Zavřít
Vím, co jím

Vím, co jím

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Vím, co jím
  • Vím, co jím

    De Quervainova nemoc: Bolest ruky a zápěstí trápí nejen maminky

    Před 1 dnem
    Máte doma miminko a krom radosti z něj vás trápí bolesti na zevní straně palce nebo zápěstí? Bolí vás jakékoliv uchopení děťátka nebo předmětu a ruka se zdá být oteklá a na dotek bolestivá? Nejste v tom sama, může se jednat o de Quervainův syndrom, častý stesk čerstvých maminek.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Křupavé karbanátky z dýně a červené čočky s tvarohovým dipem

    Před 3 dny
    Přinášíme vám skvělý tip, jak využít sezónní dýni a červenou čočku v chutném a zdravém pokrmu. Naše křupavé karbanátky jsou plné bohatých chutí a k dokonalosti je dovede osvěžující tvarohový dip. Tento recept je ideální nejen pro vegetariány, ale ocení ho každý, kdo hledá nový způsob, jak do svého jídelníčku začlenit více zeleniny a luštěnin.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Co bylo v oční chirurgii před 30 lety nepředstavitelné, je dnes každodenní rutina

    Před 4 dny
    Oční medicína je jedním z oborů, ve kterých došlo za 30 let k převratnému pokroku. Ten se týká především rozvoje mikrochirurgické techniky, moderních materiálů, technického vybavení, ale i diagnostických a léčebných postupů. Díky přechodu k ambulantním výkonům mohlo u nás dojít k nebývalému rozvoji očních klinik, které patří k evropské špičce.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Trápí vás nadýmání a plynatost? Pomoc najdete v bylinkách

    Před 5 dny
    Nadýmání vzniká nadměrným nahromaděným plynů v trávicím traktu. Z velké části jej mají na svědomí bakterie v tlustém střevě. Nadměrná plynatost či nadýmání se mohou být důsledkem některého onemocnění nebo se objevit jen po určité dietní chybě. Na pomoc si v takovém případě můžeme přizvat bylinky, které prospějí samotnému procesu trávení a často si poradí i se zmírněním plynatosti.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Potravinové pasti: 10 běžných jídel, která se zdravě jen tváří

    Před 8 dny
    Některé potraviny se na první pohled tváří zdravě, ale opak může být pravdou. Výrobci potravin umí své nezdravé potraviny označit tak, aby na nás působily nejen chutně, ale i zdravě. Jíme je a máme pocit, že děláme to nejlepší pro své zdraví. Přitom si v mnoha případech ubližujeme a tělu dáváme naprosto nevýživné jídlo.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Chůze po schodech zlepší kondici. Vyzkoušejte i 5 účinných cviků

    Před 9 dny
    Než příště nastoupíte do výtahu, zkuste se zamyslet, zda byste těch několik pater nezvládli vyjít. Chůzi po schodech často jako formu fyzické aktivity přehlížíme, přestože je to jednoduchý a efektivní způsob, jak se udržovat v kondici. A nejen to!
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Perníkový koláč se švestkami

    Před 10 dny
    I malý kousek tohoto koláče vám dokáže rozjasnit den. Perník je tradičně plný chutí a kořeněných sladkých vůní, v našem podání navíc doplněn o šťavnaté sladkokyselé švestky. Tomu zkrátka nejde odolat. A pokud i u vašich dětí patří perník mezi top moučníky, pak vám ručíme za to, že s tímto receptem doma jednoznačně zabodujete.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Burčák s chutí podzimu

    Před 11 dny
    Nadcházející podzim s sebou přináší nejen padající listí, nižší teploty a vlny nachlazení a viróz, ale je také obdobím očekávaných sklizní. Mnozí se těší zejména na vinobraní a někteří si tuto roční dobu nedovedou představit bez lahodného burčáku.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Kontrola porcí – dobrý sluha, ale špatný pán

    Před 12 dny
    Asi každý někdy přemýšlel nad porcí svého jídla. Je dostatečně velká, nebo až příliš? Kontrola porcí nám může pomoci, ale neměla by nikdy ovládnout náš život. Kdy má tedy smysl velikost porce kontrolovat a kdo by to naopak řešit neměl?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jíme bezpečně: Nákazy z potravin hrozí po celý rok

    Před 15 dny
    Riziko nákaz z potravin si spojujeme s dovolenými v exotických zemích nebo s grilováním. Pravdou ale je, že i když s končící letní sezonou některé nevhodné aktivity omezíte, nákazy mohou hrozit dál. Onemocnění se pak může projevit v podobě průjmu, horečky a křečí v břiše, splést si ho ale můžete i s běžnou chřipkou.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Osvobození z tělocviku kvůli skolióze? Fyzioterapeuti to vidí jinak

    Před 16 dny
    Vadné držení těla, ochablé břišní a zádové svalstvo nebo vychýlená páteř. Problém až třetiny školáků u nás. A stejně jako roste počet dětí se skoliózou, narůstá také počet omluvenek ze školního tělocviku. Přitom, jak upozorňují fyzioterapeuti, právě tyto děti potřebují pravidelný pohyb ze všech nejvíc.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Chilli con carne - chutný a vyvážený pokrm oblíbený po celém světě

    Před 17 dny
    Chilli con carne je pikantní, dušená lahůdka plná masa, fazolí, rajčat a koření. V našem podání chuťově vychytaná a nutričně vyvážená. Navíc je to jídlo z jednoho hrnce, takže odpadá následné mytí hromady nádobí. Jednoduše recept, který potěší.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    5 kroků, jak se zbavit problémů s hemoroidy

    Před 18 dny
    Svědění, pálení, řezání a otok konečníku. To jsou typické příznaky hemoroidálního onemocnění, se kterým se setkalo mnoho z nás. Často ho provází i krvácení různé intenzity od drobného zašpinění toaletního papíru až po kapky krve. Jak dostat problémy s hemoroidy pod kontrolu? Mastmi, léky, lepším jídelníčkem a pohybem.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Co (ne)má rád žlučník: Jak se stravovat při potížích se žlučníkem

    Před 19 dny
    Žlučníkové kameny nebo žlučníkový záchvat nejsou zdaleka ojedinělými zdravotními problémy, spíše naopak. Na co se zaměřit preventivně, abychom obtížím předešli a jak se stravovat, když už se s onemocněními žlučníku potýkáme?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Trénink týdne: Sestava cvičení na horní a dolní polovinu těla

    Před 22 dny
    Pojďte si s námi dát pořádně do těla! V dnešním článku vám představíme dvě různé varianty tréninku na horní a dolní polovinu těla. Máme pro vás jednoduché, ale účinné cvičení podle Arnolda Schwarzeneggera, které můžete dělat prakticky kdekoli. Stačí vám k tomu vlastní tělo a pár minut času.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Mák: Naše superpotravina pro zdraví i chuťové buňky. Upečte si z něj skvělý koláč!

    Před 23 dny
    Mák není pouze dekorativní prvek na pečivu. Tato malá semínka obsahují řadu živin a látek, které mohou pozitivně ovlivnit naše zdraví. Proč a jak zařadit mák do jídelníčku? Třeba v podobě úžasného jogurtovo-makového koláče.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Švestkový koláč hrnkový s ovesnou drobenkou

    Před 24 dny
    Švestková sezóna je v plném proudu. Pokud se i vám letos urodilo, nebo jste dostali přebytky od sousedů, či si švestky koupili, máme pro vás skvělý tip na moučník. Vyzkoušejte tento snadný recept na lahodný a univerzální koláč, který bude skvěle chutnat nejen se švestkami, ale s jakýmkoli sezónním ovocem. Hodit se bude vždy, když budete chtít rychlý a zdravý odpolední dezert ke kávě nebo svačinu pro celou rodinu.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jste v 1. trimestru těhotenství? Nejezte za dva, ale dopřejte sobě i dítěti klíčové živiny

    Před 25 dny
    První trimestr těhotenství je klíčovým obdobím pro správný vývoj plodu. Jaké živiny jsou nezbytné pro zdraví matky a dítěte, a jak je získat z potravy? Proč jíst kyselinu listovou? Co ovlivňuje inteligenci dítěte? A jaká látka preventivně bojuje proti předčasnému porodu?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Trápí vaše dítě kila navíc? Zkuste tyto tři tipy pro vytvoření správných návyků

    Před 26 dny
    Obezita dětí je v současnosti velký problém a síly odborníků nestačí na dlouhodobou komplexní léčbu. Je třeba napnout síly a snažit se co nejvíce zapojit do řešení problematiky dětské obezity rodiče, aby podpořili dítě i vlastní změnou životního stylu. Potřebných změn v životním stylu celé rodiny by bylo jistě mnoho, ale začněme postupnými kroky.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jíme sezónně: Září má stále co nabídnout

    Před 29 dny
    Ať už máte vlastní zahradu, nebo zeleninu pořizujete v obchodech a na farmářských trzích, využijte zářijovou sezonu naplno. Díky zářijovému sázení můžete ještě do zimy sklízet a na zbytek se těšit hned na jaře.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Prolaps dělohy hrozí i při nadváze či po porodu

    Před 30 dny
    Byla by chyba myslet si, že prolaps dělohy je záležitostí pouze starších žen po přechodu. Postihuje ženy všech věkových skupin a negativně ovlivňuje nejen fyzické, ale i psychické zdraví. Rizikovým faktorem je nadváha i porod. Jak se pokles dělohy projevuje a existuje nějaká prevence?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Celozrnné mrkvánky s tvarohem a povidly

    Před 1 měsícem
    Vyzkoušejte náš lahodný a zdravý recept na pečené celozrnné mrkvánky - taštičky, které jsou plněné sladkými povidly a krémovým tvarohem. Tato kombinace zaručuje nejen výjimečnou chuť, ale dodá tělu dávku vlákniny a kvalitních bílkovin. Tyto taštičky jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu k tradičním dezertům plným rafinovaného cukru. Jejich příprava bude navíc bavit i děti!
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Ovlivňuje jídlo naši náladu a naopak? Studie naznačují, že překvapivě dost

    Před 1 měsícem
    Existují nějaké spojitosti mezi naší duševní pohodou a tím, co jíme? Právě tím se zabývají nové výzkumy a dosavadní výsledky ukazují, že výběr jídelníčku může hrát významnou roli v boji proti depresi a úzkosti. Podívejme se na to, jaký vliv má vitamin D a středomořská strava na naši náladu, a jak náš emocionální stav ovlivňuje to, po jakém jídle sáhneme.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Srpnové bylinky: Vyrobte si sirup na kašel nebo hojivou měsíčkovou mast

    Před 1 měsícem
    Období prázdnin je jedním z nejhojnějších časů v přírodě i na naší vlastní zahradě. Všude nyní najdeme dobroty nejen k snědku, ale i k léčení. Ostatně sami vyzkoušejte, jakou sílu mohou čerstvě nasbírané rostliny mít. A budete-li chtít, můžete si je uchovat i na zimu. Poradíme vám, jak na to. Právě teď je nejvhodnější čas. A které bylinky bychom nyní neměli minout?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Trampolína, zdánlivě bezpečná zábava pro děti. Úrazů přitom každý rok přibývá

    Před 1 měsícem
    Trampolínu má na zahradě téměř každá rodina s malými dětmi. Je to oblíbená zábava a mnoho rodičů se domnívá, že se děti vyřádí, a pokud mají okolo trampolíny síť, nemůže se nic stát. S tímto tvrzením by ale nesouhlasili lékaři a ostatní zdravotníci, kteří se následně o děti zraněné při skákání na trampolíně starají.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Špenát si zaslouží novou šanci. Využijte celou škálu jeho živin

    Před 1 měsícem
    Možná s nechutí vzpomínáte na nevábnou zelenou hmotu na talíři ve školní jídelně, možná se vám při pomyšlení na špenát naopak sbíhají sliny. Tato zelenina se netěší oblibě všech, ale rozhodně si zaslouží, abychom jí dali šanci – je zdrojem celé řady živin, které jsou dobré pro naše zdraví. Máme pro vás tipy na skvělé, nutričně vyvážené a chutné recepty.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Tvarohový koláč, pomazánka a další využití tvarohu

    Před 1 měsícem
    Pokud by se volily lokální superpotraviny, tvaroh by rozhodně patřil mezi favority. Na první pohled vypadá možná trochu obyčejně, ale jestli ve vašem jídelníčku nemá své pevné místo, měli byste to rozhodně napravit. Tvaroh má totiž celou řadu výživových benefitů a skvělé je, že ho využijete pro přípravu jak slaných, tak i sladkých pokrmů. Chcete o tvarohu vědět víc? Pak čtěte dál.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jíme bezpečně: Jak na zdravé grilování

    Před 1 měsícem
    Grilování k létu zkrátka patří. Je to skvělý způsob, jak spojit čas strávený s rodinou a přáteli, pobyt venku a k tomu dobré jídlo plné bílkovin, ale také vlákniny a vitamínů v podobě grilované i syrové zeleniny. Přesto nám může i uškodit. Na co si dát při grilování pozor a jak grilovat zdravěji?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Novinka v léčbě syndromu suchého oka slibuje dlouhodobou úlevu

    Před 1 měsícem
    Pálení, řezání a podráždění očí, únava a světloplachost – všechny tyto nepříjemné příznaky jsou charakteristické pro syndrom suchého oka. A lidí, které tyto obtíže trápí, stále přibývá. Kapání umělých slz nebo očních kapek přitom obvykle nepřináší trvalou úlevu. Jaké jsou další možnosti léčby a tipy na zmírnění obtíží?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Kontryhel, pupalka a další ženské bylinky na pohodový menstruační cyklus

    Před 1 měsícem
    Říká se, že ženy to v životě nemají lehké. Co se týče menstruačního cyklu, je nutné toto rčení potvrdit. Mnoho žen se potýká s nepříjemnými příznaky, které snižují celkovou pohodu a komfort. A zdaleka nemusí jít jen o premenstruační syndrom, nepravidelný cyklus či bolestivou menstruaci. Ani období těhotenství a menopauzy nemusí být procházka růžovým sadem. Dobrá zpráva je, že pomocí bylinek můžeme celý svůj cyklus podpořit, regulovat i upravit.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Letní saláty – skvělá volba, ale pozor na složení

    Před 1 měsícem
    Saláty jsou v našich očích zdravým pokrmem, který se skvěle hodí do horkých letních dní. Záleží ale na tom, co obsahuje. Není pravda, že každý salát je nutričně vyvážený a zdravý. Co by měl salát obsahovat, aby byl dobrou volbou k obědu či večeři a jakým surovinám bychom se při jeho přípravě měli raději vyhnout?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Na komáry a klíšťata s domácím repelentem! Je levný, účinný a příprava jednoduchá

    Před 1 měsícem
    Komáři, klíšťata a další obtěžující hmyz. Je téměř všude a dokáže nám hodně znepříjemnit život. Abychom hmyz odpudili, můžeme použít klasický repelent z drogerie. Anebo si můžeme vyrobit svůj vlastní. Ten má tu výhodu, že přesně známe jeho složení, nejsou v něm žádné zbytečné chemické či toxické látky a vyjde nás na zlomek ceny oproti koupenému.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Krůtí burger s dipem z řeckého jogurtu a máty

    Před 1 měsícem
    Hamburger je obecně vnímaný jako tzv. junkfood. Ale nemusí tomu tak být vždycky! Pokud si ho připravíte doma z kvalitních surovin, může z něj být skvělé, nutričně vyvážené jídlo, na kterém si mnohem více pochutnáte. Pojďte se podívat, jak na to.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Viscerální tuk je pro tělo hrozbou. Zbavte se ho co nejdříve

    Před 1 měsícem
    Znáte rozdíl mezi podkožním a viscerálním tukem? Ten první není tak nebezpečný jako ten druhý, nicméně i on může představovat pro tělo určité riziko. Čím viscerální tuk ohrožuje naše zdraví a jak s ním zatočit? Spočítejte si, zda se vnitřní tuk týká i vás.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Předčasná menarche: Když ženskost přichází dříve než očekáváme

    Před 1 měsícem
    Nástup první menstruace přináší nejen fyzické změny, ale i symbolický přechod dívek do ženského světa. Dříve obvyklý věk pro začátek menstruačního cyklu se však v posledních dobách dramaticky snižuje a není výjimkou, že přichází před 11. rokem věku dívky. Tehdy hovoříme o předčasné menarche. Co ji způsobuje?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jak na nevolnost při cestování? Pomůže zázvor i mátový čaj

    Před 1 měsícem
    Nevolnost z cestování neboli kinetóza je poměrně častým problémem, především u dětí. Žaludeční nevolnost a zvracení se mohou objevit v jakémkoliv dopravním prostředku – ať už jedete autem, autobusem, vlakem, letadlem nebo lodí. Nejde sice o stav život ohrožující, nicméně i tak dokáže kinetóza velmi znepříjemnit cestu na dovolenou.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Osvěžující melounová limonáda

    Před 1 měsícem
    Meloun k létu prostě patří. Jakmile se na teploměru objeví tropické teploty, je právě domácí melounová limonáda s limetkovou šťávou a mátou tím pravým osvěžením.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jíme sezónně: V srpnu s košíkem na zahradu i do lesa

    Před 1 měsícem
    Pokud si myslíte, že v srpnu již máte léto téměř za sebou, mýlíte se. Právě tento měsíc nám totiž nabízí největší množství sezonního ovoce a zeleniny, a to nejlepší je tak ještě před vámi. Oproti červenci se můžete těšit z prvních dýní, pastináku, patisonu, ředkve i hrušek nebo ostružin. A ostružiny nejsou jediným důvodem, proč si udělat procházku v lese.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Kolik bílkovin v sobě skrývají ořechy nebo luštěniny? Možná vás to překvapí

    Před 1 měsícem
    Že zdrojem bílkovin v naší stravě mohou být i rostliny, to asi každý z nás ví. Je ale pár věcí, na které bychom přitom neměli zapomínat. Co jsou to esenciální aminokyseliny? Jaké zdroje je vhodné kombinovat a jaké množství bílkovin v nich najdeme?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Naučte se regenerovat tělo po každém cyklovýletu. Předejdete bolesti zad i zápěstí

    Před 2 měsíci
    Mezi Čechy patří cyklistika k nejoblíbenějším rekreačním sportům. A to hned z několika důvodů. Je to sport přístupný pro všechny věkové skupiny i úrovně fyzické kondice. Jde o skvělý způsob, jak trávit volný čas a zlepšovat přitom svou kondici. Jaké další výhody jízda na kole nabízí a jak si ji užít bez zdravotních následků?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Osvěžující těstovinový salát s okurkou a ředkvičkami

    Před 2 měsíci
    Nemáte chuť na těžké, syté jídlo? V letním období jsou skvělou volbou saláty. Připravte si s námi těstovinový salát se zeleninou, který vás osvěží a zasytí tak akorát. A navíc byl certifikován logem Vím, co jím, takže si můžete být jisti, že je perfektně nutričně vyvážený. Koneckonců, přesvědčte se sami - v receptu najdete i tabulku s výživovými údaji.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Cestovatelský seriál: Řecká kuchyně v kostce

    Před 2 měsíci
    Současná řecká kuchyně v sobě spojuje tradici s moderním přístupem k vaření, a mnoho turistů tak do Řecka nejezdí pouze za mořem, ale také vychutnat si jeho delikatesy. Je libo musaku, tzatziki nebo baklavu?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Roztroušená skleróza může přijít už ve dvaceti

    Před 2 měsíci
    Roztroušená skleróza je nevyléčitelné zánětlivé onemocnění, při kterém začne imunitní systém napadat obaly nervů, později i nervová vlákna a nervové buňky. Následkem je postupná mozková atrofie. Léčba přitom spočívá nejen v podávání léků, ale také v pravidelném pohybu a zdravém jídelníčku, který podpoří aktivitu mozku.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Objevte zdraví a energii díky běhání! Začít můžete i po čtyřicítce

    Před 2 měsíci
    Je vám mezi čtyřicítkou a padesátkou a právě jste se rozhodli začít běhat? Pak směle do toho! Běhání je skvělou aktivitou pro zlepšení fyzické kondice a celkového zdraví. Můžete ho provozovat kdykoliv a kdekoliv a kromě kvalitních bot nic dalšího vlastně nepotřebujete. Pojďme se podívat na to, jak a proč začít běhat, jaké zdravotní výhody běhání přináší a na co při začátku nezapomínat.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Obtíže při močení? Vsaďte na brusinky i další ovoce a zeleninu

    Před 2 měsíci
    Jít „na malou“. Taková obyčejná každodenní věc. Pokud jsme fit, ani si tento očistný úkon našeho organismu neuvědomujeme. Jenže dostaví-li se při močení obtíže, nastává nepříjemné peklíčko. Neustálé nutkání, bolesti, pálení a řezání, někdy inkontinence.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Pudinkový krém s tvarohem a bobulovitým ovocem

    Před 2 měsíci
    Mléko a tvaroh jsou jedním z nejvýznamnějších zdrojů vápníku a vydatným zdrojem bílkovin. Pudinkový krém s ovocem je výbornou a rychlou svačinou, která plně nahradí jakékoli jiné, nutričně méně vhodné sladkosti. Navíc teď v létě můžeme krásně zužitkovat dozrávající bobulovité ovoce.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Cestovatelský seriál: Rakouská kuchyně v kostce

    Před 2 měsíci
    Pokud se vám při označení „rakouská kuchyně“ vybaví vídeňská káva, vídeňský řízek a Sacher, potom vězte, že to je jen začátek. Pokud plánujete návštěvu u našich sousedů, potom budete mít příležitost užívat si mnohem více místních specialit. I když spousta z nich vám bude povědomých.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Vyzkoušejte naše zdravotní kalkulačky: BMI, riziko infarktu, tepová frekvence a další

    Před 2 měsíci
    K čemu slouží zdravotní kalkulačky? Nejsou pochopitelně náhradou za odborná vyšetření, ale mohou vám dát alespoň základní informaci o vašem zdravotním stavu. Výhodou on-line verzí je, že je jejich použití jednoduché a zvládnete jej z pohodlí domova. Vypočítejte si své BMI, vyzkoušejte kalkulačku pro výpočet energetického příjmu nebo tepové frekvence pro spalování.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jak je to s oleji na opalování a jejich deklarovaným SPF

    Před 2 měsíci
    Krásné bronzové opálení, rovnoměrně po celém těle a zároveň bezpečné pro naši pokožku. S tím nám mohou pomoci konvenční opalovací krémy, ale údajně i některé rostlinné oleje. Které patří mezi nejpopulárnější? A fungují skutečně?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Coleslaw salát s jogurtovým dresinkem

    Před 2 měsíci
    Salát coleslaw patří k nejoblíbenějším salátům vůbec. Jenže ten tradiční se připravuje z majonézy a s lehkým zeleninovým salátem tak nemá téměř nic společného. Ovšem nezoufejte! Pokud i vy patříte k milovníkům tohoto slavného salátu, vzdávat se ho nemusíte - stačí ho pouze odlehčit. Na chuti mu to neubere a vám kila nepřidá.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Cestovatelský seriál: Chorvatská kuchyně v kostce

    Před 2 měsíci
    I když do Chorvatska spíše než za vyhlášenou kuchyní jezdíme kvůli moři, neznamená to, že neokouzlí naše chuťové buňky. Chorvatsko je zvláštní tím, že v turistických destinacích najdete častěji těstoviny, pizzu, vídeňský řízek nebo hamburger než tradiční chorvatská jídla. Vyplatí se ale hledat.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Potraviny, které podpoří opálení a pomohou i při spálení

    Před 2 měsíci
    Toužíte po krásně a přitom bezpečně opálené pokožce? Máme pro vás skvělý tip! Kromě kvalitních opalovacích krémů a dodržování zásad bezpečného opalování se zaměřte na to, co jíte. Existují totiž potraviny, které mohou podpořit a prodloužit vaše opálení, zatímco některé chrání vaši pokožku před spálením od slunce. Pojďme se společně podívat na to, které potraviny zahrnout do svého jídelníčku, abychom dosáhli přirozeného opálení a ochrany před slunečními paprsky.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Cestovatelský seriál: Italská kuchyně v kostce

    Před 2 měsíci
    Z dovolené v Itálii si přivezte nejen suvenýry, ale také inspiraci italskou kuchyní. Ta je známá po celém světě. Proč tomu tak je? Čerstvé a kvalitní suroviny jsou jen jedním z důvodů.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jíme sezónně: V červenci jezte, zavařujte i sušte

    Před 2 měsíci
    Červenec. Sezona sezony. Měsíc, kdy si můžeme užívat, co nám příroda dopřává, skutečně plnou pusou. Vyzkoušejte co nejvíce druhů právě utrženého ovoce nebo vytržené zeleniny a nechte se omámit jejich nenapodobitelnou chutí, kterou jim dodalo slunce a déšť. V kuchyni se v červenci fantazii meze nekladou.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Chyby, které děláme v dobré víře při honu za štíhlou postavou

    Před 3 měsíci
    Doporučení, jak zhubnout, jsou jako skládačka: vyznat se v nich je někdy skutečným oříškem. Jeden radí to, druhý ono. Přitom každý z nás potřebuje individuální přístup, takže přebírat nebo naopak předávat stejné rady známým a kamarádům nebývá cestou k úspěchu. Nemluvě o tom, když si obecné poučky začneme vykládat po svém! Otevíráme tím ideální prostor pro dezinformace. Co bychom tedy rozhodně neměli dělat a po čem spíše přibereme, než zhubneme?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Pevné břicho díky planku aneb Plankuj taky!

    Před 3 měsíci
    Že je plank jen pro svalouše? Omyl! Tento jednoduchý cvik je tajnou zbraní pro posílení těla bez ohledu na to, zda jste zkušený sportovec nebo začátečník. Plank (či slangově „prkno“) je komplexní a efektivní cvik. Stačí pár týdnů a pevné břicho vás nemine. A vůbec nejlepší na tomto cviku je, že nepotřebujete žádné další cvičební pomůcky. Stačí „zakleknout“ a pustit se do toho.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Ketodieta pod lupou. Co v těle probíhá a kdy se dostaví výsledky?

    Před 3 měsíci
    Ketodieta, KetoDiet, no carbs diet, nebo proteinová dieta. Pod všemi těmito názvy najdete stravovací program, který je založený na omezeném příjmu sacharidů. Relativně snadno a rychle dokáže pomoci s redukcí váhy, a to především těm, kteří mají větší tukové zásoby. Na jakých pravidlech je ketodieta postavena, co při ní v těle probíhá, jaké mohou být výsledky a jaká má rizika?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Když nohy bolí a otékají nejen v létě

    Před 3 měsíci
    Nohy mohou bolet a otékat z mnoha důvodů. Na vině bývá svalová únava, problémy s lymfatickým systémem, s tepnami nebo počáteční symptomy chronického žilního onemocnění. S blížícím se létem se navíc projevy obvykle zhoršují. Teplo, jak známo, roztahuje žíly, proto mívají oteklejší nohy i ti, kteří se s těmito zdravotními potížemi jinak nepotýkají. Jak svým nohám poskytnout okamžitou úlevu? A kdy je nezbytné zajít k lékaři?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jahodový koláč z jogurtového těsta s tvarohem a drobenkou

    Před 3 měsíci
    Tento recept přináší dokonalou kombinaci svěžích jahod, krémového tvarohu a křupavé drobenky, která korunuje každý kousek. Upečte tento výtečný koláč pro svou rodinu či přátele a oslavte tak spolu s nimi začátek léta.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Máte rádi kuskus? Do zdravého jídelníčku rozhodně patří

    Před 3 měsíci
    Rychlý oběd, díky kterému vaše tělo získá vápník, hořčík, železo, omega 3 a 6 mastné kyseliny i vitamíny. Řeč je o kuskusu, v Evropě netradiční těstovině vyráběné nejčastěji z hrubozrnné pšenice. V obchodech je ale k dispozici také kuskus z ječmene, cizrny, kukuřice a rýže. Užít si ho tak mohou i lidé s celiakií nebo alergií na lepek.
     Komentáře
Reklama