Zavřít
Velké ucho

Velké ucho

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Velké ucho
  • Velké ucho

    10 zaručených rad, jak si užít rodinné oslavy i svátky bez hádek a stresu

    Před 3 měsíci
    Rodinné oslavy, svátky a Vánoce. Pro někoho důvod k radosti a pro jiného noční můra. Pokud byste se zeptali svých přátel, asi by spíše převažovalo to druhé. Čím více příbuzných se sejde v jednom okamžiku u jednoho stolu, tím větší je pravděpodobnost konfliktu. Když ale budete ctít pár pravidel, může se i noční můra proměnit v pěkného motýla!
     Komentáře
  • Velké ucho

    Mouka, vejce, máslo. Umíte číst etikety? Není mouka jako mouka, vejce jako vejce a máslo jako máslo

    Před 3 měsíci
    Mouka, vejce a tuk jsou základem většiny receptů na pečení. Umíte ale vybrat tu nejvhodnější mouku, díky které bude vánočka krásně nadýchaná?
     Komentáře
  • Velké ucho

    Kynuté těsto. Vše, co o něm potřebujete vědět a tajemství jeho dokonalé přípravy. Tipy a triky od profíků

    Před 3 měsíci
    Kynuté těsto budete potřebovat na vánočku, mazanec, koláče, buchty i slané pečivo. Připravit ho ale není tak úplně snadné, číhá na vás spousta nástrah během přípravy i pečení. Musíte prostě vědět, na co si dát pozor. Projdeme si krok za krokem základní suroviny a odhalíme všechna tajemství, jak ho dokonale udělat i upéct.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Vánoční strom. Víte, od kdy se zdobí a proč je právě jehličnatý stromeček symbolem Vánoc?

    Před 3 měsíci
    Historie vánočního stromu. V mnoha rodinách se o Vánocích strojí stromeček, ale málokdo ví, jak a kdy se k nám tato krásná tradice dostala. Jaká je historie vánočního stromu a jeho příběh? Kdy se poprvé rozzářil uvnitř našich domů, na náměstích a návsích?
     Komentáře
  • Velké ucho

    Kdo byl svatý Mikuláš a proč k nám chodí v doprovodu anděla a čerta zrovna 5. prosince večer?

    Před 3 měsíci
    Svatý Mikuláš je v křesťanství jedním z nejuctívanějších svatých. Vypráví se o něm spousta legend a příběhů. Kdo byl svatý Mikuláš a proč chodí od domu k domu zrovna 5. prosince večer? K odpovědi přidáváme ještě recept na krásného pečeného Mikuláše.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Rýma, kašel a nachlazení. 24 rad a receptů našich předků, jak se léčit pomocí přírody

    Před 3 měsíci
    Na rýmu, kašel a nachlazení měli naši předci mnoho rad i přírodních léků, jak se těchto nepříjemných nemocí co nejrychleji zbavit. Jsou účinné, ověřené a vyzkoušené mnoha generacemi.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Návod, jak si za pár korun vyrobit netradiční vánoční ozdoby na stromeček, jmenovky na dárky i PF 2023

    Před 3 měsíci
    Netradiční vánoční ozdoby na stromeček i originální jmenovky na dárky či na stůl si jednoduše vyrobíte z tvrdnoucí hmoty. Hmotu na ně si ale můžete připravit i sami. Inspirujte se našimi návody a udělejte si stylové vánoční dekorace i PF, které vás vyjdou na pár korun.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Kalendář pečení vánočního cukroví v roce 2022 a 4 sváteční recepty, které určitě neznáte

    Před 3 měsíci
    Jak si správně rozvrhnout pečení vánočního cukroví, aby bylo na svátky tak akorát? Ty pilnější, které pečou hodně druhů, už začnou asi polední listopadový víkend, ostatní pak o týden později.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Práce po 50. Jak nejlépe napsat životopis i motivační dopis a jak se připravit na pohovor, aby vysněné místo bylo vaše

    Před 4 měsíci
    Hledání práce po 50 není jednoduché, o tom se přesvědčil každý, kdo se v této životní fázi ocitl bez ní. Musíte zaujmout a porazit třeba i mnohem mladší kandidáty. První vaší vizitkou je životopis, ale stejně důležitý je i motivační dopis. Jak se připravit na pohovor, aby vás nic nezaskočilo? Máme pro vás cenné tipy a rady.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Sehnat práci po 50 je jako hledat jehlu v kupce sena. Praktické rady a tipy, jak ji přesto najít

    Před 4 měsíci
    Hledání práce po 50. Tahle země není pro staré a naše firma není pro staré. Dalo by se jednoduše říct, že toto je pohled většiny personalistů i těch, kdo ve firmách rozhodují o tom, kdo volné místo obsadí. Takový je bohužel stav naší společnosti orientované na mládí. Nabízíme pár praktických rad, tipů a zkušeností, jak postupovat k vysněnému cíli, pokud je vám okolo 50 a více.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Čím si husy zasloužily, že je máme na talíři o svátku svatého Martina? Svatomartinské rohlíčky a 2 staré recepty

    Před 4 měsíci
    Proč se pečou o svátku svatého Martina zrovna husy? Svatomartinskou husu si v tento den dopřává spousta lidí, tato tradice je u nás stále živá, ale víte, proč je to právě husa? Naši předci pekli také sladké Martiny, Martinské podkovy a Svatomartinské rohlíčky. Připravte si je letos podle starých a zapomenutých receptů.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Která vína jsou Svatomartinská, jak je poznáte a jaká budou letos?

    Před 4 měsíci
    Svatomartinská vína jsou prvními víny nového ročníku, jsou to vína mladá, zrají pouhých několik týdnů. První láhve se tradičně otevírají 11. listopadu v 11 hodin na mnoha slavnostních akcích, které se pořádají po celé republice. Jaká budou ta letošní a chystají se nějaké novinky?
     Komentáře
  • Velké ucho

    Chybí vám sebevědomí? Nevěříte si, pochybujete o sobě a sny se vám neplní? Všechno se dá celkem snadno změnit!

    Před 4 měsíci
    Aniž si to uvědomujeme, pochybujeme o sobě, svých schopnostech a nedostatcích vlastně každý den. Někdo více, jiný méně, ale týká se to nás všech. Pokud se naučíte s těmito pocity pracovat, budete v životě mnohem spokojenější a vyrovnanější.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Změnit profesi můžete, i když je vám 40 nebo 50 let. Drahý rekvalifikační kurz vás nemusí stát ani korunu!

    Před 4 měsíci
    Změnit profesi a dělat něco nového má smysl, i když je vám 40 a více. Na rekvalifikačních kurzech se můžete naučit žádané řemeslo a perspektivní jsou také obory z oblasti informačních technologií. Kurzy jsou poměrně drahé, ale když víte, kam se obrátit, rekvalifikace vás nebude stát ani korunu.
     Komentáře
  • Velké ucho

    5 skvělých receptů na čajové pečivo a domácí sušenky. Dejte si ke svému oblíbenému čaji pár kousků

    Před 4 měsíci
    Čajové pečivo nebo sušenky můžete sice koupit, ale nejlíp uděláte, když si drobné pečivo k čaji upečete doma z kvalitních surovin. Mandlové sušenky, cantuccini s mandlemi, citrónové máslové sušenky, amaretinky či tvarohové sušenky připravené podle těchto receptů chutnaly úplně všem, tak se s vámi podělíme o recepty.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Čekáte, že dostanete výpověď z pracovního poměru? Kde hledat nové zaměstnání a kdy se musíte přihlásit na úřad práce

    Před 4 měsíci
    Výpověď z pracovního poměru na konci roku nebo během toho příštího čeká na spoustu lidí. Podniků, které teď kvůli nepříznivé situaci budou muset část zaměstnanců propustit, bohužel přibývá. Pokud tušíte, že se to bude týkat i vás, nečekejte a začněte si včas hledat práci novou. Víte, kde a jak ji hledat?
     Komentáře
  • Velké ucho

    6 návodů, nápadů a tipů, jak udělat parádní dekorace z dýní. A přidáváme také 3 strašidelné dušičkové recepty. Tvoření bude bavit dospělé i děti!

    Před 4 měsíci
    Dekorace z dýní zdobí naše domovy na přelomu října a listopadu. Je to tradice, která se váže k Dušičkám či Halloweenu. O těchto svátcích se pečou také různé strašidelné dobroty. Pro inspiraci jsme připravili pár tipů a postupů, jak dýně originálně vydlabat či nazdobit. Přidáváme i recepty na strašidelné dušičkové sladkosti.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Jak naši předci prožívali svátek Všech svatých a Dušičky. Odkud tradice pochází, co se doma peklo a kde se vzal Halloween?

    Před 5 měsíci
    Den Všech svatých a Dušičky patří k tradičním svátkům. Naši předci vnímali začátek listopadu jako magickou dobu, ve které se prolíná svět živých se světem mrtvých. O svátku Všech svatých vzpomínali na zemřelé, kteří už dosáhli blaženosti, o Dušičkách pak na ty, kteří jsou stále ještě v očistci. Listopadové tradice se dodržují dodnes. I když v mnohých rodinách už nemají náboženský podtext, svým zemřelým blízkým chodíme aspoň zapálit svíčku. Víte, kde se vzal Halloween?
     Komentáře
  • Velké ucho

    8 kroků, jak si výrazně zlepšit náladu. Je to mnohem snazší, než byste čekali!

    Před 5 měsíci
    Jak si zlepšit náladu v 8 krocích. Nejdříve přišel covid, pak udeřila válka. Je to už dlouho, co se každému z nás život obrátil naruby a návrat k normálu je v nedohlednu. Ordinace psychologů se plní, depresí přibývá. Špatná doba s sebou bohužel také přináší „blbou“ náladu. Běh dějin neovlivníme, ale naordinovat si lepší náladu můžeme. Zkuste těchto 8 snadných kroků a 3 skvělé recepty.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Brambory ve staročeských receptech. Jednoduchá a vynikající jídla, která připravíte za chvíli a za pár korun!

    Před 5 měsíci
    Brambory to v české kuchyni neměly vůbec jednoduché. Mezi našimi předky dlouho oblíbené nebyly a dávaly se dobytku. Až přišla bída a hlad, teprve pak docenili jejich chuť i výživnou hodnotu. A začaly vznikat i první recepty. To bylo někdy ve druhé polovině 18. století, tehdy zuřila válka o dědictví bavorské, kterou vedl pruský král Bedřich II. s Marií Terezií. Této válce se říkalo „bramborová“.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Kdy můžete navrhnout šéfovi tykání? Etiketa má jasná pravidla, jen se v nich ale vyznat!

    Před 5 měsíci
    V soukromém životě i v práci se někdy dostáváme do situací, ve kterých nevíme, co říká etiketa, jak se zachovat a jak reagovat. Člověk, který ctí pravidla slušného chování, bude určitě mezi kolegy oblíbenější a respektovanější než hrubián, který nemá ani ponětí, že něco takového někdo někdy vymyslel. Určitě chcete patřit do první skupiny, tak si ta pravidla zopakujeme.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Med patří k nejčastěji falšovaným potravinám. 6 znaků, podle kterých poznáte, že je kvalitní

    Před 5 měsíci
    Med je 100 % přírodní produkt a jeden z nejzdravějších vůbec. Ačkoliv má naše země včelařů na počet obyvatel nejvíce v Evropě, med se k nám také ve velkém dováží. Kvalita dovážených medů je ale různá, proto je dobré vědět, jak poznat, že je med kvalitní.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Šumava a tipy na výlety v okolí Lipna. Bez davů turistů a v pastelových barvách podzimu

    Před 5 měsíci
    Šumava je nádherná v každém ročním období, jen v létě je poněkud přeplněná. Kdo si chce její krásu vychutnat naplno, podzim je ideálním časem. Pár dnů v okolí Lipna člověka nabije pozitivní energií, pokud můžete, určitě si na Šumavu jeďte odpočinout, než ji pokryje sníh. Máme pro vás 7 tipů na pěší výlety.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Kryštof Kolumbus objevil Ameriku, ale také do Evropy přivezl dýně. Co dobrého se z nich dá připravit?

    Před 5 měsíci
    Dýně je jednou z nejstarších kulturních plodin. Dochovala se semena, která pocházejí z období 5000 let před Kristem. Evropanům ji z Ameriky přivezl Kryštof Kolumbus a dýně se stala součástí našeho jídelníčku. Od podzimu do jara se z ní dá připravit spousta slaných i sladkých dobrot. Vyzkoušejte těchto 5 receptů na vynikající sladké dýňové moučníky.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Tykání nebo vykání. Má to svá pravidla, ale spousta lidí je nezná. Jak jste na tom vy?

    Před 5 měsíci
    Tykání a vykání je u nás historicky dané a v naší společnosti má pevné kořeny i dlouhou historickou tradici. Není to tak dávno, kdy děti vykaly svým rodičům. Doba se posunula, tykání je častější i ve firmách, potomci už svým rodičům ani prarodičům nevykají.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Mák jako superpotravina a báječné makové recepty

    Před 5 měsíci
    Česká republika je největším producentem potravinářského máku na světě a Češi mák milují. Ve statistikách se uvádí, že u nás zkonzumuje jeden obyvatel za rok 430 gramů máku. Každý z nás si tedy v průměru pochutná asi na 22 makových koláčích za rok!
     Komentáře
  • Velké ucho

    Vlašské ořechy jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálů. Nejlepší jsou právě teď! Upečte si z nich také 8 báječných moučníků

    Před 5 měsíci
    Vlašské ořechy jsou plody ořešáku královského. Pochutnávali si na nich už naši dávní předkové v mladší době kamenné 8 000 – 5 000 let před naším letopočtem. Jsou velmi výživné i zdravé a jejich využití v kuchyni je obrovské. Co obsahují, jak je nejlépe skladovat a co sladkého z nich můžete upéct?
     Komentáře
  • Velké ucho

    Stres a šťastný život? Zdá se, že to není možné, ale ono to půjde, když budete vědět, jak to udělat

    Před 5 měsíci
    Ve stresu je člověk vlastně skoro pořád a v dnešní nejisté době se mu nevyhne vůbec nikdo. Čím je ho více, tím se cítíme unavenější a „bez života“. Dá se něco dělat, aby stres z našeho života vymizel?
     Komentáře
  • Velké ucho

    Königsmühle je tajemné místo se zvláštní energií a pohnutým osudem

    Před 5 měsíci
    Tip na výlet. Po válce muselo z pohraničí odejít okolo dvou miliónů Němců. Tři tisíce obcí i samot zaniklo a většinu domů v 50. letech srovnala se zemí těžká armádní technika. Osada Königsmühle v Krušných horách díky souhře okolností divokou dobu přežila a dnes je poslední dobře dostupnou lokalitou svého druhu, kde se zachovaly ruiny dobových staveb.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Na co si dát pozor, když budete kupovat mák. Víte, který je nejlepší?

    Před 5 měsíci
    Mák je produkt, který se velmi často pančuje. Důvodem je samozřejmě cena. Někteří výrobci mák potravinářský dokonce míchají s technickým tak, aby byl pro konečného spotřebitele co nejlevnější. Na co si dát pozor, abyste si z obchodu nepřinesli mák nekvalitní s nejasným původem nebo pančovaný?
     Komentáře
  • Velké ucho

    Jste bez energie a potřebujete okamžitou vzpruhu? Tyhle 3 recepty vás postaví na nohy a únava zmizí rychlostí blesku

    Před 6 měsíci
    Únava a nedostatek energie trápí mnoho lidí. Pokud nejste nemocní, příčinou nejspíš bude nedostatek výživných látek, vitamínů a minerálů. Nejrychleji se dostanete do formy, když si dáte skleničku čerstvé zeleninové šťávy. Zkuste tyto 3 snadné recepty a příval energie pocítíte okamžitě.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Jak být v životě šťastnější? Pro začátek zkuste tyto 4 snadné kroky a budete překvapeni, co se stane!

    Před 6 měsíci
    Pokud můžete v životě udělat krok nebo jen malý krůček k tomu, abyste byli o něco šťastnější, na nic nečekejte a udělejte ho hned teď! Když to ještě navíc nic nestojí a je to celkem snadné, pak není co řešit. Tady jsou 4 jednoduché kroky, když se nad nimi zamyslíte a budete se jimi řídit, cesta ke šťastnějšímu životu už nebude tak složitá a klikatá.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Riegrova stezka. Tip na výlet romantickým údolím řeky Jizery

    Před 6 měsíci
    Slavná Riegrova stezka vede romantickým údolím řeky Jizery. Prošli jsme ji s naší čtyřnohou parťačkou a sepsali pro vás 5 tipů a doporučení, jak si výlet nejlépe naplánovat a krásně užít.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Tipy a triky, jak vybrat nejlepší dýně, správně je naporcovat a nepřijít k úrazu. Plus 3 báječné recepty. Dýňová sezóna je v plném proudu!

    Před 6 měsíci
    Z Ameriky přivezl dýně do Evropy Kryštof Kolumbus. Výživné plody dlouho vydrží, byly tedy ideální potravinou pro mořeplavce. Dnes jsou dýně součástí našeho jídelníčku, dá se z nich připravit mnoho slaných i sladkých dobrot. Naučte se pár fíglů, jak vybrat ty nejlepší. Přidáváme i rady, jak je naporcovat a neskončit v péči lékařů. K tomu 3 vynikající recepty, které stojí za vyzkoušení.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Žena a život mezi 40 a 60 lety. Jak se vyrovnat se změnou psychiky

    Před 6 měsíci
    Klesající hladina produkce ženského pohlavního hormonu estrogenu má vliv nejen na fyzické tělo, ale také na psychiku. Tělo a duše spolu jedno jsou, nemůže tomu tedy být jinak. Navíc estrogen hraje v organismu důležitou roli prakticky ve všem, tedy i v psychice.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Jablko denně a nebudete potřebovat doktora. Je to pravda nebo ne? A navíc 8 skvělých jablečných receptů z rodinné kuchařky

    Před 6 měsíci
    Jablka obsahují celou řadu zdraví prospěšných látek, které hrají důležitou roli v posilování imunity a obraně proti stresu. Doporučuje se konzumovat aspoň jedno jablko denně. Naši předkové říkali, že kdo si dá každý den jablko, nebude potřebovat doktora. Určitě si ho dejte a něco dobrého si z jablíček upečte třeba podle našich 8 osvědčených receptů.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Unikátní hydroelektrárna v Poděbradech je přístupná návštěvníkům jen při výjimečných příležitostech. Letos je to tuto sobotu

    Před 6 měsíci
    Hydroelektrárna v Poděbradech je národní kulturní památkou a unikátní stavbou, která se ale návštěvníkům otevírá jen zcela výjimečně. V rámci Dnů evropského dědictví se v sobotu 10. září 2022 můžete na tuto krásnou stavbu i její historické zařízení přijet podívat. Opravdu to stojí za to!
     Komentáře
  • Velké ucho

    Jsou ty švestičky domácí? Kde se vzaly švestky a co báječného z nich připravit

    Před 6 měsíci
    7 receptů a 3 tipy pro zdraví. Slivoň švestka neboli švestka domácí je jeden z našich nejrozšířenějších stromů a pěstování švestek má u nás velmi dlouhou tradici. Kdo má zahrádku, pravděpodobně tam bude mít i švestky. Dá se z nich vykouzlit spousta dobrot, inspirujte se třeba našimi recepty.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Jak být zdravý jako řípa? Pomůže třeba jedna sklenka čerstvé zeleninové šťávy denně

    Před 6 měsíci
    Jedna sklenička čerstvé zeleninové šťávy denně má pro zdraví obrovský přínos. Zelenina obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, kyselinu listovou a chlorofyl. Pokud do svého jídelníčku zeleninové šťávy zařadíte, brzy jejich účinky poznáte. Budete mnohem zdravější, vitálnější i psychicky odolnější.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Cholesterol. Je opravdu tak zlý, jak si o něm spousta lidí myslí?

    Před 6 měsíci
    Mnoho lidí se na cholesterol dívá jako na něco škodlivého, co by do našeho zdravého života rozhodně nepatřit nemělo. Je to ale velký omyl, jde o životně důležitou látku, bez které zdravý organismus nemůže fungovat. On je totiž cholesterol „zlý“ a cholesterol „hodný“. Abyste je dokázali rozlišit, je třeba o něm vědět aspoň pár základních faktů.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Borůvky a maliny jsou ideální na přípravu osvěžujících letních dobrot. Je z nich skvělý sorbet, granita, malinovka, zmrzlina či nanuk

    Před 7 měsíci
    Maliny a borůvky. Lesní, zahradní nebo kanadské? Je to úplně jedno, protože ze všech můžete udělat báječné a osvěžující dobroty plné vitamínů a minerálů. Co obsahují, s čím pomohou a co z nich připravit? Inspirujte se třeba našimi recepty.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Kouty nad Desnou. Pěší výlet s exkurzí do elektrárny Dlouhé stráně. Tipy a rady na cestu

    Před 7 měsíci
    Kouty nad Desnou. Jeseníky. Tip na výlet i dovolenou. Nedotčená příroda, parádní turistika i exkurze do elektrárny Dlouhé stráně. Postřehy, rady a tipy, které by se vám při plánování výletu mohly hodit.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Víte, jak si nejlépe odpočinout? Zkuste hotely pro dospělé, kde je dětem vstup zakázán. Ale pozor, je to návykové!

    Před 7 měsíci
    Adults only nebo také hotely pro dospělé či hotely bez dětí. Jsou to místa, která nabízejí ničím nerušený odpočinek, luxusní wellness a vybraná jídla. Hlavním důvodem, proč si je klienti vybírají, je klid a ticho. Co od pobytu v nich můžete čekat?
     Komentáře
  • Velké ucho

    Maliny. Jak je využít v domácí lékárničce i v péči o tělo

    Před 7 měsíci
    Maliny. Proč jsou tak zdravé a co se z nich dá připravit? Plody i listy obsahují mnoho cenných látek, proto mají své čestné místo v lidovém léčitelství i v kosmetice.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Čerstvé zeleninové šťávy mají obrovský přínos pro zdraví fyzické i psychické

    Před 7 měsíci
    Syrová zelenina má spoustu zdraví prospěšných látek, vitamínů a minerálů. Je to nejlepší zdroj živin, který si můžete dopřát hlavně v létě v době sklizně. Připravte si chutné zeleninové šťávy, je to nejsnazší a nejkratší cesta, jak je dostat do těla a jejich sílu využít na maximum.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Poctivá domácí zmrzlina jako ze staré cukrárny. Recepty našich babiček

    Před 7 měsíci
    Domácí zmrzlina jako z vyhlášené cukrárny. Zvládnete si ji udělat doma sami a není to nic složitého, pokud znáte pár fíglů starých zmrzlinářů. Připravte si podle receptů z poloviny minulého století krémovou vanilkovou, čokoládovou, oříškovou či kávovou. Nebo máte rádi spíše ovocnou, citrónovou a tuti-fruti?
     Komentáře
  • Velké ucho

    Jak sušit ovoce, zeleninu, bylinky a houby v sušičce. Rady, tipy, vychytávky

    Před 7 měsíci
    Sušení letní úrody ze zahrádky i toho, co nasbíráte v lese, je jedním z nejlepších způsobů, jak uchovat dary přírody na zimu. Je to nejstarší způsob konzervace bylin, ovoce, zeleniny i hub, kdy získáme čistě přírodní produkt.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Poděbrady a setkání historických kočárků. Přijeďte se pokochat tou nádherou!

    Před 7 měsíci
    Poděbrady se o posledním červencovém víkendu přenesou do minulého a předminulého století. Už čtvrtým rokem se na kolonádu sjedou milovnice i obdivovatelé nádherných historických kočárků a panenek. V sobotu 30. července 2022 v 11 hodin začne přehlídka opravdu velkolepá a jste na ni srdečně zváni!
     Komentáře
  • Velké ucho

    Džemy a marmelády. 20 super tipů, rad a triků, jak udělat ty nejlepší domácí

    Před 8 měsíci
    Domácí džem, marmeládu, želé či krásně hustý a lahodný sirup si dokážete připravit doma sami a velmi jednoduše. Pokud máte navíc ovoce z vlastní zahrádky, vyjde vás sklenička na pár korun a navíc přesně víte, co obsahuje.
     Komentáře
  • Velké ucho

    8 zajímavostí o klíšťatech. Jsou to zákeřní i zvláštní tvorové

    Před 8 měsíci
    Klíšťata jsou malí, nenápadní, zákeřní a nebezpeční tvorové. Stoprocentní ochrana před nimi neexistuje, ale pokud o nich něco víte, můžete se jim aspoň trochu ubránit.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Tip na cyklovýlet. Start: Poděbrady. Cíl: Bučický mlýn

    Před 8 měsíci
    Poděbrady jsou známým lázeňským městem i oblíbeným turistickým cílem. Jezdí sem také milovníci nenáročných cyklovýletů. Proč? Protože Polabí je rovina, a tak jízdu na kole v okolí Poděbrad zvládnou i méně zdatní. A také ti, kteří odolávají módnímu trendu, a ještě nepřesedlali na elektrokolo!
     Komentáře
  • Velké ucho

    Připravte si zeleninové saláty, které nemají více než 250 kalorií

    Před 8 měsíci
    Právě teď je ta nejlepší doba na přípravu zdravých zeleninových salátů, tak ji nepropásněte! Poradíme, jak vybírat zeleninu, na co si dát na nákupech pozor a pro inspiraci přidáváme 3 recepty na saláty, po kterých zaručeně nepřiberete.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Polsko a Baltské moře. Dovolená, ze které se vám nebude chtít vracet

    Před 8 měsíci
    Baltské moře. Tipy a praktické rady, jak letos prožít úžasnou dovolenou v Polsku u divokého Baltu. Pokud na ni chcete vzít i svého psa, báječně si ji užije i on. Na kolik vás to vyjde? Určitě na míň než dovolená v Česku nebo Chorvatsku. A můžete si na ni dopřát, co budete chtít!
     Komentáře
  • Velké ucho

    Jak připravovat domácí džemy pro diabetiky nebo s nižším obsahem cukru. Pektin nebo želírovací přípravky?

    Před 8 měsíci
    Domácí džemy. Víte, co je pektin, proč je pro přípravu domácích džemů důležitý a k jakému ovoci se přidává? Co kyselina citrónová? A také poradíme, jak udělat ten nejlepší džem pro diabetiky.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Maliny. Je z nich báječný kompot, džem i pečený čaj

    Před 8 měsíci
    Maliny jsou velmi zdravým a chutným letním ovocem s širokým využitím nejen v kuchyni. Kromě jiného obsahují velké množství vitaminu C a železa. Kdo chce zpomalit proces stárnutí a pokusit se vyhnout degenerativním chorobám, pak s tím mohou pomoci právě maliny.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Příprava domácích džemů. Víte, jaký je rozdíl mezi želírovacími přípravky?

    Před 8 měsíci
    Sezónní ovoce právě dozrává a teď je ten správný čas na přípravu báječných domácích džemů. Poradíme vám, jak si vybrat ten správný přípravek, abyste je udělali přesně tak, jak chcete. A obsahovaly tolik cukru, kolik si budete přát.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Rujána. Akční i pohodová dovolená s příchutí drsné romantiky

    Před 8 měsíci
    Rujána je největší německý ostrov u Baltského moře. Je doslova rájem pro cyklisty, pěší turisty i pro ty, kteří mají rádi divoké moře, nekonečné pláže a žádná velká vedra. Najdete tady vše, co potřebujete pro pohodovou i akční dovolenou. Nudu tady rozhodně nezažijete ani za deštivějšího počasí.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Levandule a její použití v kuchyni. Originální recepty a tipy

    Před 8 měsíci
    Levandule (Lavandula angustifolia) se používá hlavně v kosmetice, ale svoje nezastupitelné místo má také v kuchyni.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Jak nejlépe nasušit květy i listy, co z nich vyrobit a recept na pot-pourri

    Před 8 měsíci
    Sušené květiny jsou nejen krásnou dekorací každého prostoru, ale zároveň ho i nádherně provoní. Nasušte si v létě květy i listy, ze kterých pak můžete tvořit aranžmá ke všem příležitostem v roce. Máme pro vás i recept na voňavé pot-pourri.
     Komentáře
  • Velké ucho

    Třešně. Recepty, jak je zpracovat netradičně a originálně

    Před 8 měsíci
    Třešně se velmi rychle kazí a pokud jich máte větší množství, musíte je ihned zpracovat. Zkuste si připravit třešňový džem, želé a sirup trochu jinak.
     Komentáře
Reklama