Zavřít
eKuchařka

eKuchařka

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje eKuchařka
  • eKuchařka

    Nejsou jen červená a kulatá: Objevte fascinující svět rajčat

    Před 1 dnem
    Svěží rajčatový salát, sušená rajčata provoněná sluncem, nesmrtelný a univerzální kečup. Rajčata se dají připravit na tisíce skvělých způsobů. Ale obrovská pestrost panuje také mezi samotnými rajčaty. Mohou být malá, obrovská, šťavnatá, masitá nebo třeba černá. Existují totiž stovky a stovky různých kultivarů!
     Komentáře
  • eKuchařka

    Pokud na ně narazíte, neváhejte. I netradiční exotické ovoce se vyplatí vyzkoušet

    Před 4 dny
    Zapota, kumkvat, lokvát a další. Možná jste o nich ještě nikdy neslyšeli, přesto si pozornost zaslouží. S méně známými exotickými druhy ovoce se lze setkat při cestách do zahraničí, některé se čas od času objeví i v našich obchodech. A ty odolnější si lze dokonce vypěstovat doma nebo na zahrádce. Jedna vlastnost spojuje ale všechny z nich. Vynikají svou netradiční, avšak velice lahodnou chutí.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jednoduché tipy a triky, jak vykouzlit zdravější jídlo

    Před 6 dny
    Chcete jít zdravěji než doposud? Pokud stále zůstáváte pouze u zbožného přání, je to možná tím, že máte obavu z radikálních změn ve stávajícím způsobu stravování. Mnohem jednodušší je proto zařadit zdravější potraviny do jídelníčku postupně. A s tím můžete začít klidně už dnes.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Kapary: Netradiční dobrota provoněná slunečným Středomořím

    Před 7 dny
    Jsou poměrně malé, poněkud šišaté a nazelenalé. Kapary možná neokouzlí na první pohled, ale do jejich chuti je snadné se zamilovat. Je to však podobné jako s olivami. Buď je milujete, nebo nemusíte. A pokud patříte k té první skupině a kaparů se nemůžete nabažit, můžete si zkusit vyrobit jejich alternativu dokonce i doma.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Je mléko pohlazení pro zdraví nebo mu škodí?

    Před 8 dny
    Mléko a mléčné produkty dětem doporučíme bez váhání a dokážeme připojit i mnoho argumentů, proč jsou mléčné produkty zdraví prospěšné. U dospělého jsme ale často na vážkách. Kolik mléčných produktů bychom měli konzumovat v dospělém věku?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Alkohol k jídlu? V případě těchto potravin se mu raději vyhněte

    Před 11 dny
    Jste zvyklí si dát pořádnou večeři předtím, než vyrazíte na party? Anebo si k oblíbenému alkoholickému nápoji s oblibou dopřáváte něco dobrého na zub? Pak raději zpozorněte, alkohol se totiž s některými druhy potravin příliš nemusí. A právě nevhodná kombinace jídla a alkoholu může být tou hlavní příčinou, proč se druhý den necítíte dobře.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Pohanková, hrachová, sójová. Bezlepková mouka není jenom jedna

    Před 12 dny
    Mouka patří mezi základní suroviny pro přípravu pečiva a celé škály dalších pokrmů. Nedílnou součástí většiny tradičních českých jídel je pšeničná mouka, která je ale kvůli obsahu lepku zapovězena pro celiaky. Naštěstí existuje i přirozeně bezlepková mouka. Ta má často zajímavé chuťové vlastnosti, a proto stojí za vyzkoušení i tehdy, pokud není třeba se lepku vyhýbat.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Základní suroviny, které by v kuchyni nikdy neměly chybět

    Před 13 dny
    Vždy se hodí mít po ruce základní balíček ingrediencí, ze kterých lze snadno ukuchtit nějakou dobrotu. Nečekaná návštěva, zavřený obchod nebo rozbité auto už vám poté nebudou dělat takové vrásky na čele. Stačí si jen jednoduše pohlídat, aby byly základní suroviny doma stále k dispozici a pravidelně doplňovat jejich zásoby.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Křupavá ředkvička: Čím je prospěšná a co z ní ukuchtit

    Před 14 dny
    Má roztomilý vzhled a chutný pálivý vnitřek. Jinak však příliš pozornosti většinou nepoutá. To je ale veliká škoda. Zdánlivě obyčejná ředkvička totiž může vnést do kuchyně příjemné oživení. Navíc ukrývá řadu cenných mikroživin a má léčivé vlastnosti. Perfektně se hodí také do redukčního jídelníčku.
     Komentáře
  • eKuchařka

    5 nejdražších koření na světě: Stojí za to je vyzkoušet?

    Před 15 dny
    S kořením se dá v kuchyni doslova čarovat. Pokrmům dokáže propůjčit zajímavější a výraznější chuť, leckdy jim dodá i barvu. Některé druhy koření se dokonce postarají o výjimečný a delikátní gastronomický zážitek s nádechem luxusu. Připravte se ale na to, že budete muset sáhnout hlouběji do peněženky.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Ovocné a zeleninové slupky je škoda vyhazovat. Víme, co s nimi

    Před 18 dny
    Dáváte slupky z ovoce a zeleniny na kompost nebo v horším případě jednoduše házíte do odpadkového koše? Pak děláte chybu, protože právě slupky jsou velice bohatým zdrojem vlákniny, vitaminů, minerálních látek a dalších cenných mikroživin. Uvádí se například, že přibližně 30 % celkového množství vlákniny obsažené v zelenině se nachází právě v její slupce!
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak doplnit vitamin C? Se lžičníkem je to hračka!

    Před 19 dny
    Ačkoliv lžičník svým pojmenováním evokuje spíše nějaký šikovný příborník na lžíce, ve skutečnosti se jedná o poměrně nenápadnou rostlinu, která si libuje v přímořských lokalitách západní a severní Evropy. Ale nenechte se mýlit, pozornost si určitě zaslouží, je totiž vynikajícím zdrojem vitaminu C.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy

    Před 21 dny
    Čerstvě natrhané pestrobarevné květy servírovaný pokrm nejenom netradičně ozdobí, ale často i zajímavě dochutí. Mnohé jedlé květy jsou navíc léčivé a ukrývají celou řadu mikroživin, což jim propůjčuje přidanou hodnotu. Při procházce rozkvetlou jarní přírodou si proto nezapomeňte natrhat voňavou kytičku. Část úlovku můžete poté zpracovat přímo v kuchyni.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Kam za netradičními kulinářskými zážitky? Stačí si natrhat černý bez

    Před 22 dny
    Černého bezu si velice považovaly již naše babičky. A dobře věděly proč. Nejenže je skvělým pomocníkem při různorodých zdravotních obtížích, ale v kuchyni lze doslova čarovat s jeho voňavými květy a plody. Výsledky jsou mnohdy vskutku famózní. Pokud při vaření rádi experimentujete, černý bez si snadno zamilujete.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak na zelený úklid kuchyně

    Před 28 dny
    Běžné čisticí přípravky jsou plné chemie a životnímu prostředí příliš nesvědčí. Ty s nálepkou „eco friendly“ zase nepatří k těm nejlevnějším. Drtivou většinu těchto výrobků je ale možné nahradit několika jednoduchými prostředky, které má doma snad každý. Zajistí stejně efektivní, avšak zároveň levnější a ekologičtější úklid.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Hledáte doping pro unavený mozek? Pupečník asijský ho znovu nakopne

    Před 1 měsícem
    Uspěchaný životní styl a nutnost neustále podávat maximální výkony dávají našemu mentálnímu zdraví občas pořádně zabrat. Pokud chcete s psychickým vyčerpáním zatočit, můžete vyzkoušet jeden z kouzelných darů bylinné lékárny. Pupečník asijský podpoří paměť, zlepší soustředění a poradí si i se stresem.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Chcete zlepšit imunitu nebo raději náladu? Maralí kořen zvládne obojí

    Před 1 měsícem
    Parcha saflorovitá zdobí horské louky daleké Sibiře půvabnými dekorativními květy. Ten nejcennější poklad ale nesměle ukrývá pod zemí. Přezdívá se mu maralí kořen a je považovaný za významný adaptogen. Co všechno umí?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Chcete mít letos na Velikonoce vajíčka barvená přírodou? Víme, na co si dát pozor

    Před 1 měsícem
    Velikonoce by bez barevných vajíček snad ani nemohly být. Jejich žlutá, červená, zelená, a dokonce i modrá barva přitom nemusí pocházet ze speciálních barvících směsí, jejichž složení je rok co rok předmětem živých diskuzí. Přírodní alternativy se pak vedle se vedle konkurentů poznamenaných nějakým tím škaredým éčkem na obale jeví jako jasná volba. Než po nich sáhnete, mrkněte s námi na jejich úskalí.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Vše pro vaření najdete na balkóně

    Před 1 měsícem
    I malá plocha se dá účelně využít, když objevíte důmyslné systémy truhlíků a květináčů pro balkónové pěstování. Poradíme vám, čím balkón osázet, abyste se mohli těšit z ovoce, zeleniny i čerstvých bylinek.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Máte nutkavé chutě na sladkosti? Odhalíme příčinu a poradíme jak na ně

    Před 1 měsícem
    Už jste jistě slyšeli, že chuť na sladkosti je neodolatelná a ubránit se jí hraničí s překonáním závislosti. Poradíme vám, jak účinně bojovat proti chuti na sladkosti během dne i jaké potraviny jsou vhodné, když už vás chuť na sladkosti dohnala.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Cítíte se mizerně? Rozchodnice růžová se stresem zatočí

    Před 1 měsícem
    Současný hektický způsob života klade na většinu z nás nemalé nároky, a to zejména po duševní stránce. Není divu, že nám starosti nezřídka začnou přerůstat přes hlavu. Nechat si předepsat antidepresiva dnes už proto není nic neobvyklého. Jako první pomoc je však možné vyzkoušet dary přírodní lékárny. Třeba rozchodnici, která je na stres jako dělaná.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Zlepšete hustotu kostí správnou stravou. Ušetříte si spoustu bolesti

    Před 1 měsícem
    Závažnější projevy osteoporózy se začínají objevovat po padesátém roce života. Nejprve je to úmorná bolest zad a kloubů a nemoc pokračuje přes časté zlomeniny. Pokud se chcete osteoporóze vyhnout, musíte jí předcházet. Pusťte se do správné stravy co nejdříve.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Pozvěte si růžovou himalájskou sůl i do své kuchyně. Uděláte dobře

    Před 1 měsícem
    Známé rčení, které považuje sůl cennější než drahý žlutý kov, zná snad úplně každý. A je rozhodně pravdou, že bez soli se v kuchyni zkrátka neobejdeme. Není ale sůl jako sůl. Kromě běžné kuchyňské soli totiž existují také zajímavé alternativy. A právě jednou z nich je himalájská sůl.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Potřebujete vzpruhu pro mozek i tělo? Pozvěte si na pomoc ženšen

    Před 1 měsícem
    Jen málokterá rostlina na světě poutá tolik pozornosti jako ženšen. V lidovém léčitelství má vskutku prastarou tradici a rovněž v současnosti se mu připisuje široká škála zajímavých zdravotních benefitů. Určitě se proto vyplatí se s ním seznámit trochu blíže.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Vaření v mikrovlnce, recept na večeři do 10 minut

    Před 1 měsícem
    Některými zatracovaná, jinými milovaná. Ať už jste na kterémkoliv břehu, nelze popřít, že je mikrovlnka běžnou součástí našich životů. A po tom, co byly několikrát vyvráceny mýty o vyzařování škodlivých vln, pojďme se podívat, jak mikrovlnka pomůže při vaření.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Sezóna medvědího česneku klepe na dveře! Otevřete mu?

    Před 1 měsícem
    V březnu a dubnu míří do lesů mnoho lidí nejenom proto, aby se pokochali probouzející se přírodou, ale také kvůli tomu, aby si natrhali náruč čerstvých zelených listů medvědího česneku. S ním se dá totiž v kuchyni doslova kouzlit. Skvěle chutná, oživí rozličné druhy jídel, a navíc se pyšní i léčivými vlastnostmi.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Dobrý spánek není samozřejmost. Podpořte ho kouzelnými bylinkami

    Před 1 měsícem
    Uspěchaný životní styl, každodenní stres, ale i časté používání počítače a chytrého telefonu, to všechno jsou faktory, které se mohou nepříznivě podepsat na kvalitě spánku. Než ale sáhnete po prášcích na spaní, zkuste vsadit nejdříve dary přírodní lékárny. Některé bylinky totiž dokážou bojovat proti nespavosti až s překvapivou účinností.
     Komentáře
  • eKuchařka

    5 úžasných pomocníků pro jarní detoxikaci organismu

    Před 2 měsíci
    Po dlouhé zimě volá naše tělo po vnitřní očistě. Vyslyšte ho a dopřejte mu zasloužený restart. Za jarní detoxikaci se náležitě odmění, pozitivní účinky pocítíte záhy na těle i na duši. Pročistit organismus nemusí být navíc nikterak složité, jednoduše stačí do jídelníčku zařadit vhodné potraviny. Vybrali jsme pro vás 5 favoritů, kteří si v tomto směru vedou skvěle.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Sýry na talíři: Není jen eidam a taveňák

    Před 2 měsíci
    Sýry patří k nejoblíbenějším mléčným výrobkům a mnozí si bez nich svůj jídelníček už ani nedovedou představit. Svět sýrů zahrnuje velké množství rozličných druhů, které se od sebe odlišují nejenom chutí, ale i charakteristickou vůní, konzistencí a technologií výroby. Vyznat se v sýrech je však poněkud zapeklitý oříšek. Pojďme si představit některé z oblíbených druhů.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Uklízíme nákup aneb co nepatří do lednice

    Před 2 měsíci
    Nakoupit, doma následně všechny potraviny vybalit z tašek a některé z nich pečlivě uložit do chladného prostředí lednice. Jste si ale jistí, že do lednice ukládáte pouze ty potraviny, které tam opravdu patří?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jednoduché triky, které prodlouží trvanlivost potravin

    Před 2 měsíci
    Vadí vám plýtvání potravinami a je vám líto, že občas mnohé z nich nestačíte zavčas zkonzumovat a musíte je nakonec vyhodit? Pak vyzkoušejte některý z jednoduchých způsobů, jak jejich trvanlivost prodloužit. Bude tak mnohem větší šance, že je zvládnete zpracovat ještě před tím, než se zbytečně zkazí.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Lyofilizované ovoce: Krásně křupe, skvěle chutná, a navíc je zdravé!

    Před 2 měsíci
    Ještě před pár lety bylo takřka neznámé, v současnosti ho lze často pořídit i na malé venkovské prodejně potravin. Lyofilizované ovoce si zkrátka získává stále více příznivců. A ačkoliv na první pohled připomíná běžné sušené ovoce, v mnohém se od něj liší. Proč stojí za to ho vyzkoušet?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Léčivý šťovík v kuchyni: Potěší osvěžující kyselou chutí

    Před 2 měsíci
    Se šťovíkem se při procházkách českou krajinou setkal snad každý. Roste totiž skoro všude, obzvláště pak v místech, kde není nouze o dostatek vláhy. Přesto by ale byla veliká škoda považovat ho za obyčejný plevel. Nejenže ukrývá celou řadu cenných látek a může se pochlubit léčivými vlastnostmi, ale navíc ho lze v kuchyni využít jako netradiční a velice chutnou zeleninu.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Pestrý svět červeného koření. Jaké jsou druhy mletých paprik?

    Před 3 měsíci
    Mletá paprika patří mezi vůbec nejžádanější a nepoužívanější koření. Je neodmyslitelnou součástí celé škály pokrmů včetně některých tradičních českých jídel. Mletou papriku ale nelze házet do jednoho pytle. Existuje mnoho variant, které se od sebe odlišují barevným odstínem, chuťovými vlastnostmi i způsobem použití.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Vláknina: Balzám pro střeva a pomocník při hubnutí

    Před 3 měsíci
    Nezapomeňte do svého jídelníčku zahrnout dostatek vlákniny. Nejenže má pozitivní vliv na lidské zdraví a udržuje v dobré kondici střevní trakt, ale zároveň pomůže zhubnout přebytečné kilogramy.
     Komentáře
  • eKuchařka

    K zářivému úsměvu vám pomohou správně vybrané potraviny

    Před 3 měsíci
    Bělostný úsměv nás dělá mladší a atraktivnější. Dokonce prý mají lidé se zářivým úsměvem větší šanci na úspěch při pracovním pohovoru. O chrup se staráte s kartáčkem a pastou ale i konzumací správných potravin. Které potraviny zuby vybělí a které přispívají k zabarvení?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Není jen mrkev a petržel. Netradiční kořenovou zeleninu se vyplatí vyzkoušet!

    Před 3 měsíci
    Mrkev, petržel, celer, ředkvička a křen. Říkáte si, že kořenová zelenina už vás nemá čím překvapit? Pokud rádi experimentujete a milujete zeleninu na tisíce různých způsobů, pak by vám neměly uniknout ani ty méně známé druhy kořenové zeleniny. I ony totiž mají rozhodně co nabídnout.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Má atraktivní obal a skvěle chutná. Artyčok vás zaručeně překvapí

    Před 3 měsíci
    Je až s podivem, že je artyčok v našich končinách stále poměrně neznámým pojmem. Tuto netradiční zeleninu mnozí lidé ještě nikdy neokusili. Zato ve Středomoří na ni dopustit rozhodně nedají. A není divu. Artyčok se pyšní atraktivním vzhledem, výtečnou delikátní chutí, a navíc ukrývá celou řadu mikroživin důležitých pro dobré zdraví.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Černý zázrak jménem arónie: Objevte kouzlo zdravých a chutných bobulí

    Před 3 měsíci
    Těšíte se na zahrádce z nadúrody černých bobulí arónie, ale pořádně si nevíte rady, co vlastně s nimi? Nenechávejte je ptáčkům, byla by to škoda. V kuchyni z nich totiž hravě vykouzlíte výtečnou zavařeninu nebo skvělé víno. Arónie je navíc doslova nadupaná antioxidanty a vitaminem C, takže její konzumací prospějete i svému zdraví.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nestoupejte jen na váhu, úspěch hubnutí měřte i jinak

    Před 3 měsíci
    Číslo, které se vám ráno objeví na váze není jediná hodnota, která vypovídá o úspěchu nebo neúspěchu vašeho hubnutí. Než mít špatnou náladu po celý den, věnujte se pravidelnému sledování dalších hodnot. Ukážeme vám, co vše při hubnutí sledovat.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak upravit jídelníček po 50. roce života?

    Před 3 měsíci
    Méně sportu a klidnější období života u žen v kombinaci s hormonálními změnami může vést k přibírání. U mužů bývá důvodem pohodlí a méně aktivit. Jak se udržet v kondici po 50. roce života a jak upravit jídelníček, aby tělu nic nechybělo? Poradíme vám.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nejlepší pilulka na snížení cholesterolu? Správné jídlo

    Před 3 měsíci
    Vysoký cholesterol není jen doménou starších osob, postihuje i mladou generaci. S vysokým cholesterolem se potýkají jak lidé trpící obezitou, tak štíhlí jedinci. Vysoký cholesterol v těle nepocítíte, ale postupně ohrožuje vaše vnitřní orgány. Bojujte proti cholesterolu správnými potravinami.
     Komentáře
  • eKuchařka

    5 vynikajících exotických kořenících směsí, které by neměly chybět v žádné kuchyni

    Před 3 měsíci
    Možná některou z nich již znáte nebo dokonce máte doma. Pokud ne, určitě se vyplatí je vyzkoušet. Je totiž pravděpodobné, že následující kořenící směsi najdou ve vaší spíži své stálé místo.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Znáte druhy vepřového? Víte, jak upéci šťavnatou vepřovou pečeni?

    Před 3 měsíci
    Vepřové maso nemusí být jen řízek nebo dušené se zeleninou. Připravit můžete šťavnatou vepřovou pečeni nebo výtečné vepřové rolády. Společně rozebereme jednotlivé druhy masa a poradíme vám správnou úpravu vepřového masa.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Tichý a nebezpečný zabiják. Vyhněte se metabolickému syndromu

    Před 3 měsíci
    Jíte nezdravě, málo se hýbete, jste vystaveni stresu, trápí vás vysoký krevní tlak a cholesterol? Pak jste kandidátem na vznik nebezpečného metabolického syndromu. Poradíme vám, jak jej diagnostikovat, jak se projevuje i jak změnit životní styl krok za krokem.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Vyznavači slaných pokrmů umírají více než kuřáci. Čím nahradit sůl?

    Před 3 měsíci
    Vědci přišli se zajímavým zjištěním. Kdyby lidé přestali se solením, zachránilo by to více životů, než kdyby lidé přestali kouřit. Je známou skutečností, že infarkt a mozková mrtvice je častější příčinou úmrtí než rakovina plic. Málokdo si ale tento fakt spojí s příjmem soli.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Triky v kuchyni, které vám ušetří čas i stres

    Před 4 měsíci
    Děti, práce a k tomu ještě domácnost. Dá se tohle skloubit dohromady, aniž byste něco z toho šidili? Samozřejmě. Už v kuchyni si díky šikovným trikům můžete ušetřit stres z nestíhání. Proč dělat věci složitě a zdlouhavě, když to jde i efektivně?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Rozlouskneme častou otázku. Hubne se stravou nebo pohybem?

    Před 5 měsíci
    Když se nebudeš hýbat, tak nezhubneš. Pro hubnutí stačí snížit příjem energie. Denně běhej a můžeš sníst co chceš. Která tvrzení mají pravdu? Který z přístupů k hubnutí nese více ovoce? Odpovíme vám, jestli k hubnutí přispívá více strava nebo pohyb.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Víte, jak správně uskladnit brambory?

    Před 6 měsíci
    Tedy skladovat tak, aby vám vydržely ideálně až do jara? Pokud nemáte vlastní zahradu nebo se vám zrovna nechce kopat jáma do země, do které už naši předci ukládali na zimu brambory i zeleninu, pak pro vás máme pár inspirací, jak si chuť brambor vychutnávat i v té nejkrutější zimě.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Všichni mluví o hubnutí a vy trpíte opačným problémem. Jak zdravě přibrat?

    Před 6 měsíci
    Ačkoliv to na první pohled nemusí být patrné, štíhlí lidé se často trápí postavou více než lidé obézní. Přibrat na váze je někdy mnohem složitější než se zbavit nadbytečných kilogramů. Jak postupovat, pokud chcete zdravě přibrat? Které potraviny zařadit do jídelníčku?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Myslíte na cigaretu, ale snažíte se kouření omezit? Dejte si nikotinem nabitý lilek

    Před 6 měsíci
    Nikotin je látka, která povzbudí organizmus. Její čistou formu naleznete v běžných potravinách, nejvyšší koncentraci nikotinu hledejte u lilkovité zeleniny. Je konzumace potravin s nikotinem zdraví škodlivá? Kolik byste museli sníst lilku namísto cigarety?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Čím zpomalíte a čím zrychlíte metabolismus? Seznamte se s potravinami i režimem pro zrychlování metabolismu

    Před 7 měsíci
    O zpomaleném metabolismu mluvíme, pokud tělo nevyužívá dostatečně rychle energii z přijímaných potravin, ve větší míře ukládá tuky a pokusy o hubnutí mají malý efekt. Jaké potraviny se podílejí na zpomalení metabolismu a jak metabolismus zrychlit?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Není pepř jako pepř: Objevte pestrou chuťovou škálu jednotlivých druhů

    Před 7 měsíci
    V drtivé většině domácností nechybí vedle soli právě pepř. Také v restauracích je pepřenka běžnou výbavou snad každého stolu pro hosty. Pepř se však nedělí pouze na černý a bílý. Pokud jste milovníci ostré štiplavé chuti, vyzkoušejte i další druhý pepře. Rozhodně stojí za pozornost.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Máte problémy s pocením? Změňte jídelníček

    Před 7 měsíci
    Krůpěje potu na zádech, zpocené podpaží a upocená ruka při seznámení se s jinou osobou. Všechny tyto situace jsou více než nepříjemné a společenským faux pas. Proti pocení lze bojovat vhodně zvolenými potravinami.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Příprava kynutého těsta chce trošku péče. Představíme vám osvědčené triky, díky kterým se těsto vždy podaří

    Před 7 měsíci
    Nadýchané koláče, vdolečky a záviny začínají u dokonalého kynutého těsto. Jak jej připravit, aby pečení bylo radostí a výsledek se rozplýval na rtech? Stačí dodržet několik rad a kynuté těsto bude jako od profesionálního cukráře.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Microgreens - maximum zdraví a chuti

    Před 7 měsíci
    Trendem ve zdravé výživě posledních několik let vévodí konzumace „microgreens“, což se dá volně přeložit jako mikrobylinky nebo mikrozelenina. V obchodech se již dlouhá léta dají pořídit naklíčené mungo fazolky nebo soja. Určitě každý z nás někdy vypěstoval nebo koupil již vyrostlou řeřichu.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Salát má minimum kalorií a tlumí úzkosti. Do jídelníčku patří každý den

    Před 8 měsíci
    Není pravdou, že konzumace salátů patří jen do režimu redukční diety nebo do zdravého životního stylu. Porci listového salátu byste si měli dopřát každý den. A rozhodně to nebude monotónní jídelníček. Jaké druhy salátů známe a v čem nám tolik prospívají? Odpovíme vám.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Moderní přístroje v kuchyni. Pro radost či pro zlost?

    Před 8 měsíci
    Atraktivní reklama nebo recenze, která spotřebič vychválí tak, že si jej odpoledne objednáváte. Znáte to? Jaké jsou doopravdy moderní kuchyňské spotřebiče? Jsou skutečnými pomocníky nebo v nich uvaříte dvě jídla a schováte je do skříně?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nespěchejte a pochutnáte si. Jak správně vařit v pomalém hrnci?

    Před 8 měsíci
    Chcete si užít měkká a šťavnatá masa, která neztrácí tolik cenných vitamínů a minerálů? Toužíte po jednoduchém vaření? Vyhledáváte pokrmy s minimem tuku? Pak vám doma nesmí chybět pomalý hrnec. Ukážeme vám jeho výhody.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nevěřte tomu, že spálené jde na krásu. Jak grilovat zdravě

    Před 8 měsíci
    Pokud grilujete správně, můžete se těšit na náramnou chuť a vůni šťavnatých pokrmů. Pozor však na to, že je tenká hranice mezi zdravým pokrmem z grilu a pokrmem nezdravým či dokonce karcinogenním. Jak grilovat zdravě? Co je třeba při grilování dodržet?
     Komentáře
Následují automaticky nekonečně načítané reklamy. Zde je můžete přeskočit.
Reklama