Zavřít
Receptovník

Receptovník

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Receptovník
  • Receptovník

    Měděné nádobí je investicí do zdraví a nezávadného vaření

    Před 6 hodinami
    Doménou královských stolů byly stříbrné a zlaté příbory a mísy. Později byly nahrazeny lacinějšími měděnými. Postupem času ztratily svoji záři a byly nahrazeny skleněnými, porcelánovými, keramickými a kameninovými nádobami. Ty však byly také nakonec nahrazeny, a to plastem. Plastové výrobky však obsahují zdraví škodlivé sloučeniny, jako například BPA, které pronikají do pitné vody. Zdravotní přínosy mědi Jak tvrdí příznivci ájurvédy a lidé, kteří čerpají z moudrosti východní medicíny, měděné nádoby jsou investicí do zdraví.
     Komentáře
  • Receptovník

    Mango osvěží a dodá vitamíny, koktejl mango lassi podpoří trávení a imunitu

    Před 11 hodinami
    Obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a antioxidantů podporujících zdraví. Má oválný tvar a měkkou, sladkou, šťavnatou dužinu. Mango je stále populárnější. To je dobře, protože je velmi zdravé. Podívejte se, jak jíst mango a co dobrého si z něj můžete připravit. Posiluje imunitu i zrak Mango pochází z jižní Asie a pěstuje se v mnoha tropických zemích, například v Indii, Thajsku, Mexiku a Brazílii. Jeho slupka hraje barvami od zelené přes žlutou až po červenou.
     Komentáře
  • Receptovník

    Rodina Dvořákových: Vyrazili jsme do Polska za levnými nákupy. Skoro nic jsme neušetřili a v obchodech ztráceli nervy

    Před 14 hodinami
    Všude se píše, jak se v Polsku ušetří na potravinách. Realita a osobní zkušenost jsou ale opravdu odlišné. To nám potvrdila rodina Dvořákových. Ti se rozhodli vyrazit na nákupy k našim sousedům. Právě proto, aby ušetřili. A podle jejich příspěvku se vraceli značně zklamaní. Podle letáků Je to stejné jako u nás. Některé věci se vyplatí více, jiné méně, další vůbec. Musíte, stejně jako v tuzemských marketech, jet podle letáků.
     Komentáře
  • Receptovník

    Speciální lžíce na špagety usnadní jejich vaření a předejde plýtvání

    Před 1 dnem
    Vaření těstovin není složité a mnozí z nás se začínají učit vařit právě na nich. Častým problémem ale je odměření správného množství suchých těstovin, které při uvaření nabudou, abychom jich neměli zbytečně moc. Speciální lžíce na špagety Milovníci těstovinových pokrmů a italských specialit pravděpodobně disponují speciální lžící na špagety. Vyznačuje se poměrně velkým povrchem a charakteristickými zuby. Její konstrukce usnadňuje nabírání špaget a jejich nandnání na talíře.
     Komentáře
  • Receptovník

    Pití kávy nalačno nemá dle odborných studií negativní vliv na zdraví

    Před 1 dnem
    Často slyšíme varování, že pití kávy na prázdný žaludek způsobuje žaludeční problémy. Reflux, poruchy trávení nebo nevolnost jsou některé z příznaků, před kterými jsou milovníci kávy varováni, když pijí svůj oblíbený nápoj před snídaní. Opravdu to platí? Dopřejte si maximálně pět šálků Odborníci z webové stránky Healthline se rozhodli zjistit, jestli pro tuto teorii existují vědecké důkazy. Někteří z nás mohou pociťovat nepříjemné účinky kávy.
     Komentáře
  • Receptovník

    4 metody pročištění odtoku ve dřezu bez zbytečné chemie

    Před 1 dnem
    Čištění odtoku dřezu bez použití chemikálií představuje účinný způsob, jak nejen udržovat dřez voňavý a průchozí, ale také chránit životní prostředí před škodlivými chemickými látkami. V tomto článku prozkoumáme několik metod čištění odtoku dřezu pomocí přírodních ingrediencí.
     Komentáře
  • Receptovník

    Lidé stále věří zažitým mýtům ohledně zdravé stravy a hubnutí

    Před 1 dnem
    Vědci se zaměřili na největší mýty a fakta o výživě. Mnozí z nás jsou pevně přesvědčeni o platnosti těchto tezí, ale pravda může být úplně jiná. Dávejte si proto pozor, abyste nevěřili nepodloženým tvrzením, která si na internetu přečtete. Škodlivá tvrzení Zatímco některá tvrzení jsou pouze zavádějící, dodržování jiných, poslouchaných a dávno překonaných výživových mýtů může našemu tělu způsobit velké škody.
     Komentáře
  • Receptovník

    Vývar není vhodný pro pacienty s nemocnými játry a slinivkou

    Před 2 dny
    Vývar je jednou z nejoblíbenějších polévek a vyznačuje se jedinečnou a plnou chutí. Saháme po něm tehdy, když nám hrozí příznaky nachlazení. Jeho konzumaci ale nelze doporučit každému. Někteří lidé by se ho měli raději vyvarovat. Pro koho je zapovězený? Nebezpečí jménem těžké kovy Vývar z masa a čerstvé zeleniny je králem polévek. Léčíme s ním chřipku i kocovinu. Slouží jako vynikající podpora lidské imunity.
     Komentáře
  • Receptovník

    Zbylý olej po smažení nepatří do dřezu. Lepší je ho posypat sodou a vyhodit

    Před 2 dny
    Smažíte na pánvi řízky, rybu nebo cokoliv jiného? Po přípravě jídla vám určitě zbyde tuk. Každý si není vědom skutečnosti, že by olej po smažení neměl lít rovnou do dřezu nebo do odpadků. Co s ním tedy udělat? Existuje ekologický způsob, jak zpracovat olej po smažení. Hrozí velké riziko Většina lidí vylévá olej nebo jiný použitý tuk ze smažení přímo do kuchyňského dřezu.
     Komentáře
  • Receptovník

    10 kilogramů za 13 dní: kodaňská dieta slibuje zázraky, ne každý ji vydrží

    Před 2 dny
    Nízkosacharidová, nízkotučná a nízkoenergetická strava, která trvá 13 dní. Pečlivě připravené pokyny ve spojení s drsným menu slibují ztrátu až 10 kilogramů. Co tento způsob stravování obnáší? Přesně vymezený čas Kodaňská dieta je jednou z nejpřísnějších verzí nízkoenergetické stravy. Tělo je nuceno sáhnout do tukových zásob. Denní příjem tvoří 500–800 kalorií. Přitom bezpečných pro zdraví je 1500–2500 kalorií. Metabolismus sice začne zpracovávat tuk, ale zároveň se zpomaluje.
     Komentáře
  • Receptovník

    Fíky jsou zdravou svačinou, která obohatí jídelníček o antioxidanty a vitamíny

    Před 3 dny
    Fíky jsou úžasně sladké a velmi zdravé. Při dozrávání se jejich barva mění ze zelené na tmavě hnědou a před tisíci lety v neolitu se z nich vyrábělo víno, které se řadí k nejstarším na světě. Na jejich zdravotní přínosy jsme dávno zapomněli, ale fíky byste do svého jídelníčku měli začlenit. Vaše tělo se bude cítit mnohem lépe a poradí si s mnoha zdravotními neduhy. Fíky jako vitamínová bomba Fíky jsou plné vitamínů a minerálů.
     Komentáře
  • Receptovník

    Míchaná vajíčka budou díky majonéze dokonale nadýchaná

    Před 3 dny
    Míchaná vajíčka jsou jedním z nejznámějších a nejvybranějších pokrmů k snídani. Toto jídlo je mimořádně jednoduché a jeho chuť dokáže polahodit lidským smyslům. Ať už je člověk bohatý, chudý, dítě, nebo dospělý. Stačí, když přidáte lžíci majonézy.
     Komentáře
  • Receptovník

    Nadýmání po konzumaci hrachu lze předejít správnou přípravou i kořením

    Před 3 dny
    Látky v hrachu často mohou po konzumaci způsobit nepříjemnosti v podobě plynatosti nebo pocitu plného žaludku. To ovšem neznamená, že bychom se této chutné suroviny měli vzdát. Stačí, když k němu přidáte několik ingrediencí, a problém nepříjemných potíží zmizí. Stojí to za to, protože hrách je velmi zdravý a výživný.
     Komentáře
  • Receptovník

    Způsob pokládání přepážek na pokladní pás vyvolal diskuzi mezi nakupujícími i samotnými pokladními

    Před 3 dny
    Zdá se, že vyrovnání výrobků na pás u pokladny v supermarketu není nijak složitou činností. Ukazuje se však, že ne všichni vědí, jak používat oddělovače jednotlivých nákupů v obchodech. Jak používat přepážky na pokladně? Známý meteorolog a moderátor počasí Ryan Vaughan sdílel fotografii, ve které prezentoval, jak si myslí, že by se správně měly používat oddělovače nákupů, které lze nalézt téměř u každé pokladny supermarketu.
     Komentáře
  • Receptovník

    Pro bohatý vývar plný chuti je nejdůležitější správná příprava všech vybraných ingrediencí

    Před 4 dny
    Vývar je základní ingrediencí mnoha pokrmů a může dodat jídlům hloubku chuti a výživové hodnoty. Vytvořit aromatický vývar od základu je snadné a lze jej přizpůsobit vlastním chuťovým preferencím. V tomto článku vás provedeme kroky k přípravě lahodného a výživného vývaru, kterým rozhodně nadchnete každého, kdo přivoní nebo ochutná.
     Komentáře
  • Receptovník

    Brambory z hrnce už nepřetečou: stačí vyzkoušet osvědčené triky

    Před 4 dny
    Bez vařící vody se bohužel při přípravě vařených brambor neobejdeme, a tak se může snadno stát, že voda při vaření brambor přeteče, udělá nepořádek na sporáku, a dokonce může způsobit popáleniny. Naštěstí existuje několik jednoduchých kroků, jak tomu zabránit. Základní pravidla vaření brambor Prvním a nejzřejmějším řešením je použít větší hrnec. Když vaříte brambory v malém hrnci, hladina vody může snadno vystoupit nad okraj hrnce a přetéct.
     Komentáře
  • Receptovník

    6 produktů, které ubližují játrům: na seznamu nechybí alkohol ani běžné léky

    Před 4 dny
    Játra jsou jedním z nejdůležitějších orgánů v těle, který je zodpovědný za filtrování toxinů a regulaci různých metabolických procesů. Některá jídla a běžně užívané léky však mohou játra zatěžovat a časem způsobit jejich nenávratné poškození.
     Komentáře
  • Receptovník

    Kakao pomáhá předcházet řadě onemocnění a zpomaluje stárnutí

    Před 4 dny
    Kakao není jen přírodní afrodiziakum, je to produkt s mnoha zdravotními vlastnostmi, který mimo jiné zpomaluje stárnutí, snižuje riziko cukrovky, snižuje krevní tlak a zabraňuje srdečním chorobám. Samozřejmě jen za určitých podmínek.
     Komentáře
  • Receptovník

    Břišní migréna trápí především děti. Trvat může až tři dny

    Před 5 dny
    Záchvat silné bolesti v oblasti pupku, která je obvykle doprovázena jinými stejně nepříjemnými příznaky, může být takzvaná břišní migréna. Tato choroba se týká především dětí a může bránit každodennímu fungování a výrazně snížit kvalitu života. Břišní migréna Migréna břicha se kromě nepohodlí v podstatě neliší od klasické migrény. Lidé postižení tímto stavem cítí pocit závažné paroxysmální bolesti uvnitř trávicího systému. Nahlášený problém platí především pro děti.
     Komentáře
  • Receptovník

    Pesticidy je důležité z ovoce a zeleniny dobře umýt. Pomůže jedlá soda a kyselina citronová

    Před 5 dny
    Pesticidy kontaminují ovoce a zeleninu. Odborníci na výživu jsou toho názoru, že i když jde o jedovaté sloučeniny, v malých množstvích nepředstavují hrozbu pro lidské zdraví. Důležité ale je vědět, jak odstranit zbytky pesticidů z ovoce a zeleniny. Jak pesticidy škodí? Pesticidy jsou chemické přípravky na ochranu rostlin, které při konzumaci v malých množstvích neohrožují lidské zdraví. Jejich akumulace v těle však přináší mnoho nepříznivých účinků.
     Komentáře
  • Receptovník

    Kuchařka Ludmila: Nevědomky jsem zničila mikrovlnnou troubu. Až v servisu jsem zjistila, kdy ji nesmím zapínat

    Před 5 dny
    Nikdy jsem si nemyslela, že se dá mikrovlnná trouba tak jednoduše zničit. Nenapadlo mě, že za určitých okolností ji vůbec zapnout nesmím. Samozřejmě vím, že naprázdno by se zapínat neměla nikdy, to jsem i dodržovala. Nečekala jsem ale, že bych ji neměla pouštět ani tehdy, když do ní dám opravdu velmi málo potravin… To už nyní ví naše čtenářka Ludmila, která s tímto každodenním pomocníkem musela až do servisu.
     Komentáře
  • Receptovník

    Voda s jablečným octem pomáhá rychleji vystřízlivět

    Před 5 dny
    Asi každý, kdo to přehnal s alkoholem, přemýšlel, co udělat, aby rychleji vystřízlivěl. Existuje nějaká metoda proti tomu, aby vám praskala hlava? Kolik vody potřebujete vypít, abyste se zbavili Sahary v ústech? Poradíme. Odbourávání je individuální záležitost Jak dlouho trvá vystřízlivění? Teoreticky během jedné hodiny tělo dospělého odstraní množství alkoholu, které na dechovém testeru odpovídá 0,2 promile.
     Komentáře
  • Receptovník

    Nezralé avokádo je hořké. Vložením do sáčku bude připravené k jídlu rychleji

    Před 6 dny
    Avokádo získává stále větší popularitu. Přidáváme ho do salátů, na toasty, připravujeme z něj salsu. Někdo ale říká, že konzumace nezralého ovoce může skončit zdravotními problémy. Jaká je pravda? Co se stane, když sníme nezralé avokádo? Nezralé chutná hořce Avokádo má pozitivní vliv na zdraví, obsahuje draslík, měď, vitamín B6, foláty. Jak zjistit, zda je avokádo dobré? Nemělo by být ani příliš tvrdé, ani příliš měkké.
     Komentáře
  • Receptovník

    Podmáslí uhasí žízeň, uleví při trávicích obtížích a zmírní příznaky kocoviny

    Před 6 dny
    Skvělým prostředkem, jak zklidnit rozbouřený žaludek nebo zahnat žízeň, je podmáslí. Tuto zkušenost získali už naši předkové. Je velká škoda, že my tento nápoj podceňujeme a zůstává tak často na okraji našeho zájmu. Nabízí ještě spoustu dalších benefitů. Lék na bolest břicha Když se řekne domácí léčba žaludečních potíží a bolestí břicha, spousta lidí si představí bylinky, ať už je to třeba máta, heřmánek, ale také tymián, kurkuma, pelyněk, nebo květ měsíčku.
     Komentáře
  • Receptovník

    Zbavit kuřecí prsa šlach a úponků lze jednoduchým způsobem vidličkou

    Před 6 dny
    Kuřecí maso patří mezi nejpopulárnější, protože se rychle připravuje, dobře chutná a k tomu vyniká obsahem prospěšných bílkovin. Kuřecí v různých formách se objevuje na jídelníčku rodin k obědu i víkendové večeři. Není nic snazšího než jej připravit jako řízky nebo gyros. Existují navíc stovky různých receptů na úpravu tohoto druhu masa. Kuřecí prsa se prodávají povětšinou vykostěná, přesto je nutné odstranit šlachy, úpony nebo zbytky kůže. Jak na to?
     Komentáře
  • Receptovník

    Vitamínový nápoj z medu, zázvoru a citronu uleví už při prvních projevech nachlazení

    Před 7 dny
    Tento recept na protizánětlivý a protiplísňový koktejl se nejlépe připravuje majitelům výkonného mixéru. Recept je velmi jednoduchý a díky němu můžete porazit nemoc už za jeden den. Využijete ho hlavně tehdy, když onemocníte velmi nečekaně a navíc máte velké plány. Zázračný koktejl Koktejl bude fungovat nejlépe tehdy, když po něm sáhnete, hned jak budete cítit, že na vás něco leze.
     Komentáře
  • Receptovník

    Vypěstovat si vlastní česnek může každý na parapetu za oknem

    Před 7 dny
    Pěstování domácího česneku bez vlastního pozemku? Proč ne? Nehledě na termín sadby nebo na bydlení v paneláku domácí česnek si může vypěstovat každý v květináči. Tento způsob pěstování je velmi snadný a zvládne jej opravdu každý, kdo má jen trošku trpělivosti. Sklizeň může být poměrně bohatá, záleží na velikosti nádob. A jak se česnek v domácím prostředí pěstuje krok za krokem? Inspirujte se radami zkušených pěstitelů!
     Komentáře
  • Receptovník

    Jedno jablko denně prospívá trávení a mozku

    Před 7 dny
    Jablka patří mezi nejoblíbenější a nejchutnější ovoce, které najdeme po celém světě. Jejich obrovskou výhodou je, že jsou levná, koupíte je v každých potravinách, na každém trhu a mají úžasnou chuť. To ale neznamená, že jsou vhodná pro každého. Někteří jedinci by se měli tomuto sladkému ovoci vyhýbat nebo minimalizovat jeho konzumaci. O koho se jedná? Proč se vyplatí jíst pravidelně jablka?
     Komentáře
  • Receptovník

    Turgorový test prozradí, zda pijeme málo vody a tělo je dehydratované

    Před 7 dny
    Nosíte s sebou neustále lahev s vodou? Pijete denně dost i v horkém počasí? Podle odborníků to snadno poznáte na svých rukách. Stačí provést jednoduchý test a uvidíte, jestli jste správně hydratovaní. Většina lidí během dne pije málo, protože počítají jako pití také kávu, čaj, sladké limonády nebo alkohol. Ve skutečnosti vás tyto nápoje dehydratují, takže je počítat nesmíte.
     Komentáře
  • Receptovník

    Dieta Ewy Dąbrowské láká na rychlé zhubnutí. Je založena na půstu, ovoci a zelenině

    Před 8 dny
    Shozené kilogramy celebrit fungují jako nejlepší reklama diety polské lékařky Ewy Dąbrowské. A nejen slavní herci a zpěváci podlehli touze zhubnout pomocí speciálního jídelníčku, tuto dietu drží čím dál tím více běžných lidí. S množstvím pozornosti se zvyšuje počet výhrad k této dietě založené na dlouhých půstech a ovocno-zeleninové stravě. Jaký je princip diety doktorky Dąbrowské a kolik lze tímto způsobem shodit nadbytečných kilogramů? Detox, půsty a zdravé stravování Čím se dieta od ostatních odlišuje?
     Komentáře
  • Receptovník

    Vejce je důležité vařit správný počet minut. Jinou dobu potřebují vejce nahniličko, natvrdo i naměkko

    Před 8 dny
    Vajíčka jsou celosvětově nejoblíbenějším rychlým a levným pokrmem, který dozajista nasytí. Snadno se připravují, tím spíše natvrdo, kdy varem dochází ke sražení bílku a žloutku. Jakým způsobem nachystat vejce, aby byla opravdu delikátní? Jaký je rozdíl mezi vajíčky natvrdo, naměkko, nahniličko nebo ztracenými vejci? Inspirujte se tipy, jak připravit dokonalá vajíčka, rodina bude z takto připravené snídaně naprosto nadšená. Základní recept na vaření vajíček natvrdo Říká se, že uvařit vajíčka natvrdo zvládne opravdu každý.
     Komentáře
  • Receptovník

    Zdravé alternativy chleba, které ozvláštní běžnou snídani nebo večeři

    Před 8 dny
    Chleba k snídani, někdy ke svačině do práce, pak zase k večeři, nechtělo by to změnu? Alternativy k pečivu je vhodné volit nejen s ohledem na dietní příkazy, ale také kvůli pestrosti ve stravě. Čím plátek běžného chleba nahradit, aby bylo stravování rozmanité, přitom zdravé? Připravit si lze speciální náhražku, poslouží též zelenina. Jaké varianty se nabízí?
     Komentáře
  • Receptovník

    Pro dobré mleté řízky je základem vybrat skutečně kvalitní maso

    Před 9 dny
    Mleté řízky patří do klasiky naší kuchyně. Není na nich nic těžkého, ale může se stát, že se nepovedou. Většinou je na vině mleté maso. Aby byly mleté řízky opravdu chutné, je potřeba maso, které má tu největší kvalitu. Do mletých řízků se přidává vejce a strouhanka. Většinou se řízky dělají z mleté vepřové krkovičky, ale dají se najít i recepty z drůbeže, hovězího nebo zvěřiny.
     Komentáře
  • Receptovník

    Sardinky dodají tělu vápník, bílkoviny a vitamín B12. Jejich maso neobsahuje těžké kovy

    Před 9 dny
    Z mnoha druhů ryb si odborníci vybrali jen několik, které mají pozitivní vliv na zdraví, nehromadí příliš mnoho toxinů a jsou bezpečné pro častou konzumaci. Řeč je o sardinkách, tyto ryby sice nejsou v naší krajině velmi populární, ale jsou mimořádně zdravé. Je dobré je zařadit do menu co nejvíc.
     Komentáře
  • Receptovník

    Domácí jablečný ocet ze slupek pomůže s úklidem i hubnutím

    Před 9 dny
    Už naše babičky říkaly, že slupky od jablek jsou nejzdravější, a měly pravdu. Ve slupce je ukryto mnoho vitamínů a mimo jiné může posloužit k přípravě domácího jablečného octa, který se přidává do omáček a salátu. Jablečný ocet oceníte i při úklidu a může vám pomoci s hubnutím. Jablečný ocet jako pomocník v domácnosti Jablečný ocet je možné koupit i v obchodě. Proč si ho ale nevyrobit doma?
     Komentáře
  • Receptovník

    Dýňová semena jsou zdravým doplňkem jídelníčku. Jsou plná vitamínů, minerálů a antioxidantů

    Před 10 dny
    Dýňová semínka jsou stále málo oceňována a vynechávána z denního menu. Po oloupání a nakrájení dýně často přistávají v koši, což je obrovská chyba. V průběhu let vědci dokázali, že mají úžasný účinek na lidské tělo, mohou dokonce chránit před vážnými, život ohrožujícími chorobami.
     Komentáře
  • Receptovník

    V mikrovlnce lze hřát jen určité produkty a pouze ve vybraném nádobí

    Před 10 dny
    Každodenní život bez mikrovlnky? To si mnozí jistě nedokážou představit, protože patří mezi nejvyužívanější spotřebiče v domácnosti. Stačí vložit pokrm, zapnout na požadovaný program a během chvilky je teplý oběd nebo ohřátá večeře na stole. Mikrovlnná trouba šetří čas a umožňuje rychlý ohřev většiny potravin. Její používání se však řídí určitými pravidly, která není radno porušovat, hrozí totiž popáleniny nebo poškození přístroje, ale také požár.
     Komentáře
  • Receptovník

    Při vážení záleží na denní době. Odborníci doporučují nejlepší interval a čas

    Před 10 dny
    Díky pravidelnému vážení budete mít přehled o tom, zda si udržujete správnou váhu, nebo jestli se vám podařilo zhubnout. Velmi ale záleží na tom, kdy se zrovna vážíte. Aby byla váha opravdu vaším pomocníkem, je potřeba dodržovat několik pravidel. Váha jako ukazatel zdraví Na váhu si většinou stoupají ti, kteří se snaží zhubnout. Můžou tak sledovat svůj pokrok k dosažení cíle a získat motivaci, aby dále pokračovali.
     Komentáře
  • Receptovník

    Recept na domácí lék na všemožné nemoci z plevele

    Před 11 dny
    To, co někdo považuje za plevel, má jiný za skvělou léčivou bylinku. Kopřiva je rostlina, která je již odpradávna využívána pro různé účely. Můžete si z ní připravit čaj, polévku nebo ji použít do kosmetických přípravků. Používá se ve formě sušených listů, oplachů vlasů nebo se z ní vyrábí kopřivový šampon, který je skvělý pro vlasy.
     Komentáře
  • Receptovník

    V lednici má vše své místo. Při správném skladování vydrží potraviny déle čerstvé

    Před 11 dny
    Abychom zajistili, že produkty uložené v chladničce zůstanou déle čerstvé a příliš rychle se nezkazí, musíme vědět, jak je do chladničky umístit. Na to existuje pár jednoduchých pravidel. Na umístění záleží především proto, že v každé části chladničky může být jiná teplota. Rozdělení polic v lednici Způsob skladování výrobků v lednici ovlivňuje jejich čerstvost. Proto je důležité vědět, jaká je teplota v jednotlivých regálech.
     Komentáře
  • Receptovník

    Sklenice vody po ránu nastartuje metabolismus a podporuje správnou hydrataci. Ideální je voda teplá

    Před 11 dny
    Pokud jste si zvykli nechávat sklenici vody u postele, abyste ji ráno vypili, je to skvělý návyk, protože ranní hydratace tělo stimuluje a nastartuje metabolismus. Ale studená voda stojící v otevřené sklenici vedle postele celou noc není nejlepším nápojem na prázdný žaludek. Buďte s vodou opatrní Hodně se mluví o výhodách pitné vody na prázdný žaludek. Mít zvyk sáhnout po vodě hned po probuzení se vyplatí. Zabezpečí správnou hydrataci těla, zlepšení metabolismu a lepší pohodu.
     Komentáře
  • Receptovník

    Jemná a nadýchaná míchaná vejce se vždy podaří díky citronu. Dobře funguje také majonéza

    Před 11 dny
    Každý má svůj recept na míchaná vejce. Někdo má rád jen osmažená vajíčka, jiný si je nedovede představit bez slaniny nebo špeku. Do míchaných vajíček se dá přidat spousta surovin, které jejich chuť vylepší. Taktéž má každý rád jinou konzistenci vajíček. Jak dosáhnout toho, aby byla vajíčka jemná a nadýchaná? Stačí si vzít na pomoc citron.
     Komentáře
  • Receptovník

    Rakytníková šťáva dodá tělu vzácné omega-7 kyseliny a vitamíny. Je ideální při hubnutí

    Před 11 dny
    Zlepšuje metabolismus, urychluje hubnutí, je snadno dostupný, levný a přírodní. Tento produkt získaný pouze z rostliny je skutečným pokladem. Zahrňte jej do své stravy a po krátké době si všimnete jeho skvělého účinku.
     Komentáře
  • Receptovník

    Maso v guláši bude vždy dokonale měkké díky ananasu. Exotické ovoce dodá i netradiční chuť

    Před 11 dny
    Připravit guláš není sice složitého, ale je to poněkud časově náročné. Základem dobrého guláše je měkké maso, které se rozpouští v ústech. Abychom toho dosáhli, neměla by v guláši chybět tato tajná přísada. Na internetu nebo v různých kuchařkách můžeme najít obrovské množství receptů, jak připravit ten nejlepší guláš, zaleží jen na nás, který recept bude pro vás ten pravý.
     Komentáře
  • Receptovník

    Přípravu sleďů usnadní šťáva z nakládaných okurek. Rybí maso bude křehké a bez zápachu

    Před 12 dny
    Sleď patří mezi nejoblíbenější druhy ryb. Konzumují se po celý rok a existuje mnoho druhů receptů pro jejich přípravu. Připravte si chutné sledě pomocí suroviny, která obvykle skončí ve dřezu. Dodá jídlu neobvyklou chuť, která vás určitě překvapí. Zdravé sledě Důležité je, že sleď je extrémně zdravá ryba. Chrání nás před aterosklerózou, nemocemi nervového systému, zlepšuje koncentraci, srdeční práci a mozek.
     Komentáře
  • Receptovník

    Domácí koblihy jsou nadýchané a lehké. Jednoduchý recept zvládne i začátečník

    Před 12 dny
    Koblihy jsou spojovány s masopustem, kdy se smaží a rozdávají během veselých průvodů masek. Ale tahle dobrota se nemusí připravovat jen v tento čas, nýbrž kdykoli, protože koblihy chutnají skvěle a milují je děti i dospělí. Jenže postupovat podle tradičních receptů je zdlouhavé, chtělo by to najít recept, který odpovídá dnešní rychlé době. A naštěstí tady je recept, podle kterého zvládne nachystat koblihy kdokoli.
     Komentáře
  • Receptovník

    Domácí kuchařka Bára: Tříchodové menu pro celou rodinu zvládnu uvařit do stokoruny

    Před 13 dny
    Tříchodové menu za 25 Kč zní jako sen. Je jasné, že v restauraci něco podobného nikdy nepořídíme. Ale doma to reálné být může. Tvrdí to naše čtenářka Bára, která se nám pochlubila se svým receptem na nedělní tříchodové menu pro čtyřčlennou rodinu. Náklady na suroviny nepřesáhnou sto korun. Tady je její tip. Levné vaření? Žádný problém Byla to moje maminka, která mě učila vařit. A myslím, že mě to naučila velmi dobře.
     Komentáře
  • Receptovník

    Při smažení kapra je důležitý typ tuku, správná teplota i množství strouhanky

    Před 13 dny
    Smažený kapr je klasikou, která přijde k chuti nejen na Vánoce. Vždy chceme, aby se podařil chuťově a vypadal na talíři dobře. V dnešním článku vám povíme, jak si připravit chutného a krásného kapra, ze kterého vám nebude opadávat smažený obal.
     Komentáře
  • Receptovník

    Perníčky milují děti i dospělí. Díky jedlé sodě budou vždy měkké a lahodné

    Před 13 dny
    Perníčky milují děti i dospělí a k chuti přijdou nejen na Vánoce. Nadšení může rychle zkazit fakt, že jsou tvrdé a nechutnají dobře. Tajemství jejich jedinečné chuti a měkké struktury spočívá v jedné složce. Stačí, abyste do těsta přidali jednu ingredienci, a vaše pečení bude mít úplně jiný výsledek. A vždy se budete moci těšit na vynikající perníčky.
     Komentáře
  • Receptovník

    Zeleninový salát zbytečně ztrácí svěží chuť a přínos pro zdraví. Nadbytek ochucovadel ho ničí

    Před 13 dny
    Zdravý zeleninový salát, nebo alespoň kousek zeleniny by měly dělat společnost každému jídlu, které se objeví na našem talíři. Bohužel ne každý se ale drží tohoto pravidla a většinou konzumujeme jen jednu porci zeleniny denně. Přeslazený salát Mrkvový salát, ať zní jakkoli zdravě, většina lidí připravuje i s cukrem. Ve světě 21. století, kdy je trh s potravinami a stravováním zaplaven vysoce zpracovanými výrobky, mnoho lidí nedokáže sníst přírodní produkty.
     Komentáře
  • Receptovník

    Sledě patří mezi nejzdravější ryby. Riziko přináší ty nakládané, objevit se může také alergie

    Před 13 dny
    Plnohodnotný a lehce vstřebatelný protein, množství vitamínů, minerálů a to nejžádanější pro zdraví, omega-3. Toto vše obsahují populární sledě. Důležitý poznatek je, že neabsorbují rtuť a těžké kovy. Bohužel ne každý si může dopřát tuto pochoutku.
     Komentáře
  • Receptovník

    Česnek je uznávaný jako přírodní antibiotikum. Odborníci ho doporučují jíst ráno

    Před 14 dny
    Všichni už dávno vědí, že česnek a cibule patří díky svým zázračným vlastnostem mezi přírodní antibiotika. Naše tělo však reaguje velmi rozdílně na přijímané látky na základě času, kdy jsme je snědli. Proto si dávejte pozor, kdy jakou potravinu konzumujete. Vlastnosti česneku Cení se zejména pro antibakteriální, antivirové a antimykotické vlastnosti. Jinak je česnek zdrojem flavonoidů a aminokyselin. Obsahuje také vápník, draslík a hořčík, jakož i vitamíny A, B1, B2 a C.
     Komentáře
  • Receptovník

    Polévková dieta tělo pročistí, dodá důležité živiny a pomůže zhubnout

    Před 14 dny
    Polévková dieta je velmi populární již řadu let, a to hlavně na jaře. Není divu, protože umožňuje zhubnout rychle a cítit se lehčí. Každá mince má však dvě strany a tak je to i s polévkovou stravou, která může mít velmi rychlý jojo efekt. Zdravé polévky Polévky jsou považovány za jedno z nejzdravějších a nejvýživnějších jídel.
     Komentáře
  • Receptovník

    Palmový olej není v malé míře škodlivý. Obsahuje důležité nenasycené mastné kyseliny

    Před 14 dny
    Palmový olej je nejběžněji používaný rostlinný olej na světě. Je levný, efektivní a funkční, a proto jej často nacházíme na štítcích sladkostí a vysoce zpracovaných potravin. Ukazuje se však, že navzdory pochybné pověsti není palmový olej tak špatný. Mýtus byl vyvrácen Palmový olej je normální tuk, kromě toho, že se jedná o kategorii tuhých tuků.
     Komentáře
  • Receptovník

    Složení potravinářských výrobků se vždy vyplatí číst. Obsažená éčka zdraví neprospívají

    Před 14 dny
    Čtení složení produktů není příliš populární. Málokdo přesně ví, co stojí za chemickými názvy, jak potravinářské přídatné látky ovlivňují tělo a zda mají všechny škodlivé účinky. Přinášíme vám seznam látek, kterým byste se určitě měli vyhnout. Jsme to, co jíme Je známo, že to, co jíme, má zvláštní vliv na naše zdraví a pohodu. Vyvážená strava plná základních živin je schopná dodávat energii po celý den a zlepšovat fungování těla.
     Komentáře
  • Receptovník

    Jirka: Číšník mě v restauraci ztrapnil před novou známostí. Při objednávce jsem špatně vyslovil název jídla

    Před 15 dny
    Chodit na rande do restaurací může být riziko. Stačí jeden netaktní číšník, který nás dokonale ztrapní. Své o tom ví náš čtenář Jiří, který se rozhodl pozvat svou známost ze seznamky na večeři. Bylo to jejich úplně první setkání a očividně nedopadlo dle představ.
     Komentáře
  • Receptovník

    Jídelníček je třeba přizpůsobit ročnímu období. Zásadní je dostatek tekutin a vitamínů

    Před 15 dny
    Každé roční období se vyznačuje charakteristickými potravinami, ale také teplotami a dietními požadavky. Nároky dospělého člověka na živiny se každým rokem mění. Mění se ale také podle ročního období. Senioři by si měli jídelníček hlídat mnohem více, protože každá chyba ve stravování může mít negativní vliv na jejich zdraví. Hydratace je nejdůležitější součástí stravy Staří lidé a děti jsou během léta náchylní k dehydrataci. To znamená, že si musí mnohem více hlídat příjem tekutin.
     Komentáře
  • Receptovník

    Makrela patří do jídelníčku pravidelně. Je bohatá na prvky důležité pro zdraví celého těla

    Před 15 dny
    Ryby jsou důležitou součástí pestré stravy bohaté na vitamíny a minerály. Jíme je velmi málo. Odborníci zdůrazňují, že bychom ryby měli konzumovat dvakrát týdně. Navíc některé ryby jsou považovány za obzvláště zdravé, například makrela. Oblíbená pochoutka Makrela je vedle tresky, sledě nebo lososa jedna z nejoblíbenějších ryb.
     Komentáře
  • Receptovník

    Při smažení koblih je nejlepším tukem sádlo. Při použití oleje je nutná opatrnost

    Před 15 dny
    Pečení koblih nebo fánek je každoročním zvykem v karnevalovém období. Chcete-‍li je připravit, potřebujete nejen recept na chutné těsto, ale také znát správný proces přípravy.
     Komentáře
  • Receptovník

    Při nakládání okurek je nejdůležitější výběr samotných plodů. Ty správné zaručí křupavost

    Před 15 dny
    Soutěž o nejlepší nakládané okurky? V tuzemsku se může zúčastnit skoro každá rodina, protože recepty na jejich přípravu se dokonce dědí. Sladkokyselé nakládačky patří mezi nejoblíbenější zeleninové přílohy, které se přidávají k masu, ale zdobí též sýrové nebo masové talíře či obložené chlebíčky. Konzumují se také samotné, stačí otevřít sklenici a po pověstném cvaknutí víčka se zakousnout do okurky. Tfuj! Jakto, že jsou tentokrát rozměklé a uvnitř jakoby prázdné? Nepříjemnému překvapení se lze snadno vyhnout!
     Komentáře
Reklama