Zavřít
Apetit

Apetit

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Apetit
  • Apetit

    Dezerty, které pamatují socialismus. Zamlsejte si bez výčitek jako za mlada

    Před 5 hodinami
    Stejně jako v módě i ve světě cukrařiny se střídají různé trendy a módní vlny. Z Ameriky k nám před časem pronikla obliba nazdobených cupcaků, z Francie se rozšířily pastelově zbarvené makronky. Jakkoli jsou tyto dnes populární dezerty krásné, chutné a efektní, občas máme chuť se nostalgicky ohlédnout po jistotách, které provázely naše dětství. Držte si klobouky, jsou tu ty nejlepší retro dezerty.
     Komentáře
  • Apetit

    Turecká kuchyně není jen kebab. Které recepty z Turecka prosluly po celém světě?

    Před 7 hodinami
    Když se mluví o typickém tureckém jídle, mnohým se pravděpodobně vybaví proslulý kebab. Jenže turecká kuchyně má spoustu receptů a jídel, která může nabídnout!
     Komentáře
  • Apetit

    Geniální suflé cheesecake je hitem internetu. Potřebovat budete jen tři ingredience

    Před 11 hodinami
    Dobu zkracování sice hlásaly už Hrabalovy Postřižiny, ale zjednodušování, zkracování a ulehčování je celosvětovým trendem i dnes! Projevuje se všude, především však na receptech na sociálních sítítch, které se doslova předhání v použití co nejmenšího množství surovin. Tentorkát se podíváme na zoubek suflé cheeseacku, který je inspirovaný japonskými lívanečky fuwa fuwa.
     Komentáře
  • Apetit

    Husího sádla se nezbavujte. Jak můžete zdravý husí tuk využít?

    Před 1 dnem
    Koupili jste tučnější husu a zůstalo z ní hodně sádla? Možná se vám bude hodit několik tipů, jak husí sádlo využít!
     Komentáře
  • Apetit

    Jak to, že Penélope Cruz vypadá skoro v 50 božsky? Prozradila svůj jídelníček, který zní skvěle

    Před 1 dnem
    Přezdívá se jí španělská kouzelnice nebo také Madonna z Madridu. I před padesátkou je stejně krásná, jako když se v šestnácti letech poprvé objevila ve filmu s názvem Šunka, šunka. Je právě tenhle masný produkt oblíbené jídlo Penélope Cruz?
     Komentáře
  • Apetit

    Vyzkoušeli jsme bizarní způsob přípravy míchaných vajec. Jsou skvělá a ocení je ti, kteří hlídají tuk

    Před 1 dnem
    Krémová, hedvábná, žádné suché cucky! Připravit dokonalá míchaná vejce není jen tak. K výsledku však vede více cest. Připravit je můžete klasickým způsobem, anebo také v kávovaru či ve vodním víru. Právě tyto varianty vyzkoušela naše redaktorka Katka Kočičková.
     Komentáře
  • Apetit

    Tradiční maďarská polévka Jókai bableves: Prostá polévka, kterou připravíte k večeři raz dva

    Před 2 dny
    Maďarský buditelský spisovatel Jókai pocházel z Komárna a miloval tuhle polévku, nyní zvanou Jókai bableves, která dodnes patří mezi desítku nejoblíbenějších maďarských jídel. Pojďte si ji s námi připravit.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak upéct nejlepšího beránka? Upečte ho po francouzsku s jablky nebo zkuste českou klasiku z tvarohového těsta

    Před 2 dny
    Velikonoční beránek je jednou z věcí, která by na velikonočním stole rozhodně neměla chybět, ať už jako roztomilá dekorace nebo tradiční moučník. Prozradíme vám pár tipů a triků, které vám pomohou s jeho přípravou, aby se vám beránek povedl co nejlépe, a nejen krásně ozdobil stůl, ale také dobře chutnal.
     Komentáře
  • Apetit

    Michaela se snaží vyznat na maďarském tržišti Jó napot. Je to jako v jiném světě, domů jsem omylem přivezla kohouta

    Před 2 dny
    Co všechno nakoupíte na farmářských trzích v Maďarsku a jak moc se liší od těch českých? Lokálním tržištěm v maďarském městě Eger vás provede Michaela Romanová.
     Komentáře
  • Apetit

    Je na lačno zdravější káva, nebo čaj? Aneb co dělá vašemu žaludku lépe

    Před 2 dny
    K pořádné snídani patří také nápoj. Studený pomerančový džus nemusí každému dělat dobře na žaludek, často volíme mezi kávou a čajem, případně si dáme obojí. Jaký z těchto nápojů je pro tělo prospěšnější? Pojďme se podívat na účinky kofeinu detailněji.
     Komentáře
  • Apetit

    Škola vaření: Připravte si skvělou cibuládu, hodí se ke klobáse s kaší i do toustu

    Před 3 dny
    Cibulové zavařeniny neboli cibulády se skvěle hodí ke grilovanému nebo pečenému masu. Vydrží několik týdnů a v pěkných skleničkách je můžete rozdávat jako jedlé dárky.
     Komentáře
  • Apetit

    Zachraňte Gwyneth, hladoví. Fanoušci tvrdí, že má poruchu příjmu potravy

    Před 3 dny
    Gwenyth Paltrow se nedávno svěřila se svými stravovacími návyky v podcastu The Art of Being Well. Moderátorovi řekla, že si jako první věc do žaludku dává až v poledne kávu a obědvá vývar z kostí. Svým skromným jídelníčkem vzbudila vzbudila vlnu nevole.
     Komentáře
  • Apetit

    Jarní tajemství babiček: Petrklíč funguje na mnoho otravných nemocí

    Před 3 dny
    Malé žluté květy oznamují příchod jara a zdobí louky, háje a okolí pěšinek. Jejich estetická hodnato ovšem není vším, co by člověk mohl obdivovat na této vytrvalé bylince. O jejích zdravotních benefitech si můžete přečíst v článku redakce Apetit.
     Komentáře
  • Apetit

    Francouzká kytice bouquet garni, která z každého jídla udělá zážitek

    Před 3 dny
    Kytice se k dochucení používaly už ve středověku, francouzští kuchaři jim podlehli až ve století sedmnáctém. Traduje se, že tehdy nesvazovaly provázkem jako dnes, ale vkládali je do kousků slaniny. Lahodná kombinace!
     Komentáře
  • Apetit

    Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den 16. díl: Vařte za pár korun, ale přesto chutně a výživně!

    Před 3 dny
    Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
     Komentáře
  • Apetit

    Upečte si vlastní croissant, surovin stačí málo

    Před 4 dny
    Zatoužili jste někdy najít dokonalý recept a připravit si vlastní máslový croissant? My rozhodně ano! Ačkoli se to nezdá, připravit těsto na croissant není raketová věda. Vlastnoruční voňavý croissant můžete rovnou upéct třeba s párkem či nutelou nebo pudinkem, po upečení jej obložit jako sendvič nebo se do něj zakousnout u hrnku kávy. Možností je spousty, s námi svedete všechny!
     Komentáře
  • Apetit

    Retro menu ve stylu 90. let: 10 jídel, která vám navodí příjemný pocit

    Před 5 dny
    Když se řekne kuchyně devadesátých let, každému se vybaví něco jiného. Všichni se ale pravděpodobně shodneme na kuřeti s broskví. Na menu se často promítala touha dohnat západ, začaly se objevovat steaky, burgery a hranolky se podávaly snad ke každému jídlu. Nesměl ale chybět ani španělský ptáček, smažený sýr či poctivý zmrzlinový pohár s deštníčkem.
     Komentáře
  • Apetit

    16 skvělých receptů na hráškovou polévku

    Před 5 dny
    Hrášková polévka je svěží a jarní varianta hrachové, kterou máme spíše spojenou se zimou. Hrášek můžete použít mražený a do 30 minut máte polévku, kterou oslníte každou návštěvu. Zkuste ji posypat sedmikráskami, vložit do ní uzeného lososa nebo zakysanou smetanu. Variant existuje opravdu mnoho.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na nejlepší míchaná vejce radí Pecina, Pavleje a Pavala

    Před 5 dny
    Krémová, hedvábná, žádné suché cucky! Připravit dokonalá míchaná vejce není jen tak. K výsledku však vede více cest. Oslovili jsme několik osobností a zeptali se na jejich metodu. Dva nezvyklé postupy jsme také vyzkoušeli.
     Komentáře
  • Apetit

    Takhle se vaří tradiční kung pao. Jídlo, které stojí pár korun a zvládne ho každý

    Před 6 dny
    Kung pao, známé také jako gong bao, je oblíbené sečuánské jídlo, které si získalo celosvětovou popularitu díky jedinečné kombinaci koření a chutí. Pokrm pochází z čínské provincie Sečuán a stal se základním jídlem v mnoha čínských restauracích po celém světě.
     Komentáře
  • Apetit

    Víkendové houbaření už v březnu? Poznejte vynikající smrže a kačenky

    Před 6 dny
    Houby rostou po celý rok, některé i v zimě. Pravá houbařská sezóna však startuje podle počasí v březnu nebo v dubnu. Patříte, stejně jako většina národa, k vášnivým houbařům? S prvními paprsky jarního slunce totiž můžeme přivítat i vynikající houby: smrže a kačenky.
     Komentáře
  • Apetit

    Víkendové úsporné pečení díl 10.: Sladké recepty jako od našich babiček

    Před 6 dny
    Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem, který pečivu dodá vláčnost. Jdeme na to?
     Komentáře
  • Apetit

    Štrúdl znají všichni. Vyzkoušeli jste už ale jablka na slano?

    Před 7 dny
    Urodilo se vám hodně jablek a nevíte, co s nimi? Nebo jste si donesli košík plný šťavnatých plodů z trhu, ale jablečné koláče, štrúdl i jablečný kompot už vám trochu zevšedněly? Co takhle dát si jablka s pořádným kusem masa, v salátu nebo polévce? Je to lahůdka. Sladká chuť podpoří tu slanou a navzájem se skvěle doplňují. Vybrali jsme pro vás naše oblíbené recepty.
     Komentáře
  • Apetit

    Restaurace nabízí jídlo zdarma hostům s váhou nad 158 kg. Čelí kritice

    Před 7 dny
    Vlnu nevole majitelé podniku zvedli hlavně potom, co přišli s akcí pro obézní lidi jídlo zdarma. Na sociálních sítích se šíří videa, na nichž lidé trpící obezitou stojí před restaurací frontu.
     Komentáře
  • Apetit

    10 receptů na poctivý hovězí guláš: Klasický hospodský i s krustou

    Před 7 dny
    Hovězí guláš, to je klasika české kuchyně. Každý ho dělá trochu jinak, ale ten pocitvý hospodský má svůj daný postup. Rychlé vaření mu neprospívá, na guláš si pár hodin vymezte. Cibulový základ musí být co nejtmavší a maso se rozpadat na jazyku.
     Komentáře
  • Apetit

    Darina se zúčastnila natáčení Pohlreichova souboje, teď nedopne kalhoty

    Před 7 dny
    V televizi Nova odstartoval pořad, kde soutěží nejlepší restaurace Česka. Redaktorka Darinka byla při natáčení a následně navštívila tři z postupujících. Apetit tak přináší malou ochutnávku jejich menu, protože koukat na pořad o vaření o hladu by bylo utrpení.
     Komentáře
  • Apetit

    Obědy stojí miliardy, děti je vyhazují. Inspirací bude bufet z Tanvaldu

    Před 8 dny
    Systém školního stravování v České republice je potřeba změnit, upozorňuje iniciativa Skutečně zdravá škola. Kvůli vyhlášce totiž musí být každému dítěti vydaná určitá gramáž porce, děti ale jídlo vyhazují. Podle průzkumu by stačilo zavést bufetovou formu.
     Komentáře
  • Apetit

    Dieta Renée Zellweger: Jak přibírala a hubla filmová Bridget Jones?

    Před 8 dny
    Sympaťačka Bridget Jones, vraždící tanečnice Roxie Hart z muzikálu Chicago nebo Oscarem ověnčená Judy – tyto a spoustu dalších rozmanitých postav ztvárnila hollywoodská herečka Renée Zellweger. Její život doprovázalo nezdravé řízené příbírání na váze i rychlé hubnutí. Jak to zvládala?
     Komentáře
  • Apetit

    Konec viscerálnímu tuku:7 zdravých sacharidů, za které vám tělo poděkuje

    Před 8 dny
    Odborníci na výživu v posledních letech sacharidy označují jako hlavního viníka nadváhy a obezity. Sacharidy jsou přitom téměř ve všem, co máte rádi, a tělo je navíc potřebuje k výrobě energie. Všechny sacharidy ale nejsou pro tělo zhmotněním zla... Jakými potravinami prokážete své kondici nejlepší službu?
     Komentáře
  • Apetit

    9 nejlepších receptů na rajskou omáčku

    Před 8 dny
    Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Někdo ji má zprotivenou školní jídelnou, ale přitom jde o skvělé jídlo, které neodolatelně voní po perníku a novém koření.
     Komentáře
  • Apetit

    Ukrajinský šéfkuchař bojuje proti Rusku borščem

    Před 9 dny
    Pokud se nechcete s Jevhenem Klopotenkem dostat do křížku, neříkejte mu, že boršč je jen jídlo. Polévka z řepy a masa je pro něj ztělesněním všeho, za co Ukrajina bojuje. Po roce války s Ruskem využívá ukrajinský šéfkuchař polévku jako výzvu k zachování ukrajinské identity.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na jarní detox podle čínské medicíny: Co jíst pro očistu střev?

    Před 9 dny
    Podle tradiční čínské medicíny se období vhodné pro jarní očistu odehrává mezi 14. únorem a 26. dubnem. V tomto období doporučuje zaměřit svou pozornost na játra, krev a střeva a věnovat jim péči, která je pročistí a povzbudí jejich činnost. Proto je skvělý nápad dopřát si detoxikační kúru.
     Komentáře
  • Apetit

    Bleskové sladké chlebíčky, do kterých spotřebujete zbytky z kuchyně

    Před 9 dny
    Zvládne je každý začátečník, protože jsou velmi jednoduché, ale zaroveň si na nich skvěle pochutnáte. Zařaďte do svého cukrářského repretoáru sladké chlebíčky, které se vám budou hodit kdykoliv vás přepadne nečekaná chuť na sladké. Navíc do nich můžete přihodit suroviny, které už vám delší dobu leží ve spíži.
     Komentáře
  • Apetit

    Pohlreich bude mít nový podnik. Tentokrát nepůjde o restauraci

    Před 10 dny
    Zdeňek Pohlreich po právu patří k ikonám české gastronomie. Vede tři restaurace, píše a vydává kuchařky, produkuje televizní pořady a v současné době ho můžeme vidět v novém pořadu, v němž hledá nejlepší restauraci v Česku. V podcastu Čestmíra Strakatého navíc prozradil, že chystá nový podnik – cukrárnu Dolce by Imperial.
     Komentáře
  • Apetit

    Retro design kuchyní: Nevkus nebo příjemný závan minulosti?

    Před 10 dny
    Lidé se snaží vnést do svých domovů nádech nostalgie, proto je v posledních letech retro design stále populárnější. Výjimkou nejsou ani kuchyňské linky a spotřebiče, díky nimž kuchyně působí jako byste se ocitli v hollywoodském filmu 60. let.
     Komentáře
  • Apetit

    Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den 15. díl: Vařte za pár korun, ale přesto chutně a výživně!

    Před 10 dny
    Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
     Komentáře
  • Apetit

    Bršlice, ptačinec nebo kokoška: Posbírejte na procházce léčivé byliny

    Před 11 dny
    Vyrazte ven do přírody a přineste si zelenou kytici, ze které připravíte samé dobroty. Seznámíme vás i s méně známými druhy rostlin, kterými snadno a rychle obohatíte jarní jídelníček.
     Komentáře
  • Apetit

    Francesinha: Podivný sendvič se zvláštní omáčkou, který milují v Portu

    Před 11 dny
    Francesinha, v portugalštině „malá Francouzka“, je sendvič, který vás zbaví hladu dokonale. Nepředstavujte si ovšem tradiční svačinku, s níž můžete brázdit ulice Porta. Spíš se jedná o sváteční oběd místních a gastronomický cíl mnoha turistů. Jak získal své jméno a co se skrývá ve speciální omáčce, která nikdy nesmí chybět?
     Komentáře
  • Apetit

    Připravte si domácí ochucenou majonézu, možností je celá řada

    Před 12 dny
    Jemnou chuť a konzistenci majonézy nic nenahradí. Když ji pokaždé jinak ochutíte, uvidíte, jak širokou paletu omáček můžete získat.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak si připravit karamelové mléko? Španěský dezert vám učaruje

    Před 12 dny
    Sladkou karamelovou polevu dulce de leche můžete nakapat na pečivo, použít jako náplň do dortu či polevu na brownies nebo z ní vytvořit třeba luxusní zmrzlinu. I když vám ze surovin na přípravu na dulce de leche postačí jen plechovka kondenzovaného mléka, samotná příprava vyžaduje čas a trpělivost. S námi to ale hravě zvládnete.
     Komentáře
  • Apetit

    Rozhovor s Pohlreichem: Do 3hvězdičkové restaurace už radši nechodím

    Před 12 dny
    Zdeňek Pohlreich po právu patří k ikonám české gastronomie. Vede tři restaurace, píše a vydává kuchařky, produkuje televizní pořady a v současné době natáčí nový pořad, v němž hledá nejlepší restauraci v Česku.
     Komentáře
  • Apetit

    Pohlednice z Lucemburku:Jana se zamilovala do učitele s italskými kořeny

    Před 13 dny
    Provdala se za místního šéfkuchaře, od něhož se začala učit místní speciality a kterému na oplátku vaří českou zelňačku a kachnu.
     Komentáře
  • Apetit

    Víkendové úsporné pečení: Tři recepty včetně babiččina jablečného koláče

    Před 13 dny
    Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem, který pečivu dodá vláčnost. Jdeme na to?
     Komentáře
  • Apetit

    5 triků pro dokonalý domácí hamburger: Proč začínat vždy stejně?

    Před 14 dny
    Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský zážitek.
     Komentáře
  • Apetit

    Vědci zjistili, jaká dieta ve správný čas prodlužuje život

    Před 14 dny
    Podle výzkumu vědců z University of Texas Southwestern Medical Center zveřejněném v časopise Science je klíčem k delšímu životu stravování pouze v době, kdy jsme aktivní – tedy přes den. Pokračují tak ve studiích, které probíhají už desítky let.
     Komentáře
  • Apetit

    11 skvělých receptů, jak připravit brambory na sladko

    Před 14 dny
    Vyzkoušejte brambory na sladko v tradičních i méně známých receptech, kde byste je třeba ani nečekali. Naučíme vás, jak na dokonalé bramborové těsto. Máme také spoustu tipů, jak z něj vykouzlit skvělé pokrmy z vařených brambor – od šišek přes taštičky a knedlíky až po natřásanku.
     Komentáře
  • Apetit

    25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut

    Před 15 dny
    Použít můžete ovoce, které má vaše partnerka nejradši. Pohár je velice efektní, chutný a jeho sestavení nezabere více než 15 minut.
     Komentáře
  • Apetit

    KVÍZ: Znáte dobře hitovky ze školních jídelen?

    Před 15 dny
    Když se řekne školní jídelna, každému se vybaví nějaká ta „pochoutka“, kterou dodnes nemůže pozřít. Ať už je to koprová omáčka, hrachová kaše nebo rýžový nákyp. Pod článkem najdete kvíz, ve kterém si můžete svoje znalosti jídel ze školní jídelny ověřit a zavzpomínat na staré časy!
     Komentáře
  • Apetit

    Atlas chutí označil chléb namočený v mléce za běžnou slovanskou snídani

    Před 15 dny
    Je toto prosté jídlo opravdu tradiční snídaní slovanských národů? A znají ho i jinde ve světě? Světový cestovatelský gastro průvodce Taste Atlas píše, že jde spíše o jídlo starších generací.
     Komentáře
  • Apetit

    Potraviny, které jedí nejdéle žijící lidé: Jídelníček ‚modrých zón‘

    Před 16 dny
    Nikdo vám nezaručí, že budete žít díky vyvážené stravě dlouho. Pravda je ale taková, že existuje mnoho vědeckých studií, které se zabývají potravinami a jejich vlivem na dlouhověkost. Tak proč je nezařadit do jídelníčku? Když nic jiného, vašemu zdraví určitě prospějí.
     Komentáře
  • Apetit

    Zkuste kouzlo britských masových koláčů: od seriozních po kuriozní

    Před 16 dny
    Koláčky plněné hovězím, vepřovým nebo skopovým masem namísto ovoce nejsou pro Brity nic zvláštního. Naopak, ve Spojeném království jsou masové koláče snad ještě populárnější než ty sladké a jsou také naprosto nedílnou součástí slavností i tradic. Někdo preferuje klasiku v podobě Shepherd's Pie, někdo si zase rád pochutná na koláči s hlavičkami a ocásky sardelí.
     Komentáře
  • Apetit

    Dieta podle Jane Austen: Proč její románové hrdinky netloustnou?

    Před 16 dny
    Jane Austenová, slavná anglická spisovatelka 18. století, ve svých románech líčí romantické zápletky odvážných emancipovaných hrdinek a kritizuje tehdejší patriarchální zvyklosti. Věděli jste ale, že se v jejích textech dá najít i klíč k udržitelnému zdravému stravování?
     Komentáře
  • Apetit

    Kyselica: sytá a bohatá polévka, jejíž příprava nikoho nezruinuje

    Před 17 dny
    Základem každé kyselice je kysané zelí, anglická slanina, klobása, brambory a zakysaná smetana. V některých domácnostech se dříve kyselica podávala pravidelně na oběd, k večeři i k snídani. Přidává se do ní sladká paprika, díky které má polévka oranžovou barvu. Někteří ji možná znají pod názvem zelňačka.
     Komentáře
  • Apetit

    Milujete těstoviny? Vybírejte ty ze semoliny, radí výživová specialistka

    Před 17 dny
    Těstoviny jsou nedílnou a oblíbenou součástí každé domácnosti. Zasytí nás a uvaříme je snadno a rychle. Už jste zkoušeli ty ze semolinové mouky? Vynikají především svou chutí a ocení je také ti, které zajímá zdravá strava i redukční dieta.
     Komentáře
  • Apetit

    Těstovinové večeře na týden: Vydatná polévka, bleskový kuskus a další

    Před 17 dny
    Dát si těstoviny pětkrát jinak neznamená jen uvařit pět druhů italské pasty s pěti různými omáčkami. Těstoviny se jedí po celém světě, a tak do nich kromě pilířů italské kuchyně patří také severoafrický kuskus, asijské rýžové nudle či naše nočky.
     Komentáře
  • Apetit

    Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den 14. díl: Vařte za pár korun, ale přesto chutně a výživně!

    Před 17 dny
    Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
     Komentáře
  • Apetit

    11 otázek pro šéfkuchaře Christiana Chu: Naší budoucností je robot

    Před 17 dny
    Pražská fine diningová restaurace Levitate vždy přitahovala pozornost lidí, kteří hledají v gastronomii něco neobvyklého. Její šéfkuchař Christian Chu se nebojí netradičních kombinací chutí a originálního servírování. Nyní bude hranice gastronomie posouvat ještě dál, tentokrát s konceptem bizarní kuchyně.
     Komentáře
  • Apetit

    Česká klasika: Bramborák po každé jinak na osm netradičních způsobů

    Před 18 dny
    Jedno z nejoblíbenějších jídel vděčí za svou popularitu především skutečnosti, že není náročné na suroviny ani na přípravu. V zásadě stačí pouze brambory, česnek, sůl a dobrá pánev. Na druhou stranu způsobů, jak bramborák obměnit, vylepšit nebo pozvednout, existuje bezpočet. O některé se s vámi podělíme.
     Komentáře
  • Apetit

    Upečte si jarní kuře. Tradiční vs svěží varianta

    Před 18 dny
    Kuře v hlavní roli je vždy skvělý nápad. I úplně jednoduše pečené, jen osolené a pokladené máslem, se zlatavou kůrčičkou a šťavnatým masem, chutná přímo božsky a může být dokonalým rodinným obědem nebo velkolepou hostinou pro přátele. Upečte si jedno třeba už dnes večer.
     Komentáře
  • Apetit

    Magické účinky léčivého medvědího česneku: Usnete díky němu jako dítě

    Před 18 dny
    Medvědí česnek dostal svůj název údajně podle toho, jak moc jeho cibulky chutnají po probuzení ze zimního spánku medvědům. Do jídelníčku lidí se také dostal pro svou jedinečnou chuť, ale i proto, že má blahodárné účinky na lidský organismus. Pojďme si o nic něco povědět.
     Komentáře
Reklama