Zavřít
eKuchařka

eKuchařka

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje eKuchařka
  • eKuchařka

    Základní vybavení kuchyně: Co vše napsat do nákupního seznamu

    Před 1 dnem
    Zařizování první kuchyně. Radost, ale i starost. Máte pocit, že seznam potřebný ke každodennímu vaření a pečení je nesmírně obsáhlý a tápete, z kterého konce vlastně začít? Vezměte to hezky popořádku. Následující výčet nejdůležitějšího vybavení kuchyně vám její zařizování usnadní.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Olej po smažení má další využití. Nevyhazujte ho zbytečně

    Před 3 dny
    Použitý kuchyňský olej vyhozený do odpadu nebo vylitý do dřezu může způsobit velké škody. V interiérech zanáší odpady a je pozdějším zdrojem zápachu. Ukážeme vám, jak na správnou likvidaci i to, že použitý olej má opětovné využití. Zapáchající přesmažený olej umí provonět domácnost, stačí jen vyrobit svíčku.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Rodné číslo vajec. Co prozradí kód na skořápkách

    Před 7 dny
    Vejce jsou nutričně jednou z nejhodnotnějších potravin a dávno byly vyvráceny teorie o jejich škodlivosti a špatném vlivu na cholesterol. Vejce byste si měli dopřát každý den. Naučte se číst kódy na skořápkách vajec i jak poznat čerstvá a kvalitní vejce.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Tradiční knedlíky budou lahůdkou, když si je připravíte doma

    Před 8 dny
    Kdo touží po krásně nadýchaném knedlíku výrazné chuti, pustí se do domácí přípravy podle tradičních receptů. Potěší vás, že vaření domácích knedlíků je snadné a využijete starší pečivo. Vraťte se ke kořenům české kuchyně a připravujte knedlíky doma.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Zapomeňte na kupovanou. Těsto na tortillu zvládnete i sami doma

    Před 9 dny
    Z tortillových placek můžete vykouzlit oslnivý předkrm, lehkou večeři, stejně jako plnohodnotné hlavní jídlo. Nemusíte ale kupovat předražené již hotové placky. Ty vytvořené doma jsou snadné, chutné a levné. A můžete si je připravit klidně i do zásoby.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Růžičková kapusta: Z přehlížené Popelky královnou zdravé kuchyně

    Před 10 dny
    Podceňovaná, ba nezřídka nenáviděná. Zapomeňte nyní na rozvařené vybledlé blátíčko ze školních jídelen. Tuto košťálovou zeleninu lze připravit chutně. Roztomilé růžičky jsou navíc plné vlákniny a vitamínů. A zelené zdraví na talíři vám dokonce pomůže i při hubnutí.
     Komentáře
  • eKuchařka

    S elektrickým grilem vykouzlíte grilované pochoutky i během roku

    Před 11 dny
    Ačkoliv hlavní grilovací sezóna již skončila, o šťavnatý steak, pestré špízy ani grilované sýrové a zeleninové dobroty se připravit nemusíte. Jednoduše si je totiž připravíte i doma. Vystačíte si pouze s elektrickým grilem, speciální pánví, a dokonce i běžnou troubou.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Zimní jídelníček postavte na zahřívacích potravinách

    Před 12 dny
    Jistě jste již zaslechli, že se potraviny dle čínské medicíny rozdělují na zahřívací, ochlazovací a neutrální. V zimním období zařazujte do jídelníčku co nejčastěji potraviny zahřívací a potraviny neutrální. Představíme vám potraviny, po kterých se tělo příjemně zahřeje zevnitř.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Exotické pistácie: Zelené zlato pro zdraví i do luxusních moučníků

    Před 14 dny
    Mají specifickou a nezaměnitelnou chuť, jsou plné bílkovin, zdravých tuků a udržují srdce v dobré kondici. Pozvat domů byste si je měli i tehdy, pokud toužíte nějaké to kilo shodit. Ve vašem úsilí vás totiž skvěle podpoří.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Lahoda z pekáče: Jak na nejchutnější pečený česnek

    Před 21 dny
    Připravte si česnek tak, jak ho ještě neznáte. Stačí vám pouze několik ingrediencí, při přípravě se rozhodně nezapotíte a přibližně za půl hodiny se již můžete těšit na lahodnou pochoutku, která potěší i ty nejnáročnější chuťové pohárky.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Bulvový versus řapíkatý celer: Který je zdravější?

    Před 22 dny
    O tom, že je konzumace zeleniny zdravá, snad nikdo nepochybuje. Jednotlivé druhy se však liší obsahem mikroživin, a proto je důležité zachovat pestrost na talíři. Jak si vede bulvový a řapíkatý celer? A máme po některém z nich sáhnout častěji?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Je to lesklé, chutné a třese se to: Připravte si bylinkové amarouny

    Před 23 dny
    Bylinkové želé je v našich končinách prakticky neznámým pojmem. Pokud ho ale vyzkoušíte, snadno mu propadnete. Je zajímavým způsobem, jak zpracovat bylinky v kuchyni a proměnit je v netradiční delikatesu. Tu si poté vychutnáte třeba k masu nebo sýrovým mísám.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Které vitamíny nám v zimě chybí a jak je doplnit

    Před 1 měsícem
    V zimním období je třeba doplňovat vitamíny a minerály. Pomohou vám posílit imunitu a vyhnout se rýmě a nachlazení. Také jsou důležitým spojencem proti podzimní a zimní únavě. Nestačí jen stále skloňovaný vitamín C, zjistěte, co tělu v zimním období chybí.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Máte často hlad a problémy s trávením? Může za to vláknina

    Před 1 měsícem
    Stále kručící žaludek, dráždivá chuť na sladkosti, časté pocity hladu a problémy s vylučováním mohou ukazovat na nedostatek vlákniny ve stravě. Když se na vlákninu zaměříte, budete zdravější a dost možná i štíhlejší.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Vavřín vznešený: Zvítězí i u vás v kuchyni?

    Před 1 měsícem
    Ve starověku byl vavřín neboli bobkový list symbolem vítězství, a dokonce se mu připisovaly magické schopnosti. Ani dnes na něj nedáme dopustit. Jako vítězný věnec na hlavu už nás sice neláká, ale o to více si ho ceníme jako lahodné koření a léčivou bylinu.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Prokoukněte triky řezníků. Poradíme vám, jak poznat čerstvé maso

    Před 1 měsícem
    Koupit balíček masa je jednoduché. Koupit balíček čerstvého a kvalitního masa už je úkol pro zdatné a ostřílené nakupující. Ukážeme vám, jak správně nakupovat maso, jak odhalit triky řezníků a na co se zaměřit při výběru masa.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Drobné občerstvení pro hosty může být chutné i zdravé. Vyzkoušejte nové recepty

    Před 1 měsícem
    Pařížský salát, obložený talíř s uzeninou či řízečky jsou klasikou a tradiční součást studeného pohoštění pro hosty. Ukážeme vám, že pochoutky pro různé oslavy můžete připravit chutně, stylově a hlavně zdravě. Poznejte zdravé jednohubky, kanapky a dipy.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Přesně na gram: Jak vybrat kuchyňskou váhu

    Před 1 měsícem
    Zatímco některé pokrmy snesou notnou dávku improvizace a mnohé skvělé moučníky lze jednoduše vyčarovat s pomocí hrníčkových receptů, často se bez kuchyňské váhy neobejdete. Přesný poměr surovin je totiž u mnoha jídel zárukou perfektního výsledku. Prozradíme, jak vybrat praktickou a spolehlivou váhu.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Rozmarýn: Pouhých pár lístků a obyčejné jídlo promění v delikatesu

    Před 1 měsícem
    Ve Středomoří na něj nedají dopustit. Bylinkový olej z rozmarýnu je nepřekonatelný, bylinka nesmí chybět ani v těch nejlepších omáčkách na těstoviny a skvěle chutná také na pizze. Pozvěte si rozmarýn i do své kuchyni, určitě nebudete litovat.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Přejídáte se nebo vám nechutná? Možná je čas přemalovat!

    Před 1 měsícem
    Jaká je nejlepší strategie při výběru barev do kuchyně a jejich kombinování? Kromě aktuálních trendů a vlastního vkusu pamatujte, že jednotlivé barevné odstíny ovlivňují i psychiku člověka. Některé šikovně povzbudí apetit, zatímco jiné oceníte, pokud se snažíte nějaké to kilo spíše shodit.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Skryté nebezpečí: Zelenina a ovoce, které se nesmí jít syrové

    Před 1 měsícem
    Zelenina a ovoce jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a celé řady důležitých mikroživin. Dopřávat bychom si je proto měli pravidelně. Některé druhy se ale nesmí jít syrové. Může jít dokonce o zdraví. Které z nich patří na talíř až po tepelné úpravě?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Tak to je hustý. Jak na zavářky do polévek a čím polévky doplnit?

    Před 1 měsícem
    Často používáme rčení, že polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt. Jak vykouzlit hustou a dobrou polévku, která zasytí a můžete si ji dát jako večeři? Vsaďte na zavářky, jíšky, kapání a knedlíčky. Poradíme vám, jak na to.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nejen na pečení: Překvapí vás, kde všude v kuchyni se pečicí papír hodí

    Před 2 měsíci
    Geniální pomocník, kterého najdeme snad v každé kuchyni. Moučník se s ním jen tak nepřipeče a pekáč či plech takřka neušpiní. Ve skutečnosti je to ale ještě větší poklad, než tušíte. Prozradíme, kde všude se se dá pečicí papír skvěle využít.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak prodloužit životnost potravin: tajemství správné organizace v lednici

    Před 2 měsíci
    Šoupnete nákup bezmyšlenkovitě do lednice? Pak v ní budete mít brzy asi pořádný chaos a zároveň zbytečně snížíte životnost potravin. Při správném skladování si naopak uchovají cenné živiny, chuť, vůni, a navíc vydrží déle čerstvé. Ve výsledku si proto lépe pochutnáte a zároveň ušetříte.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Čisté dno, lepší chuť: Nepřehlížejte vodní kámen v konvici

    Před 2 měsíci
    Boj s vodním kamenem v konvici připomíná boj s větrnými mlýny. Obzvláště tehdy, pokud máte hodně tvrdou vodu. Udržovat konvici čistou se ale vyplatí. A nemusí to být dřina, vodní kámen odstraníte i bez drahých čisticích prostředků.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Mini vzrůst, maxi benefit. Naučte se pravidla domácího klíčení

    Před 2 měsíci
    Klíčení semínek je snadné a zpočátku si vystačíte s tím, co máte doma. Zjistěte, jak klíčit semínka a jak získat multivitaminovou pilulku v podobě čerstvého klíčku. V zimě i v létě budete mít po ruce čerstvé klíčky plné výživných látek.
     Komentáře
  • eKuchařka

    7 báječných kuchyňských pomocníků, které oceníte v každé kuchyni

    Před 2 měsíci
    Existuje spousta skvělých vychytávek, které práci v kuchyni usnadní, urychlí, a navíc často ušetří i drahocenné nervy. A ačkoliv se jedná o malé pomocníky, kteří nejsou žádnou drahou záležitostí, udělají opravdu velikou službu.
     Komentáře
  • eKuchařka

    TOP 15 potravin pro posílení imunity

    Před 2 měsíci
    Imunitní systém je důležitý obranný štít, který naše tělo chrání před škodlivými vlivy včetně virů, bakterií a dalších patogenů. Aby ale dobře fungoval a byl účinnou prevencí nemocí, je třeba o něj řádně pečovat. Posílit ho může i změna v jídelníčku. Které potraviny by v něm neměly chybět?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Mochyně peruánská: Žlutý poklad ukrytý v lampionku

    Před 3 měsíci
    V dekorativním lampionku se nesměle schovává žlutooranžová kulička, která láká k nakousnutí. Pokud neodoláte, záhy zjistíte, že má velice příjemnou chuť. A jistě vás také potěší, že je mochyně bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínu C.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Kvíz: Poznáte všech 12 druhů exotického ovoce v našem kvízu?

    Před 3 měsíci
    Exotické ovoce přináší do našeho jídelníčku nevšední chutě a vůně z různých koutů světa. Zároveň představuje skvělý způsob, jak doplnit svůj jídelníček o vitamíny a minerály. V dnešní době již můžete spoustu druhů koupit běžně v obchodě. Zjistěte, kolik druhů exotického ovoce dokážete poznat.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Bazalka v kuchyni: Voňavé pohlazení ze Středomoří

    Před 3 měsíci
    Svěží zelené lístečky lákají k zakousnutí. Bazalku je navíc možné pěstovat po celý rok, stačí rostlince najít vhodné místečko třeba doma za oknem. Poté můžete využít její potenciál na maximum. Co chutného se z ní dá připravit, a jak si ji nasušit do zásoby?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Bylinkový, ovocný či pikantní: Ochucený ocet zvládne každý

    Před 3 měsíci
    Dokonce i obyčejný ocet můžete pozvednout na vyšší úroveň a vyčarovat z něj opravdovou delikatesu. Poté s ním skvěle dochutíte třeba oblíbený zeleninový salát. A jestliže pro něj najdete krásnou sklenici nebo láhev, rázem ho proměníte v originální dárek pro své blízké.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Vánoční trhy v Rakousku: navštivte historická města plná kulturních skvostů a ochutnejte místní speciality

    Před 3 měsíci
    Vánoční trhy v Rakousku jsou přímo vyhlášené. Všude voní pečivo a medovina. Jsou velmi krásné, města jsou nazdobena a plná světel. Pohádkovou atmosféru dotváří sněhová pokrývka na stáncích s mnoha zajímavými výrobky.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Vánoční trhy v Polsku: Vychutnejte si tradiční pochoutky a příjemnou atmosféru

    Před 3 měsíci
    Vánoční trhy v Polsku jsou velmi krásné, živé a zábavné. Můžete si pořídit mnoho dárků v malebných městech, kde to dýchá historickou atmosférou. Pod osvětlenými vánočními stromky vás čeká punč a tradiční speciality.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak na nejlepší pečené brambory, které se vždy povedou

    Před 3 měsíci
    Jejich kouzlo tkví v jednoduchosti a všestrannosti. Jsou vynikající přílohou, ale snadno z nich vytvoříte i samostatný chod, za který se nebudete muset stydět. Pečené brambory s krásně křupavou slupkou a nadýchaným měkkým vnitřkem jsou zkrátka nepřekonatelné. Prozradíme, jak je správně připravit.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Polevy na vánoční cukroví 5 x jinak

    Před 3 měsíci
    Zabalte vánoční cukroví do polevy, která ho nejenom úžasně ozdobí, ale také dochutí. A protože předvánoční čas je pro spoustu hospodyněk hektický, připravili jsme si pro vás recepty na polevy, které jsou hotové během pouhé chviličky. Vyzkoušet můžete citronovou, bílkovou, skořicovou, žloutkovou nebo osvědčenou čokoládovou polevu.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Uvařte čistidlo. Ukážeme vám, jak si připravit domácí čistící prostředky

    Před 3 měsíci
    Úklid domácnosti se dá provádět s minimálními náklady. Stačí si připravit domácí čistící prostředky. Jsou účinné, levné a šetrné k životnímu prostředí. Úklid kuchyně, čištění koupelen nebo praní lze zvládnout zeleně, s jednoduchou přípravou domácích čistících prostředků.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Zaplňte diář vánočním pečením. Prozradíme vám správný čas pečení oblíbených druhů cukroví

    Před 3 měsíci
    Vánoční pečení má svá pravidla. Některé druhy je třeba péct s předstihem, jiné vydrží jen pár dní. Harmonogram vánočních příprav je třeba dodržet i u výroby krémů. Prozradíme vám, jak naplánovat vánoční pečení.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Čarování s bylinkami: Provoňte domov od podlahy až po půdu

    Před 3 měsíci
    Většina z nás si spojuje bylinky především s jejich okouzlujícími léčivými účinky, případně si vybaví aromatické zelené koření, které dochutí nejeden pokrm. Bylinky ale dokážou mnohem více.
     Komentáře
  • eKuchařka

    „Vaření“ trochu jinak: Domácí kosmetika se solí a cukrem

    Před 3 měsíci
    Sůl a cukr. Ačkoliv je jejich chuť úplně odlišná, jedno mají přesto společné. Jsou to základní ingredience, bez kterých se v kuchyni prakticky nikdo neobejde. A sáhnout po nich můžete i při přípravě domácí kosmetiky. Snadno z nich vyrobíte třeba regenerační koupel, účinný peeling či depilační pastu. Poradíme, jak na to.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Linecké těsto: Vánoční dárek pro vaše chuťové pohárky

    Před 3 měsíci
    Má krásnou nažloutlou barvu, chutná po másle a jemně voní vanilkou. Kolečka, hvězdičky či kytičky s charakteristickou dírou uprostřed a slepovaná rybízovou marmeládou patří k tomu nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Jak je připravit? A jaké další sladké dobroty můžeme z lineckého těsta vykouzlit?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak číst doporučené datum spotřeby a které potraviny (ne)musejí končit v koši

    Před 4 měsíci
    Potraviny, které vypadají na první pohled v kondici, mají příjemnou vůni i barvu. Jediným ale je varovné datum spotřeby na obalu. Jak s takovými potravinami nakládat? Které je třeba vyhodit a u kterých si můžete dovolit konzumaci i po datu spotřeby? Odpovíme vám.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Retro ožívá. Upečte oblíbené dezerty z dob minulých, tradiční chuť si vás získá

    Před 4 měsíci
    Jsou vynikající, stále oblíbené a chutnají desítky let. Ačkoliv musí soutěžit s moderními dezerty, z pultů cukráren nezmizely. Oblíbené retro dezerty si můžete snadno připravit doma, chutnají stejně dobře, jako ve vašem dětství.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Šetřit energii lze při každém vaření a uspoříte tisíce ročně

    Před 4 měsíci
    Každodenní vaření a pečení znamená vysokou spotřebu plynu a elektřiny. Pokud si osvojíte několik úsporných principů, budete šetřit energii každý den. Způsob, jakým jste zvyklí připravovat jídlo, má na spotřebu energií výrazný vliv. Naučte se vařit úsporně.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak se zahřát v zimě: Teplé nápoje s kořením to zvládnou hravě

    Před 4 měsíci
    Závidíte tiše medvědům zimní spánek? Ranní opouštění teplé a útulné postele během mrazivých dní netěší snad nikoho z nás. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak si nejchladnější část roku zpříjemnit. Třeba prohřátím těla. A k tomu dopomohou i kořeněné teplé nápoje. Prozradíme, jak je připravit.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Máte rádi gumové bonbony? Vyrobte si vlastní! Jsou mnohem lepší a zdravější než kupované

    Před 4 měsíci
    Podlehnete čas od času chuti na sladké? Chodí vaše děti každou chvíli s prosíkem, že by chtěly něco dobrého? Vyrobte si vlastní zdravé mlsání a co víc, zapojte do procesu i děti a kromě sladké odměny získáte i cenné společné zážitky při vaření.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nejlepší vitamíny a minerály pro krásnou pokožku a vlasy

    Před 4 měsíci
    Při touze po svěží a zdravé pokožce, stejně jako husté a lesklé hřívě, sáhne mnoho z nás nejdříve po rozmanitých kosmetických přípravcích a doplňcích stravy. Ty nezřídka slibují takřka zázračné účinky. Přitom často stačí pouze změnit jídelníček a zahrnout do něj dostatek vitamínů a minerálů. Také ony totiž dokážou vykouzlit krásnější pleť a vlasy.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Upečte si jedlé kaštany v mikrovlnce. Poradíme vám, jak na to

    Před 4 měsíci
    Jedlé kaštany jsou oblíbenou pochoutkou zejména v období zimy. Podle postupně se objevujících pouličních stánků s na grilu praskajících kaštanů můžeme poznat, že se pomalu blíží svátky vánoční. Teplou zimní pochoutku si můžeme připravit i v pohodlí domova, například v mikrovlnné troubě.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nálev a odvar nejsou totéž: Jak správně připravit bylinky

    Před 4 měsíci
    Jsou půvabné, krásně voní a pečují o naše zdraví. Bylinky jsou zkrátka opravdový zelený poklad. Abychom ale jejich vlastnosti využili na maximum, je třeba se s nimi naučit správně pracovat. Prozradíme, jak je správně připravit.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Urodilo se hodně jablek? Poradíme vám, jak je zpracovat

    Před 4 měsíci
    Už nevíte, co s nimi? Obsypané jabloně vykouzlí úsměv na tváří každému zahrádkáři. Pokud se ale poštěstí a úroda je vskutku bohatá, vyvstává otázka, jak všechna ta voňavá jablíčka zpracovat. Vyřádit se s nimi můžete v kuchyni, případně je šikovně uskladnit.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nechtělo by to změnu? Vyzkoušejte netradiční přílohy nejenom k masu

    Před 4 měsíci
    Brambory, rýže a knedlíky patří v našich končinách k běžným přílohám. A nezřídka je v kuchyni točíme stále dokola, což je opravdu škoda. Existuje totiž mnoho dalších vynikajících a chutných příloh, které si zaslouží naši pozornost.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník

    Před 4 měsíci
    Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Tipy a triky na rychlý úklid kuchyně

    Před 4 měsíci
    Nezáleží na tom, jak velikou kuchyni máte, ale jistě dáte za pravdu, že ze všech místností vyžaduje vůbec největší pozornost. Zjednodušte si pravidelný úklid kuchyně, ušetříte nejenom vynaložené úsilí, ale také svůj drahocenný čas.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Stále opomíjené kakaové máslo je pokladem v kuchyni i kosmetice

    Před 4 měsíci
    Kakaové máslo není v českých kuchyních úplně běžnou ingrediencí. A je to skutečně škoda. Úžasně totiž voní, cukrovinkám propůjčí skvělou krémovou texturu a příjemně se rozpouští na jazyku. Navíc se nepřepaluje a při správném skladování je takřka nesmrtelné. Kakaové máslo využijete nejen v kuchyni, ale i při výrobě domácí kosmetiky.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Ochutnejte zlato Inků: Nenápadná quinoa ukrývá výjimečný vnitřek

    Před 4 měsíci
    V regálech běžných obchodů na ni natrefíte jen zřídka, ale v prodejnách zdravé výživy si již vybojovala stálé místo. O exotické quinoy před lety ještě většina z nás nikdy neslyšela, v současnosti se ale těší i v Evropě obrovskému zájmu. Čím si to zasloužila, a jak si s ní v kuchyni poradit?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Grilované maso chutná nejlépe s domácí omáčkou či dipem. Zapomeňte na kečup

    Před 4 měsíci
    Plátek kuřecího masa, marináda ze sáčku, kyselá okurka, kečup nebo hořčice. Ano, tak opravdu vypadaly počátky grilování v Česku. Dnes už jsme jistě dál, nakládání masa a zeleninové saláty jako přílohu jsme dotáhli k dokonalosti. Chybí jen výtečná domácí omáčka. Přinášíme tipy na oblíbené, doma připravené omáčky a dipy ke grilování.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jsou krásné i chutné: Vyzkoušejte nejoblíbenější dortové polevy

    Před 4 měsíci
    Teprve až závěrečné ozdobení dortu mu propůjčí ten správný slavnostní vzhled. Prakticky žádný dort se proto neobejde bez potahovací hmoty nebo polevy. Tím získá nejenom vytříbenější chuťové vlastnosti, ale také mu to bude výtečně slušet.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Sójové maso: klame názvem překvapuje chutí. Jak správně sójové maso připravit?

    Před 4 měsíci
    Pro odlehčení jídelníčku vyzkoušejte pokrmy ze sójového masa. Pokud se jej naučíte správně připravovat, brzy vám zachutná. Stačí jednoduchá marináda a vykouzlíte zdravé pokrmy s vysokým obsahem bílkovin za pár drobných. Poradíme s přípravou sóji i těm, kteří se sójovým masem teprve začínají.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak skladovat mandarinky, aby nepozbyly na obsahu vitaminů, chuti ani vůni

    Před 4 měsíci
    Teplých dní pomálu, zima za dveřmi a nachlazení číhá téměř za každým rohem. Nenechte se jím přepadnout a podpořte svou imunitu chutnými citrusovými plody z prosluněných mandarinkových plantáží. Při správně zvolené úpravě a skladování budou vaše dovezené mandarinky zdravější i lahodnější. Poznejte klíčové faktory a neobírejte se zbytečně o chuť ani cenné vitamíny.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nepřehlížejte oranžovou úrodu. Plody rakytníku jsou skutečný poklad

    Před 4 měsíci
    Již ve druhé polovině léta se začínají rakytníkové plody vybarvovat do krásného oranžového odstínu. Nezapomeňte si je natrhat, jsou totiž jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C v přírodě. A skvěle je využijete nejenom v bylinné lékárničce, ale také v kuchyni a při péči o vlasy a pleť.
     Komentáře
Reklama