučená kuchařka má už dvě stříbrné medaile a titul Nejlepší kulinářka. Učila se sama

    Před 6 dny
    Ivana Jandlová se vyučila se kuchařkou a k této profesi se vrátila i po mateřské, cukrařině se věnuje ve volném čase. Své makronky poprvé přivezla loni v červnu na Apetit piknik a hned získala titul Nejlepší kulinářka. Ze soutěží pořádaných Asociací kuchařů a cukrářů v Olomouci má dvě stříbrné medaile.
     Komentáře
  • Apetit

    Josef Maršálek a Tereza Bebarová ve společné práci neustávají. V jejich nové kuchařce má svou kapitolu i pečení podle babiček

    Před 7 dny
    Nová kuchařská kniha Terezy Bebarové a Josefa Maršálka oficiálně spatřila světlo světa. Kuchařku Čas na pečení 2 ve Vinohradském divadle pokřtili herci Regina Rázlová a Marek Lambora. Nechyběli ani oblíbený moderátor Václav Kopta nebo soutěžící z pořadu Peče celá země.
     Komentáře
  • Apetit

    Reportáž Anny Grosmanové: Andrea s přítelem mají rekord 217 kilo medvědího česneku za den, sbírají až do července

    Před 7 dny
    Je pět ráno a já sedám na vlak do Českého Těšína. Sbalený foťák, pohorky, náhradní ponožky a svačinu, ale hlavně mnoho očekávání. V Těšíně mám totiž sraz s Andreou a jejím přítelem, místními odborníky na sběr (nejen) medvědího česneku. Je to tady. Předzvěst jara, mávnutí zeleným praporem, start pro všechno, co má klíčit a růst.
     Komentáře
  • Apetit

    Česko na grilu pod taktovkou Pohlreicha: Češi jsou lakomí, nechtějí si koupit kvalitní suroviny, říká. Na co se můžete těšit?

    Před 7 dny
    Na TV Prima startuje 21. března nová show, ve které se bude grilovat jako o život. Deset párů složených z milovníků grilování změří své síly o titul i zajímavou výhru v souboji nad žhavými uhlíky pod přísným dohledem nekompromisní poroty v podání šéfkuchařů Zdeňka Pohlreicha a Martina Svatka.
     Komentáře
  • Apetit

    Z čeho se mele mouka, kterou na co potřebujete a kolik druhů mouky existuje

    Před 8 dny
    Mouka je v západním světě samozřejmou základní surovinou. Stačí zajít do obchodu koupit úhledný balík hladké nebo polohrubé. Zpravidla o ní víc nepřemýšlíme, k dostání je vždy. Jaká je její cesta z pole do regálu obchodů a která se hodí na co? Možná budete překvapeni.
     Komentáře
  • Apetit

    Sladká snídaně i sytá svačina: Připravte si jednoduché a nadýchané lívance z ricotty či tvarohu

    Před 8 dny
    Toužíte po snídani jak z romantického filmu nebo hledáte recept na rychlou a sytou svačinu do školy a do práce? V obou případech vás potěšíme. Ukážeme vám, jak si připravit nadýchané ricottové lívance bez kynutí. I když jste naprostí začátečníci, buďte bez obav. Podle našeho video receptu vše zvládnete levou zadní.
     Komentáře
  • Apetit

    Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak na polevy velvet a rocher

    Před 9 dny
    Možností, jak dodat zákuskům a dortům skvělý finiš, existuje několik. Jednou cestou jsou čokoládové polevy. Mezi nimi má své čestné místo poleva rocher. Ta se vyznačuje tím, že obsahuje lískové ořechy. Jak se připravuje? A k čemu je dobrá neutrální poleva?
     Komentáře
  • Apetit

    Pečte jako naše babičky: Vláčná kefírová buchta k nedělní kávě se doslova rozplývá na jazyku

    Před 9 dny
    Víkendové pečení je disciplína, v které naše babičky excelují. Pekáč plný kynutých buchet. Tažený štrúdl s těstem tenčím než papír. Talíř s voňavou, moučkovým cukrem elegantně poprášenou bábovkou. Plech s vláčnou buchtou přikrytý kostkovanou utěrkou – to jsou ty nejsladší vzpomínky, které má řada z nás spojené s dětstvím.
     Komentáře
  • Apetit

    17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

    Před 10 dny
    Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo studené, všechny chutnají božsky.
     Komentáře
  • Apetit

    Na co v kuchyni použít vepřovou kýtu a k jakým úpravám se hodí

    Před 10 dny
    Jeden z nejlibovějších kusů vepřového masa vyžaduje jemné zacházení. Kuchař Václav Frič poradí, co se dá udělat z vepřové kýty a jak ji v kuchyni použít.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak dlouho nechat kynout těsto na pizzu a jak poznáte dobrou mouku

    Před 10 dny
    Doba potřebná k vykynutí těsta na pizzu je předmětem debat i v její domovině. Záleží totiž na mnoha okolnostech, které vstupují do hry. Mimo jiné je to množství lepku v mouce a okolní teplota.
     Komentáře
  • Apetit

    Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak připravit ovocné zrcadlové glazé

    Před 10 dny
    Polevy jsou nejen efektní a lahodné, ale mají i ochrannou funkci. Brání totiž vysychání zákusků, jejich okorávání, případně uvadání. Vedle zrcadlových polev neboli glazé na bázi čokolády existují ještě ovocná glazé na bázi pektinu. Použít však můžete také polevu rocher nebo velvet, říká mistryně české cukrařiny Helena Fléglová.
     Komentáře
  • Apetit

    K nám se běžně dovážejí staré, tuhé a vyschlé datle. Zkuste datle medjool, rozdíl poznáte hned

    Před 11 dny
    V arabských zemích platí za nejtypičtější sladkost ke kávě a mají i rituální význam. Evropa zase v datlích objevila populární sladidlo. Plody sice představují značnou dávku energie, ale dodávají tělu i řadu vitaminů a minerálních látek. Jak se dají jíst datle a v jakých podobách na ně můžete narazit?
     Komentáře
  • Apetit

    I bez masa to může chutnat skvěle, říká Miluše Makó. Ve své nové kuchařce ukazuje nové úpravy známých surovin

    Před 11 dny
    Miluše Makó je šéfkuchařkou vegetariánské restaurace Green Table. Ačkoli sama vegetariánkou není, při vaření z rostlin zpracovává všechno od kořínků po lístečky. Nedávno vydala kuchařku, která vás naučí nebát se čistě zeleninových jídel.
     Komentáře
  • Apetit

    Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak na lesklou polevu na bázi čokolády nebo kakového másla? Naučte se dokonalé glazé

    Před 12 dny
    Polévání dortů zrcadlovými i jinými polevami není jen trendy, ale i praktické. Brání totiž okorávání a vysychání dezertů. Glazé navíc nádherně vypadají a dort už není nutné příliš zdobit.
     Komentáře
  • Apetit

    Pomeranče, grepy a citrony do salátu i dezertů: Jak obratně a rychle vyfiletovat citrusy

    Před 12 dny
    Na našem jídelníčku se čas od času objeví filety z lososa, pstruha nebo jiné ryby. Už jste si ale zkusili připravit filátka z citrusových plodů? Podle našeho videonávodu to zvládnete hravě. Navíc pro vás máme recept na absoutně dokonalý svěží citrusový salát plný vitaminů a oblíbené francouzské palačinky s pomerančovými filátky.
     Komentáře
  • Apetit

    Zdravé mlsání aneb 7 (ne)sladkých dezertů, které děti zbožňují

    Před 12 dny
    Máte doma malého potomka? Pak jistě víte, že v jeho stravovacích návycích funguje jednoduchá rovnice. Čím sladší pokrm je, tím rychleji zmizí z talíře. Bohužel, jednoduché cukry neprospívají dospělým ani dětem, a tak nezbývá než improvizovat a dosladit dezerty přírodními alternativami.
     Komentáře
  • Apetit

    Neotřelá snídaně v podobě obláčkových vajec. Tradiční francouzský recept zažívá renesanci

    Před 13 dny
    Mysleli jste, že s vejci a slaninou už nic nového nelze vymyslet? Omyl! Sociální sítě nyní žijí obláčkovými vejci (Cloud Eggs nebo Egg Nests). Klasika oděná do nového fotogenického kabátku vám zachutná nejen jako první jídlo dne.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak správně používat alobal. Jak je to s odlišným využitím jeho stran

    Před 13 dny
    Roli hliníkové fólie najdeme asi v každé kuchyni. Alobal je totiž všestrannou pomůckou nejen při pečení nebo grilování, ale také při uchovávání hotových pokrmů. Přemýšleli jste někdy nad jeho dalším použitím? Máme pro vás několik užitečných rad.
     Komentáře
  • Apetit

    Nemusíte letět tisíce kilometrů, stačí zajít do Karlína nebo Vršovic, říká organizátorka. Přichází jarní festival restaurací s etno pokrmy

    Před 14 dny
    Dostat se na Kubu, do Mexika, do Japonska nebo na indický subkontinent? Hračka. Nevěříte? Oblíbená akce ve 44 pražských restaurací s názvem Restaurant Week vás tam dovede. Za jednotnou cenu si můžete pořídit tříchodový zážitek i kulinářskou cestu za hranice.
     Komentáře
  • Apetit

    Jí zdravě, ale už na sebe není tak přísná. Ivana Jirešová si klidně dá pivo nebo jamón

    Před 14 dny
    Herečka Ivana Jirešová, která nyní bojuje v reality show Survivor a podle tipařů aspiruje na vítězku, je dlouholetou milovnicí jógy a zdravého životního stylu. Jestli v drsné reality show vyhraje, se ukáže až časem, ale její jídelníček můžete prozkoumat už teď.
     Komentáře
  • Apetit

    Lievito madre – ‚kvásková matka‘, se kterou bude vaše domácí pečivo nadýchané jako obláček

    Před 14 dny
    Lievito madre nebo také ‚kvásková máma‘ je italský druh kvasu, který vám otevře vrátka do světa nadýchaného bílého pečiva – a to i toho sladkého. Pokud pečete domácí chléb, rohlíky nebo sladká kynutá těsta, tento druh kváskování vás učaruje. Co na lievito madre potřebujete, jak si ho vyrobit a do jakých těst použít?
     Komentáře
  • Apetit

    Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak se dělá čokoládová pěna a jaké typy mousse můžete připravit

    Před 15 dny
    Cukrařina se v 21. století velmi proměnila. Po dezertech se žádá, aby byly lehčí. Důraz se klade na snižování cukru a tuku. Máslové krémy tak často střídají pěnové krémy neboli mousse. Co je mousse a jak ho připravit?
     Komentáře
  • Apetit

    Kuřecí, máslový, holandský, vídeňský či kyjevský: Co všechny řízky spojuje a co stojí za jejich nehynoucí oblibou

    Před 15 dny
    Řízek patří mezi stálice české kuchyně. Na rautech mizí vždycky jako první. Žebříček popularity vedou řízek kuřecí a vepřový, existují ale i další oblíbené varianty. Vždycky by však měly všechny být dozlatova vypečené, šťavnaté, měkké a dokonale obalené.
     Komentáře
  • Apetit

    V Peče celá země se soutěžící museli popasovat s řezy muzikál: Naučte se nejprve dokonalou roládu, jakou umí naše babičky

    Před 16 dny
    Soutěžící v předposlední epizodě pořadu Peče celá země stojí v technické výzvě tváří v tvář řezu s názvem muzikál. Také o muzikálovém řezu slyšíte poprvé? Porotci Josef Maršálek a Míša Landová svou volbou zaskočili i nás v redakci. Dezert se skládá z klasických komponent, přesto dosud unikal naší pozornosti.
     Komentáře
  • Apetit

    Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb Jak dlouho péct drůbež v troubě, aby nebyla vysušená

    Před 16 dny
    Drůbež patří hned po vepřovém k nejoblíbenějšímu masu u nás, ale rozhodně nejsou všechny druhy stejné. Kuřecí se například velmi liší od husího strukturou, způsobem přípravy a nutřičními hodnotami. Jak si vybrat tu správnou pro každého najdete v článku redakce Apetit.
     Komentáře
  • Apetit

    Pohlreichův cukrář Daniele Combi: Je to přísný šéf, ale ví, co chce. V českých cukrárnách mi často nechutná laskonka, říká

    Před 16 dny
    Daniele Combi je šéfcukrářem Cafe Imperiál a online cukrárny Cafe Imperiál Dolce, kterou na konci roku 2023 spustil Zdeněk Pohlreich. Daniele se do Česka přestěhoval z rodné Itálie před dvaceti lety, a Itala v sobě nezapře. Jeho nejoblíbenějším dezertem je panettone.
     Komentáře
  • Apetit

    Solný květ, černá, uzená nebo himálajská sůl: K čemu je využít a která je nezdravější

    Před 17 dny
    Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou černou, růžovou, mořskou či uzenou sůl.
     Komentáře
  • Apetit

    Glosa Kristíny Nemčkové: Dvě třetiny ceny za rondon mi byly strženy hned z první výplaty, každodenní praní a žehlení mi ubíralo dvě hodiny spánku

    Před 17 dny
    Vítězka soutěže MasterChef Kristína Nemčková sbírá zkušenosti v zahraniční, nyní pracuje jako sous chef v nejlepší restauraci světa Geranium v Dánsku. Pro Apetit píše o trendech ve světě. Tentokrát se zamýšlí nad uniformou pro kuchaře - rondonem.
     Komentáře
  • Apetit

    Zdravá a rychlá snídaně, která dodá energii na celé dopoledne: Zkuste vločkovou kaši přes noc, která se připraví skoro sama

    Před 18 dny
    Ovesná kaše má v podání Lucky Kubrové úplně nový rozměr! Je libo vločky à la mrkvový dort, snickers nebo borůvkový koláč? Vydatnou, zdravou a bohatou snídani navíc připravíte za pouhých pár minut.
     Komentáře
  • Apetit

    Zdravá a rychlá snídaně, která dodá energii na celé dopoledne: Zkuste vločkovou kaši přes noc, která se připraví skoro sama

    Před 18 dny
    Ovesná kaše má v podání Lucky Kubrové úplně nový rozměr! Je libo vločky à la mrkvový dort, snickers nebo borůvkový koláč? Vydatnou, zdravou a bohatou snídani navíc připravíte za pouhých pár minut.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak oloupat a jíst granátové jablko: Jde to snadno a bez nepořádku v kuchyni

    Před 18 dny
    Nevíte si rady s granátovým jablkem, a tak ho raději ani nekupujete? To je velká škoda, protože uvnitř ukrývá chutná semínka, která jsou plná vitamínů a svou červenou barvou rozzáří každé jídlo. Jak oloupat granátové jablko, aby růžová semínka nebyla po celé kuchyni a šťáva z nich nevytekla? Poradíme v článku a názorně také ve videu.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak oloupat a jíst granátové jablko: Jde to snadno a bez nepořádku v kuchyni

    Před 18 dny
    Nevíte si rady s granátovým jablkem a tak ho raději ani nekupujete? To je velká škoda, protože uvnitř ukrývá chutná semínka, která jsou plná vitamínů a svou červenou barvou rozzáří každé jídlo. Jak oloupat granátové jablko aby růžová semínka nebyla po celé kuchyni a šťáva z nich nevytekla? Poradíme v článku a názorně také ve videu.
     Komentáře
  • Apetit

    Sníst 60 portugalských koláčků bylo těžší než erotické scény, říká Emma Stone o natáčení filmu Chudáčci

    Před 19 dny
    Sympatická Emma Stone patří k nejúspěšnějším herečkám Hollywoodu a v současnosti září především ve filmu Poor Things neboli Chudáčci řeckého režiséra Yorgose Lanthimose, za který sklízí prestižní nominace i ocenění. Proč se jí během natáčení chtělo zvracet? A na jakou svačinu nedá skoro denně dopustit?
     Komentáře
  • Apetit

    Chcete si doma připravit čerstvé klíčky a chybí vám potřebné klíčící vybavení? Zkuste trik s tetrapakovou krabicí!

    Před 19 dny
    Klíčky jsou nejen chutnou ozdobou, ale zejména nutričně bohatou součástí pestrého jídelníčku. Ochutnejte luštěniny a zeleninu v rozpuku i bez klíčícího vybavení. Poradíme vám, jak si vystačit s tetrapakovým obalem.
     Komentáře
  • Apetit

    Chcete si doma připravit čerstvé klíčky a chybí vám potřebné klíčící vybavení? Zkuste trik s tetrapakovou krabicí!

    Před 19 dny
    Klíčky jsou nejen chutnou ozdobou, ale zejména nutričně bohatou součástí pestrého jídelníčku. Ochutnejte luštěniny a zeleninu v rozpuku i bez klíčícího vybavení. Poradíme vám, jak si vystačit s tetrapakovým obalem.
     Komentáře
  • Apetit

    Pokud milujete lososa, musíte vyzkoušet gravlax. Tuhle skandinávskou pochoutku zvládne připravit každý

    Před 20 dny
    Milujete lososa a ještě jste nezkoušeli gravlax? Je načase to změnit. Skandinávská delikatesa ze syrového lososa je totiž vynikající způsob, jak si na tomto lahodném a výživném rybím masu pochutnat. A navíc, jak uvidíte v našem video návodu, jde o velmi jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý!
     Komentáře
  • Apetit

    Pokud milujete lososa, musíte vyzkoušet gravlax. Tuhle skandinávskou pochoutku zvládne připravit každý

    Před 20 dny
    Milujete lososa a ještě jste nezkoušeli gravlax? Je načase to změnit. Skandinávská delikatesa ze syrového lososa je totiž vynikající způsob, jak si na tomto lahodném a výživném rybím masu pochutnat. A navíc, jak uvidíte v našem video návodu, jde o velmi jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý!
     Komentáře
  • Apetit

    Osolený šálek? Nepatrné množství soli v čaji zmírní jeho hořkost, zjistila vědkyně. Inspirací jí byl tisíciletý čínský rukopis

    Před 20 dny
    Mnozí z nás si nedovedou představit ráno bez šálku kávy nebo lahodného čaje. Co kdybychom vám ale řekli, že si čaj můžete ozvláštnit špetkou soli? Doporučení, které vzešlo ze starých čínských textů a vědeckých poznatků americké profesorky chemie, aktuálně hýbe nejen Velkou Británií.
     Komentáře
  • Apetit

    Osolený šálek? Nepatrné množství soli v čaji zmírní jeho hořkost, zjistila vědkyně. Inspirací jí byl tisíciletý čínský rukopis

    Před 20 dny
    Mnozí z nás si nedovedou představit ráno bez šálku kávy nebo lahodného čaje. Co kdybychom vám ale řekli, že si čaj můžete ozvláštnit špetkou soli? Doporučení, které vzešlo ze starých čínských textů a vědeckých poznatků americké profesorky chemie, aktuálně hýbe nejen Velkou Británií.
     Komentáře
  • Apetit

    Manželé se pustili do podnikání s medem a otevřeli si medárnu na zámku: Včelařit u nás začal můj děda, říká Robert

    Před 21 dny
    Kdo má rád med, neodolá. Zámecká medárna Medoo v Šilheřovicích u Ostravy z něj vyrábí sladkosti, ale také slané produtky, třeba trhané maso či paštiky. Stojí za ní manželé Chlebišovi.
     Komentáře
  • Apetit

    Manželé se pustili do podnikání s medem a otevřeli si medárnu na zámku: Včelařit u nás začal můj děda, říká Robert

    Před 21 dny
    Kdo má rád med, neodolá. Zámecká medárna Medoo v Šilheřovicích u Ostravy z něj vyrábí sladkosti, ale také slané produtky, třeba trhané maso či paštiky. Stojí za ní manželé Chlebišovi.
     Komentáře
Reklama